מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יובש בפה לאחר נטילת סילרילזהבה04/01/2011
אני בת 52 סובלת מיתר לחץ דם מזה שנתיים , תחילה טופלתי ע"י רמיפריל אך זה גרם לי לחשד ללקות ב"גאוט" ולכן הרופא החליף לי לתרופה בשם "סילריל" אני נוטלת את התרופה כשמונה חודשים ומאז יש לי תחושת יובש בפה דבר הגורם לי לאי נוחות,
ברצוני לדעת האם התופעה שכיחה ואינה מצביעה עד בעיה מסויימת ?
תודה מראש זהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בפה לאחר נטילת סילריל - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי05/01/2011יובש בפה איננה תופעת לוואי שכיחה של התרופה. הדרך היחידה להוכיח כי קשור לנטילתה הינה להפסיק זמנית, לבדוק אם התופעה נעלמת ומופיעה שוב בעת חידושה.
אגב, גאוט הינה נדירה ביותר אצל נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד שווי משקלרותם03/01/2011
שלום ותודה על תשומת הלב...
אני בן 21.7 גובה 1.80 משקל 66 לאחר צבא ללא רקע בריאותי בעייתי תודה לאל
היום במהלך שהותי בעבודה לאחר כמה שעות חשתי ברע לכמה שניות כאילו הראש שלי נופל ואין לי שליטה עליו זה נמשך כשנייה או שתיים מקסימום לאחר מכן נבהלתי מאוד היה לי קר אחרי זה לא ברור לי למה...לאחר כמה שעות הכל חזר לקדמותו. זה פעם ראשונה שזה קורה לי אני לא זוכר מקרים כאלה
אני לא מזמן התחלתי בעבודה כמוכר והעבודה דורשת הרבה זמן עמידה
יש לציין שעברתי בדיקות לב בעבר אקו,MRI וארגומטריה והכל היה תקין
לא ברור לי ממש ממה זה נבע כמו מה זה נראה?העם זה יכול להיות ירידת לחץ דם בגלל העמידה הממושכת? ומה היית ממליץ לי לעשות לעזוב את זה?
תודה רבה שוב והרבה בריאות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבוד שווי משקל - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי05/01/2011עמידה ממושכת לא אמורה לגרום לירידות בלחץ הדם.
אם היתה לך הרגשת התעלפות כדאי לך להתיעץ עם רופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שונות בין מדידות ערכי לחץ דםפבל01/01/2011
שלום,
קיימת אצלי בעייה במדידת לחץ דם במכשיר בבית, קרי המדידה הראשונה שלי יכולה להיות 150/45
והשלישית (כאשר בין מדידה למדידה אני לוקח כ-30 שניות מנוחה) הערכים יורדים ל-130/45.
רציתי לשאול מספר שאלות:
1) למה הערכים הדיסטאליים שלי נמוכים (אני מבצע פעילות גופנית כשלוש פעמים בשבוע ואני בן 27)?
2) נתנו לי טיפול בוזודיפ 10מ"ג, ושלחו אותי לבצע מדידה בהולטר לחץ דם - ניתור 24 שעות.
אני לא מבין מה יתנו תוצאות ההולטר? הרי המדידה הראשונה שלי תמיד גבוהה מההבאות אחריה
ובהפרש ניכר.
3) האם ניתן לבצע טיפול תרופתי לזמן מסויים וזה יעזור לייצב את לחץ הדם לאחר הפסקת הטיפול התרופתי?
4) האם לסביבת עבודה לחוצה יש השפעה ישירה על ערכי לחץ הדם? במדידות בסופי שבוע הערכים נמוכים משמעותית ממדידות אשר מתבצעות במהלך יום העבודה אך זה יכול לנבוע מהתרגשות במהלך הבדיקה מאחר והבדיקה במקום העבודה לא מבוצעת כאשר אני לבד בחדש.
תודה
אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שונות בין מדידות ערכי לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי05/01/2011הולטר של לחץ דם יכול לענות לשאלה אם רוב המדידות נופלות בגדר הנורמה או לא. גם יתן תמונה מה קורה בשעות הלילה ואם יש הנחייה של טיפול.
גם יכול להבהיא אם יש בכלל יתר לחץ דם.
ההבדל בין הסיסטולי לבין הדיאסטולי חריג ועל כן יש טעם לבדוק ולאשר בהולטר.
במידה ויוכח שיש לך לחץ דם גבוה, יהיה מקום של טיפול הכולל תרופות ושינוים לא תרופתיים. בדרך כלל אם זקוק לתרופות יש הנחייה להמשך הטיפול אחרת ערכי לחץ הדם בדרך כלל עולים לאחר הפסקת התרופות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אריק05/01/2011כמו שציינתי, במדידה הראשונה שלי ערכי לחץ הדם גבוהים ואז זה יורד בצורה משמעותית. הולטר לחץ דם מודד רק את המדידה הראשונה. מה שיכול להביא לשגיאה באבחנה.
אני חושב שהמדידה הראשונה היא גבוהה בגלל התרגשות מהבדיקה.
השאלה שלי, הולטר מודד את המדידה הראושנה, האם לא תהיה אבחנה שגויה של הערכים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי05/01/2011בכל זאת תתן תמונה על מה שקורה במשך כל היממה.
חוץ מזה כאשר יש מדידה אוטומטית ללא מפעיל הערכים הנמדדים בדרך כלל יותר נמוכים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם וחוליות הצוארמלכה שניר30/12/2010
מזה תקופה אני סובלת מלחץ דם גבוה (מקבלת תרופות) ובמקביל יש לי תחושה של נימלול באיזור השמאלי של הפנים ולפעמים גם ביד שמאל. בנוסף לכך יש לי כאבים בחוליות הצואר ורציתי לדעת אם יכול להיות קשר בין לחץ הדם שקופץ לי למשל בשעות הלילה ובין הלחץ בחוליות הצואר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם וחוליות הצואר - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי31/12/2010אין כל קשר בין כאב בצואר אחורי ויתר לחץ דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה בצבאיוסי28/12/2010
שלום רב
אני משרת כבר שנתיים בצבא ..בתחילת השירות הצבאי הבחינו שיש לי לחץ דם גבוה ושלחו אותי לרופא פנימאי שביקש שאני יעשה הולטר לחץ דם כדי לדעת מה הלחץ דם שלי..באותה התקופה היה לי קצת חוסר זמן מבחינת הצבא וגם לא ייחסתי לבדיקה הזאת חשיבות ככה שלא הלכתי לבדיקה ולמעשה "שכחתי" מהנושא...לפני מס' חודשים התחלתי לסבול מכאבי ראש מדי פעם ודמומים מאף ורק לאחרונה הבנתי שזה קשור ללחץ דם הגבוה שלי...פניתי לרופא היחידה וקיבלתי הזמנה נוספת לפנימאי וככל הנראה שוב הוא ייתן לי לבצע בדיקת הולטר לחץ דם .
השאלות שלי הם:
1. לאחר ההולטר לחץ דם הרופא יראה שאכן אני סובל מלחץ דם גבוה אז מה יעשו איתי?
2. אני כרגע פרופיל 97..מה יהיה לגבי הפרופיל שלי?האם יורידו אותו?
3. יכול להיות שיתנו לי פרופיל 24 זמני למשך חצי שנה ולאחר מכן יחזירו אותי לשירות?
5. יכול להיות שאפילו יוציאו אותי מהצבא בגלל זה? כי נשאר לי בסה"כ שנה לשירות ואני לא מעוניין לצאת מהצבא בגלל זה במיוחד אחרי שעברתי כמעט הכל..
תודה רבה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה בצבא - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי30/12/2010המטרה הינה שתהיה בריא כמה שיותר.
בדיקת ההולטר לחץ דם תגלה אם אכן יש לך יתר לחץ דם או לא.
עד כמה שאני יודע, אם יש לך לחץ דם גבוה, יוריד לך פרופיל אבל לא יוציא אותך מהצבא. אתה יכןל לשאול את רופא היחידה שלך לבדיקה בספר הפרופילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יוסי30/12/2010ראשית כל תודה רבה על התשובה..
שאלה נוספת שלי היא מה הסיכוי שיתנו לי פרופיל 24 זמני לצורך התאמת תרופות או טיפול ללחץ הדם הגבוה ובסיום הטיפול במידה והלחץ דם יתאזן אז להחזיר לי לפרופיל 97?
בכל מקרה קיבלתי בעבר מהרופא הפניה לבדיקת דם...למה זה נחוץ במקרה של לחץ דם גבוה?מה ניתן לזהות ע"י בדיקה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/01/2011כמו שכתבתי קודם, אין לי מולי את ספר הפרופילים אבל לא מאמין שיורידו אותך ל- 24. גם לא מאמין שיחזירו אותך ל- 97 אם מורידים.
גם לא בטוח שאתה צריך ללחוץ שישנו לך פרופיל.
בירור יתר לחץ דם כולל בדיקות דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוסי- כמה תשובות ממנוסה בתחום
יניב05/01/2011שלום יוסי,
שמי יניב, שירתתי כפראמדיק לוחם בצבא וסבלתי מבעיה דומה לקראת כניסתי לקבע. לכן מכיר את ההתעסקויות סביב הבעיה.
ראשית, והכי חשוב זו הבריאות! אני מבין את החששות שלך בנוגע לפרופיל הקרבי אבל מניסיון תאמין לי שלא שווה לזלזל בעניין אע"פ שסביר להניח שאם אתה סובל מיל"ד ככל הנראה שהדבר לא יפריע בתפקוד הכללי שלך כלוחם אלא אם כן ואני מדגיש אלא אם קיימת בעיה הגורמת ליתר ל"ד (יל"ד שניוני) אותה יש לפתור מה"שורש".
על מנת שתדע מה קורה איתך אתה חייב (ואל תהסס לבצע) לבצע בדיקות כפי שינחו אותך בין אם הן כוללת בדיקות דם כאלו ואחרות, הולטר ל"ד, איסוף שתן ובקיצור כל מה שינחו אותך כחלק מבירור רוטיני של יתר לחץ דם בגיל צעיר. במידה וישללו כל סיבה ללחץ הדם תוגדר כסובל מיל"ד ראשוני (לא ידועה סיבתו) ותטופל בהתאם.
לגבי הגדרת הפרופיל הרפואי. ספר הפרופילים הצבאי בנוי כך שלכל מחלה/ בעיה יש הנחיות ברורות בנוגע לקביעת הפרופיל זאת בהתאם לקביעת דרגת/ חומרת/ טיפול במחלה שכמובן מוסקות מבדיקות שתבצע.
ככה בשביל ההבנה הכללית, יל"ד בדרגה קלה שע"י טיפול מתאזן בצורה סבירה מקבל לרוב פרופיל 64 (פעמים שיוגדר 82 ללא טיפול תרופתי). במקרים בהם ישנה פגיעה באיברים מסויימים עקב הבעיה ו/או שהאיזון התרופתי קשה להשגה יינתן פרופיל נמוך יותר.
דרך אגב בזמן הבירור לא נהוג להוריד פרופיל זמני אלא אם כן נוצר רושם שהבעיה משמעותית ומשפיעה עליך ביומיום אז תסופח לר"מ 2. ייתכן ויומלץ להפסיק מאמץ פיזי עצים באימונים, מד"סים ופעילות מבצעית.
***לא להיבהל מכל הרשום לעיל, ייתכן ואתה בכלל לא סובל מהבעיה כלל, זאת אומרת המדידות הספורות שביצעת לא היו מספיק טובות (חובש במרפאה הצבאית לא מקפיד בדר"כ על כך שתנוח לפני הבדיקה כרבע שעה, ביצוע ממוצע ל"ד, הבדל בין מדידת בוקר/ לילה, הבדל בין מכשיר מכני לאוטומטי וכדו').
לכן בצע את מה שדורש הרופא שמטפל בך ותשתדל שהבירור ירוץ כמה שיותר מהר.
* דרך אגב אני הייתי מהמקרים היותר מורכבים ובוועדה שלי מול קצין רפואה ראשי (בגלל המקצוע) יצאתי על פרופיל 21.
במידה ותרצה הסבר מפורט לפי ספר פרופילים מעודכן תודיע ואני אשיג ואומר לך.
בכל שאלה נוספת תפנה ואשתדל לענות לך.
בברכה,
יניב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליניב..
אלי08/01/2011יניב אתה תותח..איזה תשובה כמו של איש מקצוע..
הלחץ דם שלי הוא 180/100.. על מה אותך הוציאו מהצבא?
האם עודף משקל רב שגורם ללחץ דם יכול להיחשב כשניוני?!
והאם ידוע לך מה BMI שממנו מוציאים מהצבא על עודף משקל?! כי לי יש 42 bmi* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת נהלים צבאיים
יניב09/01/2011שלום אלי. אז ככה, קודם חשוב לקבל אבחנה "רשמית" מרופא מומחה שמסכם מחלה ומגדיר מבחינה רפואית את המחלה, חומרתה ואופן טיפולה.
לאחר מכן מתחילה הבירוקרטיה הצבאית והסעיפים המעודכנים נכון להיום הם כדלקמן (כמובן בתמצות):
* פרופיל 72- ל"ד גבוה מהרגיל שאינו מחייב טיפול תרופתי קבוע. פרופיל זה ניתן כאשר ממוצע לחצי הדם נמוך מ-160 סיסטולי (הערך הראשון) ו-96 דיאסטולי (הערך השני).
סעיף ליקוי זה נקבע למלש"בים וסדירים רק על סמך המלצת רופא מומחה.
* פרופיל 64- יתר לחץ דם בסיכון בינוני. ייקבע כאשר קיים אחד מהבאים:
1. לנבדק לחץ דם גבוה עם מקסימום שני מדדי חומרה (סוכרת, יתר שומנים בדם, גיל מעל 45, השמנה בדרגה 4 לפחות, פגיעה בשריר הלב-עיבוי שריר, והימצאות חלבון בשתן בערך הגבוה מ30 מ"ג באיסוף 24 שעות).
2. ממוצע לחצי הדם מתחת 180 סיסטולי ו-110 דיאסטולי והמטופל תחת איזון תרופתי קבוע.
3. ממוצע לחצי הדם לפחות 160 סיסטולי או 96 דיאסטולי והמטופל לא תחת טיפול תרופתי קבוע.
* פרופיל 24- יתר לחץ דם בחומרה גבוהה בשלבי בירור ואיזון- זמני עד 6 חודשים. יתקבל כאשר מתקיימים שני התנאים הבאים:
1. יל"ד שנתגלה בחצי שנה האחרונה והנבדק עדיין בשלבי בירור ואיזון.
2. ערכי ל"ד ללא טיפול- 180 סיסטולי או יותר, ו/או 110 דיאסטולי או יותר.
* פרופיל 21- יל"ד בסיכון גבוה. יתקבל כאשר מתקיים אחד מהבאים:
1. ממוצע ערכי ל"ד גבוהים מהרגיל וישנם שלושה מדדי חומרה.
2. ממוצע ל"ד תחת טיפול תרופתי קבוע ומיטבי לפחות 180 סיסטולי ו/או 110 דיאסטולי. יש צורך בחוות דעת רופא מומחה מרפאת ל"ד המעיד על טיפול מיטבי.
3. תולדות של לחץ דם ממאיר (חיפוש בגוגל יניב לכם תוצאות מתאימות) המתועד באופן חד משמעי בסיכום מחלה מבית חולים.
מקווה שעכשיו אתם מבינים כמה חשוב הטיפול במחלה. אז אל תזניחו. מקווה שנענתם על שאלותיכם.
רק בריאות ושבוע טוב!
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיניב אתה תותח!!
יוסי09/01/2011איזה תשובות של מקצוען!!...
ישר כוח !!
עם כל הכבוד לידע הרפואי של הרופאים כאן אני חיפשתי יותר מידע על המחלה מבחינת הצבא ולכן התשובות שלך הסבירו לי במפורש...
לאור מה שכתבת במידה ואני נמצא תחת טיפול תרופתי ועדיין ממשיך לי לחץ דם באזור 170-180/100-110 אז אני אמור לקבל פרופיל 24 לא?!( באסה..)
ושוב פעם, האם השמנת יתר נחשבת ללחץ דם שניוני? ואיזה רמה זה השמנה דרגה 4?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוסי
יניב10/01/2011תראה אני לא מכיר את מהלך הבירור שעברת. ישנו בירור יתר לחץ דם שאותו חייב לעבור דהיינו- בדיקות דם כולל תפקודי בלוטת התריס, קורטיזול, רנין ואלדוסטרון. בדיקות שתן ואיסוף שתן לקטאכולמינים, אק"ג וצילום חזה, בדיקת עיניים וייתכן ששכחתי משהו נוסף. בכל אופן לאחר הבירור ל"ד מוגדר כראשוני/ שנינוני. לשאלתך השמנה לכשעצמה לא מוגדרת כל"ד שניוני. ל"ד שניוני הוא כזה הנובע ממחלה אחרת (אנדוקרינית, מחלת כליות או כלי דם וכדומה). בכל אופן אני בטוח שהמליצו לך על הורדה במשקל. אני מאמין שתהיה השפעה חיובית כלשהי של הורדה במשקלך על לחצי הדם שלך.
השמנה דרגה 4 מוגדרת למיטב ידיעתי כאשר BMI גדול מ-40.
אם ובמידה ועברת את כל הבירור הנ"ל ולא נמצאה בעיה כלשהי בגורמת לעלייה בל"ד, ואכן אתה סובל מהשמנה (דרגה 4 או אחרת), ואני מדגיש מקבל טיפול תרופתי אופטימלי (שנקבע ע"י רופא מומחה ושקיים מעקב מתועד של ממוצעי ל"ד תחת הטיפול) ועדיין נותרים ערכי ל"ד שכאלה יש מקום סביר שתקבל פרופיל 24 זמני זאת עד לאיזון סביר של לחצי הדם.
בהצלחה ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ליניב..
יוסי10/01/2011אז ככה ..עשיתי את כל הבדיקות שאמרת כולל אקו לב ודופלקס כליו אך עדיין אין לי את התוצאות ..בנתיים עשיתי הולטר לחץ דם וקיבלתי היום את התשובות שלו והנתונים הם:
ממוצע 192/124
לחץ מקסימלי 222/130
לציין כי אני קיבלתי לפני שבוע תרופה מרופא ללחץ דם וככל הנראה היא לא עוזרת לי כי עובדה שהערכים עדיין גבוהים למרות התרופה...
לפי מה שאמרת לי ולאור הנתונים שלי ככל הנראה אני אקבל פרופיל 24 עד לאיזון המערכת לא? כי לפי מה שהבנתי מתשובתך גם ללא לחץ דם שניוני אני נמצא כרגע בטווח הפרופילים הנמוכים שניתן לתת נכון?
נשאר לי 10 חודש לשירות..חבל לי...אבל העיקר הבריאות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ליניב.. - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי10/01/2011לחצי הדם שאתה מתאר גבוהים מאוד וסביר להניח שיהיה צורך יותר מתרופה אחת. ממצוע של 192/124 הינו ערך חריג. כדאי לפנות מיד לרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה קצת מזכיר
יניב10/01/2011לי את עצמי...
ראשית, תמתין לתוצאות הבדיקות.
שנית, לפי מה שאתה מתאר עדיין אין סיכום מחלה, זאת אומרת, נטילת תרופה אחת למשך שבוע ובדיקת השפעתה/ אי השפעתה עדיין רחוקות מכך שייקבע פרופיל רפואי. לרוב נהוג שלא לתת מייד את הפרופיל 24 באופן זמני אלא להשאיר ביחידה בתפקיד מתאים עד ל"סגירת" בירור רפואי ומתן אבחנה.
זאת מהסיבה שבמקרים כאלו לא נהוג שרופא היחידה נותן את הפרופיל הרפואי אלא בהמלצתו מפנה לוועדה רפואית באחד החר"פים.
נשמע שאתה לא מקבל טיפול תרופתי אופטימלי בעבורך, ולכן יש מקום להמשך ייעוץ עם הרופא המטפל שיחליט כיצד להמשיך/ לשנות את הטיפול התרופתי והיריעה אכן ארוכה...אכן דורש סבלנות אבל בסוף זה משתלם. זה תהליך של ניסוי תרופתי מקבוצות שונות, מינונים משתנים, שילוב ביניהם וכו'...
כמובן שבמידה ובסוף תימצא בעיית "שורש" (ל"ד שניוני) המצב שונה לחלוטין שכן אז תטופל הבעיה וייתכן ובעיית ל"ד תיפתר מאליה. אז כמובן המצב שונה מבחינת פרופיל שכן הוא מותאם בהתאם לפרמטרים שפירטתי לעיל בשילוב הסעיפים הרלוונטיים לבעיית ה"שורש".
גם לי היו לחצי דם סביב הערכים שאתה מתאר ולקח כחודשיים וחצי עד שקיבלתי את הטיפול האופטימלי עבורי- כזה שמאזן אותי לחלוטין והוא כלל 3 קבוצות שונות של תרופות לטיפול ביל"ד במינונים מקסימליים.
מציע לך באופן אישי לגשת לרופא מומחה במרפאת ל"ד באיזור מגוריך (בקש הפנייה מקצין הרפואה למרפאה באחד מהמרכזים הרפואיים) ולא להסתפק בחוו"ד של רופא צבאי אלא אם נתקלת באחד רציני מספיק באחד מהמקומות המעניקים רפואה שלישונית (חר"פים).
חוץ מזה, להוריד קצת לחץ, להוריד קצת במשקל, לאכול נכון, לעשות ספורט ופשוט להנות מהחיים (גם אם השירות הצבאי לא מזהיר כל כך) ולהאמין שהכל לטובה!
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליניב..
יוסי12/01/2011יש לי מספר שאלות נוספות אלייך בנוגע לכל המצב..
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי05/01/2011הסיכוי שבגלל לחץ דם גבוה תקבל פרופיל 24 מאוד נמוך.
בדיקות דם יכולות לרמז אם יש מרכיב הפיך של לחץ הדם או סיבה למחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיץ סלקאיריס כנען27/12/2010
קראתי שמיץ סלק עשוי לעזור בטיפול בלחץ דם גבוה
שאלתי כיצד להכין את מיץ הסלק- האם לבשל או לרסק בבלנדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיץ סלק - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי27/12/2010דיאטה עשירה באשלגן עשויה לשפר את לחץ הדם. אין לי כל נסיון עם הסלק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעם ראשונה בחיי לחץ דםרונית22/12/2010
שלום,
לראשונה בחיי עלה לי הלחץ דם.
אני מודדת סדיר לחץ דם והוא תמיד נע בין 120/70 ואפילו נמוך מזה.
אני נמצאת בתקופת לחץ בעבודה. בסוף שבוע הרגשתי לא טוב, דפיקות לב, לחץ בעיניים ולחץ בראש. ביום ראשון מדד לי רופא מרפאה לחץ דם והתמונה הייתה 160/90 . הוא נתן לי לבלוע calmanervin כדור אחד 3 פעמים ביום. המשכתי לבדוק בבית במכשיר ביתי בבוקר ובערב.
התמונה נראית מכך:
יום שני בוקר 145/88 161/88 בערב
יום שלישי 149/85 137/84 בערב
יום רביעי 131/90
אני אמורה לטוס לתאילנד ב28.12 ל- 12 יום.
מה המלצתכם?
תודה על תשובתכם.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעם ראשונה בחיי לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי22/12/2010אם המדידות הגבוהות הופיעו בפעם הראשונה בחייך, יש להמתין ולחזור על המדידות כל כמה שבועות.
כאשר תחזרי מתאילנד אפשר יהיה לחזור על המדידות ועל הרופא שלך להחליט מה הדרכים הנכונות להמשך טיפולך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים להורדת כולסטרולנויה21/12/2010
האם ייתכן שנטילת כדורים להורדת כולסטרול יכולה לגרום לעלייה בלחץ הדם??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים להורדת כולסטרול - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי22/12/2010בדרך כלל זו איננה תופעת לוואי של התרופות להורדת כולסטרול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםלזרוביץ יוסף20/12/2010
אני לוקח שני כדורים להורדת לחץ דם
כדור אחד דיזוטיאזיד 25 מ"ג
כדור שני אנלדק 5 מ"ג
האם יש חשיבות מתי לקחת כל כדור בערב ,בבוקר ,אחרי האוכל או לפני
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי22/12/2010עקרונית הדיזותיאזיד הינו משתן לכן יש סיכוי שרוב ההשפעה תהיה בשעות הראשונות לאחר הלקיחה לכן כדאי לקחת אותו בשעות הפעילות.
לאנלפריל השפעה ממשוכת במשך רוב היממה, לכן פחות חשיבות לשעת הנטילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים ללחץ דםס20/12/2010
שלום,
אימי נוטלת כדורים ללחץ דם דיזותיאזיד וקרדילוק כל יום.נאמר ע"י רוקח שהשילוב עלול לגרום לעלייה ברמת הסוכר בדם ולרמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים בדם. כמו כן, בחולים מסוימים זה עלול לגרום לבעיות לב ודופק.
וחשוב להקפיד על בדיקות דם סדירות בכדי לנטר את רמות הסוכר והשומנים בדם.
האם זה נכון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים ללחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי22/12/2010תלוי במינון של התרופות. בדרך כלל אם אין נטייה אשית ההשפעה איננה בעלת משמעות קלינית. לתרופות של אימך הרבה השפעות חיוביות ולכן יש לשקול את התועלת של הטיפול מול תופעות לוואי אפשריות. אם בדיקות המעבדה לא מראות הפרעות משמעותיות אין כל הנחיה לשינוי הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להורדת לחץ דם הכדור יותר ? diovanסם18/12/2010
במשך שלוש שנים אני לוקה לטיפול בלחץ הדם . כדור אמלו 5 מ"ג + אטאקנד פלוס.
עד לפני חודשיים בערך הערכים שלי היו מצוינים 125/70 .לאט לאט אך בקצב
עולה הערכים עולים עד שבשבועיים האחרונים לחץ הדם מגיע ל-165/95.
הכדורים ממש לא משפעים ,הרופא אמר לי להוסיף עוד 5 מ"ג של אמלו וזה לא מזיז.........
יש לציין שדבר לא השתנה בחיי ,לא מתח ,לא משקל,ובדיקות הדם שלי היום שוות לכל השנים.
שאלתי האם 1 הגוף התרגל לכדורים ולא מגיב 2- האם עלי להחליף טיפול או לעשות בדיקות מסוימות דם וכדומה.
אולטרה סואנד 24 שעות לא יתן תוצאה או אינדיקציה משום שלחץ הדם כל הזמן גבוה.
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להורדת לחץ דם הכדור יותר ? diovan - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי22/12/2010למעשה אתה מטופל ב- 3 תרופות ללחץ דם אך יש עליה של הערכים.
במרה שלך היתי מציע להבדק ע"י מומחה ללחץ דם על מנת להעמיק האם יש סיבה ליציאה מאיזון או זה תהליך טבעי של המחלה אשר נוטה להחמיר בבוא הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה נבדקתי ע"י מומחה ללחץ דם
סם23/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד בידייםקרן18/12/2010
אבי בן 67 עבר ניתוח מעקפים לפני כ - 3 שנים.
אציין כי אבי עבר לפני מספר שנים צנתור ומאז עבר כל שנה בדיקות מאמץ עד לניתוח "המפתיע". אוסיף ואציין כי אבי כל חייו עסק בספורט , אוכל נכון , לא מעשן ולא שותה.
מאז הניתוח מצבו של אבי השתנה בקיצוניות. הן מבחינה נפשית והן מבחינה פיזית.
אתייחס לבחינה הפיזית שהיא בעיקר הגורם גם לנפשי.
מבחינה תפקודית הכל טוב , לחץ הדם תקין, הוא מקפיד לבדוק כל יום , אך עם זאת הוא סובל מרעד הידיים ומבצקות ברגליים ולעיתים ראבי ראש חזקים.
התרופות שהוא נוטל הן :
ASPIRIN 100MGX1/D
ENALADEX 10MGX2/D
NORVASC 10MGX1/D
OSMOADLAT 60MGX1/D
DISOTHIAZIDE 12.5MGX1/D
LIPIDAL 40MGX1/D
הייתי מעוניינת לדעת אם אחת מתופעות הלוואי של התרופות ההלו היא הגורם לבעיות של אבי ? עים מי אוכל להתייעץ בתחום לגבי שינוי המרשמים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד בידיים - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי22/12/2010עקרונית מספר בדיקות יכולות לגרום או להחמיר רעד.
במקרה הספציפי של אביך, יש להתיעץ עם הרופא שלו, אשר מכיר אותו ויכול להחליט אם יש מקום לשינוי אחת או יותר מהתרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ביתר לחץ דםאביבי13/12/2010
אני בן 64. מטופל מזה כ 5 שנים בדיובן 80. לחץ הדם שלי בדרך כלל 130-140 סיסטולי ו 70-80 דיאסטולי.
בימים האחרונים עלה לחץ הדם שלי בשעות הבוקר ל 160/90(עקב בעיה בחוליות הצואר בחודשיים האחרונים,שטופלה בינתיים מיעטתי בפעילות ספורט).
הרופאה המליצה על נטילת 2 כדורים ביום(אחד בבוקר ושני בערב).
אלא שבבדיקת לחץ הדם אני מוצא שבערב לחץ הדם שלי יורד ל 115/70 ללא שאני נוטל כדור נוסף.
מה מומלץ?
עלי לציין שבבדיקות דם בשנים האחרונות הקריאטינין שלי נמצא בין 1.4-1.5
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ביתר לחץ דם - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן16/12/2010רצוי להמשיך מעקב לזמן מה ללא תוספת טיפולית. אפשר שלחץ הדם ירד חזרה לערכים שהורגלת להם. אם לא - יש מקום לשקול תוספת של תרופה אחרת ולאו דווקא הגדלת מינון הדיוואן. על כך יהיה עליך להתייעץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה שלא מגיב לטיפולניר13/12/2010
אני סובל מלחץ דם גבוה מאוד שנע ברמת העיקרון בין 140-176(לחץ הדם העליון).
הלחץ דם אינו מגיב לטיפול תרופתי שניסיתי בכל הקובינצות האפשרויות:
1.אנלדקס(5 מ"ג)-פעמיים ביום
2.אנלקדס(10 מ"ג)-פעמיים ביום
3.קפטורפיל(25 מ"ג)-פעמיים ביום
4.וזודיפ קומבו(10 מ"ג)-פעמיים ביום ללא תגובה רק עם תופעות נימול בידיים וברגליים.
5.לוטן פלוס-פעם ביום
6. לוטן רגיל(50 מ"ג) בערב ולוטן פלוס בבוקר.
בבדיקות שתן יממיות התוצאות הם:
Creatinine (U) /24h 3.2
Protein (U)/24 hr 220.5
Cortisol Free (U)/24h 106
בבדיקות דם:
Cortisol 8 am (B) תקין:452
ספירת דם-המטולוגיה-תקינה במלואה.
אני מאז שהתחלתי לטפל היה לי עודף משקל, השלתי מגופי 13 ק"ג. הכימיה בדם נעשתה תקינה במלואה.
תפקודי כבד תקינים-אין כל השפעה על לחץ הדם.
הוא נשאר באותה הרמה לאורך כל התקופה(גם כששקלתי 113 וגם עכשיו שאני שוקל 98 קילוגרם הלחץ הדם שלי אותו הדבר בדיוק!).
בזמן שטופלתי על ידי לוטן, עשיתי בדיקת רנין ואלדסטרון. אלדסטרון היה בנורמה גם בשכיבה וגם בעמידה, רנין בשכיבה היה ב0.6 גבוה מהמקסימום, רנין בעמידה היה פי 6 גבוה מהערך המקסימלי.
הנפרולוגית שלי אמרה שהיחס בין אלדסטרון ורנין תקינה. כי המצב הבעייתי שהוא אלדסטרון גבוה ורנין נמוך...
הנפרולוגית הסבירה לי שרנין גבוה זה בגלל טיפול בלוטן פלוס שגורם להשתנת יתר.
האם זה נכון?אולי הסיבה היא הרנין הגבוה?
אני בן 26.
שני ההורים שלי מטופלים בתרופות להורדת לחץ.
אמא לי נחשבת כבעלת יתר לחץ דם רציני שמגיב לטיפול תרופתי(אנלדקס).
האם יש משהו שאפשר עוד לנסות להוריד את לחץ הדם?
אתמול אפילו התחיל לרדת לי דם מהאף וכשמדדתי את לחץ הדם הוא היה 174
אני שומר על דיאטה. לא שותה קפאין, לא נוגע בחמוצים. לא נוגע במלח.
הדבר היחיד שמשפיע על לחץ הדם שלי זה אימון גופני. כלומר אחרי אימון של שלוש שעות וחצי בחדר כושר שבהם אני עושה משקלות,ריצה, אימון בטן-הלחץ הדם שלי יורד ל120.
זה הדבר היחיד שמשפיע. שום טיפול תרופתי לא הכי מזיז.
הבעיה שאני מתחיל ללמוד באופן אינטסיבי מאוד באקדמיה ואין לי 3.5 שעות ביום להתאמן כל יום.
האם יש אופציה תרופתית בכל זאת?
נתונים גופניים:
גובה:181
משקל:98.7 קילוגרם
מבנה גוף רחב ושרירי
משקל נמצא כל הזמן בתהליך ירידה, דבר הלא משפיע כלל על לחץ הדם.
תודה אולי תוכלו לתת כיוון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
ניר15/12/2010הייתי רוצה להוסיף שאני עכשיו מטופל ב50 מ"ג לוטן בבוקר, 50 מ"ג לוטן בערב ונורבסק10 מ"ג גם בערב.
גם זה ללא השפעה.
בשלב זה הדבר היחיד שמוריד לי את לחץ הדם לכל היום זה אימון גופני אינטנסיבי של 3 וחצי שעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן16/12/2010ראה את תשובתי הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם גבוה שלא מגיב לטיפול - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן16/12/2010לניר,
קשה לי לענות לך לאור כל מה שהנך מתאר. הייתי ממליץ לך לעבור בירור אינטנסיבי במרפאת יתר לחץ דם הקרובה למקום מגוריך ולהתאים טיפול לפי תוצאות הבדיקות תוך מעקב אינטנסיבי אחר התגובה לטיפולים השונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסר
ניר17/12/2010אני גר בנווה שאנן בחיפה, ליד הטכניון.
האם תוכל להמליץ לי על מרפאה שמתעסקת בלחץ דם באזור מגורי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יל"דיניב13/12/2010
שלום רב!
אני בן 21, סובל מיל"ד (סיסטולי 150-220 ודיאסטולי 90-170) מאובחן לפני כשנה. נוטל כיום קרדילוק וטריטייס קומפ. במינונים מקסימליים ותחת טיפול זה איזון אומנן לאחרונה שוב זיופים קלים בלחצי הדם. עליות בלחצי הדם מגיעות ב"גלים" לסירוגין. לא נמצא עד היום בעיה משמעותית (בוצע בירור מקיף).
לאחרונה עולה חשד לקיומה של בעיה נוירואנדוקרינית (עדיין ממתין לתוצאות בדיקות CT גסטרו+קולונסוקופיה עם ביופסיות ובדיקות דם לרנין אלדוסטרון קורטיזול). כרומוגרנין A בגדר הנורמה (49).
אתמול קיבלתי תשובה לגבי ערכי 17-OH-PROGESTERONE שיצאו גבוהים 10.8 nmol/L.
רציתי לשאול בבקשה האם יש מקום להרחיב בירור אנדוקריני בעניין והאם ערכי בדיקה זו יכולים סופסוף לתת קצה חוט בעניין לחצי הדם האלו?? ועל מה ערכים גבוהים יכולים להעיד?
תודה ובברכה,
יניב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יל"ד - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן16/12/2010לחצי הדם שהנך מתאר לא הגיוניים. לחץ דם דיאסטולי עד 170 נשמע מופרך. על כל פנים יהיה עליך להמתין לכל תשובות בדיקות המעבדה שבוצעו, כולל שלילת בעיות כמו פיאוכרומוציטומה וקרצינואיד סינדרום - התייעץ עם הרופא המטפל ביחס לבירור או שלילת אפשרויות אלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)