מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם גבוהבני09/07/2009
אני גבר בן 50 לחץ דם משחק בן 128 86 ל 148 102 בדיקת מאמץ תקינה אקו לב תקין איני יודע להתחיל בלקיחת כדורים האם יש תופעות בעיקבות לקיחת כדורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני
ד``ר ויקטור פרחויקי10/07/2009לכל טיפול יש סיכוי של תופעות לוואי. במקרה שלך, לחץ הדם גבוה. בשיקול תועלת/תוןפעות לוואי הרושם הינו שתרוויח בטיפול התרופתי. תמיד אפשר יהיה להחליף את התרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםדקלה08/07/2009
שלום,
רציתי לדעת האם תופעה של עליית לחץ דם אחרי לידה היא תופעה מוכרת? אם לחץ הדם התאזן אחרי מס' חודשים (בעזרת טיפול תרופתי עד של"ד התאזן והפסקתי כדורים, כיום ל"ד תקין) , האם המקרה הזה עדיין מגביר את הסיכון בעתיד לסבול ממחלות כלי דם ולחץ דם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלי
ד``ר ויקטור פרחויקי10/07/2009אם לחץ הדם שלך תקין הסיכון של מחלות לב וכלי דם הינו כמו לכל אחד אחר בקבוצת סיכון. במלים אחרות אין סיכון מוגבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם וספורטערן08/07/2009
שלום,
אני בן 38, טריאתלט (מתאמן 4-6 פעמים בשבוע אימוני סיבולת ועצימים). לאחרונה אובחנתי כבעל יתר לחץ דם ושאלתי היא:
א. האם ישנו קשר בין יתר לחץ דם להישגיי הספורטיבים (לדוגמא, ירידה בסיבולת לב- ריאה, "התחמצנות" מהירה של השרירים)?
ב. כיצד טיפול תרופתי ישפיע על כך, בהתייחס להשפעה ישירה ותופעות לוואי, אם ישנן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערן
ד``ר ויקטור פרחויקי10/07/2009לא צריך להיות כל שינוי בהקשר להישגיך הספורטיבים ויתר לחץ הדם.
אם תהיה זקוק לטיפול תרופתי, הרופא שלך יתחשב גם בנושא בעת החלטה על סוג הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוך?ליטל07/07/2009
אני בת 26 ולאחרונה לחץ הדם שמדדתי נמצא 95 על 63
האם הוא נחשב לתקין או נמוך מעט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליטל
ד``ר ויקטור פרחויקי10/07/2009לחץ הדם שלך תקין לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם
ליטל11/07/2009אילו ערכים נחשבים ללחץ דם נמוך מדי?
והאם עבודה במעבדה כימית (שהות יומיומית בסביבה של כימיקלים) עלולה להשפיע על לחץ הדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהה, עולה בעיקר בלילהאיילת07/07/2009
שלום,
אבי בן 71 סובל כבר מעל ל 10 שנים מיתר לחץ דם ומטופל בתרופות. בחודש וחצי האחרונים לחץ הדם לעת ערב עולה (מעל ל 160 ) ולאחר כמה שעות יורד חזרה ל 130. בבוקר לחץ הדם בד"כ תקין.
כדורים נוספים לאיזון לחץ הדם שהרופא משפחה ניסה להוסיף לא הועילו וכרגע האבחנה שלו שלחץ הדם נובע ממתח נפשי (למרות שלא נראה שיש סיבה לכך).
האם יש בדיקות נוספות שנוכל לעשות כדי למצא את הסיבה לתופעות המעיקות האלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איילת
ד``ר ויקטור פרחויקי10/07/2009האם עשית בדיקת ניטור ל.ד. 24 שעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות נוספותסימונה05/07/2009
שלום
אני בת 49 לאחרונה גיליתי שלחץ הדם שלי גבוה146\80 נשלחתי לבצע מבחן מאמץ שתוצאותיו היו תקינות. אך במדידת לחץ הדם במנוחה, לפני תחילת הבדיקה היה 150\90. לאור הסטוריה משפחתית החליט רופא המשפחה להתחיל טיפול תרופתי בנורמלול 25 פעם ביום. לאחר שימוש של חמישה ימים בדקתי לחץ דם, נמצא שלחץ הדם 138\58 מה זה אומר? יש לציין כי בדיקות הדם שנערכו לי היו תקינות. האם עלי לבצע בדיקות נוספות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסימונה
פרופ` אליעזר קליינמן06/07/2009לדעתי, על פי הנתןנים שמסרת כאן, אין לך צורך בטיפול תרופתי. הנורמיטן מוריד את הדופק ולפיכך גדל הפער בין לחץ הדם הסיסטולי(הגבוה) לדיאסטולי(הנמוך). אני מציע לאמץ בשלב זה אורח חיים בריא הכולל תזונה מאוזנת, פעילות גופנית סדירה ותרגילי רגיעה. ישנה אפשרות לבצע בדיקה המודינמית יסודית שתוכל לקבוע ביתר דיוק האם יש אכן נטיה ליתר לחץ דם ובאיזה מנגנון. כך ניתו יהיה להתאים טיפול ספציפי יותר אם יהיה צורך.בדיקה כזו מבוצעת במכון "גפן" - גבעתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת DASHדקלה05/07/2009
שלום,
שאלתי היא כזאת: לאחרונה קראתי שדיאטת DASH יעילה בהורדת ל"ד. חלק מהתפריט בדיאטה הזו כולל מוצרי חלב. ידוע שמוצרי חלב גורמים להפרשת יתר של אינסולין למרות שהם לא מעלים רמת סוכר בדם. אם כן, מה ההגיון, מצד אחד מורידים לחץ דם ומצד שני גורמים להפרשת יתר של אינסולין ואולי בטווח הרחוק סכרת?
אשמח להסבר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומית
ד``ר ויקטור פרחויקי05/07/2009ההסבר כנראה מורכב, אבל דיאטה מבוססת על פירות וירקות כמו הדאש, הוכיחה שמוסיפה להורדת לחץ הדם ומשפרת את הרגישות לאינסולין, על כן יש ירידה ברמת האינסולין בדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי מכדורי אנלדקס 20 מ"געינת05/07/2009
לקחתי את כדורי אנלדקס 20 מ"ג במשך כחמישה חודשים.במהלך התקופה התפתחו שיעול יבש,נשירת שיער ופסוריאזיס.רופאת עור שהלכתי אליה הסבירה לי שתופעות כמו נשירת שיער ופסוריאזיס אכן קשורות לתרופה,למרות שלא מופיעות ברשימת תופעות הלוואי שכתובות בעלון המצורף.האם ידוע על תופעות לוואי כאלה? ואם כן האם התופעות אופיניות לנשים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנלדקס 10 - תועות לוואי חמורות
ראובן13/10/2012בחודש אוגוסט 2012 רשם לי הרופא את האנלדקס 10 מ"ג על מנת שאפחית את המינון של קרדילוק מ 5 מג ל 2.5 מ"ג .
כשבועיים לאחר מכן החל שיעול וגרוד בקנה בחלק העמוק שלו כמו זריקת חול בגרון.
לתומי חשבתי שהצטננתי רק כעבור 3 שבועות שהנושא לא עבר ורק הוחמר חשדה אישתי שמדובר באלרגיה כל שהיא. הפסקתי לקחת את כל הכדורים האחרים שאני לוקח כולל את הכדור הזה. התופעה נעלמה כעבור שבועיים.
למעשה הנושא חזר עוד פעמיים תוך שלושה חודשים מבלי שקשרתי את זה לכדור הזה.
רק אחרי שסופית קשרתי את השיעול לכדור האנלדקס 10 מ"ג בעקבות הפורום פחת השיעול בצורה משמעותית ואני מקווה שיעלם לחלוטין בימים הקרובים אם לא אדווח כאן.
כמו כן אני חושד בכדור שגרם לי תופעות לוואי נוספות הדומות לטחורים (אני משוכנע שזה לא טחורים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעינת
ד``ר ויקטור פרחויקי05/07/2009השיעול קשור ללא ספק עם התרפה.
הקשר עם פסוריאסיס ונשירת שיער הרבה יותר בעיתי.
יש תיאור בודד של נשירת שיער ומאמר אחד בלבד- מיוון- שמתאר קשר עם פסוריאסיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוההיניב05/07/2009
אני בן 18
אני סובל מלחץ דם גבוהה 95/155 דופק 110 וכאבי ראש
עשיתי בדיקת שתן ודם ולא מצאו כלום, ממה זה עוד יכול לנבוע?
יש עוד איזשהו בדיקות שאני אמור לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יניב
ד``ר ויקטור פרחויקי05/07/2009בדרך כלל יתר לחץ דם היא מחלה ראשונית, אבל בגילך עדיין יש סיכוי של כ- 25% שיש עוד סיבה ללחץ הדם הגבוה. כדאי לך להיבדק ע"י מומחה ביתר לחץ דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות ליתר לחץ דםתמר02/07/2009
אני בת 60. לפני כ 4 חודשים קמתי בבוקר עם לחץ דם גבוה ( 200 על 100 ) לפני זה מעולם לא סבלתי מיתר לחץ דם.
הרופאה רשמה לי : בוקר וערב 5 מ"ג אמלו ו12.5 קפטופריל ובצהריים חצי כדור נורמיטן 25 .
לאחר מספר שבועות הורדתי על דעת עצמי את הקפטופריל ומאוחר יותר גם את האמלו בערב.
כך שהיום אני לוקחת 5 מ"ג אמלו בבוקר וחצי נורמיטן אחר הצהרים.
לחץ הדם שלי תקין ואף נמוך מעט, והדופק ( שהיה לפני התרופות בין 80 ל 90 ) עכשיו בין 60 ל70.
שאלותי: האם להמשיך במינונים האלו, האם לנסות להפחית או לשנות משהו, האם נכון שעדיף לאורך זמן להחליף את האצלו בקפטופריל או במשהו אחר, איך אני יודעת שאני לא לוקחת כדורים מיותרים , והאם ניתן לשנות לכאלו שיגרמו לפחות נזק בשימוש ממושך.
בברכה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: תמר
ד``ר ויקטור פרחויקי04/07/2009בשאלה ספציפית של טיפל, רק רופא שמטפל בך יכול לתת יעוץ ענייני.
התחלת טיפול עם 3 תרפות כעת עם 2. יש שאלות רבות שמתעוררות: מה מידת ההשפעת ל.ד. על אברי מטרה, אם בכלל, מה לחצי הדם לאורך היממה ולמה התחלת עם ל.ד. דווקא עכשין. האם יש סיבה?
כדאי להתיעץ עם הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםלופו30/06/2009
שלום
אני בן 38 ובדרך כלל לא סובל מלחץ דם גבוהה
אני נמצע בתקופה לחוצה[מטופל ברמוטיב] הפסקתי לא מזמן לקחת ציפרלקס וקרא שכמה פעמים היה לי לחץ דם גבוהה
יש לי גם קצת בעיות עם הכליות יש לי חלבון בכליות
הנפרולוג מר לי לא לקחת תרופות אם הלחץ דם לא סדיר אבל להיות במעקב
יש לי מכשיר למדידה בבית
אני קצת בלחץ כי גם האורטה קצת מורחבת היא 4.2 סמ טאמרו לי לבדוק שאין לי לחץ דם
האם יש קשר בין הכליות ללחץ דם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללופו
פרופ` אליעזר קליינמן01/07/2009לחץ נפשי עלול להשפיע משמעותית על לחץ הדם, לכן כדאי לאמץ שיטות של הרפיית מתחים ואף שימוש במכשיר RESP@RATE שיכול לעזור. כדאי לשאול בקופה שלך.באשר לכליות - המשך להתייעץ עם הנפרולוג שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם ודופק גבוהים...צביקה28/06/2009
שלום רב , אני בן 18 והיום נמדד לי לחץ דם 126/61 - כלומר התחתון תקין והעליון גבוה (הכוונה למיקומם במוניטור..), הדופק שנמדד לי הוא 102... הלחץ דם מעט גבוה והדופק די גבוה ומה שמטריד אותי הוא שיש לי לפעמים כאבים בלב.. דקירות כאלה או התכווציות... האם יש קשר בין הדברים? ומה זה יכול להיות? תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צביקה
ד``ר ויקטור פרחויקי29/06/2009לחץ הדם שלך נמצא בגדר הנורמה. אם קיימות דפיקות לב ודופק מהיר, כדאי להבדק ע"י רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם.אייל.28/06/2009
השתחררתי לפני חודש משירות סדיר,
בבדיקה שגרתית שעשיתי אצל רופאת המשפחה,
נתגלה כי יש לי לחץ דם גבוה .
התגייסתי בריא לחלוטין,הייתכן שהשירות הצבאי הוא הגורם,
להיווצרות המחלה?!השאלה לא הייתה נשאלת לו הייתי משוחרר שנתיים למשל.
הא מכון גפן יוכל להשיב על השאלה הזאת?!
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אייל.
ד``ר ויקטור פרחויקי29/06/2009כדי להאשים את השירות הצבאי כגורם של לחץ הדם הייתה צריך למצוא סיבה ברורה לכך, מחלה, טראומה או תאונה בעלת משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה וכאבים בראשמירי כהן26/06/2009
אתמול נבדקתי אצל רופאת המשפחה ונמצא כי לחץ הדם שלי 180/120 ,הרופאה מייד ביקשה שאשכב ונתנה לי כדור מתחת ללשון , לאחר 30 דקות שבדקה שוב לחץ הדם לא ירד משמעותיתי ולכן נתנה לי עוד כדור מתחת ללשון. לציין כי מזה יומיים יש לי כאבים בחלק הימני אחורי של הראש ,בשלוש מקומות האחד מעל העורף בצד ימין ,השני מקביל לאוזן והשלישי קצת יותר למעלה, הכאבים בלתי נסבלים ואני מרגישה לחץ במקום. כשפניתי לרופאה אמרה שזה כתוצאה מלחץ הדם ושאמשיך בטיפול התרופתי שנתנה לי מדי יום . בנוסף הרגשתי שחלק ימני של הפה נרדם מעט .
השאלה שלי מה אני עושה עם כאבי הראש והאם הם קשורים ללחץ הדם ומה עושים כדי להפסיקם.?
שאלה שניה לגבי התופעה של הירדמות חלק מהפה. האם זה קשור ומה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מירי כהן
ד``ר ויקטור פרחויקי29/06/2009לא כתבת בת כמה את, אם לחץ הדם הגבוה ידוע ואם את מקבלת טיפול באופן קבוע.
עקרונית לחץ הדם שלך גבוה במצריך טיפול. בינתיים לגיטימי לקחת תרופות נגד כאבי ראש.
בעת שלחץ הדם ירד גם כאב הראש יישתפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם ושירות צבאי....אביעד23/06/2009
הבסיס שאני משרת בו מתחיל את העבודה מאוד מוקדם 6 וחצי בבוקר מה שמצריך אותי לקום ב5 וחצי בבוקר דבר זה נראה גורם לי להעלאת לחץ הדם.....
השעה המוקדמת בבוקר שאני מתעורר והחוסר שעות שינה יכול לגרום ללחץ דם לעלות???עליי להדרוש הגעה מאוחרת???
שאלה נוספת.....יש קשר בין לחץ דם לשמירות????האם אני יכול לעשות אותם בלי חשש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביעד
ד``ר ויקטור פרחויקי25/06/2009לחץ הדם של הבוקר מראה בדרך כלל את הערכים הדבוהים ביותר של היממה. זה מתחיל לפני ההקמה. במשך היממה לחץ הדם נוטה לרדת, כאשר הערכים של הלילה הם הנמוכים ביותר. שמירות לא אמורות להשפיע על לחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אביעד26/06/2009השאלה שלי האם מחסור בשעות שינה והשקמה מוקדמת בבוקר גורם ללחץ דם לעלות גם במשך היום......כי אחרי תקופה מאוזנת של לחץ דם......הגיעה התקופה של הלחץ דם גבוה כאשר התחלתי לקום מוקדם בבוקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)