פורום פרידות, גירושין, בגידות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מירי
    10/02/2008

הבחור ששכבתי איתו...דרש ממני תוך כדי הסקס שאני אחלק לו ציונים. אז נכון שהוא ידע לעשות את הדבר הנכון ברגע הנכון אבל זה ממש העיק הקטע הזה...וד"א, ממש לא הסכמתי להגיד לו מילה...אמרתי לו שאני שולחת לו תעודה במייל...כשאני עכשיו אשכרה מאוד רוצה לשלוח לו עם סעיף התנהגות של "מפריע בכיתה"...
    האם להמשיך לצאת איתו או לא?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ציונים בסקס

תמי אורן
    12/02/2008

מירי,
    המשמעותי בכל הסיפור זו היכולת שלך לבדוק עד כמה הפרטנר שלך יהיה קשוב לתחושות שלך ויתייחס אליהם ברצינות ובהתחשבות ברגשותייך. מכאן והלאה הדרך תיהיה פתוחה ליחסים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציונים נותנים באונברסיטה

דורון
    11/08/2008

היי מירי אני חושב שחבר שלך סובל מבטחון עצמי ירוד. בכל מקרה אני לא אדרוש ציונים .אני אספר לך בדיחה טובה. או משהו אחר מעניין. שבוע מקסים. 0524320558

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מפרידה
    עדי
    03/02/2008

לאחר 14 שנים של זוגיות מלאה הכוללת מגורים משותפים אני נמצאת בסיומה של מערכת היחסים .
    בפועל למעט שינה משותפת אין כמעט קשר . ברור לי שאין ברירה אחרת אולם אני מרגישה חרדה לקראת הניתוק הסופי אשר מלווה בכעסים רבים ומושכת את הזמן ללא כל תועלת . איך ממשיכים מכאן .
    תודה עדי

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מפרידה

הוספת תגובה

• פחד מפרידה

אילה אריאלי
    04/02/2008

החרדה שלך הגיונית ומאד מציאותית.
    את צריכה לזכור שהפרידה תביא אותך לבחון אופציות חדשות. כל סוף הינו התחלה של משהו חדש.
    בפרידה קיימת הזדמנות להתפתחות אישית בשל ההכרח לשנות את נקודת המבט על החיים ועל התכניות לעתיד ולפתח דפוסים חדשים, יהיו לך אפשרויות לבחור בחירות שונות.
    את עוברת תקופה קשה אך היא תעבור.

אריאלי אילה
    מטפלת אישית וזוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעדי

תומר
    07/02/2008

"ההרגל מתחיל כחוט משי והופך מהר לכבל של פלדה "

לאחר 14 שנה אני מניח שיש כאן בנוסף לרגשות גם את עיניין ההרגל לחיות עם בן אדם 14 שנה

לאכול איתו \ לישון איתו \ לקום איתו \ לתקשר איתו במהלך היום \ עצם היותו אבא לילדייך ,

דברים העומדים אל מולך\ יושבים על ליבך בכל רגע והופכים את הדילמה לכואבת ומתסכלת בכל

יום בין אם שאת איתו ובין את בלעדיו, משום שזוהי לא אהבה , זהו הרגל , אורח חיים שהתרגלנו

לחיות בו ולאו דווקא אורח חיים שמתאים לנו ושהיינו רוצים לעצמינו ( לא איחלנו לעצמנו חיים של

דילמות , חיים של עצב עצמי , חיים של נישואין וגידול ילדים בזוגיות שאבא ואמא לא באמת אוהבים

אחד השני ,זה לא מה שבאמת ראינו לנגד עינינו כשבחרנו באותו בן זוג בין אם זה היה מזמן ובין אם

לפני תקופה קצרה ... )

משהו בפנים " בוכה ומנדנד לך " שתתעוררי מהאדם הזה

וכשאת שואלת את עצמיך בלב בכנות " אם הייתי יכולה לעשות קסם מיוחד שיעיר אותי מחר בבוקר

לחיים חדשים וטובים בלעדיו , מאושרת ושמחה כמו שאני רוצה להיות בלעדיו , האם הייתי בוחרת

באפשרות הזאת ? " , והתשובה לכך היא " כן "

היות וזו לא האהבה שמחזקת את שניכם יחד אלא אינטרסים הדדיים משותפים אך אינטרסים !!!

כשבין היתר גם " ביטחון עצמי " שבן זוג נותן לנו רק מעצם היותנו לא לבד כשאנו איתו , הינו אינטרס

לדוגמא , גם אינטרסים רגשיים הינם אינטרסים אך אין זה הופך אותן לרגשות!

במצב שכזה ללא כל חשיבות למה הסיבות שהביאו למצב ואיך זה קרה , כשמישהו נמצא במצב הזה

הוא עובר משבר עצמי ותקופה מאוד לא קלה מאוד מבולבלת , נוקשה , וכואבת מאוד

ומי כמוני יודע , אומנם אני לא נשוי עם זאת כשזה נוגע "לרגשות " הן בד"כ נמצאים

הרבה לפני " הטבעת " ואני לגמרי מבין את העוצמות של הבלבול והסבל שבמצבים כאלה

ואם תרצי לדבר, לשפוך , לשמוע מישהו שמרגיש די כמוך

האימייל שלי הוא [email protected]

~ת~

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה להתגרש או לא ???????????
    פגסוס
    02/02/2008

אנ נשוי כבר 25 שנים .ולנו שני ילדים גדולים , מזה כשבע שנים אני מרגיש שאני כבר לא יכול יותר לסבול את נוכחותה של אישתי בקירבתי ..במשך כל השנים עיקר העול עלי .בענייני פרנסה החלטות וכו'..בתחומים רבים אני מאוד דומיננטי ואני חש שהיא כל הזמן חוסה בצילי ,הדבר גרם לירידה בדימוי שלה בעיני ,מבחינה חיצוני וסליחה אם נשמע שחצני משהו אבל נראה היטב ויש לי תחושה שאשתי מתכווצת כשהיא שומעת שמחמיאים לי,אשתי לא נותנת ספייס לא מצא חן בעיניה שאני יוצא עם חברים (דבר שעשיתי לעיתים נדירות ..) במשך היום שיחות טלפון ותמיד השאלה איפה אתה ? לפני כשנתיים הכרתי מישהי והתפתח רומן אשר נחשף הצגתי את הקשר כסטוץ למרות שלא היה כזה , הרגשתי שאני לא מוכן לוותר על הקשר והמשכתי תוך שמירה יתרה על דיסקרטיות ,כלפי חוץ לכאורה הקשר היה מזדמן ונגמר אך אישתי בשלה עושה המון סצינות והלחץ לא מפסיק ,אני ממש מרגיש חנוק בבית מחד לא רוצה להתגרש בשביל שום אישה מאחר ואיני מאמין על בניית קן חדש על גבי הריסות , אמרתי שאם אי פעם אעזוב את הבית זה כי רע לי .
    הדילמה מלווה אותי כבר הרבה שנים ואני מרגיש שאני צריך לקבל החלטה כי גם נסיונות לעשות את המקסימום שאני יכול (והיתה תקופה שהקשר עם החברה נותק לא גרמו לאישתי להיות שביעת רצון) ואז הגעתי למסקנה שצדקתי שלא וויתרתי על הקשר עם החברה שהרי זה ממילא לא היה משנה כלום לאישתי ואם זה עושה לי טוב ..אז זה מגיע לי .
    לסיכום כבר כשבע שנים מלווה אותי הדילמה לעזוב או מה ?? אישתי מרגישה שאני מרוחק והמצב לא משתפר ..אני לא מוכן ללכת לטיפול זוגי לא מאמין בזה ולא מוכן להחשף ולחשוף את חיי בפני גורם זר
    אשמח לשמוע זוית ראייה אחרת ...

לקביעת תור
    סגירה
    דילמה להתגרש או לא ???????????

הוספת תגובה

• רוצה להתגרש

אילה אריאלי
    04/02/2008

אתה מוסר מסר כפול: מצד אחד אתה רוצה לקבל זווית ראיה נוספת, אך מצד שני לא רוצה ללכת לטיפול כדי שלא יראו לך זוויות ראיה נוספות. לדעתי אתה חייב לבחון את מערכת היחסים של אשתך מהמקום שגם לך יש הרבה אחראיות על היחסים. האם חשבת על כך שהדומיננטיות שלך היא גם שליטה, וחוסר קבלה של האחר ? האם אתה מוכן לוותר על השליטה שלך ולהיות במערכת זוגית יותר שוויונית? האם אתה נותן ומעניק ביחסים הזוגיים? כמובן שללא נתינה שלך אל לך לצפות להבנה וקבלה של אשתך.
    הבגידה שהיתה הביאה לחוסר אמון. מאד הגיוני שלאחר גילוי הבגידה החשדות וחוסר האמון מצד אשתך ימשיכו. רק דרך טיפול או דרך נתינה והשקעה בזוגיות אפשר לשקם את היחסים. נראה שאתה בתקיעות ביחסים שלך: מצד אחד אתה לא רוצה לעזוב אך מצד שני לא מוכן לעשות דבר על מנת לשקם את הזוגיות שלך.

אריאלי אילה
    מטפלת זוגית ואישית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתגרש או לא

אסתי
    08/02/2008

לפגסוס.

אתה מדבר על מצב שאתה נמצא בו כבר שבע שנים. זה הרבה זמן. אני מניחה שבתקופה ארוכה זו, הנישואים מספקים לך וודאות, ועליה אתה מנסה לשמור, או מתקשה לוותר. כניסה להליך גירושים היא כניסה לתהליך ארוך שמאופיין בחוסר וודאות לגבי כל הדברים שהורגלת אליהם. ברמה הטכנית - יש להתרגל למקום מגורים חדש, לשיגרה חדשה, למרחק מהילדים, ולמצב כלכלי חדש. ברמה הרגשית, אתה מוצא את עצמך לבד. יש המוצאים שהלבד מהנה ביותר.

להחלטה להתגרש סיבות רבות. אנשים מתגרשים, בין היתר (כפי שציינת במכתבך), על מנת לייסד מערכת חדשה, או למסד מערכת מקבילה. זה לא מתאים לכל אחד. בעצם, אם אתה מתגרש כדי להשתחרר מעול של מערכת מחייבת, מדוע להכנס מייד למערכת אחרת, שעשוייה להיות מחייבת לא פחות? שוב לא יהיה לך חופש.

אולי כדאי לחשוב על פרידה לצורך חופש וכל השאר יבוא אח"כ.

פגסוס המיתולוגי, שמתי לב, מתואר לרוב כיצור חיובי שאוהב לעזור אך קנאי לפרטיותו ולטריטוריה שלו. אולי הלבד יתאים דווקא. לא תדע עד שלא תנסה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות ביחסים
    שני
    30/01/2008

שלום, אני ובעלי זקוקים לטיפול זוגי כדי להסדיר מספר בעיות שיש לנו, מבחינתי זה יותר ביכולת שלו להקדיש לי זמן ולהיות סבלני אלי, ומבחינתו אני צריכה לרצות יותר סקס ולהנות מזה יותר. הוא חושב שעלינו להביא ילד וחושב שזה יהיה הפתרון של הבעיות שלנו ואני חושבת שלא, זה עלול להעצים את הבעיות. האם כדאי להפסיק לקחת גלולות או ללכת לטיפול קודם?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות ביחסים

הוספת תגובה

• בעיות ביחסים

אילה אריאלי
    30/01/2008

נראה לי שכדאי ללכת קודם לטיפול ולעבוד על הבעיות ביניכם. בדרך כלל לידת ילד מגבירה את הלחץ על היחסים ומעצימה את הבעיות, הדרישות מהמערכת הזוגית גדולות יותר. במקרים רבים זוגות חושבים שהבאת ילד לעולם תפתור את הבעיות ביניהם, זו אשליה. להפך זה פועל בכוון ההפוך. אני בהחלט מציעה לעבוד על שיפור היחסים קודם, אם לבד או בעזרת טיפול זוגי.

אריאלי אילה
    מטפלת אישית וזוגית
    טל' 0547380820

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמצאת בבעיה כבר המון זמן אחרי בגידה
    נעמונת
    28/01/2008

אז ככה, אני נשואה 9 שנים + לפני הנישואים בעלי עשה כל בשביל להשיג ולהתחתן איתי, הייתי בחורה מאוד מבוקשת וכד' ותמיד עם אגו מאוד נפוח (כך הוא מתאר אותי) במהלך הנישואים תמיד שמרת אימונים ולא חשבתי על אף גבר אבל תמיד אהבתי את עצמי (ואת הילד) לא פירגנתי לו, לא הערכתי אותו, והוא תמיד היה סביבי.. היו לנו המון ויכוחים ומריבות שעברו את כל הגבולות ולא חסכתי קללות ותמיד פגעתי בו ואמרתי לו כמה שהוא לא שווה.

לפני כמה שנים הבנתי שהוא מנהל רומן (יותר טלפוני) עם בחורה ולאחר הזמנת פירוט שיחות הבנתי שהרומן איתה יחסית קצר אבל היו עוד בחורות שלפחות ניסה ליצור איתן קשר, פתיחת תיבת צ'ט על שמו (כשנתיים) ואפילו ביקור אצל נערת ליווי! הכל היה בעוד הוא נראה הכי אמין בעולם...
    יש לציין שחיי המין שלנו היו בסדר, היו גם טובים וגם פחות טובים. מהיום שהילד נולד ישנתי לרוב עם הילד והיחס שלי לילד היה בראש ובראשונה.

היום אחרי שגיליתי הכל הוא התחנן על נפשו שאסלח לו, שהוא אוהב אותי והכל היה סתם, לחפש ריגוש, פירגון, יחס אחר וכד'...
    "סלחתי" לו ואנחנו ביחד, היחסים יפים מתמיד אבל תמיד שאני לבד עולה בי הרגשה רעה שממש בא לי לבכות, אני נזכרת בבגידות שלו וקשה לי להמשיך כך .. מה עושים?

הוספת תגובה

• אחרי בגידה

אילה אריאלי
    29/01/2008

במערכת היחסים ביניכם היתה מערכת של פגיעה והשפלה. כמובן שבעלך חיפש במערכות היחסים בחוץ את הצרכים אשר את לא מילאת עבורו. פגעת בדימוי העצמי שלו, כמו כן לא היה מספיק איזון בין ההורות ולוגיות. הזנחת את הזוגיות, על מנת למנע מצב זה בעתיד את חייבת להשקיע כל הזמן ביחסים ביניכם, השפלות ופגיעות הן שמן ליחסים לא טובים.
    את יכולה לעשות ולשפר את היחסים בכוחות עצמך או בעזרת טיפול מקצועי.

אילה אריאלי
    מטפלת אישית וזוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני בגידה
    שגית
    28/01/2008

אני נשואה 5 שנים. למן תחילת נישואיי השתנה בעלי. היה מנסה לשנות אותי, לדכא אותי ואת אופיי, את שמחת החיים שלי, צוחק על חשבוני בהריון סבלתי ממנו רבות וגם לאחר הלידה. גירושין לא באים בחשבון. למותר לומר שכל התקופה הזו שינתה אותי ולא לטובה. אמוני באנשים אבד, שמחת חיי קבורה אי שם בתוכי. לאחרונה הכרתי מישהו ופתאום התחלתי לצחוק באמת, מבפנים הפכתי להיות חיובית ושמחה כמו שהייתי בעבר. הבטחון העצמי של חזר. אני חושבת שהרווחתי את זכותי לתבוע את המיניות שלי ואת שמחת החיים והכיף בחיים גם אם באמצעות בגידה.

אציין כי אינספור פעמים הייתי מדברת עם בעלי על צרכיי ועל צרכיו ושילובם ביחד, על צורך אולי ללכת לטיפול זוגי - כלום כלום לא עזר. אני נמצאת איתו במצב של הרבהמעבר לייאוש והרמת ידיים.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    לפני בגידה

הוספת תגובה

• לפני בגידה

אילה אריאלי
    29/01/2008

האם באמת מיצית את כל האפשרויות ביחסים הזוגיים?
    את טוענת שאכן ניסית. רומנים קיימים וזו תופעה נפוצה. אך עליך לדעת שיש לכך מחיר. את תמיד יודעת איך את נכנסת למערכת יחסים של רומן, את לא יודעת כיצד יוצאים ממנה ואיזה מחיר משלמים, גם שם יש כאב, פגיעה בך ובאחרים. זו החלטה שלך ואם את מרגישה שמיצית את כל האפשרויות ביחסי הנישואין שלך, אז אולי זאת האופציה.

אילה אריאלי
    מטפלת אישית וזוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיצוי האפשרויות

שגית
    30/01/2008

בעלי הוא בנאדם לא קשוב - אכן אני פשוט מקבלת זאת בהכנעה ובייאוש. לא פעם הייתי נדהמת
    מכך שהיינו מדברים ושבוע אחר כל כאילו דיברתי לקיר. כאילו כלום לא נאמר וזה קרה לא פעם ולא עשר. אני מודעת לכך שבגלל החוסר שאני חוות אני עלולה ליפול לתוך מערכת יחסם שתגרום לי לתנדות במצבי הרוח ולהתאהבות אבל לפחות כך אני מרגישה חיה ולא חיה מתה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מזוגיות
    מוריה
    27/01/2008

שלום. אני חושבת שיש ליפחד מזוגיות.
    אני נמנעת מליצור מערכות יחסים ארוכות, מפחדת מאד מדברים עוד לפני שהם קורים (פגיעה, פרידה) לא סומכת על גברים. אני מחפשת מטפלת באזור תל אביב. האם את מטפלת באיזור?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מזוגיות

הוספת תגובה

• פחד מזוגיות

אילה אריאלי
    27/01/2008

אכן יש לך חשש מזוגיות ורצוי שתלכי לטיפול אשר יסייע לך להבין את מקור הבעיה ולנסות להתגבר עליה. פחדים אלו יכולים להיות במקורם מיחסים שלך במשפחת המוצא שלך. ניתן לטפל בכך.
    אני מטפלת באיזור השרון, כפר סבא. את יכולה ליצור עמי קשר לגבי טיפול אתי או עם מטפל אחר. כתובת המייל שלי
    [email protected] או טל' 0547380820

אריאלי אילה
    מטפלת אישית וזוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליחה לדעת מה לעשות

מתלבטת
    29/01/2009

שלום, אני נשואה + 2 והיה לי רומן בן שנה וחצי עם גבר נשוי שעזב בשבילי את הבית הייתה בינינו אהבה עצומה והדבר שהכי רציתי זה להיות איתו. כאשר הרומן שלנו התגלהונאלצתי להחליט מה לעשות בחרתי להישאר בבית ולנסות ולפתור את המשבר עם בעלי.אולם במשך כ- 5 חודשים מאז הגילוי אנו בקושי מתקשרים בהתחלה היו כעסים עצומים והוא לא יכול היה להביט עלי ובתקופה האחרונה נראה שהכעסים נרגעו אבל עדין אין תקשורת אנחנו לא ישנים יחד שלא לדבר על סקס. אני חוששת מההתמודדות, הצעתי לו לפנות לטיפול זוגי אבלזה לא קרה אני מרגישה רצון לשקם את המערכת אבל לא יודעת איך להתחיל וחוששת שאולי זה כבר מאוחר מידי. אני חייבת לציין שהקשר עם הגבר לא נותק ואנחנו בקשר טלפוני רציף. מה לעשות אנא עזרו לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות לאחר בגידה

דליה שוורץ
    29/01/2009

מתלבטת יקרה,
    בעלך חווה חויית בגידה חוויה שפוגעת באגו בצורה חזקה. תהליך ההתגברות על בגידה של בן /בת זוג הוא לא קל ולא קצר. השאלה היא מה את עושה כדי לעזור לו. כתבת שבחרת להשאר בבית עם בעלך אך מצד שני את עדיין בקשר טלפוני עם הגבר איתו בגדת. בכדי לקדם את היחסים שלך עם בעלך את צריכה קודם כל להחליט עם מי את רוצה להיות ואם בחרת בבעלך אז משמעות הדבר שאת צריכה להפסיק את הקשר עם אותו גבר. את מנסה להנות משני העולמות אך בכך את תאבדי את שניהם, גם לא תיזכי להחזיר אלייך את בעלך וגם לא תצליחי לפתח קשר רציני עם האחר. עזרי לבעלך לקבל אותך בחזרה בכך ובני את האמון לאט לאט כך שהוא ידע שיוכל לבטוח בך שוב.
    לעיתים בני זוג שנבגדו מקבלים בחזרה הביתה את בן הזוג שבגד אבל הם מתקשים לקבל אותו חזרה ללב כלומר הם מצד אחד אומרים שהם סולחים אך הם לא באמת הצליחו להתגבר על העלבון וזה מאוד מקשה עליהם לחזור לשגרת החיים. אני מציעה לכם לפנות לייעוץ כדי לאפשר לכם לסיים את הפרק של הבגידה ולהתחיל את פרק ב' אחד עם השני.

בהצלחה
    דליה שוורץ- יועצת זוגית - 054-4220259

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יודעת את הכל

מתלבטת
    29/01/2009

אני מודעת להכל ומאד קשה לי לנתק את הקשר מכיוון שנכול להיום הוא האוזן הקשבת שלי ועם העלי מעולם לא היה קשר חברי אמיץ ופתוח אבל עדין אני רוצה לנסות ואני חוששת לדבר עם בעלי על הדברים וחלפו להם חמישה חודשים ואני מרגישה אבודה לגמרי לא יודעת איך להתחיל אפילו וגם בעלי שותק ולא מדבר אני פשוט מרגישה אבודה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי...

יעל
    29/01/2009

את צריכה להחליט מה את רוצה כי עוד לא באמת החלטת אחרת לא היית בקשר עם הגבר הנשוי.ד,"א אם הרומן התגלה כבר אז גם חברה טובה יכולה להיות לך אוזן קשבת או לפחות מישהו לא מעורב שייתן לך קצת זויות אחרות להסתכל על זה.את צריכה גם לחשוב מה הניע אותך להישאר בנישואין האם פחד מפירוק התא.? לדעתי אם את מחליטה כן להישאר עם בעלך את צריכה לנתק כל קשר עם הגבר השני בחייך אחרת יהיה לך קשה להתרחק קצת ולחשוב קצת אחרת על הכל. אני גם חושבת שאולי צד שלישי ולא מעורב (בטח לא הגבר השני)יכול לעזור לשניכם להבין מה ואם בכלל אתם רוצים מהמערכת הזוגית שלכם.זאת כמובן אם בעלך יסכים ללכת לפגישה כזאת ונראה לי שכן אחרת לא היה ממשיך לחיות איתך באותו בית. בהצלחה זה בטח לא קל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של מתלבטת

דליה שוורץ
    29/01/2009

מתלבטת,
    את צריכה להבין שהיום את בעצם מנסה לתפוס את הכל גם להשאר עם בעלך וגם עם המאהב. המצב הזה מביא אותך לתחושה של אבודה וחסרת אונים. קחי אחריות על מה שקורה לך תבחרי לך את הגבר שאיתו את רוצה לחיות ותפעלי בהתאם. אוזן קשבת זה תירוץ לא לנתק את הקשר וכמו שאת בעצמך רואה זה לא מקדם אותך לקבלת החלטה אלא רק ליאוש.

דליה שוורץ - יועצת זוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היום זה היום

חבר טוב
    03/02/2009

החלטתי היום לנסות ולתקשר איתו (עם בעלי) ולנסות ולהבין מה הוא לעשות ואיך הוא רואה את העתיד, עד היום נמנעתי מכיוון שהקשר והאהבה שלי למאהבי לא באמת חלפה למרות שהחלטתי להישאר בזוגיות ומכיוון שידעתי שיעלו שאלות מצד בעלי בנוגע להמשך הקשר שלי עם מאהבי ולמרות שהקשר בינינו הוא טלפוני, העדפתי לא לעלות את הנושא. החלטתי שאם הוא יחליט שהוא רוצה לנסות אני אדרוש ללכת לטיפול זוגי ואם הוא יאמר לי שאין לו עניין לא אנסה לשכנע אותו ואחזור אל המאהב שלי אשר מאוהב בי מעל הראש ומוכן יהיה לקבל אותי בכל עת. אני עדיין מתלבטת האם לומר את האמת לבעלי באם תעלה השאלה, בקשר לתקשורת הרציפה אשר יש לי עם האיש מכיוון שהחלטנו שבמידה ואני הולכת לטיפול זוגי הקשר בינינו מתנתק מה היית מציעה לי לעשות[ , אני מאד מקווה שהטיפול הזוגי ילמד אותי איך לאהוב אותו שוב בבקשה התייחסותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אלמונית זהירה
    30/01/2009

אפשר להבין את הבעל שלך הרי הוא נבגד, ותאמיני לי כרגע את בצד השני אבל זה לא קל להיות נבגד, אני עברתי את זה בגלל נשים כמוך שחותרות להרוס בתים ועוד לחפש שהבעל שלך יסלח לך. האמון לעולם לא יחזור להיות כמו שהיה. ויכול גלהיות שגם תקבלי בדיוק את המגיע לך וגם הוא יבגוד בך ואז נראה איך את תרגישי. יש לך עוד חוצפה להיות בקשר עם אותו גבר "נשוי" כאשר החלטת להישאר עם בעלך, על מי בדיוק את עובדת ? את מעוניינת בכל העוגה ושהבעל שלך ישאר איתך ואת בשלך תעשי מה שבא לך והוא יסבול בגללך. אם הייתי במקומו לא הייתי מסתכלת עלייך יותר וממשיכה הלאה ומחפשת זוגיות אמיתית ולא אחת כמוך שאכפת לה רק מעצמה. את צריכה להתבייש מלשאול שאלה כזו, הרי את עדיין בקשר עם אותו גבר נשוי, כשיש ביניכם אהבה "גדולה", אז מה בדיוק את מחפשת ? פרייאר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    עדי
    21/01/2008

אני ובת זוגי לפני חתונה, ואני קצת חושש ממשהו שמאוד מפריע לי.
    בת זוגי היא בחורה שמאוד קשורה לאמא שלה, נגיד בגדול שאמא שלה היא החברה הכי טובה שלה.
    שומעת לה ומיעצת לה את הרוב,החשש שלי שגם אחרי החתונה כל פיפס יעבור לאישור ויעוץ גורם שלישי.
    מה שלדעתי מאוד לא בריא ,מה את חושבת?
    מה עלי לעשות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• יחסים עם ההורים בתיחלת הנישואין

אילה אריאלי
    22/01/2008

אתה צודק. כאשר הזוג מתחתן הוא עובר שלב של נפרדות ממשפחת המוצא. יש זוגות שאצלם הנפרדות היא תהליך מהיר, ויש כאלו שלא מצליחים כלל להפרד. הזוג צריך להיות יחידה נפרדת מעצמה, בעל יכולת לפתור את הבעיות בעצמו ולא להכניס צד אחר, הורים או דמויות אחרות.זה מונע אינטימיות רגשית ויכולת הזוג להתמודד עם מטלות החיים. נכון שהיחסים עם משפחת המוצא חשובים אבל הם ברמה שונה.
    המצב שאתה מתאר אינו נכון לזוג. לדעתי עליך לשוחח על כך עם בת הזוג שלך .במידה וזה לא יעבוד כדאי לפנות ליעוץ מקצועי. בהחלט מומלץ לטפל בנושא הזה עוד לפני החתונה, אלו בעיות הניתנות לפתרון ולשינוי, ואתה צריך כבר לעמוד על כך מאחר והדברים יפריעו לקשר בזוגי מאוחר יותר.

אילה אריאלי
    מטפלת אישית וזוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד מחשבות והרהורים
    ביאליק
    19/01/2008

שבת שלום,
    בשעה טובה,(ובהחלט רבים אמרו לי שכך יהיה) עברתי את צינטור הלב שכה פחדתי ממנו.באמת שהשד לא היה כה נורא.ולמעט הבעייה שבעטייה אנ אמור להינתח השבוע,עורקי הלב נקיים ופתוחים!!
    אלא מה - (והותיקים שבכם יודעים למה אני מתכוון),בצר לי וכשקשה לי ....(ומן הסתם לפני ניתוח לב לא אמורים להרגיש ב"היי".... גם ההחלמה לא פשוטה)....או אז אני פשוט נתקע במחשבות על נטישתה של אישתי אותי.....נכון,עשיתי לא מעט פעולות ( ולא משנות כרגע הסיבות והנסיבות....אלו הן פשוט העובדות.) שלא נותרה לה אלא לעשות זאת ולפחות למען הבריאות הנפשית של הילדים ושלה....
    ואז אני נסחף למערבולת של מחשבות : " מה היה קורה אילו" ו"למה נהגתי כפי שנהגתי"....
    יוןדע אני,(קצת הגיון עוד שיש בי) שטוב לא יצא לי מזה....
    ועדיין(כן,איני יכול להתכחש לזה או להתנגד לזה) כמהה אנוכי לשוב אליה ולילדים...רבות אני חולם עליה,אפילו על היותינו במצבים אינטימיים.
    ואני יודע,אפילו הורי כבר "השתכנעו" שאם זוהי מטרתי (בחיים) עליי להתאמץ ולא "לעשות שטויות בדרך".

אתמול,למשל,היא הזמינה אותי לאכול איתה ועם הילדים ארוחת ליל שישי ואני הלכתי לחנות הפרחים השכונתית והבאתי לה סידור יפה וגם עוגה לקינוח.
    אלו עצות תוכלו לשאת לי

לקביעת תור
    סגירה
    עוד מחשבות והרהורים

הוספת תגובה

• לחזור לזוגיות

אילה אריאלי
    20/01/2008

לפי דבריך פעלת באופן שהרחיק את אשתך ממך. אתה מודע לכך ומרגיש רגשות אשמה.
    ראשית עלי לאחר לך איחולי החלמה. יתכן והמעשים שעשית קשורים למשבר שעברת סביב הבריאות שלך וחרדות.
    ראשית עליך להתנצל בפני אשתך ולהכיר בכאב ובפגיעה שגרמת לה. זה הדבר החשוב ביותר לחזרה וליצירת אמון.
    את מציין שהינך מחזר אחריה, זה חשוב, אבל החשוב ביותר הוא לדבר ולברר ביניכם מה הסיבות שהביאו למשבר וכיצד ניתן לשקם את היחסים ביניכם. ללא דיאלוג אמיתי לא יהיה שיקום אמיתי.

אילה אריאלי
    מטפלת אישית וזוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאילה

ביאליק
    25/01/2008

כתבתי עוד משהו....
    לשאלתך,אני מת מפחד לשאול אותה ואם היא תשיב לי ששום דבר לא יעזור - זה פשוט ירסק וימוטט אותי....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בגידה טובה לזוגיות?
    רחלי
    16/01/2008

היחסים עם בעלי משעממים. הם תמיד אותו דבר. מדברים על אותם דברים, הסקס אותו דבר והשיגרה הורסת. (כמובן שיש ילדים ברקע).
    ניסיתי מספר רב של פעמים לצאת מהשיגרה. הזמנתי נופשים שונים, בילויים ובעיקר ניסיתי לגוון בסקס.
    בעלי שונא שינויים והוא מצהיר על כך בכל הזדמנות, הוא רוצה אותה תנוחה, אותה שיגרה, אותם בילויים. נמאס לי משעמם לי. גם ככה החיים לא פשוטים ההתמודדות היומיומית בעבודה ועם הילדים.
    לאחרונה נכנס לחיי גבר שמאוד חושק בי . במשך זמן רב הוא חושק בי (יותר משנתיים). לי לא היה את האומץ לעשות משהו בעניין. אני מכירה את אותו גבר באופן מאוד קרוב. הוא טען בפניי מספר פעמים שהוא התאהב בי ורוצה אותי. לא אני ולא הוא רוצים לפרק את הזוגיות, רק להנות. להכניס קצת עניין וסקס שונה מהבן זוג שלנו. (לי באופן אישי אין ניסיון מיני).
    אני מאוד מתלבטת, אני יודעת שהרבה נשואים עושים זאת. מה את אומרת?

לקביעת תור
    סגירה
    האם בגידה טובה לזוגיות?

הוספת תגובה

• האם בגידה טובה לזוגית

אילה אריאלי
    16/01/2008

בגידה אינה פיתרון לזוגיות. המצב שאת מתארת הוא מסוכן למדי. את לעולם אינך יודעת מה יהיו ההשלכות של הבגידה, כמה קורבנות יהיו לכך? רגשות בלתי ניתנים לשליטה וכל מערכת יחסים שאת נכנסת עלולה להפך ליחסים סבוכים בינך לבין המאהב, כמו כן לפגע בבני הזוג שלכם ולגרום לפרוק נישואין. כלומר זהו סיכון גדול שאת לוקחת.
    אני ממליצה להעשיר את היחסים ביניכם. תנסי להסביר לבעלך שאת סובלת בצורה זו מהיחסים ביניכם ושינסה להיות אמפאטי למצוקה שלך. תנסי לדבר בדרך של בקשה ולא דרך כעס או תלונה.
    תובענות ותלונות לא משפרות.
    במידה וזה לא יעבוד תפני ליעוץ זוגי.

אילה אריאלי
    מטפלת אישית וזוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אומר?
    צביה
    16/01/2008

שלום.
    אני נשוי כ-5 שנים + ילד 1, עד היום היינו מקיימים יחסי מין לפי החשק שלי שנראה לי שקיים גם אצלה .
    להפתעתי אישתי באה בדרישה לקיים רק 2 בשבוע ולא יותר ז"א שנגיע להסכם בנושא .
    אבקש לקבל את דעתכם .
    על מה זה מצביע ?
    מדוע דרישה כזו לא הייתה לפני הנשואים ?
    האם היא לא מסתירה חוסר חשק מיני מהעבר?
    לטענתה 2 יכול להיות בבוקר ובערב באותו יום ובזה הסתיים הסיפור לשבוע ?
    האם זו דרישה נורמאלית ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה אומר?

הוספת תגובה

• יחסי מין

אילה אריאלי
    16/01/2008

תדירות יחסי המין בין בני הזוג משתנה במשך השנים . אתה צריך להבין שהדרישה של אשתך לקיים יחסי מין בתדירות הזו היא נורמלית. אתם צריכים לעשות משא ומתן בנושא זה ולהגיע לפשרה המקובלת על שניכם. הדרישה שלך לקיום יחסי מין לפי הרצון שלך היא שרירותית, ואתה צריך להתחשב גם באשתך. אתה מציין שעד היום קיימתם יחסי מין לפי החשק שלך. הגיע הזמן גם להתחשב בה.

אריאלי אילה
    מטפלת אישית וזוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובתי

צביה
    17/01/2008

תודה לתשובתך .
    הדרישה למספר הפעמים בא בגלל שהיא לא רוצה בכלל .
    אז מה עושים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פשרה

צביה
    18/01/2008

שלום .
    אני קורא בכל המדורים וגם כאן כי יחסי מין הם פשרה , ז"א הבעל רוצה יותר סקס והאשה רוצה פחות סקס והמלצת המומחים להגיע לפשרה בנושא "קשר זוגי היא פשרה" כך המומחים טוענים .
    תסלחו לי יחסי מין / סקס הם פשרה ? או שנעשים בגלל חשק, אהבה , צורך גופני וכו"י ?
    אינני זוכר ש"פשרה" כזו קיימת אצל נשים לפני הנשואים או לפני הלידה או לפני שהצדדים מקבלים בטחון בקשר המשותף.
    האם אני מפספס משהו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פשרה ביחסי מין

אילה אריאלי
    20/01/2008

נכון, גם יחסי מין נכנסים לקטגורית הפשרה ביחסים הזוגיים. כפי זציינתי בעבר צרכי מין משתנים בתקופות השונות של הזוגיות. מאחר ולא תמיד הצורך המיני של הגבר זהה לצורך של האישה {יש מצבים שהאשה רוצה יותר יחסי מין, לאו דווקא הגבר הוא זה שרוצה יותר). במצבים אלו הזוג צריך לעשות משא ומתן מה מתאים להם ולמצא את הדרך המתאימה לשניהם.
    התשוקה המינית קיימת בעוצמה רבה יותר בתחילת הקשר הזוגי. חשוב לשמור על המיניות במשך כל חיי הזוג, אולם יש צורך להתאים לנסיבות ולשינויים שהזוגיות עוברת.

אילה אריאלי
    מטפלת אישית וזוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה מחברה
    מאור
    15/01/2008

אני בן 18 וחברה עוד מעט 17

היינ ו גרים ביחד שנה ועכשי והיא עזבה להורים כבר שבוע עבר ואני נורא מתגעגע כבר כמה ימים לא אוכל אין חשקלכלום מנסה לדבר איתה והיא לא רוצה לא יכול להתקרב לבית בגלל ריב עם ההורים שלה
    אני אוהב אותה מאוד קשה לי לישון אני יוצא עם חברם אבל בדיכאון לא עובר לי כלום
    מה אני יכול לעשות דחוף?!?

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה מחברה

הוספת תגובה

• פרידה מחברה

אילה אריאלי
    16/01/2008

נראה שנכנסת לתבנית של רודף נרדף, כאשר אתה רודף אחרי החברה שלך והיא לא מגיבה. תנסה להחליף תפקידים. תהיה אתה הנרדף.גם במידה ואתה לא מרגיש כך, תנסה להתנהג באופן אדיש, תנסה לא להראות את געגועיך. יתכן וזה יעבוד. בכל אופן הכלל הוא במידה ואתה עושה משהו שאינו עובד תנסה לשנות את התנהגותך.

אילה אריאלי
    מטפלת אישית וזוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לתשובתך חח

מאור
    16/01/2008

חחחח זה קרה לנ והמון פעם אני רודף פעם היא חח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בזוגיות
    אלין
    13/01/2008

שלום, לי ולבן זוגי יש בעיות רבות. אצלי הבעיה היא מינית, איני מצליחה להנות מסקס ולהיפתח ממש, איני תמיד עם חשק מיני כמו שלו והוא די פגוע ממני. מצד שני, בן זוגי אינו קשוב לי ואינו אוהב לדבר על בעיות ומועקות המפריעות לי, אין לו סבלנות ל"חפור" בדברים. אין לו סבלנות אלי.
    אני רוצה שנלך למטפל זוגי אני מתלבטת איזה מטפל מתאים, האם יש לך המלצה מה יכול להיות פתרוןטוב ולא יקר מדי?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בזוגיות

הוספת תגובה

• בעיות בזוגיות

אילה אריאלי
    13/01/2008

הרעיון של טיפול זוגי הוא מתאים ונכון לכם. נראה שיש לך כעסים על בן זוגך המשפיעים על היחסים ביניכם. פיתרון טוב לטיפול זוגי במקום ציבורי שהוא במחירים סבירים הוא לפנות תחנה ליעוץ נישואין הקרובה למקום מגוריך. תחנות אלו שייכות לעיריה, עובדים שם אנשי מקצע מיומנים והמחיר הוא מסובסד.

אילה אריאלי
    מטפלת אישית וזוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסכם גירושין
    שחר
    07/01/2008

שלום, לפני 3 שנים התגרשתי ויש לי 2 ילדים שחיים עם גרושתי. בהסכם הגירושין נקבע סכום גבוה מאד של מזונות כיום פוטרתי מעבודתי ואני מובטל, גרושתי עדיין דורשת לקבל סכום כסף מוגזם ואינה מוכנה להתחשב בכך שאין לי יכולות כלכליות. גרושתי עובדת ולא חסר לה כסף, את כספי המזונות שלי היא לוקחת לרוב לעצמה ולא משקיעה בילדים, אני יודע זאת מהם, כשהם צריכים משהו הם פונים אלי.
    בנוסף היא הסיתה את שני הילדים ועתה הם לא מוכנים להיות איתי בקשר כיון שהיא אמרה להם שאיני מוכן לעזור לה כלכלית יותר.
    אני שבור וכועס ולא יודע מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    הסכם גירושין

הוספת תגובה

• הסכם גרושין תשובה מאילה אריאלי

צריך תשובה
    07/01/2008

אתה מעלה שני נושאים: נושא המזונות ונושא הקשר עם הילדים. לכל אחד מהנושאים יש התיחסות שונה. לגבי שינוי מעמדך הכלכלי, על מנת לשנות את דמי המזונות אתה חייב לפנות לערכאות משפטיות. ניתן לשנות את המזונות, אולם זה מצריך התערבות והחלטת בית משפט. ללא שינוי משפטי אשתך יכולה לדרוש אותו הסכום כפי שנקבע בעבר.
    לגבי הנושא של הקשר עם הילדים, יש כאן הסתה שיכולה להתפתח לדפוס חמור ביותר שנקרא בשפה המקצועית "סרבנות קשר". גם כאן עליך לפנות לבית משפט ולטעון שקיימת הסתה של הילדים נגדך. במקרה זה בית המשפט ימנה פיקדת סעד אשר תיכנס לעובי הקורה. כמו כן בינתיים אני מציעה לך לא לוותר על הקשר עם הילדים. לחזר אחריהם, לטלפן, להגיע ולראות אותם גם במידה והם מסרבים. אמנם זה מאד קשה כאשר את חווה דחיה מילדיך, אולם הילד צריך לחוות שאתה לא מוותר עליו.

אילה אריאלי
    מטפלת אישית וזוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

shay
    05/02/2008

שמעתי על מקרה דומה אצל חבר , שהתייעץ עם עו"ד שמאד עזר לו בעניין, עו"ד לענייני [a href=http://www.yarimi.net/ id=link]גירושין[/a]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עצה נואשות
    גיא
    05/01/2008

אני בן 26 נשוי טרי(4 חודש) ואני אוהב את אשתי למרות שיש לנו בעיות והסקס לא משהו עוד מאז שהיינו חברים. הבעיה שלי היא שהכרתי משהי מעבודתי גם היא נשואה בת 31 בחורה מקסימה אינטלגנטית וסקסית בטרוף שגם מעוניינת בי ואני לא יודע מה לעשות אני כל היום חושב עליה ומת להיות איתה אבל מפחד שאשתי תגלה מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    צריך עצה נואשות

הוספת תגובה

• האם לבגגוד באשתך מאת אילה אריאלי

צריך תשובה
    07/01/2008

נראה לי שאת חייב להשקיע ראשית בקשר עם אשתך, לפני שתפנה לרעות בשדות זרים. האם כבר בראשית הקשר ביניכם יש בעיות? עצתי היא לעבוד בקשר שבינם ואשתך. אתה לא יודע לאן יוביל סיפור הבגידה. זה סיפור שלא יודעים אילו קורבנות הוא יגבה. אפשר לדמיין, ואפשר לפנטז על הבחורה האחרת בעבודה.
    באם אתה חושב שיש בעיות מיניות בינך לבין אשתך כדאי לפנות ליעוץ מקצועי, ולעשות בדק בית בתוך היחסים ביניכם.

אילה אריאלי
    מטפלת אישית וזוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה נואשת

חילי
    05/03/2008

אני מקבלת את דעתה של מיה.בגידה היא מעילה באמון ,היא תהליך מכוער בתוך הזוגיות.היא פוגעת ופוערת פצעים שקשה לרפאם אם ניתן.
    אל תתפתה ובנה את הזוגיות עם אשתך ואו תתגרש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממה בדיוק אתה מפחד

נעמה
    06/01/2008

מה שמוזר הוא שאתה מציין ש"אתה מפחד שאשתך תגלה".
    אבל אם היא לא תגלה,אז כן תבגוד?
    על איזה אהבה לאשתך בדיוק אתה מדבר?
    ככה הורסים נשואים טריים בשביל סקס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזוב העבודה דחוף!!!!

מיה
    06/01/2008

יקירי....

אם אשתך חשובה לך , עזוב את עבודתך וממליצה בחום לכו לייעוץ נישואין או טיפול זוגי, אולי שבהתחלה תלך לייעוץ לבד.

אם אתה רוצה את הבחורה מהעבודה , לפני שאתה בוגד אנא ממך התגרש, אל תפגע באשתך,
    חשוב על פגיעתה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה