מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאסטולי גבוהדקלה23/12/2008
שלום, בת 35 ללא תרופות. במדידות שונות נמצאו הערכים הבאים לדוג' :117/98, 115/90, 109/85. מה יכולה להיות הסיבה לכך שהדיאסטולי כ"כ גבוה והסיס' יותר נמוך? בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרה
פרופ` אליעזר קליינמן23/12/2008א. יש לבדוק את אמינות המכשיר.
ב. יש להמשיך ולעקוב אחר לחץ הדם ורצוי לבבדוק בכל פעם מספר מדידות עוקבות.
ג. מדידות כמו שאת מציינת יכולות להיות בעת התרגשות או דופק גבוה יחסית, והן אינן מעידות בהכרח על בעית לחץ דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון כושר וכדורים להורדת לחץ דםשמעון22/12/2008
בעיקבות מדידת לחץ דם גבוה ניתן לי מרשם לכדורי AMLOW(חוסם תעלות סידן). אני עוסק באימוני כושר גופני ולאחר אימון לחץ הדם שלי מצויין בגלל התרחבות כלי הדם. האם בשלב זה אין בעיה לצרוך את הכדור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שמעון
ד``ר ויקטור פרחויקי23/12/2008לא רואה בעיה בטיפול שקיבלת בהקשר לאימון הגופני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשים מוזרים בין סיס' לדיאס'דקלה21/12/2008
שלום, בת 32, ללא תרופות .מה יכולה להיות הסיבה לכך שכשאני מודדת ל"ד לעיתים הדיאסטולי גבוה והסיסטולי נמוך? לדוג' : 116/87 , 109/80 , 125/90 . שאלה נוספת : האם מדידות תכופות של ל"ד יכולו ליצור בעיית ל"ד עקב פגיעה בכלי הדם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
פרופ` אליעזר קליינמן21/12/2008לחצי הדם שלך תקינים ככל הנראה ויתכן שהמכשיר לא מדויק. אין בעיה במדידות תכופות מלבד העובדה שאלה מכניסות למתחים מיותרים. כדאי לבקש הפניה לבדיקת מאמץ להערכה יותר יסודית של לחץ הדם בתנאים אלה.כמו כן כדאי להשוות מדידה בין המכשיר שלך למכשיר כספית אמין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תרופהסיגל21/12/2008
אני מטופלת מזה שנה באנפרליל 5 מ"ג בעקבות ערכי לחץ דם שעלו ל- 140/90. אני בת 43 ובריאה. לאחרונה הערכים שוב עלו והחלו לי גרודים בצואר. רופא המשפחה המליץ לעבור לנורבסק 5 מ"ג. שאלותי: 1. עפ"י מה שקראתי תרופה זו פועלת על הלב - האם אין בכך סיכון? 2. האם במצב של לחץ דם מאוזן התרופה יכולה להוריד אותו עוד יותר או שהיא פועלת רק על מנת לאזן לחץ דם גבוה? תודה מראש על תשובתך, ס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיגל
פרופ` אליעזר קליינמן21/12/2008נורווסק יכול בהחלט להתאים במקום אנלפריל. אין בתרופות אלה סיכון ללב אך ייתכנו תופעות לוואי כמו לכל תרופה ובמקרה כזה יש לדווח לרופא המטפל כדי לשקול המשך או החלפת הטיפול. אם לחץ הדם מאוזן כל תרופה נוספת תוריד אותו עוד יותר ועלולה להוציא מאיזון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור נוסף
סיגל21/12/2008תודה על תשובתך, כוונתי בשאלתי השנייה היתה: במידה ואעבור לנוברסק, מה קורה בימים בהם אני לא נמצאת במתח, האם יש סכנה שלחץ הדם שלי יהיה נמוך מדי? לגבי אנלדקס נאמר לי שהוא פועל רק כנגד גורמים שמופרשים בגוף שגורמים לעליית לחץ הדם וכאשר הם לא מופרשים הוא לא עושה דבר?!כך שאין סכנה של נפילת לחץ הדם. האם נובורסק פועל באופן דומה? שוב תודה, סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ל"ד בערבדקלה21/12/2008
שלום, בת 33, ללא תרופות. שאלתי: האם ייתכן של"ד עולה אחה"צ וערב בלבד ובמהלך היום נמוך יותר? לפני מס' חודשים ביצעתי מוניטור ל"ד שיצא תקין. לאחרונה במדידות אקראיות במהלך היום בין 70-77/109-118 ואחה"צ ובערב 80-97/121-144. האם יכולה להיות סיבה פיזיולוגית לכך ? (אולי הורמונים מסויימים המופרשים בשעות אלה) או שקשור במתח? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
פרופ` אליעזר קליינמן21/12/2008יתכן שלחץ הדם הגבוה יותר קשור במתח ולעיתים לעייפות יתר. אני מאמין שלחצי הדם שלך תקינים בדר"כ. הוסיפי לזה פעילות גופנית סדירה ותזונה מתאימה ולחץ הדם יהיה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה זמנית בנטילת תרופות לל"דאהוד לפידות17/12/2008
שלום רב יציאה זמנית מאיזון ל"ד בשל הפסקה זמנית ( לשבועיים ) בנטילת נורבסק 10 מ"ג האם זה עלול לגרום לאי יכולת לשוב לל"ד התקין - גם אם חוזרים לקחת את אותה תרופה אשר איזנה אותי קודם במשך שנים ? האם זה נכון ? , ומה הסיבה לכך ? מודה מראש על תשובתך המלומדת אהוד לפידות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אהוד לפידות
ד``ר ויקטור פרחויקי18/12/2008אין כל סיבה שלא תוכל לאזן את לחץ הדם מחדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה לזמן ארוך יותרסמדר16/12/2008
שלום, אימי חולת סוכרת וסובלת מלחץ דם גבוה. עקב גילה המבוגר היא אינה זוכרת לקחת תרופות בזמן ולעיתים אף לא לוקחת אותן כלל. האם יש תרופה שיכולה לעזור לה בבעיה, תרופה שיכולה להספיק לזמן ארוך יותר? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה לזמן ארוך יותר
ד``ר ויקטור פרחויקי16/12/2008נכון להיום יש לקחת תרופות להורדת לחץ הדם לפחות פעם ביום.
אפשר לרכוש בבתי מרקחת סטים שמאפשרים לסדר תרופות לשבוע שלם ןלשים אותו במקום מרכזי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדקתי ומצאתי...
סמדר17/12/2008קראתי מאמר באתר של החברה ליתר לחץ דם על תרופה בשם ראסילז שהיא יכולה להספיק לי ל-24 שעות האם היא נמצאת בסל התרופות והאם ניתן להשיג אותה בקופת החולים בה אני מבוטחת. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: דבורה
ד``ר ויקטור פרחויקי18/12/2008יש מספר תרופות לטיפול בלחץ דם שאפשר לקחת פעם ביום. הראסילז עדיין לא בסל הבריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר ל"ד כתוצאה מנטילת אטופאן,יוד16/12/2008
אני נוטל מזה כ-7 ימים אטופאן 600 xl ובבדיקה שגרתית ומקרית מצאתי כי ל"ד הינו 105\150 האם קיים קשר בין התרופה לערכים המצויינים? זאת ועוד ,ראוי לציין ,כי בבדיקה האחרונה שביצעתי לפני כ-7 חודשים הערכים היו 80\120. אודה להתייחסותכם ....ואם קיים קשר מה עלי לעשות? תודה, יוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוד
פרופ` אליעזר קליינמן16/12/2008ישנה אפשרות כפי שהנך מציין. אני מקווה שאין לך צורך בטיפול קבוע באטופן. על כל פנים די במעקב לחץ דם בלבד בשלב זה עד שתסיים עם הטיפול וגם עם הסיבה לטיפול כמו כאבי מפרקים וכד'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידה ביתית של ל.ד.דליה15/12/2008
שלום רב. נאמר לי על ידי הרופא שעלי לבצע מדידות בבית. יש לי מכשיר כף יד שקניתי לפני 10 שנים (אומרון).הבעיה כשאני מודדת ,המדידה לא אחידה כלומר אני מודדת בפעם הראשונה,יוצא /109/90 בפעם השניה שזה לאחר פחות משניה אפילו, יוצא 130/90 , ובשלישית גם יוצא משהו אחר.מה עושים מחליפים מכשיר? והאם ל.ד. 140/90 מחייב טיפול תרופתי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההודעה שלי ירדה למטה,אשמח לתשובה
דליה16/12/2008לשאלתי. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: חן
ד``ר ויקטור פרחויקי16/12/2008לחץ הדם בכל זאת הינו משתנה ביולוגי ומשתנה מדקה לדקה, אבל מכשירי כף יד מאוד לא מדויקים.
אם לחץ הדם מדוד עם מד לחץ אלקטרוני או בכספית שמודד בלחיצה על העורק ממשיך להיות 140/90, כדאי להיתיחס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה,איזה מכשיר
דליה16/12/2008אתה ממליץ לי לקנות ? מוכרים גם לא של כף יד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנימינהטליה15/12/2008
לאחרונה גילו לי לחץ דם גבוה 140./105 ברור לי שיש לי עודף משקל. אני בת 41 עם רקע של מחלת לב במשפחהאני סובלת מכאבי ראש. הרזייה הוא תהליך. קיבלתי כדורים להורדת לחץ דם ומעקב כך שאני צריכה לקנות מכשיר 1. כל כמה זמן ביום אני צריכה למדוד 2. האם אני צריכה לנוח ולא ללכת לעבודה מספר ימים עד שיתייצב( כואב לי הראש) השאלה האם הסתובבות ועבודה משרדית ולחץ בה מסוכנת? 3. מבחינת תזונה מה הכי חשוב להוריד חוץ ממלחים ופחמימות? תודה טליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: טליה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/12/2008עקרונית בהתחלה מספיק למדוד פעם- פעמיים בשבוע. יתר לחץ דם עם ערכים כמו שאת מתארת לא מהווה סיבה לשבור את שגרת החיים, כולל את עבודה, בהתאם להרגשתך הכללית. מבחינת הדיאטה, מומלצת כלכלה דל קלוריות עם הפחתה בכמות המלח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה לשאלהבנימין14/12/2008
אודה על קבלת תשובה לתוספת השאלה שהפניתי אליך במדור . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: בנימין
ד``ר ויקטור פרחויקי15/12/2008לחץ הדם הינו משתנה ביולוגי עם שינוים לאורך היממה. מעבר לזה יש, קיימת עקומה ל לחץ הדם עם שיא של שעות הבוקר וירידה הדרגתית במשך שעות היום עד ירידה משמעותית בשעות השינה. נטילת תרופות נוגדות דלקת כמו ארקוקסיה עלולות להעלות את לחץ הדם, אך לאחר מכן יורד לרמותו הבסיסי.
ערכי לחץ דם דיאסטולי של 87 בכל זאת היום נחשבות מעל הרצוי. אם התןפעה תמשיך, יהיה מקום לטפל בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם ופעימות לב מהירותאריה12/12/2008
שלום ליפני 3 ימים הייתי אצל הרופאה ניבדק לחץ דם 138/90 קיבלתי כדורים נורמלול ואנלדקס לקחתי יום אחד כדור נורמלול ואנלדקס בדקתי לחץ דם והופיע לי 120/80 פעימות לב 82 היום בשעה 19:00 בדקתי לחץ דם היה 124/76 פעימות לב 126 כי הפסקתי ליום אחד את הכדורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריה
פרופ` אליעזר קליינמן13/12/2008צר לי, אך לחץ דם של 138/90 במדידה חד פעמית אינו מחייב כל טיפול!
הדופק המהיר שהופיע מתאים להפסקת טיפול פתאומית בנורמלול. אני מציע לך להסתגל למצבך הקודם ללא טיפול עם אימוץ של פעילות גופנית סדירה ותזונה מתאימה, ולחזור למעקב לחץ דם של מספר פעמים לפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אפשר לדעת ממה עולה לחץ הדםאור11/12/2008
אני בת 64, וחולה ביתר לחץ דם כבר שנים. לוקחת נורמיטן 100 מג ואוקסר פלוס.
בחדשים האחרונים יש לי קפיצות בלחץ דם, מלוות בדופק מהיר, ואני נכנסת ללחץ נוראי, לוקחת קפטופריל כ-50 מג, לפעמים בהדרגה, ונמצאת בחרדה ותחושות איומות. אני לבד. וזה קורה לי כל כמה ימים.
השאלה שלי- איך אפשר לדעת האם זה התקף חרדה, או שהחרדה באה מעלית לחץ הדם.
ואיזה בדיקות אני צריכה עשות לבירור עליות הלחץ דם.
[לפני שנים הועלה חשד של חסימה חלקית של עורך הכליה], הקריטנין בסדר, מיפוי לב בסדר, למרות שב-1996 היתה חסימה של %40 בעורך ראשי בלב.
בקיצור איזה בדיקות אני צריכה לעשות כדי לשלול מחלה, ואם זה באמת חרדה למי לפנות על מנת שארגיז יותר טוב.
כי אין לי חיים...........תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
פרופ` אליעזר קליינמן13/12/2008יתכן מאוד שחלק ניכר מבעיותיך נובע מחרדות. ניתן כיום לבצע בדיקה יסודית של גורמי לחץ הדם כולל גורם החרדה באמצעות ביופידבק והערכה המודינמית מלאה להתאמת טיפול אופטימלית ככל שניתן. בדיקות כאלה מבוצעות במכון שלנו, בתשלום, מאחר ואינן נכללות בסל הבריאות עדיין.
לפרטים תוכלי להתקשר ל- 03-5710411 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת עבור אמא שלישרונית09/12/2008
אימי בת 60 ובימים האחרונים סובלת מכאבים מאחורי עין שמאל. העין נפוחה ודומעת. הכאב הוא כמו לחץ. רופא עיניים עשה בדיקה תוך עינית ואמר שהכל תקין. אופטלגין לא משפיע על הכאבים . מדדו לה לחץ דם - 170/100 לוקחת באופן קבוע: אוקסר – פעמיים ביום פנדיל – פעמיים ביום וכן כדור לבלוטת התריס - אלטרוקסין – פעם אחת ביום שאלתי היא - האם מה שנגרם לה בעין שמאל נגרם כתוצאה מלחץ דם גבוה? מה הנזק של זה? מה התרופה לזה? שלחו אותה לעשות צילום - אבל זה לא יהיה השבוע והיא סובלת נורא מכאבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת עבור אמא שלי
ד``ר ויקטור פרחויקי10/12/2008למרות שלחץ הדם גבוה, אם האין אדומה, דומעת וכואבת, נראה שהבעיה בעין עצמה. כדאי להיבדק- שוב- ע"י רופא, אפולו רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותדקלה09/12/2008
שלום, הנני בת 32. לפני קצת יותר משנתיים ילדתי בן בריא וההריון היה תקין. כשבוע לאחר הלידה החלו כאבי ראש קשים ובצקות כולל חלבון 1+, לחץ הדם הגיע עד לערכים של 190/100. הוחלט לאשפז אותי במחלקה נוירולוגית בגלל כאבי הראש הקשים ולא במחלקת נשים בתה"ש מכיוון שלא הצליחו להסביר את המקרה כרעלת. במשך שנה נטלתי תרופות להורדת ל"ד עד שהתאזן מעצמו. כיום ללא תרופות ול"ד תקין לחלוטין כבר שנה. המטולוגית ונפרולוג שהגעתי אליהם לייעוץ היו חלוקים בדעתם האם זו הייתה רעלת לאחר לידה או לא.מעוניינת בהריון שני אך מאוד חוששת. שאלותיי: 1. האם מוכרת תופעה של רעלת אחרי לידה והאם לדעתך זהו המקרה שלי? 2. האם גדלים סיכויי לפתח אותה תופעה במהלך ההריון הבא או אחרי הלידה? 3. ההמטולוגית שלי המליצה לי ליטול אספירין בהריון הבא למניעת רעלת. מה דעתך על כך? תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: טל
ד``ר ויקטור פרחויקי09/12/2008התשובה לשתי השאלות הראשונות היא כן. בהחלט יכולה להופיע רעלת הריון עד מספר שבועות אחרי הלידה. הסיכוי לפתח את התופעה שוב בהריונות נוספים היא יותר גדולה.
לגבי הטיפול באספירין הדיעות חלוקות. כדאי לך להתיעץ עם רופא שנים עם נסיון בהריון בסיכון גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)