מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קומדין- מזונות אסורים - ומומלציםגבר16/01/2013
האם חומוס ועדשים מותרים \ אסורים לגמרי בזמן לקיחת קומדין ?
או אולי יש לגביהם כמות יומית מותרת ?
איזה מזונות דווקא מומלץ לאכול בזמן תזונה עם קומדין ?
מה למשל עם אגוזי מלך ?
ובכלל היכן ניתן להקליד שם של מאכל - ולדעת אם הוא מותר או אסור
לנוטלי קומדין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדין- מזונות אסורים - ומומלצים - תגובה
צחי כנען16/01/2013אין בעיה באכילת קטניות ואכל מיני האגוזים בנטילת קומדין!
האם היית אצל דיאטנית בעיניין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !
גבר17/01/2013אני על קומדין תקופה, ומישהו שהתחיל רק עכשיו עם התרופה
אמר לי שאסור לו גם אשכוליות [ זה הבנתי עידכון - שיש לאשכולית תגובה נוגדת
של תרופות מסויימות ] אבל אמרו לו גם להימנע מחומוס
כנראה זאת טעות, אותי זה הפחיד, כי פעמיים בשבוע לפחות אני אוכל מנות יפות של חומוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקטוז בחלב עיזיםאפרת13/01/2013
האם זה נכון שהגוף מקבל את הלקטוז בשתיית חלב עיזים יותר טוב מהלקטוז שבחלב הפרה, ולכן למי שיש רגישות ללקטוז יכול לשתות חלב עיזים למרות שיש בו לקטוז?
אם התשובה חיובית אז למה הכוונה שהגוף מקבל אותו יותר טוב ? מה , הגוף שולח אנזים שיפרק את הלקטוז של החלב עיזים ומפלה לרעה את החלב פרה? הרי זה בדיוק אותו חומר/לקטוז? לא כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקטוז בחלב עיזים - תגובה
צחי כנען14/01/2013העיניין הוא בכמות לקטוז קטנה יותר שיש בחלב עיזים לעומת הפרה. אין שוני בבפחמימה =הלקטוז עצמו בין בע"ח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשרשלי10/01/2013
שלום. אני מכינה בשר למשל שניצלים מטוגנים ושמה אותם במקפיא. כמה זמן אפשר לאכסן את הבשר במקפיא בלי שיאבד מהערך התזונתי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשר - תגובה
צחי כנען14/01/2013לא הייתי קונה כלל שניצלים המטוגנים במפעל מבחינה בריאותית.
מכאן העיניין הוא רק זמן מדף...ובמקפיא אני מניח כמה חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
שלי17/01/2013שלום. היתכוונתי לכך שאני מכינה שניצלים מבשר טרי בעצמי או קציצות בשר ושמה אותם במקפיא. כמה זמן אפשר לשמור אותם במקפיא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון - תגובה
צחי כנען17/01/2013הבשר לא מתקלקל מבחינה תברואתית גם אחרי 6 חודשים אבל המרקם והטעם שלו משתנה מאוד כך שלא הייתי משתמש יותר מחודשיים-שלושה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירהרוביק07/01/2013
שלום,
האם יתרונות בירה מאלט (רגילה או דיאט) גדולים מחסרונותיה (אם יש כאלה)?
ושאלה שנייה, ברשותך: האם יש עדיפות בריאותית לשתיית בירה לבנה לעומת בירה מאלט?
בברכה, לאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בין הכיסאות
רמי13/01/2013לדיאטנים שלום,
האם פנייתי מ-7.1.13 (!) נפלה בין הכיסאות? לאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירה - תגובה
צחי כנען14/01/2013בירה "דיאט" היא בירה שמוסף לה ממתיק מלאכותי כדי ליצור מתיקות.
אין בדיאטטי בעיה כלל ואולי אפילו יתרון לעומת הרגילה המכילה סוכר רב.
לגבי בירה לבנה מול שחורה:
לבנה פירושו עם אלכוהול לעומת שחורה שאין בה ומכילה סוכרים. לאלכוהול באשר הוא יש השפעה מיטיבה על הסיכון הבריאותי למחלות לב וכלי דם בעוד השחורה היא פשוט שתיית מים ממותקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגיםמשה06/01/2013
אני גבר בריא מאד בן 62. אוכל כל יום כף זרעי פשתן טחונים ואגוזי מלך.
לא אוהב דגים. עד כמה חשוב שאצרוך בנוסף לנ"ל גם כמוסות אומגה 3 ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגים - תגובה
צחי כנען07/01/2013תוותר על נטילתם דרך קפסולות.
המשך בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשר פעמיים ביוםשלי06/01/2013
שלום, כמה פעמים ביום מותר מבחינה בריאותית לאכול בשר? בעלי אוכל בשר בארוחת צהריים ובארוחת ערב (ביחד עם תוספות), בבוקר הוא אוכל יוגורט או קוטג' ו2 פירות במשך היום. ירקות טריים הוא לא אוכל בכלל, לכן אני מכינה לו ירקות מאודים כתוספת לבשר. הוא אוכל ככה מאז שהיה נער צעיר. האם כדאי לוותר על הבשר בארוחת הערב? אם כן במה מומלץ להחליף?
אינו סובל מעודף משקל- משקלו 70 ק"ג גובה 170. במשפחתו יש כולסטרול (הרע) גבוה.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשר פעמיים ביום - תגובה
צחי כנען07/01/2013עקרונות התזונה הנכונה היום כוללות בשר אך בכמות מופחתת עד כדי כמה פעמים בלבד בחודש.
כדי להיות תכליתיים, תראי תחילה איך הוא מצליח לקבל בשר פעם אחת ביום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפטות בפה וויטמיניםש05/01/2013
שלום רב, 1. לבתי בת 15 יש אפטות חוזרות ונישנות. היא משתדלת לאכול מספר מסויים של פירות וירקות. האם הישנות של אפטות בפה נובעת ממחסור באיזשהוא ויטמין? אם כן מהו? אם לא, מה הסיבה ואיך אפשר להימנע מכך? 2. שמעתי שיש איזשהוא חיידק שנמצא במעיים, שהמצאותו שם גורמת להשמנה, גם לאנשים שעוסקים בספורט ותזונה נכונה. האם אכן כך ואם כן, איך מאתרים אותו ואף נפתרים ממנו? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפטות בפה וויטמינים - תגובה
דרורית סירקיס-גדרון05/01/20131. אפטות חוזרות הן לעיתים קרובות כתוצאה ממתח. לא ידוע לי על חוסר בויטמינים מסוימים הגורמים לאפטות. בכל מקרה חיזוק של מספר ירקות ופירות בצבעים שונים ליום חשוב למתן וטימנים ומינרלים מספקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג הפחמימות בארטישוק ירושלמירוני31/12/2012
קראתי באינטרנט שה"ארטישוק הירושלמי" מכיל בערך 15% פחמימות מסוג לא רגיל - לא עמילן / סוכרוז / גלוקוז. אך לא הבנתי מה זה כן. המידע לא ברור. כתוב שהפחמימות בו הם לא עמילן אלא אינולין. אך הרי אינולין זה סיב תזונתי שלא מתפרק בגוף לפחמימות?
האם זה פרוקטוז? (אני שואל זאת, כי כתוב שמזה זול להפיק פרוקטוז)
ובנוסף לא מצאתי מה ההמשך שלו בעיכול (האם נהפך לגלוקוז?פרוקטוז למשל, הוא סיפור בפנ"ע. שגם עליו לא הצלחתי לקבל פרטים ברורים מה הוא מסלולו בגוף). ואם הוא לא עמילן ולא שאר הפחמימות המצויות, הרי סביר שדרוש לו אנזים מיוחד לעיכולו (שלא מתאים לו עמילאז וכו') - האם האנזים הזה קיים באופן נורמלי במערכות העיכול של בני אדם? וכלומר שלכאורה סביר שאדם שלא רגיל לאכול ארטישוק ירושלמי, יאכל בבת אחת כמות של כ250 ג' ארטישוק, ויעשה זאת כמה ימים, זה יהווה עומס על מערכת העיכול, כיוון שהאנזים המיוחד לא "מאוחסן במחסנים". וזאת בשונה מאדם שרגיל לאכול לחם, שלא תהיה לו כ"כ בעיה להחליף לכוסמת/דוחן וכדו', מכיון שבכולם הפחמימה היא עמילן ובכולם דרוש אותו עמילאז.
אודה על תשובה לשאלותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג הפחמימות בארטישוק ירושלמי - תגובה
צחי כנען31/12/2012אכן אינולין הוא סיב מסוג הסיבים המסיסים המשפר את אוכלוסיית חידקי המעיים, מגדיל את ספיגת הסידן והמגנזיום ולרוב אין בעיה לצרוך אותו (אלא אם כן רגישים מאוד לגזים).
בכל מקרה גופנו אינו מסוגל לעכל ולספוג אותו אל תוך מחזור הדם.
במעבדה (לא בגוף) ניתן לפרק את הסיב לחד סוכרים ומכאן כנראה שמעת על היותו מקור לפרוקטוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אז מה התשובה לשאלות העיקריות
רוני31/12/2012תודה על התשובה המהירה. אך אין מענה לשאלותי העיקריות:
הרי הארטישוק הירושלמי מכיל כ16% פחמימות זמינות. והרי זה לא עמילן ולא גלוקוז. ולכן שאלתי, מה זה כן? שהרי אינולין לא זמין לנו?
ואם זה סוג פחמימה חדשה, שלא מצויה בשאר המזונות, אם היא מתפרקת בעיכול לגלוקוז, הרי דרוש לכך אנזים. באיזה אנזים מדובר? ואיך יתכן שיש לנו אנזים שבד"כ אין בו שום שימוש לגוף? (שייצור האנזים היה אמור להתנוון).
כששאלתי קודם אם זה יעשה בעיות עיכול, לא התכוונתי בגלל האינולין שלא מתעכל, אלא בגלל הפחמימות שכן מתעכלות ושדורשות אנזים שלא אמור להיות אצל רובינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אז מה התשובה לשאלות העיקריות - תגובה
צחי כנען31/12/2012הארטישוק הירושלמי מכיל בוודאי עמילן -רב סוכר אך אני מניח גם קצת חד סוכר למשל- גלוקוז.
אינולין - כמו שאמרת אינו זמין לעיכול בבני אדם ואין אינזים מיוחד לו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרק ירקות-חשוב!אני31/12/2012
אתמול הכנתי מרק ירקות עם קובות בשר בפנים.הבישול הסתיים סביב תשע בערב.
בבוקר גיליתי ששכחתי את המרק ירקות על הגז ולא הכנסתי אותו למקרר.
האם המרק התקלקל?
אשמח לתשובה מהירה אם אפשר כיוון שהוא מיועד לילדי לצהריים היום ואני לא יודעת אם זה בסדר לתת או שצריך להשליך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרק ירקות-חשוב! - תגובה
צחי כנען31/12/2012בגלל מרכיב הבשר ושמיועד לילדים לא הייתי אוכל :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אני01/01/2013בצער רב המרק הושלך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגניםיעל26/12/2012
איזה דגנים בכל זאת מומלצים לארוחת בוקר.. יש כאלה בכלל? אני אוכלת באפן קבוע קרנצ'ים של תלמה ללא תוספת סוכר ומנסה לרדת במשקל..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגנים - תגובה
צחי כנען27/12/2012אכן בקרנצים, ברנפלקס ,פייבר 1 ואחרים יש יחסית מעט קלוריות וסוכרים בגלל החלפתם בממתיקים מלאכותיים וכן הם עתירי סיבים תזונתיים.
לא הייתי צורך באופן קבוע ויום-יומי כמו שלא הייתי ממליץ לשתות דיאט ומזונות דיאטטים אחרים.
לשיקולך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלוריתיפית15/12/2012
שלום רב האם דלורית היא ירק או פחמימה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלורית - תגובה
צחי כנען16/12/2012שורש שיש בו הרבה פחמימות :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 1500 קלוריותשלי10/12/2012
אני בת 22.5 בגובה 1.61 ושוקלת 50 קילו ומרוצה מכך. אני לא עושה שום פעילות גופנית ויושבת רוב שעות היום. אני חושבת שהחילוף חומרים שלי איטי (מתפנה אחת לשבוע בערך.. אם זה קשור). אני קוראת בכל מיני אתרים ומחשבוני תזונה שכדי לשמור על המשקל הזה אני צריכה לאכול לאכול 1100 או 1200 קלוריות ובחלק מהאתרים כתוב 1300. אני צורכת 1500 קלוריות ליום (בוודאות) לפחות, ועדיין שומרת על המשקל יפה מאוד.. לא שאני רוצה להשמין, אבל בכל זאת. מה זה אומר עלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1500 קלוריות - תגובה
צחי כנען10/12/2012זה אומר שמהמחשבונים טועים:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהיפית10/12/2012
שלום רב אני בת 67. בבדיקה a1c. 6.2. אני מקפידה על דיאטה . אוכלת לחם מקמח מלא ודגנים מלאים. בבדיקה נוספת acid uric. 7.18 אני עושה דיאטה דלת פורינים שבה נאמר לאכול רק לחם מקמח לבן ודגנים רגילים - לא מלאים כי בקליפה יש הרבה פורינים. ברצוני לציין שבמשפחה הקרובה יש סוכרת וגם גאוט. איך מיישבים את הבעיה הזאת ? מה אוכלים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה - תגובה
צחי כנען10/12/2012מן הסתם צריך לעשות סדר עדיפות
במקרה שלך עיניין הסוכרת משמעותי יותר מאכילת דגנים מלאים כן/לא שהשפעתם על הגאוט היא שולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה אחרי ניתוחאורנית04/12/2012
שלום רב,
בעלי עבר ניתוח לשבר פתוח ברגל
כיום הוא בתקופת החלמה ועדייו לא קם מהמיטה.
האם יש תפריט תזונה מיוחד שאתם ממליצים עליו לאנשים בסיטואציה כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה אחרי ניתוח - תגובה
דרורית סירקיס-גדרון04/12/2012כדי להמליץ על תזונה יש לדעת נתוני בדיקות דם, אין המלצה לתזונה ספסציפית ללא הכרות עם המטופל בריאותו ומצבו. מומלץ לפנות לדיאטנית שתתאים את התזונה . החלמה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונהיוסף26/11/2012
מתאמן 4-5 פעמים בשבוע כולל ריצה 10 ק"מ 3 פעמים, לאחרונה (חצי שנה) עליתי במשקל כ-10 ק"ג וזה מקשה להשך הפעילות . מבקש המלצה לתזונה נכונה להוריד אצת העדף שצברתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה - תגובה
צחי כנען26/11/2012אין המלצה לתזונה אחת ויחידה,יש לתפור חליפה אינדוידואלית
עליך לגשת לדיאטן המתמחה בהרזיה וספורט תקבל שם את התשובה הטובה יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)