מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם מטופל שונה לאחרונה קיצונירני22/10/2008
לחץ דם מטופל שונה לאחרונה קיצוני ביום 140/75 מינוס פלוס ובערב לאחרונה ירידות ל100/56 מינוס פלוס. מטופל באטאקנד 16מ"ג ואמלו 5 "מ"ג . הפסקתי לקחת בימים האחרונים על דעת עצמי את האמלו 5"מג .אך לא עוזר ביום ערכים גבוהים יותר ובערב נופל לחץ הדם .מה לעשות בבקשה? עליי לציין שעשיתי לפני חצי שנה הולטר לחץ דם והיה בסדר. ורק בשבועות האחרונים כמעט כל יום בערב ובמנוחה לחץ הדם נופל. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרני
פרופ` אליעזר קליינמן22/10/2008לחצי הדם שלך עדיין בגדר הנורמה. בכל זאת יש לבחון את האיזון התרופתי מחדש ואני מציע לחלק את הטיפול בין בוקר וערב אפילו תוך הורדת מינון - למשל, אטקאנד 8 מ"ג בלבד. במידה ולא הולך אשמח להיות עמך בקשר. 0528305706
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמלולאורה21/10/2008
הצחלתי לקחת נורמלול 25 פעם ביום ולחץ הדם ירד. הענין הוא שהיתחלתי להרגיש מוזר בחזה כמו בעבוע. האם זה תקין? בת 49. תודה אורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורה
ד``ר ויקטור פרחויקי21/10/2008יכול להיות תופעת לוואי של התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה התסמינים של עלייה בלחץ דם ?רמי19/10/2008
לפני כשבועיים בעקבות מדידה אקראית, גיליתי שיש לי לחץ דם גבוה 190/120 ניגשתי לרופאת המשפחה, שגם אצלה נמדד לחץ דם גבוה. והיא נתנה לי טיפול תרופתי "רמיפרים" ואמרה לי למדוד לחץ דם לאחר 10 ימים ולראות אם יש שינוי. למרות דברי הרופאה, אני מודד לחץ ם פעם ביום והממוצע הוא 170/101, האם זהו מדד לשיפור במצבי ? שאלה נוספת, האם יש תסמינים מיוחדים, שמופיעים במידה ויש לי עלייה בלחץ הדם במהלך יום העבודה. עלי לציין כי אין לי אפשרות למדוד לחץ דם במהלך עבודתי, כי אין לי את המכשיר בעבודה. נא תשובתך בברכה רמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמי
ד``ר ויקטור פרחויקי20/10/2008לחץ הדם הגבוה אצליך מתבטא ללא תלונות נלוות, לכן הדרל היחידה לעקוב הינה המדידה.
ללא ספק יש שיפור בערכי לחץ הדם אך עדיין לא בגדר הנורמה.
צריך להמתין שבוע לפחות עד השיא הפעילות של התרופה.
אין כל צורך למדוד מספר פעמים ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםישראל19/10/2008
אני בן 17 אצלי הלחץ דם 150/100 אבל יש לי רשרוש בלב, האם יתר לחץ דם כזה יכול להשפיע על מצב בריאותי, והאם זה יכול להיות גורם שבגלו יתנו לי פטור מצבא. והאם יתר לחץ דם יכול להיות כתופעה ממאכלים חריפים כמו הריסה, שום, פלפל חריף. ותגידו לי בבקשה האם לחץ דם כזה יכול להוביל לרעה על מצב בריאותי. תודה. תענו לי בהקדם האפשרי בבקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישראל
ד``ר ויקטור פרחויקי19/10/2008לחץ הדם של 150/100 הינו מעל הנורמה ומחייב התייחסות של הרופא שלך.
הוא יתייחס לכל הנתונים, כולל ממצאים בלב ויוביל בהמשך הבירור והטיפול.
לגבי הצבא, תלוי במכלול המצבים. בדרך כלל רק לחץ דם גבוה אינו מוריד את הפרופיל לפטור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאכלים "חריפים"א.19/10/2008
האם למאכלים "חריפים" כגון שום, פלפל חריף, סחוג, פלפל שחור וכו' יש השפעה שלילית על לחץ הדם (על מלח ברור שאין מה לדבר). האם קיימת רשימת מאכלים, באיזשהו מקום באינטרנט, שיש להם השפעה שלילית על לחץ הדם? (ואני לא מתכוון למשקאות חריפים). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזולאי
ד``ר ויקטור פרחויקי19/10/2008למאכלים חריפים אין השפעה על לחץ הדם.
יש אנשים שמורידים בדרגה זו או אחרת את לחץ הדם לאחר הארוחות.
בעיקר מה שיותר משפיע על לחץ הדם הנה כמות המלח שיש באוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם 220 על 95חנה17/10/2008
שלום רב, זהו לחץ הדם שיש לאבי בן ה-70. הוא התחיל לעשות דיאליזה. ולוקח כל מיני כדורים. בכל פעם הוא לא מרגיש טוב ויש לו לחץ דם גבוה, הוא נוסע לבית הולים, נערכות לו בדיקות והוא חוזר הביתה. אני חוששת שאבי נוטל יותר מדי תרופות, בהמלצת הרופאים. מה צריך לעשות? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנה
ד``ר ויקטור פרחויקי18/10/2008אכן, לחץ הדם גבוה.
לא רואה סיבה "לרוץ" לביה"ח.
אם התחיל לעשות דיאליזה יתכן שצריך לקבוע מחדש את משקל היבש, אולי חלק מלחץ הדם הגבוה קשור לעודף נוזלים.
מטופלי דיאליזה בכל זאת נוטלים הרבה תרופות, במיוחד אם לחץ הדם לא מאוזן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש חשיבות לשעת מדידת לחץ הדם?א.14/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אזולאי
ד``ר ויקטור פרחויקי14/10/2008לחץ הדם אינו סדיר לאורך היממה. בבוקר המדידות הגבוהות ביותר. באופן טבעי הערכים יורדים במקצת לאורך היום. בשעות השינה קיימת ירידה נוספת ומצופה של לחצי הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך מה השעה המומלצת למדידה?
א.14/10/2008אני מודד קבוע בשעה 20:30. האם זה בסדר? או להקדים את השעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמיטן מגיל 26יהושע14/10/2008
שלום, אני מטופל מגיל 26 בנורמיטן 25 מ"ג ליום ואני כבר בין 40, בדיקות לחץ דם שלי בין 130-140/80-90 בדיקה שגרתית של קרקעית העין מצאה רטינופטיה היפרטנסיבית עם סימני הצלבה GRADE 1 האם נדרש לשנות את התרופה או המינון? תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יהושע
ד``ר ויקטור פרחויקי14/10/2008רצוי שלחץ הדם יהיה מתחת ל- 140/80 ברוב המדידות.
ברטינופתייה דרגה 1 לא ברור אם יש אכן השפעה של לחץ הדם או תהליך טבעי.
הייתי עושה בדיקת ניטור לחץ הדם במשך 24 שעות, ולהחליט על המשך הטיפול על פיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהראובן12/10/2008
שלום רב, ידוע לי שמשקאות אלכוהולים מעלים את לחץ הדם. אפשר לקבל המלצה למשקה אלכוהולי שהכי פחות מעלה את לחץ הדם? יין למשל? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לראובן
פרופ` אליעזר קליינמן12/10/2008הכלל הוא שאין להגזים בשום דבר. אלכוהול בכמויות קטנות כמו כוסית ליום יכול אף להיות מועיל גם בהורדת לחץ דם בהיותו מרחיב כלי דם, גם בהורדת שומנים בדם ובהעלאת רמת הכולסטרול הטוב ואפילו הגנה על כלי דם, במיוחד יין אדום, בהיותו אנטי-מחמצן. כל היתרונות האלו ירדו לטמיון אם תחליט, חלילה להתמכר לאלכוהול. אז צפויות סכנות משמעותיות לבריאות עד כדי שחמת כבד, פגיעה קשה בלב ובמערכות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לך-שאלה לגבי אימי-היא כבת 70 רס.09/10/2008
רוב הזמן לחץ דם נמוך אבל מידי פעם יש קפיצות ל140-170 לא ברור ממה ...הציעו לה לקחת גם ואבן להורדת מתח וחרדות אבל גם כשאין מתח פתאום קופץ הלחץ דם . רופא משפחה שלה שלח אותה למישהו שאמור להיות מומחה בתחום אבל שניהם אמרו לה לקחת תרופה מסוימת לדופק ותרופה אחרת ללחץ דם אחרי שתמדוד לחץ דם ולפי זה תחליט אם וכמה לקחת מידי יום -לפי דעתי זה לא נורמלי ומסכן בריאות האם אין תרופה קבועה לאיזון לחץ דם על בסיס יומי למרות שהוא נמוך אבל כדי למנוע קפיצות? ואולי יש מומחים רציניים שמומלצים וניתן לפנות אליהם? היא החלה גם בטיפול דיקור סיני כי אני לא יודעת מה ניתן לעשות. מצפה ליעוץ-תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ס.
ד``ר ויקטור פרחויקי10/10/2008יתכן שיש מקום לבדיקת ניטור לחץ דם אוטומטי במשך 24 שעות. זה אמור לקבוע אם יש או אים מקום לטיפול קבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא מומחה ללחץ דםישראל07/10/2008
אני מחפש רופא מומחה לבעיות לחץ דם באזור המרכז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישראל
ד``ר ויקטור פרחויקי07/10/2008אתה יכול לפנות לפרופ' אליזר קליינמן, שהוא גם מנהל של הפורום בטלפונים 03-5710411; 0528305706
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהציפי05/10/2008
שלום ברצוני לדעת האם אפשר לצום ביום כיפור בזמן נטילת תרופות ללחץ דם (אטאקנד 16, קרדילוק 5, נורמופרסאן ) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפי
ד``ר ויקטור פרחויקי07/10/2008אם הבעיה רק לחץ הדם גבוה, לא רואה בעיה. אם קיימת מחלה נוספת, צריך לבדוק את המכלול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חזק מהאףאמיר שינקמן03/10/2008
לפני כשבוע הייתי בחו"ל יצא לי דם מהאף כמות נכבדה לחצתי על שורש האף נרגעה התופעה חזרתי ארצה וביום שני השבוע התחיל שוב דימום נרגע. שלשום בחג היו לי דימומים רציניים של כ-שעה עם גושי דם התקשרנו למד"א שהפנו אותנו דחוף לבית החולים. בחג התארחנו בדרום ונגשנו לביה"ח הקרוב כדי להתמודד עם הפסקת הדם הניגר מהאף, התברר שיש לי לחץ דם אני בן 48 ולא ידעתי שאני סובל מבעייה זאת היום אני בביה"ח מהחג הטיפול שכרגע עושים זה טיפול בהורדת הלחץ דם טיפול תרופתי אתמול הכניסו לי טמפון לאף בהרדמה כדי לעצור את הדימום. לציין כי כאשר עולה הלחץ דם מתחיל דימום. מה הלאה מה אני עושה מאיפה מתחילים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמיר
ד``ר ויקטור פרחויקי05/10/2008אתה עכשיו מאושפז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלה לפורום בנושא חיסון חדש ?ישראל02/10/2008
בשורה למאות אלפי ישראלים הלוקים ביתר לחץ דם: חיסון חדש שפותח בשוויץ נותן תקווה להיפטר מהתרופות ללחץ דם. החיסון החדש המעכב את ההורמון הגורם למחלה הצליח לאזן את לחץ הדם לתקופה של ארבעה חודשים. על ממצאי המחקר החדש מדווח כתב העת Lancet בגליונו האחרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין התיחסות?
ישראל07/10/2008אין התיחסות? לנושא החשוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישראל
ד``ר ויקטור פרחויקי07/10/2008מדובר עדיין במחקר בודד פזה II, זאת אומרת בשלב מוקדם מאוד של הפיתוח. התוצאות המקדימות מעודדות, אבל צריך לבדוק את התוצאות בפזה III-IV ואחר כך לבדוק מה קורה לאורך הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קראטנין בעליה וחוסר תיאבוןס.ו.28/09/2008
לד"ר פרחוקי שלום. קודם כל אני חייבת להגיד לך תודה על תשובות קודמות. כל הכבוד לך על התייחסותך.אימי בת 76 ולאחרונה קראטנין עלה ל- 3.8 ואוראה 90. קודם היה קראטנין 3 ואוראה 60. מזה 5 ימים היא לא אוכלת כלום אלא רק שותה תה . אבל ממש לא אוכלת כלום כלום. אתמול התגלה זיהום בשתן והחלה טיפול אנטיביוטי בזינט. רציתי לשאול האם לדעתך המצב הזה שהיא לא אוכלת כלום כלום אלא רק שותה תה צריך להדאיג? האם צריך התייחסות נוספת לדעתך לחוסר התיאבון?(אימי בעודף משקל) הרופא אמר לי כי חוסר התיאבון שלה זה ביגלל הזיהום בשתן וצריך לחכות שהאנטיביוטיקה תשפיעה. בינתיים אימי לא אוכלת -ממש כלום זה היום החמישי.האם לדעתך עלי לפנות לבדיקה נוספת? תודה .שנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלמונית,
ד``ר ויקטור פרחויקי29/09/2008סביר להניח שחוסר התיאבון באמת קשורה לזיהום בדרכי השתן.
כל מה שצריך לעשות כדי לאמת את הנושא, לחכות מספר ימים ספורים.
אם מצבה לא משתפר, צריך להעמיק בבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)