מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית יתר לחץ דםדיקלה18/01/2009
שלום, רציתי לדעת אם תוכל לתת לי עצות מה ניתן לעשות. חבר שלי בן 23 סובל כל הזמן מלחץ דם גבוה ודופק מהיר (יש לציין שאמא שלו סובלת מזה גם מאוד כל הזמן) זה מפריע לו מאוד בחילות, מעיק, סחרחורות כאבי ראש, בקיצור מרגיש ממש לא טוב וכו'. מה ניתן לעשות? איך אפשר למנוע זאת? או לפחות להפחית את המצב?? זה משפיע עליו מאוד לרעה גם בעבודה הוא חזר היום הביתה כי לא היה מסוגל לעבוד היה לו דופק ממש מהיר והרגיש ממש לא טוב, מה ניתן לעשות?? מחכה לתשובה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדיקלה
פרופ` אליעזר קליינמן21/01/2009לחץ דם גבוה בגיל צעיר יכול לנבוע מסיבה משנית כמו מחלת רקע אחרת - מחלה כליתית, למשל, או אף גידול המפריש חומרים המעלים את לחץ הדם דוגמת אדרנלין וחומרים דומים. אני מציע שהחבר יבקש הפניה מרופא המשפחה למכון ליתר לחץ דם לבירור הענין. עדיין יש לציין כי גם מתח בחיים או בעבודה יכולים אף הם לגרום לעלית לחץ דם משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה ודופק מהירלימונית16/01/2009
לרופאים שלום, בת 42.5, סובלת תקופה ארוכה מאוד מכאבי ראש וחולשה, ולאחרונה הכאבים הפכו ליומיומיים וגם רמת הכאב גברה. סוג הכאבים הוא לחץ גדול, מזכיר קצת את הסינוסיטיס. בבדיקות שמנדדו אתמול - במנוחה - דופק 120 (נמדד פעמים בהפרש של חצי שעה גם בעזרת מכשיר וגם בבדיקה ידנית של האחות, מול השעון). לחץ דם 138/85 לאחר מכן בוצע א.ק.ג. רופא המשפחה אמר שלפי הא.ק.ג אין משהו מדאיג במיוחד, אך שהערכים של הדופק ולחץ הדם גבוהים, וביקש ממני לבדוק פעמיים נוספות בשבוע הבא. בנוסף, יש לי כולסטרול גבוה. או ליתר דיוק הטוב - נמוך, והרע - גבוה. ברצוני לדעת על מה זה יכול להצביע? איזה כיוון זה יכול להחשיד? והאם תרופות להורדת לחץ דם והאטת הדופק אפשריים בזמן היריון (נמצאת בטיפולי IVF). בתודה מראש, לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: לימונית
ד``ר ויקטור פרחויקי17/01/2009לא בטוח שאת צריכה להתחיל טיפוך תרופתי. כדאי לחזור ולהבדק ע"י רופא לאחר יעוץ חוזר של הרופא שמטפל ב- IVF.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת פרטים חשובים
לימונית25/01/2009לד"ר פרחויקי שלום, רציתי לדעת למה הפנית אותי ליעוץ חוזר אצל רופא ה-IVF? האם זה רומז שאסור לי להיכנס להירון? האם אתה רומז שאסור לי לקחת הורמונים? בנוסף, שכחתי לציין בפניך פרטים נוספים: יש לי הטרוזיגוטיות מולדת לפרוטאין C ו-FV LEIDIN. בנוסף, אמי, שנולדה עם מום בלב ועברה פעמיים ניתוחי לב, נפטרה בעקבות משבץ מוחי בגיל 57. בכל מקרה נקבע שבגלל האבחון בעניין הקרישה אזריק קלקסאן במהלך כל ההיריון. בבדיקות שנערכו לאחרונה: TSH מה-19/1/09 = mul/l 1.13. הכולסטרול הכללי - גבוה מעט. הכולסטרול הטוב - נמוך - אך בטווח הנורמה. הכולסטרול הרע - גבוה - אך בטווח הנורמה. אשמח אם תוכל לענות לי על השאלות. בתודה, לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהריקי14/01/2009
שלום רב, אבא שלי בן 70 אחרי שני התקפי לב וניתוח לב פתוח. סובל מלחץ דם גבוה מאוד. הרופא אמר לו, אם אתה ממשיך לעשן אתה מת. הוא לא מפסיק ואומר שהוא לא יכול. מה אתם מציעים לי לעשות? איך לגרום לו להפסיק לעשן? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ריקי
ד``ר ויקטור פרחויקי14/01/2009אם לחץ הדם גבוה, יש לטפל בו תרופתית כדי להביא אותו לערכים סבירים.
הפסקת העישון דורש את שיתופו ורצונו המלאים של אביך. מעבר לתחליפי ניקוטין, היפנוזה, דיקור סיני וכו' הוא צריך לרצות להפסיק לעשן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית לחץ דם בבדיקת מאמץערן11/01/2009
ד"ר נכבד שלום, ביום שישי האחרון ביצעתי בדיקת מאמץ (בן 38) בזמן הבדיקה לא היו כל הפרעות ואו בעיה ללבית אך בזמן מאמץ הדופק עלה ל 186 ולחץ הדם הגיע ל 220 לכן הרופא נאלץ להפסיק את הבדיקה. אני לא סובל מלחץ דם , מה עלית לעשות במקרה זה? מודה על תשובתך ערן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לערן
פרופ` אליעזר קליינמן11/01/2009הגעתי לדופק מירבי פיזיולוגי שניתן להגיע בגילך. לחץ הדם שנמדד לך בשיא המאמץ הוא גבולי למאמץ מירבי כגון זה. אם הבדיקה תקינה יש לעקוב אחר לחץ הדם בלבד, לעסוק בפעילות גופנית סדירה ולשמור על כללי תזונה נכונים. מומלץ לחזור על הבדיקה כעבור שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
ערן11/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה בתינוקותאורנית ביטון08/01/2009
יש לי תינוקת בת שנה וחודשיים. לפני מס' ימים החלה טיפול באנלציות עם ונטולין, בודיקורט ומי מלח. מכיוון שהחום לא ירד, לקחתי אותה לרופא שוב שעשה לה בדיקת חמצן בדם ומכיוון שהתוצאה יצאה נמוכה, הפנה אותנו לחדר מיון. במיון עשו לה את הבדיקות השיגרתיות בקבלת החולים ואחת הבדיקות הייתה לחץ דם שהתוצאה שלה הייתה גבוהה (134/85). במהלך הערב במיון עברה מס' בדיקות וכן החלה לקבל אנטיביוטיקה מוקסיפן עקב דלקת ריאות ואוזניים. שוחררנו עם הפנייה לרופא המשפחה. היום (יומיים אחרי השחרור מהמיון) הייתי עם בתי אצל רופא המשפחה וביקשתי ממנו לבדוק לה שוב את לחץ הדם שיצא שוב גבוהה (126/84), קיבלתי ממנו הפנייה לנפרולוג . רציתי לשאול מהם הסיכונים בלחץ דם גבוה אצל תינוקות וממה נגרם לחץ דם גבוה בתינוקות ובאיזה מהירות צריך לטפל בכך לפני שיהיה נזק חמור ( אני שואלת מכיון שהתור לנפרולוג הוא בעוד חודש)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורנית
פרופ` אליעזר קליינמן08/01/2009לחץ דם גבוה בתינוקות מחייב בדיקת קרדיולוג ילדים לשלילת היצרות מולדת באבי-העורקים (קוארקטציה). יחד עם זאת ישנה אפשרות של עלית לחץ דם כפי שאת מתארת כתגובה לטיפול בונטולין. לכן רצוי לחזור על המדידות בשהתינוקת רגועה וללא טיפול כנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים , מתח,ולחץ דם גבוה .אלמוני08/01/2009
אני סובל מלחץ דם גבוה מזה מספר שנים ומטופל בכדורים להורדת לחץ דם שהרופא מחליף לי מדי בערך חצי שנה עד כה לא הגעתי למצב שבעזרת הכדורים אני מאוזן באופן יומיומי לערכים נורמליים כמו 120/80 בדרך כלל ערכי לחץ הדם שלי נעים בין 138/94 ולפעמים 155/112 לדוגמא .אני מודד לחץ דם בבית כמעט באופן שוטף לפחות פעמיים בשבוע . אני בן 41 כיום הכדורים שהשתמשתי עד כה נורמיטן 25+50 מ"ג נורבוסק . דיזוטאיזיד .ועוד כדור או שניים שאני לא זוכר בדיוק את שמותיהם , אבל שום דבר לא הביא אותי למצב מאוזן ממש כאמור לעיל . ביקשתי מהרופא שיתן למשל כדור כמו "דיאובן " שהמליצו לי עליו אך הוא טען שהכדורים הישנים טובים יותר . יתכן ואני אומר זאת בהסתייגות ומבלי לפגוע ,אולי בעקבות אינטרס של קופות החולים ושיקולים כלכליים הם מעדיפים לתת תרופה זו הוא אחרת . השאלות העיקריות שלי היא . 1.מדוע אני לא מצליח להגיע לערכים נורמליים אם אני כבר מטופל בכדורים להורדת לחץ דם 2.אני עובד כשוטר וישנם המון לחצים רצופים בתפקידי שאני מרגיש אותם בערכי לחץ הדם שלי כאשר אני חוזר הביתה אז השאלה האם לחץ בעבודה משפיע על ערכי לחץ הדם שלי ואם כן באיזו מידה . מצפה לתשובה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אלמוני08/01/2009אני חייב להוסיף נתונים שפיספסתי ויכולים להועיל בקבלת התשובה ממך . כדורים נוספים שקיבלתי הם אנדלקס וטריטס שגם לא עזרו . 2. הורי סבלו מיתר לחץ דם כך שברור לי הקשר הגנטי . 3. אבסורד הוא שלפני כשבע שמונה שנים לערך הפסקתי לעשן לציין כי עד אז לא סבלתי מיתר ל"ד והייתי תחת בדיקות סדירות עקב תפקידי וערכי היו תקינים לחלוטין 120/80 ואחרי שהפסקתי לעשן תקופה קצרה מאוד נבדקתי ונמצא יתר ל"ד שממנו אני סובל עד כה להוסיף שמשקלי בערך 100 קילו וגובהי 183 אך שהתחלתי עם נושא לחץ הדם שקלתי משקל נורמלי של 85-80 שמתאים למבנה שלי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלמוני
פרופ` אליעזר קליינמן08/01/2009הרקע שלך מאשש את ההנחה שלחץ הדם שלך אמיתי ולא רק כרוך בלחצים נפשיים. על כל פנים, שימוש במכשיר שהמלצתי יכול רק להועיל באיזונו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלמוני
פרופ` אליעזר קליינמן08/01/2009אין ספק שלחצים חוזרים בעבודה עלולים הן לגרום לעלית לחץ דם והן להפריע באיזונו.
ישנה אפשרות להשתמש במכשיר הרפית לחצים המתאים מאוד לסיוע באיזון לחצי דם כפי שאתה מתאר. מכשיר כזה הוא, למשל, הנקרא RESP@RATE שניתן לרוכשו במסגרת הביטוחים המשלימים והוא נוח לשימוש פרטני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור קליינמן
אלמוני11/01/2009תודה על ההסבר .קצר וממצא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי CVA +קומדין הולטר ל.דםאני07/01/2009
שלום הנני בת 47 חולת SLE אחרי CVA נוטלת קומדין מעולם לא סבלתי מיתר לחץ דם נהפוכו. בתקופה אחרונה קפיצות בלחץ הדם ובכל פעם ארועים של דימום בעין ובשתן... נאמר לי שהדופק נמוך...אשמח להסבר מינמלי..של התוצאות, האם יש כוונה לטיפול מסוים, וממה יכול לנבוע הדופק הנמוך ממצוע 43? כך נאמר גם אם אינו רשום. אני נוטלת קומדין, לפיטור (LDL 181) ,ויטמין B טיפות ויטמין D ,לוסק 20 מ"ג,קלציום כמו כן קונצרטה 36 מ"ג ליום עקב ADD המון תודה אשמח למעט הסבר על מנת להבין עד שאגיע לרופא אני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני
פרופ` אליעזר קליינמן08/01/2009לחץ דם יכול להתפתח בכל שלב ובודאי בסביבות הגיל שלך במיוחד כאשר יש רקע לכך. אין ספק שעליך לדאוג לאיזונו היעיל נוכח העובדה שהספקת כבר לעבור CVA. לעיתים לאחר CVA ישנה נטיה לדופק נמוך. כדאי לבקש הפניה להולטר לב כדי לברר את התנהגות הדופק במהלך היממה תוך שאת מבצעת פעילות יומיומית רגילה ואף מאומצת מעט כדי לעמוד על כושרך להעלות את הדופק כנדרש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ברשותך
אני08/01/2009האם גם בהתחשב בכך שלחץ הדם עולה ולא יציב רק ביום יש מקום לטיפול? צר לי אך לא ניתן להעביר קישור..שבו נאמר שרק ביום יש עליות בלחץ הדם... האם העליות הן יכולות לנבוע מבעיה פזיולוגית אמיתית או רק עקב סטרס או לחץ? זה שבלילה לחץ הדם תקין אומר דבר מה על אי היציבות? מודה לך על האדיבות הרבה בהתחשב בכך אתה בטח אדם מאוד עסוק ולמרות זאת מתפנה לעזור...ובאמת להראות עוד כוון ולהרגיע ולו במעט..עד הגעה לרופא לטיפול. שיהיה לך שבת שלום אני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לציין שאימי סובלת מל.דם גבוה
אני08/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה ודופק נמוךטל05/01/2009
שלום, אני בן 24 ולאחרונה בבדיקה שיגרתית (ולאחר מכן בבדיקה מתמשכת) נמצא אצלי לחץ דם גבוה של 150/90 וכן דופק נמוך. השנה האחרונה היתה עמוסה מבחינה נפשית אך לא חשתי במצוקות פיזיות מיוחדות. בבדיקת א.ק.ג נמצא משהו לא תקין אך לא הוסברה לי הסיבה ונשלחתי לבדיקות נוספות. מה יכולה להיות הסיבה לתופעות אלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: טל
ד``ר ויקטור פרחויקי06/01/2009לרוב לחץ דם גבוה הינו מצב עם מטען תורשתי לא מבוטל. ב- 75% הינה מחלה ראשונית אצל אנשים צעירים כמוך. כמה נמוך הדופק?
כדאי לך להבדק ע"י רופא על מנת להעריך אותך נכון . יתכן ויהיה מקום לתת טיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה בגיל צעירדליה05/01/2009
אני בת 31 ולפני כחודשיים הרגשתי דופק מואץ וחולשה ברגליים. בבדיקת לחץ דם יצא לחץ דם גבוה של 140/90. כעבור 3 ימים התופעה חלפה. לפני כמה ימים הדבר חזר. מה יכולה להיות הסיבה? האם ייתכן ולמתח נפשי יש השפעה על כך? אגב, בדיקות דם של תפקודי כליות יצאו תקינות.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדליה
פרופ` אליעזר קליינמן05/01/2009מה שאת מתארת יכול בהחלט להתאים למתח נפשי. לחץ הדם של 140/90 אינו גבוה כלל בהתחשב בנסיבות שאת מתארת. במידה והתופעות יחזרו יש מקום לברר , למשל, תפקוד בלוטת התריס לפני שנטפלים ל"לחץ דם גבוה".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נומלול והשפעתואברהם03/01/2009
נכבדי אני משתמש שנים בכדור נורמלול 25 נגד לחץ דם, כמו כן בשנים האחרונות בבדיקת הכליות תוצאה1,18 ערכי יחוס 1,2-0,7 כל הזמן הרופא שולח אותי לעשות אולטרה סאונד של כליות, הבדיקה תוצאה טובה ושוב נשלח לבדיקה , ונשאלת השאלה האים יתכן שבגלל כדור הנורמלול יש לי את בעית הכליות? אנא תשובתכם הדחופה בתודה אברהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלול
ד``ר ויקטור פרחויקי03/01/2009אין כל קשר בין תיפקוד הכליות לבין התרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצה בלחץ דםיוגב31/12/2008
לחץ הדם שלי בממוצע 146/76 דופק 50 היום מדדתי וקבלתי 190/85 דופק 40 אני בן 60 איני מבחין בשינוי סביבתי פרט לקור והמצב הלאומי... אני מטופל כנגד עודף כולסטרול האם עלי להבדק או להמתין להתפתחות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יוגב
ד``ר ויקטור פרחויקי31/12/2008עקרונית "מותר" שפה ושם תהיו תנודות בלחץ הדם. לא ציינת אם אתה מקבל טיפול נגד לחץ דם.
לחץ דם סיסטולי של 146 הינו ערך גבוה. אם לחצי הדם נשארים מעל הנורמה, ללא ספק יש מקום להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם ודופק נמוך
יוגב05/01/2009תודה על תשובתך. רופא המשפחה שלי רואה בלחץ הדם שלי כ"גבוה אך גבולי" ואינו ממליץ על תרופה מדובר בלחץ דם 147/76 דופק 50 . אני בן 60 ונוטל 20 גר' סימבקסון אני מרגיש בריא ובעל כושר טוב האם יש בדופק הנמוך סימן לבעיה בלב ? האם עלי לבצע בדיקות נוספות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוגב
פרופ` אליעזר קליינמן05/01/2009כדאי לחזור על בדיקת לחץ דם מספר פעמים וגם ברציפות, בהפרשים של מס' דקות ובמצב רגוע. יש להניח שהמדידות תהינה נמוכות יותר , בעיקר הערך הסיסטולי הגבוה. בדר"כ דופק נמוך שנלווה לו לחץ דם בהפרשים גדולים יחסית בין הערך הנמוך לגבוה, אינם מהוים בעיה ויש להניח שאצלך הם בגדר התקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם כדורים אין ספור ונזק כילייתירונית 530/12/2008
ד"ר פרחויבקי ערב טוב. אני מבררת בנוגע לאימי אשר סובלת מלחץ דם גבוה במשך שנים , מטופלת ע"י מס. כדורים ע"י רופא משפחה ולמעשה לחץ הדם פעם עולה פעם יורד . כעת לאחר בדיקת דם תקופתית נמצא עלייה של הקרטנין , נשלחה אימי לרופא נפרולוג המומחה לכליות ולחץ דם - ושם הסבירה לאימי הרופאה שתיפקוד הכליות נפגע - הקרטנין שנמצא הוא 1.8 - הרופאה אמרה שזה דרגה 3 - ונתנה כעת לאימי טיפול של דיטאה ומס. בדיקות בהתאם- והוסיפה כדור ללחץ דם ששמו פוסיט מה. שאר הכדורים שמצטרכת הם : נורבקס קרדילוק רמייטנס שאלותיי הם: א. האם הרופא לא טעה בכך שלא שלח אותה לפני שנים לבדיקת מומחה של לחץ דם ? הרופא אכן ראה שיש עליה קטנה ברמת הקרטנין במשך כל מס. ש נים והעדיף לטפל בעצמו? ב. האם כדורים כל כך רבים שניתנים לאימי לא יכולים לגרום לנזק ממשי? כמה כדורים אימי צריכה לקחת על מנת להוריד את הלחץ דם ? והאם לא מספיק כדור אחד בלבד כמו פוסיט?????? ג. ואם תוכל לענות לי בנוגע לנזק הכליות אודה לך ......תודה מהבת המודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ניצה
ד``ר ויקטור פרחויקי30/12/2008לעיתים לחץ הדם עקשני יכול לגרום לנזק כליתי. לא ברור מה הסיפור אם הנזק הכליתי הופיע באופן חד או היתה ירידה הדרגתית במשך השנים. ללא ספק יש מקום להעמיק בבירור, כמו שהרופאה הנפרולוגית ביקשה.
לחץ הדם נוטה לעלות עם תהליך ההזדקנות ולפעמים דרוישות תרופות שונות על מנת להוריד את ערכי לחץ הדם. ע"פ הסיפור, לא נראה שתרופה אחת תספיק להוריד את לחץ הדם לנורמה מקובלת באי ספיקת כליות.
לא נראה שלטיפול התרופתי שקיבלה עד כה יש השפעה שלילית על תיפקוד הכליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה מאוד דחוף , בבקשה עזרו ליאור28/12/2008
שלום שמי הוא אור..לאימי הובחן לפני כשעה בערך לחץ דם העומד על 190.. אימי לא סובלת מיתר לחץ דם בקביעות. לפני כ3 שבועות אימי ילדה, היא בת 39 וחצי ולפני שבוע וחצי בערך הופיעו לה בצקות קשות בכל איזור הרגליים מלמעלה עד למטה., היא התלוננה שכואב לה כמו סימנים כחולים. לפי מה שהבנתי תופעות הלחץ דם הן חום ואדמומיות בפנים..אימי גם סובלת מכאבי ראש עזים עכשיו החליטו לאשפז אותו אם תוכלו לעזור לי אני מאוד אודה לכם,אני מעוניינת לדעת מה אומרות התופעות האלוף, מה הסיכון וחומרת הדבר תודה, אור. *אימי לקחה גלקסן לאורך כל ההריון כי היא סובלת מקרישיות יתר..היא לוקחת את הכדורים לדילול הדם רק בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אור
ד``ר ויקטור פרחויקי29/12/2008קשה לתת לך הערכה מה בדיוק קורה עכשיו עם אמך, אבל אם אישפזו אותה, כדאי לך לדבר ישירות עם הצוות המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהיעקב28/12/2008
אני בן 53 מתאמן 5 פעמים בשבוע (קפיצה בחבל 50 ד") עד לפני שבועיים לחץ הדם שלי נע בין 120\80 110\70 ובשבועיים האחרונים 150\100 138\98 לא היו שינויים באורח החיים ובתזונה מה צריך לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעקב
פרופ` אליעזר קליינמן28/12/2008כדאי להמשיך ולעקוב לפחות כ- 10 פעמים. רצוי גם למדוד מספר מדידות בכל פעם בהפרש של מס' דקות בין מדידה למדידה. במידה ולחצי הדם עוברים את הערך 140/90 בממוצע, יהיה צורך לשקול טיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהנורית23/12/2008
בעלי בן 70. בריא רזה, אוכל נכון, שוחה יום יום בבריכה, לחץ הדם שלו היה תמיד על גבול הנמוך. עכשיו לפתע התחיל להיות גבוה 170/85 . מה יכולה להיות הסיבה. הוא אינו נוטל כדורים כלשהם. האם יש איזה דרך טבעית לאזן את לחץ הדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: נורית
ד``ר ויקטור פרחויקי24/12/2008אם יתר לחץ דם הופיע לראשונה בגיל 70 כדאי לבדוק באמת אם יש סיבה משנית. רצוי שייבדק ע"י מומחה בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה:התאמת כדור ללחץ דם
מלכי15/01/2009שלום אני סובלת ממיגרנה,ולוקחת אימיטרקס לפי הצורך ללמץ הדם קיבלתי דיוואן אנלפריל ,נומרלול ומכולם סבלתי כאבי ראש ונדודי שינה מאנלפריל חנק וכאבי גרון. לחץ הדם הוא140על100אני מיואשת מתופעות הלוואי,איזה כדור יכול להתאים לי? אני בריאה כולל תפקודי כליה. אודה לתשובתכם מלכי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)