פורום יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תה ירוק
    אתי
    18/01/2010

אני בת 70 עברתי התקף לב וצינתור לפני שנתיים יש לי לחץ דם גבוה במיוחד אחרי אכילת בשר
    ואני גם חולת סכרת
    הלחץ דם נע בין 120\70 ל 160\.70
    ואני לוקחת תרופות גליבטיק לסכרת וללחץ דם :קרדילוק 10 קרטייה פלוויקס ודיוואן כשהלחץ דם עולה בערב
    לפעמים שותה קפה
    שמעתי שבתה ירוק יש קפאין ושאלתי היא כמה כוסות תה ירוק מותר לי לשתות ביום ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תה ירוק

הוספת תגובה

• אתי

ד``ר ויקטור פרחויקי
    18/01/2010

הדווחים על השפעת התה הירוק על לחץ הדם באוכלוסיות מערביות איננה ברורה.
    כנראה יתכן ויש השפעה לטובה דווקא, למרות הקפאין, אבל רוב העבדות המדעיות נעשו במזרח הרחוק אצל אוכלוסיות מקומיות.
    ככל הנראה, שתייה של 150 סמ"ק של תה ירוק אל לא יהיה לטובה, גם לא יגרום לנזק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתר לחץ דם
    לוי סימונה
    17/01/2010

פרופסור קלינמן שלום
    בתחילת חודש יולי ביקרתי במרפאתך לצורך התיעצות בנוגע ליתר לחץ דם.אני בת 49 ולאחר בדיקות במכונך יעצת לי לקחת אומגה 3 ולעסוק בפעילות גופנית.
    יש לציין שעשיתי כדבריך והפסקתי אף לעקוב אחר לחץ הדם ולהיות מוטרדת בגינו, אלא שלפני שבוע עקב לחץ בחזה ןהרגשה לא טובה מדדו לי לחץ דם והערכים נמצאו גבוהים הגעתי עד 168/100 הרופא הפנה אותי לניטור לחץ דם וכמו כן קיבלתי דיזותיאזיד25 חצי כדור ליום(התחלתי להשתמש בכדור לפני ארבע ימים) כשהיום העלה לי את המינון לכדור אחד, כי לחץ הדם היה 152/101 .
    מה דעתך?
    תודה.
    סימונה לוי מושב ניר עקיבא

לקביעת תור
    סגירה
    יתר לחץ דם

הוספת תגובה

• לסימונה

פרופ` אליעזר קליינמן
    18/01/2010

ייתכן מאוד והארוע של הלחץ בחזה העלה זמנית את לחץ דמך ומהר מידי התחלת לקבל טיפול תרופתי. יש מקום להורידו כאשר הינך מרגישה בטוב ואז לחזור למעקב לחץ הדם. במידה וימשיך להיות גבוה יש לשקול את הטיפול מחדש. רצוי לבצע בינתיים בדיקת מאמץ הן לבירור הלחץ בחזה והן לבדיקת התנהגות לחץ הדם במאמץ ובהתאוששות ממנו, זאת ללא תרופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עם יתר לחץ דם
    לנדה סבטלנה
    16/01/2010

שלום, שמי לנדה סבטלנה ואני סובלת כבר שנים מיתר לחץ דם. אני מקבלת טיפול תרופתי של

אוקסר + ו NORVACS בכמות של 10 מיליגרם ליום ו CARDILOC,

בכמות של שניים וחצי מיליגרם ביום. למרות כל התרופות הללו , שאני לוקחת מידי יום, לחץ הדם

שלי נשאר גבוה, ברמה של 150/100 . השאלה שלי היא האם יש בעיות עם המינון התרופתי? ועם

כן מה אפשר לעשות?. יש לציין, שאני כבר סובלת 26 שנה מיתר לחץ דם, לאחר ניתוח שבו

הורידו לי את המיומה ואת הציסטות. הטיפול ההורמונלי מביא אצלי להיווצרותם של קרישי

דם (TROMBIM ).

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות עם יתר לחץ דם

הוספת תגובה

• לסבטלנה

פרופ` אליעזר קליינמן
    18/01/2010

ייתכן שהמינון ו/או סוג התרופות אינו מתאים לך. ישנה אפשרות לייעל את התאמת הטיפול התרופתי על ידי בדיקה המודינמית מיוחדת . בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם
    משה.ר
    14/01/2010

אני בת 62 מאוזנת ע"י כדורים ללחץ דם גבוה וסוכרת. מלפני שלושה ימים הופיע לחץ דם בערכים בין 155 על 70 עד 170 על 70 הדופק בין 70 ל-80 , יש לי קושי מסוים בנשימה. מה עלי לעשות. תודה. רותי.

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם

הוספת תגובה

• הודעה של: רוטקופף משה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    15/01/2010

אם יש תופעות חדשות עם קוצר נשימה ועליה בערכי לחץ הדם מאוד כדאי להתיעץ שנית עם הרופא. הרכים הסיסטולים נמדדו מעל הרצוי ועל כן יש לבדוק אם יש קשר בים תלונותיך לבין עליה בלחץ הדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם גבוה
    אנה
    13/01/2010

שלום .אני בת 42. ביום שיש האחרון פניתי למיון עם לחץ דם גבוה 180/120 ונימול בפנים.\
    עשיתי א.ק.ג-שמראה על שינויים לא ספציפיים בלב.שוחררתי הביתה לאחר מעקב של יומיים וחצי.
    הלכתי לרופא משפחה לבקש כדורים ללחץ דם.לא נתן לי אמר שצריך לעשות מעקב.למרות שכבר 3 שנים הלחץ שלי גבולי מאוד.145/90 .חזרתי הביתה כל הלילה היה לי לחץ דם 152/100,160/100.
    למחרת חזרת י לרופא ואמרתי שאני לא יכולה לחקות עד שנעשה בירור.אקו לב,הולטר ל"ד.
    וביקשתי/התקעשתי על כדורים.כי אם לחץ עולה בלילה ולי אין איך להוריד אותו מה אני עושה ,שוב לנסוע לבית חולים.הוא רשם לי קארדי לוק 5 מג.התרופה הורידה לי לחץ דם אבל מורידה לי דופק מראד נמוך ל62.ואז אני מרגישה כבדות חזקה ברגליים. האם מיהרתי לקבל טיפול תרופתי?אמה שלי סובלת מלחץ דם מגיל 34.היום היא בת 65 ושותה כדורים.האם ניתן אחרי חודש להפסיק את הכדורים?

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם גבוה

הוספת תגובה

• לאנה

פרופ` אליעזר קליינמן
    13/01/2010

אם הקרדילוק לא מתאים ניתן להחליפו באופציה אחרת. נראה כי אכן כדאי להתחיל בטיפול תרופתי כלשהו עד לבירור שעליך לעבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות נגד היריון גורמות ללחץ דם?
    כרמית גלבוע
    12/01/2010

האם גלולות מסוג גינרה יכולות לגרום ללחץ דם גבוה (בייחוד של הערך הנמוך)

הוספת תגובה

• לכרמית

פרופ` אליעזר קליינמן
    13/01/2010

במידה מסויימת כן. לא לכל אחת, כמובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כליות
    מעיין
    12/01/2010

שלום דוקטור אני במעקב נפרולוג כל ארבעה חודשים כבר במשך 12 חודשים כאמור לפני 12 חודשים
    קרטאנין 1.47 לאחר 4 חודשים שוב 1.47 לאחר עוד 4 חודשים 1.50 ושוב לאחר 4 חודשים שזה
    היום קרטאנין 1.60
    יש לציין ששאר בדיקות הכליה תקינות כולל אולטרסהונד תקין.
    אני בן 51 לפני שנתיים וחצי עברתי צינטור לאחר אוטם שבו הוכנס סטנט.
    אני נוטל באופן קבוע אספרין 100 מ"ג ליפטור 20 מ"ג וליטיום 2 כדורים ביום של 300 מ"ג
    רמת ליטיום בדם סה"כ 0.28 .
    ב 5 החודשים האחרונים עליתי בערך ב 5 קילו.
    יש לציין שלחץ הדם שלי תקין.
    ואני לא סובל מסכרת.
    שאלתי מה מצב הכליות?
    אם יש סיבה לדאגה? אם העליה האחרונה ברמת הקרטאנין היא משמעותית?
    ואם יש בעיה מה אפשר לעשות כדי לתקנה ?

לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי כליות

הוספת תגובה

• לאופיר

פרופ` אליעזר קליינמן
    12/01/2010

יש להמשיך ולעקוב אחר התפקוד הכליתי כפי שהנך נוהג. בקש מהנפרולוג שלך דיאטה מתאימה לשימור התפקוד הכליתי. מדובר באי ספיקת כליות גבולית וניתן להסתפק בנ"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתר לחץ דם ודקירות בחזה
    מירי
    11/01/2010

אני בת 41 בריאה בד"כ, מלפני חודשיים התחלתי להרגיש דקירות בחזה קושי בנשימה וכאבים ביד שמאל, ניגשתי לרופא שאבחן לחץ דם גבוה בערכים של 155/99 עשיתי בדיקות דם ושתן נמצאו תקינים , בבדיקת אולטראסאונד כליות נמצאה ציסטה בכליה הימנית בגודל 4.4 ס"מ.
    בדיקת א.ק.ג נמצאה תקינה. כמו כן, הייתי לוקחת גם גלולות למניעת היריון "מליאן".
    בינתיים הרופא נתן לי כדורים אנאלפריל 5 מ"ג שלא עוזר לי ועדיין יש לי לחץ דם גבוה.
    (במשפחה אבי סבל מלחץ דם גבוה בגיל צעיר).
    האם הגלולות גרמו לעלייה , או הציסטה או שיש לי בכלל בעייה בלב.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יתר לחץ דם ודקירות בחזה

הוספת תגובה

• מירי

ד``ר ויקטור פרחויקי
    12/01/2010

לציסטה אין כל משמעות.
    תרופות למניעת היריון יכולות לגרום להופעת לחץ דם גבוה או החמרה של יתר לחץ דם קיים.
    הדרך היחידה הינה להפסיק את התרופה ולעקוב אחרי הערכים.
    אם לחץ הדם לא התאזן, כנראה שיהיה מקום להפסיק את הגלולות ובמידה וגם שה לא יעזור לשנות את הטיפול.
    לא סיפרת עם הניחושים בחזה נעלמו. אם התלונה עדיין קיימת הייתי מתיעץ עם קרדיולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידת דופק עקב טיפול תרופתי ביל"ד
    איציק מחיפה
    10/01/2010

שלום
    התחלתי לקבל טיפול תרופתי ביל"ד עקב התפרצות חריגה (220/100 ).אני מטופל ב"טריטייס" -
    5 מ"ג פעם ביום.זה גרם לירידת הדופק לאיזור 55-60 ,ירידה יפה בדיאסטולי(65-70)אבל בחלקים של היממה הסיסטולי עדיין גבוה(130-160).
    1 האם הדופק אמור לרדת ?
    2.מה עושים ?
    3. האם עדיף לקחת "דיובן" ?
    תורה

הוספת תגובה

• הודעה של: איציק מחיפה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    12/01/2010

ע"פ הדווח שלך, לחץ הדם ירד יפה. רצוי שלחץ הדם הסיסטולי שיהיה גם מתחת ל- 140.
    לחץ הדם הדיאסטולי נראה מאוזן.
    הדופק בגדר הנורמה. התרופות שאתה מקבל בדרך כלל לא משפיעים על הדופק.
    כדאי לחזור ולהיבדק שוב אצל הרופא על מנת להחליט אם לעלות במינון של אחת התרופות או לשנות אותה. קשה להמליץ על טיפול ספציפי בלי בדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יל"ד ואירועי PSVT
    יניב
    10/01/2010

שלום רב!
    שמי יניב, בן 20. פראמדיק לוחם.
    הסיפור שלי הוא כזה: בגילאים 16-17 סבלתי מיל"ד (דיי גבוה עד לערכים של 230/170) וטופלתי בנורמיטן. בוצע בירור חלקי. בגיל 17 הפסקתי את הטיפול, עשיתי הרבה ספורט, תזונה ולחץ הדם ירד במקצת והיה בממוצע 160/100 עם "קפיצות" בערכים מידי פעם. התגייסתי לשירות קרבי ללא סעיף ליקוי.
    לפני כשבוע במהלך פעילות מבצעית חשתי פלפיטציות מלוות התחושת פרה-סינקופה, פלאשינג וכו'.. שמתי לב כי מדובר בהפרעת קצב שחלפה לאחר כ-40 שניות. לאחר כשעה אירוע נוסף, קצר גם הוא שנפסק הודות לוואלסלבה שביצעתי לעצמי. בערב אותו היום, אירוע שלישי, נמדד דופק בסביבות 200. ללא כאבים בחזה או דיספניאה. ללא סיפור של מוות בגיל צעיר במשפחה.
    פניתי למיון שם התחלתי בדיקות ובין היתר נתגלה יל"ד שוב בממוצע 160/100 במנוחה (ובשינה), עם דפקים באיזור ה-90-100 לאורך אשפוז בן 4 ימים. צילום חזה- תקין.אק"ג ICRBBB ללא סימני איסכמיה. US דופלר כליות- תקין, 50% RI דו"צ. פונדוס- תקין. אקן לב- תקין. הולטר- stress sinus arythmia. פעימות עלייתיות מוקדמות. TSH-תקין. ממתין לתוצאות איסוף שתן לקטכולאמינים כמו גם PTH ו-5HIAA.
    במהלך האשפוז אירוע פלפיטציות נוסף בנוכחות רופא ללא תיעוד במוניטור (חלף עד ש...) אך הרושם כי מדובר ב-PSVT. אבחנה שניתנה- HTN GRADE 1 ראשוני אדיופטי. הוחל טיפול בדיזותיאזיד עם ירידה חלקית בלחצי דם. לעיתים עדיין לחץ דם גבוה (בממוצע 150/90). נשקל כעת טיפול משולב גם במטופרולול.

רציתי לשאול את חוות דעתך בעניין. האם לבצע בדיקות נוספות כגון: CT אנגיו כליות? מה לעשות במידה וישנה עלייה חריגה בלחץ הדם?
    האם יש מקום ליטול בנוסף למשתנים ביתא בלוקר סלקטיבי?
    האם אתה מכיר קשר בין יל"ד לאירועי PSVT?
    מה דעתך על המשך שירות צבאי במצב הנתון? אני קצת מפחד שיתפוס אותי אירוע קצת יותר ארוך שלא יחלוף ללא טיפול באדנוזין...הוצע לי לראות קרדיולוג בכיר שיבצע "חיפוש" של מוקד אקטופי רלוונטי (למרות שאין תיעוד אק"ג של ההפרעה) ובמידה וימצא תבוצע אבלציה.
    אודה לחוות דעתך המקצועית בעניין.
    תודה רבה ושבוע טוב.
    יניב.

לקביעת תור
    סגירה
    יל"ד ואירועי PSVT

הוספת תגובה

• יניב

ד``ר ויקטור פרחויקי
    12/01/2010

לחץ הדם שלך גבוה ומומלץ טיפול ואיזון מלא.
    לעיתים יש קשר בין SVT ויתר לחץ דם.
    כו היתי ממליץ יעוץ עם קרדיולוג ומומחה ביתר לחץ דם.
    לגבי השך השירות הצבאי, בהתאם להמלצות המומחים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתר לחץ דם וריטלין
    st
    09/01/2010

אני בת 54, סובלת מיתר לחץ דם מזה כ-10 שנים. בשנה האחרונה טופלתי בנאו-בלוק 100, זאת משום שאני סובלת גם מכאבי ראש.
    לפני כ-6 חודשים התחלתי לקחת ריטלין 30LA, בעקבות אבחון של פסיכיאטר מומחה שקבע כי אני לוקה בהפרעות קשב וריכוז ומכיוון שאני מתמודדת עם מטלה אקדמית מורכבת.
    בשבוע שעבר, החל לחץ הדם שלי לטפס והגיע ל-165/120 (דופק 60). רופא המשפחה רשם לי בעקבות עלייה זו לופרסור 200 במקום נאו-בלוק. היום לחץ הדם שלי עומד סביב 140-150 (סיסטולי) ל-95-105 (דיאסטולי).
    האם ייתכן קשר בין הריטלין לעלייה בלחץ הדם?
    האם כדאי לפנות להתייעצות עם מומחה? ואם כן - עם איזה מומחה?

לקביעת תור
    סגירה
    יתר לחץ דם וריטלין

הוספת תגובה

• st

ד``ר ויקטור פרחויקי
    10/01/2010

הריטלין שייך למשפחת האמפטמין אשר בהחלט יכולים לגרום לעליה בערכי לחץ הדם.
    אם החוסר איזון קשור אך ורק עם נטילת התרופה או יש מרכיב נוסף, קשה להכריע.
    אם אפשרי, רצוי להפסיק אותה ובמקביל להתיעץ עם ומומחה המתעסק ביתר לחץ דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי שרירים חזקים
    ריקה שטרית
    07/01/2010

אני בת 58 ובמשך השנה האחרונה אני נוטלת ליפטור. במשך השבועים האחרונים התחלתי להרגיש כאבים עזים בכל שרירי הגוף וקראתי קצת ברשת והפסקתי ליטול את הכדורים
    השאלה שלי מהי האלטרנטיבה הכדאית ביותר, והאם המצב כרגע, הכאבים החזקים, יעלמו עם הזמן?
    אודה על התשובה
    ריקה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי שרירים חזקים

הוספת תגובה

• שטרית

ד``ר ויקטור פרחויקי
    08/01/2010

השאלה לא קשורה ללחץ הדם.
    אם יש לך כאבי שרירים, יש להפסיק את הטיפול, כאשר הסבירות הגבוהה ביותר הינה שהתמונה תחריף ולא תשתפר.
    יש אופציות אחרות לטיפול. מציע להתיעץ כמה שיותר מהר עם הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם
    פנחס ברנשטיין
    07/01/2010

אני מחפש מומחה ללחץ דם באזור באר -שבע או תל-אביב

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם

הוספת תגובה

• פנחס ברנשטיין

ד``ר ויקטור פרחויקי
    08/01/2010

פרופ' אסתר פרן מנהלת את המכון ליתר לחץ דם בסורוקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בתרופה בסכרתית
    צ
    05/01/2010

אימי בת 77 סכרתית וסובלת גם מלחץ דם גבוה מטופלת בנורמופרסן, קרדילוק סילריל, לוטן , וזודיפ וסרקוול 75 מ"ג ביום לאחרונה הוחלט להחליף את הנורמופרסן בקדקס (בטענה שהוא לא מומלץ למבוגרים) אמנם בהדרגה, אך לפתע רמות הסוכר התחילו להשתולל ועלו לרמות גבוהות מאוד בערב מעל 400 וכן התנהגותה הפכה אימפולסיבית וחוסר שקט האם יש קשר ומה מומלץ לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בתרופה בסכרתית

הוספת תגובה

• הודעה של: ד

ד``ר ויקטור פרחויקי
    08/01/2010

בדרך כלל אין קשר בין חוסר איזון של הסוכרת והקדקס, אבל אם זאת התרופה האחרונה ששונתה, היתי מפסקי אותה.
    במקרה של אמא שלך יש לפנות מיד לרופא המטפל על מנת לבדוק אותה כאשר יש סיבות אחרות לחוסר איזון ושינוי במצבי רוח, לא קשורים דווקא עם הטיפול ללחץ הדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה באיברי מטרה
    liem
    05/01/2010

במהלך טיפולי הפריה התגלה כי אני סובלת מיתר לחץ דם,לכן הופסקו במיידית הטיפולים והרופא המטפל ביקש שאמציא אישור מנפרולוג שאכן זה אפשרי. הנפרולוג שלח אותי לסדרת בדיקות אשר במפגש משוב הבהיר לי הנפרולוג בצעקות נוראיות כי אין סיכוי שאביא ילדים לעולם במצבי, היות וכל איברי המטרה העידו כי לחץ הדם פגע ויש חשש לחיי ועדיף שאשלים עם זה. כמובן שנתן לי כדורים חזקים ומשפיעים יותר שאיתם אסור לי להיכנס להריון גם במצב טבעי. פניתי לנפרולוגית באופן פרטי לאחר שנה שבה חוללתי שינויים בגופי, רזיתי המון, עשיתי ספורט וחשבתי שדברים ישתנו. הבדיקות לא הראו שינוי ולצערי הנפרולוגית חזרה על אותה דיאגנוזה רק ללא צעקות אלא ע"י ניחום. האם באמת כך הם פני הדברים, אני מוכנה לעשות הכל כדי לשנות את רוע הגזרה. האם יש לי סיכוי כלשהו?

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה באיברי מטרה

הוספת תגובה

• liem

ד``ר ויקטור פרחויקי
    08/01/2010

אי אפשר לתת חוות דעת רק על סמך המידע שאת נותנת בהודעה.
    אבל כבר 2 נפרולוגים התבטאו נגד בהתבסס על הנתונים הקלינים.
    את תמיד יכולה לחזור ולהתיעץ בפעם השלישית עם מומחה שלישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה