מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מלחים בדםדדי12/08/2010
שלום
אני בן 55 סובל מיל"ד, מקבל נורבסק, טריטייס קומפ וקרדיאק, אך עדיין לא מאוזן.
בבדיקת דם רואים: אשלגן 3.6 ונתרן 144. לפי הסקלה, האשלגן נמוך והנתרן גבוה.
איך משפרים את תוצאות בדיקת הדם והאם זה עשוי לשפר את לחץ הדם?
תודה, דדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נני
ד``ר ויקטור פרחויקי14/08/2010בדיקות המעבדה שלך בגדר הנורמה.
יתכן ורמת הנתרן בדבול העליון ואשלגן בגבול התחתון קשורים ללקיחת המשתן.
יש להשוות את תוצאות הדיקות הנוכחיות עם בדיקות קודמות.
לא בטוח שיש צורך בהתערבות בבדיקות המעבדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתמימי12/08/2010
האם זה הגיוני שמדדתי לחץ דם ביד שמאל אחרי שנחתי בכסא והיה לי 115/74 הלכתי לטלפון חזרתי ומייד מדדתי והיה לי 157/79 זה הגיוני? כזה פער? אחרי 3 דק' ישיבה ירד ל141/82 ובאותה העת ביד שמאל נימדד לי 134/80... אני בת 51 האם יש קשר גם לזה? האם אני נחשבת לחולת יתר לחץ דם?
תודה
נני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נני
ד``ר ויקטור פרחויקי14/08/2010כפי שכתבתי קודם, יש שנויים באופן מתמיד בלחצי הדם.
הסטנדרד של מדידת לחץ הדם הינה בישיבה לאחר מנוחה של מספר דקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם שונה בנתי הידיים?מימי12/08/2010
שלום
אני מודדת לחץ דם בבית אבל לאחרונה תופעה מוזרה כמו למשל היום ביד ימין מדדתי144/74 וביד שמאל 120/80 האם זה הגיוני? אם כן מה הסיבה?
תודה
נני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נני
ד``ר ויקטור פרחויקי14/08/2010בדרר כלל יש הבדל במדידת לחץ הדם בין הגפיים השונות.
למעשה אנחנו מודדים תופעה ביולוגית שמשתנה מרגע לרגע וגם יש הבדלים טבעים בין הצינורות (כלי דם) אשר בהם מודדים לחץ הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות ליתר לחץ דם -תופעות לוואיג.ג10/08/2010
אני אישה בת 44, גובה 1.51 משקל 110 ק"ג. לפני כחודש אובחן יתר לחץ דם (150/100) והתחלתי טיפול ב-LOTAN 50 . לאחר כשבועיים ללא שיפור בלחץ הדם, הוסיפה לי הרופאה גם VASODIP COMBO 10 . לאחר כשבוע נוסף עם שתי התרופות, התחילו תופעות לוואי של כאבי גב וגם שיעול יבש, ועדיין לא אובחן שיפור בלחץ הדם. בדיקות א.ק.ג. ואקו לב תקינות, בבדיקת דם הממצא החריג היחיד הוא רמת סוכר 112. כיצד ניתן לטפל בלחץ הדם הגבוה ללא תופעות הלוואי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג.ג
ד``ר ויקטור פרחויקי11/08/2010לכל תרופה יש סיכוי מסוים של תופעות לוואי. יש כאלה צפויות וכאלה שלא.
במקרה שלך כנראה יהיה צורך של שינוי של התרופות עד איזון היתר לחץ דם ובחירה של תרופה שלא תגרום לתופעות לוואי. אגב, עם רידה במשקל, סביר להניח כי לחצי הדם יירדו עם פחות צורך תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרטים על OSCAAR PLUSיצחק09/08/2010
אשמח לקבל פרטים על OSCAAR PLUS.
אני שואל בשביל אמי.
תודה, יצחק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליצחק
פרופ` אליעזר קליינמן09/08/2010זוהי תרופה טובה ליתר לחץ דם המשלבת אוקסר המרחיבה כלי דם עם תרופה משתנת (דיזותיאזיד) התורמת אך היא להורדת לחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :)
יצחק09/08/2010האם יש לה תופעות לוואי?אם כן, מה הם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליצחק
פרופ` אליעזר קליינמן10/08/2010לכל תרופה ישנם תופעות לוואי אפשריות. הן מצויינות בפרוספקט המצורף לתרופה. ברוב המקרים הן לא מופיעות או לא מורגשות. העיקריות שבהן - שיעול, חולשה, עליית רמת הסוכר. כאמור, התופעות קלות בדר"כ אם בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיובן מסוכן?לימורי06/08/2010
בוקר טוב,
אני נוטלת דיובן עקב לחץ דם גבוה.
קראתי בעיתון על סיכון לסרטן עם נטילת התרופה הזאת.
האם יש אמת בכך?
האם אכן הדיובן מסוכן?
תודה רבה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימורי
פרופ` אליעזר קליינמן09/08/2010אמנם היו פרסומים כאלה אך הסיכון קטן מאוד, אחרת התרופה היתה יורדת מהמדפים בהנחיית רשויות הבריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לא בודקות חברות התרופות ולמהאיל04/08/2010
כל אחד יודע שאנשים הסובלים מיתר לחץ דם קל יש סיכוי גבוה יותר ללקות בהתקף לב או שבץ מוחי מאשר לאנשים עם לחץ דם תקין. זה נראה ברור, אם כן, שמוטב שאנשים עם יתר לחץ דם קל יקבלו טיפול המוריד את לחץ הדם, וזו הגישה הרפואית המקובלת. אבל, הדברים אינם כל כך פשוטים:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיל
פרופ` אליעזר קליינמן09/08/2010מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםמיכל04/08/2010
בני בן 26 חי בארצות הברית
לחץ הדם שלו כבר חודש 150 85 נאמר לו מהרופא שזה גבוה
יש לציין שהוא קיבל התקפי פאניקה באותה תקופה
האם זה קשור להתקף פאניקה
היה מעשן מריחואנה שנים ןהפסיק בתקופה זו האם זה שייך לתהליך הפסקת העישון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
פרופ` אליעזר קליינמן09/08/2010לחץ דם כזה יכול בהחלט להיות קשור למתחים שעברו על בנך. יש צורך בהמשך מעקב בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה ללחץ דםעמי03/08/2010
האם ידוע לך אם יש תרופה ללחץ דם שיכולה להחליף את שלושת התרופות שאני לוקח היום: אמלודיפין, דיובן, ונורמיטן? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעמי
פרופ` אליעזר קליינמן09/08/2010ייתכן שתרופה כמו איקפרס יכולה להוות תחליף כזה אך עליך להתייעץ עם הרופא שלך בקשר לאפשרות זו מאחר והוא מכיר את מכלול בעיותיך הרפואיות שיש להתחשב בהן במתן כל תרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיקפרס ואקספורג' זו אותה תרופה?
עמי11/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעמי
פרופ` אליעזר קליינמן12/08/2010לא. האיקפרס שייך לקבוצת התרופות אליה שייך אמלודיפין ויש לו את היכולת להוריד דופק בדומה לנורמיטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק 98 ו לחץ דם 117 על 92,עמונואלוב02/08/2010
לנער צעיר שסובל מעודף משקל
האם זה נורמלי? ואם לא, עד כמה זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה כמטר שישים, משקל קרוב למאה
עמונואלוב02/08/2010קילו.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעמנ.
פרופ` אליעזר קליינמן02/08/2010ראה המלצתי הקודמת כאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעמנואלוב
פרופ` אליעזר קליינמן02/08/2010הדופק הגבוה מחשיד שהנער לא היה רגוע, ככל הנראה, בעת המדידה. לפיכך כדאי למדוד שוב במצב רגיעה כשהדופק נמוך יותר. לא נראה שתהיה בעיה אך רצוי ומומלץ מאוד לאמץ אורח חיים בריא הכולל דיאטת הרזיה ופעילות גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם 150-77 האם נחשב לגבוה??רמי01/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לרמי
פרופ` אליעזר קליינמן02/08/2010תלוי למי ובאיזה גיל. ה-150 הינו גבוה מעט ורצוי לחזור על המדידות בכל מקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוקריט - חשוביואב01/08/2010
שלום רב,
יש לי המוגולובין גבוה 17.5 והמוקקיט בגבול בנורמה 48%
אני בן 38, גובה 1.86 ומשקל 81. לא מעשן.
האם המוקריט נורמלי אומר שאין לי פוליציטמיה ורה או שזה לא מספיק על מנת לאבחן?
אילו עוד נתונים צריכים?
בברכה,
יואש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליואב
פרופ` אליעזר קליינמן02/08/2010ראשית אני מציע לך להרבות בשתיה. אח"כ רצוי לחזור על הבדיקה שהיא גבולית מבחינת פוליציטמיה אצל גבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המודיאליזהאלה30/07/2010
ד"ר שלום. אני רוצה לברר בבקשה מדוע בטיפול המודיאליטי שאיבת הדם מתבצעת מהחלק העורקי ולא הוורידי?? האם יש הבדל אם החיבור יעשה הפוך?
מודה לך מראש על תשובתך.
אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלה
פרופ` אליעזר קליינמן02/08/2010גם כליות תקינות מסננות את הדם המגיע אליהן מהעורקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהסלבה28/07/2010
שלום,
במשך 4-5 שנים אחרונות אני סובל מיתר לחץ דם. מדי פעם בלי שום סימנים אני יכול למדוד לחץ דם ולגלות שהוא 150/90 למרות שאני מרגיש לגמרי בסדר. וזה קורה לא רק אחרי מאמץ מסוים או בסגנן, אלא כאשר אני סתם מתעורר בבוקר לדוגמא. חשוב להדגיש שאני רק בן 24 והתופעה די מדאיגה אותי. כמובן עשו לי הרבה בדיקות אפשריות - מבחן מאמץ, בדקו כליות, בדיקות דם, אקג וכ"ו אבל לא מצאו כלום ונסגרו על "סיבה לא ידוע". כמובן שאני נוטל תרופות כל יום, נורמיטן ואנלדקס שאכן עוזרות לי להוריד את לחץ הדם סביבות ל-130/80.
בזמן האחרון נתקלתי גם במאמרים על המחקר שהיה בשנים האחרונות באנגליה שהוכיח שהתרופות מסוג חוסמי ביטא (נורמיטן) דווקא מגדילות את הסיכון במחלות כגון סוכרת ואפשרות לשבץ מוחי.
רציתי לשאול קודם האם לדעתך באמת מיותר לעשות עוד פעם את הבדיקות בניסיון למצוא את הסיבה ללחץ דם גבוהה ולהסכים לכך שכנראה לא ניתן למצוא אותה? כמו כן האם שמעת על אותו המחקר ואולי באמת עדיף להחליף את הטיפול בתרופה אחרת? ואיזה ישנם עוד דרכים שיכולים לסייע לי בהורדת לחץ דם?
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסלבה
פרופ` אליעזר קליינמן02/08/2010קשה לענות על כל שאלותייך דרך האינטרנט. אשמח להזמין אותך למכונינו ללא תשלום, ואנסה להסביר לך על כל האפשרויות במצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם אחרי ניתוחמטילדה27/07/2010
לפני שבועיים נותחתי בכתף לניקוז מוגלה וחיתוך עצם. בבדיקות לפני הניתוח לחץ הדם שלי היה תקין, אך ביום הניתוח לחץ הדם עלה ונשאר גבוה גם אחריו (ערכים של 168/100) יומיים לאחר מכן הסתובב סביב 158/90.
רופאת המשפחה, אליה עברתי מקופה אחרת זה חצי שנה, לא מדדה קודם את הל.ד. שלי ו'ליתר בטחון' אמרה שאקח קרדילוק 2.5 מ"ג מדי יום.
מאז שלקחתי את הקרדילוק לחץ הדם עולה ויותר (117/67, ובגבוה 134/88), ויש תופעות של כאבים חזקים במותניים, פריחה אדומה באזור הכתף שלא נותחה, חולשה ועייפות גדולה.
היום ניגשתי שוב לרופאה, כשסיפרתי על תגובות הגוף שלי, שינתה את הקרדילוק ל-לוטן 50 מ"ג, ויש לי חששות גדולים לקחת אותו משום שיש לי תחושה שהקרדילוק ניתן 'כלאחר יד' בצורה רשלנית, בלי לעשות מעקב כלשהו אחרי לחץ הדם שלי, או בכלל לבדוק אם יש קשר בין הניתוח ללחץ הדם ולהמתין עם התרופה.
אני לא יודעת מה לעשות, למי לפנות, ומבקשת תגובה דחופה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למטילדה
פרופ` אליעזר קליינמן02/08/2010לא נורא אם לא תקחי כל טיפול לתקופה קצרה. בינתיים מדדי מספר פעמים לחצי דם חוזרים ורק לאחר מכן יהיה מקום להחליט אם יש אכן צורך בטיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)