מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נורמיטןשרית15/12/2009
ברצוני לשאול האם מותר לקחת נורמיטן בזמן ההנקה , הרוקחת אמרה לי שאסור והמליצה על דיזתויאזיד , איזה עוד תרופות להורדת לחץ דם בזמן הנקה אפשר לקחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרית
פרופ` אליעזר קליינמן15/12/2009אם הינך רגילה לנורמיטן - אין בעיה מיוחדת עמו בהנקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ל"ד מוזרדקלה14/12/2009
שלום,
אני נוהגת למדוד ל"ד פעם בחודש כי סבלתי מל"ד לאחר לידה שהתאזן. היום אני ללא טיפול תרופתי. מדדתי היום ויצא לי בארבע מדידות ל"ד 105/79. האם ל"ד תקין? לא אמור להיות הפרש יותר גדול בין סיסטולי לדיאסטולי? בד"כ לחץ הדם שלי הוא בסביבות 100/70. המכשיר תקין של אומרון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל..
פרופ` אליעזר קליינמן15/12/2009אני מניח שלחץ הדם שלך תקין. תתכן טעות במדידת המכשיר בתחום של 10% לכאן או לכאן. כדאי למדוד מספר פעמים ולוודא שחיישן השרוול מונח על מקום הדופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם לאחר לידה
עדי וקסלר28/12/2009לי בדיוק אותה בעיה, אני נורא מוטרדת מכך שלאחר הלידה עלה לי לחץ הדם, עדיין לא התחלתי טיפול תרופתי, אני צריכה לעבור בירור ומעקב אחר ל.ד, מכיוון שהוא אינו סדיר, יש ימים שהוא תקין ולפעמים ללא סיבה מיוחדת הוא עולה 135/90, אודה לך אם תספרי לי יותר על מה שקרה לך ואיך זה הסתדר. תודה מראש עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת הולטר לחץ דםאלי13/12/2009
עשיתי בדיקת הולטר לחץ-דם, תוצאות הבדיקה כפי שהן מצויינות בסיכום - 12% מלחץ הדם הסיסטולי ו- 8% מלחץ הדם הדיאסטולי היו מעל לתחום שהוא 140/90 בזמן הערנות ו- 120/80 בזמן השינה.
אני לא סובל משום מחלה ולא ידוע על בעיה כלשהיא אחרת.
האם תוצאות אלה של הולטר מצביעות על צורך בקבלת טיפול תרופתי ?
מה נכון לעשות עם תוצאות אלה ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
פרופ` אליעזר קליינמן15/12/2009אין לי כל פרטים עליך כמו - גיל, משקל, גובה מחלות רקע, משפחה ועוד.
ככלל יש מקום לנסות קודם פעילות גופנית סדירה, תזונה מתאימה, הרפיית מתחים בשיטות שונות וניתן גם לנסות תוספי תזונה כמו אומגה 3, תכשירי שום וכד'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםללי13/12/2009
שלום.רציתי לדעת מה פירוש המושג-BENIGN ESSENTIAL HYPERTENSION
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטניה
פרופ` אליעזר קליינמן13/12/2009הפרוש: יתר לחץ דם שפיר מצוי, ללא סיבה נראית לעין. זאת כפי שמצוי בכ-95% ממקרי יתר לחץ דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ללי13/12/2009לחץ הדם הופיע לי כתוצאה משימוש בפרדניזון(אני בחורה צעירה).
האם זאת לא נקראת הסיבה להופעת הלחץ דם?
ושאלה נוספת-האם לחץ הדם יעבור כאשר יפסיקו לי את הפרדניזון?אני מקבלת אותו כבר שנתים וחצי במינון של לפחות 20 מילגרם.ומקבלת 2 סוגי תרופות ללחץ דם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדליה
פרופ` אליעזר קליינמן13/12/2009אכן פרדניזון עלול להעלות את לחץ הדם וזוהי תופעה הפיכה עם הפסקת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר יציבות בלחץ דםליעד12/12/2009
אבי סובל מזה שנים מיתר לחץ דם. מטופל קבוע בכדורים שונים.
לאחרונה השתנה המצב וכול יום יש לו לחץ דם מעל 170, כאב ראשי חזקים, חולשה ועוד.
הוא כמעט ולא יכול לתפקד או ללכת לעבודה. רופאת המשפחה הוסיפה לו תרופה אך דבר לא השתנה. המצב הזה גורם לתוספת של לחץ ומתח לאור העובדה שלא מצליחים לייצב את המצב וכך הוא אף מחמיר. זה פשוט המפך למצב ללא מוצא שכביכול אין לו פתרון. אבי תשוש וסובל.
מבקשת לדעת איך אפשר לטפל באופן פרטי או מה הצעדים שיש לנקוט על מנת לטפל המצב בהקדם ולצאת ממעגל הקסמים השלילי הזה שנכנסו אליו.
אודה לעזרתכם בהקדם
ליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליעד
פרופ` אליעזר קליינמן13/12/2009אביך בהחלט ראוי למלוא תשומת הלב והייתי מציע ליצור קשר עם מכונינו כאן נוכל לבצע בירור המודינמי מלא בתקווה להתאים לו טיפול אופטימלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורמי סיכון ורמת סיכוןאלי11/12/2009
פ.נ. אני בן 73, ויש לי יתר לחץ דם, המאוזן (125/75) בתרופה במינון נמוך. משקלי תקין, תזונתי טובה, פעיל גופנית על בסיס קבוע. אבקש לדעת 2 דברים: א. האם הנתונים הללו מצביעים על 2 גורמי סיכון למחלות קרדיו-וסקולריות? על גורם סיכון אחד? וכו'. ב. מהי רמת הסיכון הנ"ל עפ"י הנתונים דלעיל - גבוהה? נמוכה? תודה, שבת שלום וחג שמח. אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
פרופ` אליעזר קליינמן13/12/2009יש לך גורם סיכון משמעותי אחד שיורד בעצמתו עם איזון לחץ הדם כפי שזה אצלך. אמץ גם פעילות גופנית סדירה ותזונה מאוזנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםמוטי.ח10/12/2009
אני בן 40 מזה כשנה לחץ דם שבין 150\90 האם ללחץ שאני נמצא בו יש השפעה והאם בשנוי אורח החיים ניתן לחזור ללחץ דם תקין במשפחתי אין סיפור של לחץ דם גבוהה אלא נמוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למוטי
פרופ` אליעזר קליינמן13/12/2009בהחלט כן. אורח חיים בריא הכולל פעילות גופנית סדירה, תזונה מתאימה, תוספת אומגה 3 , 2 כמוסות בריכוז 60% לפחות של EPA+DHA ישפרו את המצב. נסה והצלח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםעדי09/12/2009
שלום!
אני "צעירה" בת 45. לא שמנה. לא מעשנת. לא שותה. לא מכורה לקפה (רק 2 כוסות ביום). אוכלת אוכל בריא. לא אוכלת מלוח. עוסקת בספורט אירובי פעמיים בשבוע. ערכי סוכר ושומנים תקינים. כולסטרול תקין (מטופלת בסימבקור). תוצאות בדיקת תפקודי הבלוטה, תקינות. אני טיפוס רגוע ושליו בד"כ. לכאורה אין סיבה נראית לעין ללחץ דם גבוה. היום מדדתי 170/110. וכך גם לפני שבוע...
איזה סיבות נוספות יכולות להיות? זה מאוד מלחיץ אותי... רק זה יכול להעלות את לחץ הדם...
אני נוטלת גלולות למניעת הריון, כבר שנים רבות. האם יש קשר?
רופא המשפחה ביקש שאתחיל מיידית לקחת שילוב של אנלדקס (5 מ"ג) ודיזותיאזיד (25 מ"ג). קראתי על תופאות הלוואי, וזה מאוד לא מעודד. למה אני צריכה לשים לב במיוחד? האם יש מקום לחשש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: עדי
ד``ר ויקטור פרחויקי09/12/2009אין מקום לחשוש, אבל יש לך לחץ דם גבוה ועל כן יש מקום לטיפול, כמו שקיבלת, בשתי תרופות.
שאלת השאלה ממתי יש לך לחץ הדם מעל הנורמה ואם יש מרכיב משפחתי. יתכן ולגלולות תפקיד מסוים להעלאת לחץ הדם.
בעוד מספר שבועות יהיה צורך להעריך שוב אם לחץ הדם ירד לנורמה או יש מקום לשנות את הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת...?
עדי10/12/2009דבר ראשון תודה על התשובה!
הפעמים היחידות שמדדתי לחץ דם בעבר, היו בהריונות (לפני 14-6 שנים). אז, "סבלתי" מלחץ דם נמוך.
לפני כארבעה חודשים מדדתי לחץ דם, ממש במקרה, והוא היה קרוב לערכים שציינתי בהודעה הראשונה. אבל, אז, הקלתי ראש...
מאז, מדדתי עוד ארבע פעמים. בכולם, לחץ הדם היה גבוה מאוד, פחות או יותר באותם ערכים.
דרך-אגב, עד כמה שידוע לי, אין במשפחתי הסטוריה של יתר לחץ דם.
לכאורה, כל הנתונים עומדים לטובתי, אז מה יכול להיות הגורם???!!!
שוב, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה עם פלפיטציות,קוצר נשימהלהבה איתנה08/12/2009
כאבי ראש וצרבות.
בעקבות הסמפטומים הנ"ל ניגשתי ביום ראשון לרופא המשפחה שגילה לח"ד של 160/100הערכים דומים בשלושת הימים האחרונים.
אני בת 38 ללא גורמי סיכון.
בבדיקות דם ושתן הערכים ברובם בטווח הנורמה,למעט כולסטרול גבוה מעט וידוע
וקראטינין מעט גבוה (הערך הגבוה בסקאלה 0.95 ולי יש 0.99)
מה יכולים להיות הגורמים?
אני נוטלת גלולות למניעת הריון,יתכן שהן גורמות לל"ד גבוה?
מה הסיכוי של"ד הדם ירד? יתאזן בעזרת דיאטה בלבד?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: להבה איתנה
ד``ר ויקטור פרחויקי08/12/2009לחץ הדם שלך גבוה. גלולות למניעת הריון יכולות לגרום לכך.
אפשר להפסיקן ולעבור לשיטת מניעת הריון אחרת.
ירידה במשקל תמיד יכולה לתרום,
אבל עם רמת הקריאטינין גבולית ועליה בכולסטרול, כדאי להבדק ע"י מומחה בתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,אני לא סובלת מעודף משקל
להבה איתנה08/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהבה איתנה
ד``ר ויקטור פרחויקי09/12/2009נכון, לא ציינת את זה בהודעה, אבל שאלת על דיאטה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללהבה
פרופ` אליעזר קליינמן08/12/2009הסימפטומים כשלעצמם יכולים לגרום ללחץ הדם אותו ציינת יותר מאשר ההיפך. לפיכך חשוב לבדוק לחצי דם בהעדר כל סימפטומים. יש להניח שהערכים יהיו טובים יותר אם לא תקינים לגמרי. אם לא יש בהחלט מקום להתחיל בפעילות גופנית סדירה, דיאטה מתאימה והרפיית מתחים, לפני טיפול תרופתי. אלה עוזרים מאוד בדר"כ.
הקריאטינין שלך הינו בגדר התקין. קיימת אפשרות שהגלולות משפיעות מעט על לחץ הדם אך היא פחות סבירה כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,מה יכול לגרום לסמפטומים אם
להבה איתנה08/12/2009הם גורמים ללחץ הדם לעלות ולא להפך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,מה יכול לגרום לסמפטומים אם
להבה איתנה08/12/2009הם גורמים ללחץ הדם לעלות ולא להפך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם ודופק גבוהים ולא מאוזניםיהודית08/12/2009
שלום,
אמי בת 84 חברת קופת חולים כללית מושלם תושבת המרכז. נסעה לטבריה לנופש ושם קבלה התקף לב. בתוך 4 ימים עשו לה : צינתור רפואי והתקינו לה 2 סטנטים. למחרת אבדה את ההכרה והתברר שהיה לה דימום פנימי חזק מאד והרגל התנפחה פי 5 וההמוגלובין ירד לה מ- 13שהיה לה ל- 7.6. נתנו לה עירוישל 2 מנות דם. למחרת שוב אבדה את ההכרה והפעם עשו לה החייאה וחברו לה קוצב לב חיצוני ולמכונת הנשמה ולחמצן . באותה הזדמנות הם שוב עשו לה צינתור על מנת לבדוק אם סתמו לה את העורקים. למחרת השתילו לה קוצב לב. הרגל הימנית שבה עשו לה צינתורים התנפחה מהדם ונוצרה המטומה ענקית והרגל כמו יציקת בטון ומונעת מאמי ללכת. היא קבלה תרופות חדשות לסטנטים: פלאויקס וקרטיה ואמפרזול
אמי חולת סכרת וסובלת מלחץ דם גבוה. בעבר טופלה בואסקס פלוס(סילריל 5 מ"ג) + אמלו. והדופק שלה היה בסביבות 65-74 ולחץ הדם שלה נע בסביבות 120/65. כיום בעקבות כל מה שעברה שינו לה בבית חולים את הכדורים ללחץ דם : 5 סילריל מ"ג (בלי משתנים)+ אמלו 5 מ"ג. אך הכדורים גרמו לה לדופק מהיר של 98 לדקה. רופאת המשפחה ניסתה לעשות שינוי והפסיקה את כדור האמלו (נורבסק) לכדור קרדילוק2.5 מ"ג, אך שוב אמי הרגישה רע כיוון שהדופק ירד ל- 50 והרגישה כמו סמרטוט לא יכלב לדבר ולא לאכול. הרופאה ניסתה שוב והחליפה את הקרדילוק ל- איקאקור 40 מ"ג פעמיים ביום . הפעם לחץ הדם שלה גבוה 168/90 ודופק 90 ומעלה ובנוסף היא מרגישה סחרחורת ובחילות ועצירות. אנו מיואשות ולא יודעות מה לעשות .
שאלותי
אילו כדורים יכולים להתאים לאמי שיאזן את לחץ הדם? חוסר האיזון מונע ממנה התקדמות ושיפור בהליכה כיוון שכל הזמן מרגישה סחרחורת ובחילות ולא יכולה לכן ללכת.
האם כדור קונקור יכול להתאים ?
לאיזה תחום ברפואה בקופת חולים יש לפנות בכדי לפתור את הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
פרופ` אליעזר קליינמן08/12/2009אין ספק שהמקרה של אמך מורכב מדי מכדי להתייחס איליו במידה הראויה כאן. מה שבודאי נחוץ לה הינו שיקום לב מבוקר עם נסיון איזון אינטנסיבי מחודש לבבי ושל לחץ הדם. מכלול כזה נעשה במכונינו ואם רצונכם בכך תוכלי ליצור קשר בטל. 03-5710411.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת ל"דדקלה07/12/2009
שלום,
אני בת 35 ונוהגת למדוד כל מס' חודשים ל"ד כי במשפחתי יש ל"ד. שאלתי היא האם אני צריכה למדוד גם בבוקר וגם בערב במשך כמה ימים רצופים? אם כן, מדוע צריך למדוד בוקר וערב? האם ישנם אנשים בריאים שלחץ דמם עולה רק בערב? מה הסיבה לכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להדס
פרופ` אליעזר קליינמן08/12/2009אם מעקב לחץ הדם שלך תקין אין צורך במדידות נוספות במשך היום. אם תתגלה נטיה ללחץ דם גבולי-גבוה, כמו 140/90 ויותר אז יהיה כדאי לבצע מדידות אינטנסיביות יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה לצעירענת רשף06/12/2009
האם לחץ דם לבחור בן 21 (חיל) בטווח של 135-145 על 80 מחייב טיפןל תרופתי?
האם מותר לשחק כדורגל במצב שכזה?האם אי נטילת תרופות לא יוצרת אפקט מצטבר על הכלי דם שעלול בגיל מאוחר יותר ליצור התקף לב או שבץ?
כאשר מעירים אותו והוא עדיין עיף מרגיש זרמים בראש ,האם זה יכול להיות קשור?כי אני יודעת שבהשכמה לחץ הדם גבוה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
פרופ` אליעזר קליינמן06/12/2009יש לוודא שאכן מדובר בלחצי דם כפי שציינת במדידות לאחר מנוחה ובאופן חוזר. בכל מקרה יש צורך במעקב ורצויה בדיקת הולטר לחץ דם ליממה כדי לקבל תמונה שלמה. בינתיים לא מומלץ כל טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות בזמן לקיחת כדורים להורדת לחץאיריס טלמון06/12/2009
אני מוגדרת כבעלת לחץ דם גבולי ומטופלת באמלודיפין 5 מ"ג.
ראיתי בהוראות המצורפות לכדורים שיש לערוך מעקב לחץ דם וא.ק.ג בזמן הטיפול בתרופה.
מעקב לחץ דם הוא ברור אבל מדוע צריך גם מעקב א.ק.ג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיריס
פרופ` אליעזר קליינמן06/12/2009מעקב אחר לחץ דם באופן רוטיני כולל גם אקג מדי פעם משום שיתר לחץ דם לא מאוזן עלול לגרום סיבוכים כמו התעבות דופן החדר השמאלי שיכולה להתגלות בתרשים ה-אקג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשי sys/diaאריק ה,05/12/2009
במשך רוב חיי הבוגרים היה לי לחץ דם 140/90 קבוע. מזה 3 שנים אני מטופל בתרופות שונות להורדת לחץ הדם (בתחילה דיזוטיאזיד + אנלפריל ולאחרונה רמיפריל פלוס) ונראה שהן עוזרות להוריד רק את הערך הדיאסטולי שהתייצב על 80 אך הסיסטולי ממשיך להיות יחסחת גבוה (135-145)
אנא תגובתך, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אריק ה,
ד``ר ויקטור פרחויקי08/12/2009לחץ הדם שלך ירד, כפי שאתה מתאר, לערכים דבירים. לחץ הדם מאוזן מתחת ל- 140. הערך הדיאסטולי מאוזן.
יתכן ועם בדיקת ניטור לחץ דם 24 שעות אפשר לקבוע אם אתה מאוזן למדי או צריך לשנות את הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RESP@RATEאריק03/12/2009
שלום, ממליצים כאן בפורום לרכוש מכשיר RESP@RATE
איפה קונים אותו ? זה באמת עובד ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריק
ד``ר ויקטור פרחויקי05/12/2009ההמלצה לא באה מאיתנו. מישהו פירסם . אין לי כל נסיון...כדי להיות עדין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' אליעזר קליינמן המליץ
אריק05/12/2009פרופ' אליעזר קליינמן המליץ כמה פעמים ,,,,,
והשאלה העיקרית - איפה רוכשים מכשיר הזה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאריק
פרופ` אליעזר קליינמן05/12/2009המכשיר שהנך שואל עליו ניתן לרכישה דרך מרבית הביטוחים המשלימים של הקופות. התעניין שם. מכשיר כזה עשוי להועיל מאוד במקרי עלית לחץ הדם כתוצאה ממתחים למשל. הבסיס לכך הינו שפור קצב הנשימה לאיטי ומתון יותר תוך שאיפות עמוקות יותר ובכך הפחתה במספר הנשימות לדקה. בצד אפקט ההרגעה שיש לפעילות כזו, יש גם בסיס פיזיולוגי לפיו יעילות הנשימה עולה, פיזור הדם וחזרתו ללב משופרת ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורדת לחץ דם
יהודית14/02/2010המכשיר עובד
אך יקר
ניתן לרכשו דרך כללית מושלם
ב-1300 שח
האם ידוע לכם על אפשרות יותר זולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאריק
פרופ` אליעזר קליינמן15/02/2010המכשיר הנ"ל מרפה מתחים והתברר במחקרים שונים ששימוש בו - יומיומי - ולאורך זמן עשוי לסייע בהורדת לחץ דם כדי 10-50%! תלוי מה מידת השפעת המתח על לחץ הדם. לפי מיטב ידיעתי, עסקה בנושא פרופ' תלמה רוזנטל, מומחית ליתר לחץ דם ותיקה. נסה לאתר אותה ולברר כיצד ניתן להשיג את המכשיר אם תרצה. לי אישית יש בהחלט נסיון חיובי עימו בעיקר באותם מקרים שציינתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)