מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יתר לחץ דם בגיל 35גלינה03/12/2009
שלום.
שמי גלינה אני בת 35,אחות במקצוע
לפני יומיים הייה לי ל\ד 136\85 מאוד נלחצתי ואתמול כשחזרתי מהלימודים היתה מדידה של 156\80 פניתי למוקד שם נמדד150\100 כשה חזרתי הביתה -125\85 ללא טיפול .אני סובלת מהשמנת יתר . ,היום בבוקר 120\70
יש צורך בהתחלת טיפול תרופתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלינה
פרופ` אליעזר קליינמן03/12/2009אין צורך בטיפול תרופתי בשלב זה. לעומת זאת, טוב תעשי אם תתחילי לאמץ אורח חיים בריא שיכלול פעילות גופנית סדירה, תזונה מאוזנת ומרזה והרפיית מתחים. ויפה שעה אחת קודם. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהשי02/12/2009
שלום,בן 39 עם בארט לוקח שניים לנטון ביום ספורטאי תחרותי בעברי רזיתי לאחר השמנה במדידה בשבועיים האחרונים רוב הפעמיים היו 130 90 היום במספר בדיקות נצפו ערכים של 145 95 150 99 מספר שאלות ברשותכם: האם יש קשר כלשהו לבארט או כבד שומני?
האם יתכן שהיקף יד גדול משפיע אף הוא על הבדיקות?
מתאמן כ3 פעמים בשבוע שומר תזונה נכונה אבא סובל מלחץ דם .
מבקש הכוונה מה עלי לבדוק..או לפנות לרופא המתמחה בלחץ דם ,גר בחיפה .
תודה שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שי
ד``ר ויקטור פרחויקי03/12/2009לא נראה שיש קשר עם מחלת הושט או ממצא בכבד.
לחץ הדם גבוה, רצוי שתתיעץ עם רופא.
ללא ספק צריך לבדוק אותך עם מנג'טה רחבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..??01/12/2009
חברה שלי נטלה 30 כדורים של פרולול. איך יתכן שהיא לא מתה עם פרולול מוריד את הדופק??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ??
ד``ר ויקטור פרחויקי03/12/2009בהרעלות יש כל מני תופעות הקשורות למינון וסבילות הגוף. כל אחד מאיתנו מגיב בצורה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בענייני לחץ דם????????????מיכל01/12/2009
שלום למומחה,
לפני כארבעה חודשים,לחץ הדם שלי החל להשתולל ולעלות,לאחר שכל חיי סבלתי מלחץ דם
נמוך מאוד,בעצת רופא המשפחה שלי,הומלץ לי לרדת במשקל ולהתחיל פעילות גופנית,התחלתי
לפעול בדיוק לפי ההמלצות;דיאטה מבוקרת,הליכה יומיומית של שעה ובנוסף שחיה פעמים בשבוע,
במשך 3 חדשים הרגשתי מצוין,ירדתי במשקל,הכולסטרול ירד,לחץ הדם ירד לערכים הנמוכים כרגיל,
לפני3 ימים לחץ הדם שוב התחיל לעלות,רק בערב ומגיע לערכים של160/90,מהו ההסבר לתופעה
משונה זו?האם זה אומר שאין מנוס מהטיפול התרופתי?האם זה יכול להיגרם משתיה מועטה שאני שותה?אשמח לקבל את תשובתך ועצתך,תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
ד``ר ויקטור פרחויקי03/12/2009קשה לדון על התופעה עם הפרטים שסיפרת בלבד. לא ברור מה גילך, במה את עוסקת, אם יש סיפור משפחתי, אם נוטלת תרופות כלשהן. לחץ הדם נוטה להשתנות במשך היממה, אבל ע"פ סיפורך, יש נטייה ללחץ הדם לעלות. ירדה במשקל ופעילות אירובית בדרך כלל משפרים את הערכים אבל לא בצורה מוחלטת, ועם הזמן לחץ הדם שוב נוטה לעלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם...אורי30/11/2009
שלום,
אני חודשיים אחרי לידה.
כל ההריון היה לי לחץ דם תקין.
אחרי הלידה נהיה לי לחץ דם גבוה. 150/100
התחלתי טיפול בפנדיל כדור ביום.
אחרי חודש התחלתי לבדוק כל יום ל"ד והוא היה תקין 120/80 ואפילו קצת פחות.
הפסקתי את הכדורים וזה נשאר תקין..
בשבועות האחרונים אני בודקת והוא התחיל לעלות עומד על 135/96
האם זה נחשב ממש גבוה?
אני כבר לא יודעת מה לעשות..
האם זה מצריך טיפול?זה מסוכן?
אשמח ליעוץ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורי
פרופ` אליעזר קליינמן30/11/2009לחץ הדם יכול לעלות בהריון (ואז הוא עלול לבשר על רעלת הריון), וגם לקראת סופו או לאחר הלידה. תוספת של אומגה 3 בהריון עשויה למנוע את הנ"ל. אני מציע אכן להוסיף אותו גם עכשיו - הוא עשוי לאזן את לחץ הדם ללא צורך בתרופות. המינון - 2 כמוסות של תכשירים המכילים לפחות 500-600 מ"ג של EPA+DHA, רצוי יותר DHA. התענייני בבית מרקחת. כמובן שגם פעילות גופנית סדירה עם תזונה טובה ומאוזנת מומלצים בחום. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להסתמך?אלי27/11/2009
שלום לפרופסור הנכבד, קראתי מסקנת חוקרים (במאמר שפורסם בכתב עת בתחום יל"ד באפריל 2007) לפיה יש לתוסף קיו 10 פוטנציאל, במטופלי יל"ד, להנמיך את ה-יל"ד שלהם ב- 17 מ"מ (סיסטולי) ו-10 מ"מ (דיאסטולי), ללא תופעות לוואי ניכרות. האם ניתן להסתמך על מסקנה זו? מהי?תודה. אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
פרופ` אליעזר קליינמן28/11/2009ישנה דעה כזו, וייתכן שתוספת אומגה 3 תייטיב עוד יותר את התוצאה. יש מקום לנסות טיפול כזה בלחצי דם קלים או כתוספת לטיפול התרופתי הרגיל. אפשר שכך ניתן יהיה להפחית בתרופות. על כל פנים כדאי לעשות זאת תחת השגחה רפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 גורמי סיכון?אלי27/11/2009
פ.נ. האם יל"ד המאוזן בתרופה שמינונה נמוך + גורם הגיל (מבוגר) הינם בגדר 2 גורמי סיכון קרדיו-וסקולרי ו/או רמת סיכון לא נמוכה? ואם כן, האם הם מצריכים ליטול אספירין כלשהוא? תודה ושבת שלום. אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
פרופ` אליעזר קליינמן28/11/2009הייתי מעדיף אומגה 3 שהוא גם אנטי קרישתי על פני אספירין במקרה זה. המינון - 2 כמוסות ברכוז של 60% EPA+DHA ומעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום סינקופה(?) ודו"ח הולטר לחץ דםאניטה26/11/2009
(בת 56 ללא מחלות קודמות) לפני כ-3 חודשים חוויתי 2 אירועים קשים(תוך 24 שעות פעמיים במיון ששלח אותי חזרה הביתה)
בהם חשתי שאני עומדת לאבד את ההכרה
(באופן פתאומי כמו אוזל הדם מן הראש, סף נפילה, גפיים קרות נוקשות, קושי בדיבור
שהשפתיים בנימול ומתקשות לנוע, רעידות בכל הגוף,נמשך גם בשכיבה(אירוע 1 כ-20 דקות השני כשעה
חוויה מתמשכת ואיומה)
אחרי האירועים שבועות של סחרחורת בהליכה ולחץ בראש+הישנות האירוע כמה פעמים אך לזמן קצר.
בדיקת ct אחרי חודשיים ובדיקת EEG ודופלר צווארי לא מצאו דבר)
בדיקת הולטר לחץ דם העלתה
"עליות בין 130/85 ירידות עד 86/46 דופק סביב 60"
נוירולוגית אמרה שכנראה מדובר בנפילות לחץ הדם. (אין סוכרת, רק רזה עם כולסטרול גבוה)
כתוצאה מהחוויה הקשה ומהיותי גרה לבד פוחדת לעבור שוב את החוויה הנוראה הזו
כי עדיין לא שמעתי מאף רופא מה לעשות אם זה יקרה שוב.
מאז עזבתי את דירתי למגורים אצל המשפחה ואינני יכולה לשוב לדירה ולעבודה.
רופאת משפחה הפנתה אתמול לבדיקת TILT שתהיה רק בעוד חודשיים.
ביקשתי וקיבלתי כדורים נגד חרדה (קלונקס, במידה וארגיש פחד כשאנסה לשוב הביתה)
הסחרחורות שהופיעו אחרי האירועים כבר כמעט נעלמו.
(האמת שניסיתי פעם אחת לחזור הביתה, עם הקלונקס, אך זה הופיע שוב והתיאשתי)
לפחות, אנא, אימרו לי מה לעשות אם זה יחזור כשאני לבד,
האם שוב ללהזעיק אמבולנס או לשכב בצורה מסויימת או מה?
כדי שאוכל לשוב להיות בבית שלי בלי פחד...
(אני נעזרת בפסיכולוג אבל מה הוא כבר יכול לעשות..)
בתודה ומתנצלת על אריכות המכתב)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאניטה
פרופ` אליעזר קליינמן28/11/2009לא ברור לי אם את נוטלת תרופות, ואם כן - איזה?
ייתכן שיש מרכיב חרדתי בתמונה שאת מתארת. הייתי מציע לך להגיע למכונינו לפעילות גופנית מבוקרת דופק, לחץ דם וניטור ECG, לפחות לחודש אחד, פעמיים בשבוע לפחות. פעילות כזאת והמעקב הנ"ל יאפשרו לעמוד על הבעיה, ויתנו לך יותר בטחון בתפקוד היומיומי וגם יכולת להתמודד עם הבעיה בכוחות עצמך ככל שניתן. עלות חודש כזה הינה 355 ש"ח בלבד. תוכלי להתקשר לטל. 03-5710411 כדי להסדיר זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודות רבות לתשובתך
אניטה01/12/2009בירור כזה בהחלט ישפר את תחושת הבטחון שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיגל26/11/2009
בוקר אור, אבי בן 53 בעברו 2 אירועים מוחיים קלים, הוא סובל מיתר לחץ דם ונוטל את הטיפול התרופתי הבא:
P.O VASODIP 10 *1/D
P.O ASPIRIN 75*1/D
P.O PLAVIX 75 *1/D
P.O XATRAL 10 *1/ D
P.O LIPITOR 80 *1/D
P.O ATACAND 16 *1/D
האם התוסף Q10 עלול להזיק לו בהתחשב בהיסטוריה הרפואית, והטיפול התרופתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
פרופ` אליעזר קליינמן28/11/2009לא. Q10 יכול רק להועיל במקרה זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוטן השפעות לואי וצריכת אלכהולבני יעקובי25/11/2009
זה הפעם הראשונה שאני משתמש בתרופה ללחץ דם. זה התורפה היחידה שאני משתמש או צריך.
האם באמת אי אפש רלצרוך אלכהול ? אני שותה לעיתים נדירות בעיקר יין בארוחות משפחתיות חגיגיות ופעם פעמים בחודש במפגשים חברתיים בבר. אין תרופה ללחץ דם שמאפשרת לשתות אלכהול?
אני סובל מועדף משקל רציני (BMI 47) אולם כל הבדיוקות שלי הם בתוך הנורמה (סוכר, קולסטרול ושאר מיני בישין..) כמו כן כל תיפקודי הלב שלי הם בנורמה .ללא כל ממצאים פאתלוגים (עברתי לאחרונה בדיקות מקיפות כולל אקו ומיפוי לב) הבעיה היחידה שיש לי הינה לחץ דם של 145/105
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבני
פרופ` אליעזר קליינמן28/11/2009צריכת האלכוהול כפי שהנך מתאר אינה מהווה בעיה.
לגבי לחץ הדם שלך - יש להקפיד למדוד עם שרוול רחב דיו להקיף את הזרוע שלך בקלות, שאם לא כן, אפשר שהמדידה מזייפת כלפי מעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות/חוסר יציבותגל25/11/2009
גילו לי לחץ דם ואני לוקח לוטן.
אני מרגיש שבעת שלחץ הדם שלי תקין 120/70 יש לי סחרחורת/חוסר יציבות הדבר מחריף בעת ביצוע תזוזה מהירה של הראש.
1. האם הדבר קשור ללחץ הדם?
2. האם יכול להיות שיש לי הצרות עורקים ובעקבות ירידה בלחץ הדם הדם לא מצליח לפרוץ את ההצרות ומגיע כמות קטנה מדי של דם עם חמצן לאזור ששולט על היציבות במוח?
אשמח לשמוע את דעתכם מאחר ואני כבר מיואש, עשיתי דופלר (תקין), מאמץ (תקין), CT ראש (תקין) דופלר צווארי - אינטמה מעובה בשני הצדדים זרימה תקינה ובסיכום רשום סימנים טרשתיים מינימליים.
אודה לכם על חוות דעתכם, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילי
פרופ` אליעזר קליינמן28/11/2009ייתכן מאוד שהינך נוטל טיפול במינון עודף ליתר לחץ דם. בקש מהרופא להפחית מינון או להחליף לכדור חלש יותר. לטעמי, עדיף לבצע בדיקה המודינמית מלאה ללא טיפול כדי להעריך את הצורך בו ואם כן איזה טיפול ובאיזה מינון. בדיקה כזו מבוצעת במכונינו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהרלי24/11/2009
לפני כחודש ימים באופן פתאומי לחלוטין ובעקבות ארוע בו אימי בת ה- 60 חשה סחרחורת קשה +תחושה של נוזל חם באוזניים המלווה בתחושת עילפון- הבאנו את אימי לביה"ח אסף הרופא בו עברה- צילום חזה+בדיקת עיניים +א.ק.ג. +בדיקות דם לאחר מכן נשלחה לאקו לב במאמץ- כל הבדיקות יצאו תקינות למעט לחץ הדם אשר הגיע גם ל 200/105 .
אימי החלה לקבל טיפול תרופתי אשר עולה בהמלצת רופאת המשפחה והגיע ל 40 מ"ג ביום.
עדיין לחץ דמה של אימי אינו מאוזן רגע למטה ורגע למעלה!
מאז סובלת הרבה מסחרחורות, חולשה ולחץ בראש.
תחושות המלחיצות אותה עד מאוד וגורמות לה לפחד.
האם יש טיפול נוסף? האם הטיפול יעיל ותוך כמה זמן? האם יש צורך בעוד בדיקות? או בייעוץ עם מומחה?
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רלי
ד``ר ויקטור פרחויקי24/11/2009את מתארת סיפור של יתר לחץ דם לא מאוזן. לעיתים לוקח חודשים עד שמגיעים לאיזון מלא. הפתרון היחיד הינו ביקורים אצל הרופא עד שתגיע לטיפול המתאים.באחוז גבוה מאוד של המקרים יש צורך ביותר מתרופה אחת. יתכן אפילו 3 תרופות. צריך הרבה סבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לחץ דם שובלימור23/11/2009
מדדי לחץ הדם שלי עולים כשאני בחרדה ותקינים במצב רגיל את ההולטר אני עושה לאחר שבועיים של לקיחת הכדור רמוטיב בגלל חרדות אני לא לוקחת את זה לכל החיים לכן אני שואלת אם זה אמין
בשגרת יום רגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב
ד``ר ויקטור פרחויקי24/11/2009הבדיקה תראה את המצב שלך בהקשר לחץ הדם כעת, ויהיה אמין.
מה המשמעות בעתיד בהקשר לחרדות ולקיחת תרופה זו או אחרת, שאלה לחלוטין אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי מ-13/11יפה23/11/2009
לפרופ' קליינמן שלום רב,
בהמשך לשאלתי מ-13/11 שקבלתי כדור הקרדיולוק כאשר לחץ הדם שלי היה בערך 135/78 והוא העלה את לחץ הדם במקום להורידו, הפסקתי להשתמש בו וציפיתי שלחץ הדם שלי ירד חזרה לערכים שהיו לפני כן, אבל קרה ההיפך, לחץ הדם לא ירד אלא נשאר גבוה ואף עולה מדי יום וביומיים האחרונים מדדתי 160/94 וגם הדופק גבוה יותר מזה שהיה קודם לכן (90 ויותר). אלא אם מד לחץ הדם שלי התקלקל בדיוק עכשיו, אני לא יודעת מה לחשוב. לציין שהשתמשתי בקרדיולוק רק במשך 6 ימים וחוץ מזה אני בריאה בד"כ ורק לוקחת כדור אחד נגד כולסטרול שהתחלתי לפני כחודש. האם יתכן ששימוש במשך 6 ימים בקרדיולוק יגרום לשיבוש כזה בערכי לחץ הדם?
בתודה מראש,
לילי, אובדת עצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילי
פרופ` אליעזר קליינמן23/11/2009הייתי מציע לך לבקש מהרופא המטפל להפנות אותך להולטר לחץ דם ללא טיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בולטר לחץ דם המשךלימור22/11/2009
השאלה שלי אם היא אמינה עם כדורי הרגעה שלקחתי ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
ד``ר ויקטור פרחויקי23/11/2009הבדיקה נותנת נתונים של לחץ הדם לאורך היום תחת הטיפול/שגרת חיים שנבחרו באותו יום. אם טיפול כלשהו הינו קבוע, ההולטר ישקף את היום- יום. בהחלט בדיקה אמינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)