מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- וואזודיפשרה24/08/2010
שלום רב
קבלתי וואזודיפ להורדת לחץ דם
קראתי באינטרנט שלתרופה יכולה להיות אינטראקציה חזקה עם האנזים cyp3a4 ?
מה משמעות הדבר?
האם תרופה זו יכולה לפגוע בכבד?
האם יש לערוך בדיקות תפקוד כבד לאחר זמן מסויים שמשתמשים בה? ואם כן כמה זמן.
בברכה ובתודה מראש, שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרה
ד``ר ויקטור פרחויקי25/08/2010המשמעות היחידה הינה שאם את מקבלת תרופות נוספות שנפרשות באותו מנגנון, יש לקחת בחשבון שיש סיכוי של תופעות. אין כל קשר עם תיפקוד הכבדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם אצל צעיריםעדי24/08/2010
שלום,
מה המשמעות לכך שהערך הגבוה עולה והנמוך רחוק ממנו לדוגמא 150/68?האם יש משמעות לריחוק בין שניהם?האם שניהם אמורים לעלות ביחד ?ועל מה זה מעיד ההפרש ביניהם?
המדידות נעשו לבני בן ה17,לפני הצבא,וכן בבדיקות שגרתיות בקופת חולים.הוא טוען שהוא נלחץ אוטומטית ולא יכול להרגע אבל אני חוששת שמא זה באמת מעיד על משהו בהתחשב לנתונים שנתתי למעלה.
והאם חס וחלילה מצב כזה יכול לגרום גם לאיוושה בלב כתוצאה מכך,
אודה למאוד לתשובתכם, מודאגת מאוד,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
ד``ר ויקטור פרחויקי25/08/2010בערכים שציינת, 150 הינו מעט גבוה ו-68 תקין.
לחץ הדם הינו פונקציה מוגדרת בשני הערכים.
יש כמה סיבות לעלייה של ל.ד. הסיסטולי בלבד. אצל צעירים התרגשות, בעיקר עם דופק מהיר הינה הסיבה מספר אחת.
ללא ספק יש מקום לחזור על המדידות ואם יש ספק אפשר לעשות בדיקת ניטור לחץ דם 24 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרדילוק עם דופק נמוךדדי24/08/2010
שלום
אני בן 55.
מטופל בתרופות להורדת יל"ד (בהצלחה חלקית).
עברתי צנתור עם סטנט לפני 3 שנים.
מאז אני מקבל חצי כדור קרדילוק 2.5 מ"ג.
הכדור גורם לירידת קצב הדופק במנוחה מ-56 ל-48 בממוצע, ולפעמים יורד עד 44.
- האם דופק מונמך מומלץ, במצבי?
תודה מראש על התשובה.
דדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דדי
ד``ר ויקטור פרחויקי25/08/2010כל עוד אתה מרגיש טוב דופק של 50 - 60 הינו סביר. אם קיימים ירידות מתחת ל- 45, יתכן ויש להתאים את מינון התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת התרופה עלידדי24/08/2010
אני בן 55, לא מאוזן.
בבוקר אני מודד בד"כ 165/95.
אני לוקח בבוקר נורבסק 5 מ"ג, ורמיפריל פלוס.
אחרי שעה אני בודק לחץ דם והוא נשאר, ללא שינוי...
- האם זה אמור להיות כך?
- נראה לי שהכדורים הללו הפסיקו להשפיע עלי, מאחר שהגוף מסתגל אליהם די מהר.
- האם כדאי להחליף את התרופות לסוג/למשפחה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דדי
ד``ר ויקטור פרחויקי25/08/2010אם לחצי הדם נשארים מעל הנורמה, יתכן ויש מקום לשנות את המינונים, להוסיף תרופה או לשנות בכלל את התוכנית הטיפולית. רצוי שרופא המכיר אותך ידון אתך על האופציות הטיפוליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חריגותליאל23/08/2010
הרופא הפנה אותי לעשות בדיקת דם aldosterone upright ו-renin upright, בדיקת דם בעמידה לאחר שעתיים של הליכה.
תוצאות הבדיקה:
aldosterone upright (תוצאה תקינה בין 0 ל- 5.3) -- 9.18
renin upright (תוצאה תקינה בין 0 ל-31) -- 33.5
כמו כן עשיתי בדיקת שתן protien (תוצאה תקינה בין 0 ל- 30) -- 50
מה אומרות התוצאות? תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאל
ד``ר ויקטור פרחויקי23/08/2010מהבדיקות יש הפעלה של ציר רנין- אלדוסטרון. זה נלקח בעקבות לחץ דם גבוה? יש תרופות? הסיפור הקליני כל כך חשוב או יותר כמו בדיקות המעבדה.
אני מבין שהבדיקה בשתן הינה PROTEIN (חלבון). היחידות באיסוף עד 150 או בשביל אלבומין מיקרוגרם למ"ג קריאטינין. מה היחידות בדיוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובה להודעת הד"ר
ליאל24/08/2010זה נלקח בגלל לח"ד גבוה. לא נוטל תרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפיפות בטןעדי23/08/2010
בהמשך לשאלה על משקולות כפיפות בטן גם נחשבות כפעילות לא מומלצת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
ד``ר ויקטור פרחויקי23/08/2010אין בעיה עם כפיפות בטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםאלונה23/08/2010
האם לחץ הדם בבוקר הוא יותר גבוה? אם אני מודדת את לחץ הדם מיד כאשר אני מתעוררת לפני כל פעילות, לחץ הדם נמוך. אם אני עושה פעילויות כלשהן, כמו צחצוח שיניים, הכנת קפה וכו... ומודדת את לחץ הדם הוא עשוי להיות 140/80 אולי אפילו 150/80 במהלך היום הוא יורד ובערב לפני השנה הוא עשוי להיות 120/80 125/80 יש לציין שאני לוחקת כדור נורווסק. האם יש סיבה שבבוקר הוא יותר גבוה,? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלונה
ד``ר ויקטור פרחויקי23/08/2010אכן לערכי לחץ הדם תנודה במשך שעות היממה. אצל רוב האנשים לחץ הדם עולה לקראת ההתעוררות משינת הלילה אפילו בבני הדם ללא יתר לחץ דם. במהלךהיום ממשיך לרדת, כאשר בשעות השינה יורד לנתונים הנמוכים ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהה בבוקרחנה22/08/2010
שלוםאני בת 65 מטופלת בורהפרס 250 , לוטן 100, בבוקר - לוטן 50 ואמלו 5 בערב. העניין הוא שהלחץ דם בבוקר כאשר אניקמה הוא גבוהה עד 180/100 ואחרי שעה שעתיים הוא יורד ל 140/85 גם מבלי שלקחתי את התרופות של הבוקר - הרופא מוסיף לי בכל ביקור עוד כדור ועוד כדור והלחץ בבוקר כרגיל גבוהה - אז למה כל-כך הרבה כדורים ממילא במשך היום הוא מתאזן. האם עלי לפנות לרופא מומחה ללחץ דם . אני רוצה לציין שעליתי כ-4 ק"ג בשנה האחרונה, אני מתעמלת פעממים בשבוע פילטיס והליכון פעמיים בשבוע חצי שעה.- עדיין עובדת במלוא הקצב.
בנוסף אני מקבלת בשנה האחרונה טגרטול 300 מ"ג בבוקר ו300 בערב עקב "פלטה מיוקונולוס"
וכדור לכולסטרול 10 מ"ג האם יש קשר לכדור זה וללחץ דם
תודה
ח נ ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנה
ד``ר ויקטור פרחויקי23/08/2010הייתי מציע לעשות בדיקת ניטור לחץ דם 24 שעות על מנת לדעת מה לחץ הדם במשך כל היממה, כולל בשעות השינה. מומחה בלחץ דם באמת יכול לתרום ולעשות סדר עם הטיפול שאת מקבלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם חדר כושרעדי21/08/2010
שלום רב שמי עדי בן 24 סובל מלחץ דם 4 שנים
מאוזן תרופתית על ידי וזודיפ 10 mg פעם ביום
שוחה 3 פעמים בשבוע 40 דקות בזמן האחרון התחלתי להתאמן עם משקולות במשקלים 5-10 קילו משולב עם אימון אירובי
רציתי לשאול האם יש בכך סכנה (אני פוחד שזה עלול לגרום ללב מוגדל)
אודה לכם אם תואילו להשיב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
ד``ר ויקטור פרחויקי22/08/2010פעילות גופנית אירובית עשויה לשפר את לחץ הדם והשפעה חיובית על הלב וכלי דם. לגבי משקלות, כל עוד משולבות בפעילות אירובית ובמשקלים יחסית קטנים, אין בעיה. בפעילות אנאיבובית: משקלים גדולים או קטנים בתדירות גבוהה, לא מומלצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עדי22/08/2010מאוכזב מהתשובה
אבל המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמיטן , או ווזאדיפ לחולי כיליהדנה21/08/2010
שלום רב.
אבי בן 67 ,יש לו בעיות בכיליה, ה-GFR- הוא 55 .
האם לחולי כיליה עדיף לקבל ווזאדיפ במקום נורמיטן?(לפני שידענו שיש לו מחלת כיליה הוא קבל נורמיטן).
האם הווזאדיפ מתפנה דרך הכבד? או דרך הכיליה?
היכן מתפנה הנורמיטן בכבד או בכיליה? והאם הוא מתאים גם לחולי כיליה?
האם לחולי כיליה מותר לקחת אסיוואל ?
האם אסיוואל מתפנה בכבד? או הכיליה?
המון המון תודה מראש , דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
ד``ר ויקטור פרחויקי22/08/2010אנשים עם ירידה בתיפקוד הכליות יכולים לקבל גם VASODIP וגם NORMITEN. לשתי התרופות פירוק בעיקר כבדי.
גם אפשר לקחת אסיול, אשר גם מתפנה דרך הכבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה וטמפרטורת סביבה.איה18/08/2010
בדקתי לחץ דם בחדר עם מזגן ואז יצאתי לחדר בלי מזגן ולאחר שהות באותם
התנאים של מנוחה נמדד לחץ דם נמוך יותר.
מה עדיף לבעל לחץ דם גבוה? מקום עם אוויר קר או חם?
הרי במקום עם אוויר חם העורקים כנראה רפויים יותר ואז לחץ הדם יורד.
ובמקום עם אוויר קר לחץ הדם עולה.
מדדתי 137 בחדר חם ללא מזגן
ו 150 בחדר עם מזגן.
גם הבנתי שעדיף להימנע מללכת ברחוב לבעלי לחץ דם גבוה ביום חם,
אז למה בעצם אסור? הרי טמפרטורת הסביבה גורמת לכך שלחץ הדם דוקא ירד.
אשמח לסדר בדברים.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איה
ד``ר ויקטור פרחויקי19/08/2010יש שנוים ממדידה למדידה של לחץ הדם.
אין כל מניעה מחשיפה לטמפרטורות שבקיץ לאנשים עם יתר לחץ דם.
בטמפרטורות הקיימות בימי הקיץ לא נעים בחוץ ולאחר זמן מה של החשיפה יש תופעות לוואי שלא קשורות עם ל.ד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בן 60 ומטופל עקב לחץ דם גבוהיצחק17/08/2010
באמלו האים תרופה זו נימצאת בכלל והיא מחליפה את האספירין רופא המישפחה נתן לי אותה כדי שתיפקודי הכליות לא יפגעו והם לא ניפגעו האים יש כאן עליה לתביעה לנכות בגין לחץ דם גבוה לא יודע כמה זה עכשיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יצחק
ד``ר ויקטור פרחויקי19/08/2010מצטער, שאלתך לא ברורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבות להרחבת כלי דםנורית14/08/2010
שלום רב,
מה הסיבות להרחבת כלי דם כמעט בכל הגוף? והאם היא תוצאה של לחץ דם נמוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורית
ד``ר ויקטור פרחויקי14/08/2010לא כל כך מבין את התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראסילזאליעזר13/08/2010
אישתי בת 64 עם מחלות יתר לחץ דם לא מאוזן, וסכרת מאוזננת עם תרופות וכמות של אלבומין בשתן של 3 גר קיבלה אישור מהקופה לקבל את התרופה.
לפני תחילת התרופה היינו מעונינים לדעת מה הנסיון עם התרופה בארץ ובחוץ לארץ - כמה זמן בשמוש- ובמיוחד מה הן תופעות לוואי של התרופה.
ליתר לחץ דם היא לוקחת גם קדקס -התחיל לא מזמן ויש והטבה משמעותית, פרוקור בגלל הפרעות קצב לב שהיו לה , דימיטון ודיובאן.
כמו כן אם יש אינטראק ציות בין ראסילז ויתר תרופות שהיא לוקחת ליתר לחץ דם.
אם יש חולים שלוקחים כבר את הרופה החדשה הזו מוזמנים לספר על נסיו נם עם תרופה ראסילז
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אליעזר
ד``ר ויקטור פרחויקי14/08/2010אכן התרופה הינה חדשה ונמנת עם תרופות שמנטרלות את ציר הרנין- אנגיוטנסין- אלדוסטרון.
באופן טבעי אין הרבה נסיון עמה, אבל יש באופן תיורטי יתרונות על טיפול משולב עם התרופה והדיובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקות לאחר החלפת תרופהאנוכי12/08/2010
בעקבות יתר לחץ דם לא מאובחן ולא מטופל כ4 שנים הוחל טיפול תרופתי במשתנים וחוסמי ביטא.לאחר החמרה במטבוליזם ועלייה בערכי סוכר וחלבון בדם הועברתי ע"י הקרדיולוגית למעכבי ACEI .סוגרת כמעט שבוע.אין תופעות לוואי למעט הופעה של בצקות בשתי הרגליים.בינתיים קל (מניסיון 3הריוניות סוכרתיים הבצקות אצלי היו מהגרועות שיש). ובנוסף ישנו כאב קל בצד השמאלי של הבטן העליונה.
למיטב הבנתי בצקות אינן מופיעות כתופעת לוואי של ראמיפריל.
ברקע: בת 41 כושר מעולה,הפרעת קצב,התרחבות שטח פרוזדור שמאלי ועיבוי מחיצה חדרית.
מה לעשות ?להטריד את הקרדיולוגית או שזו תופעת לוואי בכל זאת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א
ד``ר ויקטור פרחויקי14/08/2010כפי שכתבת בעצמך, בצקות ברגליים אינן תן\ופעות לוואי של טיפול במעכבי ACE. יתכן והבצקות פרי מהפסקת המשתנים.
בהחלט הייתי מתיעץ שנית עם רופאיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
אנוכי17/08/2010נשלחתי לבדיקת דם נתרן,אשלגן,קריאטנין וUREA .התוצאות תקינות בתחום הנורמה ואין שינוי מערכים קודמים.
האם 4 בדיקות אלו מספיקות?
בינתיים הקרסולים ממשיכים ל"בצוק" עיקצוצים בגפיים נוספו ולעיתים חום או נימול אין אני יודעת להגדיר ממש.
כאב הבטן העליונה גם חלק מהתנהלות יומית.
מה הצעד הבא אם יש כזה בכלל?
לצערי הרופאת משפחה שלי לא ממש מתקשרת איתי לאחר שניגשתי בניגוד לעצתה לקרדיולוגית וזו איבחנה את הבעיה בלב,עד שאוכל להחליף רופאה בחלוף רבעון ,אתם המענה היחיד שלי.
צר לי ותודה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)