מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בתרופות סבתא ביתר לחץאורי הראל26/10/2009
אני מאובחן בלחץ דם הנע סביב 193 על 93. מטופל בכדורי "אמלו"
לפני כן ב"נורמיטן". 5 מ"ג.
מדאיגה אותי העובדה, שלכדורים אלה , ודוגמתם, יש השפעה על "אין אונות".
העליתי את הבעיה לפני רופא המשפחה. המליץ לי לעבור לכדורי שום.
מה דעתך והאם יש פתרון אחר, שכן השום וכדורי השום אינם אהובים עלי.
הטיפול התרופתי, ניתן לי זה מספר שנים.
האם אפשר להפסיק.
אני בן 66. נוטל כדורי "בזפיבראט" לטיפול בשומנים.
עסקתי בספורט, באופן קבוע, עד לאחרונה. שכן בשל בעיות בברכיים בפרק היד, נאסר עלי
להתאמן או להפעיל לחץ באותם מקומות.
בתודה על תשובתך.
אורי הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורי
פרופ` אליעזר קליינמן26/10/2009הייתי מציע לך לעבור בירור המודינמי לאיתור אפשרי של הגורם ללחץ הדם הגבוה ובהתאם לטפל. כל אדם שיש לו מחלה או בעיה רפואית נמצא במלכוד מסוים הנע בין הצורך הטיפולי בבעיה לבין תופעות הלוואי של הטיפול. לפיכך יש חשיבות לבירור כנ"ל נוכח הבעיות שהנך מעלה.
בירור כזה מתבצע במכונינו בתשלום. אם הנך מעוניין - הטל. לתאום הינו - 03-5710411* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםעדי26/10/2009
שלום
מה זה אומר שיש לי לחץ דם 106/69 ?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
ד``ר ויקטור פרחויקי11/11/2009מעל גיל 16, נראה בהחלט בגדר הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין 2 הידים במדידת לחץ דםנירית26/10/2009
שלום רב!
אני פונה בשם אבי בן ה-62.
אבי מטופל כ-25 שנה ביתר לחץ דם.
תמיד מדד ביד שמאל.
כשנה מודד (לפי עצת חבר) ב-2 הידים ויש הבדלים:
תמיד ביד ימין התוצאה גבוהה יותר ! הסיסטולי בדר"כ יותר גבוה בימין בין 10 ל-15 והדיאסטולי
בין 4 ל-6
בשבוע האחרון יש הבדל כנ"ל וגם של 30 בסיסטולי ו-5 בדיאסטולי.
האם ההבדלים בין 2 הידים יש להם משמעות קלינית ובמיוחד בימים האחרוניםים כשההבדל גדל ?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לישי
פרופ` אליעזר קליינמן26/10/2009בדר"כ הלחץ הגבוה קובע. הבדלים בין שתי הידיים יכולים לנבוע מסיבות שונות כגון - אי תחושת דופק מספקת למדידה ע"י המכשיר. כדאי להשוות את מדידותיו לאלו שנמדדים במרפאה באותו זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ! האם הסיבה יכולה גם....??
נירית27/10/2009סתימה בעורקי הצוואר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלישי
פרופ` אליעזר קליינמן28/10/2009קרוב לוודאי שלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם בגיל צעירבת 2125/10/2009
שלום!
אני בת 21 ויש במשפחתי סיפור של מחלות לב ויתר לחץ דם (אימי חוותה התקף לב לפני כחודשיים, בגיל 46 כאשר סבלה מיתר לחץ דם פחות מ150 סיסטולי והיפרלפידמיה קלה).
בזמן האחרון קורה לי לא מעט מצב של כאב ראש, עייפות וחולשה שנוטים לעבור ולחזור במהלך היום. בבדיקת לחץ דם במכשיר בייתי היו ערכים של 143/93 בערך (מה שאני יודעת שנחשב גבוה, במיוחד בגילי). יש לציין שאני מאוד מתרגשת מבדיקות לחץ דם ונלחצת מהם מאוד (דופק רגיל בבדיקת לחץ דם אצלי הוא בערך 115).
השאלה שלי היא מה עלי לעשות? עד כמה ההתרגשות באמת משפיע על לחץ הדם?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
פרופ` אליעזר קליינמן25/10/2009אני מזמין אותך ואת אמך למכונינו לייעוץ ראשוני ללא תשלום. לאמך ניתן להציע להכנס לקבוצת מעקב מחקרי שתכליתו למנוע התקפים נוספים, אם טרם הוצע לה הדבר. באותה הזדמנות נוכל לראות מה קורה עם לחץ הדם שלך. ייתכן מאוד שאכן ההתרגשות משפיעה כאן יותר מכל. הטלפון לתאום - 03-5710411
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם + דופקמשה25/10/2009
שלום רב, לפני חודשיים וחצי עברתי אוטם בעורק הימני, הושתלו לי שני סטנטים. אני מרגיש טוב ועושה פעילות במסגרת מכון לשיקום הלב. אני מקבל ליתר לחץ דם דיוואן 160 , נורבסק 10 , ונורמיטן 12,5. לחץ הדם שלי הוא 150\75 והדופק שלי נע בין 45 ל-50. האם הדופק הנמוך מדאיג ?בתודה מראש,משה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשה
פרופ` אליעזר קליינמן25/10/2009מכיוון שעברת אוטם רצוי לראות את התמונה בכללותה. אשמח לפגוש אותך עם כל החומר הרפואי שלך לייעוץ ראשוני ללא תשלום. תוכל לתאם זאת בטל. 03-5710411
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי לחץ דם אחרי פעילות מאומצתמיה22/10/2009
לחץ הדם שלי במנוחה 135/85. אני סובלת מעודף משקל ובכדי לרזות התחלתי התחלתי לשחק סקווש. ניסיתי את כל סוגי הספורט ולא הצלחתי להתמיד רק בסקווש אני מצליחה להתמיד. מהם הערכים התקינים שצרכים להמדד לאחר הפעילות ומתי הם צרכים לחזור לנורמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיה
פרופ` אליעזר קליינמן22/10/2009בעת פעילות גופנית לחצי הדם עשוייים לעלות עד 180/90 ואך יותר, וזה נחשב לנורמלי. לאחר המאמץ - בהתאוששות עלול לחץ הדם לרדת באופן קיצוני עד כדי התעלפות ולכן לא מומלץ להפסיק פעילות אלא באופן הדרגתי. אם בכל זאת ישנה חולשה - יש לשכב עד להתאוששות מלאה. לחצי דם גבוהים מעל 130/90 בהתאוששות מחשידים ליתר לחץ דם. לחצי הדם התקינים בהתאוששות הם בדר"כ נמוכים מאלה שבמנוחה לפני המאמץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת ויתר לחץ דםדני22/10/2009
בוקר טוב
אני סוכרתי ולוקח כדור אחד ביום מטפורמין.
לדעתי אם הייתי מקפיד על דיאטה ופעילות גופנית הייתי יכול להיות מאוזן או כמעט מאוזן ללא הכדור אבל אינני מצליח לעשות זאת.
חוץ מזה אובחנתי כסובל מיתר לחץ דם ורשמו לי enaladex חמש מ"ג פעמיים ביום ולא לקחתי את הכדור הזה עד היום.
העניין הוא שהיתר לחץ דם שלי הוא קל והיום למשל בדקו לי לחץ דם - 126/88 .
וכך תוצאות דומות בכמה בדיקות אחרונות.
אינני שלם כל כך עם האבחנה שלי כסובל מיתר לחץ דם.
לעניין אגב יש גם משמעות בביטח חיים של משכנתא למשל.
עובדה שהלחץ דם שלי הוא תקין גם ללא התרופה.
הרופא שלי המליץ בכך זאת לקחת enaladex גם אם הלחץ דם בסדר בגגל שאני סוכרתי כדי "לשמור על בכליות"
מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני
פרופ` אליעזר קליינמן22/10/2009בקיום סוכרת יש לשאוף ללחץ דם מירבי של 130/80. אם מרבית הערכים שלך אינם עולים על כך יש מקום להמשך מעקב בלבד. יש לדעת כי לחץ דם גכוה ולו במעט, בחולי סוכרת עלול לפגוע בכליות ותרופות ממשפחת האנלדקס עשויות לשמר את התפקוד הכלייתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםבתאל21/10/2009
שלום,אני לומדת ב5 יחידות רפואה ואני מכינה עבודה בנושא השפעת יתר לחץ דם .
האם יש טיפולים חדשניים שקיימים בחו"ל ובישראל עדיין לא הומצאו הטיפולים החדשניים ליתר לחץ דם?ואם כן,מהם הטיפולים החדשניים שקיימים בחו"ל ולא בארץ ליתר לחץ דם ?
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבתאל
פרופ` אליעזר קליינמן21/10/2009ישראל נחשבת למדינה מתקדמת בעולם הרפואה ועל כן אין טיפולים חדשניים שאינם ידועים כאן, אם כי אפשר שאינם מיושמים עדיין. עולם הרפואה המודרני ניזון ומתעדכן מן הספרות הרפואית-מקצועית כפי שמתפרסמת בכתבי העת הרפואיים המובילים. לא כל מאמר מיושם לאלתר. אדרבא, לוקח לעיתים זמן רב עד שמצטברות עדויות מוצקות ליעילות טיפול זה או אחר ולא תמיד, מטבע הדברים, מיושמים הטיפולים החדשניים דוקא אצלנו לראשונה. לא אוכל להוסיף במסגרת זו ואני מציע לך לחפש חומר ספרותי-רפואי מתאים בספריה רפואית או דרך האינטרנט.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליותיפעת19/10/2009
שלום,
1. האם נשירת שיער מאסיבית ו/או בטן נפוחה מאוד יכולה להיות עקב בעיות בכליות?
2. האם בעיית כליות חייבת להתבטא בבעיות במתן שתן? כלומר- האם יכול להיות מצב בו תהיה בעיית כליות ללא הסימפטומים של שתן לא תקין?
3. מהי הבדיקה האמינה ביותר לבדיקת כליות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפעת
ד``ר ויקטור פרחויקי21/10/2009בדרך כלל נשירת שיער איננו תסמין קשור באופן ישיר עם מחלה כלתית. קיום של מיימת- נוזלים בחלל הבטן יכול להיות קשור למחלת הכליות.
עד השלבים המתקדמים של המחלה הכלתית אפשרי שלא תהיה בעיה במתן השתן. יש מחלות מסוימןת שמופיעות ללא ממצאים בבדיקת שתן.
לגבי השאלה השלישית, תלוי למה את מתכוונת. בדיקת דם של אוריאה ור=קריאטינן מגלה בדרך כלל אם יש בעיה משמעותית בתיפקוד הכליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה+לחץ בראששרי18/10/2009
שלום,
אימי בת 75 סובלת מלחץ דם 20 שנה, בדרך כלל לחץ הדם עמד על 140/80 דופק בין 71-76 מדי פעם כשלחץ הדם היה עולה ל160/80 היו מחלפים לה את התרופות, במשך שלושת השבועות האחרונים סובלת מלחץ דם גבוה שמהגיע ל 175/80 וכפעמיים הגיע ל200 /100 מלווה בלחצים בראש+כאבים ותחושה שמגדירה אותה כתחושת שריפה, בראש ובזרועות הידיים, התחושה מגיעה בגלים.
אתמול בערב הרגישה שראשה "עומד להתפוצץ", פנינו אותה לביה"ח, לחץ הדם היה 177/100 לאחר טיפול תרופתי עמד על 194/85, ניתן לה ריסוס תחת הלשון+כדור, שהוריד את הלחץ ל-175/84, כמו כן קיבלה אופטלגין לטיפול בכאב ראש. בנוסף סובלת מסוכר ברמה של 140 לא מטופלת בתרופות, שומרת על תזונה נכונה, (גם לגבי לחץ הדם לא אוכלת מלח).
עד לפני 3 שבועות לקחה 1 כדור קו-דיובאן 160/25 בבוקר, 1 כדור נורמיטן 100 בערב, במהלך שלושת השבועות הוסיפו לה: 1 כדור לוטן 50 מ"ג +1 כדור לוטן פלוס בצהריים.
אתמול בביה"ח החליפו את כדורי הצהריים ב: וזודיפ 1 בבוקר +1 בערב.
תחושת כאב הראש (למרות לקיחת האופטלגין)+תחושת גלי החום (שריפה) לא עוזבים אותה, דבר שלא נותן לה מנוחה מפריעה לה בתפקוד ומטריד אותה עד מאוד, לפי דעתי גורם במידת מה לעליה בלחץ הדם, אשמח לשמוע מה ניתן לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרי
פרופ` אליעזר קליינמן18/10/2009יש צורך להמשיך ולאזן את לחץ הדם בנסיון להחליף את התרופות למתאימות יותר. הייתי ממליץ במקרה זה על בדיקה המודינמית שיש בה כדי לתת מענה יעיל בדר"כ להתווית טיפול אופטימלית. בדיקה כזו מתבצעת במכונינו (בתשלום). תוכלי לקבוע תור לכך בטל. 03-5710411
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הטלפון בקליניקה של פרופ' קליינמןמיטל18/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לכרמלה
פרופ` אליעזר קליינמן18/10/2009המספר הוא - 03-5710411
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הטלפון בקליניקה של פרופ' קליינרמיטל18/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לכרמלה
פרופ` אליעזר קליינמן18/10/200903-5710411
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף-לחץ דם גבוהמיטל18/10/2009
שלום פרופ'
הנני בגיל 58, יש לי לחץ דם למעלה מ7 שנים, הלחץ דם גבוה , לאחר טיפול תרופתי וספורט, ערכיו עומדים על145/70, 130/85 , 140/85 - משתנה בכל פעם באופן לא סדיר וקבוע
מתחילת גילוי המחלה, אני מקבלת את אותם הכדורים מסוג נורמיטן ודיזסטיס , משלבת הליכה ברמה יומית, אכילת בננה , בשילוב טיפול דיקןר סיני
בנוסף, יש לי כולסטרול גבוה - אני נוטלת כדורים בשם סינובל , ובריחת סידן אני מקבלת כדורים לבריחת סידן
הנני עושה את המירב מבחינתי ואין לי הטבה בלחץ הדם , ייתכן שאני צריכה לשנות את סוג הכדורים לאחר 7 שנים של נטילת אותו כדור
אשמח לשמוע חו"ד המקצועית
כרמלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכרמלה
פרופ` אליעזר קליינמן18/10/2009הייתי ממליץ לך על בדיקה המודינמית משולבת עם מכשיר ביופיד בק לברור יסודי יותר של לחץ הדם שלך. בדיקה כזו מתבצעת במכונינו בתשלום - תוכלי לתאם זאת בטל. 03-5710411.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם הריונירויטל18/10/2009
שלום,
לפני שלושה חודשים ילדתי את בני הבכר בשבוע 34 להריוני כתוצאה מלחץ דם גבוה (חלבון בשתן נע בין 0 ל-1). (לפני ההריון לא היה לי לחץ דם גבוה והתחיל לעלות משבוע 22).
אני בחורה בריאה ללא עודף משקל, לא מעשנת ולא צורכת כמויות גבוהות של נתרן.
לאחר ההריון לחץ הדם לא ירד וכיום אני מטופלת בנורמיטן 12.5מ"ג פעם ביום ונפידופין 30 מ"ג פעמים ביום.
לפני כשבועיים ניסיתי להפסיק עם הנורמיטן אך לחץ הדם הדיאסטולי שלי עלה ל 95-100 ולכן חזרתי לקחת.
האם זה הגיוני שלחץ הדם שלי נותר גבוה זמן רב כ"כ לאחר הלידה? האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לשפר את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם הריוני
פרופ` אליעזר קליינמן18/10/2009במקרה שלך רצוי לעבור ברור יסודי של לחץ הדם תוך מעקב במרפאת לחץ דם. אני יכול להציע לך - א) ליטול אומגה 3 בכל הריון ואפילו להתחיל עימו עתה. רצוי 2 קפסולות ליום מהסוגים שבהם ריכוז ה-EPA + ה-DHA הוא למעלה מ- 500 מ"ג, כשהרוב מסוג DHA.
ב) יש מקום לבירור המודינמי יסודי של מצב לחץ הדם שלך. בדיקה כזו מתבצעת בתשלום במכונינו - טל. 03-5710411.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
רויטל18/10/2009המון תודה על התייחסותך
אני גרה בחיפה.
האם קיים מכון כזה בחיפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרויטל
פרופ` אליעזר קליינמן19/10/2009לצערי לא. גם מחיפה ומהצפון מגיעים אלינו למכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ גם גבוה עם קצב לב נמוךזאב18/10/2009
שלום רב
אני מקבל מזה מספר שנים תרופות להורדת לחץ דם.
לאחרונה רכשתי מכשיר ביתי (מדידת לחץ גם במפרק כף היד) ואני משווה תוצאות עם המכשיר שמשתמש בו הרופא (מדידת לחץ דם אלקטרונית בזרוע)
התוצאות מעניינות - בעוד שעלי המכשיר הבייתי מראה 10 נקודות פחות (דיסטולי) מהמכשיר שמשתמש הרופא אצל אשתי זה הראה 10 נקודת יותר
הקצב לב שלי הוא בערך 45-50 לדקה והשאלה היא האם יכול להיות שיש הטייה במכשירים האלקרונים כתוצאה מקצב לב איטי במיוחד
תודה
זאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזאב
פרופ` אליעזר קליינמן18/10/2009הפרשי מדידה כאלה סבירים בין מכשיר במרפאה למכשירך האלקטרוני הביתי. רצוי לערוך השוואה באותה עת שהינך נמצא במדידה במרפאה עם המכשיר שלך.
דופק כה נמוך מצריך בדר"כ שנוי של תרופה הגורמת לכך כמו נורמיטן, קרדילוק ודומיהן. התייעץ עם הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)