מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עלייה משמעותית בלחץ דםזהבה06/11/2008
אמי , בת 76 משקל 72 קילו (ירידה מ-79 ללא דיאטה) החלה לסבול מיתר לחץ דם לפני 9 שנים בעקבות פטירתו של אבי. מאז ועד לפני חודשיים טופלה ב-וסקייז 2.5 מ"ג וכעת ב-cilaril 2.5 .עד לפני שנתיים קיבלה אספירין בעקבות צינטור שעברה לפני כ-5 שנים. כן היא מטופלת בלוסק 20 מ"ג וסימבקור 20 מ"ג. ב-3 שנים האחרונות נמצאת בביקורת אצל פרופ' צוקרמן עקב חשד לשחמת בכבד. במשך כל השנים לחץ הדם היה מאוזן מלבד מקרים בודדים של עליה. בשבועיים האחרונים לחץ הדם עלה משמעותית ונע בין 165 ל-181 ו-70 עד 90 דופק 60 מלווה בסחרחורות והרגשת ריקנות. כמו כן יש נפיחות וכאבים בתחתית הצוואר. עברה 4 טיפולי פיזיותרפיה בשבועיים. מה ניתן לעשות? ומה יכול להיות הגורם לעלייה הפתאומית? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה משמעותית בלחץ דם
ד``ר ויקטור פרחויקי06/11/2008לחץ הדם נוטה לעלות במשך הזמן. סביר להניח שצריכה תוספת טיפול תרופתי. כדאי לפנות רופא המטפל לשיקול הוספת תרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה ושריריםיובל05/11/2008
אני מטופל בכ-8 כדורים שונים. לחץ הדם שלי כרגע מאוזן אבל כיוון שכל פעולה כמו הרמת משקולות וכד' גורמת לעלייה מיידית בלחץ הדם ,חדלתי מכך. לאחר מספר שנים אני חש שנחלשתי מאוד. הייתי אדם חזק מאוד ועכשיו אם אני מבריג בורג עם מברג אני מקבל מעין התכוומות בידץ מה אפשר לעשות בנידון? (הבדיקות ההורמונליות תקינות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה ושרירים
ד``ר ויקטור פרחויקי06/11/2008אם אתה לוקח תרופות להורדת שומני הדם, היכולות לגרום לתלונותך.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בלחץ דםמיכל05/11/2008
לפני שבועיים וחצי מצאו אצלי לחץ דם גבוה. הנני בת 52; משקל עודף 85 גובה1.60 קיבלתי כדורים : דיאלטם 3 פעמים ביום +נורמליל. רופא לב אצלו ביקרתי הציע לא לקחת כדור זה. היום קיבלתי את תוצאות הולטר 24 שעות. לא עבדתי אתמול לקחתי יום חופש . כלומר , לא יום שגרתי. לחץ הדם היה תקין מלבד שעה אחת בין 20.00-21.00 שעה שבה התנהלה ישיבה. בשעה זו לחץ הדם היה 140/99 מה ניתן ללמוד מתוצאות אלו תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורנה
ד``ר ויקטור פרחויקי06/11/2008אני מבין שבדיקת הניטור ל.ד. 24 שעות היה ללא תרופות.
אם כך, מה הממוצע היומי, מה קורה בלילה, ומה האחוז של המדידות מעל הנורמה?
במידת הצורך לא היתי מתחיל עם שילוב של דילטם ונורמלול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנות לחץ דםמעין02/11/2008
מהם הסכנות של לחץ דם גבוה, בכללי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למעין
פרופ` אליעזר קליינמן03/11/2008לחץ דם גבוה נחשב לאחד מגורמי הסיכון היותר משמעותיים למחלת כלי דם טרשטית הכל כך שכיחה בעולם המודרני וזו עלולה לפגוע בלב עד התקפי לב ואי ספיקת לב, במוח עד כדי שבץ מוחי, בכליות, בכלי הדם של הרגליים, בעיניים ועוד. יש, איפוא, לשמור על לחץ דם תקין עד 140/90 במנוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם תקין או לא?א.31/10/2008
לחץ דם של 125/55 בגיל 60, זה תקין או לא? ואם לא, מה הם תחומי לחץ דם תקינים לגיל זה? ועוד שאלה, אני מודד את לחץ הדם כל יום בדיוק באותה שעה 20:30? האם יש משמעות לשעות המדידה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא.
פרופ` אליעזר קליינמן03/11/2008לחץ דמך הינו תקין. עקב לחץ הדם הדיאסטולי הנמוך יחסית (55) כדאי להבדק אצל קרדיולוג לשלול אפשרות של דליפה במסתם האאורטלי (בין החדר השמאלי לאבי העורקים). ייתכנו שנויים בלחץ הדם בשעות מדידה שונות אך כל הערכים צריכים להיות תקינים - עד 140/90.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם והרמת משקלותדוד30/10/2008
שלום רב . לאחר ירידה במשקל של 18 ק"ג והפחתת כדור אנלדקס , כך שהיום אני לוקח רק 5 מ"ג בבוקר , לחץ דם של 120/80 האם מותר בפעילות בחדר כושר להרים משקולות ? אני בן 46 ועוסק בפעילות אירובית . תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוד
פרופ` אליעזר קליינמן03/11/2008מותר לך להרים משקלות אך לא להגזים וביחס מתאים לפעילות האירובית, כלומר שלפחות 70-80% מהפעילות תהיה אירובית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריטריונים לבחירת משפחת התרופותאריה29/10/2008
על פי אילו קריטריונים יכול רופא לקבוע איזו תרופה לתת (עם גילוי ל"ד). האם קיים תהליך מובנה או על פי ניסוי ותהיייה או המלצת קופ"ח. האם יש סדר עדיפות במתן סוגי התרופות ובחירת דרך הטיפול. במקרה הפרטי שלי ל"ד 160/80 בממוצע ביום ו 140/70 בממוצע בלילה - גיל 57 ועוסק בספורט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריה
פרופ` אליעזר קליינמן29/10/2008במידה רבה ניתן לאמר כי כל התשובות נכונות...
מגוון התרופות ליל"ד והנסיון האישי של כל רופא + המלצות קו"ח מכתיבים אכן שימוש מגוון מאוד של התרופות השונות ליל"ד.
ישנה בדיקה המודינמית שאינה מבוצעת עדיין במסגרת הרפואה הציבורית, המסוגלת לכוון ולהתאים את הטיפול באופן פיסיולוגי בהתאם לגורם האמיתי ללחץ הדם הגבוה. לדוגמה - טיפול במרחיבי כלי דם במקרה של התנגדות גבוהה במערכת מחזור הדם, או מתן משתנים במקרה של עומס נוזלים בגוף וכד'.
לחץ הדם הסיסטולי (הגבוה)שלך הינו גבולי וצורך מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםדני29/10/2008
בבדיקות שונות הלחץ דם שלי הוא 90/135 84/135 וערכים בערך שדומים לתוצאות האלה הרופא החליט לטפל בכדורים בגלל שאני סוכרתי (מאוזן איכשהו על ידי דיאטה ללא טיפול תרופתי) האמת אני לא כל כך מעוניין לקחת את הכדורים ורוצה לנסות לטפל על ידי למשל פחות שתיית קפה בקיצור דיאטה ופעייות גופנית ואורח חיים. האם יש הכרח לקחת את הכדורים הרי לא מדובר בלחץ דם מאוד גבוה .מנסיוני בעבר דיאטה עזרה. אבל יש לי עוד שאלה אולי מצחיקה שמטרידה אותי. היןם כמשמדדו לי לחץ דם המכשיר היה לא כל כך תקין וזה לחץ ולחץ ולא הרפה ואחר כך הרפה קצת ושוב לחץ. האם מכשיר לא תקין יכול לגרום איזשהו נזק כשתוצאה מלחץ חזק מידי על היד. מדובר במכשיר לא ידני....חשמלי כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני
פרופ` אליעזר קליינמן29/10/2008אני בהחלט בעד אורח חיים בריא הכולל דיאטה מתאימה, פעילות גופנית סדירה והרפיית מתחים. יש מקום לנסות זאת אצלך לפני טיפול תרופתי.בהצלחה!
מכשיר לא תקין למדידות לחץ דם לא יגרום לך כל נזק, אלא שלא תוכל לסמוך על מדידותיו, כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 130/80אלירן28/10/2008
ד.נ. האם ל"ד ממוצע של 130/80 מצביע על איזון טוב של ל"ד למי שמטופל בתרופה ל-יל"ד? או שמא הוא מצביע על אי-יעילות מסוימת של התרופה? אני שואל זאת כי קראתי שרמה העולה על 120/80 משקפת טרום-יל"ד (באוכלוסיה הכללית), ולא ברור לי האם יכול להתקיים מצב של טרום-יל"ד אצל מי שכבר יש לו יל"ד המטופל תרופתית, ומהי משמעותו של מצב זה? אנא הבהרתך. תודה. אלירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלירן
פרופ` אליעזר קליינמן29/10/2008לחץ דם כזה מעיד על איזון סביר בהחלט. גם מצב של טרום לחץ דם אינו צורך אלא מעקב בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרום יל"ד ודופק
אלירן31/10/2008פ.נ. תודה על תשובתך בעניין טרום ל"ד. אבל מה בעניין שאלתי מ-26.10 בנושא הדופק? אנא תשובתך. שבת שלום. אלירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקאלירן26/10/2008
ד.נ. קראתי שדופק של למעלה מ-60 נחשב כבלתי תקין (כאשר אני מודד ל"ד, מתקבלת כידוע גם קריאת הדופק). האם זה נכון? האם דופק של 70, למשל, איננו תקין? תודה. אלירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלירן
פרופ` אליעזר קליינמן03/11/2008דופק בין 50 ל-90 במנוחה נחשב לתקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם לא יציבדניאל26/10/2008
שלום פרופסור , אני בת 45 עם יתר לחץ דם לאחרונה שיניתי את הכדורים מטריטייס קומפ 5 לטריטייס רגיל 2.5 פעמיים ביום בגין לחץ דם גבוה בערב. אני לוקחת את הטריטייס הרגיל 10 ימים והלחץ דם שלי עדיין לא יציב הערכים הם בממוצע 145/92 מדוע הלחץ דם משתנה משעה לשעה במשך היום ומדוע כשהלחץ דם שלי גבוה במיוחד הדחיפות למתן שתן גבוהה במיוחד.האם יש בעיה כלשהיא בכליות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
פרופ` אליעזר קליינמן26/10/2008ייתכן שלחץ הדם שלך אינו מאוזן כראוי ויש מקום לשקול איזון מחודש עם תרופות אחרות, מתאימות יותר. כאשר לחץ הדם גבוה ישנו דחף לתת שתן משום שזוהי תגובה פיסיולוגית שנועדה לאיזון לחץ הדם ע"י הוצאת נוזלים מהגוף. אני כמובן מציע לך לסגל לעצמך אורח חיים בריא הכולל פעילות גופנית סדירה ותזונה בריאה המתאימה ליתר לחץ דם בהתיעצות עם דיאטנית, אם טרם עשית זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזון לחץ דםדורון25/10/2008
שלום אמי עם רקע ארוך של סוכר יתר לחץ דם ובעיות לב בשנה האחרונה עברה מספר אירועי לב קלים ובצינתור הותקן לה סטנט באחד העורקים לחץ הדם והסוכר היו יציבים עד לפני שבועיים בטיפול הבא בוקר DIOVAN 80 MICRIPIRIN 100 PLAVIX 75 צהרים MONOCOED 20 NEOBLOC 50 FUSID 40 ערב DIOVAN 80 SIMVACOR 40 נוסף פעם בשבוע עקב המוגלובין נמוך EPREX PREFILLED 10000 LYRICA עקב בעיות עצבים ברגלים לפני כשלושה שבועות עקב ערכי לחץ דם גבוהים של 200/90 שיכלו לנבוע או ובעיה פיזיאולוגית או לחץ נפשי שעבר עליה הוסיף לה הרופא CADEX 1 אחד בבוקר ואחד בערב התופעה עכשיו היא שבבוקר ערכי הלחץ דם הם בסביבות 150/60 ולאחר לקיחת התרופות לחץ הדם צונח ל ***80/40 למספר שעות*** 1 האם ה CADEX יכול לגרום לתופעה 2 האם העליה בלחץ דם יכלה לנבוע מהלחץ הנפשי שעבר עליה והכול היה מסתדר ללא השינוי 3 מה צריך לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדורון
פרופ` אליעזר קליינמן26/10/2008מתוך התאור שלך ניתן ללמוד שבעית הבריאות של אמך מורכבת למדי ולא אוכל, לפיכך, להתייחס ספציפית למכלול הבעיות במסגרת זו. באשר ללחץ הדם - על פניו נראה כי רבוי תרופות גורם לאמך איזון יתר מיותר של לחץ הדם ויש מקום לאיזון מחודש ועם פחות תרופות. לחץ נפשי עלול בהחלט לגרום לעליות בלחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם משתנהעירית25/10/2008
שלום. אני מקבלת תרופות נגד לחץ דם, נורמיטן, דיזודיאזיד, פנדיל. למרות זאת ל.ד שלי בבוקר הוא 120/80 בערך ואילו בשעות אחה"צ-ערב יש עליה ל-140/90 ואני מרגישה לא טוב. מרגישה ש"הדם עולה לי לראש" וגם כאבי ראש. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעירית
פרופ` אליעזר קליינמן26/10/2008לחץ הדם שלך נראה מאוזן למדי. קיימת אפשרות של טיפול יתר תרופתי הגורם לירידת לחץ דם וכאבי ראש עם הרגשת חולשה וכד'. התגובה המשנית יכולה להיות עלית לחץ דם בגלל הסימפטומים הנ"ל. לפיכך יש מקום לאיזון מחודש של לחץ הדם ולעיתים לא רחוקות במקרים כמו שלך מגלים אכן שהטיפול התרופתי ניתן בעודף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עירית27/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם ובעיות זיקפהשמול23/10/2008
שלום בן 30 מתאמן, רץ 7 ק"מ 3 פעמים בשבוע. בעבר תקופה של שנה עם לחץ דם 143/90 ללא טיפול(בעקבות תקופה לחוצה בעבודה), היום לחץ דם של 120 על 70. האים תקופה קצרה של חץ דם ברמה כזאת יכולה לגרום לפגיעה באיברי מטרה כולל בעיות זיקפה?(בבדיקת קראטינין :1.2,מתאים לבסיס) האם שינוי סגנון חיים יכול להוריד לחץ דם עד 20 ממ כספית,או שהערכים הגבוהים שנמדדו לא שיקפו את הערכים האמיתתים שלי(בדיקה שניה ושלישית היו נמוכות יותר)? תודה, שנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון,קראטינין 1.02
שמול23/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמול
פרופ` אליעזר קליינמן23/10/2008לחץ דמך הוא תקין. בהחלט ייתכן שתקופת המתח שהיית בה גרמה לך לעלית-מה בלחץ הדם כפי שהינך מתאר. בעיות זקפה יכולות בהחלט להופיע על רקע מתח נפשי. פעילות גופנית ואורח חיים בריא כולל הרפיית מתחים יכולים לסייע. אם לא - רצוי להתייעץ עם רופא מתאים כגון - אורולוג או סקסולוג. הקריאטינין שלך נחשב לתקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמול
ד``ר ויקטור פרחויקי24/10/2008ללא ספק פעילות אירובית ושינוי באורך חיים יכולים להוריד ל.ד.
בעית הזקפה, בהעדר טיפול תרופתי, לא נראה קשור ללחץ הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם של זקן לעומת לחץ דם של צעיר.חנן22/10/2008
המכשיר שבודק לחץ לדם בודק אותו מבחוץ, ללא חדירה. בעוד שהסיבה המעשית ברורה לגמרי, ברור גם שהערכים הנמדדים מודדים גם את לחץ הדם וגם את הקשיות של דופנות כלי הדם. כל זה אינו מהווה בעיה כשאנו מניחים שקשיות כלי הדם ידועה וזהה אצל כל האנשים, ורק לחץ הדם עצמו משתנה מאדם לאדם. אבל אצלנו, הזקנים, כלי הדם כבר די מסוידים והמכשיר צריך להפעיל עליהם לחץ הרבה יותר גדול עבור המדידה בלי שום קשר ללחץ הדם שבפנים. מדוע, אם כן, לחץ דם תקין (לפי הנמדד, לא לפי מה שקורה בפנים) יש לו אותם ערכים אצל אדם בן 18 ואצל אדם בן 80 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחנן
פרופ` אליעזר קליינמן22/10/2008לחץ הדם נקבע בעיקר על ידי הכח המניע של המערכת, הלוא הוא הלב. לפיכך לחצי הדם אינם משתנים משמעותית במהלך השנים. אכן, בגיל מבוגר ישנה נטית לירידה בגמישות כלי הדם מה שעלול לגרום לעליה בלחץ הדם הסיסטולי בעיקר (הגבוה). זאת בגלל אילוצו של הלב לעבוד כנגד התנגדות גדלה מה שגורם לו להעלות את לחץ הדם כדי להצליח לספק דם לאיברי הגוף. לחצים גבוהים מידי - מעל 140-150 עלולים להזיק עד כדי נזק מוחי ולפיכך משתדלים להוריד אותם, רצוי באמצעות תרופות מרחיבות כלי דם כדי להשיג אפקט פיסיולוגי ככל שניתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסחתי את השאלה בצורה לא ברורה.
חנן28/10/2008אני מקוה שהניסוח להלן מסביר את כוונתי: שני אנשים שהלב שלהם מפעיל אותו לחץ דם מודדים את לחץ הדם שלהם. אבל אצל אחד מהם דופנות כלי הדם רכים וגמישים ואצל השני דופנות כלי הדם קשים ונוקשים. האם התוצאות של מכשיר המדידה יהיו זהות אצל שניהם ? האם למצב כלי הדם אין השפעה על תוצאות המדידה ? אם יש להם השפעה הרי תוצאות המדידה אצל אחד מהם לא יהיו נכונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחנן
פרופ` אליעזר קליינמן29/10/2008התשובה בעינה. הגוף החי אינו מכונה או מערכת דוממת, לפיכך גם חוקי הפיסיקה"מתגמשים" נוכח תגובות הגוף הביולוגיות-פיסיולוגיות לכל מצב ובכל גיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)