מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם "משתולל" - שאלה לד"ר פרחויקיעמוס20/11/2009
אימי בת 85, סובלת שנים מיל"ד ומטופלת תרופתית. למרות תרופות רבות לחץ הדם אינו בשליטה ומשתנה לעיתים במשך יום אחד כמה פעמים עד לרמות קיצוניות (למשל 200/60).
היתה ביעוץ במסגרת קופ"ח (כללית) ובכל זאת לא הושג שינוי והדבר פוגע מאוד באיכות חייה.
מה עושים? איך אפשר לעזור לה? היא ביאוש, כי כדי לקבוע תור שוב למרפאה ליל"ד מקבלת תור
חודשיים קדימה והיא ב"בלגן" היום, עכשיו, ואין ממש מושיע.
היש עצה פרקטית, מה עושים? האם אפשר להגיע אליך באופן פרטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמוס
ד``ר ויקטור פרחויקי21/11/2009כדאי להתיעץ עם מומחה.
אין לי מרפאה פרטית, רק במסגרת ביה"ח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לחץ דםלימור19/11/2009
שאלה: האם אפשר לעשות הולטר לחץ דם עם כדורים הומופאטים להרגעה??
מכיון שלאחר בדיקת ההולטר המדדים היו מאוד נמוכים
באותו יום המדידה אצל האחות הראשונה היתה מאוד גבוהה וזה ניטרל אותי מרוב הפחד אז נשארתי ללא מעש בבית עם הילדים ועם הכדורים ההומופטים
האם זה אמין??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב
ד``ר ויקטור פרחויקי21/11/2009בדיקת ניטור לחץ דם במשך 24 שעות הינה בדיקה אמינה. סך הכל המכשיר בודק את לחץ הדם כל 20 דקות במשך היום ופעם בשעה במשך הלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש מומחים ליתר לחץ דם בירושליםדניאל18/11/2009
אשתי (בת 58) אינה מצליחה לאזן את יתר לחץ הדם שלה באמצעות תרופות. אנו מבקשים להתייעץ עם מומחה, אבל לא ברור לנו לאיזה תחום התמחות רפואית עלינו לפנות (קרדיולוגיה, פנימית) ? האם יש התמחות ספציפית בתחום?
תודה רבה,
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל
ד``ר ויקטור פרחויקי21/11/2009אפשר להתיעץ עם נפרולוג.
פרופ' דבורה רובינגר מקבלת בהדסה עין כרם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם אחרי ניתוח קיסריגלי17/11/2009
שלום רב.
אני כמעט בת 40 כשנתיים לאחר ניתוח קיסרי.
כשבוע לאחר הניתוח לחץ הדם עלה בצורה ניכרת לסביבות 150-160/90-110 ורק לאחר כחודש התאזן. מאז מדיי מס' חודשים יש לי באופן חד פעמי פתאום קפיצה וזה מתאזן מעצמו. אגב מאז הבחנתי שלחץ הדם בשנתיים אלו עומד על 100/75 ולא חוזר לי לערכים של 90/60.לציין שבעיקר לחץ הדם הדיאסטולי השתנה מאשר הסיסטולי.הרופאים אומרים כי מאחר וברוב הזמן לחץ הדם תקין אין צורך בטיפול.
לציין שלחץ הדם שלי כל חיי ועד הלידה עמד על 90/60 .
מדוע קרה לי מאורע כזה דווקא לאחר הניתוח כאשר כל ההריון לא היה לי שום יתר לחץ דם.
אם אני מתכננת הריון נוסף האם יש סכנה שאסבול מיתר לחץ דם קבוע וזה עלול לסכן אותי?
תודה
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלי
פרופ` אליעזר קליינמן17/11/2009לחץ הדם שלך הוא תקין. הסכוי שתהיה בעיה בהריון נוסף אינו עולה על זה של כל אשה בריאה אחרת בהריון . ברור שרצוי תמיד מעקב לחץ דם בהריון כפי שאכן מקובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוך וגבוה כאחד הייתכן?עומר עדני16/11/2009
אהלן אני בן 19 ובבדיקה שעשיתי היום אצל החר"פ התברר שיש לי לחץ דם 136/60
הבנתי שמצד אחד הלחץ דם הסיסטולי הוא גבוה ומצד שני הלחץ הדיאסטולי הוא נמוך...
האם המצב תקין? טוב או רע? מצריך טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: עומר עדני
ד``ר ויקטור פרחויקי17/11/2009לחץ הדם שלך בגדר הנורמה גם בערך הסיסטוי וגם בערך הדיאסטולי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד על מיקרופיריןרונן16/11/2009
ד.נ. האם יל"ד המאוזן בתרופה (טריטייס 5 מ"ג) ו-LDL תקין (80) עקב קבלת פראווה-סטטין 10 מ"ג באדם מבוגר (בן 70+) נחשבים גורמי סיכון, המחייבים ליטול מיקרופירין? תודה. רונן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונן
פרופ` אליעזר קליינמן16/11/2009מצב זה אינו מחייב אספירין. הייתי כן ממליץ על נטילת 2 כמוסות אומגה 3 ברכוז של 60% לפחות. כ"כ רצוי לבצע בדיקת מאמץ לשלול בעית כלי דם בלב שקיומה של זו כן מחייב אספירין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות ברשותכםדני16/11/2009
בוקר טוב
1. האם מכשיר למדידת יתר לחץ דם שקונים בבית מרקחת של קופת חולים למשל הוא אמין ומדוייק יחסית.
קניתי אתמול אחד כזה. וכל פעם נותן תוצאה אחרת בהפרשים די משמעותיים. כמו כן מראה דופק 60 למשל כאשר הדופק שלי הוא לרוב קרוב ל 80.
2. האם enaldex במינון חמש מ"ג פעמיים ביום מומלץ למיש יש לו יתר לחץ דם קל על הגבולי בין נורמלי לגבוה
כמו למשל 135/90 למשל. (בנוסף סוכרתי שמאוזן לרוב איכשהוא על ידי דיאטה בלבד או במידה שלא עושה דיאטה נזקק לכדור למשל מטפורמין ( גיל 47)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני
פרופ` אליעזר קליינמן16/11/2009המכשירים האלקטרוניים הם בדר"כ די אמינים. יש לוודא הרכבה נכונה של השרוול ורצוי להשוות בדיקה שלו מול מכשיר רגיל במרפאה. אם מדידת הדופק אינה נכונה סימן שהמכשיר לא קורא אותו כפי שצריך. זה יכול לנבוע מדופק חלש מדי, או ממיקום לא טוב של חיישן השרוול מול הדופק.
לפי מה שהינך מתאר נראה כי יספיק מינון אנלדקס של 5 מ"ג אחד ליום , או 2.5 מ"ג פעמיים ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה....רק עוד שאלה אחת ברשותכם
דני17/11/2009בוקר טוב
תודה על תשובתכם.
עוד שאלה אחת ברשותכם
הרי המכשיר יוצר לחץ על היד.
אני מרגיש לפעמים במכשיר שקניתי שהיד לחוצה עד כדי כך שנגרם לי מין "נימול" בקצות האצבעות.
האם מדידות של לחץ דם יכולול להזיק?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדני
פרופ` אליעזר קליינמן17/11/2009תפקיד השרוול הלוחץ הינו לעצור את זרימת הדם העורקית ביד ואז, תוך שחרור הדרגתי של לחץ השרוול, למדוד את הלחץ בו מופיעים שוב פעימות הדופק - זהו לחץ הדם הגבוה הנמדד. בהמשך נעלמות הפעימות, כלומר זרימת הדם הופכת רציפה - זהו הלחץ הנמוך הנמדד. התהליך הזה אינו מזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לנפרולוגדקלה15/11/2009
שלום,
האם ניתן להוריד איכשהו ערך גבוה של קריאטינין קליראנס? יצא לי 126. האם זה יכול רק לעלות עם השנים? האם מעיד על נזק קבוע לכליות?
אני בת 33
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדס
ד``ר ויקטור פרחויקי15/11/2009קצב פינוי הקריאטינין (CREATININE CLEARANCE) משקף את תיפקוד הכליתי. הנורמה הינה סביב 120 מ"ל לדקה. בדרך כלל עם שנים קיימת ירידה הדרגתית של ה- CLEARANCE. הבדקיה הינו מדד בלבד.
בדיקתך תקינה לכל דבר. אם אין לך כל מחלה כליתיתידועה, כעת איני רואה סיבה לשנות ערכי החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה לפרופ' קליינמןיפה15/11/2009
לפרופ' קליינמן שלום.
אני לא יודעת אם מקובל להודות על תשובות בפורום, אבל בכל מקרה, אני רוצה להודות לך מאוד-מאוד על תשובתך ואפשר לומר ש "הורדת לי אבן מהלב".
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילי
פרופ` אליעזר קליינמן15/11/2009תודה על תגובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור קרדיולוק העלה את לחץ הדםלילי13/11/2009
לד"ר שלום רב.
אני בת 54, עם טרום סוכרת
לפני כשבועיים קבלתי כדור קרדיולוק 2.5 מ"ר להורדת לחץ דם, לאחר שמדדתי במשך שבועיים ל"ד בבית והערכים בממוצע היו 135/78.
המעניין הוא שלאחר שהתחלתי להשתמש בקרדיולוק לחץ הדם שלי עלה ב-10 יח' לערך, למשל 145/92, 148/88 וכו'.
שאלתי היא האם בערכי לחץ דם שהיו לי (בערך 135/78) צריך כדור להורדת לחץ דם?
האם יכול להיות שכדור הקרדיולוק מעלה את לחץ הדם במקום להוריד?
בתודה מראש, לילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילי
פרופ` אליעזר קליינמן14/11/2009לחץ הדם שלך היה תקין ולא היה כל צורך בקרדילוק. אם נוטלים כדור ללחץ דם כאשר הוא תקין, נצפית לעיתים קרובות התופעה של עלית לחץ דם משנית במקום ירידה. אני מציע לך לעבור לאורח חיים בריא הכולל פעילות גופנית סדירה, דיאטה מאוזנת ורצוי גם אומגה 3 - 1-2 גרם ליום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרופיריון 75 - מתלבט/מהססאלי13/11/2009
שלום
בן 60 בד"כ בריא ללא כל תרופות, לפני כמספר חודשים אני לוקח 1 כדור ליום מיקרופיריון 75
פשוט מתוך שמיעה שזה לא מזיק וטוב לדילול הדם והיה ובאם יהיה לי קרישת דם
לאחרונה "מדברים" על האספרין שלא מומלץ לקחת, שאלתי האם המיקרופיריון שייך לאותה משפחה
והאם אני נוהג נכון שאני לוקח את הכדור כפי שציינתי
תודה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילן
פרופ` אליעזר קליינמן14/11/2009מיקרופירין הוא אספירין!
אם אין לך כל גורמי סיכון אין כל צורך בו. ניתן כן להמליץ על צריכת אומגה 3, אם באכילת דגי ים או כתוסף מזון - ואז בריכוזים של 60% ומעלה - 1-2 כמוסות ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת רופא קונבנציונלי מומחה ב..נוגה12/11/2009
שלום לכם, האמישהו מכיר רופא קונבנציונלי -רצוי מומחה חלץ דם, אבל זה לא העיקר - שמוחה גם בצמחי מרפא.??? אנא תנו לי את שמו בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנוגה
פרופ` אליעזר קליינמן13/11/2009אינני מכיר כזה. צר לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת לחץ דם לפעוטותנטע12/11/2009
שלום,
בתי מטופלת בסינקטן, זקוקה למעקב לחץ דם.
שאלותיי: 1. האם לחץ דם 115/58 (ממוצע של כמה בדיקות במנוחה) מצריך טיפול תרופתי בלחץ דם? (משקל 7 קילו גובה 65 ס"מ לערך).
2. האם יש מכשיר לבדיקת לחץ דם לפעוטות לבדיקה ביתית ואם כן היכן ניתן להשיגו?
תודה וברכה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
פרופ` אליעזר קליינמן13/11/2009לחצי הדם המצויינים על ידך תקינים. מכשיר לפעוטות דומה לזה של מבוגרים בהבדל ששרוול המדידה קטן יותר במידותיו ומותאם לממדי הזרוע של הפעוט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםלימור12/11/2009
נאי מירב מלחץ דם בוא נעשה קצת סדר
למרות שזו כבר אובססיה ואני מנסה עכשיו לטפל בזה הייתי רוצה שתתיחחס למדידות שעשיתי בבית בימים האלה במכשיר רשום לא להתייחס למדידה הראשונה
אני אציין שוב כשאני רואה את המכשיר אני כבר בלחץ
בבוקר ראשונה 138/84 שניה 120/83
140/88 שניה 127/85
135/91 שניה 119/78
137/91 שניה 126/83
137/98 שניה 128/89 שלישית 125/91 רביעית 122/81
132/98 שניה 117/82
133/86 שניה 117/81
אני בת 35* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירב
פרופ` אליעזר קליינמן13/11/2009המדידות תקינות. חפשי סוג של תרגילי הרפיה יומיים שיעזרו לך לצאת מהמתחים שלך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי סוף סוף אמצע תרופה מתאימה..אורן יהודה11/11/2009
מטופל כשנה בכדורי קו דיוואן 160X12.5
160-85
בימים האחרונים זאת אומרת בחודשיים האחרונים לחץ הדם מוגבר יותר ואני עובר איזשהם ימים של סימפטומים משונים,גירוי גרוני וקושי נשימתי.
אני ידוע כחרדתי במקצת לפני טיולים בחו'ל או יציאות מהבית לעתים.
כל הזמן חשבתי שאולי התסמינים הם מהעניין החרדתי אבל לאחר קריאת דף התרופה הזאת קו דיוואן אני חושב שאולי זה בגלל הכדור הזה[בבוקר אני נוטלו..]
מה דעתך ד'ר?
האם יתכן באמת מצב שהכדור הנ'ל הוא הוא הגורם להרגשה הזאת
כרגע מדדתי ולחץ הדם גבוה 180-100 ונטלתי כחירות לפי הוראת הרופאה וזודיפ 10 מג.
רק בשבוע הבא אני אצל האנדוקרינית שמבררת אצלי קשר ללחץ הדם ואחרי כשבוע ב 23 אני אצל ד'ר נפרולוג בלין חיפה.
אשמח מאד לשמועע תשובתך אלי.
אני בן 62 [בדצמבר]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמצא..תיקון!
אורן יהודה11/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: אורן יהודה
ד``ר ויקטור פרחויקי11/11/2009בכ- 3-5% הDIOVAN יכול לגרום לגירוי באף ובגרון.
וזאת למרות שלחץ הדם עדיין אינו מאוזן.
בהחלט הנפרולוג מסוגל לתת מענה לבעייתך, בשינוי או תוספת של תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)