מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הצטננותדנית12/11/2010
האם בזמן הצטננות ויראלית פשוטה ישנה עלייה בלחץ הדם?
באדם בריא?
ובאדם בעל יל"ד מטופל תרופתית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצטננות - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי13/11/2010כל עוד לא לוקחים תרופות אשר יכולות להשפיע על לחץ הדם מחלת ההצטננות לא אמורה לגרום לשינוים בלחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,ברשותך שאלה נוספת
דנית13/11/2010בן 41 בעקבות לחץ דם ראשוני בסביבות 140/90 טיפול ברמיפריל 2.5 . לחץ הדם לא התאזן דפיקות לב וכל התוספות.
הוגדל המינון ל2.5 פעמיים ביום לפני 5 ימים. לחץ הדם לא השתפר ולא ציפיתי כך בשבוע הראשון לפחות.
מיום חמישי אני מצונן ,כאבי ראש,נזלת כרגיל.
לחץ הדם עלה ל160/100 . בגלל זה שאלתי.
מהבוקר ישנה החמרה לחץ הדם מהבוקר 160/120 דופק 105 .להצטננות נוסף קוצר נשימה קל ושיעול נבחני.
ניסיתי מדיטציה ,שינה ארוכה ,מקלחת. לחץ הדם לא יורד.
מה דעתך?
חלק מההצטננות ? תגובת הגוף למינון הכפול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,ברשותך שאלה נוספת - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי13/11/2010לא מאמין שיש קשר בין לחץ הדם להצטננות.
יתכן ויש קשר עם המצב של לחץ.
לא חושב שצריך שינוי בכוון.
אם יש קוצר נשימה גובר, יש לעשות צילום חזה על מנת לשלול דלקת ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי מינוניםאבריק10/11/2010
ערב טוב,
אני בת 55 רוב הזמן בריאה (נו יחסית) ורציתי לשאול: האם יש סיכון שלחץ הדם יעלה לי אם אוריד את מינון התרופה?
רק לציין שאני לוקחת ראסילז 300 מ"ג ורוצה להוריד את המינון ל150 מ"ג.
בנוסף אילו סוגי מזון במיוחד עליי להימנע מהם בזמן הורדת המינון?
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי מינונים - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי10/11/2010רוב הסיכוי שלחץ הדם יעלה בעת הורדת מינון התרופה.
יש תופעות לוואי, שאת רוצה להוריד את מינון התרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץיניב09/11/2010
שלום רב ד"ר! מה שלומך?
אני בן 22, ברקע HTN ראשוני אדיופאטי (ככל הנראה מגיל 16) מאובחן ומטופל מגיל 21. ערכי ל"ד התאזנו בשנים אלו ו"קפצו" לסירוגין (הייתי מגיע לערכים של סיסטולי150-220 ודיאסטולי 90-170). כיום לאחר תקופה ארוכה של מינוני תרופות גבוהים במטרה להשיג איזון נוטל "רק" קרדילוק 10 מ"ג+ טריטייס קומפ. 5/25 מ"ג. תחת אלו הושג איזון. לציין בשנה האחרונה 6 אירועים של PSVT למס' שניות שהופסק עצמאית ע"י וולסאלבה (לא הגעתי למתן אדוזין וכדו'.)
ביצעתי בירור משולב (בצבא ועד ששחררו אותי תחת פרופיל פוסל שירות) בהדסה עין כרם ובני ציון שלא העלו ממצאים מיוחדים (אק"ג ICRBBB, אקו לב- תקין. צל"ח- תקין. US דופלר כליות- תקין. מסרב לביצוע אבלציה- לאחר ייעוץ עם אלקטרופיזיולוג שלדבריו כנראה שלא מדובר בסיב הולכה פתולוגי, אין הישנות של ההתקפי SVT תחת הביתא בלוקרס, איסוף שתן לקטאכולמינים- תקין. לכל אורך הבירור היפוקלמיה קלה (3.2-3.4) שכיום מאוזנת סביב 4.4, TSH, PTH תקינים).
מזה כחודשיים פשוט מרגיש שהגוף קצת "בוגד" בי, חולשה כללית, מחלות וויראליות לכאורה (4 בחודשיים) מלוות בחום, אי נוחות בבטן (בעיקר בכיוון הגב התחתון), שינויים ביציאות וירידה קלה מאוד במשקל (4 ק"ג בחודשיים) ללא שינויי בתזונה).
לאחר שהתייעצתי עם מכר (קרדיולוג בכיר מעין כרם) המליץ על הרחבת הבירור היות ולעניות דעתו ייתכן וקיימת בעיה נוירואנדוגנית שטרם אובחנה.
החלטתי לפנות לרופאת המשפחה שלי ולבצע שוב בדיקות כלליות. ביצעתי ספירה+ כימיה שלא העלו ממצאים מיוחדים-
אאוזינופילים 9.3%.
MPV- 6.8.
CELIAC SCREEN - 3.7
חלבון בשתן- 50 (אבקש לחזור על הבדיקה)
Ig-E TOTAL -810 (אין לי מושג מאיפה)
וכמובן שהפעם התעקשתי לראשונה למרות שביצעתי בעבר לבצע איסוף שתן שיצא תקין בדיקת כרומוגרנין A- ממתין לתשובה. (כמו כן, בביצוע בדיקה לדם סמוי בצואה+ פרזיטים).
רציתי לשאול את דעתך המקצועית בעניין?? יש מקום לבירור נוסף או שלדעתך כדאי לחדול מהבדיקות ופשוט להבין שמדובר ביל"ד לא מוסבר בגילי הצעיר?? לא פניתי לייעוץ אנדו'.
תודה רבה ובברכה.
יניב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי09/11/2010כנראה ובכל זאת מדובר ביתר לחץ דם ראשוני.
לא הבנתי אם עשו לך CT של הבטן אשר אמור לשלול ממצא בבלוטות יתרת הכליה.
רמת האשלגן מוסבר אולי ע"י לקיחת המשתן.
רמת ה- IgE - EOSINIPHILS מרמזים על אלרגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יניב10/11/2010לא בוצע CT של הבטן. יש מקום לדרוש לבצע את הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות להורדת ל"דדפנה09/11/2010
בת 63.
לא לגמרי מסתדרת לאחרונה עם תרופות להורדת ל"ד.
נטלתי במשך כ-10 שנים קרדילוק (קודם: קונקור) 2.5 מ"ג והיה יופי מכל הבחינות: ל"ד נורמלי וללא פלפיטציות.
בשלב מסויים, בעקבות השמנה (וזו – בעקבות הפסקת עישון רב-שנים – אפשר להריע לי), לפני 4 שנים, הוסף לי דיזותיאזיד, שמלבד תחושת יובש קבועה גם גרם לעלייה בחומצה אורית מעבר לנורמה (כשהפסקתי נטילתו – חזרו הערכים לנורמליים). עברתי ל-Norvasc, אבל זה גרם לי ל"קראמפס" מאוד חזקים ברגליים ולבצקות. לפני מספר חודשים עברתי ל-ואזודיפ. תופעות הלוואי פחות אקוטיות, אבל בכל זאת יש לי התכווצויות שרירים, בעיקר בלילה, תוך שינה או תוך נסיון לישון. לא נעים.
הבנתי מרופאת המשפחה שלי (אותה אראה רק בסוף החודש, ולכן אני עושה "שיעורי בית" כאן) שהתרופות מהמשפחה של ואזודיפ נותנות הגנה טובה יותר בפני ארועים מוחיים.
אחרי כל המגילה (החשובה, אני מקווה) לעיל ברצוני לשאול:
אם אחזור לקרדילוק בלבד, האם יהיה מספיק יעיל? איך מבחינת סיכונים לשבץ מוחי? כי אם תינתן לי הבחירה ביום פקודה, אעדיף מוח תקין על פני לב תקין.
אשמח לעצה מוזכלת שלכם, הרופאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות להורדת ל"ד - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי09/11/2010מה שמגן מפני אירוע מוחי הינה הורדת לחץ הדם לערכים סבירים.
יתכן ויהיה צורך למצוא את התרופה שיתן את ההשפעה נדרשת וכמה שפחות תופעות לוואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם לאחר תאונת דרכיםגולן08/11/2010
שלום
אני בין 53 ולפני 3 שנים עברתי תאונת דרכים בעוצמה חזקה ושבעקבותיה האוטו הפך "טוטל לוסט" אושפזתי.ללילה אחד ולמחרת שוחררתי הביתה.
.כעבור כחודש ימים התברר שאני סובל מלחץ דם גבוה ומאז אני לוקח כדורים בשם אנלפריל 5 -(ENALAPRIL 5)
.יש לציין שלפני התאונה לא סבלתי מלחץ דם גבוה.
ברצוני לשאול האם תאונת הדרכים שעברתי יכולה לגרום להופעת לחץ דם גבוה?
לתשובתך המהירה אודה.
בברכה
גולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם לאחר תאונת דרכים - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי09/11/2010בדרך כלל אין קשר בין יתר לחץ דם ותאונות דרכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק לא סדירמאירו04/11/2010
בזמן בדיקת לחץ דם פשוטה גליתי לפתח שהדופק שלי פועם לא סדיר, מה עלי לעשות על כל 3 פעימות חסרה פעימה אחת (לוקח זמן לפעימה הרביעית לבופיע במכשיר) מה קורה פה, ולאחר מכן כל פעימה רביעית לוקח זמן מה לפעימה החמישית להופיע - יש כאן פספוסים, מה עושים האם זה דבר ידוע ושכיח לכל האנשים או זה קרה אלא לי בלבד ואיך אני מתייחס לזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק לא סדיר - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי04/11/2010כדאי לך להבדק ע"י רופא ולעשות בדיקת אקג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהו מכיר את המוצר נורמלדם?יוני04/11/2010
מעוניין לקבל פרטים על המוצר עד כמה הוא יעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלדם,- צמחי מרפא- מפתיע ביעילותו
ר. רובינשטיין16/02/2011פגשתי בו באתר חתם הטבע ומאז איננו נפרדים.... שווה בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה מדידות נדרשותריקי03/11/2010
שלום,
לאחרונה חשתי כאב/לחץ משונה המופיע מדי פעם בראש. בדיקת לחץ דם אצל הרופא היתה 149- ערך סיסטולי על כן הרופא ביקש למדוד במשך שבועיים לחץ דם.
אני בת 59 במעקב עקב דימום מקברנומה בגזע המוח על כן מסוכן עבורי להיות עם לחץ דם גבוה.
כשמדדתי לחץ דם 3 פעמים בהפרש של 5 דקות הערכים היו שונים משמעותית.הערך הסיסטולי נע בין 150 ל- 120 בין מדידה למדידה.
שאלתי:האם לצורך מעקב אחר לחץ דם צריך למדוד פעם אחת ולרשום את התוצאה או לעשות ממוצע מ-3 מדידות בהפרש של 5 דקות ביניהן.
רוב תודות
ריקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה מדידות נדרשות - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי04/11/2010רצוי לחזור על המדידה. כנראה שלחץ הדם האמיתי מתקרב יותר למדידה הנמוכה ביותר כאשר יש את האפקט של המדידה עצמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה לראשונהאייל א.02/11/2010
שלום ד"ר,
היום עברתי בדיקה שגרתית אצל רופאה ו"על הדרך" היא מדדה לי לחץ דם.
בבדיקה הסתבר שיש לי לחץ דם 150 בערך ואז אמרה לי לנוח רבע שעה ולחזור להיבדק אצל האחרות. כשנבדקתי אצלה זה ירד ל148 שעדיין נחשב גבוה.
היא אמרה לי לבוא ולהיבדק בשבוע הבא.
אני בן 30, בריא מאוד בד"כ.
אני חייב לציין שבשנה שעברה עברתי בדיקות מקיפות מאוד כולל בדיקת לחץ דם שם הכל היה תקין.
כמו כן, אני חייב לציין שהשנה האחרונה הייתה לי מאוד קשה נפשית בעבודה ובטח החודשיים האחרונים בהם למדתי לבחינות והייתי במתח יום יומי שלא היה לי מימיי.
האם ייתכן שהדבר השפיע? האם הדבר אומר שאני אסבול באופן קבוע מהעניין או שזה בר טיפול?
תודה,
איתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה לראשונה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי04/11/2010מתח יכול לעלות באופן זמני את לחץ הדם, אבל בדרך כלל בהמשך יורד.
הגישה של הרופא שלך נכונה, יש לחזור על הבדיקה כעבור זמן מה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםרחל02/11/2010
שלום
ותודה על התגובה.
אני פונה אליכם שנית בענין לחץ הדם, שאלתי מהם הערכים של ל.ד. 149/99 ונאמר לי שזה לחץ דם גבוה.
אני רוצה לדעת בבקשה על מה משפיעה ה- 149 ועל מה משפיעה ה- 99.
כמו כן הגעתי לבית חולים עם ל.ד. 160/100 ולא התייחסו כללו במעקב של לחץ דם זה משחק לי נע בין 130-160/90-115 בבית חולים נאמר לי שזה לא לחץ דם גבוה למרות שאני מרגישה רע.
אנא עדכנו אותי בהתאם עם הערכים האלה תקינים ומה ההשפעה שלהם.
תודה רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי04/11/2010גל לחץ הדם מאופיין בשני המספרים המטאים את שיא לחץ הדם והשפל שלו בכל פעימה. לחץ הדם של 160/100 הינו גבוה. אם המדידות הגבוהות נמדדות באופן חוזר כנראה יהיה מקום לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםרחל01/11/2010
שלום
הייתי רוצה לדעת מה המשמעות של לחץ הדם עם לחץ הדם הוא 148/99 דופק 83 מה המשמעות של ה- 148 ו- ה-99.
תודה רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/11/2010שני הערכים, 148 ו-99 הינם גבוהים ומבטאים לחץ דם גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראסילז והשמנהאמיליה01/11/2010
אני בת 63 וסובלת מלחץ דם גבוה. הרופאה שלי המליצה לי על ראסילז. רציתי לדעת אם התרופה גורמת להשמנה? הבנתי שיש תרופות שיכולות לגרום להשמנה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראסילז והשמנה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/11/2010השמנה איננה תופעת לוואי של התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהמיכל01/11/2010
שלום,
אני בת 23. בתקופה האחרונה סובלת מעייפות וכאבי ראש.
התחלתי לאחרונה לעסוק בפעילות גופנית ותוך כדי החלו לי סחרחורות ולא יכולתי להמשיך.
אני נוטלת גלולות (דיאנה) כבר כ-4 חודשים.
אין במשפחתי עבר של בעיות לחץ דם.
בעקבות המצב עברתי היום בדיקת לחץ דם והתוצאה הייתה 150/84.
האם עלי לדאוג? האם ייתכן קשר בין לחץ הדם הגבוה לנטילת הגלולות?
תודה,
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/11/2010בדיאנה שילוב של 2 תרופות. אחת מהן הורמון נשי מסוג אסטרוגן אשר עלול לגרום לעליה בלחץ הדם. הדרך היחידה לבדיקה הינה הפסקה של הגלולה ולבדוק מה קורה עם לחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכיםשי30/10/2010
אני אחרי 3 צינתורים (השלישי היה בסדר), רציתי לברר מה גבולות ערכי הלחץ דם שצריך להיות לי, עד לפני חודש וחצי לקחתי אוקסאר פלוס וגם קרדילוק , והערכים היו בממוצע 115/65
שיניתי רק לאוקסאר וגם קדלילטק וכעת זה 135/75
חשוב לי לדעת מה מומלץ מבחינתכם למי שכבר עשה צונתרים. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן31/10/2010לחץ הדם הראשון נמוך מדי ועלול לגרום חולשות. השני תקין. הגבול העליון של התקין הינו 140/90 ואם ישנה סוכרת מומלץ להוריד עד 130/85 גבול עליון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ועוד שאלה קצרה
שי31/10/2010האם העובדה שאני אחרי 3 צינתורים אינה מצריכה ערכים נמוכים מהערכים השניים שצינתי 135/75?או שזה לא משנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת כליות והפרעה מיניתחסוי30/10/2010
שלום רב
סובל מאי ספיקת כליות כרונית על רקע רפלקס הייתי מקבל אמלו 5 ואנלדקס5 שני כדורים עשו הפרעה מינית (חוסר זיקפה).
לפני חודשיים היסברתי לרופא נפרולוג (הרופא המטפל) הוא החליף את שני הכדורים ועדיין יש הפרעה מינית
רציתי לשאול האם אי ספיקת כליות גורמת להפרעה מינית וחשק מיני נמוך
(לשכוח שהחולה מקבל אמלו ואנלדקס )
*לפני כשנה התחלתי להרגיש נימולים בגוף דקירות באצבעות הזעת יתר בכפות רגליים
ביעוץ עם רופא משפחה הוא אומר שמחלת אי ספיקת כליות משפיעה על מערכת העצבים
*האם מחלה במערכת עצבים עושה חוסר זיקפה
ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקת כליות והפרעה מינית - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/11/2010לא ציינת מה גילך ומה הדרגה של אי ספיקת כליות. עקרונית במקרים מסוימים יכול להוסיף לחוסר זקפה ודיכוי של הדחף המיני, אבל בדרך כלל יש גורמים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)