מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אי ספיקת כליותסיגל22/07/2008
שלום. בבדיקות דם יש קריאטנין ברמות של 3.4 ואוראה 90 . האם אפשר להשתמש בכדורי מירו -לדיכאון ובכדורי סרוקסט? האם כדורים אילו יכולים להחמיר עוד יותר את התיפקוד הכלייתי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיגל
ד``ר ויקטור פרחויקי24/07/2008אפשר להשתמש במירו וברוקסט באי ספיקת כליות, אך מומלץ להוריד את המינון ההתחלתי ב- 30-50% בהתאם לדרגה של הכשל הכליתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנודתיות בלחץ הדם.דניאל22/07/2008
שלום סוגיית לחץ הדם אצלי קצת מעסיקה אותי. אני בן 35. לא מעשן. לא שותה. מבצע פעילות אירובית כמעט כל בוקר למשך 15 דקות (ריצה). בנוסף משחק 3 פעמים בשבוע משחקי כדור (טניס וכדורסל). גובה 1.8 משקל 77 ק"ג בערך. יש ברשותי מכשיר ביתי למדידת לחץ דם. אני בודק מידי פעם ומקבל תוצאות שאינן ברורות לי. לדוגמא היום בצהריים. כשעה לאחר הארוחה: בדיקה ראשונה 160/80 דופק 90. בדיקה לאחר הליכה קצרה לעבר ארון המכשיר. לאחר 5 דקות מנוחה על המיטה (לא שכיבה כי אם ישיבה בזווית 60 מעלות לאחור). 145/68 דופק 90 112/66 דופק 82 121/58 דופק 81 131/64 דופק 83 121/64 דופק 81 התוצאות מסודרות על פי סדר הבדיקה. נערכו בהפרש של כמה 20-30 שניות אחת מהשנייה. בדרך כלל הדופק שלי הוא באזור ה- 60-70. אולי עומס החום משפיע על הדופק. בכל מקרה, שתי שאלות. מדוע אני חווה את התנודתיות הזו. האם יש מקום להיוועץ עם מומחה. כל תזוזה שלי תעלה את לחץ הדם נניח לאזור 150 / 85-80 בכל הפעמים שאני בודק לחץ דם הבדיקה הראשונה מאוד גבוה לעומת הבאות אחריה בהפרש של 5-8 דקות. להבנתי לחץ דם תקין אמור להיות גם במצב פעיל טבעי ולא רק במצב של מנוחה/רוגע. אני מבין שההפרש בין הגבוה לנמוך מציין את נפח הפעימה. האם אין מדובר בנפח פעימה גדול. קראתי שנפח פעימה תקין הוא בין 40-50 ומעבר לכך יכול להעיד על הסתיידות העורקים. אבא שלי סובל מייתר לחץ דם ומטופל בתרופות בהצלחה. תודה מראש על התשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
פרופ` אליעזר קליינמן22/07/2008כל התנודות שלך הן בגדר הנורמה ובהתחשב גם במגבלות המכשיר. לחץ הפעימה הוא בדר"כ גדול יותר אצל העוסקים בספורט ובעלי כושר גופני גבוה.
אני מציע לך לעקוב אחר לחץ הדם לא יותר מאחת לשבוע. פעילות גופנית מעלה את לחץ הדם עד 200/100 בשיא הפעילות וזה נחשב עדיין בגדר הנורמה. לחצי הדם הנורמליים במצב מנוחה ורגיעה נעים בין 100/60 ועד 140/90.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריאטנין וקלונקסאור21/07/2008
שלום. רציתי לשאול האם שימוש בכדורי קלונקס יכול להחמיר אי ספיקת כליות ולהעלות את רמת הקריאטנין בדם? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
פרופ` אליעזר קליינמן22/07/2008בדר"כ לא. בוודאי לא במינונים נמוכים. אם יש לך אי ספיקה כליתית, כדאי לעקוב אחר תפקודי כליה עם כל שימוש בתרופה חדשה, לפחות לתקופת-מה כדי להיות משוכנע שהתרופה הספציפית לא תזיק דווקא לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםאסתר18/07/2008
מה המזון שיכול לעזור להורדת לחץ דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסתר
פרופ` אליעזר קליינמן22/07/2008שום, בצל, ירקות בשפע ופרות העונה. גם אומגה 3 בדגים או כתוסף מזון. כל אלה בשילוב פעילות גופנית מבוקרת ותוך מעקב רפואי כדי לוודא שלחץ הדם אינו גבוה מדי ואינו נובע מבעית רקע הדורשת טיפול בפני עצמו כמו בעיה כליתית, למשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה בעקבות מזוןלירן17/07/2008
שלום, האם יתכן שחלה אצלי עליה בלחץ דם בעבות אכילת מזון חריף וחם? בפעמיים האחרונות שיצא לי לאכול חריף עלה לי הלחץ דם והלב פעם בחוזקקה, האם שמעתם על תופעה כזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללירן
פרופ` אליעזר קליינמן22/07/2008כל מצב של סטרס גופני או נפשי עלול להעלות את לחץ הדם וזו בהחלט תופעה נורמלית. אם אכילת מזונות חריפים וחמים גורמת לך אי-נעימות אפשר שהינך סובל מכיב בקיבה, למשל. על כל פנים, עצתי לך להמנע מאלה אם הם מפריעים לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניטור ל"דדקלה14/07/2008
שלום, בת 32 , בעקבות עליית ל"ד לאחר לידה נתבקשתי לבצע הולטר ל"ד ל-24 ש'. לחץ הדם הסתדר כעבור מס' חודשים ומאז בבדיקות ביתיות לאחר מנוחה ל"ד תקין לגמרי (הגבוה ביותר 120/80שנמדד לאחר מאמץ) במנוחה בסביבות -65/95 - 100/70. אני בחורה מאוד פעילה ואף מתאמנת בחדר כושר 5 פעמים בשבוע. שאלתי האם אני יכולה לבצע פעילות רגילה במהלך ביצוע ההולטר כולל כושר או שעליי לשנות מהרגליי במהלך 24 השעות? אני מפחדת שהתוצאות לא יהיו אמינות היות ובמהלך פעילות גופנית עולה לחץ הדם . שאלה נוספת: האם התופעה של עליית ל"ד אחרי הלידה מנבאת שגם לאחר הלידה הבאה אני עלולה לסבול מאותה תופעה (אציין שיש לי פקטור 5 ליידן הטרוזיגוט ו-MTHFR הומוזיגוט). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל
ד``ר ויקטור פרחויקי15/07/2008כדאי שתרשמי ביומן נלווה כל פעילות שתבצעי במהלך הבדיקה. אז למפענח התרשים יהיה קל יותר להתייחס לכל שינוי של לחצי הדם.
אם לחץ הדם עלה במשך הלידה או מיד לאחריה, התופעה יכולה לחזור בהריונות הבאים.
לגבי הנשאות, עד כה לא ידוע קשר עם י.ל.ד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםאני13/07/2008
שלום,לפני כ4 חוד' קיבלתי לחץ דם גבוהה והרופאה נתנה לי כדור משולב בשם רמיפריל פלוס. אני מאוזנת וירדתי 10 קילו. האם לדעתך אפשר לנסות להוריד את הכדור ?אחריי כמה זמן מהורדת הכדור ניתן לראות שהלחץ דם תקין ושאפשר לחיות ללא הכדור וכמובן להמשיך לשמור על המשקל? האם כדיי קודם להתחיל בחצי כדור ?תודה ויום טוב ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד
ד``ר ויקטור פרחויקי15/07/2008למרות שירידה במשקל בהחל תורמת לירידה בערכי ל.ד., כדאי לך לדון עם הרופא שלך את כל סטרטגיה של שינוי בטיפול התרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות בנושא לחץ דם ולבמיכל13/07/2008
שלום רב מטופלת בטריטייס קומפ 5 מ"ג כשבועיים מספר שאלות: 1- האם טריטייס קומפ מלבד השפעתו על לחץ הדם מיטיב עם הלב? כיצד? 2- אם טריטייס מיטיב עם הלב -האם יתכן שלקיחתו מסתירה מבחינת הרגשה בעיה לבבית קיימת? 3-אם התשובה על שאלה 2 היא כן-האם יש צורך להפסיק נטילתו לפני בדיקת מאמץ? כמה זמן לפני? 4-מה דעתך על תוספי מזון כגון אומגה 3 , שום, קו-אנזים Q10?כמטפלים \מוניעים\מפחיתים בעיות לחץ דם כולסטרול ולב?תוך כמה זמן ניכרת השפעתם? 5-ולשאלה החשובה: האם יתכן מצב בו תוך כדי פעילות אירובית מאומצת למשך שעה מרגישים מצוין ואף יכולים להמשיך עם הפעילות מעבר לשעה אולם אחרי כשעתיים מסיום הפעילות יש תחושת מועקה -ומעין לחץ בחזה ונשימה כבדה שמקורה לבבי \עורקי ונובע מהמאמץ? - תופעה שנעלמה רק למחרת? התופעה קיימת גם ללא מאמץ ואני תוהה למה ליחס אותה (בדיקת אקו ומאמץ נקבעה לעוד שבועיים ) דווקא במאמץ לרוב חשה טוב יותר..... אני אשמח לשמוע כיווני מחשבה בעניין. תודה מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד``ר ויקטור פרחויקי16/07/2008לתרופות מקבוצת הטריטייס השפעה על לחץ הדם וגם על הלב, בעיקר אי יש אי ספיקת לב, מה שאני מבין לא קיימת אצלך.
לקיחת התרופה לא מפריעה לביצוע מבחן מאמץ.
אין הוכחה חותכת שכל התוספות מזון שאת מצטטת משפיעות לטובה.
מאוד לא סביר שתעמדי במאמץ אירובי משמעותי עם מחלת לב פעילה שדווקא גורמת לתלונות ותסמינים כמה שעות לאחר הפעילות הגופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם למרות פעילות אירוביתאריקו11/07/2008
שלום, בן 46, בריא בד"כ. בשנתיים האחרונות אני עוסק 4-5 פעמים בשבוע בפעילות אירובית (ריצה והליכה) , כשעה בכל פעם. הדופק במנוחה ירד מ 60 ל 54, ולחץ הדם 120/80. לפני כחודש לחץ הדם הראה 130/95, ומאז אני במעקב יומי. לחץ הדם בכל יום : 125-130/90-95 א. למה זה ? ב. מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריקו
ד``ר ויקטור פרחויקי11/07/2008הערכים שאתה מתאר מעל הנורמה, אבל כדאי לך להבדק ע"י רופא כדי שיתייחס אליך כמכלול ולא רק לנושא של לחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשלגן נמוךסיגל09/07/2008
שלום. אני בת 71 עם אי ספיקת כליות קראטינין 3.5 ואוראה 70. עדיין לא עושה דיאליזה.לאחרונה נמצאה רמת אשלגן נמוכה וטופלתי בהתאם. האם הרעידות שאני חשה בגופי -כמו צמרמורות יכולים ליהיות קשורים לכך? למה יש זמנים במשך היום שאני מרגישה רועדת?תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיגל
ד``ר ויקטור פרחויקי11/07/2008בדרך כלל רמת אשלגן נמוכה לא גורמת לרעידות, אבל יכולה לגרום להרגשת חולשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריטייס וכאבי רגלייםמיכל08/07/2008
שלום רב האם טריטייס יכול לגרום לכאבי רגליים לאחר טיפול של יומיים שלושה? תודה מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
פרופ` אליעזר קליינמן09/07/2008בדר"כ לא. ברם, ברפואה הכל אפשרי ולכן אם כאבי הרגליים ימשיכו, נסי להפסיק את התרופה למספר ימים ואם הכאבים יחלפו לפניך שתי אפשרויות: או לנסות שוב את התרופה - לפעמים התופעה חולפת, או לגשת לרופאך ולבקש להחליף את התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של איקאקור ואלדומיןסיגל07/07/2008
שלום. האם שילוב של איקאקור יחד עם אלדומין יכול ליגרום לירידה בדופק ל-47?כאשר טופלתי רק באיקאקור הדופק היה 60 ולאחר תוספת של אלדומין הדופק ירד ל-47. האם יכול ליהיות קשר בין שילוב התרופות והירידה בדופק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פז
ד``ר ויקטור פרחויקי08/07/2008לשתי התרופות יכולת של הורדת הדופק, יכול להיות בהחלט שהשילוב קשור לירידה בדופק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק נמוךאור07/07/2008
שלום רב.אבי בן 73 בדר"כ עם דופק 70 אך לאחרונה דופק 46. מטופל באיקאקור 80 מ"ג ליום.סובל מאי ספיקת כליות קריאטנין 3.4. האם יש צורך לטפל בדופק 46?אבי אינו מתלונן על הרגשה רעה. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
ד``ר ויקטור פרחויקי07/07/2008יתכן וצריך להתאים את מינון התרופה. סביר להניח שמקבל תרופות אחרות. דופק 46 לדקה קצת נמוך, אבל הכל תלוי בתגובה למאמצים והרגשתו הכללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנוספת לגבי ההחמרה בתיפקוד הכיליסיגל06/07/2008
תודה על התשובה הקודמת. רציתי גם לשאול האם עליה בערכי הקריאטנין ל-3.7 ואוראה 76 יכולים ליתרום למצב הבילבולי שהתחיל בימים אלו אצל אימי? האם סטורציה 92 נחשבת תקינה? האם דופק 52 הוא נמוך מדי או תקין למצבה של אימי? יש לציין כי בדר"כ היתה עם דופק 70. אמי התחילה טיפול באלדומין לפני כחודשיים ומאז היתה עליה בקריאטנין מערכים של 2.8 ל- 3.7האם באמת יכול ליהיות קשר בין התחלת טיפול באלדומין לבין החמרה בתיפקוד הכיליתי? איך אפשר להאט את ההחמרה בתיפקוד הכיליתי? האם יתר התרופות שהיא לוקחת יכולות ליגרום להחמרה בתיפקוד הכיליתי?מטופלת ב-80 מ"ג פוסיד ליום, איקאקור40מ"ג פעמיים ליום, נובונורם, ציפראלקס, ממוריט, אלפא D3, ואבן, מיקרופירין75מ"ג ליום, אלדומין ומקבלת זריקות של אפרקס 6000 פעמיים בשבוע. בבדיקת דם המוגלובין 12 . לפני כיומיים נמצאה רמת אשלגן נמוכה בדם -3 ולכן טופלה באופן חד פעמי בכדורי אשלגן. שוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרעות
ד``ר ויקטור פרחויקי07/07/2008קשה לדון על מכלול בעיות של אמא שלך בלי לבדוק אותה, ועוד יותר קשה לבודד גורם יחיד שלא מטיב עמה. עד כמה שאפשר להבין, זכתה להתייחסות מלאה מהנפרולוג שמטפל בה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בואבן בחולה עם אי ספיקת כליותרעות06/07/2008
אימי בת 76 עם אי ספיקת כליות מתקדמת לאחרונה קריאטנין עלה ל- 3.7 אוראה 76 סכרת יל"ד ואי ספיקת לב.כמו כן חולת אלצהיימר.דופק בסביבות 55 ל"ד 80|150. בשבוע האחרון ירידה משמעותית במצב הקוגנטיבי . מטופלת באופן קבוע בפוסיד, איקאקור, נובונורם, אלדומין, ציפראלקס, אספירין, ממוריט, אלפא D3, סימוביל.לפני חודש סטורציה 98 אך לפני מספר ימים סטורציה 92 האם סטורציה כזו יכולה ליגרום למצב בילבולי? יש לציין כי לא מלווה בקשיי נשימה. האם שימוש בכדורי ואבן באופן קבוע יכול להחמיר אי ספיקת הכליות ולהעלות את רמת הקריאטנין? האם שימוש קבוע באספירין יכול להעלות רמת קריאטנין? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרעות
ד``ר ויקטור פרחויקי06/07/2008ה- VABEN הינה תרופת הרגעה. רמת רווי ההמוגלובין (סטורציה) נמדד בגדר הנורמה, על כן לא מאמין שלתרופה השפעה על רמת החימצון.
אין לה השפעה על רמת הקריאטינין.
לגבי האספירין, במינון המקובל למניעת בעיות של כלי דם, 75 או 100 מ"ג אין השפעה לרעה בתיפקוד הכליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)