מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמן רוזמרין ולחץ דםדינה17/04/2017
חג שמח
קראתי ששמן רוזמרין מעלה לחץ דם. עקב בעיה בקרקפת קניתי שמן שמכיל בין היתר את הרוזמרין בעיסוי כ3 טיפות בקרקפת פעמיים ביום
הלחץדם שלי תקין ברף העליון. האם אפשר להשתמש ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן רוזמרין ולחץ דם..................
ד``ר ויקטור פרחויקי17/04/2017איו בספרות הרפואית כל עדות בין שמן רוזמרין ולחץ דם. ועוד בכמות זהומה על הקרקפת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות להורדת לחץ דםנחמן14/04/2017
שלום רב!
אני סובל מיתר לחץ דם ראשוני.לצערי הרב אסור לי לקחת תרופות מהקבוצה של אנאלפריל וקונקור בשל אנגיודמה ממנה אני סובל.קרדילוק מוריד לי דופק עד ל-48 והרופא הפסיק לי אותו.אמלו לא ממש מצליח לאזן לחץ דם.
נאמר לי שהתרופה היחידה שנשארת היא תרופה משתנת והיא ממש לא נוחה מסיבות ברורות...
אולי יש בשוק תרופות ללחץ דם נוספות פרט לתרופה הזאת ?בתודה מראש ובברכת שבת שלום,
נחמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: תרופות להורדת לחץ דם
ד``ר ויקטור פרחויקי15/04/2017לא ציינת מה גילך, אבבל עדייןן יש מספר אופציות. גם סיון עם משתןלגיטימית. הפעולה המשתנת בדרך כלל לא נמשכת לאורך הזמן.
בנוסף, יש אפשרות של נסיון עם מעכב של קולטן אנגיוטנסין כמו ולסרטן, או מעכב אלפה כמו קדקס או אלד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה בן 17דור07/04/2017
שלום.ילי לחץ.דם גבוה כבר כמה חודשים . עשינו את כל הבדיקות הכל יצא תקין. ולא נתמו לי תרופה כי אני עוד צעיר. ישלי משקל תקין לא צורך משקאות חריפים לא מלח לא סיגריות . היה לי תקופה לפני זה של החצי שנה בלי ספורט .יכול להיות שזוהי הסיבה ? ואם אני יתחיל לעשות הליכות קבוע יש סיכוי שהלחץ דם שלי יטופל לחלוטין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: לחץ דם גבוה בן 17
ד``ר ויקטור פרחויקי12/04/2017אכן פעילות גופנית אירובית סדורה עשויה להוריד את ערכי לחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם ריצה קלה עוזררת ? ופעילות בזמן רב ?
דור13/04/2017נגיד אני רץ במקום בבית ריצה קלה אם גם תעזור ?
ואם אני יעשה פעילות גופנית במשך זמן רב הלחץ דם ירד זמנית או לתמיד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה: וגם ריצה קלה עוזררת ? ופעילות בזמן רב ?
ד``ר ויקטור פרחויקי13/04/2017המינימום של פעילות הינו הליכה של חצי שעה או שווה ערך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אין קונפליקט בתרופות שאמא לוקחתירון03/04/2017
אמא בת 83 לוקחת מספר תרופות ללחץ דם ולדילול דם שנראה לי שחלקן מבצע את אותה פעולה : קרדילוק 5,אקספורג',קדקס,מונוניט, פלביקס (לאחר צינטור) , אספירין.
לעיתים מרגישה דופק מהיר ונדרשת לקחת תרסיס ניטרו.
האם אלו לא יותר מידי תרופות דומות לאישה בגילה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: האם אין קונפליקט בתרופות שאמא לוקחת
ד``ר ויקטור פרחויקי12/04/2017הכל תלוי בהרגשתה ובערכ' לחץ דם. מצד אחד היא לוקחת 3 כדורים ללחץ הדם ועוד כמה מדללי דם, אך בדרך כלל הם אנשים מבוגרים אלה שזקוקים לכך. כאמור, הכל תלוי בהרגשתה. מומלץ גם אצל מבוגרים איזון מלא של לחצי הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר 24 שעות . אודה על הסברדן01/04/2017
בן 53
אני אמור לבצע הולטר 24 שעות.
(לחצי דם במדידות מדי פעם באיזור 140/85.)
האם באותו יום שאני מרכיב את המכשיר
ניתן ליטול כדור אלפראליד 0.25 שאני לוקח בתקופה האחרונה פעמיים ביום לטיפול בסטרס/ חרדות? ?
מה לגבי אספירין 75 שאני נוטל באופן קבוע לדילול דם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: הולטר 24 שעות . אודה על הסבר
ד``ר ויקטור פרחויקי01/04/2017עליך לנהל את היום כרגיל, כולל התרופות הקבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה ואין אונותיואב ג31/03/2017
האם מי שסובל מלחץ דם גבוה
יכול להשתמש בלויטרה ( או כדורים אחרים לטיפול באין אונות) .
ובכלל האם יש קשר בין לחץ דם ואין אונות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: לחץ דם גבוה ואין אונות
ד``ר ויקטור פרחויקי01/04/2017למרות שבדרך כלל אין בעיות, עליך להתיעץ עם רופא המשפחה באופן ספציפי.
לפעמים תרופות נגד לחץ דם מחמירות את תופעות אין אונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידות נורא שונות בהפרש קצראפי30/03/2017
שלום ד"ר,
קורה לי שאני מודד בבית ו3 התוצאות הראשונות יוצאות סביב ה145/70
אני יושב בכסא כמה דקות מודד שוב וה3 הבאות יוצאות סביב ה120/70. איזו מהתוצאות נחשבות במקרה הזה?
ועוד שאלה, אני מתרגש מהבדיקה עצמה ומנסה להרגע ולנשום עמוק בזמן הבדיקה. האם הניסיון "להרגע בכח" פוגע בתוצאות הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: מדידות נורא שונות בהפרש קצר
ד``ר ויקטור פרחויקי01/04/2017לחץ הדם שלך נמצא באמצע המדידות כאשר אם רוצים להיות מיודקים יש לעשות ממוצעים של כמה מדידות. נראה שלחץ הדם שלך בסדר, ע"פ המספרים.
המתנה ונשימה עמוקה לא פוגעות האיכות הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורך הרצועה המתנפחת במכשיריוני29/03/2017
שלום ד"ר,
שמתי לב שיש מכשירים עם רצועה באורך שונה שמתאימו להיקף זרוע שונה.
האם שימוש במכשיר שהרצוע "קטנה" על הזרוע של המודד עלול להטות את התוצאות?
אם היקף הזרוע הוא בערך 35 ס"מ, זה בעייתי שמודדים עם מכשיר שמתאים עד 34?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוונתי כמובן
יוני29/03/2017לשרוול המתנפח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה: אורך הרצועה המתנפחת במכשיר
ד``ר ויקטור פרחויקי01/04/2017כן, לאורך השרוול חשיבות אם לנבדק זרוע גדולה או שמנה. השרוול אמור לעטוף את כל היקץ הזרוע ולחסום את העורק חצורך המדידה. אם לא כך, התוצאה יכולה לזייף כלפי מעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלחץ דם גבוה ללחץ דם נמוךלואיז28/03/2017
שלום
אני בת 55 .בעקבות TIA לפני 13 שנים נוטלת סימבסטטין 20 וקרטיה .לפני כשנתיים החלו אצלי ארועים של ירידת דופק פתאומי עד ל 48 לדקה .בירורים קרדיולוגיים -ב.מ.פ .במהלך הבירורים נמצא כי יש לי בקע ושתי .לפני 4 חודשים חלה עליה פתאומית בלחץ הדם עד לערכים של 180/110.בעקבות זאת החלתי לקחת אמלופידין 5 MG. לאחר שימוש של שלושה חודשים ,נמצא במדידות שערכתי בבית לחץ דם נמוך של כ 110/66 בממוצע .גם הולטר לחץ דם לא הראה לחץ דם גבוה .איך תוכל להסביר את שאירע ? האם ישנה השפעה כלשהי של הבקע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: מלחץ דם גבוה ללחץ דם נמוך
ד``ר ויקטור פרחויקי29/03/2017בקע עם גלישת הקיבה לבית החזה אינו גורם בדרך כלל לעליה בלחץ הדם. לא בטוח שיש לקשור את לחץ הדם לממצא כזה.
השאלה האם את צריכה טיפול רק יכול לענות הרופא המטפל בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית ולחץ דםדינה26/03/2017
שלום
אני הולכת על הליכון 5 דקות חימום ו15 דקות נטו של הליכה מהירה
כמעט כל יום ולאחר מכן תרגילי כח וגמישות של כעוד רבע שעה
האם זה מספיק להורדת לחץ דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: פעילות גופנית ולחץ דם
ד``ר ויקטור פרחויקי29/03/2017פעילות גופנית אירובית של חצי שעה מספר פעמים בשבוע בדרך כלל מוסיפות להורדת לחץ הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם ושהייה בבריכות מלח מחוממותדינה26/03/2017
שלום
האם שהייה בבריכות מי ים המלח מחוממות שישנן במלונות ים המלח מעלה לחץ דם?
כמה זמן מותר לשהות בבריכות כאלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: לחץ דם ושהייה בבריכות מלח מחוממות
ד``ר ויקטור פרחויקי29/03/2017אמטיה במים חמים לרוב לא משפיע על לחץ הדם.
מדי פעם בעת מים חמים דווקא לחץ הדם יכול לרדת זמנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקת הולטר לחץ דםשמואל22/03/2017
עשיתי בדיקת הולטר ל 24 שעות מטעם מכון מור. התוצאות שהודפסו כללו ערכים גבוהים וערכים נמוכים וערכים ממוצעים. הרופא התייחס אך ורק לתוצאה את במקסימום. לא נתבקשתי לעשות רישום של הפעילות בזמן בדיקות ההולטר. אני יודע בוודאות שהתוצאה המקסימלית שנרשמה הייתה בזמן מאמץ (הרמתי תריסים וסחבתי אותם לתיקון). האם זה נכון מצד הרופא לרשום לי כדורים רק על סמך התוצאה הגבוהה שנרשמה בזמן מאמץ ולהתעלם לחלוטין מהתוצאות הטובות והנמוכות ולא להתייחס בכלל לממוצע שהוא נמוך בהרבה מתוצאת המקסימום?? מדידת המקסימום הייתה 195 ואילו הממוצע היה 135.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח
ד``ר ויקטור פרחויקי22/03/2017בפענוח תוצאות הולטר יש לקחת בחשבון הממוצעים, אחוז המדידות הגבוהות במשך היום ואם יש ירידה של לחצי הדם בשעות השינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איסוף שתן 24 שעותשי22/03/2017
שלום,
בבדיקת איסוף שתן 24 שעות, עקב קב]יצות בלחץ דם התקבלו התוצאות הבאוץ -
קורטיזול - 254.6 (טווח הנורמה ע"פ דפ המעבדה38-208)
מטהנפרין - 175 (בתוך הנורמה)
נורמטהנפרין - 273 (בתוך הנורמה).
מה אומרות התוצאות ?
לפי מה שקראתי בפורום תוצאות הבדיקות צריכות להיות מיקרוגרם למיליגרם קראטינין ואילו כאן ניתנו תוצאות במיליגרם ל-24 שעות. ולא מדדו את הקראטינין. האם זה בדיקות שונות למטרות שונות ?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשתן
ד``ר ויקטור פרחויקי22/03/2017הבדיקות שעברת טובות כסקירה. כדאי לך להתיעץ עם אנדוקרינולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה מעל גיל 70נוני21/03/2017
שלום
אני בן 73. לחץ הדם עלה לאחרונה והוא נע בין 160/80
האם עלי לפעול להורדתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם
ד``ר ויקטור פרחויקי22/03/2017אם אין מחלות אחרות יש לנסות להוריד את לחץ הדם מתת ל- 140/90
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם לא מאוזן - טיפול חדש לא עוזרפרופ` אליעזר קליינמן17/03/2017
שלום רב בת 66 סובלת מלחץ דם גבוה שנים ברקע היצרות קלה בכליה
בחורף הלחץ דם עולה יותר.
ערכים של 200/87 דופק .
נוטלת כדורים בצהריים אקספורג 160
ובשמונה בערב אקספורג .
ורסיטל בחמש
טיפול חדש כבר 3 שבועות לא עוזר מה לעשות?
אציין שאני מגיעה לערכים גבוהים כמו שציינתי אני לוקחת כדור מתחת ללשון עד שהוא נמס אסריל.
בבקשה תעזרו לי אני חסרת אונים האם כדאי להחליף טיפול??
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: לחץ דם לא מאוזן
ד``ר ויקטור פרחויקי18/03/2017אין כל צורך בכדור מתחת ללשון.
עליך להבדק ע"י מומחה ביתר לחץ דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)