מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מישרת עלי זית ליתר לחץ דםאפרת24/05/2009
קיבלתי ממרפאה עממית. מה אומרת על כך הרפואה הקונוונציונלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת
ד``ר ויקטור פרחויקי25/05/2009לא אומרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר למדידת לחץ דםאלון22/05/2009
אני גבר בן 57. מעונין לרכוש מכשיר למדידת לחץ דם בבית.
עלות המכשיר לא מהווה גורם .
מה סוג המכשיר שהייתם ממליצים לרכוש והיכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלון
ד``ר ויקטור פרחויקי23/05/2009כל מכשיר אלקטרוני עם מנג'טה (רצועה) על הזרוע בעיקר אמין.
כדאי לאמת את דיוק המכשיר עם מדידה במרפאה או אצל הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמלולדליה21/05/2009
לדר שלום
נאמר לי לחצות את הנורמלול 25 חצי בבוקר וחצי בערב
וזה בגלל שהידים נרדמות לי בלילה.
על דף התרופה כתוב לא לחצות .
מה דעתך?
תודה
דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליה
ד``ר ויקטור פרחויקי21/05/2009אפשר לחצות את הכדור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחור צעיר בעל לח"ד מעוניין לעשות כומשה21/05/2009
הלח"ד שלי מאוזן ואני מרגיש טוב ויש לי קושי בפעילות גופנית ממושכת כנראה בגלל שאני לא בכושר ואני רוצה להיכנס אליו...
1. האם יש הגבלות מסוימות במהלך הפעילות הגופנית חוץ מלא לעסוק בפעילות אנאירובית (כמו הרמת משקולות)?
2. הרמת משקולות פחות מעניינת אותי ואולי אני יעשה מעט, אילו פעילויות גופניות נוספות מוגדרות אנאירוביות? מכשירי כוח כמו מתח, הפעלת לחץ לצדדים עם הידיים/רגליים, כפיפות בטן, שכיבות שמיכה, ספינינג, איגרוף - אילו מהפעילויות מומלצות ומומלצות פחות?
3. מה הבעיה בפעילות אנאירובית אם יש לי לחץ דם מאוזן? ז"א תקין עם תרופות.
4. ריצה, אופניים ושחיה - אפשר לעשות בלי הגבלה כמו כל שאר האנשים?
5. הדופק שלי נמצא בסביבות ה- 65-80 בעקבות התרופה (נורמיטן) והלחץ דם תקין (120-125/80). בעבר הדופק שלי היה מאוד גבוה כל הזמן 85-95 במנוחה.. ועכשיו מצד אחד אני מרגיש קצת יותר טוב כי הדופק ירד אבל מצד שני אני לא מצליח להגיע למאמצים שהצלחתי להגיע אליהם בעבר ואני מתעייף בפעילות גופנית יותר מהר.
האם זה תופעת לוואי מסוימת של התרופה? ואם כן, האם זה עלול להפריע לי בעשיית כושר גופני?
תודה רבה על העזרה! עבודתכם מבורכת :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה
ד``ר ויקטור פרחויקי21/05/2009כמו שאתה בעצמך הגדרת, פעילות אנאירובית לא רצויה בגלל שבעת הפעילות עצמה אפשר להקפיץ את לחץ הדם לערכים מאוד גבוהים. זה קורה באופן עקבי אצל בריאים ואנשים עם לחץ הדם גבוה מסוגלים לעלות עוד יותר.
הרמת משקלות או את הגוף עצמו, לא חשוב עם איזה מכשיר נחשב לאותו הדבר. פעולה שחוזרת על עצמה מספר רב של פעמים, בלי לתת לשריר "לנשום" גורמת לכך.
לעומת זאת, בפעילות אירובית, הליכה, ריצה, אופניים, שחייה התופעה בדרך כלל לא קיימת. אגב, לחץ הדם נוטה לרדת כל עוד מבצעים פעילות אירובית סדירה.
לגבי הדופק, כדאי לך ללמוד מה קורה אתו, עד כמה מפריע ועד כמה אתה מסוגל לפתח סיבולת לב ריאה עם אימון מסוים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין ל"ד גבוה לגיל המעברעינת18/05/2009
האם יש מחקרים לגבי קשר בין עליה בלחץ הדם לגיל המעבר?אני בת 50 ולפני כשנתיים כשהתחיל גיל המעבר החלה גם עליה בלחץ הדם וכיום אני בטיפול תרופתי.קרובת משפחה עידכנה אותי כי גם לה היה סיפר דומה ,ולאחר תקופה לחץ הדם התאזן והיא הפסיקה את הטיפול התרופתי.כיום,חצי שנה לאחר הטיפול התרופתי לחץ הדם שלי הוא באופן קבוע בסביבות 110/65.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינת
ד``ר ויקטור פרחויקי19/05/2009אין הרבה קשר בין גיל המעבר לבין יתר לחץ דםץ אני מבין שלא לוקחת הורמונים, אשר בעצמם יכולים לגרום לעליית לחץ הדם.
עם הגיל, לחץ הדם נוטה לעלות ואם קיימת נטייה ללחץ הדם גבוה, מופיע יתר לחץ דם.
לחץ הדם שלך מאוזן היטב. קשה לנבא אם אפשר יהיה מתישהו להפסיק או להוריד את התרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה ד"ר. מה ההשפעות של לחץ דם כזה?גיל15/05/2009
במהלך הלידה ?
האם יש סיבה לעדיף ניתוח קיסרי ולא לידה רגילה וטבעית?
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה
ד``ר ויקטור פרחויקי16/05/2009עדיין די רחוקה מהלידה, אך מבחינה רפואית ההחלטה תלויה באיזון לחץ הדם מהלך ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה בלחץ דם עקב טיפול תרופתי?משה15/05/2009
לפני נטילת הנורמיטן לחץ הדם שלי היה קבוע פחות או יותר במהלך כל היממה בין 135-140/85 ומאז שאני נוטל נורמיטן 25 מ"ג שמוריד לי את הדופק למצב תקין כמו שצריך (במקום 90-100 ל- 70-80) אני רואה עליה משמעותית בלחץ הדם שלי בלילה.
ככל הנראה מהפסקה של התרופה שאני נוטל בבוקר ושמספיקה לי במהלך היום.
במהלך היום הלחץ דם שלי תקין ואפילו טוב מכך 120-125/70 אבל בלילה הלחץ דם שלי עולה פתאומית ל- 145/95 וזה ממש מדאיג אותי.
האם לקיחה של נורמיטן גורמת לעליה דרסטית בלחץ הדם ברגע שמפסיקים לקחת את התרופה?
האם ברגע שהתרופה נחלשת יש עליה בלחץ הדם *יותר גבוה* מאשר הלחץ דם היה לפני התחלת הטיפול?
כי זה נראה לי ממש לא טוב אם כן...
האם אוכל להפסיק את הטיפול במידה ויש לי ערכים תקינים סה"כ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/05/2009לחץ הדם אינו מאוזן לחלוטין, יתכן ומינון התרופה שאתה נוטל אינו מספיק או שלא מכסה את כל היום.
הייתי עושה בדיקת ניטור לחץ הדם במשך 24 שעות כדי לבדוק את הסוגייה.
אם הנתונים הקיימים קשה לחשוב על הפסקת הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לח"ד והשתלת כליהאביבית15/05/2009
יתר לחץ דם גרם לי לאבדן הכליות עד כדי צורך בהשתלת כליה.
האם יש הגיון באיסור על מתן תמורה סבירה למי שתורם כליה להשתלה?
קראת באריכות עשרות מאמרים רפואיים או אתיים שכולם תומכים, אז למה אנחנו תקועים בדיאליזה כבר שנים?
ראו באתר של אירגון ידידים להצלת חולי כליות בישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אריק
ד``ר ויקטור פרחויקי15/05/2009התשובה חורגת מגבולות הפורום, אבל בכל זאת העביר את דעתי.
תמיד החוק זז יותר לעט משאיפות הכלל בגלל שמנסים לשמור על הזכויות של החלשים. למעשה יש איסור של חכירה ושכר באיברים. הסוגייה ללא ספק מורכבת וצריך למצוא פתרונות להגדלת מספר ההשתלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם כרוני בהריוןגיל06/05/2009
אני עם לחצי דם גובהים החל משבוע 17 השיא היה 150/95
כיום שבוע 37 מטופלת באוסמטו אדלאט
30 מ"ג פעמים ביום ולחצי דם עומדים קבוע על 135/92
האם נחשב תקין ?
מבחינת הרופא השנשים שלי כן.
הייתי מעונינת לשמוע עוד דעה מקצועית בנושא.
חשוב לציין שאני סובלת מעיקצוצים בידים וברגלים
ושיכול להיות זמן ממושך בו פרק היד שלי ממש רדומה.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה
ד``ר ויקטור פרחויקי11/05/2009כל עוד לחץ הדם נשאר בערכים כמו שאת מתארת וללא חלבון בשתן או תסמינים/הפרעות אחרות, אפשר לחשב את לחץ הדם כסביר ומאוזן לצורך ניהול תקין של ההריון. לא בטוח שהתלונות האחרות קשורות ללחץ הדם. כל מה שצריך לעשות זה להמשיך עם מעקב צמוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריון ולחץ דם גבוהחביבה05/05/2009
אני בשבוע 8 להריון עם לחץ דם בעליה 140 יש לי עודף משקל שאני עובדת להוריד אבל כידוע זה לוקח זמן,
מה אפשר לעשות בזמן ומצב כשלי בלי לקחת כדורים?
בדכ אני בריאה בלי בעיות של לחץ דם אני בת 30.
תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חביבה
ד``ר ויקטור פרחויקי11/05/2009בשלב הנוכחי עליך להיות במעקב צמוד של רופא נשים עם נסיון בהריון עם סיכון. לא ברור אם לחץ הדם ימשיך לעלות או לא. בשלב הנוכחי אין צורך בטיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםלאה05/05/2009
שלום רב
יש שאלה שמאוד מעניינת אותי, וגם אחרי חיפוש מייגע לא הצלחתי למצוא לה תשובה :
לפי מה שהבנתי, לחץ הדם הסיסטולי, מרמז על הכוח שמפעיל הלב כדי לדחוף את הדם לעורקים, ולחץ הדם הדיאסטולי נותן אינדיקציה לתנגודת של מערכת כלי הדם כיוון שזה הלחץ המצוי בצערכת בזמן שהלב רפוי. אני מבינה למה זה בעייתי שהערך הדיאסטולי גבוה מידי: זה אומר שכלי הדם מוצרים או נוקשים והלב יצטרך "לעבוד קשה" כדי לפמפם דם. אבל למה הערך הסיסטולי צריך להשמר נמוך? הרי אם יש ספורטאי עם דופק נמוך (למשל) - הגיוני מאוד שבכל פעימה הלב שלו יצטרך לתת דחיפה הגונה לדם כד לאפשר הגעה של מספיק כמות דם = לחץ דם גבוה.
ועוד שאלה- אנשים גבוהים צריכים לחץ דם גבוה יותר? הרי הלב של אדם בגובה 1.90 צריך להשפריץ את הדם לגובה משמעותי יותר מזה של ליבו של אדם בגובה 1.50 . האם יש סקאלות שונות לגבהים השונים?
אם יש לך תשובה או אם אפשר יהיה להפנות אותי למקום עם תשובה אהיה אסירת תודה
יום נעים!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאה
ד``ר ויקטור פרחויקי11/05/2009לחץ הדם הינה תופעה פיזית שמבטאה את הלחץ של הדם על דפנות כלי הדם. לחץ הדם הנו משתנה עם שמתאפיין בפונקצייה סינוסוידאלית, מה שאומר שלחץ הדם עולה עד לשיא ואחר כך יורד עד לנקודת שפל, אבל בכל רגע נתון מופעל לחץ של כמה עשרות מ"מ כספית על כלי הדם.
אנחנו נוהגים למדוד רק את השיא (סיסטולי) והשפל (דיאסטולי), אבל אפשר לחשב משתנים אחרים כמו הממוצע (שהוא לא ממוצע מתמטי). לכל אחד מהם יש קשר פיזיולוגיי ואפידמיולוגי.
לחץ הדם הסיסטולי מושפע בהתכווצות הלב והדיאסטולי מתנגודת כלי הדם ההקפים, אבל לכל אחד מהם גם השפעה מהשני.
בסיכום לחץ הדם הינה פונקציה סינוסוידלית שנוהגים לפשט רק ע"י הסיסטולי והדיאסטולי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עם רופא היפונדר?שאלה03/05/2009
הרופא משפחה שלי ממש היפוכנדר
בבדיקה נמצאו ערכים של לחץ דם 140/90
אני בן 59
לא שמן-גובה 185 -שוקל 85
הולך ברגל כל יום שעה וחצי
לא אוכל בשר
לא אוכל מאכל שיש בו שמן
לא אוכל מאכל שיש בו סוכר
מעשן 2 סיגריות ליום
והרופא רשם לי RAMITENS 5 MG פעמיים ביום
מה חטאתי ומה פשעתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר ויקטור פרחויקי03/05/2009הגישה העכשיוית ביתר לחץ הדם הינה לחשב ל.ד. תקין מתחת ל-120/80, טרום יתר לחץ דם בין 120-140/80-90 ויתר לחץ דם מעל 140/90.
למעשה 140/90 הינו ערך גבולי. יתכן ואם תקבל טיפול ליתר לחץ דם ירד הסיכון של מחלת כלי דם, בעיקר השפעה על הלב ואירוע מוחי.
במקרה שלך היתי עושה בדיקת ניטור לחץ דם 24 שעות על מנת להשלים את הבירור אם זקוק לטיול תרותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת הרגעה לסובלת מיתר לחץ דםיפעת03/05/2009
אני אשה בת 53 שסובלת כבר שנים מלחץ דם גבוה. אני נוטלת פעמיים ביום נורמלול 50 מיל - בוקר וערב ודיתודיאזיד בצהרים ומיקרופירין. לאחרונה יש לי לחץ נפשי רב שמעלה את לחץ הדם ואני מחפשת תרופה להרגעה שלא תתנגש בכדורים. אודה לעזרתכם . יפעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפעת
ד``ר ויקטור פרחויקי03/05/2009עיקרונית אין הרבה תופעות לוואי מוצלבות בין תרופות הרגעה והטיפול שאת מקבלת, אבל כדאי לפנות לרופא המשפחה אשר מכיר אותך, ובעת הצורך יוכל לנטר את ההשפעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מאוזנתעדן01/05/2009
שלום אני אישה בת 58 סובלת מיתר ל.ד שנים רבות .. בשנה האחרונה לחץ הדם גבוה רוב הזמן למרות התרופות. מדובר על 170\90 ואף יותר מכך.... הרופא החליף לי את סוגי התרופות פעמים רבות ובכל זאת ללא הצלחה מרובה. בחודשים האחרונים התחילו להופיע בכפות הידים וליד הצפורניים ובכף הרגל והקרסול פיצעונים קטנים ומוגלתיים אשר לסירוגין מופיעים ונעלמים... ובנוסף בצקת בכף הרגל בעיקר. האם יש לזה קשר ללחץ הדם הגבוה ? אודה מאוד לקבלת תשובה כי למען האמת אני כבר מודאגת מאוד ידוע לי שאני חייבת לראות רופא דחוף וכמובן שאעשה זאת בימים הקרובים. עד היום לא בקרתי רופא בגלל בעיה פיזית שאיני מעוניינת לחשוף כאן. תודה מראש עדן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדן
ד``ר ויקטור פרחויקי03/05/2009יש כל מני שאלות פתוחות כמו אכילת מלח, תרופות אחרות כולל נוגדי דלקת, הורמונים וכו'. באמת כדאי להבדק ע"י מומחה ביתר לחץ דם,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותדקלה30/04/2009
שלום,
1. איך עישון משפיע על לחץ הדם? האם מעלה אותו באופן זמני כמו שקפה מעלה באופן זמני או שמעלה לחץ דם באופן קבוע?
2. האם טרשת עורקים גורמת לעלייה בלחץ הדם?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
פרופ` אליעזר קליינמן30/04/2009עישון וטרשת העורקים פוגעים בגמישות כלי הדם דרך מנגנונים שונים ובכך "מסייעים" לעלית לחץ הדם, אם כי לא בהכרח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)