פורום יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ דם גבולי במשך 20 שנים
    mark
    10/11/2009

שלום רב,
    אני בן 40.
    כבר בלשכת הגיוס בגיל 18 היה לי לחץ דם 140/90,
    ומאז ועד היום זה נשאר ככה סטאטי.
    מלבד זאת אין לי שום גורמי סיכון: אני בריא, לא מעשן,
    רזה, שומנים בדם בנורמה.
    האם כדאי לי לקחת תרופות ליל"ד?
    תודה על תשובתך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם גבולי במשך 20 שנים

הוספת תגובה

• mark

ד``ר ויקטור פרחויקי
    11/11/2009

הערכים שאתה מתאר הינם הגבול בין נורמה ללחץ דם גבוה,
    על כן הייתי ממליץ על בדיקת ניטור לחץ דם 24 שעות ביחד עם בדיקת עיניים (פונדוס) ואקו לב. ע"פ התוצאות, החלטה אם לטפל תרופתית או לא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פערים
    יפית
    10/11/2009

האם ייתכן פערים גדולים בלחץ דם לאדם בן 80?
    בליילה לחץ דם גבוה מעל 200
    ביום לחץ דם נמוך
    מקבל נורומיטן 25 שנים
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פערים

הוספת תגובה

• יפית

ד``ר ויקטור פרחויקי
    11/11/2009

בהחלט זאת תופעה ידועה. אם אין הנחיות נגד, יש להשתדל להגיע ללחצי דם תקינים לאורך היום כולו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחברתי מטופלת בתרופות להורדת לחץ ד
    יפה
    10/11/2009

הדם הכדורים גורמים לה לנפיחויות ברגלים וקושי בהליכה לדבריה ניסו את כל התרופות ולא עוזר, האם יש לה מזור??? תודה

הוספת תגובה

• יפה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    11/11/2009

יש תרופות מסוימות שגורמות לנפיחות ברגליים, באופן ישיר.
    אם קיימת הפרעה, לרוב אפשר להחליף את התרופה באחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות הולטר ל.ד. לנער בן 17
    נטלי
    09/11/2009

שלום רב!היום התקבלו תשובות להולטר ל.ד. לבני בן ה17.התוצאות הן:abnormal systolic blood pressure (16%)
    normal diastolic 0% dias 85 mmHg.כל זנה ביום.
    בלילה :abnormal 35% sys120mmHg
    normal 7% dias.
    מה זה אומר?
    תודה מראש על תשובתך.

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

נטלי
    09/11/2009

דחעתי לציין גובהו 179 משקל 88 ק|ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטלי

ד``ר ויקטור פרחויקי
    11/11/2009

חסרים הממוצעים.
    לא מספיק להגדיר את הנורמה באחוז המדידות מעל הנורמה בלבד.
    קיימת כנראה העדר ירידה בלילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם קצת סדר
    לימור
    09/11/2009

אני רושמת כבר לא מעט פעמים
    אני רוצה לתת את התמונה כולה כדי שתוכל ממש לעזור לי
    אני בת 35 הולטר לפני 5 חודשים תקין הממוצע 110/70 בוצע בגלל מדידות גבוהות אצל האחות
    לפני 3 חודשים עשיתי שוב מעקב ביתי 10 ימים מדידות ממוצע 110/70 הבעיה שאני לא מפסיקה להתעסק בזה וכל פעם שיש לי כאב ראש אני רצה למדוד ואז לפני כשבוע עם כאב ראש מדדתי והחץ דם הביתי אומר להתייחס למדידה השניה אז הראשון 142/92 שניה 129/91 שלישית 126/87 זה הביא אותי ללחץ ממש הלכתי למוקד אצל האחות 146/101 עם דופק 101 מאותו רגע אני לא מפסיקה למדוד אני חולמת על לחץ דם חושבת כל הזמן מתי למדוד וכל הזמן שאני חושבת למדוד אני מרגישה את הלחץ והדופק שלי
    למרות הכל אני ממשיכה למדוד בבוקר והמדידה האמצעית בממוצע 125/85 ומרוב מדידות זה פתאום קופץ פתאום יורד
    היום הגעתי לאחות לראות עם המכשיר טוב הרגשתי שאני עומדת להתעלף ביקשתי שתמדוד על עצמה כי אני מפחדת
    רופאת המשפחה לא מוכנה לשמוע מבקשת שלא אמדוד
    אבל לי קשה להתעלם ממדידות שיצאו גבוהות מהסטרס כמו 150/101 כמו אצל האחות בימים הראשונם זה היה גם בבית עד שלקחתי משהו להרגעה ואז זה ירד
    הרופאה אומרת רק כדורים לחרדה
    זה שיש לי את היכולת לעלות כך את לחץ הדם בגלל לחץ נפשי מפחיד אותי את ההולטרעשיתי אחרי שהייתי קצת רגועה עם טיפול הומופאטי למרות זאת מדידה ראשונה בהולטר אצל האחות הגיע ל 162/106 דופק 122 ואחרי 10 דקות הלחץ דם ירד
    מצטערת על כל הסיפור
    אני לא רוצה לקחת כדורים ללחץ דם ומזה אני הכי מפחדת (הכל התחיל מאמא שחטפה אירוע מוחי קשה)
    תודה מראש לימור
    דבר אחרון מה זה אומר שאין את אותם המדדים בשתי הידיים???

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם קצת סדר

הוספת תגובה

• למירב

פרופ` אליעזר קליינמן
    09/11/2009

לפי הספור שלך - אין לך לחץ דם גבוה!
    בכל מקרה של סימפטומים כמו כאבי ראש, כאבי בטן ועוד - לחץ הדם מגיב בעליה פיסיולוגית נורמלית ואין צורך למדוד אותו בכל פעם מחדש. אני מציע לך להתעניין במכשיר מסוג RESP&RATE ששמוש בו באופן סדיר מרפה מתחים וגם מוריד לחץ דם אם הוא קשור בהם. השמוש בו קל ופשוט. ניתן להתעניין בביטוחים המשלימים של הקופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם לחייל
    ענת רשף
    08/11/2009

בני חייל ישתחרר בעוד כשנה . לאחרונה בעקבות ארוע של טשטוש קל לחץ באוזניים ובעיניים גילינו בבדיקות ביתיות חוזרות וגם פעמיים במסגרת ט"רם שיש לו ל.ד שנע בין 135-148 /80 .כשהתגייס לא היה לו לחץ דם ואף היה מקבל סחרחורת כל פעם שקם מישיבה לעמידה וכעת התופעה נעלמה כנראה עקב עליית לחץ הדם.להורים אין לחץ דם רק לאחת הסבתות. דופק בד"כ תקין לעיתים גבוה בסביבות 110 אקג תקין .אני מעוניינת לחכות עם הברור עד שישתחרר בעיקר מתוך חשש שלא יקבלו אותו לביטוחים המושלם והסיעודי של קו]פות החולים או שיתקבל עם החרגה.
    שאלות
    האם זה מסוכן או סובל דיחוי. ?
    האם זה שהערך התחתון תקין מוריד את הסיכון?
    מהי ההגבלה בנושא אלכוהול. הוא מגיע הביתה פעם בשבוע או שבועיים ואז מבלה 3 ימים כולל שתייה די מרובה של אלכוהול(בעיקר בירה).
    מה לגבי פעילות גופנית לא סדירה כגון משחק כדורגל או כדורעף,בילוי בג'קוזי
    מרגיש בסדר אך לחייו סמוקות ומתלונן בד"כ שחם לו.
    מה ניתן לעשות בינתיים בהתחשב שהוא חייל
    האם ל.דם כזה מחייב טיפול תרופתי?
    הערכים הגבוהים נמדדו לראשונה לאחר שסיים תקופה של מספר חודשים שבהם היה במשמרות של 12 שעות לבד בבונקר עם לחץ והרגשה של"אני לא יכול יותר" . האם יכול להיות לכך קשר למרות שגם עכשיו שהחליף פעילות הלחץ דם נותר גבוה?
    תודה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם לחייל

הוספת תגובה

• לענת

פרופ` אליעזר קליינמן
    08/11/2009

אינני בטוח שיש לבנך לחץ דם גבוה. ייתכן שהוא שרוי במתחים המעלים את לחץ הדם הגבוה בעיקר. ברור ששתית אלכוהול מופרזת יכולה להיות שורש כל רע ויש להמנע מכך, כמובן. כרגע רצוי המשך מעקב לחץ דם בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של: ענת רשף

ד``ר ויקטור פרחויקי
    11/11/2009

אם לחץ הדם מל הנורמה, כדאי לטפל בו מעכשיו. יתכן ואין מקום כעת לטיפול תרופתי, אך יש מקום לבירור אם אכן יש לו או אין לו לחץ דם מעל הנורמה. אחר כך תבוא השאלה של הביטוחים ושל האחריות.
    לפירוש של סחרחורות והעדר סחרחורות עם לחצי דם דרוש תיעוד של התופעה, על כן קשה להתבסס על זה כדאי לעשות אותו על סמך הקביעה הנוכחית עם ל.ד. גבוה.
    שתיית אלכוהול מופרזת יכולה לגרום לעליית לחץ הדם. הכל תלוי בכמות.
    בפעילות אירובית לרוב לחץ הדם נוטה לרדת ומהווה חלק מההמלצות הטיפוליות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם גבוה בגיל 17
    דוד מרציאנו
    07/11/2009

שלום קוראים לי דוד ולאחר מבדקים לצו הראשון, עלה שיש לי לחץ דם של 140/75
    הרופא התפלא ואמר לי לבוא לביקורת 3 פעמים בשבוע על מנת לבצע מעקב
    מה זה אומר עליי?
    אגב אני מעשן כבר שנתיים (לא הרבה 6 7 סיגריות ביום)

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם גבוה בגיל 17

הוספת תגובה

• שחכתי לציין

דוד מרציאנו
    07/11/2009

גובה 177 ס"מ ומשקל 57 ק"ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוד

פרופ` אליעזר קליינמן
    08/11/2009

יש לחזור על בדיקת לחץ דם מספר פעמים בהפרשים של מספר דקות. מדידה חד פעמית לא מספקת, מה גם שאינה חריגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניפדילונג
    פוצי
    07/11/2009

שלום
    בן 50 ........
    אני מטופל ב"אוסמו אדלט" 60 מ"ג - הוחלפה לי התרופה ל"ניפדילונג" !
    יש עלייה בלחץ הדם ,אני חודש מאז המעבר !
    לקחתי בערב את הכדורים כך שבשעות הערב לפני לקיחת הכדורים היה הבדל גדול בלחצי הדם בין הבוקר לערב, הרופאה ייעצה לי לחלק לפעמיים ביום ,יש שיפור בקפיצה בשעות שאולי כבר לא משפיעה התרופה אבל עדיין אני עם לחצי דם גבוהים יותר מאשר ב"אוסמו אדלט" !

אני עם ניסיונות לא מי יודע מה עם תרופות אחרות ,מה דעתך על החלפה ל"נורווסק" ?
    ואם כן איך אני עושה את ההחלפה כי אני לוקח בוקר/ערב 30 מ"ג "ניפדילונג" ?

תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    ניפדילונג

הוספת תגובה

• לפוצי

פרופ` אליעזר קליינמן
    08/11/2009

מדובר באותה תרופה אם כי החדשה הינה גנרית ושל מפעל אחר. אם ברור לך שהתרופה הקודמת היתה טובה יותר עליך לבקש אותה שוב מהרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות
    רינת
    06/11/2009

בוקר אור, אבי בן 53 בעברו 2 אירועים מוחיים קלים, הוא סובל מיתר לחץ דם ונוטל את הטיפול התרופתי הבא:
    P.O VASODIP 10 *1/D
    P.O ASPIRIN 75*1/D
    P.O PLAVIX 75 *1/D
    P.O XATRAL 10 *1/ D
    P.O LIPITOR 80 *1/D
    P.O ATACAND 16 *1/D

לאחרונה הוא החל לסבול מהתכווצויות כואבות בידיים וברגליים במשך כל היום,הבדיקות דם שלו תקינות (מגנזיום לא נלקח אולי יש קשר???!!) רציתי לדעת האם לדעתך זה קשור לטיפול תרופתי שלו? או לאירועים מוחיים הקודמים? תודה מראש על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• לרינת

פרופ` אליעזר קליינמן
    08/11/2009

התופעה עלולה להגרם מליפיטור. כדאי להפסיקו לשבוע כדי לבחון את התגובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם המשך
    לימור
    02/11/2009

ד"ר שלום
    לא הבנתי למה התכוונת RESP@RATE מה זה אמור לעשות והאם לדעתך זה מצריך טיפול תרופתי
    אני יזכיר שלפני 5 חודשים הולטר תקין לחלוטין
    ולאחר מכן מדידות אקראייות בבית היו תקינות לחלוטין רק ביום שישי האחרון זה עלה שוב בבית מדידה ראשונה 142/92 שניה 129/91 שלישית 126/87 ומתוך זה הפאניקה החלה ובמוקד אצל האחות 146/101 וומרוב שפחדתי מדדתי כל כמה דקות וכך הסטרס שלי היה בשיאו והלחץ דם היה בהתאם עכשיו אני עסוקה בזה כל הזמן
    יש לי שאלה נוספת אם הייתי לוקחת כדורים ללחץ דם והייתי בסטרס אז הלחץ דם היה עולה מימלא נכון????
    כי לפי הרופאה שלי ולפי המוקד שהייתי בו ולפי הנטרופתית שלי הלחץ דם עולה מתוך הפחד שיש לי
    אני מבולבלת וחרדה אשמח אם תעזור לי
    אין לי כולסטרול אין לי סוכר כל הבדיקות שלי תקינות
    יש במשפחה לחץ דם אבא אמא ואחות

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם המשך

הוספת תגובה

• ללימור

פרופ` אליעזר קליינמן
    03/11/2009

זהו מכשיר ביופידבק פשוט וקל להפעלה ברמה ביתית וניתן להשגה באמצעות הבטוחים המשלימים של הקופות. המכשיר מאפשר הרפיית מתחים פיזיולוגית ע"י מקצב מוסיקלי מרגיע ומכתיב את קצב הנשימה היורד והמרגיע. אני מניח שפרטים נוספים תוכלי למצוא בחיפוש באינטרנט. מטרת הטיפול (היומי) במכשיר הינו למנוע תרופות לפחות בשלב זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם
    יוני
    01/11/2009

רציתי לדעת מהו לחץ דם תקין לילד בן 13 במשקל של 60 ק"ג וגובה 172 ס"מ!

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם

הוספת תגובה

• יוני

ד``ר ויקטור פרחויקי
    03/11/2009

הטבלאות מגדירות משהו כמו 125/79

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לנפרולוג
    דקלה
    01/11/2009

שלום,
    לאני בת 34, בריאה. לפני כשנה ביצעתי בדיקות דם כלליות ורמת קריאטינין בדם היתה 0.6. לאחרונה בצעתי שוב בדיקות והרמה היתה 0.7. האם הדבר מעיד על כיוון של הידרדרות כלייתית? מה יכולה להיות הסיבה? לא אכלתי חלבונים לפני הבדיקה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לנפרולוג

הוספת תגובה

• הדס

ד``ר ויקטור פרחויקי
    03/11/2009

2 הבדיקות נופלות בגדר הנורמה. בכל בדיקת מעבדה יש טעות מינימלית עם תנודות. כל עוד לא תהיה עליה הדרגתית של הערכים אין מה לדאוג. במיוחד אם את אשה בריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם
    לימור
    30/10/2009

ד"ר שלום
    אני בת 35 לפני כחצי שנה היתה לי מדידת לחץ דם גבוהה אצל הרופא ושוב אצל האחות אז הוחלט על הוטלר שבוצע לפני 5 חודשים שיצא תקין לחלוטין אפילו נמוך חוץ ממדידה ראשונה שהתבצעה אצל האחות והגיעה 162/106 עם דופק 122 השאר ממוצע 110/70 מאז אני עסוקה בזה ויש לי מכשיר בבית ומדי פעם אני מודדת כשאני לחוצה מזה המדידה הראשונה קצת גבוהה ואז זה מתאזן
    היום בגלל שהיו לי כאבי ראש חזקים וכבדות בעניים ואופטלגין לא עזר הרבה הגעתי למוקד וכמובן לחץ דם אצל האחות 146/101 ודופק 107 הרופא אמר שזה נשמע מלחץ בכל אופן א.ק.ג תקין ובדיקות דם תקינות הגעתי הביתה ושוב מדדתי מדידה ראשונה 145/99 שניה 134/99 והבנתי שזה שוב גבוה אז אני לחוצה
    האם זה לא מסוכן והאם יש טעם לעשות שוב הולטר עם עשיתי לפני 5 חודשים
    ואשמח אם תתיחחס לבדיקות שבוצעו לא בצוםן WBC6.3 HGB 11.9 MCV 86 PLT 265 NEU 51% GLUC 110 UREA 19.8 CREATININE 0.8SODIUM 141 PATASSIUM 4.3
    אשמח לדעתך בנושא

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם

הוספת תגובה

• ללימור

פרופ` אליעזר קליינמן
    31/10/2009

אני מציע לך לרכוש מכשיר RESP@RATE שתרגול בו מרגיע מאוד ולבטח יסייע לך להוריד את לחצי הדם בעת מתחים. המכשיר מומלץ ע"י מומחים ליתר לחץ דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם לאחר לידה
    ליזה
    29/10/2009

אני בת 37 אחרי לידה שלישית (9 חודשים). ישר אחרי הלידה אושפזתי עקב לחץ דם גבוה שלא התאזן גם עם כדור ותרסיס מתחת ללשון. לאחר בירורים ונסיונות שונים בתרופות הוחלט לתת לי נורמיטן , אוסמו אדלט וטריטייס 2.5 מ"ג. הבעיה שלי שאני שוכחת לשתות את הכדורים על בסיס יומיומי קבוע. אני יכולה לשתות שבוע רצוף ולשכוח שבועיים. האם זה יכול לגרום לנזק? יש לציין שאני לא שותה את הכדורים הל"ד עולה למדדים גבוהים. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם לאחר לידה

הוספת תגובה

• לליזה

פרופ` אליעזר קליינמן
    29/10/2009

ייתכן שעם הזמן יחול שיפור בלחץ הדם ותוכלי להפחית את התרופות למינימום, אם בכלל. לשם כך אני מציע לך לצרוך כ- 2 גרם אומגה 3 ליום, רצוי מהתכשירים המרוכזים של לפחות 50%. פעילות גופנית סדירה ותזונה מאוזנת מתאימה. יש מקום לבדיקה המודינמית שתעריך באופן מדויק יותר את הצורך התרופתי הנוכחי ותתאים טיפול הולם. על כל פנים - השכחה שלך לקחת את התרופות כפי שאת מתארת אינה תורמת לאיזון לחץ הדם וזהו מצב לא בריא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה לא פשוטה בכליה
    דדי
    26/10/2009

התגלתה באולטראסאונד ציסטה לא פשוטה בגודל 6 ס"מ בכליה שמאלית.
    לפני שנתיים הייתה בגודל 4 ס"מ.
    הציעו לי CT או בדיקת אולטראסאונד חוזרת בעוד 3 חודשים.
    - האם בדיקת US חוזרת לבחינת שינויים בכליה היא גישה נכונה או שאני חייב "לרוץ" ל-CT?

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה לא פשוטה בכליה

הוספת תגובה

• הודעה של: דדי

ד``ר ויקטור פרחויקי
    11/11/2009

במקרה שלך, הייתי עושה CT, בלי לרוץ. הבדיקה יכולה לאפיין אם באמת יש ממצא חשוד קשור עם הציסטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה