מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך מסתדרים כלכלית אחרי גירושים?אלמוני30/11/2008
היי, אנו בני 40 בערך + 2 ילדים קטנים. אני שוקל להפרד (איזה פחד!). איך אפשר לעמוד בזה מההיבט הכלכלי? נניח שאני מרוויח משכורת של 8000 שקלים, מזונות זה בטח משהו כמו 4000 שקלים. זה לא לגזור על עצמי חיי עוני? איך אפשר לפתוח בחיים חדשים בכזה מצב? תודה, אלמוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אלמוני
עידית הוניגמן30/11/2008שלום לך
גירושים אכן זה דבר יקר ויש לזה מחיר כלכלי אני מציעה לך להתיעץ עם עוד לברר כמה מזונות תשלם לראות אם אתה יכול להעזר במשפחה אם במגורים ואם בעזרה כלכלית ולראות אם אתה מוכן לשלם את המחיר זה אכן מחייב ירידה ברמת החייים
עידית הוניגמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה אכן קשה
כללי09/12/2008מזונות זה כיום כ 1300 לילד. אז זה קצת פחות ממה שאתה חושב. הבעיה שאתה צריך לשכור דירה , או לגור אצל ההורים.... זו ההוצאה הגדולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת את עזרתך :(נופר29/11/2008
אני נופר בת 17 ו4 חודשים יש לי חבר שנתיים וחודשיים והוא בן 20 ו4 חודשים הזוגיות שלנו הייתה מוצלחת , הוא הקשר הרציני הראשון שלי וככה אני שלו . בחצי השנה הראשונה הכל עבר נהדר אבל אז התחילו הבגידות , היה לי קטע עם המורה שלי וסיפרתי לו והוא סלח , זו הייתה טעות ואחרי חצי שנה הייה לי עוד קשר עם חבר שלי אחי וגם על זה הוא סלח . אחרי שנה הכל היה מדהים בלי בגידות בכלי כלום . אבל אחר כך הוא התחיל היה לנו ריב , נפרדתי ממנו . גילתי בפלאפון שלו הודעות שהוא כיאלו " כתב לעצמו " ככה הוא טוען אבלז ה היה בדואר יוצא ככה שהוא חייב לשלוח , את השם של הבחורה הוא כתב על שם " שמעון " ולאט לאט גילתי , לקחתי את המספר וכשאמרתי לו שהתקשרתי אליו הוא אמר שענתה חברה שלו בקיצור בסוף הוא אמר לי את " האמת " זאת דנה , מת"א ניקתי קשר התקשרתי אליה ולא אמרתי לו , זאת לא שום דנה , היא לא מת"א והוא לא ניתק שום קשר . זאת רחלי שרבתי איתה , היא מרמלה איפה שהוא גר , והם עדיין בקשר הייתי איתה בטלפון והוא התקשר אלי לפלא לא אמרתי דבר והוא בתחנן שנחזור למרות שהוא הסתיר ממני את זה ואמרתי לו שאני לא מוכנה , אחרי שניה הוא התקשר לרחלי והיא שמה אותו על רמקול והוא שאל אותה עם בא לה לרדת למטה כשהיא שאלה אותו מה איתי הוא אמר שנפרדנו והוא לא יודע עם הוא אוהב אותי , ניקתי איתבה את הטלפון ובכיתי , ממש ! התקשרתי אליו והתחלתי לקלל אותו והוא היה בשוק , רדף אחרי שבועעים ובסוף לקח אותי לבית מלון שם לי נרות ופרחים התחנן לסליחה וסלחתי , מולי הוא התנתק ממנה . לקחת לי זמן להאמין בו אבל הכל היה בסדר ככה שנה ללא בגידות ללא כאב . וככה עברו שנתיים , לפני חודש שכבנו שנינו הראשונים אחד של השני זה היה הרגע הכי מדהים של שנינו . פתחתי לו מקושרים ( אתר כזה שמדברים בגגל שגם לי יש אז רציתי שנדבר ככה זה כייף ) עד שיום שבתב אתי אליו ורציתי להיכנס לחשבון שלי והחשבון שלו היה פתוח וראיתי שיש לו הודעה נכנסת , לא רציתי לחטט פשוט אמרתי בטח זה אחד החברים שלו אז נכנסתי וראיתי מלא הודעות מבחורות . כשנכנסתי להודעה ראיתי שהוא כתב לה שהוא פנוי רוצה אותה ומתגעגע הוא בא לחדר וראה שראיתי , הוא לא ידע מה לעשות וסגר לי את זה . התחלתי לבכות , ממש לבכות והתקשרתי לאמא שלי שתבוא לקחת אותי , היא ניסה לדבר איתי אבל לא יכולתי לשמוע ממנו . כשחזרתי הביתה הוא אפילו לא התקשר וככה גם ביום ראשון . ביום שני הוא בא אלי התחנן לסליחה אמר שהוא אוהב אותי וזאת הייתה טעות שהוא לא התכוון שאני האישה היחידה שלו ושהוא לא רוצה לאבד אותי , הוא אמר שהוא ימחוק את האתר ואת האייסיקיו ולא יהיו לו בנות העיקר שאני יסלח , לא יכולתי . יום שלישי לא התקשר וביום רביעי התקשרתי בוכה ולא מספיק מה שעבר עלי בשבוע הזה הוא אמר שהוא לא יודע עם הוא אוהב לא יודע עם הוא רוצה את הקשר הזה ,ואני?הוא הרג אותי , הרג ! יום חמישי דיברנו וכמו מפגרת התחננתי שנחזור אבל הוא ביקש שדי , שהוא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך ..
נופר29/11/2008שהוא לא יכול כרגע ושאני יפסיק , ואתמול ביום שישי הוא אמר שהוא אוהב ורוצה אותי אבלה רגשתי שזה או מרחמים או בגגל שבכיתי והוא אמר שלא , כששאלתי אותועם הוא מסוגל להגיד שהוא לא יוותר עלי בחיים הוא שתק . אמרתי לו עם אתה רוצה אותי תוכיח לי כי אחרי הכל אני לא זו שצריכה לרדוף אחריך אחרי מה שעשית לי , אז שהוא התקשר הפעם השניה הוא שאל " מה נשמע יפיופה " ואחר כך אמר לי " נופרוש , אני אוהב אותך " אבל זה כיאלו לא כמו פעם,אני רמגישה ואמרתי לו שעם נחזור זה כיאלולא יהיה כמו פעם זה כיאלו 10 צעדים אחורה , וכואב לי אז היום התקשרתי אליו ואמרתי לו שאין טעם כי עם אחרי שנתיים הוא לא יודע עם הוא אוהב אין טעם כי עם אין אהבה אין כלום והוא אמר שהוא אוהב ורוצה שנהייה ביחד אז אמרתי לו בוא נישאר ידידים,הוא אמר שהוא רוצה להישאר חברים כלומר בני זוג ואמרתי לו שאני לא מוכנה ככה . ניתקתי את הפלא . אחר כך שוב הוא התקשר וביקשתי שלא יתקשר , הוא אמר כשהוא יחזור הביתה הוא רוצה לדבר מה לעשות ? אני אוהבת אותו כ"כ אבל לא מסוגלת להאמין לשום מילה שלו הוא הראשון שלי והוא כ"כ פגע בי כ"כ נקשרתי אליו מאז . ואני לא מרגישה שבאמת הוא אוהב הוא כיאלו מנסה אבל קשה לו , ואני יודעת שפהעם זה יההי שונה כיאלו 10 צעדים אחורה . קשה לי ורע לי אניכ בר לא אוכלת בככל מה שמכניסה לפה מקיאה,לא יכולה ללכת ללימודים אני רק בוכה . בבקשה תעזרי לי,אני רוצה לשקם את הקשר עברנו המון דברים גרועים ונהדרים ביחד וזה רק גרם לנו להיתחזק אבל אחרי זה הכל נהרס . השבווע הזה הרג אותי והוא אפילו התחיל לעשן ועם הוא התחיל לעשן כנראה שהמצב שלו באמת רע , מה לעשות כדי שהוא יבין שהוא צריך להוכיח לי מה לעשות כדי להיות ביחד ובלי שטיות , זה לא סתם קשר של שנתיים כמו כל זוג זה הקשר שעברנו בו הכל ולמדנו לקחים , אבל אחרי זה הכל נשבר :( בבקשה תעזרי לי , תודה מקרב לב נופר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנןפר
סוזי .01/12/2008נופר יקירה לא צרי להיות חכם גדול בכדי להבין שהקשר שלכם רע וגרוע.חפשי מישהו אחר וברגע שאת תיבגדי בו תדעי שהוא לא בשבילך מההתחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת את עזרתך
תמי אורן29/11/2008נופר שלום,
נשמע מדברייך שהקשר סוער מאוד וידע הרבה טלטלות לא ברור אם זה פונקציה של הגיל הסוער או השילוב בינכם בכל אופן מאחר וההשפעה הרגשית משליכה גם פיזית אני ממליצה בחום לפנות לטיפול להבין ,לווסת תגובות ומכאן לקחת החלטות שתיהיינה נכונות לך.
מאחלת לך הצלחה
תמי אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת יכולה
נופר29/11/2008לפרט יותר כי לא ממש הבנתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגידה של בן הזוגנטלי28/11/2008
הי.. אני בת 24, היה לי חבר כמעט 5 שנים כשגרנו יחד מתוכם 3 , הכל היה מצויין , היחסים היו מאוד טובים והתקשורת ביננו הייתה מצויינת. לפני חמישה חודשים נפרדנו, בהתחלה כי הוא היה מבולבל ואז התברר שהוא התנשק עם מישהי מהעבודה שלו, הוא יזם את הפרידה, יצא מהדירה ומאז לא עשה סימנים של רוצה לחזור, היינו בהתחלה ידידים ואף שכבנו מס פעמים. לפני כחודש נתקתי עמו קשר באופן סופי אך אני לא מצליחה להתגבר עלך מה שהיה בינינו , הקשר היה ממש טוב, מעולם לא נפרדנו לפני כן, וכל לילה אני חולמת שאנחנו מתאחדים שוב והכל בסדר ביננו. יצאתי מאז עם גברים אבל לא היה מישהו שהצליח להעלות בי איזשהו רגש. בחודש האחרון אני מתרחקת מכל מה שקשור לגברים ולא מצליחה להכניס אף אחד ללב שלי. חשוב לי לציין שאין בי גם אהבה יותר לאקס, והעניין של הבגידה עם הבחורה הזאת די שבר אותי. אני לא רוצה לחזור אליו, אני פשוט מתגעגעת לתחושת הביטחון של לגור עם מישהו ולחזור כל יום הביתה אליו. אשמח לשמוע על אנשים שעברו את זה והתגברו מבלי להתאהב שוב . אני רוצה לציין שיש לי כן הרבה חברים, אך בתקופה האחרונה אינני נפגשת עם אף אחד מהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגידה של בן הזוג
תמי אורן29/11/2008נטלי שלום,
נראה על פניו מתוך מה שתארת שהנך נמצאת במצב רגשי שאני ממליצה לך בחום לפנות לטיפול כדי להבין לעומק את העובר עלייך יתכן שזו תגובה טבעית לפרידה אחרי תקופה ארוכה של חברות אשר השליכה על חייך באופן כללי כפי שציינת או משבר שיתחבר למשבר קרי בגרותך.זכרי את מרבית שנות בגרותך היית עם בן זוג.
מאחלת לך הצלחה
תמי אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמרי26/11/2008
שלום, זה לא קשור כל כך לפורום, אבל אולי תהיה לכם עצה בשבילי, יש לי 2 בנות בת 5 ובת שנה וחודש עוד כחודש אני אמורה לטוס ל10 ימים לחו"ל מה לעשות עם הבנות איך להתנהג איתן , האם הקטנה שכעס עליי , האם תהיה לה חרדת נטישה ? הגדולה מאד קשורה אליי אבל אני בטוחה שאם אסביר לה היא תבין אומנם תתגעגע אבל אני מאמינה שיהיה בסדר כי היא תהיה מוקפת במשפחה אחותי ההורים שלי בעלי , אשמח לעצה , עדיין לא קניתי כרטיס כך שהכל עוד פתוח תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרי
תמי אורן26/11/2008מרי שלום,
ראשית שתיהיה לך נסיעה נפלאה. את משאירה את הבנות בידיים טובות אבא, סבים ודודה.חשוב לדבר עם הבנות ולהכינן לקראת הנסיעה שלך. להכין יחד לוח שבו ידביקו מדביקה על כל יום שעובר ניתן להכין קופסה לכל אחת עם 10 מסטיקים או סוכריות וכל יום תאכל סוכריה או מסטיק.נותן חוויה של שליטה וממחיש זמן מה שקשה להמחשה בגילאים הנמוכים.
כמו כן ניתן להכין להן מכתבים קצרים ממך שיקריאו להן ניתן לצרף גם מתנה סמלית שהגיעה כאילו בדואר ממך. נותן תחושה של המשכיות ולא של נתק.
ושוב נסיעה טובה
תמי אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלראצה לנסוע
סוזי .01/12/2008כאמא אני מייעצת לך שאם את יכולה לדחות את הנסיעה עד שהקטנה תביו ותוכלי להסכיר לה-אז תדחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדניאל23/11/2008
שלום רב, אני יוצא עם מישהי חודש ואני מרגיש שאני מתפוצץ כבר מרוב רגשות אליה. אני ממש כבר מאוהב בה. נכון לעכשיו היא יודעת את זה כי אני כל הזמן מחמיא לה, מביא מתנות קטנות ועוד. האם זה יכול להרחיק אותה ממני? האם לדעתכם עלי להרגיע ולא להראות את הרגשות? זה יהיה לי קשה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל
תמי אורן23/11/2008דניאל שלום,
מדבריך אני מבינה שאתה באהבתך ובמחוותיך תופס כ"כ הרבה מקום שאתה לא נותן מספיק מרחב לזוגתך ע"מ להבין מה מרגישה כלפיך מה רוצה. ממליצה מאוד להרפות מעט לתת לה מקום להתבטא . אין הכוונה להפסיק אבל להרפות מעט. תן לדברים להתהוות לאט ומתוך הדדיות.
בהצלחה
תמי אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבר שלי נפרד ממנישני20/11/2008
חבר שלי נפרד ממני לפני כמה ימים ואני לא יודעת ממש איך להתמודד עם זה..עברתי פרידות, שלא תחשבו שלא, פשוט אהבתי אותו כל כך ואני לא יודעת איך לשחרר ולחזור להיות ידידים. בבקשה תתנו לי עצות. ובבקשה בבקשה לא משו שקשור בלשרוף כל מה שקשור אליו, אנלא רוצה לשרוף את המחשב ואת הפלאפון שלי ):
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שני
עידית הוניגמן21/11/2008שלום שני
פרידה היא דבר כואב בעיקר אם את לא רצית אותה, לכן זה מוקדם מידי להשתחרר.... אלא לחוות את הכאב ולשרוד אותו לא תוכלי למחוק אותו וגם מחיקהשל טלפון וכו לא יכולה למחוק זיכרונות וגעגועים , אני לא בטוחה שכרגע מהמקום הכואב את יכולה להיות ידידה שלו לכן כרגע תקשיבי לעצמך ותעשי מה שמקלעליך בפרידה
עידית הוניגמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמורת על הילדיםרעות20/11/2008
שלום אני גרושה עם 4 ילדים.אחת בת 20 השניה בת 18 השלשי בן 13 והקטנה בת 9. מאי אילו סיבות הילדים רוצים את האב ולא מעוניינים לחיות איתי. רציתי לדעת אם יש אפשרות וכדאי לקחת את המשמורת על הילדה הקטנה למרות שהיא אינה רוצה להפרד מאחיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רעות
עידית הוניגמן20/11/2008שלום רעות
את צריכה לברר לעצמך מאיזה סיבות את רוצה לקחת דווקא אותה וכמה זה נכון לה,אני חושבת שזה לא נכון להפריד בן אחים במיוחד שהיא אומרת לך שזה מה שהיא רוצה
עידית הוניגמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רעות22/11/2008אני רוצה לקחת אותה כי הילדים הגדולים לא מעוניינים ולא רוצים לשמוע על זה בכלל. הילדה הקטנה מושפעת מהאחים הגדולים שלה. אני לא יודעת אם זה באמת מה שהיא רוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה
עידית הוניגמן22/11/2008שלום רעות
אני מאד מסכימה עם מה שסוזי כתבה לך חשוב שתתעסקי במהות הקשר איך את שומרת , בונה קשר משמעותי ונכון ומחובר ורגיש לצרכים של הילדים שלך ולא להיות במקום של התחשבנות ופגעות
עידית הוניגמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשמורת
.סוזי22/11/2008שלום לך אינני בעלת מקצוע אבל בעלת ניסיון.נידמה לי שבמקרה שלך לא .חשוב איך קוראים לזה משמורת או לא.העיקר שתהיה שם בשביל .הילדים שלך.שתבואי הרבה לבקרם.כמה שיותר.שתוכיחי להם שאבפת לך מהם. ילדים יודעים בדיוק מתי את מתכוונת ומתי לא.בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד בבגידהליהי20/11/2008
אני נשואה 15 שנה, שני ילדים, עליות וירידות, השבוע גיליתי רשימה של כתובות וטלפונים של דירות דיסקרטיות (נערות ליווי), התעמתתי עם בעלי בנידון, לטענתו הענין לא הגיע לכלל מימוש. איסוף הנתונים לבדו פוגע בי קשות ולמרות הכחושותיו אני מרגישה נבגדת, אין לי מושג איך לנהוג? לשבור את הכלים הוא לא משהו שאני רוצה לעשות השאלה היא אם ניתן למנף באמצעות המשבר הזה את היחסים למקום יותר טוב או שהספקות ינקרו בי עד שאצא מדעתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ליהי
עידית הוניגמן20/11/2008שלום ליהי
אין ספק שיש לעשות משהו ואין לטאטא מתחת לשטיח אני הייתי ממליצה לך להשתמש בזה כדי לגייס אותו לטיפול אז תהיה התיחסות לבעיות האמיתיות ואז אם יהיה שינוי ותהיה עבודה על הזוגיות השאלה היה או לא תהיה פחות רלונטית
בהצלחה
עידית הוניגמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשימה = בגידה
מוזס20/01/2009שלום לך לצערי מנסיוני גם אני נגררתי לדירות דיסקרטיות - אם מצאת רשימות חזקה על בעלך שהוא השתמש בה . למזלי אשתי לא יודעת אך אני מרגיש גרוע עם העניין . הנחמה - אין כאן בגידה רגשית נערת ליווי אינה תחליף לאשת נעורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה צריכה עזרה דחוףףשושי19/11/2008
שלוםם אני בת 17 וחצי..והאם זה ניקרא בגידההה שאת מדברת עם בניםם למרות שהחבר שלך לא רוצהה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שושי
עידית הוניגמן20/11/2008שלום שושי
זה ממש לא בגידה ואם החבר שלך לא מכבד את המרחב שלך והקשרים שיש לך ומרגיש כל עכך מאויים אז את צריכה לחשוב אם זה מתאים לך
עידית הוניגמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנדב19/11/2008
אני יוצא עם מישהי כבר חצי שנה ויש לי בעיה: אני כל הזמן חם ואוהב, שולח הודעות SMS, אומר לה שהיא מדהימה, מושלמת, הכי יפה בעולם וכדומה, והיא ממש לא, היא הרבה יותר קרה. בדרך כלל כשאני אומר לה את הדברים האלו היא אומרת תודה! במקום להגיד בחזרה דברים טובים. אפשר לקבל המלצות מה כדאי לי לעשות? לגמור איתה, לדבר איתה על זה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: נדב
עידית הוניגמן20/11/2008שלום נדב
אכן כדאי לדבר איתה על זה ולהבין יותר למה היא מגיבה כך ,אם זה חלק מאישיות או שזה קשור לקצב שונה.... ואז תוכל להחליט אם זה מתאים לך
עידית הוניגמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה אבל פוחדתמירית16/11/2008
שלום רב, אני בת 45, נשואה למעלה מ- 15 שנה, + 2 ילדים. הנשואים רוויי מתח מיומם הראשון. הוא מסרב ללכת לטיפול או ייעוץ כלשהו, רק מאשים אותי. ככל שהשנים עוברות ברורים לי כמה דברים : 1. לולא הילדים כבר מזמן לא הייתי איתו. 2. מבחינה ראציונלית ברור לי שגם טובת הילדים היא פרידה. הם חיים בגיהנום של השמצות הדדיות בין ההורים, וגם צעקות והתפרצויות. 3. הגירושין יהיו קשים. הוא יילחם בכל הכוח. אני עובדת ועצמאית מבחינה כלכלית. כבר נפגשתי עם עורכי דין. למרות כל זאת, אני לא מסוגלת להביא את עצמי לבצע את הצעד הראשון ולפתוח בצעדים הנחוצים. בכל פעם אני "כמעט" שם, מחליטה , אבל פוחדת. מחפשת עצה אם מישהו היה במצב הזה. איך מעיזים לעשות את הצעד הראשון. ברור לי שאני רוצה להתגרש, שאין סיכוי לשיקום הקשר, ואני פשוט לא מסוגלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מירית
עידית הוניגמן18/11/2008שלום מירית
זה שברור לך שזה מה שנכון זו התחלה חשובה , אפשר להבין את הקושי לבצע זה יכול להיות מכל המיני סיבות , אפשר להבין ממך שיש לך פחד להתמודד מולו ואיתו,ולהכנס למאבק .
אני ממליצה לך לפנות ליעוץ על מנת להבין טוב את הפחדים ולהעזר בלהתמודד איתם, התמודדות נכונה היא חלק חשוב בפרידה הריגשית לא רק המשפטית , איך להתמודד עם הפחד וחוסר המסוגלות מולו זה תהליך חשוב בשיקום שלך
בהצלחה
עידית הוניגמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגידות-ופרידהאנונימית11/11/2008
שלום רב, אני בת 28.6 שבשך 8 שנים יצאתי עם בחור שבגד בי אין ספור פעמים. ואי אפשר לספור את כמות הפעמים שנפרדנו . הגלוי הראשוני היה כשהיתי בת 24 והוא טס עם מישהי לחו"ל וניסה להסתיר זאת. מה שקרה שנפרדנו וחזרנו מאז כמו שצינתי עשרות פעמים . לפני חודש וחצי הוא הציע לי נישואין ואני הסכמתי לכך ואז גילתי שבזמן שלא היינו ביחד הוא היה מלמעלה מ- 20 בחורות שלכול אותן בחורות בבוקר ובערב הוא מסמס את אותן ההודעות. ושהוא עדין מתרועע עם אחת מהן. כמובן שאני עזבתי את הכול ואמרתי לא תודה רבה! אני רוצה זוגיות בריאה שגם ככה היתה חולה . אני לא יכלתי לעצום עין,כול הזמן היד על הדופק,הוא הולך לחבר והבטן שלי מתהפכת 180 מעלות וחוזרת. ולמרות ה"אהבה" שלי אליו החלטתי שאני מעדיפה את עצמי מאשר מישהו שטוען שהוא השתנה ושהוא אחר. לפעמים צריך לבדוק טוב טוב לפני נכון שאין לדעת . אל תשרפו שנים ארוכות בלחשוב שמישהו משתנה . אני מאמינה גדולה בשינוים אבל מסתבר שהייצר המיני וסוג ההרפתקאה גדול מנשוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תברחי כל עוד נפשך בך
מירב11/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: אנונימית
עידית הוניגמן11/11/2008כל הכבוד לך מקווה בשבילך שתמצאי קשר בריא וטוב עבורך
עידית הוניגמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה להילהאנונימית10/11/2008
הילה שלום אני לגמרי במקרה פותחת את הפורום הזה מתוך שיעמום בלבד אני ממש לא רוצה לזרות מלח על פצעייך ולומר לך מה אני חושבת על אישה שהולכת עם גבר נשוי ( וזה לא משנה באיזה מעמד הוא אפילו אם הוא חושב להתגרש גבר נשוי בשבילי הוא קו אדום וצריך שיהיה מהיום והלאה קו אדום גם בשבילך ) אני ממש לא באה לחנך אותך אני פשוט רוצה בטובתך ואם הית מכירה אותי הית מבינה שאני אומרת הדברים ממקום אמיתי מאוד . מה שאני רוצה להציע לך מתוך מה שאני מרגישה זה שאם תמשיכי להיות איתו בקשר לא רק שהוא ימשיך לצחוק עליך אלא שהוא גם יראה לך איך שהוא קופץ מאחת לשניה. ודבר שני וחכם שאת צריכה לעשות בלי להסס גם כדי לנקום בו (כי מגיע לו הוא אדם נבזי תחשבי כמה מסכנה אישתו ואיך כמו שזה קרה לה מחר זה יכול לקרות גם לך ) וגם כדי לכפר על המעשה הזה זה פשוט ללכת ולנהל דיאלוג אמיתי עם אישתו ולספר לה את האמת בלי לחשבן לו אלא כמו שהוא חשב על האינטרסשלו בלבד כשהוא היה איתך תחשבי גם את על האינטרס לטהר את מצפונך ותקבלי על עצמך להיות אדם טוב יותר ולא לחזור על חטאים כאלה כי העולם הוא גלגל ואם לא תעשי כן זה יחזור אליך בבומרנג אם תרצי לדבר איתי אשלח לך את המייל שלי אני מוכנה לעזור לך בשימחה ומה שחשוב לזכור זה ש"אם אתה מאמין שיכולין לקלקל תאמין שיכולין גם לתקן " בברכה , מישהי שאוהבת לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנונימית
.סוזי12/11/2008התחברתי מאד למה שאת כותבת מלבד דבר אחד.חלילה לה מלדבר עם אישתו.אכן הבחור מעד אבל הוא רוצה לתקן את עצמו לפי תגובתו אלי.מלבד זאת האשמה בקלות שבה ניתן לגבר לקבל את מבוקשו בדרך כלל באשמת האישה ו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח למייל שלך...
הילה12/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי הילה
דין12/11/2008אני שמח שקיבלת את התגובה שלי כמו שהיית צריכה לקבל ולא התייחסת לחריפות שבה שנועדה בראש ובראשונה להעיר אותך....יש לי עוד המון דברים לאמר לך שיעזרו לך ואני פחות או יותר בגילך....אם תרצי אני מוכן בכיף לעזור אם את רוצה את המייל שלי אתן לך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגע לפני הבגידהדולפין10/11/2008
שלום, אני בן 36 ונשוי מזה 10 שנים + שתי ילדים קטנים (4,7) לכאורה הכל מתנהל כשורה בחיי הנשואים. כמו כל זוג נשוי יש מריבות פה ושם, יש חיי חברה וזוגיות, יחסי המין טובים ופתוחים, אבל... לאורך כל השנים אני חיי בספקות. אני לא מרגיש שאני מספיק נמשך אליה (גם פיזית וגם מנטלית). אני לא מרגיש שהיא מעוררת את היצר האינטלקטואל שלי. בכלל החיים נכנסו לאיזה מן שגרה שאני מרגיש שאני לא יכול יותר איתה. אני מנסה לעורר את האהבה בכל מיני דרכים, אך ממש לא מרגיש את זה מתעורר. אני מביא ארוחות רומנטיות, אני יוזם כל מיני פעילויות... נסענו לאחרונה לטיול בחו"ל ללא הילדים. קיוויתי ששם תתעורר האהבה אבל זה ממש לא קרה. לכל היותר הרגשתי שאני בטיול עם שותף. כבר המון זמן אני שואל את עצמי האם זאת האישה שבחרתי להתחתן איתה? האם איתה אני רוצה להמשיך לחיות כל חיי. נראה לי יותר ויותר שאין מצב שאני ממשיך את המערכת לכל החיים. הילדים היום קטנים ואני יודע למה יכולה לגרום פרידה, אבל אני שואל את עצמי האם בגלל השיקולים האלו, אני צריך לחכות למשהו שסביר להניח שיקרה בעתיד? האם צריך לחכות לגירושין שיקרו בגיל 50 ולסבול "בשקט" עד אז? בנוסף (ואני בטוח שזה קשור, אם כי זה לא מה שגורם לתחושות הכלליות), בשנתיים האחרונות אני מרגיש שאני מפלרטט עם כל דבר שזז. לא עשיתי כלום חוץ מלדבר עד היום ותמיד זה סתם שיחות של 5-10 דקות (בעבודה, בלימודים...) ולא משהו רציני. לאחרונה הכרתי מישהו בלימודים. גם היא נשואה 10 שנים + שתי ילדים וגם היא במצב דומה. אנחנו מדברים בפתיחות ביננו ומרגישים שמשהו מתרחש. שתינו חוששים מאוד מהתוצאות ואם זאת מתרגשים ומרגישים את הפרפרים בבטן ואת הזיעה בידים. עוד לא עשינו כלום, אבל זה יגיע... אני מפחד מאוד להמשיך עם הבחורה מהלימודים אבל בו בעת רוצה מאוד. לא יודע מה לעשות. הדולפין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דולפין
עידית הוניגמן10/11/2008שלום לך
אני מבינה שקיים חוסר שביעות רצון וחוסר סיפוק ותיסכול שהוא כנראה מוביל להתבשלות הקשר
אתה צריך לברר לעצמך מה אתה רוצה ולבחור כשבכל דרך יש רווח ןהפסד מהמקום שאתה לא בוחר אתה מתגלגל למציאות ללא בחירה אתה מזהה את הבעיות וכנראה לא תוכל להתעלם מהם
כדאי שתפנה ליעוץ לפני שיהיה מאוחר
עידית הוניגמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדולפין
.סוזי12/11/2008אתה מכיר את האימרה מים גנובים ימתקו.האשה הזו היאלא שלך ולכן אתה נמשך אליה.דע לך שאישה שמקבלת יחס טוב ואהבה מבעלה נראית טוב ופורחת.אם היית משקיע אנרגיות ורגשות לאישתך כמו שאתה משקיע באשה בוגדנית הזו-היית מקבל אישה שכולם חושקים בה ובתוכם אתה.דרך אגב מניסיון אשה שמקרננת את בעלה מכל סיבה שהיא תקרננן גם את הבעלים שיבואו אחריו ואז תמצא את עצמך מכה על חטא ומצטער על שלא ידעת להעריך את האשה הקטנה והנאמנה שמחכה לך בבית למרות שיכלה לקבל גבר הרבה יותר שקול נאמן ואחראיי בעיקר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לסוזי
דולפין19/11/2008סוזי, יש לי בעיה עם דבריך. את יוצאת מנקודת הנחה קלה מאוד. 1. אני לא משקיע באשתי 2, אם אני ישקיע באשתי הכל יסתדר. אני נמצא אם אשתי 11 שנה. אני מכיר את הבחורה שסיפרתי אליה סה"כ שלושה שבועות. מה שיש לי אם אשתי (או מה שחסר לי) נבנה במשך שנים. למה את חושבת שלא השקעתי במשך כל השנים האלו? זה ביצה ותרנגולת. יכול להיות שלמרות כל ההשקעות שלי בקשר (ואני חושב שהיו הרבה), הבעיה היא אצל אשתי? יכול להיות שהיא בהתנהגותה דוחפת אותי לקשר בחוץ? מה אם פשוט, כל השנים האלו, גמרו לי את האהבה? כשאני מדבר עם הבחורה מהקשר הסודי, זה ניהיה לי יותר ויותר ברור. לא חסרה לי האהבה של אשתי אלי. כי היא באמת נותנת לי הרבה. חסר לי האהבה מהצד שלי. אני לא מרגיש התרגשות אליה. אני לא מרגיש תשוקה. אני לא מרגיש צורך לבוא לדבר בכלל. האם זה משהו שאני יכול למלא בחזרה בצורה כלשהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדולפין
.סוזי20/11/2008מוב שאין אדם יכול לשפוט אחר עד שיגיע למקומו אבל עדיין אני מאמינה בכוחנו להשפיע על מחשבתנו.אני מאמינה בנבואה שמגשימה את עצמה.אתה הולך לאן שאתה מכוון.תשמע על סרט שפעם ראיתי.בחור אדום עור הגיע לישוב והחליט להתחתן עם בחורה. הבחורה היתה בחורה רגילה.כשהגיע הזמן לשלוח מוהר לאביה הוא שלח לו 8 פרות.נידהמו כולם למה -בשבילה נתת 8 פרות ,יכולת להסתפק באחת או שתיים.תשובתו היתה-א ני אקנה אותה ב-9 פרות אז היא תהיה שווה 8 פרו.הבנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדולפין
.סוזי20/11/2008המחשב קפץ לי אז סגרתי ופתחתי שוב.אני סבורה שהתחתנת מאהבה.אז אולי הבעיה היא אצלך.אולי אתה טיפוס שלא יכול להשאר במקום אחד ורק תודות לאישתך אצה בכלל נשאר ויכול לשמוע כל בוקר את המילה אבא.איך אתה מוכן כלכך מהר לוותר על לכסות את הילדים לפני השינה ולתת להם נשיקת לילה טוב.זה דבר פעוט בעיניך? לכל זוג אין כבר את ההתלהבות של השנה הראשונה ההתאהבות.הגיע הזמן להפוך זאת לאהבה.לקשר של דא .גה אחד לשני.ליופי שיש מישהו שדואג לי ולילדי בכוח כזה.דולפין יקר אינני מכירה אתכם אבל אני חושבת שבחיי הנישואים אולי אתה רצת קדימה והתפתחת והיא נשארה מאחור עם הילדים ולכן נוצר הפער.אני לא מתכוונת לומר לך שעל גבה התקדמת אלא שלמענך ולמענן שלמות משפחתך,אפשר לה לצאת ללמוד.תן לה לעשות תואר באוניברסיטה בנושא שהיא תבחר.הרי יש שם המון נושאים ואז תראה איך היא תשכיל ואתה רק תקנא לה.אשמח לתגובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסוזי
דולפין20/11/2008הי סוזי, אני לא בטוח שהתחתנתי מאהבה. יותר עושה לי שכל (בראיה לאחור) שהתחתנתי בגלל התאהבות. אבל אני מעדיף לחשוב על ההווה והדרך שעשינו ב-10 שנים האחרונות עד שהגענו הלום. את בהחלט צודקת שהדבר העיקרי היום שמחזיק אותי זה הילדים. זה נראה לי כמעט בלתי אפשרי לעשות איזשהו צעד כשאני חושב על כל המשמעויות הקשורות לילדים (למרות שמן הסתם אנשים נפרדים, ועולם כמנהגו נוהג...). יש לי הרבה הערכה לאשתי שכן אני יודע ומודע לכך שהיא משקיעה הרבה יותר בהם מאשר ההשקעה שלי (מין הסתם גם סוגי העבודה שלנו תורמים לכך) השאלה היא: האם בגלל הילדים אנחנו צריכים להקריב את החיים שלנו ואת החיות שלנו? אני מתאר לעצמי ויודע שילדים מרגישים הכל. מה ההשפעה של "חוסר החיות" שלנו עליהם? נכון שאני מנסה להתפתח כל הזמן בהשכלה כמו בתעסוקה, אבל אני דוחף גם אותה ( הרבה יותר ממה שהיא דוחפת את עצמה דרך אגב, שזה בהחלט מפריע לי). ב-4 שנים האחרונות היא לומדת פעמיים בשבוע ובהחלט תמכתי בה לכל הדרך. אבל אני לא חושב שזה תרם משהו לקשר (לטובה או לרעה). אני יכול לקחת את זה גם לפעילויות של שעות הפנאי. אני ממש לא מוכן לוותר על פעילות (פנאי וספורט) ואני מנסה לשלב את אשתי והילדים ככל שניתן. אשתי מהצד השני כאילו בהילוך ראשון בצורה קבועה. על כל פעילות שאני יציע שכרוכה ביציאה מהבית (ולא להורים...) נגיד טיול ליומיים עם הילדים בחיק הטבע. רוב הסיכויים (מניסיון) שהיא תמצא סיבה להמנע ותמנע את זה. אולי פשוט יש ניגודים גדולים כל כך באופי (שזה דבר שלפעמים מגלים בשלבים מתקדמים של החיים המשותפים) שכל דבר פתאום נראה שחור? כל מילה לא במקום, מציתה התנגדות ומרעילה עוד יותר את האוירה?
.סוזי22/11/2008אני סבורה שעדין יש תקווה לקשר שלכם..לדעתי,לפני שאתה עושה צעד כלשהו לך איתה לייעוץ זוגי.אם תצליחו ללבות את האהבה מה טוב,אם לא-תדע לך שניסית הכל ואז תוכל להיות שלם יותר עם כל החלטה שתקבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירושיםדפנה09/11/2008
ברגע שמחליתים להתגרש מהבן זוג מה צריך לעשות מאיפה להתחיל כי אין לי מושג ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
יפית10/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: דפנה
עידית הוניגמן10/11/2008שלום דפנה
את צריכה להחליט איך את רוצה לראות את התהליך כמעשה חד צדדי או כתהליך משותף של שניכם , אם כך אזי את צריכה להתחיל לדבר אם הבן זוג שלך דיבור ריגשי וקונקרטי, אם את רוצה לעשות מעשה חד צדדי את צריכה לגשת ולהתיעץ עם עוד
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)