מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעבר מלופרסור 95 ללופרסור 190אהרון כהן31/01/2009
אני מטופל כ 20 שנה בלופרסור 95, הרופא שלי טוען שמעתה יהיה רק לופרסור 190!! מה עלי לעשות כעת? האם עליי לחצות את הכדור??? לעבור לתרופה אחרת?? בכבוד רב אהרון כהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאהרון
פרופ` אליעזר קליינמן02/02/2009אין כל סיבה להכפיל מינון לופרסור רק משום שחדלו לייצר את המינון הנמוך. אני מציע לך לפנות לרופאך כדי להמיר את התרופה לקרדילוק למשל, במינון 2.5 עד 5 מ"ג ליום לפי הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהרועי30/01/2009
שלום אני בן 30 ולחרונה חשתי בדופק מהיר ובתגובות גוף מוזרות , רכשתי מכשיר למדדית לחץ דם (הממוצע עומד על 180/123 דופק 96) כמו כן אני מרגיש סחרחורות , כאבי ראש ויובש בפה האם אלא תסמינים של לחץ דם כרוני או משהו זמני ? אשמח לקבל את עזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרועי
פרופ` אליעזר קליינמן02/02/2009מה שהנך מתאר יכול להתאים למתחים נפשיים בהם הנך שרוי, אם אכן כן. אם לא כן, עליך לבקש מהרופא אפשרות בירור יסודי של הסיבה לתופעה באמצעות בדיקות שונות - דם, שתן, אולטרא-סאונד בטן וכליות וכו' כמקובל במקרים אלה. בכל מקרה עליך לפנות לרופא המטפל ולהמשיך במעקב לחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 24 עם לחץ דם?בני הראל30/01/2009
לאבא שלי יש מד לחץ דם (יש לו לחץ דם גבוה) ובדקתי מספר פעמים עלי והתוצאה היתה 160/90 והבנתי שזה ממש הרבה... יש להגיד שעוד בצבא בדקו ואמרו לי שיש לי לחץ דם גבוה, הייתי במעקב למספר בדיקות, בבדיקה היה לחץ דם גבוה אבל בבדיקה השניה אחרי ששכבתי 10 דקות ואז בדקו לי היה לי לחץ דם נורמלי... והרופא אמר שאני מתוח מהבדיקות... האם באמת זה הגיוני שמבחינה פסיכולוגית הלחץ דם עולה רק בבדיקה ולאחר מכן הלחץ דם בנורמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבני
פרופ` אליעזר קליינמן02/02/2009אכן כן. לחץ דם גבוה כשלך יכול להיות כתגובה למתח במדידות. תסמונת כזו מכונה - תסמונת החלוק הלבן. בכל מקרה עליך להמשיך בבירור כדי לשלול אפשרות אחרת, זאת ע"י הולטר לחץ דם ל-24 שעות או באמצעות בדיקת מאמץ, הערכה המודינמית ועוד. נא התייעץ עם רופאך בנדון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהעדי30/01/2009
יש לי לחץ דם גבוה (אני בן 28) מטופל בכדורי אמלודיפין פעם ביום. בעבר הלא רחוק (כשנתיים)נמצאה אבן בקוטר מ"מ ספורים בכליה. היא לא הוצאה. אני קראתי קצת והבנתי שזה קור אחד בשני. לאחרונה עשיתי בדיקות דם (עקב היותנו זוג שמטופל בivf )ל פרופיל הורמונלי. נמצא שם שבלוטת התריס גבוהה. הרופא נשים המליץ לי לבדוק את בלוטת התריס. השאלות שלי 1.האם יש קשר בין הלחץ דם לאבן ולבוטת התריס? 2.האם יש דרך לפתרון? 3.האם אחד מהתונים הנ"ל יכול להיות קשור לבעיית זרע שיש לי? אודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
פרופ` אליעזר קליינמן02/02/2009ייתכן שאתה מצוי במתח עקב הבעיות שציינת, וזה גורם גם לעלית לחץ הדם.
פעילות יתר של בלוטת התריס יכולה גם להשפיע כאן ויש צורך לברר את הסיבה ולטפל בהתאם.
אבנים בדרכי השתן עלולות גם להשפיע, במיוחד כאשר הן פוגעות בתפקוד בכלייתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאליזה?ס.ו.29/01/2009
שלום. בת 77. קראטנין 4 אוראה 130. באיזה שלב מחליטים להתחיל דיאליזה? עד מתי אפשר לחכות בלי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלמונית
פרופ` אליעזר קליינמן02/02/2009מצב כזה של קריאטינין 4 יכול עוד להמשך זמן רב ללא צורך בדיאליזה. רצוי להצייעץ עם נפרולוג באשר לדיאטה מתאימה כדי למנוע התדרדרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב צוואר ולחץ באזנייםשריתוש29/01/2009
אני בת 37 סובלת מיתר לחץ דם ומטופלת כ-5 שנים בנורמיטן,37.5מ"ג ביוםדיזוטיאזיד 12.5 מ"ג אספירין 100 מ"ג. לאחרונה יש לי כאבים /לחץ בצוואר ובאזניים. איזה בדיקות עלי לעבור הדבר מציק לי וגורם לי עלייה וירידה במצב הרוח. אודה על תשובתכם המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשריתוש
פרופ` אליעזר קליינמן02/02/2009עליך להתייעץ עם הרופא שלך. ייתכן שהתופעות שלך הן תופעות לוואי של התרופות, ואפשר שיש מקום להפחית מינון או להמיר בתרופות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהדויד29/01/2009
לפני מספר ימים חשתי בכאבי ראש עזים שמדי פעם חלפו לאחר מנוחה אבלהרגשתי שראשי כבד ניגשתי לרופא המטפל ,הרופא אמר שיש לי לחץ דם גבוהה אני רוצה לציין שאני אדם בריא מתעמל כל יום,לא מעשן וצמחוני ,הרופאה אימלצה לערוך בדיקות דם,ונתנה גם טיפול של כדורים כרדיולוג אחת ליום,שאלתי היא האם יש סיבה לעליית הלחץ דם? ואם כן האם צריךלברר את הסיבה לפני לקיחת הטיפול?האם יש תופעןת לוואי?ןאם זה נכון שאי אפשר להפסיק את הטיפול ןאצטרך לקחת אותו לכל החיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדויד
פרופ` אליעזר קליינמן02/02/2009אינני בטוח שניתן לאבחן לחץ דם גבוה אצלך רק לפי מה שהנך מתאר. יש מקום להערכה נוספת ויסודית יותר, ואפשר שכך ניתן יהיה להוריד את הטיפול. יש למדוד לחצי דם כאשר הנך רגוע וללא כאבי ראש וכד'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי או נטרופתייחזקאל יעקובי28/01/2009
אני בן 34 ומטופל מזה כמה שנים ביתר לחץ דם בכדור נורמלול , בשנה האחרונה התחלתי פעילות גופנית שמשולבת עם דאיטה ואכן לחץ הדם שלי יורד במדידה אחרונה אצל רופא 65 \ 110 שאלתי היא האם להמשיך עם הכדור ( האם הכדור עלול להסב לי נזק אחר ? ) או לעבור לטיפול טבעי ? ( מה מידת הסיכון במעבר לטיפול טבעי ? ) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליחזקאל
פרופ` אליעזר קליינמן02/02/2009יש בהחלט מקום להתחיל הורדת טיפול בהדרגה ואולי עד להפסקתו. פעילות גופנית סדירה ותזונה נכונה - דיין כדי להוריד לחץ דם עד כדי אפשרות הפסקת טיפול תרופתי. אני מקווה שזהו אכן המקרה שלך. המשך במעקב לחץ דם, הכל ביעוץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי והבדלים בלחץ הדם בצד שמאלאדי27/01/2009
בבדיקת לחץ דם רצופה משך כשבועיים שמתי לב כי במדידה בצד ימין לחץ הדם לא השתנה מהערך הקבוע מזה שנים 120/70 ובצד שמאל הוא עלה ל-130/88 (במקום הערך הקבוע ביד זו 125/80). בכלל, הערך הנמוך לא עלה אף פעם במנוחה על 80. הדופק לא השתנה והוא 60 במנוחה. הבדיקות במכשיר ביתי אמין ומוכר. האם הלחץ יכול להשתנות ביד שמאל בלבד ואם כן מה הסיבות האפשריות. בתודה, אדי (בן 65)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאדי
פרופ` אליעזר קליינמן27/01/2009לחץ הדם הוא תוצר של מספר גורמים כמו עוצמת התכווצות הלב, תנגודת כלי הדם הנקבעת לפי גמישותם להתרחב בעת זרימת דם מוגברת בהם. בגילך ישנה אפשרות לאבדן חלקי של גמישות העורקים ולפיכך גם שנויי לחץ דם בהתאם. אפשר שזו הסיבה להבדלים במדידות בין 2 הידיים. אגב, כל הערכים שציינת תקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עלי להיבדק אצל נפרולוג?תמר26/01/2009
שלום ד"ר פרחויקי, שמי תמר ואני אישה בת 44. מזה כמה שנים שבבדיקות שתן נמצא אצלי דם בשתן (המטוריה מיקרוסקופית). ביצעתי את כל הבדיקות המקובלות (ציסטוסקופיה, ציטולוגיה, בדיקות שתן לתרבית, אולטרא סאונד לכליות, סי-טי של מערכת השתן והכליות, כל הבדיקות הרגילות: urea, creatinine, - הכול תקין! (למעט כולסטרול מעט גבוה 210 – כשערכי הנורמה הם 100-200) ולחץ הדם שלי שהוא קצת גבוה בסביבות ה- 138/85. (משקל הגוף מעט גבוה, אך אינני שמנה. עובדת בעבודה הדורשת שעות מרובות של ישיבה והכושר הגופני שלי ירוד). יש במשפחתי (הקרובה - הורים ואחי) בעיות לב (כולם עברו ניתוחי מעקפים). אחותי אובחנה בילדותה כחולת תליסמיה מינור. התסמין היחיד שאני חשה הוא צריבה בשתן (מדי פעם). אורולוג ורופאת הנשים שלי (בדיקת פאפ ואולטראסאונד וגינלי תקינים) לא מצאו אף ממצא פתולוגי. רופא המשפחה מתלבט אם לשלוח אותי לבדיקה אצל נפרולוג. מה דעתך? תודה רבה מראש על הזמן שאתה מקדיש לי ולכל מי שפונה לפורום (-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: תמר
ד``ר ויקטור פרחויקי26/01/2009לתמר שלום,
ממצא של המטוריה מיקרוסקופחת הינה די שכיחה. ע"פ הסיפור שאת מתארת, אין הרבה ממצאים אחרים המעידים על מחלה כליתית שמתקדמת.
על מנת לעשות אינטרגרציה כן כדאי לך להיבדק ע"י נפרולוג.
לחץ הדם שאת מתארת נמצא מעל הנורמה הרצויה.
הייתי משלים את הבירור עם איסוף שתן 24 שעות לחלבון כמותי- מחקרואלבומינוריה ן- CREATININE CLEARANCE.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה לך ד"ר פרחויקי!
תמר27/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה!!!מיכל25/01/2009
חבר שלי בן 28 סובל מיתר לחץ דם בשנתיים האחרונות הוא מאוזן על ידי אנאלדקס 20 מ"ג פעמיים ביום. לאחר בירור מתברר שהוא סובל מציסטות ב 2 הכליות. בדיקות תפקודי כליה תקינות א.ק.ג תקין ושאר הבדיקות תקינות הוא מקפיד על דיאטה אוכל אוכל בריא והכל. לאחרונה היה ארוע של דופק מהיר 140 ועליית לחץ דם שירד לאחר כמה מדידות אך הדופק לא ירד לאחר ביקור אצל הרופא הוא טען כי מדובר כנראה בוירוס ולא במשהו לבבי ונתן לו נורמלול. יש לציין כי מידי פעם עולה לו הדופק אחרי ארוחת צהריים. האם יש סיכון מסויים? מה לעשות במקרה זה!?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מיכל
ד``ר ויקטור פרחויקי25/01/2009לא ברור מה סיפור אם מדובר בציסטות בכליות או מחלה ציסטית כליתית שהנה מחלה תורשתית.
ע"פ סיפורך התמונה שאת מתארת איננה בעלת סכנה, אבל כדאי לו להבדק ע"י נפרולוג- מומחה למחלות כליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, אשמח לקבל עזרה.מישהו25/01/2009
טוב, אז ככה: אני תלמיד בתיכון, והיום ידידה שלי סיפרה לי על מקרה שקרה לידיד אחר שלי במפגש שהיה כמה ימים לפני (אל תדאגו, אני מגיע לפואנטה. P:) היא אמרה לי שבאותו מפגש (שלא הייתי בו), אותו ידיד ועוד מישהו הלכו מכות, סתם בצחוק כזה, ואז הוא חנק את הידיד, ופתאום הוא נהיה חיוור (זה שנחנק). וזה לא הסתיים בזה, היא אמרה לי שהוא הסתכל על הידיים שלו ובכה או משהו כזה, שהם שאלו אותו איך קוראים לו והוא לא ידע לענות להם, גמגם, אמר שהוא נמצא בתוך משחק מחשב. זה כמובן ממש הלחיץ אותם, ולקחו אותו אחר כך לבית חולים. כמובן שאותה ידידה שלי רצתה לדעת מה זה היה ולמה זה קרה, וכל מה שאבא של הידיד אמר לה שזה לחץ דם גבוה. היא חושבת שזה קשור לחניקה, אבל אני לא בטוח לגמרי שחניקה סתמית כזאת יכולה לגרום לכזאת תופעה. לחץ דם גבוה באמת יכול לגרום לכאלה התקפים מוזרים ומלחיצים? או שיש לזה סיבה אחרת והלחץ דם גבוה הוא רק תופעה של זה? ואם זה באמת רק בגלל לחץ דם גבוה, אז ממה בדיוק מקבלים לחץ דם גבוה? העלתי את האפשרות שזה אפילפסיה, אבל הידידה שלי אמרה שאותו ידיד זכר מה קרה לו, וכפי שידוע לי באפילפסיה לא זוכרים את ההתקף. וגם כל ההתקף עצמו לא נראה לי מתאים לאפילפסיה. אני רוצה להבין מה זה, אבל לאף אחד ששאלתי לא באמת היה מושג, ואני לא רוצה לדבר איתו (עם מי שזה קרה לו) על זה.. אז באופן אנונימי אני מחפש את התשובה פה. אם זה לא המקום הנכון לשאול את השאלה, אשמח אם תפנו אותי לפורום הנכון. תודה, אנונימי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מישהו
ד``ר ויקטור פרחויקי26/01/2009קשה מאוד לעקוב אחרי כל ההתרחשויות.
קודם כל קשה לדעת מה סיבתם האמיתית של התסמינים לאחר מכות וחנק.
כל עוד שלחץ הדם לא נמדד קשה להאשים אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה שלא יורדתום25/01/2009
שלום רב, לאבי יש לחץדם גבוה במיוחד לאחרונה של כ-200/100 (לפעמים אפילו 230/120) הוא כרגע בטיפול תוך ורידי של איזוקט במינון של 20 טיפות לדקה (20 על 80) לחץ הדם בעקבות הטיפול הזה יורד ל-150/90 או 140/80 אבל כשמורידים את המינון ל-10 טיפות בדקה לחץ הדם קופץ חזרה ל-200/100. מה לדעתך ניתן לעשות מלבד הטיפול הזה? הוא סובל מיתר לחץ דם כבר הרבה שנים ולכן הרופאים לא ממש מחפשים סיבה לעלייה הגבוה הזו אבל מעולם לא היה לו כזה peak. ליעוצך אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: תום
ד``ר ויקטור פרחויקי26/01/2009אני מבין שאביך נמצא מאושפז בטיפול נמרץ.
תמיד לאחר מתן טיפול בהזלפה יש להמריץ את הטיפול הפומי, אחרת מתרחש מה שאתה מספר, לחץ הדם עולה שוב.
בהחלט יש מקום לבדוק האם יש סיבה לקפיצה הזאת. השאלה לא זרה לרופאים המטפלים בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת קיו 10אבי22/01/2009
ד.נ. האם קיימות הוכחות כלשהן, מובהקות או פחות מובהקות, על תרומתו של התוסף קיו 10 למניעת יל"ד, או לשימורו של יל"ד המאוזן (תרופתית, תזונתית, בפעילות גופנית וכו'), או לבריאות כללית או בתחומים נלווים? תודה. אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אבי
ד``ר ויקטור פרחויקי22/01/2009יש דווחים בספרות הרפואית על שיפור בלחץ הדם עם לקיחת COENZYME Q10.
ההוכחה איננה חותכת, על כן עדיין איינו טיפול מקובל בטיפול ביתר לחץ דם.
לחומר מיוחסות כל מני תופעות ביולוגיות אחרות, מרביתם חיוביות, אבל לא באופן חד משמעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהניר19/01/2009
שלום. לאימי התגלה לחץ םגבוה, בערך 165/80, היא קיבלה בתור התחלה תרופה שנקראת קרדילוק 10 מ"ג והיא לוקחת את זה כבר קרוב לשבועף וזה לא מוריד את לחץ הדם, ובנוסף גורם לבחילות וכאבי בטן לפעמים. את התרופה קיבלנו דרך רופא המשפחה. האם יש כדור אחר שאתה ממליץ שיכול לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניר
פרופ` אליעזר קליינמן21/01/2009כיום ישנה נטיה ברורה להעדיף טיפול בתרופות מרחיבות כלידם ולא בתרופות מסוג חוסמי ביתא - דוגמת קרדילוק, כטיפול ראשוני ליתר לחץ דם. במיוחד באנשים מבוגרים. על אמך להתיעץ עם הרופא המטפל באשר לאפשרות המרת הטיפול בהתאם. אין סיבה שמטופל לחץ דם יסבול מתופעות לואי שכשלעצמן עלולות להעלות את לחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)