מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יתר לחץ דם וגלולות למניעת הריוןאורית06/07/2008
שלום, אני בת 29 עם BMI 20. לאחרונה אני עוברת תקופה עמוסה עם מתח ולחצים. בבדיקה שגרתית התגלה לחץ דם של 140/85 ומאז אני במעקב כשלחץ הדם נע בין 85/130-92/150. לפני עשרה ימים הפסקתי את השימוש בגלולות למניעת הריון ונתוני המדידות הם מן הימים בהם כבר לא נטלתי את הגלולות. שאלותי הן: א. מהן ההשפעות של מתח ולחץ על לחץ הדם? ב. האם מומלץ לי בשלב זה לשוב ולהשתמש בגלולות למניעת הריון? ג. מה מומלץ לי לעשות עם ערכי לחץ דם אלו? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
ד``ר ויקטור פרחויקי06/07/2008מתחים והתרשויות יכולים להעלות זמנית את לחץ הדם והדופק, אבל צריך לבדוק עד כמה מהמדידות הגבוהות קשורות לאירוע זה או אחר, מה שניתן לבדקו בניטור אוטומטי של לחץ דם במשך 24 שעות.
גלולות למניעת הריון מכילות הורמון האסטרוגן שיכול לגרום לעליה בלחץ הדם. דרושה הפסקה של מספר שבועות כדי לבדוק אם לחץ הדם חוזר לנורמה ברוב המדידות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם וכולסטרול הטיפול היעיל.מיכל03/07/2008
שלום רב מעט ארוך מתנצלת (יש לי עוד המון שאלות) בת 41 עודף משקל של כ-10-12 ק"ג לא עוסקת בפעילות ספורטיבית. פניתי לרופא משפחה עקב לחץ בחזה בימים האחרונים הלחץ מופיע ונעלם ללא קשר למאמץ גופני. נבדק: לחץ דם מס' בדיקות -ממוצע--160/95 אק"ג ובדיקה פיסית-(ממה שנכתב בהפניה לאקו לב ובדיקת מאמץ)-קולות לב תקינים ללא קולות נוספים ללא אוושות.85 לדקה. אק"ג -קצב סינוס ללא סימני איסכמיה חריפה. אין מחלות נוספות. שני הריונות הסתיימו לאחר לידה עם לחץ דם גבוה מאוד .(כרשום מעלה) אוזן לחודש ע"י כדורים. רופא משפחה שלח לבדיקות דם ,אקו לב ומאמץ והחליט לתת טיפול ללחץ דם :טריטייס 5 מ"ג. בדיקות דם הגיעו . הכל(כולל טריגליצרידים) פרט לכולסטרול היה בנורמה. כולסטרול: כללי 257 LDL -176 HDL-60 שאלותי: א-האם לחץ דם גבוה כזה לא דורש בדיקות בירור מקיפות יותר?איזה? ב-האם הורדה במשקל ופעילות ספורטיבית יכולים לעזור וניתן בעתיד לוותר על הטיפול? ראיתי המלצה לאומגה 3 ותוספי שום.בכמה עוזרים כל האמצעים האלטרנטיביים? ג-ביק מהרופא גם בדיקת דם להורמון לב ולקרישת דם והוא טען שאלו בדיקות שלא נעשות בקופ"ח. התשובה לא נראית לי כ"כ .האם להתעקש או שאני מגזימה?האם הבדיקות לא חשובות מספיק? ד-האם לחץ דם כזה ששני הערכים שלו גבוהים יחול לנבוע מלחץ נפשי או מתח אחר? ה- אני ישנה מעט מאוד-5-6 שעות ביממה וגם אז השינה לא איכותית-האם חוסר שינה מעלה את לחץ הדם? בכמה? ו- האם יתכן שלחץ דם גבוה מאוד בערב גורם לסוג של עירנות שמקשה על הירדמות? אני לוקחת את הכדורים ללחץ דם 3 ימים ויש לי תחושת חולי כללית .אני מעט מסוחררת כאבי ראש קלים ולעיתים נושמת בכבדות אבל אין ממש תחושה של חוסר אויר אלא יותר של כבדות וחולשה.באופן כללי חשה יותר טוב מתחושות הלחץ בחזה שהיו קודם אבל אני בהחלט לא במיטבי.בנוסף יש לי כאבי שרירים ברגליים שאני לא יודעת אם זה שרירים תפוסים או-האם זה חלק מההסתגלות לתרופה? או אולי משהו אחר?-האם יתכן שרופא המשפחה פספס למרות האקג? האם כדאי להתחיל מיד טיפול לכולסטרול או לרדת במשקל ופעילות ואז לבדוק שוב? תודה מראש מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד``ר ויקטור פרחויקי06/07/2008בהנחה שלחץ הדם בין ההריונות היה תקין, המצב הסביר ביותר בכל זאת הינו יתר לחץ דם ראשוני. האם במשפחה סיפור של לחץ הדם גבוה?
לאחר בדיקה גופנית, בדיקת אקג ובדיקות מעבדה תקינות (גם שתן?) הסיכוי של לחץ דם משני, לא גבוה, אבל עם הקשיים לשינה אחד מהדברים שאולי כדאי לבדוק אם אין לך תסמונת דום נשימה לילית.
האם דרושות בדיקות נוספות? תלוי מה יקרה עם איזון הערכים.
אם תרדי במשקל ותתחילי עם פעילות אירובית סדיקרה, סביר להניח שלחץ הדם ירד בהתאם.
היות ומטרת הטיפול הינו להוריד את הסיכון של מלת לב ואירוע מוחי, רצוי להוריד- בלי דחף- את רמת הכולסטרול מתחת ל- 100 מ"ג/ד"ל
כל תרופה יכולה לגרום לתופעות לוואי. רצוי להתיעץ עם רופא המשפחה על מנת לבדוק אם יש אלטרנטיבה או התלונה לא קשורה בכלל עם הטיפול. בדרך כלל טריטטיס לא עושה את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםשוש02/07/2008
מה הם הערכים שצריכים להיות על מנת להיות מאוזנים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשוש
ד``ר ויקטור פרחויקי06/07/2008יש כל מני משתנים שצריך לקחת בחשבון, אבל היום נוטים להעדיף לחץ דם מתחת ל- 140/80
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידות תכופותלב01/07/2008
האים מדידות לחץ דם תכופות , בוקר וערב כל פעם פעמיים או שלוש, יכולו להזיק ללב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללב
ד``ר ויקטור פרחויקי06/07/2008מדידת לחץ הדם לא גורם לתופעה כלשהי.
אם הוזמנת לביקור אצל רופא כדאי להגיע עם מדידות שונות של לחץ הדם במשך היום.
הערכים הדיאסטולים שאתה מתאר, 90-95 הם מעל הנורמה. אם הממצא עקבי, סביר להניח שתהיה זקוק לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרנל ו-יל"דאלירן29/06/2008
ד.נ. בזמנו נכרת אחד האדרנלים שלי, עקב אדנומה שהפרישה אלדוסטרון שהתגלתה בו, במהלך בדיקות שנועדו לברר סיבת יל"ד שהתגלה אצלי. ואולם, על אף הכריתה, בעיית ה-יל"ד שלי לא נפתרה. האם זה סביר? אלדד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון כותרת
אלירן02/07/2008כותרת פנייתי מ-29.6 יצאה משובשת. הכותרת הנכונה היא "אדרנל ו-יל"ד". מצפה לתשובת המומחה. תודה. אלירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלירן
ד``ר ויקטור פרחויקי06/07/2008במקרים לא מעטים, למרות שהאדנומה נכרתה, לחץ הדם אינו חוזר לנורמה, אך בדרך כלל יש שיפור כלשהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם מאוזן בעזרת כדוריםיוסי28/06/2008
לחץ דם מזה 20 שנים. מאוזן בשנה אחרונה עם כדור. 138/70שאלה מדוע שאני שותה אלכהול ואוהב לשתות לחץ הדם יורד ב20 % ל 110/52? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסי
ד``ר ויקטור פרחויקי06/07/2008לפעמים שתיית אלכוהול גורמת להרחבה של כלי דם עם ירידה זמנית של לחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמני מדידת לחץ דםלב25/06/2008
אני נמצא במעקב עקב לחץ דם קצת גבוה. אמור לבדוק בבית במשך כשבוע ואז
לגשת לקרדיולוג. אני יוצא לעבודה בסביבות 8 בבוקר וחוזר בסביבות 19:30 .
מבקש את המלצתך כמה פעמים ביום לבדוק ובאיזה שעות כדאי.
בתודה , יוסי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסי/אלי
פרופ` אליעזר קליינמן26/06/2008רצוי לבדוק בעת רגיעה ולא לאחר יום עבודה עמוס ומתוח, למשל. רצוי לציין תאריך ושעת מדידה בכל פעם. השעה ביום איננה משנה. ניתן למדוד גם כמה פעמים ביום. בכל פעם רצוי לחזור על המדידה פעם-פעמיים אם המדידה הראשונה גבוהה מהנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם - האם הכרחי לקחת כדורים?פרופ` אליעזר קליינמן25/06/2008
אני בן 55 . עד עכשיו לא הייתי מודד לחץ דם באופן קבוע וכאשר היו מודדים לי בעבר היה בממוצע
140/90 . בחודשים אחרונים ערכי לחץ דם שלי התחילו להראות ערכים גבוהים יותר,
גם ערכים של 145/95 גם 150/100 . אני מודה שאני אוהב לשתות אלכוהול מעל למדה המומלצת
וגם מעשן מספר סגריות ביום (כ- 5 ). כמו כן אני שוקל כ- 90 קילו וגובה 177 .
קודם שקלתי כ- 85 . החלטתי לקחת את עצמי לידיים. הפסקתי את הסגריות ואת האלכוהול.
כמו כן מתחיל להוריד משקל. עשיתי מפוי לב - תקין ואקו לב - תקין . קניתי מכשיר לחץ דם ומתחיל
למדוד בבוקר וערב . כרגע הם בסביבות ה- 145/95 בבוקר ובסביבות 147/98 בערב.
מדידות אלה הן של ימים אחרונים. לפני זה לא מדדתי קבוע , כפי שציינתי.
שאלה שלי האים קודם למצות את "המשטר" החדש בלי תרופות או להתחיל תרופות עכשיו.
רופאה שלי לא החלטית בנושא ומעלה אפשרות של חצי כדור נורמלול 25mg כל בוקר.
אני הייתי מעדיף למצות קודם דיאטה, פעילות גופנית , הפסקת סגריות לגמרי וגם הפסקת
אלכוהול אבל מצד שני אולי מסוכן לחכות.
אודה אם תוכל להביע את דעתך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
פרופ` אליעזר קליינמן26/06/2008אמנם לחצי הדם שלך נחשבים גבוליים+ לענין התחלת טיפול. אם החלטת לקחת את עצמך לידיים הייתי ממליץ לך גם לאמץ תזונה מתאימה ומאוזנת הכוללת ירקות ופירות, רצויה תוספת אומגה 3 של 2 גרם ליום, תכשירים המכילים ריכוז של 60% לפחות, וכן ניתן לנסות תוספי שום. במידה ואילו לא יועילו, יהיה מקום לשקול תוספת תרופתית מתאימה. רצוי דוקא של תרופות מרחיבות כלי דם ולא מסוג הנורמיטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם וכדורי סלקוקס-נוגדי דלקתאיילת23/06/2008
שלום לך,
אני בת 36, חולה בסרטן השחלות.
כתוצאה מכאבים בברכיים מהכימותרפיה לקחתי תקופה של כמה חודשים כדורי סלקוקס (נוגדי דלקת וכאבים).
לאחרונה עלה לחץ הדם שלי לבערך 145/100 בממוצע (לאחר מספר בדיקות).
קבלתי כדורים נגד יתר לחץ דם והפסקתי את כדורי הסלקוקס.
שאלתי היא האם יתר לחץ הדם נובע מכדורי סלקוקס, יש לציין שמעולם לא סבלתי מיתר לחץ דם, כמו כן אני מטופלת בכימותרפיה כבר יותר משנתיים.
אודה על תשובתך בהקדם!
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיילת
ד``ר ויקטור פרחויקי24/06/2008ה- CELCOX יכול לגרום לעליה בערכי לחץ הדם. בדרך כלל לחץ הדם יורד לאחר הפסקת התרופה. כל תרופה מקבוצה נוגדת דלקת יכול לגרום לתופעה דומה בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם פתאומיאליעזר22/06/2008
אישתי בת 60 סובלת מיתר לחץ דם ראשוני כ20 גובהה 1.63 ומשקלה 79קג.היא מאוזנת בתרופות הבאות:
אטאקנד 16- x2
פוסיד 40 -x1
בנזפריל 20- x 2
נורמופרסאן 150 -X4
נורבאסק 10 -x1
בדרך כלל לחץ הדם מאוזן עם הערכים 140/70 עד 150/80
מידי כמה חודשים ישנה תופעה שחוזרת על עצמה של עליות פתאו מיות ללא סיבה נראית לעין עד ,
200/100
עם לחץ בעורף וצוואר והרגשה של חום ואודם בפנים ,דופק מהיר יותר והרגשה כללית רעה. מטפלת במקרה זה בקפטופריל 12.5 עם תוצאות בינוניות עד שהמצב חוזר לרגיל בשבילי 140-150/80 עם דופק 70. יש לציין שהיא סובלת גם מסוכרת ,אשר מאוזן עם כדורים וכן כולסטרול הטוב נמוך 38 וטריגליצרידם כ 300 למרות שהיא לוקחת כדורים .היא מטופלת גם עם קומדין.
מה יכולה להיות הסיבה לעליה הפתאומית ומהן השלכתויה, האם הדבר מסוכן? האם הטיפול שלה נכון או יש לנהוג אחרת?
תודה
אליעזר
גירסא להדפסהשלח לחברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאליעזר
פרופ` אליעזר קליינמן22/06/2008עקב ריבוי התרופות, לא מן הנמנע שלחץ הדם של רעייתך מאוזן בעודף תרופתי שיכול להתבטא בתנודתיות של לחץ הדם כפי שאתה מתאר. יש מקום לבירור אינטנסיבי של הענין תוך מגמה של הפחתה בתרופות. זאת יש לעשות במכון טיפול מתאים ליתר לחץ דם. טיפול כזה דורש סבלנות ולעיתים הוא ממושך עד למציאת האיזון הנכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לחץ דם פתאומי
אליעזר23/06/2008תודה על תשובתך המנירה
אנו בכללית ויש לנו כללית מושלם
מי נותן הפניה למכון הלב?
איך בודקים במכון הלב אם הקוקטייל תרופות שאישתי לוקחת הוא אופטימלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאליעזר
פרופ` אליעזר קליינמן23/06/2008שלום רב!
אם תתקשר עימי לטלפון 0528305706 אשמח לעזור לך אישית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישי דםעומר22/06/2008
שלום,
במשך כמה לילות ברצף, בכל אחד מהלילות ישנתי על היד
וכשהתעוררתי לא הרגשתי כלום באותה היד עד שהדם חזר לזרום.
האם זה יכול לגרום להיווצרות קרישי דם?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעומר
פרופ` אליעזר קליינמן22/06/2008לא. אין מדובר בקרישי דם אלא בלחץ עצבי שיכול להיות בעמוד השדרה הצווארי עקב תנוחה לא נוחה בשנתך. עליך להתאים כריות נכונות ונוחות ואני מניח שהמצד ישתפר. יש גם אפשרות של לחץ פריפרי יותר על היד. גם כאן עליך למצוא את תנוחת השינה הטובה והנוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם ופעילות גופניתאריקו18/06/2008
שלום,
אני בן 46, בריא בד"כ.
לפני כשנה התחלתי בפעילות גופנית אירובית 4-5 פעמים בשבוע כשעה בכל יום.
לחץ הדם שלי לפני תחילת הפעילות (כלומר לפני שנה ומעלה)
היה:120/80. דופק 60.
היום, לאחר שנה של פעילות אירובית לחץ הדם:130/95. דופק 52
שאלותי : א. מה המשמעות של העליה בלחץ הדם, והירידה בדופק ?
ב. האם יש צורך בטיפול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריקו
ד``ר ויקטור פרחויקי19/06/2008בדרך כלל, פעילות אירובית סדירה מורידה את לחץ הדם. אם נמדדה אצליך מדידה גבוהה כמו שאתה מתאר, כדאי לחזור ולאמת את הממצאים במדידות חוזרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שכחתי להוסיף משהו
אריקו19/06/2008אני לוקח כדור אחד ביום ויאפקס XR 75 (נוגד דיכאון).
זה קשור לעליה בלחץ הדם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק איטימיכאל15/06/2008
שלום יש לי דופק איטי ולחץ דם נמוך יחסית, האם יש סיכוי שאפתח בפתאומיוןת לחץ דם גבוה? כי אני לפעמים מרגיש לחץ בחזה], מה זה אומר דופק איטי וחלש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכאל
ד``ר ויקטור פרחויקי19/06/2008אם אתה מרגיש לחץ בחזה, קודם כל כדאי לך להיבדק ע"י רופא. עם הנתונים שסיפרת, אין חשש שיש לך לחץ דם גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש וטישטושגילה10/06/2008
שלום,
אני בת 62 סובלת מזה כמה חודשים מכאבים בצוור בעורףת טישטוש עיניים ולחץ באוזניים.
הלחץ דם היה גבוהה.
עכשיו אני מטופלת בכדורים ונלחץ דם התאזן אך הכאבים נשארו.
האם זה כשור ללחץ דם או סיבה אחרת?
בברכה
גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילה
פרופ` אליעזר קליינמן10/06/2008אין בדרך כלל השפעה של יתר לחץ דם על כאכי ראש ועורף. יכול להיות יותר קשר הפוך - כאבי ראש ועורף שמקורם בדרך כלל בבעיות עמוד שדרה צווארי שיכולים להעלות את לחץ הדם כמו כל כאב או מצבי לחץ אחרים. לכן גם ברור מדוע הכאבים נשארו למרות שלחץ הדם טופל. טיפול יעיל בכאבי הצוואר והעורף תוך יעוץ אורטופדי למשל, עשויים לשפר את לחץ הדם עם אפשרות הפחתת טיפול ליתר לחץ דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםזאב09/06/2008
שלום
אני בן 37 ואני בדרך כלל בריא
היום בבוקר הרגשתי לא טוב שהלכתי לעבודה
נבדקתי במרפאה וגיליתי שהיהלי לחץ דם גבוהה מאוד 170/97
לאחר כמה שעות היה לי 140/95
ובצהריים כבר לא היה לי.אני לא סובל מלחץ דם <מה יכול להיות הסיבה ללחץ דם הגבוהה?
אני בזמן האחרון במצב לחוץ האם זה הגורם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזאב
ד``ר ויקטור פרחויקי09/06/2008ללא ספק לחץ יכול להשפיע, אבל על בסיס של נטייה של העלאת לחץ הדם בדרגה זו או אחרת.
לחץ הדם אינו משתנה קבוע לאורך היום, אבל אם היו מדידות גבוהות כדאי לחזור ולעקוב על התופעה מספר פעמים בשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)