מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דםגלי06/02/2010
שלום רב.
אני בת 40 כשנתיים אחרי ניתוח קיסרי.כל חיי לחץ הדם שלי היה נמוך בסביבות ערכים של 90/60.
אחרי הניתוח אושפזתי כשבועיים עקב תופעה של לחץ דם גבוה סביב ערכים של 160/110 ודבר נוסף שהתגלה לי הוא RBBB שלא היה בשנים קודמות (יש לי תוצאות אקג שהישוו משנים קודמות).
במשך הזמן הלחץ דם שלי התייצב לערכים סביבות 115/75. בכל זאת מדיי פעם יש לי קפיצות של הלחץ דם לערכים סביב 130/90. התיעצתי עם הרופאים שכרגע לא המליצו לי על טיפול ביתר לחץ דם כיוון שברוב הזמן לחץ הדם תקין.
שאלתי היא לאור העובדות הנ"ל (אני בת 40 ולחץ דמי אינו יציב) האם יש בעייה או סיכון כלשהו בכניסה נוספת להריון?
תודה רבה
גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי
ד``ר ויקטור פרחויקי07/02/2010ע"פ מה שאת מתארת, לחץ הדם שלך תקין. לפני כל נסיון של הריון נוסף רצוי להבדק ע"י רופא, כאשר עדיין ישנה השאלה של ה- RBBB.
מומלץ להשלים את הבירור עם בדיקות מעבדה ואקו-לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין לחץ דם, שינה, נחירותהגר03/02/2010
אני בת 49 ולוקחת רמיטנס 5 מ"ג ליום. לחץ הדם שלי פחות או יותר מאוזן- 130/80. השינה שלי מאוד גרועה, המון התעוררויות, אני נוחרת ולאחרונה יש לי פצעים בפה שכל הזמן חוזרים. האם הדברים קשורים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגר
ד``ר ויקטור פרחויקי04/02/2010הפרעות בשינה, במיוחד תסמונת דום נשימה לילית יכולות לגרם לחוסר איזון והחמרה של יתר לחץ דם במשך כל היממה.
כנראה שזה לא המקרה שלך, אבל אפשר לעשות בדיקת ניטור לחץ דם 24 שעות על מנת לברר מה ערכי לחץ הדם במשך השינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה-נמוך?נירה03/02/2010
אמי בת 82 ועד לאחרונה היה לה לחץ דם נמוך.
כיום הערך הנמוך של לחץ הדם הינו 60 בעוד שהערך העליון נע בין 130 ל150.
אין לה מכשיר מדידה בבית. הייתכן שהמדידות בקופ"ח משקפות חרדה ולחץ בעת שהיא באה למדידה? איך ניתן לדעת האם יש בעייה בלחץ הדם?
האם יש תרופה המשפיעה רק על הערך העליון?
בדר"כ היא אשה בריאה וכל הבדיקות בנורמות, אך בעקבות לקיחת כדור כל בוקר בשבועות האחרונים להורדת לחץ הדם היא אינה חשה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נירה
ד``ר ויקטור פרחויקי03/02/2010לחץ דם סיסטולי של 130 נמצא בגדר הנורמה.
מדידות מעבר ל- 140 נחשבות לגבוהות.
צריך לבדוק את רוב המדידות בפרק זמן של מספר שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה להורדת לחץ דם
נירה04/02/2010הואיל והערך הנמוך של לחץ הדם הוא 60, האם אין סכנה שהכדור יוריד אותו עוד יותר?
האם יש כדור או דרך אחרת להשפיערק על הערך העליון? מה המשמעות של 2 הלחצים, העליון והתחתון ?
ראיתי בפורום הזה המלצות רבות על מכשיר הרספרייט. האם מכשיר זה משמש גם כמד לחץ דם?
האם גם לחברי קופ"ח כללית הזכאים לקבל הנחה על רכישת מכשיר זה ניתן לקבל את המכשיר לתקופת ניסיון ולהחזירו אם אינו יעיל? מה ההבדל בינו לבין טיפול בביופידבק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנירה
ד``ר ויקטור פרחויקי07/02/2010אין לי כל נסיון עם המכשיר. אין הרבה הוכחות בספרות על השפעתו על לחץ הדם. כעת לא רואה הנחייה לטיפול מידי של לחץ הדם. הייתי עוקב במשך כ- 8 שבועות על מנת לבדוק אם אכן יש יתר לחץ דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם גם לאחר לקיחת תרופהעינב03/02/2010
שלום
אני שואלת עבור בעלי
הוא בן 34 עם משקל יתר ויש לו לחץ דם 140/100,150/100 הוא נוטל תרופה כבר שבוע ועדיין המדידות שעושה יוצאות גבוהות, האם לוקח לכדור זמן להתרגל בגוף או שיש בעיה אחרת או שיכול להיות שהכדור לא מתאים
אודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינב
ד``ר ויקטור פרחויקי03/02/2010תלוי מה הכדור.
בדרך כלל האפקט המקסימלי נצפנ אחרי שבועיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם - תחלית טיפולאורי01/02/2010
שלום פרוםפסור ,
אני בן 48 ללא יתר מישקל , לא מעשן ,אוכל בריא ועושה התעמלות האירובית 4-5 פעמים בשבוע .
במשפחה (אבא , סבתא , דודה - מצד של אבי ) עם יתר לחץ דם .
לחץ דם שלי לפני תחילת הטיפול היה בין 135/80 עד 145 /80 במדידה בבית . רופא משפחה שלי המליץ להתחיל טיפול תרופתי עם ENALADEX 5 mg פעם ביום בבוקר .
ביום הראשון של הטיפול היתה ירידה טובה ל 115/70 - 120/70 , אחרי 3 ימים של הטיפול לחץ דם התייצב סביב 132/70 - 130/70 - האם זה בסדר ? מה הלחץ דם המטרה עם טיפול תרופתי ?
האם צריך להגיע עד 120/70 עם התרופות?
ד.הגב תמיד מדידה הראשונה שלי סביב 140 ומדידות הבאות זה יורד .
האם זה אומר משהו ?
תודה מראש על התשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריק
פרופ` אליעזר קליינמן02/02/2010לדעתי, לחצי הדם שלך אינם מצריכים טיפול תרופתי אלא מעקב בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהמיכל01/02/2010
שלום.
קוראים לי מיכל ואני בת 49. אני מטופלת בכדור דיוואן 160 מג פעם ביום נגד לחץ דם גבוה. אני עם עודף משקל.
לאחרונה יש לי כאבי ראש ומדדתי לחץ דם כדי לבדוק מה קורה ובמשך שבועיים לחץ הדם הוא 150/115 . רופא המשפחה טוען שבגלל שהזרוע שלי רחבה והוא מאמין שבדיקת לחץ הדם אינה תואמת את המציאות. הוא כמובן המליץ על ירידה במשקל אבל כמובן שזה לא משהו שניתן לפתור מיידי. האם יש צורך בהתייעצות עם רופא נוסף?
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
פרופ` אליעזר קליינמן01/02/2010אם הזרוע רחבה יש להשתמש בשרוול מדידה רחב ומתאים כדי לקבל מדידה אמינה. אין צורך כמובן להמתין להרזיה כדי למדוד שוב...
בינתיים ראוי לאמץ אורח חיים בריא הכולל פעילות גופנית מבוקרת לחץ דם - המכון כושר/שיקום לב רפואי, דיאטה מתאימה והרפיית מתחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות.פבל01/02/2010
היי שמי פבל אני בן 21. אחרי צבא מצאתי שיש לי לחץ דם גבוה...ממוצע 140-150 על 50...ביום ...בלילה הוא תקין... אני התחלתי לקחת לפני כמה ימים כדורים TRITACE אני לא מרגיש שהם ממש עוזרים...להחליף כדורים? אני גם מקפיד לרוץ ריצה קלה-בינונית 3 פעמים בשבוע 3-4 ק"ם בשעות הערב...האם זה בסדר? האם אפשר לרוץ במהלך טיפול TRITACE? יש לי גם פעימות דופק כאלה בצד שמאל של הראש? לפני כמה חודשים עשיתי סיטי יצא תקין...זה קשור ללחץ דם אז?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפבל
פרופ` אליעזר קליינמן01/02/2010אינני בטוח שיש לך אכן לחץ דם גבוה לפי מה שאתה מתאר. רצוי לעבור בירור יסודי הכולל הולטר לחץ דם ליממה ובדיקת מאמץ לפני החלטה על המשך טיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריות דםאייל29/01/2010
בשבועיים האחרונים לאישתי היה מדי פעם חום 39 מעלות והזעה גבוהה מאוד בלילה לעיתים חולשה ועייפות,כאשר פנתה לרופא נאמר לה שמדובר בסינוסיטיס,אין לי מושג מה הקשר,ולאחר בדיקות דם שביצעה נמצא כי יש ריבוי בכדוריות הדם שלה מעל הנורמה.לפני כשבוע החלה לקחת אנטיביוטיקה ,הטיפול באנטיביוטיקה הסתיים לפני 3 ימים והיא מרגישה טוב מאוד,הרופא ביקש שתבצע שוב בדיקות דם בעוד כשבועיים.
לאור התיאור,מה עלולה להיות הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייל
ד``ר ויקטור פרחויקי01/02/2010אכן צריך לחזור על הבדיקה. על פיה יהיה מקום להחליט אם צריך יעוץ של המטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת רופא מומחה מומלץ ליתר לחץ דםהדר שיינפלד27/01/2010
שלום,
אני מחפשת המלצה לרופא מומחה ליתר לחץ דם וסכרת עבור אמי. אמי יש לה היסטוריה ארוכה של יתר לחץ דם וסכרת ועברה אירוע מוחי לפני כ-12 שנה. היא זקוקה למעכב של רופא מומחה ליתר לחץ דם (נופרולוגי) שמקבל גם פציינטים בקופת חולים מכבי. הורי גרים ברעננה ואשמח לקבל פרטים לרופא באזור המרכז.
תודה מראש,
הדר שיינפלד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: הדר שיינפלד
ד``ר ויקטור פרחויקי01/02/2010לא יודע ספציפית מי הנפרולוג של מכבי באיזור רעננה- כפר סבא, אבל אפשר להגיע לכל נפרולוג ליעוץ ומעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלו ת בבקשהדקלה25/01/2010
שלום ד"ר,
1. למיטב הבנתי בהריון לחץ הדם יורד באופן טבעי. אם אכן כך אז החל מאיזה שלב של ההריון?
2. באיזה חלק מהיממה לחץ הדם בד"כ הנמוך ביותר ובאיזה חלק של היממה הוא הגבוה ביותר? אצל אדם בריא ללא תרופות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומית
ד``ר ויקטור פרחויקי26/01/2010כבר בשבועות הראשונים של ההריון לחץ הדם נוטה לרדת.
ללחץ הדם עקומה במשך היממה. לחץ הדם הגבוה ביותר נמדד כחצי שעה לפני ההתעוררות, באופן הדרגתי יור במשך היממה ובשעות השינה קיימת ירידה נוספת לרמה הנמוכה ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לחץ דםאנה24/01/2010
עשיתי הולטר לחץ דם 24 שעות.
ויצא שם שלחץ דם שלי ממוצע גבולי.רופא משפחה אמר שאין בינתיים צורך לשתות כדורים באופן קבוע.
אבל מה אז לעשות.? אם יש קפיצות גבוהות? נגיד כמו 170-180/על 100?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנה
פרופ` אליעזר קליינמן24/01/2010כדאי לאמץ אורח חיים בריא הכולל פעילות גופנית סדירה, רצוי במכון שיקום לב מונע עם מעקב לחץ הדם תוך כדי הפעילות, וכן תזונה מתאימה בייעוץ עם דיאטנית. גם הרפיית מתחים בטכניקות שונות תוסיף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקוןיעקב21/01/2010
כולסטרול הטוב 42
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יעקב
ד``ר ויקטור פרחויקי21/01/2010אין קשר בין כבד שומני ויתר לחץ דם באופו ישיר. הקשר העקיף ישנו בזה ששתי התופעות- כבד שומני ויתר לחץ דם קשורים לעודף משקל. במידה וירידת המשקל תמשיך, גם כך הסיכוי שלחץ הדם יתאזן ללא צורך בטיפול תרופתי.
מאמץ גופני מבוקר יכול לתרום באופן משמעותי.
אין עבודות ישירות על נס- קפה, יש נסיון עם קפה. יתכן ואם תגביל את השתייה ל- 2 כוסות ליום גם השפעה על לחץ הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם וכבד שומני
יעקב24/01/2010שלום
ממה שהבנתי
צריך להוריד משקל קודם בשילוב ספורט והערכים יחזרו לנורמל?
ומה לגבי תזונה ?
אני מאווד מודה לך על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעקב
ד``ר ויקטור פרחויקי25/01/2010אם תרד במשקל, יש סוכוי שחלק מהתופעות ישתפר. יתכן ולחץ הדם ירד ולפחות אגירת השומן ע"י הכבד תפחת.
בדיקות מעבדה רגילות, דם ושתן פעמיים בשנה מספיקות לצורך המעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין יתר לחץ דם ל..בן 2020/01/2010
אני בן 20 וסובל מיתר לחץ דם מזה מס' שנים.
עד לפני מס' חודשים איזנתי את לחץ הדם שלי באמצעות תזונה נכונה, דיאטת מלח ואימוני ספורט על בסיס קבוע.
לאחרונה הפסקתי להתאמן באופן מסודר ולעיתים לחץ הדם שלי אינו סדיר.
אני מקיים יחסי מין בקביעות כבר מס' חודשים ולאחרונה יחסי המין התקצרו ואני לא מצליח להחזיק כפי שהייתי מצליח עד לא מזמן.
האם יש קשר בין יתר לחץ דם לשפיכה מהירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: בן 20
ד``ר ויקטור פרחויקי21/01/2010אין כל קשר בין הבעיה המינית שאתה מתאר ללחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ל דוקטור ויקטור פרוחוקוימעיין20/01/2010
שלום דוקטור אני במעקב נפרולוג כל ארבעה חודשים כבר במשך 12 חודשים כאמור לפני 12 חודשים
קרטאנין 1.47 לאחר 4 חודשים שוב 1.47 לאחר עוד 4 חודשים 1.50 ושוב לאחר 4 חודשים שזה
היום קרטאנין 1.60
יש לציין ששאר בדיקות הכליה תקינות כולל אולטרסהונד תקין.
אני בן 51 לפני שנתיים וחצי עברתי צינטור לאחר אוטם שבו הוכנס סטנט.
אני נוטל באופן קבוע אספרין 100 מ"ג ליפטור 20 מ"ג וליטיום 2 כדורים ביום של 300 מ"ג
רמת ליטיום בדם סה"כ 0.28 .
ב 5 החודשים האחרונים עליתי בערך ב 5 קילו.
יש לציין שלחץ הדם שלי תקין.
ואני לא סובל מסכרת.
שאלתי מה מצב הכליות?
אם יש סיבה לדאגה? אם העליה האחרונה ברמת הקרטאנין היא משמעותית?
ואם יש בעיה מה אפשר לעשות כדי לתקנה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמי
ד``ר ויקטור פרחויקי21/01/2010תיפקוד הכליות יציב למדי לאורך השנה האחשונה כמו שאתה בעצמך ציינת.
יש תנודות קטנות באופן טבעי והשינוי כנראה לא משמעותי.
נשאלת השאלה כמה תיפקוד הכליות באופן מדויק, כאשר ברמות של קריאטינין שאתה מתאר, הבדיקה לא תמיד משקפת עד הסוף מה האחוז של תיפקוד הכליות. אפשר לענות לשאלה עם בדיקת דם ושתן (CREATININE CLEARANCE).
כל עוד תיפקוד הכליות ישאר יציב ברמה הנוכחית, אין לך מה לדאוג.
אתה נוטל ליטיום, תרופה שיכולה לאורך השנים לגרום לבעיה בכליה, אבל היות בהשפעתה עליך כנראה שמאוד חשובה, בדרך כלל הגישה המקובלת הינה לעקוב מקרוב על תיפקוד הכליות ורק להפסיקה אם קיימת הדרדרות הדרגתית של תיפקוד הכליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- י"לד וכאבים בחזהרום19/01/2010
שלום,
אני סובל מזה כשנה מכאבים בצד מרכז-שמאל של החזה, איזור הלב. יש תקופות שכואב יותר ותקופות שפחות.
הכאב הנו חד ומתגבר, משמעותית, בשאיפה של אויר והנו כמעין דקירה.
לציין שאני סובל מלחץ דם גבוה, שאינו מאוזן מאחר ולא מקפיד על לקיחת תרופות באופן קבוע (155/104 היום בבוקר).
לפני כחודשיים רופאת המשפחה שלחה אותי לאקג, שיצא תקין.
לעצתך, אודה.
רום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רום
ד``ר ויקטור פרחויקי19/01/2010קודם כל, לחץ הדם שלך אינו מאוזן וזה דורש הקפדה על לקיחת הטיפול התרופתי.
למרות שלא ציינת גילך וקשר הכאבים עם המאמץ, ע"פ תיאור שלך אינו נראה כי הכאבים קשורים למחלת הלב. על כל פנים במידה והבעיה לא תתפתר, כדאי לחזור ולהתיעץ עם הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)