מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התחלת טיפול ביתר לחץ דםmark23/06/2009
שלום רב,
אני בן 40, בריא בד"כ ולא לוקח תרופות.
גובה 180 משקל 70 ק"ג, דופק בערך 70 פ' לדקה.
לחץ הדם שלי מזה שנים 140/90 ולאחרונה מגיע לפעמים ל- 150/100.
ניסיתי במשך השנים לשנות אורח חיים וזה לא ממש שינה הרבה.
האם כדאי להתחיל טיפול תרופתי?
אם כן, איזה טיפול היית ממליץ בתור התחלה?
חוסמי בטא? מעכבי ACE?
אין לי שום בעיה רפואית ידועה חוץ מל"ד.
תודה על התשובה,
אני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרק
פרופ` אליעזר קליינמן23/06/2009יש מקום לשקול אכן התחלת טיפול תרופתי. קשה להמליץ דרך האינטרנט איזה טיפול משום שיש להעריך היטב את מצבך הכללי ויש גם מקום להציע בדיקה המודינמית שיש בה כדי לאבחן היטב ולהתאים טיפול ראוי. בדיקה כזו מבוצעת בשלב זה באופן פרטי בלבד במכון "גפן" גבעתיים,
טל. 03-5710411. אני ממליץ על בדיקה כזו בטרם תתחיל טיפול כלשהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת בקרסולייםדדי22/06/2009
שלום
אני משתמש בנורבסק 5 מ"ג, מעל 10 שנים - כדור שמשפיע עלי להורדת לחץ דם (בניגוד לאחרים).
בשבוע האחרון הבחנתי בנפיחות בקרסוליים.
גם בעבר, לפני כשנתיים הייתה לי בצקת בקרסוליים. עכשיו הופיעה מחדש.
אני מנסה לחשוב - האם ייתכן שזה קשור לחילוף בעונת השנה, לנעילת סנדלים הדוקות, לתזונה, לנורבסק?
אודה לך על תשובתך
דדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדדי
פרופ` אליעזר קליינמן23/06/2009נורווסק אכן גורם לנפיחות בקרסוליים. עליך להמנע מעמידה או ישיבה ממושכות ולנוח עם רגליים מורמות. אם לא מספיק - יש מקום לשקול תוספת קטנה של תרופה משתנת דוגמת דיזותיאזיד או אלדוספירון במינון נמוך. התייעץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם ורחצה בים המלחלבנת22/06/2009
שלום לכולם האם למי שסובל מיתר לחץ דם בין 160 ל180 מותר לשהות בים המלח וגם לטבול במים? תודה על התשובה זה די דחוף. יום טוב לכולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללבנת
פרופ` אליעזר קליינמן22/06/2009אם לחץ הדם מאוזן ניתן לשהות בים המלח אך רצוי לזמן מוגבל. אם לחץ הדם הוא בערכים שציינת הרי שהוא אינו מאוזן, ובמצב זה עלולה השהיה בים המלח לשבש עוד יותר את האיזון עקב פעילויות סותרות כמו - הרחבת כלי דם שתוריד לחץ דם ומנגד ספיגת מלחים שתעלה את לחץ הדם. יש כמובן להזהר גם מהתייבשות עקב החום וספיגת המלחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה יום טוב
לבנת23/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה?ניב21/06/2009
שלום!
היום הייתי במיונים רפואיים ליחידה מובחרת, והם אמרו שיש לי לחץ דם גבוה.
עכשיו רציתי לשאול האם לחץ דם סיסטולי - 115 ולחץ דם דיאסטולי 65 זה תקין לנער בן 16.5?
כי מעולם לא היו לי תופעות בעיתיות עם לחץ דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניב
פרופ` אליעזר קליינמן22/06/2009לחץ הדם שציינת הינו תקין לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה!?!? O:
ניב22/06/2009אז מדוע הם רשמו לי לחץ דם גבוה ושלחו אותי לעשות אקו לב... בדיקת המוגלובין ותריאויד?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם -יצחק18/06/2009
אמי בת 82 וסובלת מיתר לחץ דם
היא שומרת על אכילה נכונה (ללא מלח, שימוש בכוסברה וכדומה משקל נמוך וכו)
בערך כמידי שבועיים היא נאלצת לקרא לשרות לילה של רופאים בנושא יל"ד
שוב ושוב היא מגיעה לבי"ח בודקים לה את הראיה וממליצים לרופא המשפחה על המשך טיפול
אמש רופאת המשפחה אמרה כבר (את האמת כנראה) "אני לא יודעת איך לעזור ומה לעשות
אני מעוניין בקבלת טיפול פרטי תוך מעקב יומיומי לזמן קצוב על מנת לפתור את העניין אחת ולתמיד
אולי שימוש ההומופטיה או משהו שבאמעות יאותר מקור הבעיה ויגזר הפתרון
הננו תושבי ראשון לציון
האם ניתן לקבל סיוע מידי בנושא?
הרבה תודה מראש
יצחק 057-565-8003
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליצחק
פרופ` אליעזר קליינמן22/06/2009לא ברור לי מה באמת הבעיות של אמך. אני מציע ליצוא עמי קשר בטלפון 0528305706 ואשמח לקבוע פגישה במכון שלנו כדי לנסות לפתור את הבעיות כמיטב היכולת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוךדנה17/06/2009
שלום ד"ר,
אני בת 40 ותמיד סבלתי מלחץ דם נמוך.
הבדיקה האחרונה הראתה 100/67.
האם זה מורה על בעיה כלשהי? (כמו תפקוד כליות לקוי?).
תודה מראש,
דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
ד``ר ויקטור פרחויקי18/06/2009לחץ הדם שלך בגדר הנורמה ולא מבשר על מחלה כלשהי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםdana15/06/2009
גבר בן 58 עם לחץ דם בערך הגבוה 160, לא יודעת את הערך השני הנמוך.
אני מתארת לעצמי שזה גבוה. האם יש צורך בנטילת כדורים? מה קורה אם לא נוטלים כדורים לאיזון לחץ הדם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלתי
dana15/06/2009האם ע"י פעילות גופנית כמו הליכה או משהו אחר יש אפשרות לאזן את לחץ הדם גם ללא תרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהdana
ד``ר ויקטור פרחויקי18/06/2009צריך יותר ממדידה אחת על מנת לאבחן יתר לחץ דם.
עקרונית ערכי לחץ דם תקינים מתחת ל- 140/80
הורדת לחץ הדם מוריד את הסיכון של מחלות לב ואירוע מוחי.
אם לחצי דם גבוהים אפשר לנסות עם טיפול תרופתי ולא תרופתי: פעילות גופנית, ירידה במשקל והמנעות משתיית אלכוהול. אם לא מצליח יש מקום לנטילת כדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך נכון למדוד לחץ דם במכשיר הבית-נונה14/06/2009
איך נכון למדוד לחץ דם במכשיר הביתי- במצב שכיבה או במצב ישיבה כשבכל מקרה היד בגובה הלב?
שמנו לב שיש הפרש בין 2 מצבי המדידה והשאלה היא איזה מצב משקף נכון יותר את לחץ הדם האמיתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נונה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/06/2009הסטנדרד של מדידת לחץ דם הינו בישיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם בטיפולי פוריותשיר14/06/2009
שלום,
אני בטיפולי פוריות לפני IVF מקבל דקא ומנוגון, עקב כאבי ראש נמדד לחץ דם
של 152/99 ו-150/90 ובהמשך לחץ הדם ירב בשעות הערב.
אך בבוקר לחץ הדם עדיין נשאר קבוע בממוצע 140/90 והגיע גם ל-142/99
והמעקב נעשה מעל לשבוע . אני בת 42 עם משקל עודף.
מה אתה מציע לבדוק ולעשות על מנת לשפר?
למה לחץ הדם בבוקר לאחר מנוחת לילה , יותר גבוה מהערב ?
תודה רבה.
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר
ד``ר ויקטור פרחויקי15/06/2009בדרך כלל ללחץ הדם בבוקר הערכים הגבוהים ביותר של היממה.
אם לחץ הדם גבוה תוך כדי טיפול ב- IVF כדאי להתיעץ עם הרופא שמטפל בעניינן הפוריות ועם מומחה בלחץ דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם שירדאלמו13/06/2009
אני בן 18.7 ולפניי כשנתיים וחצי התגלה לי לחץ דם גבוה 90\130
שבהתאם לגיל היה גבוה לאחר מעקבים חוזרים ונשנים נקבע כי אכן יש לי לחץ
דם גבוה כל הדביקות שעברתי על מנת לגלות את הגורם ליתר הלחץ דם
נמצאו תקינות אך הלחץ דם נשאר גבוה, לפני כשלושה חודשים התגייסתי
והורידו אותי מקרבי בגלל לחץ הדם עברתי מעקבים גם בצבא
ולאחר חודש התחיל הלחץ דם לרדת פלאים עכשיו לחץ הדם שלי
הוא 70\115 ואין לי שום הסבר לכך לא נטלתי תרופות .
יש איזשהו הסבר הגיוני לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלמו
פרופ` אליעזר קליינמן13/06/2009ייתכן שהיית בתקופת מתחים נפשיים שיכולים לגרום לעליות לחץ דם גם לערכים גבוהים יותר משציינת. בכל אופן - המשך לעקוב לתקופת מה, ואם הערכים ימשיכו להיות תקינים - אשריך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות נוגדות דלקת לא סטרואידיותדנית12/06/2009
האם זה נכון שהן מעלות את הלחץ דם(נקסין וכו'..)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילה
ד``ר ויקטור פרחויקי12/06/2009תרופות נוגדות דלקת (NSAID) החלט יכולות לגרום לעליה בערכי לחץ הדם, בעיקר אצל אנשים עם לחץ הדם גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם מפחידmiri11/06/2009
שלום רב
ניגשתי לקופת חולים לקבל מירשם לגלולות הרופאה בדקה לי את לחץ הדם והוא היה 166\100 ואף יותר.
בתקופה האחרונה הייתי המון בלחץ יתכן שזה משפיע ברמות כאלו?
אימי נוטלת גלולות מפני שהרופא טען שיש לה נטייה ללחץ דם והוא נוטה לגבולי
מאוד מלחיץ העינין
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירי
פרופ` אליעזר קליינמן11/06/2009לחץ נפשי עלול בהחלט להשפיע על לחץ הדם, לפחות באופן זמני. עליך להמשיך ולעקוב אחר לחץ הדם בעת רגיעה ולא תהיה זו הפתעה אם תגלי שלחץ דמך יימצא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה בלחץ הדםרובי10/06/2009
ערב טוב
אני בן 38 ללא עודף משקל ולא מעשן בחודשיים האחרונים סובל מכאבי ראש מאוד חזקים שלעיתים מלווים בבחילות או סחרחורתץ
בבדיקת ל''ד אצל אחות קופת חולים במשך שלושה ימים הערכים היו 95|155
או 90|140 הפנו אותי לרופא משפחה לבדיקה.
שאלתי היא אילו בדיקות עלי לעבור כדי לדעת אם אני סובל מלחץ דם והאם צריך שינוי בתזונה ?
ולאיזה רופא מומלץ לגשת לרופא משפחה או רופא אחר
בתודה רובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרובי
פרופ` אליעזר קליינמן10/06/2009ייתכן מאוד שלחץ הדם הגבוה מעט נובע מכאבי הראש ולא להיפך. לכן כדאי לברר יותר את מקור כאבי הראש תחילה. רצוי בעזרת נוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצ דםדודי04/06/2009
שלום רב
בן 33 בבדיקת לחצ דם במכשיר ביתי בחודש האחרון - מקבל תוצאה זהה לחצ סיסטולי בין 107 ל115 לפעמים קצת יותר אבל תמיד לחצ הדיאסטולי נמוך בין 40 ל56
האם נערכים הללו בטווח התקין לגילי
בברכה דודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דודי
ד``ר ויקטור פרחויקי06/06/2009כל הערכים שאתה מתאר נופלים בגדר הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתןעופר24/05/2009
מזה כשנה וחצי הופעת חלבון באיסוף 234 מג ליממה
קבוע כל הבדיקות הדם תקינות לרבות מיפוי- ואולטרסרונד
הרופא אמר שאם ארד במישקל יתכן בהחלט שהחלבונים יעלמו
שאלתי האם יש מצב שיש חלבונים בשתן ברמות שציינתי לאדם בריא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון בשתן-תוספת אינפורמציה
עופר24/05/2009גם לחץ דם תקין---סוכר תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעופר
ד``ר ויקטור פרחויקי25/05/2009לא ציינת מה גילך.
הגבול העליון של הנורמה הינו 150 מ"ג ב- 24 שעות. 234 חורג מהנורמה, אבל בהעדר לחץ דם גבוה, ממצאים בשתן או עדות של מחלה כליתית יש רק לעקוב ולא דורש המשך בירור, למעט איסוף חוזר כל כמה חודשים, כ- פעמיים בשנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבן בשתן- לד'ק ויקטור
עופר25/05/2009אני בן 48
האם נתקלתם במיקרים של חלבון מעט גבוה במצב שכל הבדיקות תקינות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)