מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות לגבי לחץ דםבנימין09/12/2008
אני שוקל 88 ק"ג , 1.77 ס"מ לא מעשן או שותה, אורח חיים לחוץ, במתח ניכר. לפני כשבועיים עברתי ניתוח פשוט לשחרור עצב אולינארי בהרדמה מקומית. לפני הניתוח בדקו לי לחץ דם והוא היה 141/90. במהלך הניתוח נאמר לי כי לחץ הדם שלי עלה עוד יותר בגלל ההתרגשות מהמעמד ( הרדמה מקומית). אחרי 5 ימים בדקתי בקופ"ח ונמצא לחץ דם 147/93 ובבדיקה ביתית שעשיתי במהלך הימים האחרונים היה לח"צ של 150-93 ואצל הרופא כללית אפילו 160/90. יש לציין כי אני מאוד מתרגש בעת הבדיקה והלב דופק בחוזקה מעל הממוצע בהרבה. במשפחתי אין הסטוריה של לח"צ. הרופאה נתנה לי קרדילוק 2.5 מ"ג וקלמנרבין כי לדעתה אני בלחץ חרדתי. אני לא חושב כמוה ובכדי לפתור את הסוגיה ביקשתי מוניטור לח"צ 24 שעות. אני מאוד לחוץ מהעניין. מה היית מייעץ לי לעשות במקרה כשלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לגבי לחץ דם
ד``ר ויקטור פרחויקי09/12/2008לפי התיאור כל המדידות היו מעל הנורמה.
ללא ספק בדיקת ניטור לחץ דם במשך 24 שעות תוסיף מידע משמעותי.
האם לקחת תרופות נגד כאבים? תרופות נגד דלקת עלולות לגרום לעליה בערכי לחץ הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלת הרופא
בנימין10/12/2008לא לקחתי כדורים נגד כאבים אבל לקחתי עד יום הניתוח ( לא כולל) כדור אחד ליום מסוג ארקוקסיה 90 מ"ג . השאלה היא למה שבועיים אחרי הניתוח עדיין יש לי ערכים כאלו? האם מדובר על תופעה שגיליתי רק עכשיו? האם העובדה שבפעם הראשונה , לפני הניתוח היה לי לחץ 140/90 ועכשיו לחץ גבוה יותר מעידה על חרדה ( כי אני הלב דופק מאוד בעת הבדיקה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של כדוריםעדי09/12/2008
שלום! אני נוטלת כדורים ללחץ דם גבוה-דרלין ואיקאקור,אך בזמן האחרון שמתי לב שאחרי שאני לוקחת אותם הלחץ דם רק עולה יותר.האם זה יתכן?האם זה יכול להיות מכיוון שאני נוטלת כדורים נוספים באותו הזמן למחלות אחרות? האם יש כדורים שהשילוב בינהם לא טוב ללחץ דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: נטע
ד``ר ויקטור פרחויקי09/12/2008בדרך כלל נטילת תרופות לא גורמת לעליה בערכי לחץ הדם. השילוב של דרלין =- איקקור לא אמור לגרום לכך. כדאי לעבור על כל התרופות שאת לוקחת ואולי לקשר אותן עם בדיקת ניטור לחץ הדם 24 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה או נמוך??אפרת09/12/2008
שלום רב- אני בת 24 וסובלת מכאבים חזקים ברכות.לא כל פעם.זה בא בתקופות. אני מעשנת ועד לא מזמן גם שתיתי משקה אנרגיה כמעט 3 ביום אבל הפסקתי עם זה לאחרונה.. ברצוני לשאול האם זה לחץ דם גבוה או נמוך?ואם כן מה אפשר לעשות כדי להוריד את הלחץ דם וכדי שהכאבים יפסקו?? בתודה מראש אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה או נמוך??
ד``ר ויקטור פרחויקי09/12/2008לא ברור לי כמה לחץ דם יש לך במדידות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגינת08/12/2008
שלום רב, שאלה לי: האם ערכי הכולסטרול קשורים לגיל? כיום בגיל 40 יש לי ערכי כולסטרול תקינים. האם זה אומר שבעוד 20 שנים גם אז הם יהיו תקינים? האם הם עלולים לעלות? תודה מראש על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: גינת
ד``ר ויקטור פרחויקי09/12/2008ערכי הכולסטרול נוטים לעלות עם הגיל. מה יהיה בעוד 20 שנה קשה לנבא, תלוי בגנים- תורשה משפחתית - ובמשתנים אחרים כמו המשקל ודיאטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית רמת NA בדםיוסי ב.05/12/2008
כיצד מתמודדים עם עליית NA בדם ל 148 לאחר החלפת כדור לטיפול ב י.ל.ד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יוסי ב.
ד``ר ויקטור פרחויקי06/12/2008תלוי נה היה השינוי. בדרך כלל נתרן גבוה מבטא דרגת מה דל התייבשות, על כן, כל מה שצריך לעשות זה להגביר את השתייה, אבל כדאי להתיעץ עם רופאיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על הפרפור המחקר ועודגדעון04/12/2008
שלום לפרופסור קליינמן לאחר שיחתנו הבוקר בנ"ל - נזכרתי שצפינו, אני ורעיתי דליה, בשיחה שלך (המוקלטת), על חשיבות השימוש באומגה 3. חשבתי לשאול: האם עד שנחליט בקשר למחקר, יתאים לי, בהתחשב בזה שאני מקבל פלביקס באופן קבוע ובחסר שלי בפקטור 11,אני יכול לקחת גלולות של אומגה 3 ? ואם כן, התוכל להמליץ על המינון ועל התוצרת. אני אוכל 3-4 פעמים בשבוע מנה לא גדולה, של כ 40 גרם דג סלומון וכל בוקר כף של פשתן מלא, טחון טרי. רציתי לשאול בקשר לרעיתי היא מקבלת פרוקור וקומדין, בגלל פרפור פרוזדורים. האם הוא יכולה ו/או צריכה לקבל אומגה 3 בגלולות?. גם דליה אוכלת דג סלומון, מנה יותר גדולה ממני, 3-4 פעמים בשבוע שאלה נוספת האם תוצאות גבוהות יותר של ויטמין ב-12 וחומצה פולית שנתקבלו לאחרונה יש להן משמעות? אחות בקופת חולים המקומית נזעקה למקרא התוצאות שלה : ויטמיו בי-12 1121 וחומצה פולית 54. תודה רבה ושבת שלום דליה וגדעון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגדעון
פרופ` אליעזר קליינמן04/12/2008אין בעיה עם אומגה 3 - 2 קפסולות ליום, רצוי ברכוז של למעלה מ-600 מ"ג לקפסולה, לכל אדם. זה יכול רק להועיל. אין מה לדאוג מעודף ויטמינים מקבוצב B כולל ח' פולית. הם מסיסי מים ולכן אינם רעילים עקב יכולת הפרשתם בשתן. יש כמובן להמנע מנטילת כדורים של ויטמינים כאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ונקבע תור
גדעון05/12/2008בוקר טוב ותודה רבה פרופסור קליינמן קבלתי הבוקר את תשובתך ואנו מודים לך. קבעתי תור למכון ה"גפן" ליום ראשון הקרוב בשעה 11.00, לבדיקת ה"אגריגציה" , כפי שהצעת. אני אביא את כל המסמכים הדרושים- לפי הבנתי. כמובן גם את ה א.ק.ג עם רשום הפירפורים. ושוב תודה ושבת שלום דליה וגדעון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם לא מאוזןגלית ש.04/12/2008
אני בת 38.9 עם עודף משקל רציני 99ק"ג לגובה 168 ס"מ (אך בחודשיים האחרונים אני בקבוצת תמיכה להרזייה). אובחנתי לראשונה במקרה כסובלת מלחץ דם כרוני בגיל 20 ומאז מטופלת בתרופות. 1 נורמיטן 50 בבוקר+טריטטס 5 מ"ג ובערב וזודיפ אחד+נורמיטן 50. הבעיה שלי היא שלעיתים אני מאוזנת אבל לרוב לא כל-כך. אני כעת מעוניינת להכנס להריון שני ולכן הפסיקה לי הרופאת נשים את הטרייטס בשלב ראשון כי אסור בהריון וכנראה שבהמשך נפסיק גם נורמיטן ונעבור לטרנדנט שמותר בהריון. גם בהריון ראשון הייתי H.R כי היה לי ל"ד+קצת סכרת הריונית. התחלתי מדידות על בסיס יומי על-מנת לראות שאין קפיצה בערכים עם הורדת הכדור והתוצאות לא משביעות רצון. מדידה ראשונה 137/83, מדידה שניה 138/99 עם דופק סדיר בשני המקרים של 78. שאלותי הן:1. מדוע למרות כל הטיפול הרפואי בכל פעם שאני מודדת לחץ דם אני מגלה שבעצם אני אף פעם לא מאוזנת ויציבה (יש לציין שאני נמנעת מלמדוד הרבה לחץ דם במהלך השנה ומנסה להתעלם מהבעיה כי דרך המחשבה שלי אומרת שככל ש"חופרים" יותר בבעיה ככה היא מתעצמת יותר, עדיף לשכוח וללכת כמה שפחות לרופאים ואז הכל מסתדר), אבל לא כך אצלי. 2. איך אוכל לאזן בכל זאת לחץ דם לפני הריון שני ובהמשך? יש לציין שאני עשיתי בעבר בירור רפואי די מקיף לכל הבדיקות והכל יצא תקין. 3. האם זה קשור לעודף משקל? או למתח נפשי וסטרס שאני נמצאת בו כל הזמן (ואין לי סיבה מיוחדת ל כך, פשוט אני טיפוס לחוץ וקצת עצבני) 4. האם יש תרופות אלטרנטיביות טובות? תודה גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: גלית ש.
ד``ר ויקטור פרחויקי04/12/2008עודף השמקל ושינוי הטיפול התרופתי לא תורמים לאיזון לחץ הדם. יתכן ויהיה מקום לשינוים נוספים על מנת לאזן אותך, עם או בלי הריון.
ללא ספק תמיכה ועזרה בירידה במשקל מאוד יתרמו להורדת לחץ הדם.
פעילות גופנית מבוקרת מאוד יכולה לתרום לטובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר למדידת לחץ דםמשה03/12/2008
שלום רב, ברצוני לרכוש מכשיר ביתי למדידת לחץ דם . בסניף מכבי ליד מקום מגוריי מחזיקים מכשיר בשם omron . האם נחשב לטוב? או לחילופין האם אפשר לקבל המלצה למכשיר טוב ? תודה, משה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשה
פרופ` אליעזר קליינמן03/12/2008המכשירים מחברת OMRON נחשבים לטובים ואמינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה-רבה
משה04/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה בעקבות אי ספיקת כליותמישהי01/12/2008
לחץ דם בסביבות ה- 135/100 (קריטנין: 1.6 - פגיעת כליה עקב תאונת דרכים) מה ניתן לעשות בכדי לשפר את מצב הכליה / לחץ דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהי
ד``ר ויקטור פרחויקי02/12/2008אם לחץ הדם גבוה ניתן לטפלו תרופתית. בנוכחות מחלה כליתית כדאי להיבדק ע"י נפרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיים טיפול בנורמלול
מישהי04/12/2008יש עוד דברים שניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם היוצא מאיזון לעתיםגדעון30/11/2008
שלום לפרופסור אליעזר קליינמן אני פנסיונר ותיק עם בעיתיתר לחץ דם שנים רבות. לפני כשנה ורבע עברתי התקף לב חריף עם נזק לשריר הלב במדה בינונית.לפני כשנתיים הושתל לי קוצב מסוג:ddd. כמו כן עברתי לאחר ההתקף, שני צינתורים , בהפרש של כשנה, עם השתלת תומכנים . אני מקבל "פלביקס" עם המלצה לקבל אותו באופן קבוע.כמו כן יש ליבעיה של חסר מסויים בפקטור 11. אני מקבל דימיטון 16.53 מ"ג בוקר וערב, קונברטין 5 מ"ג בוקר וערב. אלדוספירון 25 מ"ג בבוקר, בגלל "היפר אלדוסטרוניזם" ראשוני, ו20 מ"ג פוסיד אחת ליומים. כנראה בגלל התרופות האחרונות, ירדה רמת הנתרן שלי, ולמרות ההגבלה בשתיה אני מקבל 1 גרם של מלח בבוקר ובערב. כמו כן אנימקבל ליפיטור 10 מ"ג ונורווסק 5 מ"ג- לפני השינה. במקרה שזכור לך המלצת לי, בביקורי אצלך להשתמש בקואנזים קיו 10 60 מ"ג, של "גרמסה" נמס בפה, אותו אני נוטל באדיקות, זה מספר חודשים, וקיו 10 60 מ"ג אחר, נוסף בצהרים. למרות כל זאת לחץ הדם שלי יוצא מאיזון, בשעות שונות של היממה, בלי כל "פרובוקציה" מצדי וגם הדופק יוצא לעתים משליטת הקוצב עד למצב של פרפור פרוזדורים.לאחר הפירוט הנ"ל שנראה לי חשוב- אני מבקש לשאול: לאחרונה שמעתי על קיו 10 100 מ"ג , נמס בפה, עם תוספות של מספר ויטמיני B.האם אני יכול לקבל אותו במקום הקיו 10 הנמס של הבוקר? כמו כן שמעתי על תרופות חדשות של חברת "נוברטיס" - ה"רסילז" ועוד אחת שאיני זוכר את שמה,המורכבת מ"דיאובן" ו"נורווסק". אני מבקש לדעת אם הן יכולות להתאים לי בנוסף או בנפרד? והאם יוכלו למנוע את עליות לחץ הדם המציקות מאד? בכבוד רב ובתודה מראש על תשובתך גדעון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגדעון
פרופ` אליעזר קליינמן01/12/2008שלום רב!
מאחר ויש לך לאחרונה פרפורי פרוזדורים, אם יש לך רישומי אקג מתועדים, אני מזמין אותך אלינו למכון "גפן" להצטרף לקבוצת מחקר שתתאים לך, ובמסגרת המעקב והטיפול החדשני שאתה עשוי לקבל, הכל ללא תשלום במסגרת המחקר, נוכל גם לאזן לך את לחץ הדם עם הטיפול המתאים לך ביותר. אין כל טעם ליעץ לך להחליף תרופות שפועלות על אותו עקרון של התרופות שקבלת בעבר או שהינך מקבל כיום. לגבי Q10 אין הבדלים משמעותיים בין הסוגים השונים פרט למינונים. אשמח עם תיצור קשר ליעוץ יותר יסודי ומעמיק במקרה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתר לחץ דם היוצא מאיזון לעתים-השלמה
גדעון03/12/2008שלום ותודה לפרופסור קליינמן על תשובתו לשאלותי הקודמות. ברצוני להוסיף פרטים להשלמת התמונה. ברצוני גם להודות לך הזמנתך להצטרף למכון מחקר מתאימה לי במכון "גפן". אני רוצה לציין שבקרתי במכון אצלכם ב 4 לחודש מאי השנה ועברתי בדיקה המודינמית, לאחר שקבלתי את המלצתך להורי מינון תרופות באתי לבקורת ב 5 ליוני ואז עברתי גם בדיקת BMP אני גר די רחוק מגבעתיים = מצפון לנתניה ( בכוונה איני מציין את הפרטים המדוייקים באינטרנט- הם מצויים בתיק שלי אצלכם. הייתי רומה לדעת בקשר למחקר המדובר, למה הוא מחייב אותי מבחינת הזמן והביקורים במכון שלכם, ולמשך כמה זמן? בקשר לקואנזים קיו 10, השאלה שאלי כוונה למינון האם הוא אינו גבוה מדי?. נוסף על כך הטבליה הנ"ל מכילה 800 מק"ג חומצה פולית. אני מקבל 400 מק"ג חומצה פולית במולטי ויטמין שאני מקבל מדי יום לפי החיה רפואית. האם סך החומצה הפולית משני התוספים אינו רב מדי? בתודה ובכבוד רב גדעון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגדעון
פרופ` אליעזר קליינמן03/12/2008אני מקווה שקבלת תשובה. אם לא - אנא צור עמי קשר - 03-5710411
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהאסנת30/11/2008
שלום רב אני כותבת בנוגע לאמא שלי בת 61, אישה בריאה בדרך כלל, שנתיים האחרונות יש לה לחץ דם גבוה, אך לוקחת מדי פעם אינלדקס, לפעמים יש לה 140 או 160 והדיאסטולי 100 כמו כן נוטלת כדורים נגד כולסטרול. השאלה שלי היא : בימינו נוטים היום לתת לאנשים מבוגרים עם בעיות לחץ דם וכולסטרול גם אספירין, עובדה שגם אבא שלי מקבל אותו, ולאמא לא נתנו. היא מאוד חוששת מאירוע מוחי, וכל מיני תרחישים אי אילו מסוכנים שלצערנו עלולים להגיע בגילאים כאלו, גם התזונה שלה לא משהו כך שיש על מה לחשוש... האם רצוי בגיל הזה לשקול אספירין או שמא זה מוקדם מדי? יש לנו בהסטוריה המשפחתית של אמא לחץ דם גבוה לכל האחים והאחיות וגם סרטן והיא נורא בפחד. אודה לכם מראש על תשובתכם והדרכתכם. אסנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסנת
פרופ` אליעזר קליינמן01/12/2008יש מקום לשקול מתן אספירין אך זה לא הכרחי. ניתן לבצע כיום בדיקת דם שנקראת אגרגומטריה שיש בה כדי להעריך את מצב הקרישה והאם יש צורך באספירין וכמה. בדיקה כזו הינה מחוץ לסל הבריאות עדיין והיא יקרה למדי. ניתן לבצע אותה, כולל יעוץ כללי על מצב הסיכון, גם במכונינו.
אני מציע בכל מקרה לאמא להתחיל ב- 2 קפסולות של אומגה 3 ליום מן הסוגים הטובים המכילים לפחות 600 מ"ג של 2 המרכיבים: EPA ו- DHA יחד. יש לזה אפקט הגנתי גם כמו אספירין במידה מסוימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ל"ד בערבדקלה29/11/2008
שלום, שאלתי: האם ייתכן מצב שבו לחץ דם תקין לחלוטין בשעות היום וגבוה בשעות הערב? אם כן , מה הסיבה וכיצד מטפלים במצב כזה?. אני בת 33, לפני מס' חודשים עשיתי מוניטור ל"ד ל-24 שעות שיצא תקין לחלוטין. בימים האחרונים ביצעתי מדידות ביום ובערב . ביום ל"ד בין 70-85/109-120 . בערב (סביבות עשר) בין 83-97/121-144 . (אציין כי אינני נוטלת תרופות לל"ד). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל"ד בערב
ד``ר ויקטור פרחויקי29/11/2008בהחלט יש תנודות ל.ד. במהלך היום. העכים שאת מתארת, ברובם תקינים. אם בדיקת הניטור 24 שעות היתה תקינה, יתכן והשינום אינם בעלי משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצת ל"דדקלה27/11/2008
שלום, אני בת 32. מודדת ל"ד באופן קבוע מס' פעמים בשבוע מאז שילדתי לפני שנתיים, היות ולאחר הלידה התפתחה אצלי רעלת הריון למש ך מס' חודשים. מאוזנת כבר שנה וחצי ללא כדורים כי לחץ הדם התאזן מעצמו.במדידות הביתיות לחץ הדם תקין לחלוטין ואף עברתי לפני מס' חודשים ניטור ל"ד של 24 ש' שיצא תקין. אתמול מדדתי בערב כי כאב לי הראש והעיניים היו אדומות ול"ד היה גבוה לפתע: 144/97. נכנסתי להיסטריה ואחרי כמה דק' ל"ד ירד לאט במדידות הבאות עד ל-138/90 באותו ערב. מדדתי היום בבוקר ובצהריים ול"ד היה תקין בין 70-80 / 126-109. האם המדידה החד פעמית הגבוהה יכולה להעיד על בעיית ל"ד חדשה (אולי רק בערב)? אני מאוד מודאגת. אציין שאני מעשנת ונוטלת באופן קבוע מזה מס' שנים ציפרלקס (25 מ"ג) וריספרדל (1 מ"ג) למניעתהתקפי חרדה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
פרופ` אליעזר קליינמן27/11/2008לחלוטין אינך צריכה להיות מודאגת. כל מצב של מתח, חרדה או סטרס נפשי או פיסי עלולים להתבטא בעלית לחץ דם זמנית ללא כל צורך בטיפול. לאור העבר הרפואי שלך אני מציע לך לקחת 2 קפסולות אומגה 3 ליום מן הסוגים שריכוז מרכיבי EPA ו- DHA ביחד הם לפחות 600 מ"ג. יש סכוי טוב שאלה יפתרו את מרבית בעיותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםשלמה27/11/2008
שלום ד"ר !זה שנים אני סובל מלחץ דם,לאחרונה לחץ הדם עלה בשעות הבוקר המוקדמות כמו תמיד אצלי ל- 160/1100, הרופאה העלתה לי את מינון התרופה "נורמיטן" ל-50 מ"ג בבוקר ו-50מ"ג בערב +טריטייס 2.5 מ"ג, לחץ הדם נשאר כל בוקר 160/100 + - , יש לציין שלחץ הדם עולה תמיד בשעות הבוקר המוקדמות, גילי הוא 70 שנה, בברכה, שלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלמה
פרופ` אליעזר קליינמן27/11/2008מקובל כיום יותר ויותר שנורמיטן לא מתאים לטיפול בלחץ דם ובוודאי לא במינונים הגבוהים יחסית שקבלת. נראה שיש מקום לשקול שנוי תרופתי מתאים כמו תרופות מרחיבות כלי דם. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל לשם כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- AMLשירה24/11/2008
אני בת 29 וסובלת מאנדומטריוזיס כבר 4 -5 שנים לערך , עפ"י הוראת גניקולוג מומחה אני מטופלת בגלולות למניעת היריון באופן רצוף , כלומר , כל 3 חודשים אני עושה הפסקה לקבלת המחזור וחוזר חלילה. בשנה וחצי האחרונות התחלתי לסבול מתכיפות רצינית בשתן , הגעתי למצב שבו אני מתעוררת 5-6 פעמים בלילה להטיל שתן וכל הזמן יוצאות לי רק טיפות בודדות של שתן ואני אני מרגישה שוב דחף להטלת שתן. בשלב מסויים מכיוון שהשתן לא יצא לי בקלות התחלתי להפעיל את שרירי הבטן .עשיתי בדיקות לתרבית שתן והן העלו חרס. ניגשתי לאורולוג וקיבלתי הפניה לבדיקה אוירודינמית שתצאותיה היו טובות למעט כך שעליי לעשות פיזיותרפיה לאגן ע"מ לחזק את השריר השולט באזור זה . יש לציין שהפיזיותרפיה עזרה בצורה מועטה ועדיין חשתי בדחף ובגירוי למתן שתן , כמבון שכאשר אני ניגשת כמעט לא יוצא כלום . לפני כשבועיים הייתי בבדיקה שיגרתית וגנילית אצל הגניקולוג שלי והוא העלה את האפשרות שיש מוקד של אנדו' (נודל) מעל השלפוחית והפנה אותי ל-US לשלפוחית השתן והכליות. חשוב לי לציין כי כאשר ביקרתי אצל אורולוג לפני כשנה וחצי הוא הפנה אותי גם לאותו US והתוצאות היו תקינות . אתמול קיבלתי את התוצאות של ה-US האחרון שעשיתי עפ"י הפניית הגניקולוג והופתעתי לגלות שצמחו לי שם"הפתעות" להלן הממצאים: כליות בגודל ומבנה תקינים . בכליה ימנית הודגםפ ממצא ציסטי תת קורטיקלי בקוטר 0.9 ס"מ בחלק העליון של הכליה הודגם מוקד אקוגני קורטיקלי בקוטר 0.5 ס"מ . חשד ל-AML בכליה ימנית? מהרגע שקראתי את זה ממש התחלתי לבכות מאחר וקראתי באינטרנט שמדובר בסוג של גידול . אני מודאגת ולא ישנה או אוכלת כבר יומיים . מה זה אומר הממצאים הללו (טרם הספקתי ללכת לרופא) , האם יתכן שזהו מוקד אנדומטריוזיס ולא AML? מה זה בכלל AML? האם יתכן וזה הגורם לכל הבעיות בשתן ?האם ניתן להסיר את הממצאים הללו ? וממה הם בכלל מגיעים ? הרי לפני שנה סה"כ הכל היה בסדר.. האם יתכן שזה קשור לשימוש בגלולות? האם יתכן שבעקבות זה אני אסבול מאי ספיקת כליות ? סליחה על אורך ההודעה וריבוי השאלות , אני פשוט מאוד לחוצה. לתשובתך אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AML
ד``ר ויקטור פרחויקי25/11/2008ANGIOMYOLIPOMA הינו גידול שפיר של הכליה. בקוטר של 0.5 ס"מ הוא קטן מאוד ואין הנחייה להוציאו. לגבי שאלתיך, היות ואנדומטרעוסיס גם יכולה להיתיישב בכליה, נמצא באבחנה מבדלת. האבחנה הסופית, להוציא את הממצא ולשלוח אותו לבדיקה פתולוגית, אבל כעת אין כל צורך או מקום לנתח אותך כאשר אין כל חשש כי מדובר בגידול ממאיר. כדאי להתיעץ שוב עם אורולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)