מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם תנודתידניאל13/04/2008
אני בן 34
שוקל 75 ק"ג. גובה 1.76
עוסק בפעילות סופרטיבית פעם בשבוע, לעיתים אף פעמיים (בעבר בתדירות גבוה יותר).
לפני כשנתיים התאשפזתי בבי"ח כתוצאה מדופק גבוה במנוחה, 100, ולחץ דם גבוה 160/100
לא נמצא כל ממצא חריג.
לחץ הדם התאזן לאחר מספר שבועות וחזר לרמה של 125/75 130/80
מאידך המשיך להיות תנודתי אחת לכמה זמן ומתייצב וחוזר חלילה.
בחודשים האחרונים אני בודק את לחץ הדם אחת לכמה ימים ואני שם לב שוב לתנודתיות בערכים.
באותה בדיקה אני יכול לקבל את התוצאות הבאות.
בישיבה ללא מנוחה (דהיינו ממצב עמידה) 150/90 ולעיתים רחוקות אף 160/100 (בעיקר בערב)
לאחר 5-10 דקות 130/80 125/80 140/85
בשכיבה אקבל בסביבות 125/75
הדופק הוא באיזור ה- 75-65
הערכים משתנים גם בהתאם לשעה שאני בודק (ערב/בוקר).
בעבר לא הייתי מקבל ערכים גבוהים בכל בדיקה. לדעתי עם הזמן אני מקבל יותר ויותר ערכים גבוהים בבדיקה ראשונית ללא מנוחה. ולמען הסר ספק, ללא מנוחה הכוונה למאמץ הנדרש לגשת לארון לקחת את מכשיר המדידה ולהתיישב. אין מדובר במאמץ פיזי חריג.
הבדיקה תמיד מתבצעת ביד שמאל.
אשתי, להבדיל, הערכים שלה עם אותו מכשיר הם באיזור 115/75
האם יש מקום לדאגה.
אציין שאבא שלי סובל מלחץ דם גבוה הרבה מאוד שנים ומטופל בתרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד``ר ויקטור פרחויקי15/04/2008לכולנו תנודתיות מסוימת לאורך היום במדידות לחץ הדם.
יתכן ויש מקום לעשות ניטור לחץ הדם במשך 24 שעות עם מכשיר אוטומטי שמודד את ל.ד. כל 20 דקות ביום ופעם בשעה בלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמיטןדניאל13/04/2008
שלום
.חצי שנה לאחר תיקון מסתם מיטרלי.
הלחץ דם כיום נמוך 100 על 60 הדופק גבוה כ 85.
המדדים היו תקינים. השתנו לאחר הניתוח.
מטופלת בנורמיטן 12.5 מג.
נורמיטן מוריד הן לחץ דם והן דופק.
האם אין תרופה המורידה רק דופק?
כאבים בשריר השוק השמאלי, כנראה כתוצאה מהנורמיטן.בעיקר בזמן שינה.
האם אפשר לנסות לוותר על התרופה לתקופה כדי לבדוק ערכים והרגשה כללית ללא תרופה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
ד``ר ויקטור פרחויקי15/04/2008כאב בשוק חד צדדי איננה תופעת לוואי טיפוסית של לקיחת נורמיטן, אבל לא היה ברור למה נתנו לך את התרופה.
לחץ הדם שאת מתארת תקין.
איך הרגשתיך הכללית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם דיאסטולי גבוהיונית12/04/2008
שלום רב,
אני סובלת מיתר לחץ דם, לפעמים ללא סיבה, בבת אחת, אני מרגישה לא טוב,וכשאני מודדת,
יש לי מכשיר מדידה בבית, המכשיר מראה לחץ דם גבוה.
בעיקר מה שגבוה הוא ל"ד הדיאסטולי : לפעמים 100 לפעמים 102 ולפעמים 98 .
מה מסוכן יותר הסיסטולי או הדיאסטולי ומה בעצם מראה ל"ד דיאסטולי גבוה ולמה הוא גורם?
תודה על תשובתכם.
יונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליונית
פרופ` אליעזר קליינמן13/04/2008לחצי דם גבוהים "פתאומיים" יכולים להיות אופיניים לטיפול לא מאוזן ליתר לחץ דם. לעיתים אפילו עודף של טיפול תרופתי. במקרים אחרים התופעה יכולה ללוות מצבי מתח וחרדה. לעיתים נדירות יותר ישנה אפשרות לגידולים מפרישי הורמונים המעלים את לחץ הדם ואת הדופק באופן התקפי, עם תחושת סומק נילווית. גידולים כאלה הם - פיאוכרומוציטומה או קרצינואיד. ראוי להתייעץ עם רופאיך בנידון.
מקובל כיום כי גם לחץ דם סיסטולי וגם דיאסטולי הם מסוכנים. הראשון יותר לאירועים חריפים כמו אירועי מוח, והשני יותר באופן כרוני יגרום לטרשת העורקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשלגןיאיר11/04/2008
שלום
מצורפות תוצאות של בדיקת דם :
---------------------
Sodium 140.0 mmol/L 133-145 (....*....)
Potassium 3.4 mmol/L 3.7-5.5 *(.........)
Glucose 88.7 mg/dL 55-115 (....*....)
Urea 20.8 mg/dL 10-50 (.*.......)
Creatinine 1.2 mg/dL 0.5-1.2 (........*)
האשלגן שלי בכל הבדיקות יוצאת תוצאה זו
האם צריך לעשות משהו ???
אף פעם לא יצאה לי תוצאה פחות מזו !!!
האם יש תוצאה בה כן מתחילים בתוספת ???
קיבלתי תשובה בפורום אחר על הורמון (אלדוסטרון) אם הוא גבוה ורנין נמוך יכול להצביע על יתר לחץ דם
האם יש משהו בזה ?
הרופאה שלי טוענת שאפילו אם ימצאו משהו בבדיקה לא ניתן לטיפל תרופתי,זה נכון ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאיר
פרופ` אליעזר קליינמן13/04/2008האשלגן שלך הינו גבולי-נמוך. אם ערך זה חוזר על עצמו, ראוי להוסיף לתזונה מזונות המכילים אשלגן כמו בננות ואשכוליות.
אלדוסטרון הינו הורמון המופרש מיותרת הכליה וגורם לצבירת מלחים ונוזלים ובכך עלול לגרום לעלית לחץ דם אם הפרשתו מרובה. הרנין הינו חוליה ראשונה בשרשרת הגרוי להפרשת אלדוסטרון, וכאשר זה האחרון גבוה באופן ראשוני הוא מדכא את הפרשת הרנין במה שקרוי - מנגנון ביו-פידבק. כאמור, מצב כזה הינו אחד הגורמים ליתר לחץ דם. דרך אגב, אלדוסטרון גבוה דווקא מעלה את רמת האשלגן בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש רופא מומחה ליתר ל"דלילך10/04/2008
האם תוכלו להמליץ על רופא מומחה ליתר ל"ד?
באיזור טבריה או בגדול יותר איזור הצפון?
תודה לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילך
פרופ` אליעזר קליינמן10/04/2008אני מניח שרופא המשפחה שלך יוכל לבצע בירור ראשוני לפי הצורך. הוא בוודאי יוכל גם להפנותך למרפאת לחץ דם מתאימה אםיהיה צורך בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלי מדידה:שכיבה/ישיבהאבי10/04/2008
אצלי התופעה של שינויי מדדים בין שכיבה לישיבה באותו-זמן !!!( שלא במאמץ-- ללא מתחים ו- שעה וחצי לאחר אוכל קל..)הם מוזרים.........עד מוזרים מאוד
הן בשכיבה והן בישיבה ערכי ה-דיאסטולי לא עוברים את ה-135
בשכיבה - 110-117( בדיקה ללא מאמץ ללא מתח)
בישיבה 115-135
דיאסטולי בשכיבה *75-85( בדיקה ללא מאמץ ללא מתח)
דיאסטולי בישיבה **85-95
(** רק ש-אני נמצא:במצבי מתח/חרדה ובודק את מצב לחץ הדם אני תמיד!!!! אראה שהדיאסטולי קופץ לערכים של 90-95 ....והסיסטולי 120-135........בדיקה בשכיבה )
השאלות שמטרידות אותי הן:
1- במדידות שכיבה אני במצב מעולה.............מדידות ישיבה אני עם מספרים לא סימפטים
האם אני נקרא חולה לחץ דם?
2-מדוע במצבי לחץ/מתח הדיאסטולי קופץ לי יותר מאשר ה-סיסטולי( ב- %)
מה זה אומר?
* אם אכן תאשר/ו לי להבדק כל פעם במצבי שכיבה אני חותם על המשך אותם ערכים!!!
נ.ב...........הן בבדיקה ביתית והן בבדיקה ב- קופ"ח הערכים הם כמעט אותם ערכים
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
פרופ` אליעזר קליינמן10/04/2008הנך מתאר תופעה נורמלית לגמרי. המדידות הן בגדר הנורמה למעט לחץ דם דיאסטולי בישיבה שנוטה להיות גבולי ולכן רצוי מעקב.
במצבי מתח וחרדה נוטה לחץ הדם לעלות כתגובה פיזיולוגית נורמלית, ולפעמים לערכים גבוהים יותר ממה שהנך מתאר, לפיכך אתה יכול להיות רגוע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם - הבדלי מדידהשולי08/04/2008
לרופא שלום
עקבתי אחר לחץ הדם שלי במשך ארבעה ימים. כל מדידה היתה בשתי הידיים.
בכל המדידות היה פער . יד ימין תמיד המדידה גבוהה יותר. מדידות לדוגמה:
יד ימין - 140/90 וביד שמאל 125/75
ימין 148/90 שמאל -130/87
ימין- 150/84 שמאל- 128/83
ימין 152/84 יד שמאל-122/80
האם ההבדלים בין שתי הידיים הוא נורמלי?
האם לדעתך אני צריכה להתחיל לקחת טיפול להורדת לחץ הדם?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללשולי
ד``ר ויקטור פרחויקי08/04/2008באופן טבעי יש הבדלים של מדידת לחץ הדם בין הגפיים, לכן חשוב למדוד תמיד באותו צד. המדידה הקובעת תמיד הגבוהה שביניהן. יש להדגיש שכל המדידות הדיאסטוליות שאת מציינת נמדדו מעל הנורמה. לצורך החלטה אם את זקוקה לטיפול תרופתי כדאי לך להיבדק ע"י רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי רגליים עזיםחני07/04/2008
שלום וברכה ותודה על עיצותיכם.
מזה כשנה אני סובלת מיתר לחץ דם אוזן לאחר מספר טיפולים. לחד דם בדיד ומגיע ל150-160/70
טופלתי בטריטס הייתי מאוזנת תקופה ארוכה לאחרונה שוב הוחזר לי נורמיטן 25מליגרם . ברצוני לציין שהנורמיטן מוריד את הדופק ל45 . לפני כשלושה חודשים גילו גם סכרת אך היא מאוזנת על ידי דיאטה חריפה. ללא שום פחממות ריקות. כאשר עוד לקחתי טריטס התחלתי לסבול מהתקווציות רגליות בלתי נסבלות במיוחד בלילה. ההתכווציות חלפו אך במקומם יש לי תחושה של שריפה וכאבי רגליים אשר מונעים ממני שינה ואני מתהפכת הרבה או נאלצת לקום בלילה ולהתהלך.
אני סובלת מאוד. רופא המשפחה החליף לי את הנורמיטן באוסמו אדלט.עדיין איני לוקחת. אנא בבקשה אשמח לקבל כל עזרה. לא ניראה הגיוני שפיתחתי נוירופטיה בעקבות סכרת מאוזנת ללא טיפול תרופתי.אודה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחני
ד``ר ויקטור פרחויקי08/04/2008בתמונה שהת מתארת, כדאי להעמיק בבירור כדי לברר אם אכן יש לך תגובה בלתי רצויה של תרופות או פגיעה עצבית הקשורה למחלת הסוכרת. רופא ניורולוג יכול לעזור בשאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי יתר לחץ דםאפרת02/04/2008
אני מטופלת באנלדקס. מעונינת לקבל הנחיות מרופא לא קונבנציונלי לגבי תזונה נכונה ואורח חיים שיפחיתו את לחץ הדם שלי גם באופן טבעי.
האם אפשר להמליץ לי על רופא/ה כאלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאפרת
ד``ר ויקטור פרחויקי02/04/2008ירידה במשקל, הפחתה באכילת מלח, פעילות גופנית אירובית, בנוסף לטיפול התרופתי, יכולים להוריד את לחץ הדם.
כל נפרולוג או מומחה ביתר לחץ דם מסוגל לתת יעוץ ענייני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה נוספת לאפרת
פרופ` אליעזר קליינמן06/04/2008ניתן בהחלט להוריד את לחץ הדם בשלב שאת נמצאת גם בדרכים טבעיות כמו פעילות גופנית מותווית אישית, דיאטה מתאימה העשירה בפירות וירקות, שום, בצל ואומגה 3. אשמח אם תיצרי קשר עם מכונינו המטפל בזאת.
בברכה, פרופ' קליינמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאפרת
ד``ר ויקטור פרחויקי08/04/2008דווקא תזונה נכונה עם פחות מלח ויותר אשלגן, קריא פירות וירקות, ירידה במשקל, מאמץ גופני מבוקר והגבלת שתיית אלכוהול, נופלות בתחום של הרפואה הקונוונציונלית במה שנוגע לניהול יתר לחץ דם, לכן כל רופא עם מומחיות ביתר לחץ דם יכול לתת לך מענה בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר במוחאיזה אחד31/03/2008
שלום דוקטורר משהו כמו חודש וחצי יש לי בעיה קטנה משהו שמאוד מציק לי הורידם במוח שלי פועלים מהר כמוו נגיד בלב שיש דופק מהירר אז זה אצלי זה במוח הורדוים פועלים לי מהר שאני בודקק וזה מפיערה לי אני לא יכול לישון כככה לא כלום עשיתי כבר סיטי עם חומר נגידוי לא מצאו לי כלום עכישו אני רוצה לדעת עם זה מסוכןן מה שאני מרגיש אני פוחד שהורידים במוח יפסקו חס ושלום לפעול לי ואז יקרה לי משהוו מה זה יכול להיות בבקשה תענה לי על זה כמה שיותר מהר שאני ידע מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשלומי
ד``ר ויקטור פרחויקי02/04/2008קודם כל, זה מצוין שבבדיקת הטומוגרפיה הממוחשבת לא היו ממצאים.
סביר להניח כי אין בעיה בכלי דם תוך הגולגולת, ותלונותיך קשורות לדפיקות לב באתה מרגיש בראש.
אם לחץ הדם והדופק הלבבי תקינים, יש מקום להבדק יסודית על ידי רופא מומחה במערכת עצבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לחץ דם הנה מחלה תורשתיתבו סמוןרבקה29/03/2008
קראתי הבקר שלחץ דם הנה מחלה תורשתית ולפי ההיסטוריה המשפחתית שלי נכון הדבר מאחר ואימי סבלה מלחץ דם גבוהה ולאחר קבלה אלצהיימר ונפטרה.אחותי ובני קבלו בתורשה את מחלת לחץ הדם ,הם קבלו את המחלה בגיל 30 35ץ מאחר ואין סמנים למחלת לחץ הדם האם נכון לקרוא למחלה הרוצח השקט או שיש סמנים ראשונים וספטומים ראשונים לבואה של מחלה ארורה זו שקוטלת אלפיי בני אדם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להודעתך
ד``ר ויקטור פרחויקי02/04/2008קודם כל זה נכון שליתר לחץ דם מטען תורשתי משמעותי.
המחלה נקראת לפעמים הרוצח השקט בגלל שלא תמיד יש תלונות קשורות עם לחץ הדם גבוה, על כן כל מה שדרוש זה בדיקה תקופתית של לחץ הדם וטיפול בהתאם, אם נמצא גבוה.
הטיפול משפר בהחלט את את הסיכוי של הופעת סיבוכים הקשורים עם המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' פרחויקי
פרופ` אליעזר קליינמן06/04/2008תודה על תגובתך.
מחלות לא מעטות יכולות להכנס לקטגוריה של "רוצחים שקטים" כמו סוכרת, מחלות לב לא מאובחנות כמו IHSS, היצרות אאורטלית קשה ואפילו סרטן לא מאובחן. כל אלה ועוד עלולים להיות מאובחנים מאוחר מדי ולעיתים אף לגרום מוות פתאומי. כאן אנו נכנסים לתחום הרחב מאוד של רפואה מונעת שלצערינו אינה זוכה די לתשומת לב.
באשר ליתר לחץ דם - בדיקה תקופתית יכולה אמנם להחשיד באבחנה אך לא תמיד. ישנה, כמובן, תסמונת החלוק הלבן שהיא בלבד מצדיקה בירור יסודי יותר בטרם נאבחן יתר לחץ דם ואף נתחיל לטפל בו. אם אכן לפנינו אבחנה ברורה וגם הטיפול מתאים - כמו - מרחיבי כלי דם, או משתנים או חוסמי ביתא - כל תרופה במקום שהיא נחוצה, ויש דרך לבדוק זאת, כי אז אכן יש סכוי טוב להוריד את הסיבוכים בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרה לגבי לחץ דם+רקע משפחתידני26/03/2008
פרופ' שלום
בהמשך לשאלתי על לחץ דם.*
שכחתי( או רציתי לשכוח.....)
ציינתי שממוצע המדדים שלי הוא120/90....130/90
הרגעת אותי במתן התשובה !
אלה מה....?לא ציינתי שאני בעל D-N-A..."משובח"....."קיבלתי" כמה מתנות מההורים. אני בעל כולסטרול גבוה ובעל טרגליצרידים גבוהים( גם האבא והאמא הם בעתודת - לחצי הדם וערכי כולסטרול גבוהים שמאוזנים ע"י תרופות לאיזון
בנוסף שניהם לקו באירוע לבבי !!!
חשוב לי לציין שמזה כ- 17 שנה לא נגעתי בכל כדור "כימי"...כולל לא אקמול( כמו שאני מכיר את עצמי לא אגע בכל כדור שהוא אלה אם נשקפת לי סכנת חיים מיידית בלבד!!!)
פה ושם איזה צמחי מרפא בחליטה
א-לאור הנתונים הנוספים שרשמתי ...האם אני עדיין יכול להיות במעקב בלבד?
ב- האם לאחד שהוא בעל כמה מוקדי סיכון ( מעל 2) אתה היית מתחיל טיפול תרופתי ע"פ שלחץ הדם שלו גבולי?
ג- לאחרונה שמתי לב שמדידות שאני עושה במצב רגוע ועם שרירים רפויים ושליטה על קצה הנשימה ..ערכי ה-systolic שלי יורדים עד ל- ... 110..... ערכי ה-diastolic נשארים כמעט ללא שינוי
87-90
מדוע קשה יותר להוריד את ערכי ה-diastolic?
ד-איך מתיחסים למדד שההפרש בין ה-systolic ל-diastolic הוא 20-25( 115/90 110/90?
( אני יודע!!!!! רופאים לא נותנים קרדיט לברנש שהוא לא MD שהוא אכן ביצע מדידה נכונה
שימשתי כחובש קרבי במיל' מעל 25 שנה ויצא לי לבצע כמה מאות מדידות
*מקווה שלא הכבדתי בשאלותי
ומקווה לתשובת הרגעה סופית
בתודה מראש
דני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני
פרופ` אליעזר קליינמן28/03/2008אכן כן. מעקב, פעילות גופנית סדירה ותזונה מאוזנת ובריאה יספיקו בשלב זה. ניתן לבצע בדיקה יסודית של מחזור הדם שיתן מענה הולם לכל שאלותיך וחששותיך(באמצעות ICG =ביואימפדנס המתבצע גם במכוננו).
אם הדופק שלך נמוך יחסית, כלומר עד 70 לדקה, יש להניח שיש לך בכל זאת טעות במדידה או שקיימת בעיה עם מכשיר המדידה שלך.
לפני טיפול בתרופות ניתן לנסות תוספי שום, בצל ואומגה 3. לכל אלה יש יכולת להוריד את לחץ הדם ולהגן על כלי הדם מפני גורמי הסיכון שציינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרה לגבי ל"ד + רקע משפחתידני26/03/2008
פרופ' שלום
בהמשך לשאלתי על לחץ דם.*
שכחתי( או רציתי לשכוח.....)
ציינתי שממוצע המדדים שלי הוא120/90....130/90
הרגעת אותי במתן התשובה !
אלה מה....?לא ציינתי שאני בעל D-N-A..."משובח"....."קיבלתי" כמה מתנות מההורים. אני בעל כולסטרול גבוה ובעל טרגליצרידים גבוהים( גם האבא והאמא הם בעתודת - לחצי הדם וערכי כולסטרול גבוהים שמאוזנים ע"י תרופות לאיזון
בנוסף שניהם לקו באירוע לבבי !!!
חשוב לי לציין שמזה כ- 17 שנה לא נגעתי בכל כדור "כימי"...כולל לא אקמול( כמו שאני מכיר את עצמי לא אגע בכל כדור שהוא אלה אם נשקפת לי סכנת חיים מיידית בלבד!!!)
פה ושם איזה צמחי מרפא בחליטה
א-לאור הנתונים הנוספים שרשמתי ...האם אני עדיין יכול להיות במעקב בלבד?
ב- האם לאחד שהוא בעל כמה מוקדי סיכון ( מעל 2) הייתי מתחיל טיפול תרופתי ע"פ שלחץ הדם שלו גבולי?
ג- לאחרונה שמתי לב שמדידות שאני עושה במצב רגוע ועם שרירים רפויים ושליטה על קצה הנשימה ..ערכי ה-systolic שלי יורדים עד ל- ... 110..... ערכי ה-diastolic נשארים כמעט ללא שינוי
87-90
מדוע קשה יותר להוריד את ערכי ה-diastolic?
ד-איך מתיחסים למדד שההפרש בין ה-systolic ל-diastolic הוא 20-25( 115/90 110/90?
( אני יודע!!!!! רופאים לא נותנים קרדיט לברנש שהוא לא MD שהוא אכן ביצע מדידה נכונה
שימשתי כחובש קרבי במיל' מעל 25 שנה ויצא לי לבצע כמה מאות מדידות
*מקווה שלא הכבדתי בשאלותי
ומקווה לתשובת הרגעה סופית
בתודה מראש
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה נשלחה
פרופ` אליעזר קליינמן28/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת נתון בהמשך לשאלה ששאלתידני25/03/2008
הדופק שלי בשעת מנוחה הוא 70-82
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני
פרופ` אליעזר קליינמן25/03/2008נתון זה אינו משנה את תשובתי הקודמת.
אני, כמובן ממליץ ךך להפסיק לעשן ולהתמיד בפעילות גופנית לא תחרותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני מוגדר כסובל מלחץ דם?דני25/03/2008
אני בן 47
מעשן ...לא סובל מבעיות רפואיות ....רזה......צימחוני
בדקתי את לחץ הדם שלי בקופ"ח במשך שבועים ( 7 פעמים בשעה קבועה.....10 בבוקר)
ןהתוצאות תמיד הן אותן תוצאות: 120/90
האם 120/90... לגילי( ובכלל) ....זהו לחץ דם גבוה??
בתודה
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני
פרופ` אליעזר קליינמן25/03/2008לחצי הדם שנבדקו אינם גבוהים. ברם, לחץ דיאסטולי (הנמוך) של 90 מצריך מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)