מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סטרסשיר24/03/2008
אילו בדיקות גופניות אני צריכה לעשות כדאי לטפל בלחץ נפשי? אילו לחצים בגוף ואני כרגע לוקחת תרופות טבעיות להרגיע אבל זה לא פיתרון. האם זה בגלל חוסרים תזונתיים האם לחץ דם נמוך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
פרופ` אליעזר קליינמן25/03/2008ישנם בהחלט סיבות אורגניות אפשריות ללחצים נפשיים. למשל, פעילות יתר של בלוטת התריס - ניתן לבדוק בבדיקת דם פשוטה.
חוסר בברזל, ויטמינים או חומרי תזונה חיוניים אחרים כמו אומגה 3 גם עלולים לגרום ללחצים נפשיים, כך גם הפרעות בקצב הלב, תרופות שונות ועוד.
רצוי להתייעץ על הנ"ל עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הערמוניתבו סמוןרבקה24/03/2008
כפי שכל אשה עוברת ממוגרפיה ובדיקת שד על כל גבר לעבור בדיקת p's'a במסגרת בדיקות הדם השגרתיות על הרופא פשוט להוסיף את שם הבדיקה,בדיקה זו מצילת חיים וכל שכן יגלו את המחלה בתחילתה כך אפשר יהיה לטפל בה ולהאריך את חיי החולה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרבקה
פרופ` אליעזר קליינמן25/03/2008אני מסכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם וסכרתבו סמוןרבקה24/03/2008
לחץ דם הוא האויב השקט שאינו מראה על סימנים ראשונים של התפתחות הממלה וכך גם הסכרת שתןקפת צעירים ומבוגרים כאחד לכן אני ממליצה לכל אחד מאמנו לעבור בדיקות דם וכן מדידת לחץ דם קבועה כי לחץ דם יכול לתקוף אותך בכל גיל "שמרו על בריאותכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרבקה
פרופ` אליעזר קליינמן25/03/2008אכן רצוי להיות תמיד עם יד על הדופק נוכח הסיכונים של העידן המודרני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יל"דביבי23/03/2008
שלום, מזה כמה חודשים שאני סובלת מלחץ דם גבוהה ודופק מהיר אני מטופלת ע"י נורמיטן ואנאלדקס.בשתי ההריונות שלי סבלתי מרעלת הריון האם יש קשר? למרות שאני לוקחת תרופות עדיין היום כל 4 ימים יש לי שוב קפיצה בלחץ דם למדדים כגון 145/75 או 140/90. בשבוע שעבר עשיתי בדיקת מאמץ התחלתי מ125 דופק והגעתי תוך 7 דקות ל - 179 ולא הייתי מסוגלת להמשיך יותר הרגשתי לחץ החזה וסחרחורות לחץ הדם הגיע ל 140/90 עדיין לא קיבלתי את התשובות מהקרדיולוגית והייתי מעוניינת בחוות דעתך לבדיקת המאמץ. חשוב לי לציין שאני כבת 30 ומנהלת אורח חיים בריא וספורטיבי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לביבי
פרופ` אליעזר קליינמן23/03/2008יש קשר בין לחץ דם גבוה לרעלת הריון, אם כי לא בהכרח. אין לי דרך לחוות דעה על בדיקת המאמץ בלי לראות אותה. לפי התאור שלך לא נראה שיש משהו יוצא דופן, ומה שאת מתארת יכול להתאים לתגובת הלב במאמץ לאחר הפסקת נורמיטן שהיית רגילה אליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריליאיר22/03/2008
שלום
האם רמת האשלגן יכולה להעלות עקב קלוריל ?
לפני הטיפול בקלוריל היה לי אשלגן 3.4 !!!
אחרי שלושה שבועות היה לי אשלגן 4.1 !!!
המינון שאני לוקח נמוך ביותר ההתחלה היתה עם חצי כדור,ירדתי לרבע ועכשיו אני עם שמינית !
הבדיקה של 4.1 נערכה ב31.1.08 (עם רבע כדור)האם יכול להיות שעד היום האשלגן המשיך להעלות?
יש לי תחושות כמו של הפסקה קצרה ,כמו החסרת פעימה בלב (זה קרה לי גם עם טריטייס).
אני פוחד לקחת את הכדור של היום ,
האם כדאי לקחת דיזותיאזיד באותו מינון עד שאדבר עם הרופאה ?
יכול להיות שלחץ הדם התאזן עקב עליית האשלגן ???
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליאיר
פרופ` אליעזר קליינמן23/03/2008אכן קלוריל יכול להעלות את רמת האשלגן, אם כי בדרך כלל באופן מתון כמו שקרה אצלך. רמת אשלגן של 3.4 היא נמוכה מעט בעוד ש- 4.1 הוא ערך תקין. אם לחץ הדם שלך תקין עם שמינית כדור כנראה שאינך סובל מיתר לחץ דם ולכן יש לשקול הפסקת טיפול ומעקב בלבד. כמו כן מומלצות פעילות גופנית סדירה ומתונה ותזונה מאוזנת שיכולות לשמור על איזון לאורך זמן.
דיזותיאזיד עלול להוריד לך חזרה את רמת האשלגן, מה שאינו רצוי, כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם משתנהנועם20/03/2008
סבי שסבל תמיד מלחץ דם נמוך, סובל לאחרונה מלחץ דם משתנה (פעם מאד גבוה ופעם מאד נמוך) מה המדע מציע לפתרון בעיה משתנה זו? קניתי לו מכשיר והתחלנו לנהל רישום מדוייק כדי לראות עקביות של המדדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנועם
פרופ` אליעזר קליינמן21/03/2008לחץ דם משתנה יכול להיות תוצאה של טיפול תרופתי המוריד לחץ דם כשאין צורך בזאת. למשל, אדם עם לחץ דם נמוך או תקין שנוטל תרופות למחלת לב או לבעית ערמונית שבדרך אגב גם מורידות לחץ דם, דוגמת - נורמיטן, קדקס ועוד. אפשרות אחרת - שכעת מתחיל להתפתח לחץ דם גבוה עקב אובדן גמישות כלי הדם בגיל המבוגר. אפשרות נוספת - התפתחות מחלה אחרת שמעלה את לחץ הדם בין היתר, כמו מחלת כליה ועוד. יש, איפוא, להתייעץ עם הרופא המטפל לכיוון הבירור המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתוצאה מאי ספיקת לב,בעקבות RFבבי לב17/03/2008
שלום רב! אני סטודנט לכלכלה בן 30 בעקבות RF התפתחה אצלי אי ספיקת לב ולפגיעה במסתם
בעקבות כך אני נוטל רפאפן על בסיס קבוע מזה 7 שנים ולפי תחזית הרופאים אטול אותם לכל החיים.
רציתי לשאול,מאחר ויש לי לחץ דם בגדר הגבוה-140/80 האם יש דרך לאזן את מצבי עם תזונה ספציפית או עם פעילות כלשהי....?
אודה עד מאד על תשובה בהקדם.בכבוד רב,בבי לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבבי לב
פרופ` אליעזר קליינמן19/03/2008לא כל כך ברור לי מדוע הינך נוטל רפאפן בגילך. בגיל כזה אין בדרכ פגיעה נוספת בלב בעקבות דלקות גרון. גם לא ברור מה טיבה של הפגיעה בליבך לפי מה שאתה כותב. האם זו אי ספיקת לב או אי ספיקת מסתם? ואם כן - איזה? ובאיזה דרגה?
בכל אופן, לחץ הדם שלך הוא בגדר התקין אם כי יש לעקוב אחר מגמתו. ברור שפעילות גופנית סדירה, ורצוי מבוקרת עקב בעיות בליבך, יחד עם תזונה מאוזנת מתאימה יעזרו למנוע התפתחות לחץ דם גבוה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהיונית15/03/2008
שלום,
אני בת 45 עם לחץ דם גבוה.סובלת מעודף משקל וכושר ירוד. כנראה שגם גיל המעבר כבר הופיע , כי
המחזור לא סדיר וה- FSH שלי הוא 12.20. כמו כן סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ונוטלת
אלטרוקסין 150 מ"ג ליום.
לגבי לחץ הדם - נוטלת לופרסור אורוס 190 כל יום וכן 1/2 כדור דיזיתאוזיד.
יש לי מדי פעם דופק מהיר מאוד ופעם בכמה שבועות קפיצה בלחץ הדם 180/102.
הקפיצה מגיעה ללא הסבר, אין שום דבר מקדים, אני מרגישה לא טוב : קור פנימי, חולשה לחץ בחזה, ואז כשאני מודדת - הלחץ דם בשמים והדופק מאד גבוה.
רופא המשפחה שלי טוען שאני בחרדות ונתן לי רסיטל. הכדור עשה לי לא טוב. רופאת משפחה שטיפלה בי עקב אחת מהקפיצות נתנה לי קלמנרבין להרגעה, מה שגם לא עשה לי טוב. רציתי לציין גם שכל יום אני נוטלת לפני השינה ואבן. למרות הואבן אינני ישנה כל-כך טוב.
אני חושבת שהטיפול שאני מקבלת אינו מתאים ואינו נכון. אני מאד מתוסכלת מכך שאיני מאוזנת
והעליות האלה בל"ד מאד מפחידות אותי.
האם ניתן לעשות משהו שונה על מנת להגיע לאיזון?
תודה,
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללילך
פרופ` אליעזר קליינמן16/03/2008אינני יודע איזה בירור עברת עד כה, אך על פי התיאור שלך יש בהחלט מקום לבירור יסודי של מקור אפשרי למכלול תלונותיך כמו, למשל, גידול מפריש נור-אדרנלין הקרוי פיאוכרומוציטומה או מסוג אחר הקרוי קרצינואיד. בירור כזה נעשה על ידי איסוף שתן ליממה, רצוי בעת הקף של יתר לחץ דם גבוה או קצב לב מהיר, אם ניתן. רצוי גם לברר אפשרות של היצרויות כלי דם בכליה. בירור כזה נעשה בדר"כ במכון ליתר לחץ דם. רצוי שתבקשי מרופא המשפחה הפניה כזאת אם טרם קבלת. במידה וכל האפשרויות הללו יישללו או כבר נשללו, יש בהחלט מקום לאיזון משופר תרופתי של לחץ הדם, כמובן תוך אימוץ אורח חיים בריא שיכלול פעילות גופנית סדירה וירידה במשקל עם דיאטה מאוזנת מתאימה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכוליותרותי גל12/03/2008
שמעתי שכאשר לוקחים תרופות להורדת לחץ הדם לא בריא לאכול אשכוליןת כי הם מזיקים לתרופה האם זה נכון או שסתם אני נמנעת אכול? אשמח מאוד לקבל תשובה
בכבוד רב
רותי גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרותי גל
פרופ` אליעזר קליינמן13/03/2008בדר"כ אין בעיה עם אשכוליות בעת טיפול תרופתי ליתר לחץ דם למעט אי אלו סוגים של תרופות משתנות כמו אלדוספירון וקלוריל. תרופות אלו נוטות לגרום לכליה לצבור אשלגן בעוד שגם אשכוליות מכילות ריכוז גבוה יחסית של אשלגן, מה שעלול להעלות את ריכוז האשלגן בגוף שאינו רצוי. מנגד, תרופות משתנות כמו פוסיד או דיזותיאזיד דוקא גורמות להפרשת אשלגן דרך הכליות ולכן כאן דוקא רצויה תוספת של אשכוליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוךתמר09/03/2008
שלום, לחץ הדם שלי נמוך מאד, כיצד ניתן להעלות אותו ולמה זה גורם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לתמר
פרופ` אליעזר קליינמן10/03/2008מזה "נמוך מאוד"? אם הוא 90/60 הוא נחשב לנורמלי אם אין מחלות נלוות קשות כמו אי ספיקת לב, למשל. אם את בחורה צעירה ובריאה אין לך ממה לחשוש. אם הדבר גורם לך חולשות, רצוי להרבות בשתיה, לצרוך מעט יותר מלח ולהוסיף שתית קפה. לחץ דם נמוך כשלעצמו אינו נחשב למחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשלי05/03/2008
אני גבר בן 53 , מטופל שנים ב "נורמלול"(50 מ"ג), "בזפיברט 400 " ובטריטייס קומפ".
לפני כחודשיים התחלתי לסבול משיעולים ומבחילות. נשלחתי ע"י הרופא המשפחה לצילום ריאות , ובצילום נמצא שיש לי דלקת בריאה השמאלית. טופלתי עם אנטיביוטיקה "זינט" , לאחר חודש ימים המשיכו הבחילות והשיעולים. רופא המשפחה הורה לי להפסיק את הכדורים "טריטייס קומפ ", ובמקומם קיבלתי כדורים אחרים בשם "דיובאן " (80 מ"ג).
גם לאחר שבועיים עם הטיפול של הכדורים החדשים , אני ממשיך לסבול מבחילות ושיעולים. האם זה קשור לבעיות גסטרו ? אודה לך על תשובתכם בהקדם,תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאורי
פרופ` אליעזר קליינמן06/03/2008על פי התאור שלך יתכן שיש לך בעיה במערכת העיכול העליונה. אחת האפשרויות הינה חידק בקיבה המכונה הליקובקטר-פילורי. כדאי להתיעץ עם גסטרואנטרולוג. לגבי השיעולים - בהחלט יתכן שהם נבעו מהטריטייס. אף שהדיוואן אמור להקל על השיעול, לעיתים הוא ממשיך גם עם הדיוואן ויש צורך למצוא תחליף אחר. גם הנורמלול עלול להוסיף על השיעול וכיום נוטים להמירו בכדור אחר כמו קרדילוק או איקפרס שהוא מקבוצה אחרת. אני ממליץ לך להתייעץ עם רופאך המטפל בקשר לכל אלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה ...שלי05/03/2008
אני גבר בן 53 , מטופל שנים ב "נורמלול"(50 מ"ג), "בזפיברט 400 " ובטריטייס קומפ".
לפני כחודשיים התחלתי לסבול משיעולים ומבחילות. נשלחתי ע"י הרופא המשפחה לצילום ריאות , ובצילום נמצא שיש לי דלקת בריאה השמאלית. טופלתי עם אנטיביוטיקה "זינט" , לאחר חודש ימים המשיכו הבחילות והשיעולים. רופא המשפחה הורה לי להפסיק את הכדורים "טריטייס קומפ ", ובמקומם קיבלתי כדורים אחרים בשם "דיובאן " (80 מ"ג).
גם לאחר שבועיים עם הטיפול של הכדורים החדשים , אני ממשיך להשתעל וסובל. האם זה קשור לבעיות גסטרו ? אודה לך על תשובתכם בהקדם,תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה חוזרת
פרופ` אליעזר קליינמן06/03/2008ראה תשובה קודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנלודקס להורדת לחץ דםאבי04/03/2008
אני בן 54 , בריא לחלוטין, ואני סובל מיל"ד שנים רבות ללא תרופו הוא 150/90 ומגיע לפעמים עד 170/110 . לחץ הדם הוא תורשתי גם מצד האב וגם מצד האם .
אני מקבל 20 מ"ג אנלדקס ביום להורדת לחץ דם , את התרופה אני לוקח בערב באופן קבוע.
לחץ הדם שלי עם התרופה בדרך כלל נע בסביבות ל 130/80 ונשאר כך עד שעות הצהריים למחרת.
לקרת הערב לחץ הדם עולה ל 150/100 .
בנוסף לאחרונה יש לי עליות חדות לתקופה קצרה ( כמה שעות בלילה או אחרי הצהריים של לחץ הדם שמגיע עד לערכים של 162/109 (בערך פעם בשבועיים)., אני נוטל עוד 10 מ"ג אנלדקס במקרה כזה.
רציתי לשאול אם לא כדאי לי לחלק את נטילת הכדורים לפעמיים 10 מ"ג מאשר פעם אחת 20 מ"ג.
והאם העליות הללו שיש לי לאחרונה לא מצריכות העלאה במינון של התרופה.
האם זה בסדר שאני לוקח עוד כדור אנלדקס כשיש לי עליה חדה בלחץ הדם או שאני צריך לקחת תרופה אחרת?
שאלה נוספת האם אלכוהול ( אני שותה כוסית אחת עד שתיים של וודקה בערב ) משפיע על לחץ הדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאבי
פרופ` אליעזר קליינמן04/03/2008אכן כן - טוב יותר לקחת אנלדקס 10 מ"ג פעמיים מאשר 20 מ"ג פעם אחת. ניתן להוסיף מידי פעם עוד כדור אם לחץ הדם אינו מאוזן דיו, ולעיתים יש כמובן צורך בהוספת תרופה באופן קבוע. מאידך, קפיצות חד פעמיות של לחץ הדם אינן צריכות להטריד אותך. הן קורות לכל אדם במצבי לחץ, התרגשות וכד'.
כוסית אלכוהול יכולה להוריד מעט את לחץ הדם בהיות האלכוהול מרחיב כלי דם, והיא אף מומלצת. היזהר רק מלהגזים בכמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. וברשותך שאלה נוספת
אבי10/03/2008האם יש מחקרים מדעיים שמוכיחים את האמונה שמאכלים מסוימים מורידים לחץ דם .
למשל: שום , שמן זית, משרת עלי זית ? או שאלה רק תרופות סבתא.
והאם לויטמינים ותוספי תזונה כמו אומגה3 , Q10 ,C , E יש השפעה מוכחת על לחץ דם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת לאבי
פרופ` אליעזר קליינמן10/03/2008אכן כן! ישנם מחקרים המעידים על השפעתם המיטיבה של שום, שמן זית ואומגה 3 הן על יתר לחץ דם והן על גורמי סיכון אחרים כמו יתר שומנים בדם ואף מקילים על איזון סוכרת.
לגבי ויטמינים C ו-E ישנם חילוקי דעות ואף שאלה ידועים כאנטי אוקסידנטים, לא הוכחה חד משמעית השפעתם המיטיבה למניעת מחלות לב וכלי דם. הם אינם מקובלים כבעלי יכולת להוריד לחץ דם.
Q10 הינו קו-אנזים המצוי בתאי הגוף ורמתו יורדת בשימוש בתרופות מסוג סטטינים להורדת כולסטרול. לפיכך יש שממליצים ליטול אותו יחד עם הסטטינים. חומר זה גם הוא אנטי-אוקסידנט ויש הטוענים כי יש לו אף השפעה מיטיבה בסיוע בנין תאים חדשים ולפיכך ממליצים עליו במקרי נזק משמעותי לשריש הלב, למשל. גם רעיון זה אינו מקובל באופן גורף. ה-Q10 אינו משפיע משמעותית על לחץ הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי אנלדקס
מיכאל03/05/2009לאחר הפסקת אנלדקס כמה זמן לוקח לגוף להתנקות מהתרופה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך תגובה לגבי מדידה תקניתליאור03/03/2008
לאחר עשרות מדידות בשנה האחרונה... ( בכל שעות היממה)הן במכשיר אלקטרוני והן ב-מד לחץ דם ידני + סטטוסקופ
התוצאות מראות על 110/85-90 בשכיבה. ו- 120/90-95 בישיבה
....כתבת לי שלא אמור להיות הפרש מדידה בין שכיבה לישיבה ~...ובכן אצלי תמיד יש הפרש של 7-10 בערכי ה-סיסטולי והדיאסטולי בין ישיבה לשכיבה
א- הסיסטולי שלי הן בישיבה והן בשכיבה לא עובר את ה- 130( ממוצע 125)
ב- ממוצע הדיאסטולי שלי הוא 90
ג- הדופק שלי בשעת מנוחה 65-80
לאחר תיפוס של 80 מדרגות בלי עצירה ובצעדים מהירים הוא לא יעבור את ה- 90
( גם בשעת לחץ הדופק לא יעבור את ה- 90 ו/או לאחר עישון סיגריה...מדדתי!!!
איך אני אמור להתיחס למדדים הנ"ל?
איך אני אמור להתיחס להפרשי המדידה בין שכיבה לישיבה?
בתודה מראש
ליאור*
*( בן .50 רזה. פעילות גופנית מינימלית .מעשן)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה חוזרת
פרופ` אליעזר קליינמן03/03/2008אין הבדל משמעותי בין 110 ל-120 בלחץ הדם הסיסטולי. שניהם תקינים לחלוטין. כך גם 130.כפי שציינתי, לחץ דם של 90 דיאסטולי במדידות חוזרות מראה על נטיה עתידית ללחץ דם גבוה ורצוי מעקב בצד פעולות מונעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם?ליאור02/03/2008
האם לחץ דם של 125/90 הוא לחץ דם גבוה?
בדר"כ הסיסטלי שלי מראה על ערכים של 110-130
והדיסטולי על 90
איך מתיחסים ללחץ דם של 110/90?
מה ההפרש שצריך להיות בין מדדידת לחץ דם בשכיבה ל- ישיבה?מה המצב האופטימלי למדידדת לחץ דם : לפני האוכל ?אחרי האוכל?( כמה זמן אחרי האוכל.... האם אוכל הכוונה לארוחה מלאה או מספיקה פרוסת לחם ושתיה?))
מה השעה הרצויה משעות היממה למדידה ?( השעון הביולוגי שלי " דפוק" כך שאין לי שעת יקיצה קבועה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאור
פרופ` אליעזר קליינמן02/03/2008לחץ דם 90 דיאסטולי הינו גבולי. לחץ דם של 110/90 כנראה לא נמדד כראוי משום שההפרש בין הסיסטולה לדיאסטולה אמור להיות גבוה יותר.לא אמורים להיות הפרשים ניכרים בין לחצי דם בישיבה או שכיבה אם הם נמדדים כראוי. על כל פנים, אם הלחצים הנמדדים הם עד 140/90 הם נחשבים לתקינים. אם הלחצים קרובים באופן תדיר לערך הגבוה של 140/90 מדברים על נטיה ליתר לחץ דם הדורשת מעקב ופעולות מונעות כמו פעילות גופנית סדירה, הורדת משקל, הרפית מתחים וכו'.
יש למדוד לחצי דם במצב רגיעה, לא לאחר מאמץ פיזי, ובכלל זה ארוחות כבדות, ולא לאחר או בעת ריגוש נפשי כלשהו. גם מחלה כמו הצטננות, שפעת ואף כאבים עלולים להשפיע על עלית לחץ דם עקב סטרס הנובע מהמחלה הנלווית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשי לחץ דם
שוקי24/12/2008אני בן 48 ,בריא,שוקל 72 גובה 1.72 לא מעשן,אוכל בריא,לפני מס' חודשים באקראי נבדקתי ומצא לחץ דם 140/90 ומאז אני במעקב. לאחרונה הממוצע שלי הוא 150100,בדיקות דם,כליות ועיניים תקינות.שמתי לב כי בשכיבה לחץ הדם הממוצע 135/90. אני חושש להתחיל טיפול תרופתי,כי יתכן ואני עובר שינוי כלשהוא בגופי והתרופה תוריד את הלחץ דםן אך תסתיר את הגורם לכך. 1. מה המשמעות להפרשים בלחצי הדם בשכיבה או בישיבה 2. מה דעתך על הנתונים הנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)