פורום יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ דם לא קבוע
    יצחק
    16/02/2009

שלום . אני בן 60 ,לא מעשן ,משקל יתר 25 ק"ג, מדידת בוקר ממוצע 160/80 מדידת ערב 130/70 כל המדידות נמדדו בעזרת מכשיר ביתי חדש . אני מתאמן יום יום במכון כושר יש שיפור רב בדופק ירד ל52 במנוחה .לא נוטל כדורים מעדיף תחילה את הורדת משקל ספורט ומניעה ממלח.כוס נס קפה אחד ליום ודיאט ע"פ דיאטקנית. מדוע ישנם הפרשים כה גדולים בין המדידות נ.ב את הפעילות הספורטיבית אחה"צ תודתי מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם לא קבוע

הוספת תגובה

• יצחק

ד``ר ויקטור פרחויקי
    17/02/2009

לחץ הדם הינו משתנה ביולוגי שמשתנה מרגע לרגע ע"פ כל מני מרכיבים.
    ללחץ הדם "עקומה" יומית, כשהערכים הגבוהים ביותר בדרך כלל נרשמים בשעות הבוקר המוקדמות. במהלך היום יורד בהדרגה, עם ירידה נוספת בשעות השינה.
    יתכן ואם קיימת שאלה של מה אחוז המדידות שמעל הנורמה, יהיה מקום לעשות בדיקת ניטור לחץ הדם במשך 24 שעות עם מכשיר אוטומטי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשה של דופק לקראת שינה
    צמרת
    15/02/2009

שלום לך, בת 66. לפני כשבועים עקב בדיקות שיגרתיות זוהה לחץ דם גבוה 180/80 והתחלתי לקחת אנלדקס 5 מג פעמיים ביום. כמו כן היו שומנים גבוהים 345 והרופא נתן לי בזפיברט 400. חוץ מזה אני לוקחת סבסטטין 20 מג די הרבה זמן. הפסקתי לקחת הורמונים לפני חצי שנה ועדין יש לי מספר פעמים ביום גלי חום. הדופק נע בין בדרך כלל בין 75-85 א.ק.ג. בסדר. זה הרקע. לאחרונה מספר פעמים לפני שאני נרדמת כשאני שוכבת על הצד (לא משנה איזה) ומנסה להרדם אני מרגישה את הדופק בצד שמאל. זה לא קורה כשאני שוכבת על הגב. כמו שמרגישים ביד שלוקחת דופק מהיד. זה לא כואב ולא לוחץ אבל זה מפריע לי להרדם ובסוף כדי להירדם אני לוקחת וואבן. אני מקווה שהסברתי טוב מה הבעיה. אין לי מושג איך להתייחס לזה אבל זה מפריע לי. אולי זה קשור לכדורים, לזמן שאני לוקחת אותם, 8 בערב. אודה לך מאד אם תאיר עיני בבעיה זו שמטרידה אותי.

לקביעת תור
    סגירה
    הרגשה של דופק לקראת שינה

הוספת תגובה

• צמרת

ד``ר ויקטור פרחויקי
    17/02/2009

לא בטוח שיש השפעה של התרופה בתלונותיך.
    גם לא בטוח שיש קשר עם לחץ הדם.
    אבל לא רואה סיבה לא לקחת את התרופה במשך היום במקום בערב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם אצל מבוגרים (2)
    altman
    14/02/2009

ואיך אני יכולה להשיג מידע בעברית? אני התחלתי את העבודה בלחץ דם בכללי, על ויסות לחץ דם ועכשיו אני צריכה איך הגיל משפיע על כל מיני מערכות בגוף, ואיך כל זה משפיע על לחץ דם. בכללי אני יודעת שאצל המבוגרים העורק נהיה פחות גמיש וכתוצאה מכך לחץ דם גבוה, אבל אני צריכה לדעת למה הוא נהיה פחות גמיש...

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם אצל מבוגרים (2)

הוספת תגובה

• altman

ד``ר ויקטור פרחויקי
    17/02/2009

כל מה שאת צריכה זה להכניס את השאלות בעברית, למשל ב- GOOGLE יתר לחץ דם וגיל או מבוגרים.
    אגב, בתהליך של הזדקנות הערקים נעשים יותר קשיחים מכל מני סיבות, כמו שינוי המבנה של הדופן, הסתיידות של הדופן ושינוי של הרכבו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם אצל המבוגרים
    altman
    13/02/2009

שלום. אני תלמידה בכתה י'ב ונתבקשתי לחקור כיצד גיל משפיע על לחץ דם. חיפשתי בהרבה אנציקלופדיות ולא מצאתי מידע שמתאים לי. אני צריכה מידע כיצד הגיל משפיע על מערכות שונות בגוף ומזה להגיע לקשר בין גיל ללחץ דם. אני ממש אשמח ואודה לך

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם אצל המבוגרים

הוספת תגובה

• לחץ דם אצל המבוגרים

ד``ר ויקטור פרחויקי
    14/02/2009

כדאי לחפש במנוע חיפוש את המלים AGE- HYPERTENSION, כך מצאתיהרבה אתרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם גבוה
    ניר
    13/02/2009

שלום אני זכר בן 41 לא מעשן בשנה האחרונה ירדתי 15 ק"ג לאחר שאובחנתי כבעל סינדרום מטבולי ולחץ דם גבוה. הBMI שלי בסביבות 21-22 ע"פ משקל אלקטרוני,משקלי כיום 75 ק"ג על 171 גובה. אני עובר בדיקות תקופתיות מקיפות שהאחרונה יצאה תקינה מבחינת ערכי כולסטרול סוכר טרגליצירידים. אינני מטופל בתרופות כלשהן באופן קבוע. אני שומר על אורח חיים בריא(ריצה של 8 ק"מ פעמיים שלוש בשבוע,תזונה הכוללת אכילת ירקות בעיקר לחם מקמח מלא,ללא סוכר ודברי מתיקה צורך אגוזים מדי יום ושמן זית מעט מאד מלח,מעט בשר עוף רזה כמעט ללא בשר אדום,כמו כן אני שותה המון מים ומעט קפה 2 כוסות ביום,כמו כן אני נוטל ויטמינים ו2 קפסולות של אומגה 3 מחוזק,בנוסף לאחרונה התחלתי ליטול 100 מ"ג קיוטן ביום) לחץ הדם שלי נא כיום בין 140-160 לבין 90 -100 סיסטולי\דיאסטולי לחץ הדם שלי עד לפני חודש עמד על 120-130 על 70-85 ולאחרונה עלה . בחודש האחרון סבלתי מדלקת כתף חזקה אשר גרמה למוגבלות ביד ואני מטופל מזה חודש באטופן 600 מ"ג הנלקח פעמיים ביום. שאלתי האם יש קשר בין הדלקת והתרופה לעליית לחץ הדם לאחרונה תודה ניר

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם גבוה

הוספת תגובה

• ניר

ד``ר ויקטור פרחויקי
    14/02/2009

אטופן בהחלט יכול לגרום לעליית לחץ הדם במספר מנגנונים.
    כל מה שעליך לעשות, להפסיקת את הטיפול ולהזהיר בעתיד לכל רופא שימליץ על טיפול בנוגדי דלקת למניהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם 100/130
    צמרת
    12/02/2009

שלום לך, אחותי בדקה אתמול לחץ דם בתחנות הבדיקה שהיו בדיזינגוף סנטר והתוצאה היתה 100/130. זה שבדק אמר שלחץ הדם בסדר. אבל אני לא כל כך שקטה. היא בת 62 לוקחת ססטין 20 מג מה דעתך על לחץ דם כזה? ככלל, איזה ערך אמור להדאיג יותר התחתון או העליון? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם 100/130

הוספת תגובה

• לצמרת

פרופ` אליעזר קליינמן
    12/02/2009

רצוי לחזור על הבדיקה מספר פעמים בהפרשים של מס' דקות ובמצב נינוח בישיבה. לחץ דם בין 100/60 עד 140/90 יחשב תקין. מעל 140/90 - יש לעקוב תוך אימוץ אורח חיים בריא - פעילות גופנית סדירה, דיאטה מתאימה ותרגילי הרפיית מתחים. לעיתים יהיה כבר צורך בטיפול תרופתי עליו יש להתייעץ עם הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתר לחץ דם בנוער
    שלוי
    11/02/2009

באורח מקרה בדקנו לבני בן ה- 14.5. לחץ דם והערכים עמדו על 128/78 . בני אינו בעל עודף משקל ועוסק הרבה בספורט . האם מדובר ביתר לחץ דם כאשר ההתייחסות היא לגבי נער .

לקביעת תור
    סגירה
    יתר לחץ דם בנוער

הוספת תגובה

• לשלוי

פרופ` אליעזר קליינמן
    11/02/2009

התשובה היא לא. יש לבדוק בזמן רגיעה ומספר פעמים בהפרשים של מספר דקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זייבן
    דקלה
    10/02/2009

שלום, האם זייבן (כדור 1 ליום 150 מ"ג) יכול לגרום לירידה בלחץ דם או שהאפקט המרגיע שלו הוא הגורם לירידה בל"ד? ל"ד אצלי בדר"כ סביב 120/80 ועם הזייבן בין 65-70/95-100 תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זייבן

הוספת תגובה

• לטל

פרופ` אליעזר קליינמן
    10/02/2009

אכן כן כפי שהנך נוכח. גם אפקט מרגיע תורם לירידת לחץ דם עד גבול מסוים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתר לחץ דם
    מוחמד
    09/02/2009

שלום רב, אני בן 27 לפני כחודשיים אובחן אצלי לחץ דם גבוה (150\95) .. עכשיו אני נמצא באמצע בירור מקיף , היום עשיתי אקו לב שהיה תקין . יש לי גם תור לסונר כליות בעוד שבועיים . אם גם סונר הכליות יהיה תקין אז נראה לי שאני אעשה איסוף שתן לשלול פיאו. והיפראלדסטרוניזם . ברצוני לשאול האם יש מצב שאתה נותן טיפול לפני שאתה מברר את כל האטיולוגיות ? נניח שאחרי כל הבירור הכל היה תקין ובעצם לא מצאנו סיבה ליתר חלץ דם , האם אתה מגדיר את זה כראשוני ומתחיל בטיפול או שאתה מרחיב את הבירור(למשל ct mri ( ? ברצוני לשאול גם אם ערכים כאלו יכולים להיות משניים ל sleep apnia ומה המקום למעבדת שינה ? סליחה על השאלות הרבות תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    יתר לחץ דם

הוספת תגובה

• מוחמד

ד``ר ויקטור פרחויקי
    10/02/2009

מעל 75% של האנשים עם יתר לחץ דם יש להם מחלה ראשונית. הבירור שאתה מציין מכוון לשלול מחלה שגורמת ליתר לחץ דם. SLEEP APNEA יכולה לתרום לעליה בערכי לחץ דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ בעין אחרי ריטלין
    אלי
    09/02/2009

בן 28, בריא בדר"כ, ללא בעיה לבבית, ללא יתר לחץ דם. ללא טיפול תרופתי קבוע. מלבד טיפול בריטלין רגיל עקב ADHD. משקלי כ- 100 ק"ג. לאחרונה, בשל העדר אפקט רצוי, הועלה המינון לרמה גבוהה (80 מ"ג LA). ככל הנראה לא בהדרגה מספקת. לפני כ-5 ימים, כחצי שעה לאחר נטילת ריטלין LA במינון גבוה, החל בפתאומיות כאב לוחץ בעין שמאל (כאילו העין עומדת להתפוצץ), קבוע עם עליות וירידות. הכאב נמשך לאורך כל זמן השפעת הכדור, כ- 10 שעות, ופחת עם תום השפעת הכדור, אך לא נעלם לגמרי. נבדקתי באותו היום ע"י ר.עיניים- ששלל בעיה עינית. לציין שהכאב/הלחץ בעין שמאל עדיין מציק, מופיע מדי פעם, ולא חלף למרות שלא נטלתי ריטלין מאז האירוע ( כבר 5 ימים). מלבד זאת ללא תסמינים נוספים. האם ייתכן מרכיב יתר לחץ דם מאחורי התופעה? האם יש בדיקות נוספות שעלי להבדק? האם יש מניעה לשוב לנטילת התרופה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ בעין אחרי ריטלין

הוספת תגובה

• הודעה של: אלי

ד``ר ויקטור פרחויקי
    10/02/2009

לא הבנתי כמה לחץ דם יש לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 15.5
    אירית
    08/02/2009

שלום אני מטופלת ביתר לחץ דם (על רקע תורשתי) בני בן ה-15.5 מתלונן בזמן האחרון על חולשה ועילפון ונידלקה לי מנורה אדומה. במדידת ל.ד. לפני ההתעוררות בבוקר מדדנו לו 145/60 האם זה מצביע על בעיה ?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 15.5

הוספת תגובה

• לאירית

פרופ` אליעזר קליינמן
    08/02/2009

לחץ הדם שנמדד הוא בהפרש גדול בין הלחץ הגבוה לנמוך. יתכן שזה על רקע דופק נמוך מידי. כדאי לבקש בדיקת הולטר-לב מהרופא המטפל לבדוק זאת. יתכן כי הילד התרגש בעת המדידה. רצוי לחזור עליה מספר פעמים, גם באותו ביקור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתר לחץ דם--מודאגת מאוד
    שירלי
    04/02/2009

שלום רב! ברצוני לדעת מהם הגורמים לעלייה בלחץ הדם?משום שכעת אני חולה בברונכיט והרופאה מדדה לי לחץ דם ואמרה שהוא גבוה מידי לבת 26. 133/87 אני לא מבינה מה הסיבה לעלייה?! כמו כן לפני שנה מדדתי כמה ימים לחץ דם והייתה עלייה משמעותית(משום שעסקתי בספורט כרגע אני ממש לא עוסקת בהתעמלות כלשהי).. כמו כן יש לי סוכר 106 אולי זה נובע מכך. הרופאה שלחה אותי לאולטרסאונד כליות, בשנה שעברה עשיתי אקו לב והוא יצא תקין. אני אובדת עצות..האם זה יגרום לסיבוכים בעתיד? בברכה, שירלי

לקביעת תור
    סגירה
    יתר לחץ דם--מודאגת מאוד

הוספת תגובה

• לשירלי

פרופ` אליעזר קליינמן
    04/02/2009

עקב הברונכיט ישנה בהחלט אפשרות לעליה קלה של לחץ הדם כפי שזה אצלך. אין צורך להבהל וגם לא לטפל. לאחר החלמתך אני כן מציע לך לאמץ פעילות גופנית סדירה ותזונה נכונה, אפשר בעזרת דיאטנית ואלה עשויים לעזור בשמירת לחצי דם תקינים לאורך זמן, בוודאי בגילך. לחץ הדם בזמן עיסוק בספורט עשוי לעלות ואח"כ - במנוחה לרדת לנורמה ואף לערכים נמוכים יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב תרופות לאיזון לחץ דם גבוה וכא
    רונן
    03/02/2009

בוקר טוב, אימי בת 80 וסובלת מלחץ דם גבוה 170/100 וברקע סובלת מגלוקומה בעיניים (מטופלת בטיפות להורדת לחץ תוך עיני מזה שנים) וגם חולת סרטן שד מתקדם - גרורתי (מטופלת במשככים MCR וטיפול הורמונלי ארימידקס) פסוריאזיס קשה (סידן ואקטונל) וסובלת בעיות גב רגליים ונפיחויות מזה זמן רב. אימי הייתה לוקחת ניפידיפין מזה שנים כל פעם שהיה לה לחץ בלב - אבל לא באופן קבוע ! ניסינו שהיא תיקח באופן קבוע ניפידיפין אבל זה רק החמיר את בעיות העיניים שלה. במשך שנה היא היתה לוקחת וואזודיפ ולעיתים רחוקות גם ניפידיפין והייתה מאוזנת פחות או יותר. מזה חודשיים שלושה הלחץ דם שלה עלה מאוד 160/100 ממוצע ונמדדו גם 200/120 ! ניסינו לאזן את הלחץ דם עם הוואזודיפ בשילוב תרופות ממשפחות שונות כמו אנלדקס, ועוד שתי תרופות שאינני זוכר כרגע את שמן - הבעיה שאימי הגיבה לא טוב לתרופות הללו התלוננה על סחרחורות עירבול בעיניים וכאבי ראש חזקים. מזה כשבועיים היא מקבלת וואזודיפ בבוקר כמוסת Q10 בצהריים ואלמודיפין בלילה וזה מאזן קצת את הלחץ דם אבל בשבועיים הללו מספר פעמים היא סבלה מלחץ בחזה ולקחה גם ניפידיפין. העיה היא שכל התרופות הללו מוגדרות כמעכבי סידן ואני מפחד שהטיפול לא מתאים ויגרום לבעיות בלתי הפיכות בעיקר בלב (לכן החלטתי לתת לה Q10) - אימי עדיין מתלוננת על כאבי ראש חזקים בחלק העליון של הראש - אשמח לקבל המלצה לטיפול נכון יותר... בתודה מראש, הבן

הוספת תגובה

• לרונן

פרופ` אליעזר קליינמן
    04/02/2009

צר לי, אך בעיותיה של אמך מורכבות מדי מכדי שאוכל לתת לך/לה עצות דרך האינטרנט. יש כאן צורך בבירור יסודי ובבדיקות מתאימות לצורך התווית טיפול אופטימלי ככל שניתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה לשאלה

רונן
    05/02/2009

לד"ר שלום, אני מבין שהמצב מורכב ונתתי את כל הפרטים כרקע בלבד. השאלה המהותית שלי האם במצב של אימי נטילת 2 כדורים בולמי סידן באופן קבוע וכדור ניפידיפין באופן לא קבוע זה טיפול נכון מבחינה רפואית או שלא מומלץ לתת מספר כדורים מאותה המשפחה וצריך למצוא כדור ממשפחה אחרת שלא יהיו לו תופעות לוואי על שאר הבעיות שהיא סובלת מהן. ואם יש לך המלצה (ד.א. אחד התרופות שניסינו היתה נורמלול). אשמח אם תוכל להתייחס לבעיית לחץ הדם. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיו 10
    א.
    02/02/2009

פ.נ. האם קיימות הוכחות ברורות ליעילותו של התוסף קיו 10 בשמירה על ל"ד תקין? א.

לקביעת תור
    סגירה
    קיו 10

הוספת תגובה

• לא.

פרופ` אליעזר קליינמן
    04/02/2009

לא.
    תוסף זה מומלץ לחולי אי ספיקת לב או למי שנוטלים סטטינים להורדת כולסטרול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיזו מטרה?

א.
    04/02/2009

פ.נ. בסדר, אבל לאיזו מטרה (או בגלל איזו סיבה) מומלץ התוסף (קיו 10) לנוטלי סטטינים? מה הוא עושה להם, הלכה למעשה? וכמו כן, על מה בעצם מבוססת ההמלצה? על השפעתו (החיובית?) המוכחת, על מה? אנא הבהרותיך על ההיבטים הללו. תודה רבה. א.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא

פרופ` אליעזר קליינמן
    04/02/2009

Q10 הינו קו-אנזים המצוי בתאי הגוף והוא יורד ברמתו ככל הנראה בעת נטילת סטטינים. לפיכך מומלצת נטילתו בעת הטיפול בהם. אינני יכול לומר שיש הוכחות מוצקות לכך אך מהנסיון האמפירי המצטבר, כנראה שיש ל- Q10 השפעה טובה. בנוסף, החומר הינו אנטי-אוקסידנט חזק והשפעה כזו יכולה לנטרל את ההשפעה המחמצנת של הכולסטרול "הרע" מסוג LDL.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון של איקאקור
    ס.ו.
    01/02/2009

האם לחולה עם קראטנין 4 ואוראה 120 מותר לקחת איקאקור במינון של יותר מ 40 מ"ג 3 פעמים ביום? כלומר האם מינון של 40מ"ג איקאקור 3 פעמים ביום הוא מינון מכסימלי לחולה באי ספיקת כליות כזו או שאפשר כן להעלות את המינון לפי הצורך? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מינון של איקאקור

הוספת תגובה

• לאלמונית

פרופ` אליעזר קליינמן
    02/02/2009

ניתן להעלות את מינון האיקקור עד 80X3 מ"ג ליום תוך מעקב אחר התפקוד הכליתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה