מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם דיאסטולי גבוהדודי17/08/2009
שלום
יש לי לחץ דם של 130\100 , האם זה מצריך טיפול תרופתי , או שיש תרופות "סבתא" - כמו ששמעתי כגון: מיץ רימונים , שמן זית וכו'
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדודי
פרופ` אליעזר קליינמן18/08/2009לחץ דם כזה, אם הוא עקבי, הוא מצריך טיפול. יש להתייעץ עם הרופא המטפל או לפנות למומחה לנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לח"ד 210/100רונן17/08/2009
על מה זה מעיד,האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונן
פרופ` אליעזר קליינמן17/08/2009זהו בהחלט לחץ דם גבוה הדורש בירור. עדיין ייתכן שמדובר בתופעה חד פעמית אך אם היא חוזרת על עצמה היא בהחלט דורשת איזון לחץ הדם לערכים תקינים שהם פחות מ - 140/90 במנוחה, אם אין גורמי סיכון נוספים כמו סוכרת, למשל. פנה לבדיקות חוזרות ובמצב רגיעה לרופא המטפל או למרפאה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי להורדת ל"ד לאחת אוטםבר15/08/2009
שלום,
סבי בן 80. עבר אוטם בשריר הלב לפני שנתיים וחצי ולאחריו - ניתוח מעקפים והחלפת מסתם אאורטלי. נוטל קרדילוק לאיזון ל"ד. ל"ד אכן מאוזן (סיסטולי סביב 130) אך סובל מברדיקרדיה - מגיע עד 47 פעימות בדקה בערות.
האם במצבו, לאחר אוטם וניתווח, יש הכרח בנטילת חוסם בטא?
האם זו יכולה להיות הסיבה לברדיקרדיה?
לתשובתכם אודה,
בר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בר
ד``ר ויקטור פרחויקי16/08/2009כמעט בודאות שהקצב האיטי קשור עם התרופה.
נטילת חוסמי ביטא בכל זאת מומלצת לאחר אוטם ויש להם תופעה מגינה על הלב.
אם סבך מרגיש טוב ואין תלונות, אין צורך בשינוים. אם יש תלונות קשורות לדופק האיטי, סביר להניח שיהיה מקום להוריד את המינון, אל לא להפסיק את התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ל דם גבוה בבוקררחל11/08/2009
ברגע שמתעוררת ל הדם הוא 150 על 100.זאת לאחר שבוקר קודם נלקח קרדילוק 5 ותיאזיד 12.5.
האם כדאי לחלק את הקרדילוק-2.5 בבוקר ן2.5 לפני שינה, או להוסיף כדור אחר לפני השינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחל
ד``ר ויקטור פרחויקי16/08/2009בדרך כלל מדידות הבוקר הן הגבוהות ביותר של כל היממה.
קשה לתת לך תשובה, כאשר אם רוב מדידות היממה נמדדים ערכים תקינים יתכן ואין צורך בשינוי בטיפול.
בדיקה עם מכשיר אוטומטי אמבולטורי במשך 24 שעות עשוי לתת תשובה לשאלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתיידות כלי דםפורן10/08/2009
האם נעשה שימוש ב-AI של העורק הרדיאלי לאבחון ומהו שימוש זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורן
ד``ר ויקטור פרחויקי16/08/2009בעת מדידת לחץ דם שגרתית, מנפחים את המנג'טה על לצורך חסימת העורק. המכשיר מודד את הקולות שעושה הדם כאשר המנג'טה משתחררת.
אם העורק מאוד מסויד, הלחץ הדרוש על מנת לחסום אותו גבוה בהרבה מלחץ הדם.
במקרים בהם יש חשד של יתר לחץ דם מדומה- PSEUDOHYPERTENSION, מצב בו לחץ הדם תקין אבל העורק נוקשה, אפשר להחדיר צנתר קצר לעורק הרדיאלי על מנת למדוד את לחץ הדם התוך עורקי.
הפעולה הינה פולשנית וכרוכה בדקירת העורק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם ריאתיאילנית10/08/2009
אבי, כבן 65, אובחן לא מזמן כסובל מלחץ דם ריאתי. הומלץ לו לעבור צינתור לב ימני.
אשמח לקבל כמה שיותר פרטים על המחלה (הבנתי שהיא נדירה), כמו כן, באיזה בית חולים כדאי לקבל טיפול, איזה טיפול יש למחלה, ומה ההשלכות שלה לגבי המשך התפקוד של אבי.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילנית
ד``ר ויקטור פרחויקי10/08/2009יתר לחץ דם ריאתי ׁ(PULMONARY HYPERTENSION) הינה מחלה של הריאות ו/או הלב. אין קשר עם יתר לחץ דם (ARTERIAL HYPERTENSION), לכן אנו לא המומחים בנושא. באיזה איזור בארץ אביך מתגורר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצר לדעת האם עלי לקבל טיפול תרופתייוסי09/08/2009
שלום.
אני בן 38 בריא בדרך כלל.
לפני מספר חודשים הבחנתי כי ל"ד שלי גבוה בממוצע 140/95
רופאת המשפחה לאחר החליטה שאקח כל יום כדור של 2.5 מ"ג רימטיס (אולי אני טועה בשם)
לאחר שהתחלתי בטיפול הוברר לי שאסור לי להפסיק באופן עצמאי לקיחת כדורים,
הרופאה גם לא הסכימה להפנות אותי לבדיקת הולטר, של 24 שעות לבדיקת הל"ד.
לפעמים אני מרגיש וגם בבדיקה בקופ"ח שהל"ד שלי יורד נמוך מידי כנראה בגלל הכדור,
רציתי לשאול למי אני צריך לפנות כדי שינהל לי את הטיפול בנושא הל"ד, לנפרולוג ? לקרדיאולוג ? אני קצת חושש אבל,האם להסתמך על הרופאת משפחה ?
אודה לכם מראש על עזרתכם / עצתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסי
פרופ` אליעזר קליינמן09/08/2009ייתכן שלא היית צריך להתחיל טיפול לפני מספר מדידות חוזרות של לחץ הדם, גם באותו זמן וגם בזמנים שונים. בכל אופן, עדיין ניתן לשנות ע"י הפסקת הטיפול וחזרה על מספר מדידות כנ"ל. ניתן לבצע גם בדיקה המודינמית שנחשבת כיום חדשנית להערכה איכותית וכמותית של לחץ הדם. בדיקה כזו מתבצעת במכונינו. בגילך שווה להשקיע מעט כדי למנוע טיפול תרופתי אם ניתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ל"דמשה07/08/2009
שלום
מדדתי לחץ דם היום בבוקר והוא היה 120/80 אחרי הקפה הוא היה 112/70 האם זה נורמאלי ?
ומה אומרים המספרים מה זה הצד של 112 ומה אומר הצד של ה70
נ"ב : אני בן 33 בריאות תקינה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אני לא מקבל תשובה ?
משה07/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אני לא מקבל תשובה ?
משה07/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה
ד``ר ויקטור פרחויקי07/08/2009כל הערכים שאתה מתאר נופלים בגדר הנורמה.
היות ולחץ הדם איננה תופעה ליניארית אלה גל, מנסים להגדיר את המקסימום והמינימום של הגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם בגיל 80+ וכאבי רגלייםאתי07/08/2009
אימי בת 83 סובלת מלחץ דם לא מאוזן עולה ל190 ויורד ל88 כשלחץ הדם נמוך כתוצאה מלקיחת כדורים לוטן 50 וחצי קרדילוק יום כן ויום לא, ולפעמים יורד יותר יש לה כאבים חזקים ברגליים האם זה קשור? חוץ מזה יש לה קוצב לב האם זה קשור לזה? אודה על תשובתך ד"ר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתי
ד``ר ויקטור פרחויקי07/08/2009אנשים מבוגרים לעיתים מראים נפילה חדה של ערכי לחץ הדם לאחר נטילת תרופות, אכילה ושינוי תנוחות. בדרך כלל כאבי רגליים איננה תופעה של ירידת לחץ הדם, אבל אם התופעה חוזרת על עצמה, יש מום להתיעץ שוב עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם תקין לילדה בגיל 14מורג05/08/2009
אני בת 14 ורציתי לדעת מהו לחץ דם תקין לגילי?ואם יש דרכים לשפר את לחץ הדם במידה והוא גבוה או נמוך
בתודה מורג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למורג
פרופ` אליעזר קליינמן06/08/2009עד 120/80 בממוצע של מדידות חוזרות. במאמצים או במצבי לחץ, התרגשות והתרגזות עולה לחץ הדם מעבר לערכים אלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה השוואתית ENLADEX 10MG וללא הטראובן04/08/2009
אני בן 56 גובה 178, משקל 73 ק"ג. עובק בספורט 3 פעמים בשבוע.
במהלך החצי שנה האחרונה ביצעתי כ 440 בדיקות לחץ דם. חצי מהתקופה עשיתי שימוש בכדור בשם ENLADEX 10MG ואילו בחצי השני ללא טיפול.
בבדיקה השוואתית ניתקבל ממוצע עם התרופה של 83/127 ללא התרופה 86/128. את הבדיקה ביצעתי בכל שעות היום. הממוצע מתחשב בכל המדידות כולל המדידידות שבוצעו ללא מנוחה. השוואה של הנתונים תוך מבלי להתחשב בתוצאות ללא מנוחה - עם התרופה תוצאה זהה, ללא התרופה 125/85.
בדקתי חתכים נוספים שלא אפרשט כאן לגבייהם כאן, כמו יום בשובע והפרדה בין בוקר לערב.
שאלתי: האם לאור הממצאים הללו מוצדק לקבל טיפול תרופתי להורדת לחץ דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לראובן
פרופ` אליעזר קליינמן06/08/2009לפי הנתןנים שהינך מציג אין צורך בטיפול תרופתי. עסוק בפעילות גופנית סדירה ואמץ תזונה בריאה וכנראה שיהיה די בכך בשלב זה לפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול-תופעת לוואי לרמיטנסיהודית יאיר03/08/2009
שלום,
הנני בת 59 ולפני כ חצי שנה התחלתי טיפול ביל"ד . 1 כדור 2.5 מ"ג רמיטנס בבוקר
ו 1 כדור ואזודיפ 10 מ"ג בערב. לאחר חדשיים הפסקתי עם הואזודיפ היות והיה לי מקרה של דופק
מאוד מהיר.
החל מהיום הראשון בו התחלתי לקחת את הכדורים, החל לי שעול טורדני ,במיוחד
בלילה מלווה ביובש ותחושות מוזרות בגרון.
.
נבדקתי אצל רופא אף אזן וגרון, אשר לא מצא כל ממצא בגרון, המליץ על החלפת התרופה,והמליץ לי על לנטון( חשד לבעית רפלוקס), אותו אני לוקחת מזה חדשיים.
לפני שבועיים הפסקתי את הרמיטנס ואינני לוקחת כרגע כל טיפול.
השיעול בלילה לא פסק, ובמשך היום יש לי עדיין תופעות של כחכוכים ואי נוחות בגרון.
שאלתי: באם השיעול הינו תופעת לוואי של רמיטנס ( כך גם מודגש בדף המידע לתרופה), מה משך הזמן להעלמות התופעה לאחר הפסקת התרופה?
תודה
בברכה
יהודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהודית
פרופ` אליעזר קליינמן06/08/2009אכן רמיטנס יכול לגרום לתופעת השיעול כפי שחווית. כנראה שאת רגישה יותר לתרופה זו וייתכן שהגרוי החזק בגרון שנגרם לך טרם עבר ויכול עדיין להימשך זמן מה. נסי להעזר בסירופ או כדורי סימפוקל פעמיים עד שלוש ביום למספר ימים. בכל מקרה רצוי לחפש תחליף ראוי לסוג התרופות בקבוצת מעכבי ACE עליהן נמנה גם הרמיטנס. התייעצי בענין זה עם רופאך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול-תופעת לוואי לרמיטנס
יהודית יאיר07/08/2009תודה רבה
ושבת שלום
יהודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בענין לחץ דם שהשתנהבר12303/08/2009
לפני כשבועיים הסתחררתי ברחוב,בעקבות כך בדקתי לחץ דם,שהגיע לרמות של 160\105.הרופא אמר שהתחיל בטיפול של הכדור "אנלדקס" 5 מ"מ.(שכחתי לציין אני בן 45).אולם לפני שהתחלתי בטיפול החלטתי לעקוב כמה ימים אחר הלחץ דם. הענין ,שהלחץ דם שלי מאז ירד מאוד והתייצב על 124\140 88\92 בממוצע. הגבוה שלי לרוב הוא כבר אפילו פחות מ 130. הבעיה שהנמוך הוא בממוצע 90. אומרים לי (במשפחה)שזה גבוה וכדאי לקחת טיפול.השאלה,האם לחץ (הנמוך)ברמה ממוצעת של 90 מצדיקה לקחת כדור? יצויין שמאז המקרה התחלתי להוריד מלח,ואני מקפיד על הליכה יומית.תודה מראש על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבר123
פרופ` אליעזר קליינמן06/08/2009נראה כי זה בהחלט רעיון טוב לנסות קודם את הדרך השמרנית-מניעתית ע"י דיאטה מתאימה, פעילות גופנית ומעקב לחץ דם. במידה ותצליח להוריד את לחץ הדם לרמות של עד 135/85 במצבי מנוחה ורגיעה תוכל להמשיך כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם זמני?עזריאל31/07/2009
אני עוברת תקופה לחוצה ומזה חודש וחצי הלחץ דם עולה לרמות של 150/99 רופא המשפחה המליץ על כדור הרגעה (חצי לורין בערב וחצי בבקר ).האם למרות שאני לוקחת כבר חודש וחצי כדור הרגעה והלחץ דם ממשיך אמנם ברמה של 146/92 לא לקחת כדורים להורדת לחץ דם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדינה
פרופ` אליעזר קליינמן03/08/2009ניתן להוסיף במקרה שלך כדור להורדת לחץ דם מסוג חוסמי ביטא דוגמת נורמיטן או קרדילוק. התייעצי עם הרופא המטפל בהקשר זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומציות בדם, בדיקות מעבדה ונושאים נשוקי30/07/2009
כתוב על הוראות השימוש בתרופה נורמיטן 25 שאני משתמש (עכשיו ראיתי) שלא מומלץ להשתמש למי שיש חומציות בדם.
יש לי Uric Acid גבוה בכימיה של הדם (הטווח התקין: 3.5-7.2, לי יש בסביבות ה- 8).
האם זה בעיה ליטול את התרופה אם יש לי חומציות בדם?
כי סה"כ התרופה מאטה לי את הקצב לב ל- 75 במנוחה והלח"ד נהיה תקין 130-120/80.
חוץ מזה, הבדיקות דם הראו בעיות בדברים הבאים:
אם אוכל לקבל הסבר על כל אחד מהם בקצרה והאם הם בעייתיים אשמח... כי הרופא אמר שזה בסדר אבל לא פירש.
טווח תחתון,
טווח עליון,
הנתון שלי.
כימיה בדם:
1. ALKP-Alkaline Phosphatase
52
171 GGT
0
22
27
3. CK
0
145
152
כימיה בשתן:
4. Na-Sodium/24hr
40
Renin Upright
0
5.3
7.7 שאר הבדיקות מעבדה שכתובות לי באתר של מכבי יצאו תקינות בנושאים:
כימיה בדם, כימיה בשתן, קטכולאמינים, המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר, שתן-כללי, שתן- מיקרוסקופיה, בקטריולוגיה, אנדוקרינולוגיה, אימונולוגיה.
אם תוכלו להסביר לי מה מצבי ומה פרוש כל דבר לא-תקין וכיצד זה משפיע עם התרופה וכדו'... אודה לכם מאוד...
תודה מראש! וסליחה על האורך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשוקי
פרופ` אליעזר קליינמן03/08/2009יש אמנם חריגות קלות מהנורמה במספר בדיקות, עליהן רצוי לחזור כעבור מס' חודשים. על כל פנים אלה אינם סיבה לא לקחת נורמיטן במינון הנמוך שהינך לוקח כאשר התרופה עוזרת לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)