מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול תרופתי בלחץ דם והכושר המיניאיציק11/03/2009
שלום האם יש משפחות של תרופות לטיפול ביתר לחץ דם או תרופות ספציפיות אשר לגביהן ידוע בוודאות כי הן פוגעות בכושר המיני אצל גברים ובחשק המיני אצל נשים ? אם כן - איזה ? תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיציק
פרופ` אליעזר קליינמן12/03/2009תרופות מסוג חוסמי ביטא כמו - דרלין, נורמיטן, לופרסור ועוד ידועות כמי שעלולות לגרום לפגיעה בכושר המיני אם כי לא בהכרח. גם תרופות אחרות יכולות לגרום לזר, אך גם יתר לחץ דם כשלעצמו עלול לגרום לאותה בעיה עצמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם עם הרגשת אדם בפנים וחוםמשה08/03/2009
שלום רב , אני סובל מערכי לחץ דם גבוהים עם עליית הלחץ דם אני מרגיש אדם בפנים וחום בגוף . בבדיקת אסוף שתן : creatinin[v] 24 -2.3 creatinin[v] 24 -2.4 בבדיקת האיסוף לקטקולאאמינים עליית נוראפינפרין בשתן הערך הוא 90 . כמו כן יש לי כאבים בשרירים [איני נוטל סטטינים ] ck 580 ldl -129 יש לי אפלה , מחלת ריאות ברונוכוליטיס ואסטמה עברתי אירוע מוחי קל ואני נוטל קומדין . שאלתי היא האם על סמך תוצאות הבדיקה הזו ניתן לקבוע מה יש לי ?. אני בן 50 לא מעשן עישנתי לפני כ-10 שנים . בתודה מראש על השירות הטוב . משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשה
פרופ` אליעזר קליינמן08/03/2009אני מציע לך לבקש הפניה למכון ליתר לחץ דם להשלמת הברור של תלונותיך ורק אז הגיע לאבחנה ראויה ולטיפול לפי הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה ?!ליאב04/03/2009
אני בן 38 ביצעתי בדיקת דם כללית להלן תוצאותיה העיקריות : כולסטרול כללי - 150 , כולסטרול הטוב - HDL - 38 ( לא עושה ספורט כבר 4 שנים)!!!! גלוקוז - 86 בנוסף כ-3 שנים שלחץ הדם שלי לא יציב , ממוצע הל"ד עומד על 90/135 ודופק ממוצע של 62 . רוצה לציין כי אבי ז"ל סבל מלחץ דם וגם אחי הגדול ממני ב15 שנים.(שאר האחים לא סובלים מכך) אני עובד בעבודה מאד לחוצה ותובענית לעיתים. שאלותיי הן - 1. האם להתחיל בספורט מתון של הליכה למשל 3 פעמים בשבוע תביא את הל"ד לנורמה? 2. לפעמים כשאני בלחץ אני מרגיש אי נעימות בלחי השמאלית וברגל האם אני צריך לדאוג ? 3. האם יש קשר בין הנ"ל ולעובדה שיש לי דופק יחסית נמוך מעיד על משהו "טוב" אולי כמו כושר מולד ?? לא מעוניין להתחיל עם כדורים !! אשמח לתגובתכם ותודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתונים נוספים
ליאב04/03/2009שכחתי להוסיף ע"מ לתת תמונה כוללת טובה יותר גובהי - 1.81 משקלי - 74
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאב
פרופ` אליעזר קליינמן08/03/2009לחצים נפשיים עלולים בהחלט להשפיע לרעה על לחץ הדם ואף לערכים הרבה יותר גבוהים משציינת. פעילות גופנית סדירה ומתונה בצד דיאטה מתאימה ומאוזנת - רצוי בעזרת דיאטנית, ותרגילי הרפית מתחים, אפשר גם בעזרת מכשיר RESP@RATE לשימוש עצמי, כל אלה עשויים מאוד לעזור ללא צורך בטיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תגובה בבקשה???
ליאב05/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפורום כבר לא עובד???
ליאב08/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה למד לחץ דם ביתי אמיןטליה03/03/2009
שלום רב, עליי לרכוש מד לחץ דם מדוייק למדידה עצמית, האם יש מומלצים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטליה
פרופ` אליעזר קליינמן08/03/2009מדי הלחץ של חב' אומרון נחשבים טובים ואמינים.
בכל מקרה כדאי לנסות כל מד-לחץ דם בהשוואה למדידה במרפאה עם מד לחץ דם של כספית ומודד מיומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קעקוע הגוף מזיק ליתר לחץ דם?אסף01/03/2009
אני בן 18 ואובחנתי כסובל מיתר לחץ דם. אינני מטופל בתרופות ואני חי את חיי כרגיל. שמעתי וקראתי באיזה פורום שקעקוע אינו בריא לסובלים מיל"ד. השאלה שלי היא האם זה נכון והאם קעקוע יכול להזיק לי בתור סובל מיתר לחץ דם? אשמח לתשובה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסף
פרופ` אליעזר קליינמן02/03/2009לא ידוע לי על קעקוע שמעלה לחץ דם, אולם יתכן שיש קשר בין האופי של בעל הקעקוע להשפעתו על לחץ הדם, למשל - אי שקט, רמת מתחים גבוהה וכד'.תתכן גם סיבה אחרת ליתר לחץ דם שאינה קשורה לכל אלה ויש לערוך בדיקות מתאימות בכל מקרה כזה בגיל צעיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם ושימוש בסטרואידיםאמיר26/02/2009
שלום דר! אני בן 33 ובמהלך ה 4 שנים אחרונות נטלתי חומרי סטרואידים לפיתוח גוף אמנם לא כול ה 4 שנים אלא בהפסקות(סייקלים) אני מעולם לא הגזמתי אבל מעולם לא סבלתי מכלום לאחרונה(שבוע שעבר) התחלתי להרגיש תחושות נימול בפנים וכובד על הגבות ודופק קצת חזק מהרגיל והיתה לי הרגשה לבדוק לחץ דם אני קרוב ל 4 שנים לא בדקתי לחץ דם כך שמעולם לא ידעתי אם יש לי בעיה או לא כשבדקתי לפני שבוע נוכחתי שהלחץ דם שלי הוא 180/80 דופק 70 לדקה כמובן כרגע אני מישתמש בהורמון סוסטנון שזה הרי טוסטסטרון אני יודע שחומר זה מעלה לחץ דם וידוע שמיתאמנים שמישתמשים בחומרים כגון אלו עולה לחץ הדם שלהם זה לא אומר שכולם חולים זה בעיקבות תרופות אלו אני עובד עם מישקלים מאוד כבדים השאלה שלי מה לעשות מצד אחד אני רוצה להמשיך ליטול תוספות אלו כי המיקצוע שלי הוא ספורט והרמת מישקולות (מיקצועי) אבל מצד שני מפחד הלכתי לרופא משפחה לפני יומיים הוא אפילו לא בדק לי את הלחץ דם ואמר לי לקנות מכונה לבדיקרה עצמית של לחץ דם ולבדוק בבוקר אחרי שינה ובלילה לפני שינה ואחרי 10 ימים לחזור ולהמשיך להישתמש במה שאני לוקח כרגיל כדי לראות איך ההשפעה ביומיים אחרונים אני בודק כשאני קם יש לי לחץ דם של: 130/75 ובלילה יש לי: 185/85 לפי שאני רואה כשאני רגוע אחרי שינה הלחץ תקין א:מה זה אומר ב:אולי תוספות של חומרי הרגעה יעזרו לי בבקשה אשמח לתשובה ממך בהקדם אפשרי תודה (מצטער על השאלה הארוכה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמיר
ד``ר ויקטור פרחויקי28/02/2009קודם כל צריך להבין עד הסוף אם יש לך לחץ דם גבוה או לא, על כן כדאי לבדוק במשך שובעיים כמו שרופא המשפחה המליץ או לבצע בדיקת ניטור לחץ דם אוטומטי במשך 24 שעות.
אם לחץ הדם גבוה, יהיה חמקום להיתייחס כמו כך, ואז להחליט אם צריך להפסיק את התוספות או לתת לך טיפול תרופתי אחר. אגב, בעת הרמת משקלות לחץ הדם עלול לעלות בצורה משמעותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אמיר28/02/2009תראה אני כבר בודק מספר ימים והמצב: בבוקר 130\80 בערב 180\80 קבוע כמעט ללא שינוי אני מתאמן כרוב ל 4 שנים ולא עשיתי פעולת ארובי הכי קטנה אפילו אני עליתי 36 קג של מסה ללא ארוביקה אני חושב אולי העורקים והמעברים שלי צרים מהמסה והחומרים וכתוצאה מכך כמו צינור שמקטינים את הפתח לחץ המים מיתחזק אולי אני צריך לעשות ארוביקה ולהרחיב את כלי הדם שלי ואז הלחץ דם ירד הבעיה שאני מפחד להתחיל ריצות הליכות וכו שלא יעלה יותר הלחץ דם שלא יהיה מסוכן מה אתה חושב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה בלחץ הדם לאורך תקופהיוסי25/02/2009
שלום רב. אני מתקרב לארבעים, צמחוני, עוסק בפעילות ספורטיבית מתונה (הליכה + מעט משקולות), בדיקות דם מצויינות (למעשה טובות יותר מאשר לפני עשר שנים), ביומסה תקין לגמרי. לוקח קונצרטה באופן קבוע. עד לפני כשנתיים לחץ הדם שלי היה אופטימלי: 120/60, במדידות האחרונות שבוצעו לי, לחץ הדם עלה באופן קבוע ל 130/70(המדידה הראשונה שנערכה עם ערכים כאלה היתה כשנתיים אחרי המדידה האופטימלית האחרונה). אני יודע שערכים אלה הינם עדיין תקינים, אולם מה יכול לגרום לעלייה הדרגתית שכזו(להוציא אולי תפקיד חדש בעבודה עם יותר דרישות או גיל)? האם יש סיבה לדאגה לגבי העתיד? (אמי סובלת מלחץ דם גבוה). תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסי
ד``ר ויקטור פרחויקי25/02/2009אין כל סיבה לדאגה.
אמת שעם הזמן, לחץ הדם נוטה לעלות, אבל לחץ הדם שלך בגדר הנורמה.
ע"פ הסיפור, מעבר למעקב לא צריך לעשות דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי הקודמתקובי24/02/2009
מטופלת גם עם קומדין בגלל המסתם האורטלי. בסיום הטיפול לאחר הוצאת המחטים היא מדממת, ולכן הוחלט להפסיק הפרין בזמן הדיאליזה. האם לא מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי הקודמת
ד``ר ויקטור פרחויקי24/02/2009אם מדממת בעת הוצאת המחטים תוך כדי טיפול בקומדין, בהחלט הפסקת ההפרין יכולה לעזור לה. הסכנה הינה קרישה של המערכת, אבל אז תמיד אפשר יהיה להוסיף כמויות קטנות של הפרין. ברוב במקרים, ניהול נכון תוך כדי טיפול בקומדין מאפשר לבצע את הדיאליזה בצורה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם בזמן דיאליזהקובי24/02/2009
לרופא שלום אימי כבת 70 עם מסתם אורטלי תותב, סיימה 5.5 שנים של דיאליזה פריטוניאלית. לא מזמן עברה להמודיאליזה, מרגישה בסדר בסך הכל. לאחרונה לחץ הדם בזמן הדיאליזה נמוך 110/44 והיא חוששת . מדוע זה כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קובי
ד``ר ויקטור פרחויקי24/02/2009אם יש ירידות של לחץ הדם, יתכן וצריך להתאים את הטיפול התרופתי ולבדוק אם כמות הנוזלים שמורידה בדיאליזה הינה האופטימלית.
לחץ דם כמו שציינת גם יכולה להיות בגדר הנורמה אם מרגישה בסדר.
כדאי לחזור ולהתיעץ עם הנפרולוג שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי בדיקת alb/cre ratio גבוהה.אילן22/02/2009
שלום אמא שלי סובלת מלחץ דם גבוה מטופל . בבדיקת דם שהיא עשתה יחס alb/cre ratio יצא 95.4MG\G הרופא נפרולוג אמר לה שהכליות שלה חולות. מצד שני הרופא משפחה אמר לה שזה לא הרבה. למי צריך להאמין? חוץ מזה מה זה אומר היחס הגבוה הזה שהוא גבוה פי שלוש ממה שצריך להיות. למה זה יכול להוביל בהמשך הדרך? להרס הכליות? האם ניתן למנוע זאת ע"י ירידה במשקל או דרכים אחרות?<? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילן
ד``ר ויקטור פרחויקי24/02/2009בדרך כלל במצבים האלו שניהם צודקים. הכליות באמת מפרישות יותר חלבון ממה שצריך להיות, מצד שני הערכים, למרות שמעל הנורמה ומעידים על מחלת כליות, לא בערכים גבוהים מאוד.
בכל זאת היתי ממליץ להמשיך במעקב אצל הנפרולוג, להוריד את ערכי לחץ הדם כמה שניתן יהיה ולבדוק אם מעבר ללחץ הדם קיימת מחלה או מצב שמסביר את החלבון בשתן.
אם יש עודף משקל, תמיד יעזור ויוסיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה למרות שאני עונה מאוחר
אילן27/02/2009יש לה עודף משקל (שוקלת 91 ק"ג וגובה של 1.50 או 1.55) כמו כן יש לה ערכים גבוליים של סוכרת glucose 117 MG/DL ו HB A1 c 6.2% תודה בכל אופן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- nf1שמואל22/02/2009
שלום דר אני בן 42 סובל מיניורופיברומהטוזיס ולחן אןפניתי לmri אשר אודגם תהליך מיצר מקום [מניגיומה ]דר הים צריך מהקב של לחץ דם בגלל של מחלת הנארופיברומטוזיס [2] יש כולסטרול 240 תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמואל
פרופ` אליעזר קליינמן22/02/2009אם לחץ הדם נוטה לגבוה - בסביבות 140/90 צריך המשך מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבולי לבן 31מילי22/02/2009
שלום, בעלי בן 31, בריא, ללא משקל עודף. עוסק בפעילות גופנית סדירה 3 פעמים בשבוע הכוללת מעט אירובי והרמת משקולות. לאחרונה הוא גילה שלחץ הדם שלו עומד על ערכים קבועים במנוחה של 145 סיסטולי 80 דיאסטולי. התפריט שלו אינו כולל הרבה מלח. לדעתי הוא לא שותה מספיק מים - פחות מליטר. האם יכול להיות שזה קשור למצב לחץ הדם שלו? כמו כן, מה הטיפול במקרה כזה? מאוד חשוב לו להיות בטווח הנורמה. מעבר לכך, האם ישנן בדיקות שחשוב שיעשה והאם לחץ דם גבולי גבוה כזה עלול לגרום לו לנזק לאורך זמן? יש לציין כי במשפחה שלו יש נטיה ללחץ דם. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למילי
פרופ` אליעזר קליינמן22/02/2009רצוי למדוד לחץ דם מספר פעמים בזו אחר זו בהפרשים של מס' דקות. אם לחץ הדם עולה על ערכים של 140/85 רצוי לפנות לרופא המטפל לברור ראשוני שיכלול גם ניטור לחץ דם ל-24 שעות ובהתאם לתוצאות להתקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנלדקס בששילוב קו אנזים Q10שלומי19/02/2009
שלום, אני נוטל מדי יום 20 מיליגרם של אנלדקס להורדת לחץ הדם. (10 מ"ג בבוקר ו 10 מ"ג בערב). קראתי ש קו אנזים Q10 יכול לשפר את ביצועי הלב ולהוריד לחץ דם. האם ניתן לשלב את הקו אנזים עם התרופה? האם אין קונפליקט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומי
ד``ר ויקטור פרחויקי19/02/2009אין בעיה בנטילת התרופות ביחד, אבל גם אין הוכחה שקיו 10 משפיע על לחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם ואסטמהדני17/02/2009
שלום. אבי בן 60 סובל מלחץ דם גבוה במיוחד, בנוסף לכך הוא סובל מאסטמה קלה שאינה כוללת התקפים של ממש ואישפוזים. רציתי לשאול האם לדעתך השילוב בין 2 מחלות אלו מסוכן יותר, ובכלל האם יש קשר ביניהם, האם האסטמה יכולה לגרום ליתר לחץ דם? כמו כן, האם עליו להקפיד במיוחד על טיפול באסטמה, כי הוא מזניח זאת מחמת קלות המחלה, וכבר המון זמן לא מתעסק בזה, השאלה היא היום אחרי שבשנים האחרונות הוא סובל מלחץ דם גבוה, האם חשוב במיוחד לטפל בכך כדי להקל בבעיית הלחץ דם. או שאין קשר ביניהם כלל וכלל. גם אשמח לשמוע אם יש איזושהי ניגוד בין תרופות ללחץ דם גבוה לבין תרופות בסיסיות של אסטמה כמו ונטולין ובודיקורט. תודה רבה מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם ואסטמה
ד``ר ויקטור פרחויקי17/02/2009לא רשמת מה טיפול שאביך מקבל ללחץ הדם.
שתי המחלות די נפוצות, לכן רוב הסיכויים שאין קשר של מחלה שלישית שגורמת כתסמינים לחץ דם גבוה וקוצר נשימה עם קצרת סימפונות.
ע"פ הסיפור האסתמה קלה ואין סיבה שתסכן אותו.
לפעמים יש תרופות בטיפול ביתר לחץ דם, כמו חוסמי ביטא, שיכולות לגרום לבעיות אצל חולי אסתמה, אבל הרופאים בדרך כלל מודעים לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלקסולוגיה ולחץ דםאביחי17/02/2009
שלום, ברצוני לדעת האם רפלקסולוגיה מגבירה לחץ דם. כמו כן, אשמח לקבל עצות לשמור על לחץ דם תקין (פעילות גופנית, תזונה וכו') תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלקסולוגיה ולחץ דם
ד``ר ויקטור פרחויקי17/02/2009בדרך כלל רפלקסולוגיה לא משפיעה על לחץ הדם.
ירידה במשקל, הגבלת שתיית אלכוהול, פעילות גופנית אירובית, ירידה במשקל אם יש עודף והגבלת המלח בדיאטה אמורים להוריד את ערכי ל.ד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)