פורום כושר קרבי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליובל !
    גיא
    15/03/2008

יובל זה גיא , אמרת לי ללכת לחדר כושר ולהתאמן , ואם יש לי בבית מתח , ומשקולות זה נחשב ? או שאתה ממליץ לי לקנות עוד דברים כי ניסיתי חדר , וגיליתי שאני יותר אוהב לעבוד לבד . אז יש מכשיר שאתה ממליץ לי לקנות ? או משהו כזה . ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ליובל !

הוספת תגובה

• תשובה

יובל קפיטולניק
    16/03/2008

גיא שלום,
    להבא מספיק לכתוב שאלה אחת באותו נושא.
    רכוש משקולות במגוון משקלים היות וכל תרגיל דורש רמת התנגדות שונה. כמו כן, רכוש גומיות מסוגים שונים על מנת ליצור גיוון רב ככל האפשר, הוסף לרשימה מזרן וספה מתכווננת וביחד עם המתח שיש לך זה בהחלט בסדר. כעת הזמן איש מקצוע שיתאים לך תוכנית בהתאם לציוד העומד לרשותך ונתוניך האישיים ואף ילווה אותך לפי הצורך.
    במידה ויש לך מקום ואין מגבלה כספית, מציע לך לרכוש מולטי-טריינר שהינו מכשיר רב תכליתי המאפשר להתאמן כמו בחדר כושר בצורה מיטבית על כל קבוצות השרירים.
    בברכה, יובל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה !!!
    גיא
    12/03/2008

שלום אני בן 14 ושוקל רק 50 קילו ואני מאוד רוצה לגדול ולהשמין ולהיות חזק וגדול , ולמרות שאני אאוכל הרבה אני לא משמין ואני לא יודע מה הבעיה בבקשה עזור לי !!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה !!!

הוספת תגובה

• גיא שלום,

יובל קפיטולניק
    13/03/2008

למרות מחסור בפרטים לא נראה לי שיש לך בעיה כלשהי. הינך נער בגיל ההתבגרות וקצב ההתפתחות שונה מאחד לשני. בכל מקרה, אם הינך חש שיש לך בעיה גש להתייעצות עם רופא המשפחה. לעצם העניין, הקפד על תזונה נכונה ותתחיל להתאמן אימוני חיזוק בחדר כושר על מנת להגדיל מסה שרירית, דבר שיבוא לידי ביטוי עם הגברת הפרשת הורמוני הגדילה בהתאם לקצב ההתבגרות שלך.
    דבר נוסף וחשוב לא פחות הוא להקפיד על שנות השינה בלילה היות והגדילה המואצת מתרחשת אצל ילדים ונוער בעת השינה.
    בהצלחה
    יובל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיזוק גפיים
    תמר
    09/03/2008

שלום, בני סובל מנכות קלה וברצונו להתנדב לצבא, אנו מעוניינים לחזק את שרירי הגפיים שלו על מנת שיוכל ללכת בחופשיות, האם כדאי שזה יהיה במסגרתחדר כושר?

לקביעת תור
    סגירה
    חיזוק גפיים

הוספת תגובה

• חיזוק גפיים

ישראל פרנקל
    11/03/2008

יכול להיות שבמסגרת חדר כושר ניתן יהיה לחזק את השרירים הטעונים שיפור אבל לפני כן הייתי ממליץ להתייעץ עם בעל מקצוע- איש אימון גופני בעל ניסיון רב ו/ או לחלופין פיזיוטרפיסט מוסמך / או אורטופד.אר לאחר מכן לקבל החלטה ברורה על המשך הפעילות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אריה
    04/03/2008

שלום

מאז ומתמיד יש לי "קליקים" באזור הגב התחתון ומעל צידי הישבן כשאני שוכב על הגב ומרים את אחת הרגליים והשניה למטה וכשאני מרים את שני הרגליים לתנוחות שונות
    האם יש מה לעשות בעניין?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

יובל קפיטולניק
    08/03/2008

אריה שלום,
    ברוב המקרים "הקליקים" שאתה מתאר אינם מהווים בעיה, סביר להניח שהם נובעים ממעין ואקום במפרקים. אל תגביל את עצמך, אך אהיה קשוב ובמידה שתחוש אי נוחות, רגישות או כאבים המנע מלבצע תנועות שחוזרות על עצמן ויצרות את ה"קליקים" הללו. במצב זה מומלץ להבדק אצל אורטופד.
    בברכה, יובל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה וסבולת לב ריאה (דחוף)
    בני
    01/03/2008

שלום, אני מתאמן כבר כמה חודשים בריצה של 3 קילומטרים.
    יום כן ויום לא.
    לאחרונה חליתי בדלקת גרון,
    נמה שמנע ממני לרוץ שבוע שלם.
    ורציתי לדעת אם הרמה שאליה הגעתי ירדה
    באופן משמעותי ואם אוכל לחזור תוך זמן קצר (פחות משבוע)
    לרמה בה הייתי.

באיזו מהירות צריך לרוץ ריצת 3 קילומטר ?

אשמח מאוד מאוד אם תענו לי בהקדם האפשרי.
    תודה רבה,
    בני.

לקביעת תור
    סגירה
    ריצה וסבולת לב ריאה (דחוף)

הוספת תגובה

• תשובה

יובל קפיטולניק
    08/03/2008

בני שלום,
    סביר להניח שהרמה אליה הגעת ירדה במעט אך אם היית בכושר טוב והפסקת פעילות לשבוע, אתה תחזור מהר מאוד לרמה שלפני המחלה, בין שבוע לשבועיים, תלוי בעוצמת המחלה.
    אף כי מדובר בהפסקה קצרה בפעילות, מומלץ לחזור בהדרגה. המהירות שצריך לרוץ ריצה של 3 קילומטר תלויה במטרות(תחרות, בריאות כללית וכו'...). עד 15 דקות, כלומר קצב של 5 דקות לקילומטר זה סביר. קצב של 4 דקות לקילומטר זה קצב טוב מאוד, וכל מה שמתחת לכך מצוין.
    בברכת ברוך מרפא חולים,
    יובל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפיים ופרופיל
    אייל
    01/03/2008

שלום,
    מבחינת כושר פיזי לקראת גיוס אני לא כל כך מודאג. אני מתאמן כל יום, אבל לא יותר ממה שצריך. אין לי מחלות כלשהן ואני שואל אם יש אפשרות שעל משקפיים ירד הפרופיל שלי.

המספר שלי הוא נמוך ואני רואה טוב גם בלי המשקפיים השאלה היא אם זה מוריד את הפרופיל ולא מאפשר לי כניסה לחלק מהיחידות המובחרות.

לקביעת תור
    סגירה
    משקפיים ופרופיל

הוספת תגובה

• תשובה

יובל קפיטולניק
    01/03/2008

שלום רב,
    משקפיים לא בהכרח מוריד פרופיל, זה תלוי במספר. פרט לכך כמעט בכל היחידות המובחרות משקפיים בעיקר במספר נמוך, לא מהוות גורם מגביל לקבלה, שוב, תלוי במספר ובפרמטרים רבים נוספים.
    שמור על כושר, הכן את עצמך מנטלית ובהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירי בטן
    סיגל
    28/02/2008

שלום מהם התרגיךלים הטובים ביותר לחיזוק בטן חסרת שרירים כלל?

לקביעת תור
    סגירה
    שרירי בטן

הוספת תגובה

• תשובה

יובל קפיטולניק
    01/03/2008

סיגל שלום,
    קודם כל בואי נעשה סדר: הבטן לא חסרת שרירים, אלא שהם לא מפותחים(חלשים), ואת אינך נהנית מהפוטנציאל(ויזואלי ותפקודי) שלהם.
    אם אני מנחש נכון, גם שאר השרירים בגופך חלשים.
    המלצות:
    התחילי להתאמן אימוני חיזוק מאוזנים בכל הגוף, ולא רק לבטן, אימוני חיזוק מתבצעים מול התנגדות(מכשירים יעודיים, משקולות, גומיות, משקל הגוף וכו'). שלבי גם אימוני סיבולת ומתיחות.
    ובכל זאת, שרירי בטן מחזקים על ידי כפיפות בטן בשכיבה באופנים שונים ותרגילים בהם קיים סיבוב אגן לאחור, כלומר הבאת ברכיים לכיוון החזה בשכיבה, או תוך שימוש במקבילים.
    אני חוזר, כדאי לחזק את כל שרירי הגוף ובעיקר בעבודת בטן לחזק במקביל את השרירים זוקפי הגב לשם האיזון.
    עלי והצליחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצת 2000
    נעמה
    25/02/2008

שלום,
    האם תוצאה של 10:10 בריצת 2000 נחשבת לתוצאה טובה?
    (נערה לפני גיוס)

לקביעת תור
    סגירה
    ריצת 2000

הוספת תגובה

• 2000 מ'

ישראל פרנקל
    25/02/2008

אלונה שלום,

תוצאה של 10:10 בריצת 2000 מ' הינה בהחלט תוצאה סבירה.

זהו קצב ריצה של 5 דק' לקמ'- בהחלט לא רע.

תוצאה טובה מאד הינה בסדר גודל של פחות מ- 4:30 לקמ', כלומר - עד 8:30 דק'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ברצוני לדעת איך אני .....
    נתנאל
    19/02/2008

מנפח את החזה שלי(שהיו גדולים) אני מתכוון לביצועים בבית למרות שאני גם רשום בחדר כושר תודה מראש

הוספת תגובה

• אני מחכה לתשובה בבקשה

נתנאל
    21/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ישראל פרנקל
    21/02/2008

כפיפות מרפקים. משקולות יד. ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זאת אומרת ? יש לך קישור לתמונה?

נתנאל
    22/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נעמי
    17/02/2008

שלום ,
    יש לי שאלה שמטרידה אותי זמן רב.
    אני אישה עובדת ואין לי זמן כלל וכלל להתאמן. לאחרונה ישבני גדל ואני מעוניינת בכל זאת להתאמן 10 דקות ביומיים לחיטובו. האם זה בסדר להתאמן רק על חלק אחד בגוף?
    האם זה לא יכול לגרום לאחר תקופה ארוכה למראה מעוות של הגוף?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לנעמי

ישראל פרנקל
    21/02/2008

לא יגרם נזק מאימון של חלק אחד בלבד. לעומת זאת אימון נרחב יותר המפעיל עומס על קבוצות שרירים רבות יהיה נכון ואפקטיבי יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיזוק שרירים
    ענת
    12/02/2008

שלום, איך אני יכולה לחזק את שרירי הגפיים?

לקביעת תור
    סגירה
    חיזוק שרירים

הוספת תגובה

• תשובה

יובל קפיטולניק
    16/02/2008

שלום ענת,
    האם כשאת שואלת לגבי חיזוק גפיים את מתכוונת לגפיים עליונות קרי ידיים, גפיים תחתונות קרי רגליים, או גם וגם?

ובכן, למעשה לשם חיזוק שרירים בכלל יש לבצע תרגילים מול התנגדות. התנגדות יכולה להיות משקל הגוף, משקולות חופשיות, מכונות יעודיות, גומיות למיניהן וכ'ו.
    כמו כן, האימון יכול להתבצע במספר רב של תכניות, כך שנוצרות אין סוף אפשרויות לאימון. היות ולפי שאלתך ניתן להבין שאינך בקיאה בתחום, אני מציע לך להצטרף לחדר כושר ולהתאמן בהנחיית מדריך אימונים לחיזוק השרירים, אך גם אימונים אירוביים שמפתחים סיבולת לב-ריאה וכן אימוני מתיחות.
    התחילי להתאמן בצורה רחבה ומגוונת ביותר על מנת ליצור תשתית טובה להמשך ואח"כ תוכלי להתמקד יותר באיזורי גוף כפי שתמצאי לנכון.
    זיכרי שתכנית האימונים שלך מושפעת ישירות מהזמן העומד לרשותך.
    אז קדימה לעבודה, יובל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערה לגבי התשובה שקיבלתי
    יהודה קשת
    07/02/2008

ישראל\יובלהיקר שלום רב!
    בעקבות התשובה שקיבלתי,אני מעוניין לדעת איך ניתן לפתח סיבולת לב ריאה? בצוני להזכירך,שהברכיים שלי כואבות,אז אם ישנם תרגילים בנוסף לריצות אני אשמח לקבל.
    כמו כן,אשמח לקבל תרגילים אותם אוכל לבצע באופן עצמאי-לחיזוק המפרקים (שורש כף הרגל,שורש כף היד) והברכיים,
    עוד משהו,בגיבוש של השייטת יש מסעות ארוכים ומהירים(4 ק"מ,8 ק"מ ו-16 ק"מ) איך אפשר להתכונן אליהם בצורה הטובה ביותר? ואם אפשר להתכונן אליהם גם ע"י אימוני שחייה?
    ד"א ריצה על חול ים מזיקה או מועילה? הבנתי שכל המסעות שבגיבוש יהיו על חול הים לכן ברצוני לדעת אם כדאי להתאמן על החול הרך או על החול הקשה.
    תודה רבה על הזמן היקר שהקדשת לי ועל העזרה שלך,תזכה למצוות אחי!

לקביעת תור
    סגירה
    הערה לגבי התשובה שקיבלתי

הוספת תגובה

• שוב שלום

יובל קפיטולניק
    10/02/2008

ניתן לפתח סיבולת לב ריאה בחדר כושר כשמתאמנים ברצף של תרגילים וללא מנוחה במעבר בין תרגיל לתרגיל לדוגמא :
    תרגיל פלג גוף עליון 15 - 20 חזרות
    תרגיל פלג גוף תחתון 15 - 20 חזרות
    תרגיל בטן / גב תחתון 15 - 20 חזרות
    תרגיל שמעלה דופק ושאינו מכאיב לך בברכיים כמו קפיצה על חבל , קרוס טריינר או כל תרגיל תנועתי 30-60 שניות
    וכך חוזרים על המבנה הזה כשמשנים כל הזמן תרגילים .
    אורך האימון כארבעים וחמש דקות.
    אימון זה גם מחזק את השרירים שעוטפים את המפרקים ומכאן מחזק את המפרקים.
    כפי שציינתי לאימוני שחייה ייתרונות רבים אך הם מתאימים פחות למטרותייך , למרות זאת בהחלט ניתן לשלבם בתוכנית האימונים הכללית פעם או פעמיים בשבוע ואם אינך יכול לרוץ אז יותר.
    הגישה שלי היא שבגדול אין פעילות מזיקה אלא פעילות ספציפיפית יכולה להזיק לאדם ספציפי.
    במקרה שלך היות והינך סובל מכאבי ברכיים עדיף לרוץ על משטח יציב יותר אך לא רך מידי , כך שמבחינתך רצוי לרוץ על החול הקשה בתנאי שאין בו שיפוע לכיון המים. אתה יכול לרוץ גם על דשא.
    בכל מקרה אתה יכול לנסות לשלב ריצה בחול הטובעני בתנאי שזה לא גורם לכאב.
    זכור אסור לך להפסיק להתאמן אך אסור לך לבצע פעילות שגורמת לך כאבים.
    אני מציע לך שבמידה והכאבים לא יחלפו תדחה את תוכניותך עד שתרגיש מאה אחוז וזאת על מנת למנוע ממך החמרת הכאבים ואף נזקים בלתי הפיכים.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גולני
    יפתח
    03/02/2008

שלום
    עוד חודשיים בדיוק, אני מתגייס לגולני....
    אני במצב גופני גרוע {הן מבחינת כוח והן מבחינה אירובית}....רציתי רק לדעת, מה יותר טוב לבנאדם במצבי- אימון לפי תוכנית בחדר כושר, או אימון לפי תוכנית בבית {יש תוכנית אימון ממולצת באתר israelbody} ? האם יש הבדל בין השתיים, והאם יש יתרונות לאימון ביתי על פני אימון בחד"כ?
    הנטייה שלי היא לכיוון האימון הביתי, אך אם תחדש לי משהו בקשר לאימון בחדר כושר, שאין אותו באימון ביתי, אני אשקול את החלטתי....

כמו כן - איני יכול לבצע פעילות גופנית של ריצה {בעייה רפואית זמנית שתחלוף עד לגיוס}....לכן אני מבצע שחייה- האם זה טוב כמו ריצה?

מה שכן, אם תוכל לענות לי במהרה, בגלל שאני רוצה להתחיל להתאמן כמה שיותר מהר, חודשיים זה לא הרבה זמן...

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גולני

הוספת תגובה

• גולני

ישראל פרנקל
    05/02/2008

צודק . חודשיים זה באמת לא זמן רב. מציע לך כרגע להצטרף לחדר כושר שם לפחות תקבל עצה מקצועית . הייתי מבצע 2 אימונים עד 3 בחוץ בריצות של עד 4 קמ ותרגילי כוח.
    ובחדר כושר תהייה לך עזרה מקצועית נוספת.
    ניתן כמובן להתאמן גם בחדר הכושר וגם בבית אבל בנקודת הזמן הזו עם פרק הזמן הקצר שנותר לך הייתי משלב בין השתיים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להגיע לכושר ללא פציעות
    יהודה קשת
    31/01/2008

לעורכי הפורום שלום רב!

בעוד חודשיים וחצי ייערך בעתלית גיבוש ליחידה אליה אני ממוין,שייטת 13
    ליום סיירות הגעתי עם כושר מעולה,הייתי כמעט הכי טוב בצוות וסיימתי את היום בהצלחה,יאולם,לאחר כמה ימים הרגשתי כאבים בברכיים סוג של לחץ כזה על הברך לאחר ריצה ארוכה\מהירה. הפסקתי את האימונים למשך שבועיים ואז ניסית לחזור לכושר בהדרגה,ביצעתי 4 ק"מ פרטלאק (שילוב של ריצה והליכה מהירה-אתה בטח יודע), והרגשתי לקראת הסוף את הלחץ הזה בברך,ביומיום לא כואב לי בכלל,וזה לא מפריע לי לתפקד כלל,אבל אני חושש שאפצע בגיבוש או שאגיע לשם ללא כושר מספיק,אני מעוניין לשמוע מה אתה ממליץ לעשות כדי להתאמן,אם בכלל, ואיך אעשה זאת ללא פציעות,אני מבקש מידע הכי מפורט שאפשר, כמה זמן לנוח איפה כדאי לרוץ (חול ים,אספלט,כורכר...),איזה נעליים אתה ממליץ לנעול,כל כמה זמן להחליף נעליים,ואיך לחזק את הברך והמפרקים. ד"א,ברצוני לדעת אם שחייה באמת עוזרת כמו שאומרים בפיתוח הסיבולת וחיזוק השרירים. אנא ענה בהקדם. תודה רבה וישר כוח!

הוספת תגובה

• תשובה

יובל קפיטולניק
    02/02/2008

יקירי, כל הכבוד על המוטיבציה, ישר כח.
    לפי תיאורך ניתן להבין שאתה יודע מה לבצע באימונים.
    המלצותי:
    1. עליך לראות אורטופד, רצוי בעל אוריינטציה ספורטיבית.
    2. המשך את אימוני הריצה הליכה או ריצה קלה ריצה מהירה יותר, אך ברגע שאתה רק מתחיל לחוש את אותו כאב או לחץ שאתה מתאר, הפסק מיידית ועבור באותו אימון לבצע פעילות אחרת ברמה אירובית שאינה מכאיבה לך, לדוגמא: המשך הליכה בלבד, או אימון כח מחזורי, או שילוב של תרגילי כח ושחייה וכו'... התנאי: בשום אופן לא להגיע לכאב. באימון הבא, שוב תתחיל בריצה הליכה.
    3.התאמן בחדר הכושר על שרירים שמפעילים את מפרק הברך, הן בכפיפה והן בפשיטה, שוב, לא להגיע לכאב. חיזוק שרירים אלה ייצור תמיכה טובה במפרק ורפואה מונעת להמשך.
    4.אימוני סיבולת לב ריאה התאמן מדי יום, גם ביום בו אתה מבצע אימוני חיזוק בחדר כושר.
    אימוני חיזוק בחדר כושר דורשים יום מנוחה בינהם.
    יום אחד בשבוע מנוחה מוחלטת.
    לא להפסיק להתאמן!
    5.כדאי לרוץ על משטחים יציבים, רכים, אך לא רכים מדי.
    מדשאות בפארקים מצויינות עבורך.
    6. נעל הריצה הטובה ביותר היא זאת שנוחה לך, בתנאי שהיא נעל ריצה בעלת בולמי זעזועים.
    התייעץ עם המוכר בחנות המתמחה בנושא.
    7. שחייה היא פעילות טובה לחיזוק השרירים ולפיתוח סיבולת, ולה יתרונות נוספים, אך היא לא מספיקה למטרותיך. ניתן לשלבה בתוכנית האימונים, אך לא כדבר המרכזי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אבי
    29/01/2008

אני בן 18 יש לי רגליים של נרקומנית רזה. אין למען השם אני יכול להשמין אותן? אילו תרגילים מומלץ לי לעשות במכון כושר או בבית לעיבוי הרגליים?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

יובל קפיטולניק
    02/02/2008

שלום
    ההשוואה לנרקומנית אינה במקומה! השרירים שעליך לחזק הם שרירי הירך האחורית, שרירי הירך הקדמית ושרירי השוק.
    לשאלתך, בחדר כושר מגוון רחב של אפשרויות לחיזוק שרירים אלה. מכשירים יעודיים המבודדים כפיפת ברך ופשיטת ברך, מכשירים יעודיים שמאמפשרים תרגילים מורכבים של פשיטת ברך ופשיטת ירך וכן מכשירים יעודיים לפשיטה כפית, כמו כן יש בחדר הכושר משקולות חופשיות, ברים וכו', היוצרים אינסוף אפשרויות נוספות.
    בבית, בהעדר ציוד ניתן לבצע תרגילים מורכבים שעובדים בעת ובעונה על כל שרירי הרגליים, כמו סקווטים בצורות שונות, לאנצ'ים באופנים שונים, ופשיטה כפית על משטח מוגבה.
    בעלות נמוכה ניתן לרכוש משקוליות יד על מנת לעלות את רמת ההתנגדות בתרגילים.
    תנאי משמעותי לעיבוי השרירים הוא הקפדה על תזונה נכונה.
    ממליץ לשלב אימוני חיזוק לכל הגוף, ולא רק לרגליים.
    בהצלחה, זה יותר קל מגמילה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה