מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ל"ד בסדר אבל כאב ברגל מהברך ומטהאלי30/04/2009
שלום רב,
אני בן 65 עם עבר מפוקפק של צינתורים וסטנטים וגם יתר-לחץ-דם מתון. עם הנורמיטן 12 מ"ג ו 80+80 דיובאן אני בסדר מבחינת ל"ד ושומנים. אלא שיש לי כאבים ברגל מהברך ומטה, כולל כאב בכף הרגל.
אבקש עצתך. בתודה מראש אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
פרופ` אליעזר קליינמן30/04/2009יש לבדוק האם מקור הכאבים הוא עקב סתימה בכלי הדם של הרגל או בעיה אורטופדית. התייעץ עם רופא המשפחה שיפנה אותך לבירור המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת HYPERTENSIVE CRISISאני29/04/2009
שלום
אני סובל מדיכאון עמיד ומטופל ב2 תרופות נוגדות דיכאון שבאופן עקרוני אסור לשלב בניהם מהחשש לHYPERTENSIVE CRISIS.
התרופות הן נרדיל (MAOI) ובונסרין (טטריציקלים)
יש לי במשפחה יתר לחץ דם שאבא שלי סובל ממנו ומטופל בתרופות נגד לחץ דם ולי בעבר היה לחץ דם גבוהה של 180/95 אבל מאז ירדתי במשקל ועכשיו הוא גבולי - 145/90. בגלל שאני לוקח את השילוב של התרופות הנ"ל רציתי לדעת האם הוספה של תרופה נגד לחץ דם תימנע את הסיכון לHYPERTENSIVE CRISIS או לפחות תקטין את הסיכון משמעותית?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאני
פרופ` אליעזר קליינמן30/04/2009הייתי ממליץ לך לנסות תוספת של 2 קפסולות אומגה 3 ברכוז של לפחות 60%.אלו יכולים לבד לעזור הן לדכאון והן לייצוב לחץ הדם. אני מקווה שאכן כך יהיה. אם כן ניתן יהיה בעצה עם רופאיך לנסות להפחית מינון תרופתי של התרופות שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי
אני03/05/2009תודה על העצה. אני ינסה את זה באמת
אבל מה לגבי ההיפרטנסיב קריסיס? לפי מה שרופא הסביר לי העליה בלחץ הדם יכולה להגיע בפתאומיות ולא הבנתי אם תרופה נגד לחץ דם מונעת עליה חדה או שהיא פשוט מורידה באופן קבוע את הלחץ דם וזה לא ימנע את העליה הקיצונית?
אני ינסה כניראה את האומגה 3 אבל רק כתוספת זה לא במקום התרופות שאני לוקח כרגע כי לבד אומגה 3 לא תספיק לי נגד דיכאון
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםקרן29/04/2009
לבעלי בשנה האחרונה עלה לחץ הדם לסביבות 82\150 האם זה מצריך טיפול ? הרופא שלו לא ממהר לתת טיפול .
בעלי בן 59 עם עודף משקל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
פרופ` אליעזר קליינמן30/04/2009עדיף לנסות קודם שנוי באורח החיים הכולל שנוי תזונתי מתאים להורדת משקל ופעילות גופנית סדירה, רצוי בהתווית אנשי מקצוע מתאימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלוק לבן?שלמה29/04/2009
במדידות לחץ דם אצל רופא או אחות לחץ הדם שלי תמיד גבוה. לעומת זאת במדידה ביתית הוא נראה תקין (בסביבות 125.85) עם דופק 55
מכיוון שאני עוסק בפעילות גופנית שכוללת ריצות ארוכות (10 ק"מ) עברתי לאחרונה בדיקת ארגומטריה ומיפוי לב. גם בבדיקה זו לחץ הדם בתחילת הבדיקה היה גבוה מאד (167.90 ודופק 74 שהוא גבוה ב 20 מהרגילאצלי במנוחה). בשיא המאמץ לאחר 12 וחצי דקות ודופק 171 (מקסימלי לגילי -49 )הגיע לחץ הדם לערכים של 195.85.
בבדיקה נמצאו עדויות לאיסכמיה קלה הפיכה בקיר תחתון (בדיקת המאמץ לא הייתה אבחנתית אבל המיפוי במאמץ הראה פגמי מילוי קלים).
פרט לאספרין וכדור להפחתת כולסטרול (למרות שמצב הכולסטרול שלי סביר HDL 66, LDL 126) רשם הקרדיולוג גם תכשיר להורדת לחץ דם קרדילוק 2.5 (בדיקת לחץ הדם אצלו הראתה לחץ דם של160.105 ערכים שאני לגמרילא מכיר). הסיבה לכך היא מניעת תופעות של לחץ דם לא יציב בהתרגשות/לחץ.
לאחר נטילת הכדורים במשך שלושה ימים לחץ הדם שלי הוא כ 115.72 ודופק 49 (מדידה ביתית). מה שמדאיג אותי הוא שבריצה (הרופא אישר המשך פעילות אירובית) הדופק נותר נמוך מאד ולאחר 7 ק"מ ריצה בקצב של כ 6 דקות לקילומטר הוא נותר על 120 ואף פחות (בד"כ מגיע ל 135-145). שאלתי היא האם אין סכנה בעובדה שהדופק במאמץ נמוך כל כך והאם לא עדיף במקרה זה להימנע מנטילת הכדורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלמה
פרופ` אליעזר קליינמן30/04/2009אין סכנה בדופק שתיארת, אך יש מקום להוריד את הקרדילוק למחצית המינון - 1.25 מ"ג בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה בהריון...נורית אפלמן26/04/2009
אני כרגע בהריון בשבוע 34+4 ימים, לפני כשבוע התחיל לעלות לי לחץ הדם בין 130 ל-140 בממוצע ואפילו קצת יותר, יש לציין שזה ההריון השני שלי, ובהריון הראשון היתה לי רעלת הריון ויילדו אותי בשבוע 35, רציתי לשאול האם זה מסוכן לי ולעובר? והאם יכול לקרות לי משהו כתוצאה מהלחץ דם הגבוה הזה, אודה על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורית אפלמן
ד``ר ויקטור פרחויקי26/04/2009על פי סיפורך, עליה בלחץ הדם בשליש האחרון של ההריון יכול להיות הסימן הראשון של רעלת הריון. כדאי לך להיבדק ע"י הרופא המיילד לעיתים קרובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כליותאביבית24/04/2009
שלום דוקטור עשיתי לפני 5 ימים כמהה בדיקות לגבי תיפקודי כליה אני מודאג ולא מבין ההאם תוכל בבקשה להסביר מה מצב הכליות ותיפקודם תודה להן התוצאות:
קריטאנין 1.47
GFR (glomerular filtration rate)- 54
urea 53
והיה עוד משהוא ווראה משהוא.. שזה יצא 7.4
עשיתי אולטרסאונד של הכליות ודרכי השתן ויצא תקין רשמו רק הסתידות כלה
תרופות קבועות שאני נוטל: ליתיום 600מ"ג , אספרין 100 מ"ג , לפיטור 20 מ"ג.
אני בן 50.
הודה לך מאוד על התשובה כי אני בלחץ קראתי שה GFR צריך להיות יותר גבוה מ 54
הודה לך על התשובה מה המצב של הכליות ומה מצב תפקודם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרים
ד``ר ויקטור פרחויקי26/04/2009תיפקוד הכליות שלך מתחת לנורמה המצופה לגילך.
חשוב לדעת מה תיפקוד הכליות היה בבדיקות קודמות. על כל פנים כדאי לך להיבדק ע"י נפרולוג- מומחה למחלות הכליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ביתר לחץ דםמיקי24/04/2009
שלוםרב,
אני אישה בת 46, סובלת מעודף משקל בינוני. אחרי שנים של לחץ דם גבולי, ולאחרונה גבוה, רשמה לי הרופאה נורמיטן 100 והתחלתי לקחת אותו אחת ליום בערב. בכוונתי לטפל בנושא גם באמצעות שינויי תזונה, פעילות גופנית ודיקור סיני. ברצוני להעלות בפניך שלוש שאלות:
1. ה אם לאחר התייצבות בערכי לחץ הדם ונקיטת הפעולות שפרטתי להלן, אוכל להפסיק ליטול את התרופה?
2. האם יש מניעה או הגבלה בפעילות גופנית אותה מותר לי לעשות?
3. האם יש להמנע ממאמץ כלשהו?
בתודה מראש, מיקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקי
ד``ר ויקטור פרחויקי26/04/2009עם הגיל ועליה במשקל לחץ הדם נוטה לעלות.
אם תרדי במשקל ותבצעי פעילות אירובית, סביר להניח כי לחץ הדם ירד.
אם הירידה תהיה משמעותית ותחזרי לערכים תקינים, יתכן ותוכלי להפסיק את הטיפול.
פעילות גופנית בהחלט יכולה לתרום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוך\גבוהסי23/04/2009
היי :)
הרופא כתב לי משהו בנוגע ללחץ דם ואני מעוניינת להבין מה זה אומר ..
לחץ דם נמוך\גבוה\נורמאלי ?
אני בת 17
לחץ דם בערכים של 49\93 מ"מ כספית. הדופק היה 84 לדקה.
אם זהו מצב שאינו נורמלי איך אפשר לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליז
פרופ` אליעזר קליינמן23/04/2009זהו אמנם לחץ דם נמוך אך הוא קיים בהרבה נשים צעירות ויכול לגרום לחולשות. ניתן להוסיף מלח לאוכל, להרבות בשתיה ובעת חולשה לשתות קפה. אין צורך בטיפול אם אין מחלות רקע ידועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר המשך תגובה
סי24/04/2009זהו לחץ נמוך מאוד או סביר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה בצבאטל23/04/2009
שלום,
מצאו לי לחץ דם גבוה (זה כנראה מהגנטיקה כי גם לאמא שלי וגם לאח שלי יש לחץ דם גבוה). אחרי 2 בדיקות בימים שונים, אמרו לי להגיע למעקב אצל רופא היחידה (כרגע אני בגימילים)- 150/96 דופק- 89 ו- 160/90 דופק- 97 . זה מסוכן? יכולים לתת לי פטור לעבודה משרדית? כי אני כרגע נמצאת בקורס בטכני שאחריו אני אמורה להתחיל עבודה שהיא פיזית. יכולים להוציא אותי מהתפקיד אם ימצאו שהלחץ דם שלי הוא גבוה באופן קבוע?
איזה בדיקות יעשו לי כדי לבדוק מה הבעיה? (עשו לי בדיקות אק.ג והם יצאו תקינות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
פרופ` אליעזר קליינמן23/04/2009יהיה צורך לחזור כ-10 פעמים על מדידות לחץ הדם. רצוי במצב רגוע. גם אם מדידה ראשונה גבוהה זה יכול להיות עקב התרגשות וחרדה, ולכן כדאי לחזור לפחות עוד פעמיים לאותה מדידה בהפשים של מס' דקות. ייתכן מאוד שלחצי הדם שנמדדו היו בעת מתחים ולכן אינם משקפים בהכרח את המצב האמיתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגימלים בגלל לחץ דם גבוהה?
עינב26/04/2009זה יכול לקרות?
סליחה אם השאלה לא כל כך מתאימה לפה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה??נעמה21/04/2009
בעלי בן 58 סובלת מסוכרת 2, ערכי שומנים בדם גבוהים, מטופל בתרופות. לא מאוזן אופטימלי. סובל מעודף משקל (30 ק'). לאחרונה, מרגיש קצת כאבי ראש, מדדתי לו לחץ דם עם מכשיר זרוע דיגיטלי ביתי ומיזה זמן שיש לו: 151/96 דופק: 98. האם זה מאד גבוה? סביר? כמה צריך להיות בגילו??. בעבר הרחוק קיבל כדור נורמיטן מרופא של לחץ דם, והוא מדעת עצמו הפסיק כי זה עשה לו לו טוב. איזה תרופה קיים היום בשוק שעוזר מאד ואין לזה תופעות לוואי? (הוא חבר קופ"ח כללית). תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמה
ד``ר ויקטור פרחויקי21/04/2009לחץ הדם של בעלך גבוה וכנראה שמעבר לצורך בדיאטה, יש מקום לטיפול תרופתי. כדי בקר אצל רופא המטפל או מומחה ביתר לחץ דם על מנת לאזנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות ללחץ דםאלי20/04/2009
בבדיקת איסוף שתן החלבון בשתן 212 מג ל-24 שעות. קריאטינין בדם
1.78 .למרות שלחץ הדם שלי תקין ומאוזן עם 10 מג אנדלקס ו-12.5
מג נורמיטן, רופאת המשפחה שלי אמרה לי להעלות את המינון של
אנדלקס ל- 20 מג ביום. . . החשש שלי הוא שלחץ הדם שלי יצנח יותר
מדי. ואני פוחד לקחת את המינון הנוסף של התרופה.
מה עלי לעשות
תודה
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
פרופ` אליעזר קליינמן21/04/2009אם לחצי הדם מאוזנים היטב ניתן להשאר עם המינונים הקודמים. חשוב לעקוב אחר התפקוד הכלייתי ורצוי להיות במעקב נפרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא עם לחץ דם גבוהה מאוד..דניאל20/04/2009
שלום רב,
אבא שלי כבן 50 כבר שנים סובל מלחץ דם גבוהה מאוד.
רציתי לשאול- 1.מה ניתן לעשות על מנת "להכניס" אותו לאורח חיים בריא? 2.ו.מה ניתן לעשות על מנת להוריד את לחץ דם הגובה שהוא סובל ממנו?
בנוסף, 3.אבא שלי אדן עסוק שמתרוצץ כל יום כל היום, מה שלפעמיים מביא אותו לקריזות ועצבים. ובאופן כללי כאשר הוא מתעצבן בקלות הוא יכול בשנייה להפוך לאדם שונה לחלוטין, ולחץ הדם שלו יכול לעלות תוך שנייה אם מעצבנים אותו, ואני מפחדת שחס וחלילה הוא יוכל לקבל התקף לב מזה מה לעשות?
4.והוא שותה מידי ערב יין, ואוכל מידי פעם שיני שום טריים (מה שמביא לריח רע וחזק מהפה חח..)- האם בסדר מה שהוא עושה?
אשמח לקבל תשובות לכל שאלותיי.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליובל
פרופ` אליעזר קליינמן21/04/2009קשה מאוד לעזור לאדם שלא מעוניין לעזור לעצמו.
קודם כל חשוב מאוד שאבא יגיע למכון לטיפול ביתר לחץ דם כדי לאבחן האם ישנה בעיה, ובאיזה מידה היא קיימת. לחץ דם גבוה יכול להתפתח ממתחים ומאורח חיים מטורף כפי שאת מתארת. לכן חשוב מאוד לטפל בכל אלה במסגרת רפואית מתאימה. העזרו ברופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לחץ דם 123/63 הינו תקין בגיל 60edit19/04/2009
הדופק-- 55.
האם אלה ערכים תקינים, למרות הפער הגדול בין הדיאסטולי לסיסטולי?
תודות מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר edit
ד``ר ויקטור פרחויקי19/04/2009לחצי הדם והדופק תקינים למדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם וגלי חום?מורן13/04/2009
שלום רב וחג שמח,
שמי מורן, בת 27.
מזה כשבועיים אני נמצאת בביקור בניו יורק.
אני בחורה בריאה, לחץ הדם שלי בכל הבדיקות בשנים האחרונות תמיד עמד על 120/80.
בשבועיים האחרונים יצא לי לבדוק את לחץ הדם שלי ובשתי הפעמים הוא עמד על 140/100.
הפעם הראשונה היתה שבוע שעבר (אז מדדתי פעמיים) והפעם השניה היתה אתמול (מדדתי 3 פעמים לוודא שהמכונה אכן בסדר). את הבדיקה עשו גם אבי ואחותי ולחץ הדם שלהם היה תקים במכונה.
מאתמול בלילה יש לי גלי חום בגוף, כל כמה דקות אני מרגישה שהפנים שלי עולות באש וחם לי בגוף ואז זה נרגע. עלי לציין שאני בזמן החודשי הנשי (למרות שאף פעם לא קרה לי דבר כזה בזמן הזה) ועלי לציין גם שאני היפוכונדרית (ויש מצב שאני מלחיצה את עצמי יתר על המידה).
מאחר ואני לחוצה אשמח לקבל תשובה בהקדם.
המשך יום מקסים וחג שמח
מורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורן
ד``ר ויקטור פרחויקי13/04/2009כשתחזי לאחץ כדאי לחזור ולבדוק את לחץ הדם כל כמה ימים.
אם לחץ הדם ימשיך להמצא גבוה, כדאי לך להבדק ע"י רופא.
לא ברור אם התופעות שאת מתארת יש משמעות, כאשר הרגשת חום בדרך כלל אינו תסמין של לחץ הדם גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא עקשניתגלעד12/04/2009
אימי אישה בת 67 עקשנית ומסרבת לשאול מחשש לפחיתות בכבודה. אני בן למוד ניסיון יודע שרק מה שכתוב ניתן להראות לה כדי להוכיח את צדקת דברים. אימי בעלת לחץ דם גבוה ולקתה באירוע מוחי לפי 4 שנים. מאז לוקחת תרופות שונות. רופא המשפחה המליץ לה מספר פעמים על פלוויקס למניעת השבצים הבאים, אך הוא לא ידע אם קופת החולים משתתפת בעלות או האם פלוויקס נמצאת היום בסל התרופות (בעבר אני יודע שהיא לא הייתה בסל- האם זה השתנה?) בנוסף, האם אכילת 5-8 כפות עמבה או חילבה אמורים להוריד את לחץ הדם? רופאה אלטרנטיבית המליצה על כך לאימי והיא מתעקשת לאכול את הדברים הללו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלעד
ד``ר ויקטור פרחויקי13/04/2009היות והטיפול באירוע מוחי בורח מתחום התמחותי, אינני יודע אם הפביקס נמצא בסל הבריאות להתוויה של אימך.
לגבי החילבה והעמבה, אין בסיס מדעי להשפעה על לחץ הדם, אבל גם אין הוראת נגד, על כן, אם אמך רוצה לקחת ומרגישה שלמה וטוב, לא הייתי מפסיק.
מה שלא יהיה, צריכה להיות עם לחץ דם תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלוויקס נכנסה לסל התרופות
אבי13/04/2009אתה יכול גם להוציא על זה כתבות ולהרגיע את אמך ככה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)