פורום יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות ללחץ דם
    יגאל
    08/06/2008

שלום רב, אני בן 56 ולוקח מספר שנים תרופה ורפרס sr240 במינון של כדור וחצי כלומר 360 מ"ג. לחץ הדם שלי מיוצב על ממוצע של כ- 85/135 . אני סובל לעיתים מעצירות, אני מעונין לדעת האם ישנה תרופה אחרת ליתר לחץ דם שטובה יותר מזו שאני לוקח היום?
    אני מבין שהנוח ביותר להגיד שאני מיוצב ולכן לא כדאי לשנות את התרופה, האם זה נכון? מדוע לא לנסות לקחת תרופה חדשה ללא תופעות לוואי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופות ללחץ דם

הוספת תגובה

• ליגאל

ד``ר ויקטור פרחויקי
    09/06/2008

בהחלט אפשר לשנות את התרופה (או להפחות את המינון) ולתת תרופה אחרת לבדיקה אם העצירות קשורה או לא. אתה צריך לקחת בחשבון שכל תרופה יכולה לגרום לתופעת לוואי זו או אחרת.
    אגב, בשנים האחרונות הקהילה הרפואית קיבלה ערכי מטרה יותר נמוכים ממה שקיבלנו לפני שנים, ונוטים להעדיף לחצי דם מתחת לערכים שאתה מתאר.
    כדאי לדון את כל הנקודות עם הרופא שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם גבוה
    אילנה
    07/06/2008

שלום רב

ילדתי לפני כחודשיים בזירוז לאחר רעלת הריון עקב בעיה של קרישיות יתר.
    קיבלתי טיפול תרופתי של פרסולט ודרלין לאחר הלידה ולחץ הדם ירד בהדרגה. הפסקתי בהתייעצות עם רופא את הכדורים.

לפני מספר ימים אושפזתי עקב בחילות והקאות בלתי פוסקות, כולל כאבי ראש קשים וסחרחורות. מזה שבוע לחץ הדם הוא 150/100. באשפוז לחץ הדם הגיע ל170/124.

בוצע CT תקין מלבד עיבוי רירית בסינוס מקסילרי (מה זה????)
    בדיקות הדם תקינות.

כרגע מקבלת טיפול בנורווסק ובאספירין.

מה יכלה להיות הסיבה לאשפוז? האם לחץ דם של 150/100 יכול לגרום לכאלו תופעות?

תודה
    שירה

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם גבוה

הוספת תגובה

• לאילנה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    09/06/2008

בהחלט התמונה שאת מתארת יכולה להגרם מעלייה בלחצי הדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ הדם עולה באמצע הלילה
    דניאל
    04/06/2008

אשתי בת 55 סובלת בחודשים האחרונים מלחץ דם גבוה, ולאחר בדיקת מספר תרופות הוחלט עם הרופא על לקיחת טריטייס 2.5 אחד בבוקר ואחד בערב, ועוד כדור אחד

בבוקר דיזותיאזיד 25, אשר הביאו למצב נורמאלי פחות או יותר, אולם בלילות האחרונים היא מתעוררת באמצע הלילה עם כאבי ראש ובמדידה לחץ הדם מראה בסביבות

90 על 150 ואף 170 בממוצע, ביום לחץ הדם סביר. מה יכולה להיות הסיבה ומה ניתן לעשות לפתור את הבעיה? עשינו הולטר ואקו לב וכן בדיקות דם והכל תקין. תודה
    מראש על התשובה. דני

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ הדם עולה באמצע הלילה

הוספת תגובה

• דניאל

ד``ר ויקטור פרחויקי
    05/06/2008

אחד מהדברים שכדאי לבדוק אם קיימת תסמונת דום נשימה לילית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ולרי
    02/06/2008

שלום רב,
    יש לי שאלה בנוגע לאלכוהול וסמים אחרים כמו חשיש. ידוע לי שאלו סמים שמעלים את לחץ הדם. אבל עם זאת האדם דווקא חש רגוע יותר ונינוח. אז איך זה יתכן? זה לא ניגודים - לחץ דם גבוה ורוגע?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ולרי

ד``ר ויקטור פרחויקי
    05/06/2008

אין כל קשר בין ההרגשה בעת השפעת סמים ולחץ הדם. בגדול גם סמים וגם אלכוהול מעלים ל.ד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הולטר לחץ דם
    נעם
    30/05/2008

שלום

האם בדיקת הולטר לח"ד אובייקטיבית גם אם הייתי לחוץ כל הזמן מעצם הבדיקה? וגם היה יום קצת עמוס וחם .
    הייתי לחוץ גם כי אני נלחץ מעצם הבדיקה, וגם כי חלק ניכר מהפעמים זה בא בזמן לא נוח (נהיגה, עם אנשים וכו').
    כמו כן בלילה זה מאוד הפריע לשינה.
    האם עדיין יש להתייחס לתוצאות כתוצאות אובייקטיביות ? או שצריך למדוד בצורה אחרת ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הולטר לחץ דם

הוספת תגובה

• לנתן

ד``ר ויקטור פרחויקי
    31/05/2008

כל תוצאה של בדיקה צריך להתאים אותה לכל אירוע שהיה במהלך הבדיקה. רצוי שתשב עם הרופא שהזמין את הבדיקה ותדון עמו על התחושות שהיו במהלך הבדיקה עם ולהתאים אותן למדידות שנרשמו.
    בדרך כלל ניטור לחץ דם כולל מספר רב של מדידות ונותן מידע על מה שמתרחש במשך היממה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם
    אופיר
    29/05/2008

שלום רב,
    בן 40 לאחרונה אני סובל מלחץ בראש מהמרכז אחורה. יש לי בעיה למדוד ל"ד מכיוון שאני לחוץ מאוד (גם במדידה ביתית) ומתקבלים ערכים גבוהים מאוד כגון 168/93.
    אני עוסק בספורט באופן קבוע דופק במנוחה אצלי הוא 54-64.הפעילות הספורטיבית כוללת חצי שעה ריצה ולאחר מכן 20 דקות מכשיר חתירה שלבסוף עבודה עם משקולות יש לציין קטנים.
    שאלותיי הן האם הלחץ בראש כפי שמתואר מביע על יל"ד?
    האם קיים קשר בין דופק ולחץ דם ז"א שדופק מהיר במנוחה מראה על יל"ד לעומת איטי שמראה שלחץ הדם תקין?
    תודה
    אורון

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם

הוספת תגובה

• לאורון

פרופ` אליעזר קליינמן
    29/05/2008

כאבי הראש שלך אינם קשורים בהכרח ליתר לחץ דם. הסיבה יכולה להיות בעיות בעמוד השדרה הצווארי החל ממתח שרירי צוואר ועד לפריצת דיסק במקרה הגרוע. כל כאב או מתח כשלעצמו עלול להעלות את לחץ הדם וסילוקו של גורם כזה עשוי גם להוריד את לחץ הדם בהתאם.
    אין קשר בין הדופק ללחץ הדם. לבירור יותר מתקדם רצוי לבקש הפניה לבדיקת מאמץ ובמידת הצורך - להולטר לחץ דם. מדידה חד פעמית במצב מתוח של 168/93 אינה כה גבוהה ואינה מעידה בהכרח על יתר לחץ דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך להודעה

יריב
    29/05/2008

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    ענת
    28/05/2008

שלום שמי ענת ואני בת 22 עם בעיה של יתר לחץ דם
    אני בהריון וברצוני לעשות הפלה ומה שהומלץ לי זה הפלה ע"י גרידה משום שאני סובלת מלחץ דם
    הממדים שלי תקינים115/75 אני נוטלת כדור אחד של נורמלול 25 כל יום וכל הבדיקות שעשיתי תקינות
    שאלתי היא: האם אתה חושב שאסור לי להשתמש בכדורים להפלה משום הלחץ דם?
    והאם הרדמה כללית יותר עדיפה מזה או עדיף לא לעשות הרדמה לסובלים מלחץ דם?משום אני חושבת שהרדמה זה יותר מסוכן
    וברצוני לציין ששבוע לאחר מכן אני אמורה לעבור ניתוח ברגל אבל לא ידוע אם זו תהיה הרדמה כללית או מקומית
    והאם יש סיכון בכך הרדמה של שבוע אחרי שבוע?1

מחכה לתשובתך בהקדם
    תודה ויום טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• לענת

ד``ר ויקטור פרחויקי
    29/05/2008

דרך הטיפול תקבע ע"י רופא נשים, תלוי בשבוע ההריון. לחץ הדם של 115/75 תקין לאשה שלא בהריון. שוב, תלוי בשבוע, ל.ד. הזה יכול להיות מעל הנורמה.
    לגבי סוגי ההרדמה, זה לא התחום שלי, אבל לא רואה בעיה במתן הרדמה שבוע אחרי שבוה. אין "אפקט מצטבר".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם גבוה
    יוסי5
    28/05/2008

שלום
    אני בן 17 הלכתי לעשות בדיקות לפני הצבא ויצא לי לחץ דם 140/80 והאחות אמרה לי שזה גבוה וצריך להיות במעקב.

רציתי לדעת אם זה ממש גבוה ומסוכן ואיך ניתן להפחית את זה?

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם גבוה

הוספת תגובה

• ליוסי5

פרופ` אליעזר קליינמן
    28/05/2008

זה לא ממש גבוה ויש בהחלט צורך במספר מדידות חוזרות כדי להעריך לחץ דם כראוי. זאת גם באותו ביקור עצמו משום שבדרך כלל המדידה הראשונה גבוהה מעט יותר עקב התרגשות, הגעה מבחוץ, מצב לאחר מאמץ כזה או אחר וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ'

יוסי5
    28/05/2008

באותו ביקור ביצעתי 3 מדידות כאשר 2 במד אלקטרוני ועוד פעם אחת עם הידני(לא יודע אם זה משנה...)ושלוש הפעמים יצאו זהות...

רק רציתי לדעת אם יש לך מושג אם מורידים על לחץ דם כזה פרופיל או שזה לא משמעותי בשבילהם?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליוסי5

פרופ` אליעזר קליינמן
    02/06/2008

עד כמה שידוע לי, יתר לחץ דם מוריד פרופיל לפי רמת חומרתו והטיפול הניתן לאיזונו. לא נראה לי כי לשם כך מספיקות שלושת הבדיקות שבוצעו בסמוך האחת לשניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - מוצר להפחתת מישקל
    פנינה
    28/05/2008

שלום רב,
    אני בת 34 , ומזה שנה מקבלת 2 כדורים בבוקר בלבד: טריטס קומפ 5 מ"ג וקרדילוק 2.5 מ"ג.

חברתי הציע לי עזרה הדיאטה ע"י לקיחת ג'ל הניקרא:FIT. מדובר בג'ל ששותים חצי שעה לפני האוכל.
    ג'ל נוצר מ"תמר הינדי" פרי הודי עתיק ומכיל חומצה הידרוציטרית - HCA/

האם אני יכלה להשתמש???

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה - מוצר להפחתת מישקל

הוספת תגובה

• לפנינה

פרופ` אליעזר קליינמן
    28/05/2008

אני מציע לך לא לחפש דרכים קלות או "פלאיות" להורדת משקל. זאת יש לעשות באמצעות דיאטנית מקצועית ובאופן עקבי תוך שילוב פעילות גופנית סדירה ובהתמדה. שנוי כזה באורח החיים עשוי גם לשפר את לחץ הדם באופן משמעותי. יש גם אפשרות שימוש בתרופות מתאימות אך רק לאחר מיצוי האופציות הנ"ל. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעם ראשונה לחץ דם
    מישהו
    26/05/2008

אני בן 25 עוד חודשיים ופעם ראשונה התגלה אצלי היום לחץ דם.אני בתקופה האחרונה נתון ללחצים רבים בגלל המצב הכלכלי והמצב הרגשי,האם זה יכול להיות נובע מזה?,ושמתי לב גם אחרי כל משחק כדורגל שאני משחק מופיע אצלי כאבי ראש אחרי שעתיים,האם זה גם משפיע על לחץ דם?מה אני אמור לעשות בשביל להפיג את זה כי זה מאוד מדאיג אותי!!

תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    פעם ראשונה לחץ דם

הוספת תגובה

• למישהו

פרופ` אליעזר קליינמן
    27/05/2008

אכן כן! לחצים כפי שיש לך עלולים בהחלט להשפיע לרעה על לחץ הדם, לעיתים אף עד כדי לחצי דם קיצוניים. יש צורך בהרפית לחצים בשיטות שונות כמו ביופידבק וכי"ב. אם לא עוזר - יהיה צורך בטיפול תרופתי לפחות עד עבור זעם. כשסיבת הלחצים תיעלם, מה שאני מאחל לך כמובן, יש סיכוי טוב גם לשיפור בלחץ הדם אפילו עד למצב תקין ללא צורך בתרופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתר לחץ דם
    יוסי ק.
    26/05/2008

טופלתי בעבר בדיובאן ובאמלו.
    כתוצאה מתופעות לואי הוחלף האמלו באלדוספירון.
    לחץ הדם עלה מאד וכעת אני שוקל להשתמש בדיובאן+טריטייס.
    האם המחשבה נכונה?
    האם האלדוספירון מיותר?

לקביעת תור
    סגירה
    יתר לחץ דם

הוספת תגובה

• ליוסי ק.

פרופ` אליעזר קליינמן
    27/05/2008

ישנם אפשרויות רבות ומגוונות לטיפול תרופתי בלחץ דם גבוה. במקרים רבים הטיפול המתאים מתקבל באמצעות ניסוי ותהיה, כפי שאתה מנסה להציג. נראה לי כי בדיקה המודינמית המעריכה את כל מרכיבי מחזור הדם תוכל להתאים לך לצורך התאמה תרופתית אופטימלית. בדיקה כזאת מבוצעת גם במכונינו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר ויקטור פרחויקי היקר
    נעם
    25/05/2008

שלום ד"ר

בן 33, מזה כמה זמן שאני סובל מהשתנה תכופה (כולל בלילה), לפני כחודש הייתי אצל אורולג והבדיקה הפיזית היתה תקינה, בדיקות דם ושתן היו תקינות, ושלח אותי לבדיקת אופלואומטריה (בדיקת זרימת השתן), האורולוג הנ"ל הפסיק לעבוד עם הקופה, הלכתי לאורולוג אחר עם תוצאות הבדיקה והוא ציין שבדיקת האופלואמטריה לא תקינה, ונתן לי מרשם לכדור אומניק 0.4 מ"ג ביום, עם המלצה לחזור על בדיקת האופלאומטריה בעוד חודש.
    רק כשקניתי את התרופה הבנתי שהיא נועדה לפרוסטטה, ולמיטב הבנתי לא אובחנתי לזה.
    בכל מקרה התרופה לא משפיעה עלי, ותכיפות השתן לא רק שלא ירדה אלא לטעמי גם עלתה.
    בנוסף לכך אני בבירור אנדוקרינולוגי בגלל פרולקטין מוגבר וכן לחצי דם מוגברים לאחרונה, נשלחתי בין השאר לאיסוף שתן, שעשיתי אתמול והיום בבוקר מסרתי.
    נפח השתן שיצא לי ליממה הוא 4 ליטר , אני לא בטוח אם שתיתי כמות כזו במשך היממה הזו (מה גם שהשתדלתי למעט קצת מאחר ולא היה לי חומצה ליותר מהכמות הזו).
    יש תוצאות חלקיות :
    VOLUME URINE 4.00 L/24H
    CREATININ U/24 2348.00 MG/24H ( 800.00- 2000.00) (.........)*
    CREATININ UCON 58.70 MG/DL

רציתי לשאול מספר שאלות :
    1. האם זה סביר כמות כזו של שתן ביום ?
    2. אם עדיין יש לי את אותה תכיפות של שתן על אף שאני נוטל אומניק כבר כמה ימים,האם הבעיה היא אחרת מאשר פרוסטטה ?
    3. על מה מעידות התוצאות החלקיות של הבדיקה ?
    4. והאם זה הגיוני שלמשל בבוקר אני קם להשתין ובמשך החצי שעה שלאחר הקימה אני יוצא שוב פעמיים ?

תודה על הסבלנות, ואשמח לקבל הסבר.

הוספת תגובה

• לדניאל

ד``ר ויקטור פרחויקי
    25/05/2008

נפח שתן של 4 ליטר יכול להיות בגדר הנורמה. יתכן שאם אתה מרגיש טוב שווה פחות או יותר למה שאתה שותה.
    רמת הקריאטינין בשתן יכולה להגיע ל- 25 מ"ג/ק"ג, תלוי במבנה הגופני.
    אני יוצא מהנחה שרמת הקריאטינין בדם שמראה את תיפקוד הכליות, תקינה.

האם אתה מטיל שתן בלילה? אם כך, כמה פעמים?
    מה שיכול לקדם את העניין היא בדיקת OSMOLALITY של השתן הראשון בבוקר, המשקף את היכולת התקינה של ריכוז השתן.

יש סיבות אחרות של הפרעה בהטלת השתן חוץ מערמונית מוגדלת. הייתי פונה ליעוץ אורולוגי חוזר אחרי שהטיפול שקיבלת לא עזר לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר, ותשובה לשאלתך

נעם
    25/05/2008

בשבוע שעבר עשיתי בדיקת דם ורמת הקריאטנין היתה תקינה :
    CREATININE SER 0.98 MG/DL ( 0.50- 1.30) (....*....)
    לגבי נפח השתן, בקלות יכולתי לשתות עוד יותר, אבל מנעתי מעצמי כי ראיתי שהכלים והחומצה לא יספיקו.
    האם יכול להיות שאני מוציא יותר משאני מכניס ? (זה לא הגיוני, אבל כך זה מרגיש)
    וגם ללכת פעם אחר פעם לשירותים, לפעמים במרווחים מאוד קצרים.
    אני בדרך כלל קם בלילה פעמיים, אבל למשל הלילה קמתי כפול מזה.
    בינתיים אני רואה שעוד חלק מהבדיקות מוכנות ויש עוד ערך חריג מעט :
    CREAT.CLEAR. 163.05 ML/MINUT( 70.00- 160.00) (.........)*
    על מה זה מעיד , והאם יש קשר ?

תודה ד"ר על תגובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזכורת לד"ר פרחויקי

נעם
    29/05/2008

שלום ד"ר

למקרה והתוספת לשאלתי נעלמה מעיניך, הבאתי שוב לתשומת ליבך, ואודה לך על תגובתך.
    וכן רציתי לשאול, האם יתר לח"ד יכול להיות מעודף נוזלים ?
    וכן, בעבר הייתי תורם דם מדי כמה חודשים, כבר למעלה משנה שאני לא תורם, האם תרומת דם עוזרת איכשהו ללחץ הדם ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנתן

ד``ר ויקטור פרחויקי
    31/05/2008

רמת ה- CREATININE והפינוי תקינים.
    אם היתה נותן יותר שתן ממה שאתה שותה, היית מתייבש. אם הייתה נותן פחות ממה שהיית שותה, היית אוגר מים, בדרך כלל עם הפרעה של המלחים בדם. למיטב הבנתי אין לך אף אחד מהמצבים, לכן אפשר להבין שאתה מאוזן מבחינת השתייה- הטלת השתן.
    עודף נוזלים יכול לגרום ליתר לחץ דם במקרים מסוימים.
    אין כל קשר בין תרומת דם ויתר לחץ דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך, שאלה חשובה.

נעם
    02/06/2008

שלום ד"ר

אכן היה נראה בלתי הגיוני שאני נותן שתן יותר מאשר שותה (אף שכמות השתן באיסוף היתה 4 ליטר)
    אבל בגלל תכיפות במתן שתן, האורולוג ביקש שאעשה יומן שתיה והשתנה של 24 שעות בשני ימים.
    אתמול עשיתי פעם ראשונה, ואלו התוצאות המפתיעות :
    כמות השתיה - 2875 מ"ל
    כמות השתן - 3210 .
    ויותר מכך, הוצאתי כמות לא קטנה של זיעה בשעה של הליכה ספורטיבית (אני טיפוס שמזיע בקלות והרבה).
    איך ניתן להסביר את זה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם גבוה ואומגה 3
    Sasha
    25/05/2008

שלום,
    לחבר שלי התגלה לחץ דם גבוה, ושמעתי שאומגה 3 יכולה לעזור, וגם ויטמין C, הוא בן 24, רזה ועובד בעבודה פיסית, הבעיה היחידה היא שהוא מעשן ולא אוכל בריאה... אנחנו עכשיו עובדים על זה שהוא יאכל יותר בריא.. רציתי לדעת אם כדאי לתת לו אומגה 3, ובאיזה מינון. ואיזה עוד דרכים יש להורדת לחץ הדם.

תודה,
    סשה

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם גבוה ואומגה 3

הוספת תגובה

• לסשה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    25/05/2008

אומגה3 וויטמין C הם לא התכשירים שעומדים בקו ראשון לטיפול ביתר לחץ דם.
    לחבר שלך כדאי להבדק ע"י רופא שיקח את מכלול המשתנים כדי להציע את הגישה הנכונה ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם סיסטולי מבודד
    מאי
    24/05/2008

שלום ,
    אמא שלי (בת קרוב ל- 80 ) סובלת מיתר לחץ דם שנים רבות, היא מטופלת בכדורים. לחץ הדם שלה הגיע פעם ל- 230/170.
    בשבועים האחרונים לחץ הדם מוזר , הוא מגיע ל- 170/52.
    מדוע יש כזה פער בין הלחץ הסיסטולי ללחץ הדיאסטולי. אמא שלי מרגישה עייפות וכאבים בחזה. האם יש קשר לכך?
    היא מאוד מודאגת שהלחץ הדיאסטולי מאוד נמוך, מה עליה לעשות?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם סיסטולי מבודד

הוספת תגובה

• למאי

פרופ` אליעזר קליינמן
    24/05/2008

נראה כי לחץ הדם של אמך אינו מאוזן או מאוזן יתר על המידה. הייתי ממליץ לה לבצע בדיקה המודינמית מלאה כדי להעריך מחדש את הטיפול התרופתי, ותוך כך גם להעריך את מצב הלב. לפרטים נוספים ניתן לפנות אלי ישירות במקרה זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם
    לני
    21/05/2008

שלום דוקטור,
    אני בך 60. כל חיי הלחץ דם שלי היה 90\130 . בזמן אחרון הלץ עלה ל- 90\ 136 . האם יש צורך בטיפול תרופתי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם

הוספת תגובה

• ללני

פרופ` אליעזר קליינמן
    21/05/2008

עדיין לא.
    המשך במעקב ומניעה ע"י פעילות גופנית סדירה ותזונה מתאימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה