מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הורדת לחץ דם באמצעות תזונהזאקי16/12/2016
שלום
אני כבן 42 עם 15 ק"ג עודפים. יש לי לחץ דם 160/100 ואני מטופל עם טריטאס קומפ.
לאחר שגיליתי שהתפקוד המיני נחלש משמעותית אני מעוניין לנסות להפסיק את הכדור ולהתחיל עם תזונה עשירה בפירות וירקות ללא מלח ולהפסיק זמנית לפחות לאכול בשר. השאלה היא האם אני לוקח סיכון? פשוט אמרו לי גם שיש מצב שהגוף מתמכר לכדור ואז הוא כבר לא יודע לווסת את לחץ הדם האופן עצמאי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת לחץ דם באמצעות תזונה
ד``ר ויקטור פרחויקי17/12/2016ירידה במשקל בדרך כלל גורמת לירידה בערכי לחץ הדם.
אבל עם יש לך תחת טיפול 160/100 יש להניח שאתה תהיה זקוק לתרופה כלשהי.
אם יש הפרעות בתפקוד המיני, אציע לך להתיעץ עם הרופא שלך על מנת לבחור בטיפול אחר.
אם אתה עושה דיאטה מבוקרת גם יעברו מספר חודשים עד שיישתקף בלחצי הדם.
הגוף לא מתמכר לתרופת להורדת לחץ הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלחץ דם לאחר הטיפול 130/75.
זאקי17/12/2016תודה על התשובה המפורטת.
אך אני חייב לשאול: האם יש מניעה לקחת ויאגרה בשילוב עם הכדור טריטאס קומפ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם
ד``ר ויקטור פרחויקי30/01/2017בדרך כלל אין בעיה בשילוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת תרופות להורדת לחץ דםמשה15/12/2016
אני לוקח את התרופות הבאות:
CONCOR 5 MG
EXFORGE 10MG/160 MG
האם הן עשויות לפגוע בתפקוד המיני?
בתודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת תרופות להורדת לחץ דם
ד``ר ויקטור פרחויקי17/12/2016כל תרופה יכולה לגרום להפרעה בתפקוד המיני.
בין התרופות שאתה מתאר ה- CONCOR היא השכיחה ביותר, אבל באחוזים יחסית קטנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת לחץ דם במכשיר בייתי תוצאות מוזרותדינה13/12/2016
שלום
בת 57
מדדתי לחץ דם במכשיר בייתי בשלוש מדידות אחד אחר השני
ואלו התוצאות 149/62
151/64
109/71
הערכים נראים לי מוזרים מלחץ דם גבוה לנמוך מאוד
מה דעתך ? ומה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידת לחץ דם במכשיר בייתי תוצאות מוזרות
ד``ר ויקטור פרחויקי14/12/2016כדאי לך להשוות את המכשיר שלך עם מכשיר אמין, אצל האחות או רופא. לרוב מדידות עוקבות מראות ירידה הדרגתית של הערכים, אבל המדידה השלשישית בהחלט נראת נמוכה לעומת הקודמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תרופות ע"י מומחהאביב13/12/2016
שלום רב!
מומחה לחץ דם החליף לי תרופות אך הן לא משפיעות מספיק והוא נסע לחו"ל.
קיבלתי אקפורג' 10 מ"ג/160 פעם ביום
בנוסף אני מקבל קרדילוק 7.5 מ"ג
ועוד מספר תרופות לא קשורות ללחץ דם.
המדידות שלי לא יורדות את ה- 135-140 סיסטולי.
האם אפשר לקחת פעמיים ביום אקספורג', לפחות עד שהוא יגיע?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי תרופות ע"י מומחה
ד``ר ויקטור פרחויקי14/12/2016דווקא המדידות שאתה מציין נכון לעכשיו ואם אין לך היסטוריה של מחלות לב או כלי דם, נחשבות בערך מטרה. לא רואה סיבה להגביר את הטיפול עד שהוא יחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסמי בטא כטיפול ראשוני ליתר לחץ דםרוני09/12/2016
שלום
בן 40, יש לי עודף משקל (שכמובן אני מנסה לשפר), לא מעשן.
לחצי הדם שלי משתנים, לפעמים תקין, לפעמים גבולי, ולפעמים גם גבוה.
עד לא מזמן נטלתי לוסטרל (ssri) בגלל חרדה, אך הפסקתי את זה כי מאז שהתחלתי שימוש בלוסטרל עליתי הרבה מאוד במשקל (ויש לזה כנראה קשר).
אך מאז שהפסקתי את הלוסטרל לחץ הדם שלי עלה, אני לא יודע אם זה קשור, אבל זה המצב.
אני אמור לחזור לביקורת לרופא לאחר אקו, ולצערי אני יודע שכנראה איאלץ להתחיל טיפול בלחץ הדם (הוא כבר התחיל לרמוז לי בכיוון)
שאלתי היא (כמובן לא במקום ייעוץ רפואי מסודר) האם חוסמי בטא לבד יכולים להתאים לטיפול במקרה הזה, במיוחד לאור העובדה שגם הדופק שלי גבוה, ואולי 2 הדברים קשורים לסטרס הפנימי.
ומה מסתדרים כאשר ביום בדר"כ הדופק שלי גבוה, ובלילה הוא יורד (בהולטר שביצעתי בעבר היה דם דופק של 47), והרי החוסמי בטא עצמם מורידים דופק, האם זה לא בעייתי/מסוכן בלילה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי ביטאחןס
ד``ר ויקטור פרחויקי10/12/2016יש להניח שעליית לחץ הדם קשורה לעלייה במשקל. אם יש צורך בטיפול תרופתי יש מגוון של אפשרויות ולרופא שלך את ההחלטה על הטיפול המתאים אליך ביותר. אם יש לך ירידות ליליות של הדופק מתחת ל- 50 לא היתי בוחר בחוסמי ביטא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת לחץ דם ביתית בת-השוואהיוסי07/12/2016
סבא בן 93, אס"ל, AF, פוזיד, אלדקטון, טריטייס, וזודיפ, אליקוויס וליפיטור. רכשתי לו מכשיר לחץ דם ביתי יוקרתי של Omron (דגם hem-7134-e) עם שרוול קשיח שעבר ולידציה קלינית ועשיתי לו בעצמי ולידציה במרפאה עם מכשיר קליני של Welch Allyn. הנחיתי אותו לבצע בדיקה ביתית לאחר מנוחה של כ-15 דקות ולבצע 3 בדיקות עוקבות בהפרש של כ-5 דקות זו מזו מבלי להסיר את השרוול.
לאחר כמה עשרות בדיקות כאלה, מה שקורה זה שכמעט תמיד ישנו דפוס ברור של ירידה גדולה בל"ד סיסטולי בין כל אחת מ-3 הבדיקות העוקבות. אולי הסיבה היא המנוחה עצמה שככל שהיא מתארכת לחץ הדם פוחת? אולי הנוכחות הרציפה של השרוול גורמת לכך? אולי הבדיקות עצמן משפיעות על כלי הדם בזרוע וגורמות לכך? אני מניח שאפשר לבדוק את הנושא, לנסות פעם עם הסרת השרוול בין הבדיקות ופעם אחרת פשוט להמתין חצי שעה עם השרוול על הזרוע.
הבעיה העיקרית היא שהבדיקה הראשונה הגבוהה יוצאת לפעמים מעל 130 ופעם אחת אפילו מעל 150, ומצד שני הבדיקה הנמוכה היא באיזור 110 ואפילו 100 לפעמים. ובסופו של דבר הסיבה שאנחנו עושים את הבדיקות היא כדי לדעת האם וכיצד לשנות את מינון התרופות שלו, אם לחץ הדם הוא 100 אז כנראה שצריך להפחית קצת מהתרופות, אבל אם הוא 150 אז אולי צריך להגביר קצת. אם עושים ממוצע אז זה יוצא בסדר, השאלה היא מה ערכו של ממוצע זה לאור השונות הגבוהה בין התוצאות. יש לציין שבפעמים הנדירות שבהן הוא מגיע למרפאה התוצאה שם היא נמוכה, בפעם האחרונה מדדו לו 100 על 40 והאחות מלמלה משהו על כך שאולי הוא לא שתה מספיק. בנוסף, הוא סובל מבעיות בכלי דם ברגליים לאורך השנים וייתכן שיש כאלה גם בזרועות.
הולטר הוא מסרב לעשות אחרי שזו הייתה חוויה טראומטית מבחינתו בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל.ד. ביתי
ד``ר ויקטור פרחויקי10/12/2016עושה רושם שמדידות לחץ הדם שלו בגדר הנורמה. לא עושים שינוים של טיפול ממדידה למדידה אלא מתחשבים מרוב המדידות, שהם בערך המטרה כפי שאתה מתאר. כעת ההמלצה אצל אנשים בגיל של סבא שלך עומדת על לשמור את לחץ הדם מתחת ל- 160
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לחץ דם ופרפור עם אוסטופורוזיסאסתר04/12/2016
שלום רב,
אמי בת 72 נוטלת כל יום טמבוקור- 2 כדורים ביום, טרייטיס 5 מ"ג 2 כדורים ביום, נורמיטן- רבע כדור ביום ואספירין כדור 1 ביום. לפני כמה שנים נטלה באופו יומיומי פוסלן- לאוסטופורוזיס. היא עשתה בדיקה כעת וצריכה ליטול כדור אלנדרונט (פוסלן) פעם אחת בשבועיים בבוקר מיד עם הקימה. השאלה היא האם שילוב של כדור זה עם הכדורים שהיא נוטלת כל יום זה בסדר? והאם זה בסדר שהיא תיטול את כדור האלנדרונט לפני שהיא נוטלת את הטרייטיס בבוקר? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופורוזיס
ד``ר ויקטור פרחויקי10/12/2016לתרופות האלה אין השפעות ביהין ואפשר ליטול ביחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 51 לחץ דם לא מאוזןמיכאל רווח03/12/2016
שלום
בן 51 לוקח ויקטור פלוס 160
לא מאוזן
מרגיש סחרחורת ואי יציבות בשיווי משקל במהלך היום
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 51
ד``ר ויקטור פרחויקי10/12/2016ההרגשה הינה קבועה או זמנית? עיקרונית עליך להבדק ע"י הרופא שלך. בתחום הזה יש לבדוק אם יש קשר בין תלונותיך לערכי לחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלי לחץ דם בין הידייםיהודה30/11/2016
שלום דוקטור.בן 37 משקל 87.מדדתי לחץ דם ביד שמאל ונמדד 118 על 78. וביד ימין נמדד 126 על 82.האם תקין ההפרש בין הידיים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלי לחץ דם בין הידיים
ד``ר ויקטור פרחויקי03/12/2016תמיד יש הבדל של לחץ הדם בין הידיים. כל המדידות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם דיאסטולי גבוה - קרוב ל-90פרופ` אליעזר קליינמן29/11/2016
שלום , בת 49 , לחץ הדם הדיאסטולי באופן קבוע יחסית גבוה
קרוב ל- 90 , לחץ הדם הסיסטולי עד 130 (בדרך כלל 120 )
לאחרונה עקב מצב של סטרס ועצבים בעבודה ,במהלך מספר ימים ל.ד הדיאסטולי עלה עד 100והסיסטולי עד 140 ..
האם זה מסוכן ?
במצבים שהל.ד עולה אני חוששת מאירוע מוחי ...
תודה רבה על ההתייחסות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם דיאסטולי גבוה
ד``ר ויקטור פרחויקי03/12/2016כפי שאת אומרת, לחץ הדם שלך גבולי. אם יש עליה שנמשכת יש מקום להתיחס ולטפל.
היתי עושה בדיקת ניטור אם מכשיר אוטומטי במשך 24 שעות על מנת להחליט.
סיכון מוגבר לאירוע מוחי הינו משמעותי לתקופות ארוכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר מלח ולחץ דם הבדיקות הראו שיש לי חוסר במלחיעל29/11/2016
אני סובלת מלחץ דם המון שנים אני בת 58 לוקחת כדורים ללחץ דם בבדיקות דם שיגרתיתות היתגלה שיש לי חוסר מלח רציני השאלה מה אני עושה מצד אחד אני אמורה לישמור לא להפריז במלח מצד שני הבדיקה מראה שיש לי חוסר מלח רציני זה לא שאני לא שמה לי מלח אני שמה אבקת מרק במרק שמיכלה מלח מה עושים במיקרה כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: חוסר מלח ולחץ דם הבדיקות הראו שיש לי חוסר במלח
ד``ר ויקטור פרחויקי03/12/2016אני מבין שיש רמת נתרן נמוכה בדם. זה לא בהכרח חייב להיות בגלל חוסר מלח אלא כמות המלח בגופך יכולה להיות תקינה או אפילו גבוהה. עלייך להתיעץ עם הרופא שלך או עם נפרולוג על מנת להבין ממה זה נובע. הטיפול בהתאם למסקנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חוסר בשעות שינה מעלה לחץ דם?מוטי24/11/2016
שלום
אם אדם יישן 4 שעות בלילה, בין אם באופן חד פעמי או אם זה במשך כמה ימים.
האם זה כשלעצמו מעלה את ערכי לחץ הדם? א"כ, מה הסיבה לכך?
כ"כ גם לגבי חוסר שינה מצטבר (ושאלתי היא בלי קשר לנושא של דום נשימה בשינה, שהוא גורם בעצמו לעליה בלחץ הדם)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם חוסר בשעות שינה מעלה לחץ דם?
ד``ר ויקטור פרחויקי26/11/2016השאלה מעניינת, התשובה מורכבת.
יש דווחים בספרות הרפואית על קשר בין שינה של פחות מ- 6 שעות ללילה לבין הערות יתר של לחץ דם גבוה. כנגד יש עבודות שלא מוכיחות את הקשר.
לאלה שמתארים שאכן כך, אין הסבר ברור, אבל יש ליד מחסור של שינה מרכיבים אחרים כמו עודף משקל ודום נשימה שמשפיעים ביחד על לחץ דם.
מצד שני השכיחות של לחץ דם אצל האוכלוסיה הבוגרת הינה יחסית גבוהה.
יש הטוען שמלטונין יכול לעזור בכל המקרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה בלחץ דם פתאומי בימים האחרוניםאלעד20/11/2016
עלייה בלחץ דם
לחץ הדם שלי מטופל מזה שנים רבות בבטא בלוקר והוא מאוזן. בימים האחרונים שמתי לב כי לחץ הדם עלה ונשאר גבוה ( 150.75) בכל מדידה בעוד שבעבר המדידות היו של 110.75
הפסקתי לאחרונה אספירין . חוץ מזה לא היו שינויים בתרופות שלי אני בן 65. שוקל 93. משקל לא השתנה בתקוםה האחרונה. לוקח גם ליפיטור ואלוריל כל יום. התחושה של לחץ בראש בלי סימפטומים נוספים. מה לעשות?? אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה בלחץ דם
ד``ר ויקטור פרחויקי21/11/2016לחצי הדם שאתה מתאר לא כל כך גבוהים. למעשה יש רק יתר לחץ דם סיסטולי מעט מוגבר. לא בטוח אפילו שהתחושה נובעת מלחצי דם כאלה.
היתי מחכה מספר ימים. במידה וכל המדידות מעל 140, יהיה צורך להגיע לרופא המטפל על מנת להבין מה קורה. גם לא בטוח שיש צורך בשינוי הטיפול באופן מודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ?האם כדור ורהפרס עשוי לגרום לצרבותעמית אלתם19/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
צרבת
ד``ר ויקטור פרחויקי19/11/2016למרות שהתופעה לא שכיחה, צרבת יכולה להופיע עם הטיפטל, במיוחד אצל נשים מעל גיל 60, במיוחד אם גם מקבלות תוספת של הורמון בלוטת החריס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת פעילות גופנית על לחץ הדםערן13/11/2016
שלום
מה מנגנון ההשפעה של פעילות גופנית (כמו הליכה וכדו') על לחץ הדם?
האם זה מוריד נקודתית בשעות שסמוך לפעילות, או שיש לזה השפעה יותר ארוכת טווח?
כלומר, האם זה כמו תרופה שמשפיעה לכמה שעות, ולאחר מכן לחץ הדם חוזר להיות גבוה או שההשפעה נרחבת יותר.
ובשביל לקבל את ההשפעות החיוביות של הליכה על ירידת לחץ הדם, האם זה תלוי ברמת הדופק בפעילות? במשך הפעילות? בתדירות הפעילות?
מה מומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת פעילות גופנית על לחץ הדם
ד``ר ויקטור פרחויקי14/11/2016פעילות גופנית אירובית סדורה, קרי הליכה של כ- 30 דקות לפחות 3 פעמים בשבוע גורמות לירידה קלה של לחצי הדם, כל הת׳ופה שהפעילות נמשכת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)