מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בלחץ דם גבוהשי01/10/2010
שלום ד"ר , אבי סובל מזה כמה זמן מלחץ דם גבוהה 140/90 זה בין הנמוכים
הוא לוקח אמלו ולוטן.. ההשפעה לא הכי יעילה. יש לו כאבי ראש חוזרים ונשנים כל יום
והוא לוקח אופטלגין על בסיס יומי..
אבי בן 60 , הפסיק לעשן מזה כמעט שנתיים(לאחר גילוי סרטן במיתרי הקול..כיום הוא בריא).
קראתי קצת על תרופות נגד לחץ דם .. נתקלתי במושג שנקרא "משתן תיאזיד"..
רציתי לשאול באמת מה נחשב ליעיל ביותר נגד לחץ דם גבוה .. אלו או אולי
"חוסמים אדרנרגיים" או תרופות ACE
כואב לי לראות את אבי סובל והתרופות לא הכי יעילות..
הוא חוזר לרופא לביקורת, אולי עדיף לבוא כבר עם שם אחר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שי
ד``ר ויקטור פרחויקי04/10/2010טיפול במשתן זאת באמת אפשרות טיפולית טובה שאפשר לשלב עם התרופות שאביך מקבל כיום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות דופקאבי30/09/2010
עקב לחץ דם גבוה אני לוקח דיזותיאזיד 12.5 מ"ג , הכדור גורם לי להפרעות דופק. הפסקתי את התרופה והפרעות הדופק פסקו.
חייב לציין שהתרופה פעלה היטב ולחץ הדם ירד.
מה גורם להפרעת הדופק? האם זה חוסר איזון מלחים? האם תוסף אשלגן יכול לעזור?
אני מאד רוצה להמשיך עם הדיזותיאזיד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד``ר ויקטור פרחויקי04/10/2010יתכן והתרופה גורמת לאיבוד אשלגן ולהפרעות קצב. אפשר לבדוק זאת בבדיקת דם, אך כדאי להתיעץ עם הרופא שלך על הדרך להמשיך, כאשר יש תרופה כמו KALURIL שמשלבת המשתן שאתה מקבל ותרופה אחרת שחוסכת אשלגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בלחץ דם דיאסטולי גבוהאלי תמיר29/09/2010
למנהלי הפורום שלום,
גיל - 57, משקל 120 ק"ג. גובה 178 ס"מ.
סובל מערכי לחץ דיאסטולי גבוה 120/93
מטופל בכדורי:
קרדילוק 2.5 - פעם ביום
טריטייס קומפ 5 מ"ג - פעם ביום
(עד לפני שלושה חודשים נטלתי כדורי קלוריל - פעם ביום).
בדיקות:
בדיקות US כליות + לב תקינות, בדיקות דם תקינות.
לחץ בעיניים - תקין.
מבקש המלצתכם לטיפול לטובת הורדת לחץ דיאסטולי.
תודה מראש, אלי תמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלי תמיר
ד``ר ויקטור פרחויקי04/10/2010יש מספר אופציות לטיפול בלחץ הדם, כמו חוסמי תעלות הסידן ומעכבי ה- ACEI, אבל כדאי לך לדון עם הרופא שלך המכיר אותך על הדרכים הטיפוליות הכי מתאימות לך. ירידה במשקל יתרום ללא ספק לירידה של לחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון ?אנוכי28/09/2010
שאלה
בת40.כושר גופני גבוה,לא מעשנת 4 שנים ,במשקל גוף תקין מאוד.
"סובלת" מפעימות מוקדמות מורגשות ,קצב לב לא סדיר ,לחץ דם גבוה מטופל בטריסטייס 2.5 מג ,INR נמוך ,כאבים ברגליים לאחר מאמץ.
האם הסכנה להיווצרות קרישי דם קיימת ?
האם יש צורך חיוני לדילול הדם?
כל הממצאים הנ"ל מאובחנים ומתועדים בהולטר לב ולחץ דם כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנוכי
ד``ר ויקטור פרחויקי04/10/2010את כעת לא נמצאת בקבוצה של סיכון גבוה להווצרות קרישי דם ולקיחת תרופות לדילול הדם לא נראה חיוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ חדר שמאליקי27/09/2010
שלום רב
הייתי מבקש לדעת כיצד נוצר לחץ מוגבר בחדר שמאל ,
ולאן הלחץ הזה עובר .
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יקי
ד``ר ויקטור פרחויקי27/09/2010הלחץ נוצר בעת התכווצות הלב בכל פעימה. כאשר הלחץ עולה פותח את המסתם שבכניסת אבי העורקים. חלק מהלחץ עובר לאבי העורקים ודוחף את הדם. כעבור זמן מה יש הרפייה של שריר הלב והלחץ יורד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לתשובתך
יקי27/09/2010תודה עבור תשובתך.
משהו לא מסתדר לי : במכתב שחרור שקיבלתי בעת אישפוזי נכתב " קרוב לודאי שהקליניקה קשורה ב-diastolic dysfunction עם לחצי מילוי סוף דיאסטולי גבוהים בחדר שמאל ".
אני מבין שמדובר בשלב ההרפיה ואילו אתה הסברת לגבי ההתכווצות .
לכן אני שואל שנית : כיצד נוצר לחץ מילוי סוף דיאסטולי גבוה בחדר שמאל , ולאן הלחץ עובר מכאן ?
תודה עבור תשומת הלב
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקי
ד``ר ויקטור פרחויקי27/09/2010Diastolic dysfunction פרושו של דבר הרפייה לא תקינה של שריר. הלב. לחצים גבוהים בסוף הדיאסטולה אומר שבעת סוף הרפיית שריר הלב עדיין הלחץ שבתוך החדר לא ירד לרמה התקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם מאוד גבוהה! תוצאה לא יואמנת.אביב23/09/2010
שלום, אני בן 15, ולא הרגשתי טוב כ"כ היום, תחושה רעה בגוף וכאבי ראש.
הלכתי למדוד לחץ דם בעזרת המכונה של סבתי, ובפעם הראשונה שמדדתי (המדידה הייתה תקינה, לא זזתי, לא דיברתי, השרוול לא היה חזק מדיי)
יצאה תוצאה לא יאאמנת -
145 סיסטולי על 135 דיאסוטלי.
נבהלתי נורא, ועשיתי מדידה שנייה,
במדידה זו יצאה 163 על 73. ו153 פעימות לב לדקה.
שאלתי היא - מה לעשות בנידון, למי לפנות וכו'.
הערה- אין לי בעיה של לחץ דם, רק במשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קח כדור הרגעה
אייל26/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביב
ד``ר ויקטור פרחויקי26/09/2010אם לא היתה סיבה ברורה כשהי של לחץ דם ודופק מהירים, עליך להיבדק ע"י הרופא שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן עוברים את הבדיקות?אלינוער רבין21/09/2010
הפנו אותי לבדיקות רנין ואלדוסטרון אפרייט. האם מישהו יכול לכתוב לי היכן מבצעים בקופת חולים מכבי את הבדיקות? לאיזו מעבדה זה שייך?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאת: אלינוער רבין
ד``ר ויקטור פרחויקי26/09/2010הקופה עצמה צריכה לדאוג להעביר את הבדיקות למקום הנכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהיוסקי20/09/2010
אני בן 39 בריא בדרך כלל. מזה כשבועיים סובל מתחושה של איבוד תחושת איזון בראש, לחץ בראש, עפעפיים קצת רועדים.
במעקב עצמי שלי הלחץ דם שלי נע 150-95
התחלתילפני עשרה ימים טיפול ב-"טריטייס" כדור אחד ליום והיום לאחר שלא היה שינוי הוספתי גם כדור "וזודיפ"
כל בדיקות הדם תקינות , בדיקות ראיה , שמיעה, ברה, ct ראש - תקינות
מה יכול להיות ההסבר לתחושת הסחרור שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסקי
ד``ר ויקטור פרחויקי26/09/2010תחושת סיחרור יכולה להיות ביטוי של לחץ דם גבוה, אך הערכים שלך מעט מעל הנורמה.
במקרים כאלה בדרך כלל יש להמתין מספר שבועות עד איזון לחץ הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתן עם לחץ דםאילנה20/09/2010
לבעלי נמצא בבדיקה חלבון בשתן. היות וחולה סוכרת וגם יש לו בעיות עם לחץ הדם המליצו לו על רסילז. האם התרופה יכולה לבוא במקום יתר התרופות שהוא לוקח עד היום (דיובן נורווסק), יש אפשרות להמשיך לקחת אותן במקביל? מה זאת התרופה הזו?
אילו עוד תרופות יש לטיפול בחלבון בשתן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילנה
ד``ר ויקטור פרחויקי20/09/2010השימוש ברסילז הינו יחסית חדש.
קיימת עבודה אחת בשם AVOID שפורסמה בהקשר לשאלתך ובה אנששים שלקחו שילוב של רזילס עם תרופה מקבוצת הדיובן הורידו 20% יותר את החלבון בשתן.
אין כל הוכחה עד כה על הטיפול הנ"ל במשך הזמן. גם לא דווח על בעיות עם השילוב.
אישית אין לי נסיון עם התרופה. כאמור חדשה יחסית בארץ, רק השנה נכנסה לסל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי רמפריל ורדוקטילסיון20/09/2010
שלום
אני לוקחת כדורי רמפריל ללחץ דם ולאחר שעה כדורי רדוקטיל. האם אפשר לקחת אותם בהפרש של שעה בבוקר?
כאשר אינני לוקחת את הרדוקטיל, אני חשה בסחרחורות איומות וחוסר יציבות (כפי שקורה כאשר יש לח"ד נמוך..)
לכן האם ניתן לשלב בין שני הכדורים?
תודה, יום טוב
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיון
ד``ר ויקטור פרחויקי26/09/2010קשה להבין שאי לקיחת הרדוקטיל גורם סחרחורת.
השאלה המרכזית הינה מה לחץ הדם תחת הטיפול ברמיפריל.
עיקרונית הרדוקטיל יכול לגרום לעליית לחץ הדם לכן נשאלת השאלה אם יש לך לחץ דם נמוך מדי בגלל הרמיפריל ודווקא הרדוקטיל מעלה אותו. נראה לא סביר אך אפשר לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר פרחויקידקלה19/09/2010
שלום רב,
האם תיתכן תוצאה גבוהה של קריאטינין קלירנס באיסוף שתן כתוצאה משתיה מרובה של מים במהלך 24 השעות של האיסוף? אינני סכרתית, לא בהריון והאיסוף התבצע לפי ההוראות. מה יכולה להיות הסיבה לערך גבוה. הקריאטינין בדם 0.7, EGFR גדול מ-60 והערך בקיאטינין קלירנס יצא 126 (הבדיקה נעשתה לפני חצי שנה). שאלתי נפרולוג בפורום נפרולוגיה באינטרנט והוא אמר שהתוצאה לא תקינה ויש לפגוש נפרולוג. ממש נלחצתי. למה יצאה לי תוצאה גבוהה והאם מצריך מעקב יותר תכוף אחר תפקודי כליות. אציין שאני בת 35 , מעשנת.
תודה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
ד``ר ויקטור פרחויקי20/09/2010126 מ"ל לדקה של פינוי קריאטינין הינה תשובה שנופלת בגבול העליון של הנורמה.
אין קשר בין כמות השתייה לבין התוצאה.
מה שכן קובע זה מה גודל שלך ואם את מבצעת פעילות ספורטיבית סדורה.
בהעדר חלבון בשתן, ממצאים בבדיקת השתן כללית ולחץ דם תקין, אינני בטוח שמשקף מצב חולני כלשהו.
למה נעשתה הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דקלה20/09/2010הבדיקה נעשתה כי התלוננתי על עייפות מתמשכת. ניתנה במסגרת בדיקות כלליות. משקלי 60 ק"ג וגובהי 1.60 ס"מ. אם כן, מה יכולה להיות הסיבה והאם קיימת פגיעה בכלייה או אי ספיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
דקלה20/09/2010שכחתי לציין שאני מקיימת פעילות גופנית סדירה אך ביום לפני הבדיקה של האיסוף ובמהלכה לא התאמנתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל
ד``ר ויקטור פרחויקי20/09/2010כאמור, ממצאי הבדיות לא תואמים התלונות.
עד כמה שרואה את הדברים, תיפקוד הכליות, תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי התוצאה הנכונה? וטיפול תרופתירחל18/09/2010
שלום
בת 53 בטרום גיל המעבר. מבצעת בדיקות לחץ דם במכשיר ביתי. בבוקר אחרי הקימה, אחרי שנת הצהרים ובערב. מבצעת בכל בדיקה 3 בדיקות ברצף 1 ביד שמאל אחת ביד ימין ושוב ביד שמאל.. הבדיקה הראשונה תמיד בערך גבוה יותר 148/86 בערך ושאר המדידות הן 138/78 בערך.
שאלה-1 ממה נובע השינוי ולמה להתייחס?
עברתי 2 בדיקות הולטר במשך השנה האחרונה, אבל תמיד היה לי בבדיקה כאב ראש והערכים בממוצע .היו 142/82 . לקחתי אנלדקס 5 מ"ג בעקבות תוצאות הההולטר בבוקר פעם אחת בלבד כיון שאחרי לקיחת הכדור הראשון התעלפתי אחרי 4 שעות , אושפזתי ל-5 ימים בדיקות מקיפות ונאמר לי בבית החולים להפסיק לקחת בשלב זה כדורים. היום אחרי 1/2 שנה המצב הוא כמו שמתואר בפתיח לשאלה הראשונה.
שאלה- 2 האם לדעתך אני לא צריכה טיפול תרופתי? יש לציין שלאבי היה לחץ דם בגיל צעיר יחסית והוא נפטר מאנגינה פקטוריס לפני 35 שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחל
ד``ר ויקטור פרחויקי18/09/2010קשה להחליט בלי בדיקה.
יתכן ואת כן צריכה טיפול אבל יש לשקול היטב עם איזה תרופה.
כדאי לך להבדק ע"י מומחה ביתר לחץ דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוני כח (משקולות) - ערכי לחץ דםאבי17/09/2010
שלום רב,
שמי אבי ואני בן 28
יש לי לחץ דם גבוהה במעט מהמקובל (כ- 140 בממוצע(
אני יודע שניתן להוריד את ערכי לחץ הדם על ידי פעילות ספורטיבית אירובית כגון ריצות, שחייה וכו
רציתי לשאול מספר שאלות הנוגעות לאימוני כח – משקולות בחדר כושר:
1. האם אימוני כח (משקולות בחדר כושר) יכולות לעלות את ערכי לחץ הדם?
2. האם עליית לחץ הדם בגלל אימוני כח היא זמנית- כלומר רק בזמן האימון עצמו או שיכולה להשפיע גם לטווח ארוך?
3. האם אימוני כח בלבד (ללא פעילות אירובית) יכולות לעלות את ערכי לחץ הדם לטווח הארוך?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד``ר ויקטור פרחויקי17/09/2010לאימוני כוח, פעילות אנאירובית, יכולת של עלייה מגזמת בלחץ הדם. לפעילות אירובית השפעה של ירידה בלחץ הדם מעבר לשעות האימון.
אם ברצונך להתאמן במשקלות, רצוי פעילות קלה- בינונית תוך כדי ניטור של לחץ הדם בחדר קושר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור ביום הכיפוריםאלון16/09/2010
שלום רב,
אני פונה בשם אמי , בת כ-60 . היא נוטלת את כדורי הטריטס 2.5 מ"ג מיזה כחודשיים, זאת לאחר שהתגלה יל"ד 138/90
. היא נוטלת כדור בבוקר וכדור בערב. אך מחר שחל צום יום הכיפורים היא איננה רוצה לקחת כדור אם איננה חייבתבאופן כללי מרגישה טוב . ללא סימנים . לאור הנתונים האם מותר לה באופן חריג להימנע מלקחת 2 כדורים יום אחד ? מעוניין בהמלצה בלבד כמובן ואין הדבר בא במקום רופא.
אשמח לתשובה מהירה-
תודה וחתימה טובה אלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלון
ד``ר ויקטור פרחויקי17/09/2010עליה משמעותית בלחץ הדם בגלל יממה של אי לקיחה, סביר להניח שלא אבל היות ומדובר בבריאות ונופל תחת נושא של פיקוח נפש, הרבנים בדרך כלל ממליצים להמשיך עם הטיפולים התרופתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות והשפעתן על הכליותדקלה15/09/2010
שלום,
הנני בת 35. סובלת מזה 10 שנים מדיכאון וחרדות. נוטלת באופןו קבוע ציפרלקס, ריספרדל וזייבן (לא להפסקת עישון אלא לדיכאון). מצבי יוצא מאיזון ללא התרופות. רציתי לשאול האם בשימוש לאורך שנים רבות אחת מן התרופות שמניתי עלולה לפגוע בתפקודי כליות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירלי
ד``ר ויקטור פרחויקי16/09/2010לאף אחת מהתרופות האלה יש פגיעה בתיפקוד הכליות כתופעת לוואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)