פורום כושר קרבי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שוב אני עם הwpw
    אורטל
    11/12/2007

שלום, רציתי לשאול האם מצאת פריטים נוספים לגבי wpw שקיבל אישורים לעסוק בספורט תחרותי ללא כל טיפול, האם הוא יוריד לי פרופיל עד כדי כך שאצטרך לשרת ביחידה שאינה קרבית?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שוב אני עם הwpw

הוספת תגובה

• wpw

ישראל פרנקל
    12/12/2007

מקווה לקבל תשובות תוך יומיים. אידע אותך.
    יום נפלא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הסיכון אם אני ארוץ כל יום?
    ניסים
    09/12/2007

אני ממש לחוץ לגבי הגיבוש - האם יגרם נזק בריצה כל יום למשך חודש בלבד? אני מרגיש שלרוץ 15 דק' בערב לא ישפר לי את הכושר בהרבה אם זה לא יהיה באופן רציף מאוד.

הוספת תגובה

• ריצה כל יום

ישראל פרנקל
    11/12/2007

עדיף בהחלט כי תרוץ 4 אימונים שבועיים ותעלה מעט את פרק הזמן לכל אימון ל- 25 דק בשלב הראשוני וכל שבוע עוד 5 דק.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתאמן לגיבוש - מה עושים?
    ניסים
    05/12/2007

שלום רב, אני בן 19 ובעוד כחודש אני עתיד לעשות גיבוש צנחנים, שמאוד מאוד חשוב לי לעבור אותו.

אני שוקל כשישים קילו, מבנה גוף רזה גובה ממוצע ועיניים חומות :-)
    הבעיה שלי היא הזמן הקצר שבו עלי להכנס לכושר - התחלתי לפני שבועיים בתרגול גופני אחרי זמן רב בו לא התאמנתי כלל ובהתחלה היה לי מאוד קשה אבל עכשיו לאט לאט אני מרגיש שאני משתפר. הידע שלי בנושא כושר מאוד בסיסי ולכן אני אשמח אם תוכל לפרט ולהרחיב לי אותו קצת.
    מצטער אם זה קצת ארוך, ותודה רבה בכל אופן.
    מה שמפחיד אותי בגיבוש זה העובדה שצריך לסחוב שקי חול של 20 קילו על הגב, איזה שרירים צריך לפתח בשביל להקל על זה? יש תרגיל מומלץ?

אז ככה, בגלל שאני לא מכיר הרבה סוגי תרגילים אני עושה ריצות, שכיבות סמיכה, מתח. רכיבה על אופניים וזהו. האמת שמוטיבציה זה לא מה שחסר לי - אני מסוגל להתמיד בפעילות גופנית לאורך זמן וכו' ואני לא חושש ממאמץ, אבל הבנתי שזה לא בריא להתאמן יותר מדי לפחות בהתחלה.
    אני מודע לענין של 3 סטים של 75%, וכמו כן אני משתדל להקפיד על תזונה נכונה.

הנושא של חימום ומתיחות מאוד לא ברור לי - למה צריך לעשות מתיחות?כמה ? מה זה אומר שהשריר תפוס? יותר חשוב אחרי או לפני?

אז ככה - כרגע אני עושה ריצת 2000 כ4 פעמים בשבוע, הייתי רוצה לדעת אם עדיף לנסות לשפר את מהירות הריצה[ כ-8.5 ] או להוסיף מרחק ולעבור ל-3000 וכו'... אמרו לי גם שלרוץ כל יום דופק את הברכיים - האם זה נכון? למה? והאם יש דרך לרוץ באופן בריא יותר [אני יכול לרוץ רק על אספלט]

שכיבות סמיכה אני עושה 40 מקסימום - ושאלה כללית: אפשר לעשות כל יום? האם חשוב בשעה קבועה? אני עושה רק בערב אבל רצוי גם בבוקר וגם בערב אולי? כמה זמן הגוף צריך כדי להתאושש מהפעילות באופן שהשריר לא יפגע ויהיו לי שברי מאמץ וכו'?

לגבי כפיפות בטן אני הייתי מאוד רוצה לעשות אבל הבעיה שאני חושב שאני לא מבצע אותן נכון - כואב לי הגב מאוד אחרי כל אימון [ אני יכול לעשות 30] אם אפשר הצעה לוודא שאני עושה כמו שצריך או שאני אעשה תרגיל אחר לחיזוק שרירי הבטן.

מתח אני עושה 5, לא בשעות קבועות סתם כך כמה פעמים במהלך היום ואני מרגיש שזה משתפר.
    אבל הספורט שאני באמת אוהב זה רכיבה על אופניים - איזה שרירים הם מפתחים לי? זה מועיל לריצות?

יש לי עוד הרבה שאלות ושוב סליחה שזה כל כך ארוך - הייתי שמח אם תוכל להפנות אותי למאמרים בנושא כושר בסיסי בעיקר בנוגע למה חשוב לעשות לפני ואחרי וכו'.... תודה רבה אתם עושים ממש עבודת קודש!!

נ.ב. אם יש אתר בנושא חימום ומתיחות שאתה מכיר אני אשמח לשמוע.

לקביעת תור
    סגירה
    מתאמן לגיבוש - מה עושים?

הוספת תגובה

• הי! הפורום הזה פעיל בכלל?

ניסים
    07/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פורום פעיל

ישראל פרנקל
    07/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיף מאוחר מלעולם לא

ישראל פרנקל
    07/12/2007

ניסים שלום,

עדיף מאוחר מאשר לעולם לא...

חודש לפני הגיבוש אינו משאיר זמן רב לבניית תוכנית הדרגתית שתכין אותך באופן האידיאלי לגיבוש.
    כרגע הייתי מייעץ לך להמשיך ב4 אימוני ריצה שבועיים כאשר האימון הראשון בשבוע יהיה מעתה אימון ריצה למרחק של 3500 מ'. אימון שני 2500 . אימון שלישי 4500 מ' ואימון רביעי 2000 מ' ריצה בקצב מהיר יחסית. (האימונים יהיו בימים א, ג, ה, ו) . בעוד שבועיים תעלה את האימון של יום א ו-ד ל- 5000 מ'.

צנסה גם לשלב מעט במסלולי הריצה עליות קצרות - וספרינטים. לא יותר מ-4 כאלה במהלך ריצה אחת ולא למרחקים מעל ל- 200 מ'.

לגבי אימוני הכוח עדיף לעשות 3 סטים של 35-30 כפיפות מרפקים ולא סט אחד של 40. עשה זאת 3- 2 בשבוע.
    כנ"ל גם עליות מתח - 3 סטים של 4 עליות בכל סט. מנוחה של 3 דק' בין כל סט.

חומר נוסף תוכל למצוא באתר של וינגייט ובאתר שוונג ובאתר של אילות.
    בהצלחה בגיבוש.
    אנחנו כאן אם תרצה לשאול עוד שאלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספות מזון
    אבא של ד.
    04/12/2007

שלום ישראל-

בהמשך להסבר למייל של ניר מה- 02.12 הבן שלי מתאמן לגיוס ליחידה מובחרת.
    הוא בכיתה י"א ושוקל ~62 ק"ג גובה 1.72.
    נאמר לו שעליו לצבור יותר משקל בכדי להצליח בגיבושים וכו,
    הציעו לו תוספות מזון שיכולים לעזור בבנית מסה ותוספת משקלץ
    זה נכון? ואיזה כדאי להשתמש.

אבא של ד.

לקביעת תור
    סגירה
    תוספות מזון

הוספת תגובה

• תוספי תזונה

ישראל פרנקל
    04/12/2007

לאבא המודאג,

משקלו של בנך אומנם מעט נמוך אך עדין סביר. אם ברצונך לשפר את יכולתו הגופנית ע"י עלייה במשקל הרי שישינם מספר פרמטרים חשובים להתיחסות -
    1. סה"כ כמות האנרגיה היומית שבנך אוכל- יש לוודא שהוא צורך כמות אנרגטית מתאימה ולכלול בה גם את כמויות החלבון הנאותות. מציע לעשות זאת עם תזונאי/ ת מוסמכת.
    2. תוכנית אימונים המשלבת את הפרמטרים הדרושים לבנייה גופנית נכונה.
    3. שינה ותהליכי התאוששות גופניים נכונים. חשיבות של שלב זה הינה מכרעת. 2 השלבים הראשונים טובים ככל שיהיו במידה ולא יהיו שלובים עם תהליכי מנוחה והתאוששות נכונים לא יגרמו לתועלות המצופות.

תוספי תזונה בעיקר חלבונים בשלב הזה עדיף לא לקחתם אלא לפנות לביצוע השלבים המצויינים לעיל ורק אח"כ במידת הצורך לחשוב על תוספים תזונתיים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להיכנס לכושר
    רוצה קרבי
    02/12/2007

אני 17 ומתאמן כרגע רק בריצה - שלוש פעמים בשבוע 2000 מטר (8:12 - התוצאה הכי טובה שלי). מה אני יכול לעשות הכי טוב מבחינת אימון כוח - כפיפות שמיכה וכו'? איזה תרגילים יש וכמ הלהעמיס מחבינת תוספת א ימון?
    תודה, ניר

לקביעת תור
    סגירה
    להיכנס לכושר

הוספת תגובה

• כושר

ישראל פרנקל
    03/12/2007

ניר שלום,

הייתי מעונין לדעת מהו תאריך הגיוס שלך. כך ניתן יהיה להציע תוכנית המותאמת לפרק הזמן הדרוש בצורה האופטימאלית. בכל מקרה לגבי שאלתך- בהחלט חשוב להכניס לתוכנית אימוני הכוח תרגילים כמו עליות און (מתח), כפיפות מרפקים (שמיכה) ומקבילים. הייתי מתחיל עם שלושה סטים של כל אחד מהתרגילים הנ"ל כאשר בכל אחד מתרגילים הייתי מבצע מספר חזרות השווה ל- % 75 ממספר החזרות המירבי שהינך יכול לבצע בסט אחד. כלומר אם מספר החזרות המירבי שלך בעליות מתח הינו 11 הייתי מבצע 3 סטים של 8 עליות עם הפסקות של 90 שניות עד 180 שניות בין סט לסט. בהמשך הייתי מוסיף תרגילים נוספים כמו עליות בטן, ניתורים, דחיקת משקלים וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• wpw והורדת פרופיל
    אורטל
    29/11/2007

שאלתי האם wpw שהוא סיב חשמלי נוסף בלב יוריד לי פרופיל ויפגע לי בסיכוי להתגייס ליחידה קרבית ?

חושב לציין שאני בריא תמיד ופעיל ספורטיבית כל יום כמה שעות... ללא כל הפרעה!
    כמובן ע"י כל הבדיקות קיבלתי אישורים לעסוק בספוט

לקביעת תור
    סגירה
    wpw והורדת פרופיל

הוספת תגובה

• wpw

ישראל פרנקל
    02/12/2007

הנושא של WPW שהינו מצב שבו נוסף סיב חשמלי נוסף בין הפרוזדורים והחדרים אינו חייב להשפיע מבחינה תפקודית בחיי יום-יום אך בהחלט מצריך התיחסות של קרדיולוג לנושא.

לגבי הנושא של הורדת פרופיל רפואי בנקודה כה ספציפית אשתדל לברר לגבי הנחיות הצבא בנושא ואעדכן אותך בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אורטל
    03/12/2007

אשמח לקבל תשובה בקשר לפרופיל בעתיד.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    כפיר
    28/11/2007

אני נער בן 17 ומתאמן זה זמן בחדר כושר....עכשיו ה"שומן" בגוף שלי מתרגז סביב המותניים--כמו אצל בנות שזה ממש מוזר לי....איך אני יכול לעבוד על האזורים האלה??איך ניתן להסיר צמיג זה??
    בתודה כ'

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לכפיר

ישראל פרנקל
    28/11/2007

כפיר שלום,

השומן ה"מרגיז" הזה אינו ניתן להורדה ע"י תרגיל ספציפי מסוים. לצערנו אין ביכולתנו לשלוט בדיוק על דרך ואופן תגובת הגוף "לשריפת השומן" שאנו רוצים שתתרחש בגופינו.

גופינו מחליט "עצמאית" מהיכן ואיך תיקטן רקמת השומן. מה שברור הוא כי לשם כך הננו חייבים להיות במאזן אנרגטי שלילי כלומר לאכול פחות מכמות האנרגיה שאנו צורכים . הייתי מייעץ לך לפנות לייעוץ תזונתי בקופת חולים או באופן פרטי במידה והנושא חשוב לך. בכל מקרה דע כי המשך פעילות גופנית הינו חיוני להצלחת התהליך של ירידה במשקל. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר בחופשה הגדולה
    עדי
    26/11/2007

עכשיו כשאין לנו לימודים, אני מרגיש אני משמין בבית. איזה תרגילים בסיסיים אתה יכול להמליץ למישהו שכמעט ולא עשה כושר ושרוצה להתחיל לעבוד על עצמו?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כושר בחופשה הגדולה

הוספת תגובה

• כושר בחופשה מלימודים

ישראל פרנקל
    26/11/2007

הטוב ביותר יהיה לשלב אימוני סבולת לב ריאה כגון הליכה וריצות קלות למשך 15 דק ומעלה (עד 30 דק') ולאחר מכן תרגילי כוח בסיסים כגון עליון און (מתח) מספר סטים של 10 - 8 חזרות וכפיפות מרפקים (3 סטים של 25 כפיפות). רצוי לשלב גם תרגילי בטן שונים- סה"כ כ- 100 עליות באימון אחד. לאחר שבוע ניתן לשלב גם ניתורים בדילגית ( עד כ- 350 ניתורים באימון) ומעט אימוני מהירות (ספרינטים) למרחק של עד 50 מ' ( עד 5 חז') עם 45 שניות הפסקה בין החזרות. תוכנית זו תהייה טובה לשלושה שבועות. מקווה שעד אז השביתה תסתיים. אם לא - חזור אלי ונעדכן את התוכנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הכי טוב?
    חסוי
    22/11/2007

שלום, אני מתגגיס בעוד כמה חודשים (כנראה לחי"ר). אני רוצה לדעת, מבחינת הכנה מה יכולה להיות המסגרת הכי מתאימה - קורס אצל מדריך כושר מיוחד או חדר כושר? עובדים על דברים מיוחדים - כוח וכו'?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה הכי טוב?

הוספת תגובה

• הכי נכון

ישראל פרנקל
    26/11/2007

לטעמי הדרך הטובה ביותר להכנה היא ככל הנראה בהצטרפות לקבוצה שבה המשתתפים מתרכזים בבניית כושר גופני לקראת הגיוס. אימונים בחדר כושר בד"כ יהיו פחות מועילים למטרה הזו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ישראל
    יואב
    20/11/2007

כל הכבוד והרבה הצלחה בפורום החדש אני לפני גיוס.
    מבחינת יכולות של סיבולת לב ריאה אני מרגיש שאני ממוצע ואפילו מעליו.
    מבחינת יכולות של ספרינטים ונשיאת משאות - אני יודש שאני נמצא מתחת לממוצע ורוצה לשפר את העניין.
    שמעתי שיש משקולות שקושרים על השוקיים כך שרצים עם משקל בלי לדפוק את הברכיים. אני רוצה לשאול אותך מה הדרך הכי יעילה מבחינתי להתאמן: ריצה עם משקולות כאלו או תרגלי כוח עם משקולות לרגליים (ואם כן, איזה?)

לקביעת תור
    סגירה
    שלום ישראל

הוספת תגובה

• אודה לך מאד אם תוכל לעזור לי.

יואב
    26/11/2007

זה באמת חשוב לי.
    סליחה.
    תודה שוב :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישראל שלום
    לילי
    18/11/2007

יההה איזה יופי אני ראשונה פה. ועוד בחורה...

1. בהצלחה.
    2. יש לך עצה לתת לי: אני גבוהה ונראית טוב. לא עושה הרבה כושר. מידי פעם הליכות בפארק. אין לי כח/חשק. לאחרונה שמתי לב ל"צמיג" שהתמקם לי על המותניים. אילו תרגילים ספציפיים יש לחלק הזה של הגוף על מנת להוריד את זה...כדי לחזור לפיגורה המהממת שהיתה לי...

תודה ובהצלחה לך

לקביעת תור
    סגירה
    ישראל שלום

הוספת תגובה

• צמיגים ...

ישראל פרנקל
    18/11/2007

שלום לך.. השואלת הראשונה שלנ בפורום... מזל טוב.

לצערי דווקא אאלץ להיות זה שקצת "מאכזב" אותך. עם ההתבגרות של כולנו חלקנו הגדול, לצערי, ממעיט בביצוע פעילות גופנית כחלק משגרת חייו ולעומת זאת מגדיל באפן ברור את כמויות המזון שאנו אוכלים. חוסר איזון זה בין כמות האנרגיה הנצרכת על ידי הגוף וכמות האנרגיה הנכנסת גורם לאיזון "קלורי חיובי" כלומר עלייה במשקל הגוף ומגבירה את הסיכוי להתמקמות אותם "צמיגים" . אין שום תרגיל ייחודי או צורת אימון מסוימת המיועדת ויכולה להקטין את מסת השומן הזו באופן שישפיע על אזור זה בלבד.
    יהיה עליך להגביר את פעילותך הגופנית ולהקטין את כמות המזון שאת אוכלת (ויש לעשות זאת באופן מבוקר ועדיף ע"י יעוץ מקצועי). בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזל טוב לפתיחת הפורום
    מערכת BeOK
    12/11/2007

לכל הגולשים ולישראל פרנקל, מזל טוב על הפורום החדש. אתם מוזמנים לפרסם שאלות בנוגע כושר קרבי והכנה לצבא. נשתדל להפוך את הפורום למקום נעים עבור כולנו.

גלישה נעימה,
    מערכת BeOK

לקביעת תור
    סגירה
    מזל טוב לפתיחת הפורום

הוספת תגובה

• חבר'ה מחכים לכם כאן. זוז.

ישראל פרנקל
    14/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה