מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם במאמץגדי24/11/2008
אני בן 45 בלי כושר גופני עתה רכשתי מכשיר אליפטיקל להתעמלות(משהו כמו אופני כושר)לפני שאני מתחיל את האימון אני מודד את הלחץ דם והדופק שהוא בערך 130/85 ודופק 80 מיד לאחר האימון אני מודד שוב והתוצאה שהלחץ הסיסטולי עולה ודיססטולי יורד והדופק עולה כלומר לאחר כ-5 דקות 150/80 דופק 115 האם זה נורמלי שהלחץ הדיסטולי יוצא לי נמוך מייד לאחר הפעילות?אם לא או כן מה הן הסיבות לכך. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם במאמץ
ד``ר ויקטור פרחויקי25/11/2008לחץ הדם דיאסטולי של 85 הינו גבולי. במשך המאמץ יש תמיד סיכוי של שינויים בלחץ דם. במקרה שאתה מתאר אין הרבה חריגה מהנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מתרופותזהרה עמרמי23/11/2008
לחץ הדם שלי כרגע מאוזן, אני נוטלת כדור נורמיטן 50 מ"ג וחצי כדור דיזותיאזיד 25 מ"ג . אני בת 60 במשקל גבוה , עושה פעילות גופנית אינטנסיבית, בדיקות הדם שלי בסדר גמור. יש ימים, בעיקר בימים חמים, שלחץ הדם יורד ועומד על 97/68 . האם יש דרך להיגמל מנטילת התרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מתרופות
ד``ר ויקטור פרחויקי25/11/2008לחץ הדם בהחלט מאוזן. השאלה של הורדת מינון או תרופה, קשורה למספר משתנים כגון, הרגשתך הכללית, מספר מדידות לחץ הדם, לחץ הדם שהיה בטרם התחלת הטיפול, בעוד. כדאי להתיעץ עם רופא המשפחה. יתכן וכדאי לעשות בדיקת ניטור אמבולטורי 24 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם ודופק נמוךארז אלי22/11/2008
אני בן 56 עושה ספורט כל יום הליכות, ריצות קלות וחדר כושר בעיקר תרגילי כח ירדתי במשך השנה וחצי האחרונים כ-25 ק"ג יש לי לחץ דם כרגע 130/80 עם טיפול תרופתי אנלדקס 5 מ"ג בוקר וערב וקרטיה כדור אחד ביום הדופק שלי במנוחה נע בסביבות 55 האם זה בסדר? והאם אני צריך לקחת כדור קרטיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם ודופק נמוך
ד``ר ויקטור פרחויקי25/11/2008יתר לחץ הדם שלך מאוזן היטב ע"פ הסיפור. לגבי הקרטיה, יש הנחייה שכזאת, כדאי לך להתיעץ עם הרופא שלך לבדוק שוב את ההנחייה ואם יש הוראות נגד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- י.ל.ד שיצא מאיזוןש.מ.22/11/2008
בעלי בן 60 סובל מיל.ל.ד סוכרת עבר 3 צינתורים ולפני שנתיים עבר cva.בשבוע האחרון לחץ הדם של בעלי יצא מאיזון .בפניה לרופאת משפחה הוסיפה כדור נוסף של נורמפרסאן נכון לעכשיו בעלי מקבל 2 לופרסור,2 אנלדקס,3 נורמפרסן ואמרה שהוא במקסימום של התרופות ולמרות זאת הגיעו הערכים 206/103 פנינו לבי"ח שם הורדו הערכים 131/70 . בעלי שוחרר הביתה. לאחר מספר שעות בבית הערכים שוב קפצו ועד הבוקר הגיעו ל 180/80.אבקש דעתכם/המלצה לטיפול מומחה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר י.ל.ד שיצא מאיזון
ד``ר ויקטור פרחויקי25/11/2008כדאי להתיעץ עם נפרולוג או מומחה ביתר לחץ דם, כאשר יש מקום לשינוי בטיפול התרופתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקההילה טל21/11/2008
שלום רב לחץ הדם שלי קצת משתולל ושלחו אותי לכל מיני בדיקות. בין השאר עשיתי דופלקס עורקי הכיליה אמנם כתוב שאין הפרעה המו-דינמית לא בימין ולא בשמאל אך אשמח לדעת מה זה אומר. בנוסף יש טבלה עם כל מיני מספרים - היכן אני יכולה לקרוא על מה זה מדבר? תודה הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה טל
ד``ר ויקטור פרחויקי25/11/2008ברוב המכריע של המקרים, לחץ הדם גבוה היא מחלה ראשונית. לעיתים נגרם ע"י מצב או מחלה אחרים. כאשר עורק כליתי מוצר, לחץ הדם עולה. דופלקס הינה בדיקה שבודקת זרימת הדם. אם הדופלקס תקין, אפשר לשלול קיום של היצרות של עורקי הכליות. המספרים קשורים למהירות זרימת, אך בהעדר היצרות, נטולי משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יל"דעופר19/11/2008
ערב טוב. בעבר הייתי עם לחץ דם גבולי-140/90,לאחר דיאטה ופעילות גופנית ירדתי לטווחים נורמלים(130/80) לפני חודש וחצי נקעתי תרגל,ולפני שבוע חזרתי לעבוד הייתי מאוד מאוד עצבני,פניתי למרפאה ושם נמדד לחץ דם גבוה מאוד 210/1120,שלאחר מנוחה ירד ל170/110,נשלחתי למעכב במיון,שם הלחץ דם המשיך לרדת. במיון המליצו להתחיל עם חצי כדור,אך למחרת אצל רופא המשפחה חזרתי ל-140/90,ושוב הציע דיאטה ופעילות. הייתי במעכב בבית בשלושה הימים הראשונים לחץ הדם היה נורמלי הייתי במנוחה מלאה,ביומים האחרונים בבוקר היה לחץ דם נורמלי-125/85 אך שהפעלתי תרגל לחץ הדם עלה ל-160/110,תוך תחושת עיפות חולשה וטשטוש בעניים.ובערב לאחר מנוחה חזר למורמלי-130/85. בימים הראשונים של החבלה היו לי ימי חולשה,שנעלמו מהר מאוד קשרתי זאות להתחלת הליכה על הרגל. שאלותי: 1. האם כאב מגביר לחץ דם? 2.לחץ נפשי מגביר לחץ דם מבין האם,לוקח זמן עד שחוזר הלחץ לתקין לאחר הלחץ?מציין שדי נרגעתי אבל מחשבות עדין מטרידות אותי. 3.במקרא שלי כדאי לקחת תרופה?ואם התחיל תרופה ולאחר שאבריא ויהיה פעיל והוריד משקל אוכל להפסיק את התרופה?(הכוונה לתקופה שבאה הרגל תחלים,האורטפדים טעונים שבלי פעילות היא לא תתרפא) 4. מה לדעתך מתאורי גרם להתפרצות? 5. ולסיכום:אם יש לך מה להוסיף להמליץ אשמח לשמוע. בתודה מראש עופר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעופר
פרופ` אליעזר קליינמן19/11/2008כאב פיזי ולחצים נפשיים בהחלט נוטים להעלות את לחץ הדם, לעיתים עד לערכים גבוהים מאוד כמו במקרה שלך. אני מציע לך להתעניין במכשיר יעיל שנקרא RESP@RATE וניתן להשיג אותו במסגרת הביטוחים המשלימים של קופות החולים בתשלום נמוך יחסית, לפי מיטב ידיעתי. מכשיר זה מאפשר תרגולי הרפיה יעילים באמצעות ריסון נשימות קצבי ונעים. שילוב בין זה לפעילות גופנית סדירה ותזונה מתאימה יכולה להיות נוסחה מנצחת במקרה שלך. גם אם תזדקק לטיפול תרופתי, קיימת תמיד אפשרות להורדת טיפול או לפחות להפחתה במינון עם שיפור המצב בעקבות הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
עופר19/11/2008אז מבין שממליץ לא להתחיל טיפול טרופתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב.
עופר19/11/2008תודה רבה על התשובה פרופ'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוךמישהו19/11/2008
אני בן 17 ולפני כשבוע הייתי אצל הרופא והוא בדק לי לחץ דם, מתוצאות הבדיקה התגלה לי כי יש לי לחץ דם נמוך 90/50 מה הסכנות בלחץ הדם 90/50 בגיל שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למישהו
פרופ` אליעזר קליינמן19/11/2008אין בעיה בלחץ הדם שלך. הוא תקין לגילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יצד להתיחס ללחץ דם 118/90ני18/11/2008
שלום גיל 62 ללא היסטוריה רפאית, האם ערך לחץ דם זה נחשב תקין? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ני
פרופ` אליעזר קליינמן19/11/2008תשובה היא כן. יחד עם זאת רצוי המשך מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם ודיכאוןזהבה17/11/2008
האם טיפול תרופתי לאורך שנים (9) להורדת לחץ דם עלול לגרום לשינויי מצב רוח ואף לדכאון אצל אישה בת 76? אמי נטלה עד לפני חודשיים וסקייז 2.5 מ"ג וכעת סילריל 2.5 מ"ג ובשבועות האחרונים לחץ הדם לא מאוזן (עלה עד190/80) ויש שינוי במצב הרוח שלה , הרגשת עייפות וריקנות. במידה ויש קשר מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזהבה
פרופ` אליעזר קליינמן17/11/2008בדר"כ טיפול ממושך באותו כדור ליל"ד אינו גורם לדכאון אך עלול שלא להספיק לאיזון בשלב מסוים ואז יש צורך באיזון מחודש. מאידך הופעת דכאון מסיבה אחרת כלשהי עלולה להשפיע גם על לחץ הדם בכיוון עליה. לעיתים תרופה אנטי דכאונית עשויה לעזור. כדאי לנסות 2 טבליות של אומגה 3 ליום מהסוגים של ריכוז מעל 60%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות נגד יל"ד ופגיעה בתפקוד המיניעידן16/11/2008
שלום אני בן 35 עכב לחץ דם גבוה מטופל במספר תרופות ובהצלחה. לא עושה פעילות גופנית אבל לחץ דם תקין היום וכן ירדתי במשקל בצורה משמעותית וכל הבדיקות תקינות, כולל ראיה (שהבנתי שמשקפת תקינות בכלי הדם באופן כללי). בעבר סבלתי משומנים בדם - גם תקין היום. עם זאת, סובל מזקפה חלשה, בעיקר בשנתיים האחרונות. התרופות שאני נוטל מידי יום: Amlow 10 MG Tritace 5 MG Disothiazide 12.5 MG האם אחת מהתרופות האלו או השילוב הם הגורמים לבעיה בתפקוד המיני או שאין קשר? במידה וכן- מה לעשות לאור העובדה שהתרופות עוזרות להורדת לחץ הדם? האם משהו בתזונה יכול לאזן זאת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עידן
ד``ר ויקטור פרחויקי17/11/2008למרות ששלושת התרופות שאתה לוקח הן לא השכיחות ביותר בגרימת חוסר אונות, יכולות לעשות זאת. ההיתי בודק אחת אחת, ומתחיל בהפסקת ה- AMLODIPINE, שהיא השכיחה ביותר. אם אין שיפור הייתי מחדש ומפסיק את המשתן. על כל פנים הייתי מתיעץ עם הרופא שלך, כאשר בחוסר שיפור יוכל להוסיף תרופה לשיפור תיפקוד המין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ביותר!!!אני16/11/2008
שלום לך,אני בת 36 לפני כ9 חודשיים הרגשתי לחץ בראש ואחריי ברור נמצא לחץ דם גבוהה סביבות 155/100 וטופלתי בכדור והכל היה תקין.מאז ירדתי 10 קילו שינתי תזונה ולפני 3 חודשים הרופאה החליטה להוריד את הכדור(רמיפרל פלוס),הכל היה תקין ומאוזן עד לפנייי יומיים. הרגשתי שוב כאב ראש של עלייה בלחץ הדם.מדדתי במכשיר הביתי והוא נתן ערכים בסביביות 135/95 שאלתי היא כזו:האם להתחיל בחזרה את הכדור במידה והערכיים נשארים כאלו? הבוקר לדוגמה במדידה ראשונה היה 133/93 בשניה (בהפרש של דקה)128/85 ובשלישית 119/85 . מה לעשות?(הרופאה שלי בחופש)תודה רבה ושבוע טוב אני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף ביותר!!!
ד``ר ויקטור פרחויקי17/11/2008סביר להניח שיש מקום לחדש את הטיפול, אבל רק לאחר שתבדקי אחרי רופא שיתייחס לעליה מחדש של ערכי לחץ הדם. אין כל דחיפות להתחיל את הטיפול באופן מידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ
אני17/11/2008תודה,השאלה היא האם בערכים של 130/90 צריך לקחת כדור?יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בפמליתנורית14/11/2008
אבקש לדעת אני סובלת מלחץ דם גבוהה ומשתמשת בכדורי " אטקנד " האם מותר לי לאכול פמלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורית,
ד``ר ויקטור פרחויקי14/11/2008כל עוד אין אי ספיקת כליות, אין כל בעיה בלאכול פרי הדר בעת טיפול באטקנד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםיעקב קלמוס12/11/2008
בן 55 סובל מספר שנים מלחץ דם גבוה. מקבל תרופות במינון של נורמיטן 25 מ"ג ועד לפני כשבוע וחצי גם אנלדקס במינון של 5 מ"ג .שוהה מזה כחודש וחצי בחול לצורכי עבודה.לפני מספר שבועות היתה קפיצה במדדים של עד 160\80 .רופא המשפחה העלה לי את מינון האנלדקס ל-20 מ"ג. אך נראה לי לפי מדידות חוזרות שאין כרגע שינוי משמעותי במדדים.אבקש לקבל התיחסותך תודה יעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעקב קלמוס
ד``ר ויקטור פרחויקי13/11/2008למעשה היתה עליית מדרגה בערכי לחץ הדם.
השאלה הראשונה קשורה לאכילת מלח. כאשר אתה מחוץ לבית, הרבה יותר קשה להמנע מאכילת מלח. הגבלה מתונה של המלח עשויה להוריד את ערכי ל.ד.
אם לחץ הדם עדיין ימשיך להיות גבוה, יתרן ויהיה מקום להוסיף טיפול תרופתי. במקרה הזה כדאי לך להיבדק ע"י רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין קוצב לב ליתר לחץ דם?חני פז11/11/2008
אמי בת שמונים. מתפקדת בהתאם לגילה. לאמי קוצב לב כמעט 5 שנים. עד עתה לחץ הדם שלה היה תקין ללא טיפול תרופתי. לאחרונה החלה להרגיש סחרחורות ויובש בפה. ביקשה מרופאה שיבדוק לה לחץ דם ומתברר כי היה לה לחץ דם גבוה (160/100). הרופא נתן לה טיפול תרופתי אנלפריל 20 פעמיים ביום. אתמול מדדה שוב לחץ דם ולחץ הדם עלה ולא ירד. הרופא החליף לה את סוג הכדור ואת המינון. מה ניתן לעשות והאם יש קשר בין יתר לחץ הדם לתפקוד הקוצב? בתודה מראש, חני פז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחני פז
פרופ` אליעזר קליינמן11/11/2008יתכן בהחלט שאבחנת לחץ הדם הגבוה היתה פזיזה מדי. המדידה נבעה כנראה מההרגשה הלא טובה ולא ההיפך. לפיכך יש מקום לשקול שוב טיפול כזה לאחר הפסקת הטיפול ומספר מדידות חוזרות בזמן של הרגשה טובה!
אפשר גם לבצע בדיקה המודינמית יסודית יותר לאבחון והתאמת טיפול אופטימלית, אם צריך. בדיקה כזו עדיין מחוץ לסל השירותים ומתבצעת במרכז "גפן" גבעתיים. טל. 03-5710411* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטופל בנורמטןשרון09/11/2008
אני סובל מלחץ דם גבוה ודופק מהיר ומטופל בנורמטן. עברתי מיפוי לב ולא נמצא ממצא חריג, רציתי לשאול מה הסיבות העיקריות ללחץ דם גבוה שמלווה בדופק גבוה, ואילו בדיקות כדאי לעשות על מנת לזהות את הגורם לבעיה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שרון
ד``ר ויקטור פרחויקי10/11/2008תלוי מה קצב הדופק, מה הגיל ואם קיימות תלונות כלשהן. וכמה זה "גבוה".
רוב המקרים של לחץ הדם גבוה הם מחלה ראשונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)