מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות הולטר לח"דנעם19/05/2008
שלום ד"ר
עקב ערכי לח"ד מוגברים שנמדדו לי "לאחרונה", ביצעתי הולטר לח"ד.
בן 33, בריא בד"כ, גובה 1.78, משקל 87.
התוצאות כדלהלן :
נתוני_בדיקת_הולטר_לחץ_דם-סיכום_פענוח
84.00 :לחץ דם ממוצע ב24- שעות- סיסטולי: 138.00 דיאסטולי
85.00 : דופק ממוצע ב24- שעות
85.00 :לחץ דם ביום סיסטולי ממוצע: 139.00 דיאסטולי ממוצע
64.29 %:135 דיאסטולי מעל 85: % 69.64 סיסטולי מעל
78.00 :לחץ דם בלילה סיסטולי ממוצע: 133.00 דיאסטולי ממוצע
66.67 %:120 דיאסטולי מעל 70: % 66.67 סיסטולי מעל
.... מסקנות
DAY TIME SYSTOLIC HTN AND ABNORMAL
DIASTOLIC (70%>85) B.P
NIGHT TIME SYSTOLIC AND DIASTOLIC HTN
NONDIPPER
יש לציין שבין 04:13 ל - 10:40 לחץ דם תקין.
יש לציין שהלכתי לישון בסביבות 4 לפנות בוקר וקמתי מאוחר בהתאם, והתחושה שלי שהשינה לא היתה טובה במיוחד.
מה משמעות התוצאות ? והאם זה דורש בירור/טיפול ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תגובה, תודה.
נעם19/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדניאל
ד``ר ויקטור פרחויקי20/05/2008דניאל שלום,
קשה לעקוב אחרי התשובה. אצלי לפחות יש היפוךשל המספרים, אבל עד כמהשאני מבין את הכתוב,רוב מדידותלחץהדם במשך שעות הפעילות נמדדו מעל הנורמה עם ממצועים גבולים או מעט מעל הרצוי. בשעות השינה האמיתיות יש ירידה מצופה של לחצי הדם.
אם כך, התרשים מרמז על יתר לחץ עם עם ירידה לילית (שזאת תבנית תקינה), על כן יש מקום לחשוב עלטיפול כאשר מטרתו להגיע לערכים מתחת ל- 140/80.הרופא שמטפל בך צריך לשקול אם צריך בדיקות נוספות או רק שגרתיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפטופרילהילה19/05/2008
שלום,
בהריון גילו אצלי לחץ דם גבוה של עד 160/110. היום, כשנה אחרי הלידה לחץ הדם נשאר גבוה עד 140/95. בשבוע שעבר הרופאה נתנה לי קפטופריל 25 מ"ג. האם הערכים האלו מצדיקים התחלה של טיפול תרופתי? האם זאת התרופה המתאימה? והאם אפשר לקחת אותה עם סרזט? (גלולה למניעת הריון)
תודה ויום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
פרופ` אליעזר קליינמן19/05/2008לחץ הדם שלך הינו גבולי מבחינת התחלת טיפול תרופתי. כלומר שניתן עדיין לנסות טיפול שמרני הכולל דיאטה מתאימה ופעילות גופנית סדירה. הייתי ממליץ לך לנסות גם תוספת של תכשירי אומגה 3 - 2 קפסולות ליום מהסוגים של ריכוז 60% לפחות של מרכיבי EPA ו-DHA שהם החומצות החשובות מסוג אומגה 3.
הקפטופריל, אם יהיה בו צורך, ניתן לפחות פעמיים ביום ורצוי להתחיל במינון קטן של 6.25X2 מ"ג
ואם לא יספיק אז - 12.5X2 מ"ג ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בלחץ הדםסיון19/05/2008
אני בת 37. לפני כחודשים פניתי לרופא בעקבות נימול בידים ורגלים ודפיקות לב חזקות ומהירות.
לאחר בדיקות רבות (דם, אקו, מאמץ) אובחנתי כבעלת ית"ד (150/100)
התחלתי טיפול בקרדילוק 5 מ"ג ודיזותיאזיד 25 שאיזנו את לחץ הדם (125/85), לכמה שבועות.
לאחרונה חלה ירידה נוספת בלחץ הדם שעכשיו עומד על 100/65. בנוסף לאחרונה יש לי שוב נימול בגפיים, דפיקות לב חזקות ועייפות רבה.
האם זה יכול להיות שלחץ הדם ירד יותר מידי? האם עלי להפחית את מינון התרופות? אולי זה משהו אחר לגמרי?
תודה על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיון
פרופ` אליעזר קליינמן19/05/2008שלום סיון,
אני מאמין שבעיתך אינה קשורה בלחץ דם. התופעות הראשוניות היו קשורות כנראה במתחים וכי"ב שהעלו גם את לחץ הדם. הטיפול שהיה ככל הנראה מיותר, לפחות בחלקו, מוריד לך יותר מדי את לחץ הדם. לפיכך יש מקום להפחיתו ואולי להורידו כליל בעצה אחת עם הרופא המטפל. אם בעית הנימול נמשכת, כדאי להתייעץ עם נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית לחץ דםטליה18/05/2008
שלום רב, התאמנתי בחדר כושר באימון מאוד מהיר ובאחת הקפיצות הרגשתי פתאום שאני עומדת להתעלף, חולשה אפפה אותי ובלחילה נוראית עלתה לי עד שנאלצתי להפסיק להתעמל, יתכן שזה תוצא השל לחץ דם שעלה פתאומיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטליה
פרופ` אליעזר קליינמן18/05/2008שלום טליה,
מה שקרה לך הוא ככל הנראה תגובה רפלקסיבית עצבית המכונה תגובה וגאלית כתוצאה ממאמץ יתר שככל הנראה אינך רגילה אליו. אין לכך קשר לעלית לחץ דם במאמץ שהיא פיזיולוגית, אך עלית יתר פתאומית של לחץ הדם עלולה לעורר את הרפלקס המדובר. להבא - הזהרי ממאמצי יתר בחדר הכושר ובכלל. אין בהם כל תועלת בריאותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- disothiazide25כהן יחזקאל14/05/2008
אני לוקח כל יום enladex10 mg +disothiazide25 כל יום העם כדי לשנות כדורים אחרי תקופה מסוימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליחזקאל
ד``ר ויקטור פרחויקי16/05/2008אם לחץ הדם מאוזן אין כל סיבה לשנות את הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pelvic syndromeHAGIT14/05/2008
שלום,
אני כ-בת 30.
איתרו אצלי pelvic syndrome בבדיקת CT בטן.
קראתי קצת באינטרנט, שמדובר בבעיה בזרימת דם בורידים לכיוון הלב באיזור באגן - הרחם.
אני מאד מוטרדת מה"גילוי" -והייתי רוצה לקבל הכוונה / עיצה:
1. ממה הדבר אמור לנבוע?
2. האם הדבר עשוי ליצר בעיה ביחסים / בכניסה להריון או בתקינות ההריונות?
(אין לי ילדים עדיין...)
3. האם יש דרך להפחית בכאבים (מהם אני סובלת כבר חודשים רבים)?
4. האם ניתן להפחית את התופעה
(תזונה, פעילות גופנית, תוספי מזון, ניתוח או התערבות רפואית אחרת)?
5. איך נהוג להמשיך את הטיפול הרפואי לאחר גילוי שכזה?
האם יש בדיקות המשך מומלצות כדי לאתר את הבעיה המדוייקת?
לתשובתך המהירה אודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK16/05/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גינקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוניטור לח"ד 24 שעותדן12/05/2008
שלום לרופא
יש לי מספר שאלות, ואודה לך על תגובתך.
בן 33, גובה 1.77, משקל 87) עקב ערכי לח"ד מוגברים "לאחרונה" הופניתי לבדיקת מוניטור לח"ד ל 24 שעות.
1.חלק מההוראות שקיבלתי זה כשהמכשיר מודד, יש להחזיק את היד ישר, וזה אומר ליישר אותה כלפי מטה.
עד כמה שאני יודע תמיד הדגישו שחשוב שהיד תהיה בגובה הלב, ולא מוחזקת למטה, האם זה נכון גם לגבי מוניטור לח"ד ? ואם כן, האם במידה והחזקתי את היד ישר לכיוון מטה הבדיקה תהיה יעילה ?
2. כמו כן, לפני שהאחות הלבישה עלי על המוניטור, היא מדדה לי לח"ד בשתי הידיים, והיו הבדלים.
יד ימין 130/80 - ויד שמאל 110/90 (מקווה שלא החלפתי בין הידיים), האם זה נורמלי ?
3.האם מדידת לח"ד 24 שעות ע"י מוניטור זה מדד אובייקטיבי לגמרי לאבחנה האם קיים יתר לח"ד ? לא משנה באיזה יום זה נופל או איזה פעילות , או מצב נפשי כזה או אחר ?
4. הבנתי שבמקרה שמדובר בגיל צעיר יחסית מקובל לעשות בירור לחשד ללח"ד שניוני, האם זה נכון גם לגבי לח"ד גבולי או שבמקרה של לח"ד שניוני ערכי הלח"ד גבוהים משמעותית ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדן
ד``ר ויקטור פרחויקי13/05/20081. ההוראות שקיבלת היו נכונות. חשוב שהיד לא תזוז בעת הבדיקה. לחץ הדם אינו מושפע ביחסו של השרוול לא לב.
2. בדרך כלל יש הבדל בין לחצי דם בין הגפיים. בדרך כלל יש להיתיחס למדיה הגבוהה יותר.
3. בדיקת ניטור לחץ דם היא רק בדיקת עזר שבדרך כלל עוזרת באבחנה וטיפול שיתר לחץ דם. היתרון הוא המספר הרב של מדידות במהלך הבדיקה אשר בדרך כלל משקפת המתרחש לאורך היממה.
4. הסביה מספר 1 בכל הגילים הינה יתר לחץ דם ראשוני, עם מרכיב תורשתי מובהק. כדאי שתדון עם הרופא שלך על ה בירור הדרוש במקרה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר
דן13/05/2008אעדכן כשיהיו לי התוצאות של הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה
ארטורו31/05/2008פיסיקה בסיסית: לחץ הדם מושפע מהגובה של עמודת הדם מעל לנקודת המדידה ולכן הוחלט למדוד בגובה קבוע - גובה הלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ולחץ דם,שאלה?שמואל11/05/2008
שלום רב
האם חרדה קשה יכולה לגרום ללחץ דם גבוה ולפעימות לב מורגשות ומואצות.?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמואל
פרופ` אליעזר קליינמן12/05/2008בהחלט כן. לפיכך יש צורך לברר את שורשי החרדה ולהשתדל לטפל בהתאם. יחד עם זאת, להמשיך ולעקוב אחר לחץ הדם, כמובן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה.
שמואל12/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סגולות הרימוןת.11/05/2008
שלום וברכה!
קראתי ששתיית חצי כוס מיץ רימון טבעי פעם ביום, מפחיתה בצורה משמעותית את הכולסטרול הרע )LDL).
1.) האם זה נכון?
2.) האם כאשר שותים מיץ טבעי קנוי, שיוצר לפני שנה+ עדיין תהיה השפעה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לת.
פרופ` אליעזר קליינמן12/05/2008מיץ רימון נחשב , אכן, למשקה בריא. הוא מכיל אנטי-אוקסידנטים וברזל. לא ידוע לי על מחקרים המאשרים שיפור ניכר בכולסטרול ה"רע" אך ניטרול כושר החימצון המזיק שלו גם הוא חשוב, וזו תרומת הרימון, בין ביתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עם שאלה 2?
ת.14/05/2008אבל האם כאשר עבר על המוצר זמן רב, סגולותיו פוחתות/נעלמות? (שנה+)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםטל11/05/2008
שלום ד"ר
אני סובלת מיתר לחץ דם ולוקחת תרופות לטיפול.
הייתי רוצה לדעת אילו מזונות ידועים כמורידים לחץ דם.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורנה
פרופ` אליעזר קליינמן12/05/2008מזונות כמו בצל ושום, ירקות בכלל ואומגה 3 נחשבים כעוזרים לאיזון יתר לחץ דם, בצד הפחתה במלח, קפה ושומנים מן החי בעיקר. פעילות גופנית סדירה ותרגילים שונים להפגת מתחים יסייעו גם הם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהבת שבע10/05/2008
אמי בת 82 היה לה לחץ דם 200 על 86 עצבנו לה אותו אבל יש לה חולשה האם זה יכול להיות
מלחץ הדם נתנו לה גם ואבן עכשו לחץ הדם ירד ל160 על 60* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבת שבע
ד``ר ויקטור פרחויקי10/05/2008בהחלט שינוי של לחץ הדם יכול לגרום להרגשת חולשה, אבל היות והמדידות שאת מתארת עדיין מעט גבוהות, רצוי להמשיך לעקב ולמדוד ערכי לחץ הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה - סוכרתצפורה הלמן09/05/2008
אני מקבלת תרופות נגד לחץ דם גבוה ועדיין לחץ הדם שלי לא יורד, מה הסיבה, או מה עלי לעשות כדי שלחץ הדם שלי יהיה נורמלי, אני בת 73 מטופלת בסכרת ע"י אינסולין גם עושה דיאטה דלת מלח, הפסקתי עם הקפה השחור לא יודעת מה עוד עלי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצפורה
ד``ר ויקטור פרחויקי10/05/2008איזה תרופות את מקבלת ללחץ דם? האם ביקרת אצל מומחה בלחץ דם או נפרולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוך + עילפוןשלומי09/05/2008
אבי בן 63 קם באמצע הלילה לשירותים והתעלף
אמא שלי מדדה לו לחץ דם והיה לו 96 \ 57 ודופק - 57
יש לו בעיות בבלוטת התריס והוא לוקח כל יום כדור אלטרוקסין
שעתיים לפני שהוא הלך לישון הוא עשה הליכה ולאחריה שתה בירה
אני לא יודע אם יש קשר אבל בכל זאת כתבתי
ממה נובע הדבר והאם יש איזה דרך למנוע זאת בעתיד
תודה
שלומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלומי
ד``ר ויקטור פרחויקי10/05/2008לא בטוח שיש קשר אם הבירהת מעבר לצורך לקום להטיל שתן.
ללא ספק הייתי עוקב אחרי לחצי הדם שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תרופת איקקורשמואל07/05/2008
לפני כשבועיים הפסקתי לקחת איקקור,לאחר שכחודש בלבד נטלתי את האיקקור.
בבדיקת דם שביצעתי יש עלייה משמעותית בתיפקודי כבד.
האם האיקקור יכול לגרום לתופעה כזאת למרות הזמן הקצר שנטלתי אותו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמואל
ד``ר ויקטור פרחויקי10/05/2008בהחלט התרופה יכולה לגרום להפרעה בתיפקודי כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים במדידותדקלה05/05/2008
שלום,
במדידות חוזרות ל" שונה בין שתי הידיים: יד ימין בין 99-91/63-67 יד שמאל בין 108-105/71-73 . מדוע יש הבדלים בין הידיים והאם יש סיבה לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
פרופ` אליעזר קליינמן06/05/2008אין סיבה לדאגה. לעיתים קרובות נמצא הבדלים במדידת לחץהדם בין שתי הידים. הם אינם משמעותיים על פי רוב. המדידה הגבוהה יותר היא הקובעת. אצלך אין , כמובן, כל בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)