פורום תזונה נכונה - ירידה במשקל - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בירה שחורה ולבנה
    לאון
    07/11/2011

שלום, קראתי על בירה שחורה (דיאט) את הדברים הבאים. זהו משקה טבעי, ללא סוכר, ללא חומרי שימור, מבוסס על כשות המכיל פלבנואידים. כמות הקלוריות בה נמוכה כדי מחצית מזו שבבירה לבנה. יש בה ויטמינים מקבוצת B, אף יותר מאשר בבירה לבנה. על בירה לבנה קראתי את הדברים הבאים: לשתייה מתונה שלה יש תכונות בריאותיות מוכחות, בעיקר הפחתת סיכונים לבביים, ובמיוחד כשהיא משולבת בפעילות גופנית. לאור המידע דלעיל, האם יש לבירה שחורה דיאט תכונות בריאותיות דומות לאלו שנמצאו בבירה לבנה? לאון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בירה שחורה ולבנה

הוספת תגובה

• בירה שחורה ולבנה - תגובה

צחי כנען
    07/11/2011

מחקרים רבים עוסקים ביתרונות של ין אדום/לבן על מחלות לב וכלי דם, כנראה היתרון מקורו בתכולת האלכוהול ולא רק בענבים. כך גם בירה לבנה המכילה אלכוהול.

לבירה שחורה (גם לא דיאט) אין כלל תרכובות אלכוהוליות ולכן הטענה שם אינה נכונה.
    ויטמיני B אפשר להשיג בקלות במוצרים אחרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתייה לרוויה

רוביק
    08/11/2011

שלום,
    הבינותי שהמידע הקיים לגבי יתרונות הבירה הלבנה אומנם אינו חל על השחורה.
    לעומת זאת אני מבקש לדעת האם בירה שחורה (בעיקר דיאט) שייכת לקבוצה המושמצת של "משקאות קלים", שיש להימנע מהם עקב נזקיהם. בשאלה זו אני מתבסס על הצורך לשתות במשך היום כמות נוזלים מספקת, אותה אני מעדיף לקבל ממקורות שונים: מים, סודה, וכן קצת משקאות טעימים שאינם מזיקים, משום ששתיית מים בלבד איננה טעימה ולכן איננה קלה.
    בשאלתי הקודמת ציינתי את ויטמיני B הנמצאים בבירה השחורה, לא משום שבכוונתי לקבל ויטמינים אלה דווקא מהבירה, אלא משום שעצם נוכחותם בבירה, ביחד עם העובדה שאין בה חומרים משמרים, סוכר וצבעי מאכל, עושה אותה אולי ראויה לשתייה, כחלק ממכסת הנוזלים היומית (לאו דווקא כבסיס לקבלת הוויטמינים הללו).
    האם אני טועה? לאון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתייה לרוויה - תגובה

צחי כנען
    10/11/2011

שתיית מים מספקת תלויה ושונה אצל כל אדם ואדם על פי צרכיו האישיים ונמדדת באופן הטוב יותר לפי צבע השתן (בהיר) וריח (לא חריף).

אין בעיה לשתות בירה שחורה לייט כל עוד איננה באופן מוגזם (ומכילה ממתיק מלאכותי הנקרא סוכלוז, כנראה בטוח לצריכה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגי קפה
    רוביק
    06/11/2011

ערב טוב,
    האם יש הבדל בין קפה נמס לבין אספרסו (עם או בלי חלב) מבחינת השפעותיהם על היבטים בריאותיים שונים? רותי

לקביעת תור
    סגירה
    סוגי קפה

הוספת תגובה

• סוגי קפה - תגובה

צחי כנען
    07/11/2011

כמות הקופאין קטנה בנס קפה לעומת האספרסו.
    כנראה (ואני זהיר כי רק מחקרים ראשוניים עוסקים בנושא) לקפה יתרונות בריאותיים בצריכה מתונה של עד 5 כוסות ביום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דג מעושן או משומר
    רוביק
    06/11/2011

שלום למומחה,
    קראתי שסלמון מעושן עלול לסרטן. האם סכנה זו קיימת גם בטונה מעושנת ובמקרל מעושן? והאם היא קיימת גם בדגים משומרים (כגון סרדינים, הרינג, טונה)? אלעד

לקביעת תור
    סגירה
    דג מעושן או משומר

הוספת תגובה

• דג מעושן או משומר - תגובה

צחי כנען
    07/11/2011

אכן תהליך העישון יוצר תרכובות מסרטנות אך (!) לא ברור מהי התדירות וההכמות המזיקה לאורך שנים. וכמו בכל דבר אפשר לאכול אך במתינות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משומר, לא מעושן

רוביק
    10/11/2011

שלום,
    ומה תשובתך לגבי סלמון משומר (לא מעושן), אשר גם עליו ביקשתי תשובתך? דומני שזהו סוג אחר, שאיננו מעושן. האם גם הוא מסרטן? לאון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משומר, לא מעושן - תגובה

צחי כנען
    12/11/2011

הסלמון מעושן לפי מיטב ידיעתי כלומר עובר תהליך עישון דומה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאן נוטה הכף?
    רוביק
    02/11/2011

שלום רב,
    במאזן ההשפעות החיוביות והשליליות של שתיית קפה, האם הכף נוטה יותר לחיוביות או לשליליות? רחל

לקביעת תור
    סגירה
    לאן נוטה הכף?

הוספת תגובה

• לאן נוטה הכף? - תגובה

צחי כנען
    03/11/2011

על סמך מחקרים אחרונים נראה כי שתיית קפה 3-5 כוסות ביום תורמת לבריאותינו בעוד שתייה מוגזמת וגבוהה יותר כנראה מזיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אלעד
    02/11/2011

חוץ מההבדל הכספי לטובת חלב יטבתה ה3.6%
    לבין חלב תנובה שמחירו משמעותית הרבה יותר זול האם יש הבדל ביניהם?
    והאם התוספים B12 V-D ..באמת מצדיקים את מחירו של החלב?
    או יותר נכון האם הם מוסיפים משהו.?
    ושאלה נוספת,צמחים כאמור לפי מה שאני יודע יש לקחת לפני האוכל,ועל הכמוסות של סולגר רשום שיש לקחתם עם האוכל,אז הצדק עם מי?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מתי נוטלים תוספים

צוות סולגאר
    02/11/2011

לגבי השאלה השנייה שלך: ישנן הוראות נטילה שונות לגבי תוספים שונים ולכן אין הנחיה כללית לגבי כולם. אנחנו בסולגאר ממליצים ליטול צמחי מרפא על קיבה מלאה על מנת שלא ייווצר מצב של אי נוחות בקיבה עבור אנשים בעלי רגישות יתר במערכת העיכול. בברכה, עדי ישראל - צוות סולגאר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל
    קורל
    31/10/2011

מזה שנה בערך שאני שוקלת 46 קילו על גובה 1.63. (היתה לי ירידה משמעותית אחרי שהתגייסתי ומאז זה נשאר, לפני כן הייתי 53 בערך).

הדפוס בערך כל השנה הזאת היה שבבסיס אני אוכלת ממש קצת, וכשאני באה הביתה (פעם ב-10 ימים) אני טוחנת ואוכלת טוב.

החודש הזה הייתי די הרבה בבית בגלל החגים, וגם התחלתי לאכול קצת יותר בבסיס, ועליתי 2 קילו למשקל 48.

מצד אחד אני יודעת שזה טוב, כבר לא הייתי מרוצה מהמשקל הנמוך, מצד שני אני מפחדת שכשאני אשתחרר (שזה די בקרוב) ושגרת החיים שלי תשתנה כי אני אהיה בבית אני אתחיל לעלות.
    מצד שני, אם עם תפריט מאוזן ונורמלי אני אעלה סימן שזה המשקל שאני צריכה להיות בו, לא?

יש לציין שאני ספורטיבית ועוסקת בפעילות גופנית קבוע, ושבחיים לא היו לי בעיות כלשהן עם המשקל אלא תמיד הייתי רזה.
    פשוט התרגלתי כבר לאיך שאני נראית ולמשקל שלי בשנה האחרונה שקשה לי עם לעלות אפילו שאני יודעת שאולי זה מה שצריך להיות, הסטנדרטים משתנים בהשפעת הסביבה ומה שהייתי מרוצה ממנו לפני הצבא כבר עכשיו נראה לי רע אם אחזור אליו. (זה נורא איך גורמים לכולנו לפתח הפרעות אכילה, וכל כך קשה לצאת מזה...)

בקיצור אשמח לשמוע מה אתם חושבים והאם אני צריכה לדאוג...
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    משקל

הוספת תגובה

• משקל - תגובה

צחי כנען
    03/11/2011

על פניו משקלך הנוכחי אינו ריאלי לגובה ולגיל ומתוך דבריך נראה שאת מבינה את זה.
    ואין ספק שהסביבה הרבה פעמים דוחפת לרזון יתר ושאיפה למשקל לא ריאלי לרוב הנשים.
    אם את מצליחה להתגבר על המחשבות גם אם ייקח עוד כמה חודשים ,נהדר! במידה ולא את יכולה לגשת לדיאטנית העוסקת בהפרעות אכילה ודימוי הגוף.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצרת מותנים
    ניסן
    23/10/2011

למומחים שלום

ברצוני לדעת איך אני יכול להוריד את היקף המותנים?

למרות שהשלתי 12 ק"ג הם לא ירדו

לקביעת תור
    סגירה
    הצרת מותנים

הוספת תגובה

• הצרת מותנים - תגובה

צחי כנען
    24/10/2011

אני מניח שהיקף המותניים שלך ירד במידה מסוימת, ואולי לא כפי שציפית (?)
    האם את עדיין במשקל עודף גבוה ?
    ובאופן כללי לא ניתן לכוון לירידה באיזור מסוים אלא הירידה במשקל מתרחשת בכל איזורי הגוף : הפנימיים=בין האיברים, איזור העור החיצוני וכו'. פורפורציית השינוי תלויה בעיקר גנטיקה שלך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית חוסר הברזל- גיל 18
    פז
    19/10/2011

תמיד היתה לי בעיית חוסר ברזל
    אך אף פעם לא היו לי בעיות מעבר לכאב ראש וחולשה זמנית

בחודש האחרון אני סובלת מכאב ראש בלתי פוסק, חולשה בכל הגוף, סחרחורות, ותופעה נוספת שמעולם לא היתה לי.. יש לי ראיה מצויינת! אבל בחודש האחרון יש לי מאין טישטוש בראייה שבא והולך כל הזמן ואפילו קרו מצבים שבהם לא יכולתי לראות כלום לשתי שניות.. הכל היה שחור והיתה לי ממש תחושה של נפילה כזאת

עשיתי בדיקות דם לפני כמעט שבוע וקיבלתי היום שיחת טלפון מהרופאה שאמרה לי שאני במצב ממש מסוכן

היא אמרה לי שממש כמעט ואין לי ברזל בגוף (משפט שהוא לא חדש לי..) ומעבר לזה היא אמרה משהו לגבי זה שהגוף שלי גמר את כל שאר המאגרים בגוף.. ואת זה לא כל כך הבנתי אבל אני מבינה שזה אומר משהו לא טוב

מבחינת משקל אני נמצאת בגבול שבין משקל תקין למשקל יתר.. והתזונה שלי מתחלקת לשלושה דברים שאני לא מוכנה בכלל להכניס לפה(ויש הרבה כאלה), דברים שאני מסוגלת לאכול אבל בצורה מעטה ולא לאורך זמן, ודברים שאני אוהבת לאכול ואוכלת אותם בצורה מוגזמת

העיניין הוא שאני כן שואפת להרזות ולהוריד את המשקל שלי אלא שאמא שלי אמרה לי היום משפט שהכניס אותי ללחץ.. היא אמרה לי שלא רק שאני יכולה לשכוח מדיאטה לזמן הקרוב אלא שאני חייבת להתחיל לאכול יותר.. (שיהיה ברור, הרעיון שלי לדיאטה היה בסך הכל לאכול כמות קטנה יותר מהדברים שאני אוכלת בכמות מוגזמת)

אני מרגישה ממש לא טוב בזמן האחרון אבל הדבר האחרון שאני רוצה הוא להשמין עוד יותר.. ואני ממש לא יודעת מה לעשות עכשיו, אני אשמח לקבל כמה שיותר עצות..

שאלה נוספת שאני רוצה לשאול זה האם יכול להיות שיש לי איזה הפרעת אכילה או שאני סתם עקשנית ובררנית..

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית חוסר הברזל- גיל 18

הוספת תגובה

• בעיית חוסר הברזל- גיל 18 - תגובה

לימור בן חיים
    20/10/2011

ראשית לגבי הברזל
    לפי מה שתארת מתואר מצב בו יש כבר פגיעה במאגרי הברזל ( פריטין) כלומר שלגוף אין דרך להעביר ברזל למצבים נדרשים. במצב כזה התיקון יהיה באמצעות תוסף ברזל שינתן כטיפול על ידי הרופא וכן באמצעות תזונה מתאימה שתפקידה לשמר ולגבות את תיקון רות ומאגרי הברזל בגוף בנוסף לתוסף. לכל אילו נדרשת תוכנית תזונתית אישית שלדעתי יכולה לשמר גם את מטרת הירידה במשקל וגם את תיקון הרגלי התזונה שלך שאיני יכולה לאבחן אותם כרגע. יתכן שגם החולשה מפריעה בירידה במשקל שכן במצבים כאילו הגוף פחות פעיל המטבוליזם איטי כך ששיפור במצב ברזל יכול להיות גם דרך להתחיל תוכנית ירידה במשקל יעילה יותר. וברור שתצטרכי לעשות שינויים במזונות שאת מוכנה לאכול .בקיצור:
    א. יעוץ רופא לגבי תיקון חסר בברזל
    ב. דיאטית ליעוץ אישי לתוכנית תזונתית המתאימה לך למטרות אילו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קפאין בקפה
    רוביק
    14/10/2011

א.נ.
    אילו חומרים בנוסף לקפאין יש בקפה רגיל?
    והאם השפעות הקפה כולן נובעות מהקפאין, או אולי מהחומרים האחרים הללו? רחל

לקביעת תור
    סגירה
    לא קפאין בקפה

הוספת תגובה

• לא קפאין בקפה - תגובה

צחי כנען
    14/10/2011

בפול הקפה קיימים אלפי תרכובות מעבר לקופאין חלקם נחקרו וחלקם עדיין אינם מוכרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנייה נוספת ללימור
    רוביק
    03/10/2011

בהמשך לתשובתך מאתמול בנדון, אני חוזר על שאלתי מ-3.8.
    האם יש לבירה לבנה תכונות בריאותיות שאין למאלט דיאט? ולהיפך?
    שנית, האם קולה דיאט (אין בה קלוריות בכלל) בריאה יותר מבירה לבנה/שחורה, בזכות העובדה שאין בקולה דיאט פחמימות, לעומת בירה לבנה/שחורה דיאט שיש בהן פחמימות? אלי

לקביעת תור
    סגירה
    פנייה נוספת ללימור

הוספת תגובה

• משקאות דיאט - פנייה לצחי

רוביק
    10/10/2011

צחי שלום,
    אם לימור אינה עונה עקב חופשה, אבקש תשובתך על שאלתי באותו עניין.
    חג שמח. אלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנייה נוספת ללימור - תגובה

צחי כנען
    11/10/2011

ממחקרים אפידמיולוגיים נראה כי צריכת אלכוהול בכמות מתונה (כוס לאשה ו2 כוסות לגבר) ללא קשר לסוג האלכוהול תורמת לבריאותינו במיוחד במחלות לב וכלי דם.
    בירה שחורה אינה מכילה אלכוהול אלא רק סוכרים, בירה שחורה לייט פשוט מפחיתה את צריכת הסוכר (יתרון)
    דיאט קולה - כנ"ל אך מכילה כמות גדולה של פוספאט הקשור לירידה בצפיפות העצם כנראה.
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוספט

רוביק
    12/10/2011

צחי שלום,
    האם פוספט קיים רק בקולה ולא בספרייט (או במשקאות אחרים)?
    ושאלה נוספת, בבקשה: האם פוספט נזכר ברשימת הרכיבים של המשקאות השונים? אם לאו, כיצד יכול אני, כצרכן, לדעת באיזה משקה הוא נמצא ובאיזה משקה הוא איננו נמצא? אודה על הבהרתך. בברכה, אלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוספט - תגובה

צחי כנען
    14/10/2011

חפש P=זרחן במשקאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוספט - תגובה

לימור בן חיים
    20/10/2011

הזרחן מצוי רק בקולה ולא בשאר המשקאות. הוא מופיעה ברשימה בחומצה זרחתית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרזיה
    אדלה
    03/10/2011

מקווה שאני בפורום הנכון
    יש לי שאלה בנוגע להרזיה, יש לי עודף משקל של כ- 25 קילו אני בת 34 והשמנתי בצורה דרסטית לפני כ- 7 שנים לאחר שהפסקתי לעשן והריונות שרק העצימו את הבעיה, ניסיתי דיאטות בעבר והצלחתי להוריד רק כ- 5 קילו ושם כבר נשברתי ,בשנה וחצי האחרונות אני ניסיתי בערך 3-4 סוגי דיאטות ללא הצלחה שוב הרזיה של עד 5 קילו וחוזר חלילה, הלכתי לדיאטנית דרך הקופה שכל ששאלה אותי זה מה אני אוכלת במהלך היום ואמרה לי תמשיכי ככה (הבעיה שלי זה מתוקים...לא נתנה לי שום פיתרון להתגבר על כך) ולאחר כ- 4 פגישות אמרה לי אני רוצה שתפחיתי בארוחת הערב מ- 8 פתית ל- 4 פתית...הרגשתי שהיא לא ממש עושה את העבודה והפסקתי ללכת...הרצון לרזות תמיד נמצא אצלי אבל הכח קצת בעייתי...אשמח אם תתנו לי איזה פיתרון או רעיון במיוחד על התגברות על מתוקים
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הרזיה

הוספת תגובה

• הרזיה - תגובה

צחי כנען
    06/10/2011

מהדברים שאת מספרת אם הבנתי נכון , את לא חושבת שהבעיה מטבולית אלא בעיה התנהגותית וכמיהה חזקה למתוקים. ולכן תהליך ההרזיה צריך להישען על גישה טיפולית קוגנטיבית המתרכזת בבדיקה של הטריגרים למתוק, הזמן במשך היום ומציאת תחליפים מתאימים.
    אם לא מצאת את התשובה אצל דיאטנית X ,קרוב לוודאי שתמצאי אצל האחרת או אחרת נוספת...ממליץ עוד טלפונית או בפגישה הראשונה לבדוק ולכוון את הטיפול למקום הזה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לבשר טלה
    רעות
    28/09/2011

שלום רב,
    אני בת 23, בריאה ולא צמחונית. בארבע השנים האחרונות שמתי לב שיש לי רגישות לאכילת בשר טלה- אחרי שעה עד שעתיים האוכל "חוזר" החוצה.
    רציתי לדעת מדוע זה קורה? ולמה דווקא בשר טלה? התגובה מתרחשת אפילו אם אכלתי חתיכה קטנה.
    חשוב להבהיר שציינתי דווקא בשר טלה כי אני לא אוכלת בשר כבש (משום סיבה מיוחדת) כך שאני לא יודעת אם הרגישות היא לכבש או ספציפית לבשר כבש צעיר.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לבשר טלה

הוספת תגובה

• רגישות לבשר טלה - תגובה

לימור בן חיים
    02/10/2011

לא ידוע לי על רגישות מיוחדת לבשר טלה.יתכן והדבר קשור לכך שזהו בשר יותר שמן .
    באם זו אלרגיה לחלבון אז תהייה רגישות גם לבשר כבש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונאית קלינית בצפון
    מיה
    26/09/2011

שלום אני מעוניינת לרדת במשקל וללכת לתזונאית קלינית בצפון

אני גרה בעכו
    יש המלצות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונאית קלינית בצפון

הוספת תגובה

• אני מעדיפה מישהי שמשלבת דיקור סיני

מיה
    26/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונאית קלינית בצפון - תגובה

לימור בן חיים
    02/10/2011

ממליצה ללכת לדיאטנית קלינית בקופה בה את חברה.
    בכל קופה יש גם כיום טיפולים משלימים כמו דיקור. המטפלים שם מומחים ומנוסים ועובדים על פי הנחיות ופיקוח מקצועי. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספי מזון
    דניאל
    25/09/2011

שלום

1. מולטי ויטמין- כאשר צריך לקחת 2 ליום, האם יש עדיפות לקחת פעמיים ביום או בפעם אחת?
    2. מגנזיום, אם לוקחים 2 כדורים של 200 מ"ג, האם לקחת ביחד או בפעמיים או שלא משנה ?
    3. אותה שאלה לגבי כדורים פרוביוטיקה שלוקחים 2 ליום, ועל הקופסה כתוב לקחת 1-2 ליום על קיבה ריקה או עם הארוחה, לא ממש הבנתי, לכאורה זה סותר, אשמח לדעת מה ההגיון מאחורי ה"סתירה" הזו.
    4. L קרניטין (יש לי בנוזל, אבל השאלה היא גם לנוזל וגם לכדורים) על המוצר שלי (סולגאר) רשום לקחת על קיבה ריקה, קראתי על מוצרים אחרים כתוב הנחיות אחרות, אשמח להבהרה בעניין, ובפרט במקרה שלפני אימון, אם ידוע לך מתי הכי טוב לקחת, והאם עדיף על קיבה ריקה או זמן מסוים לפני אימון גם אם הקיבה לא ריקה?
    5. באופן כללי כשכתוב לקחת תוסף על קיבה ריקה למה הכוונה ? כמה זמן לפני אוכל ו/או כמה זמן אחרי אוכל, והאם זה משנה מאוד ?
    6, סיבים תזונתיים, אני משתמש בקביעות בקונסיל (בעיות פיסורה בעברי) כתוב שיש לשמור מרחק של שעתיים מתרופות וכדומה, האם הכוונה גם לתוספי מזון מכל סוג ?

תודה על הסבלנות

לקביעת תור
    סגירה
    תוספי מזון

הוספת תגובה

• תוספי מזון - תגובה

לימור בן חיים
    02/10/2011

באופן עקרוני מרבית התוספים של ויטמינים ומינרלים רצוי לחלק ולפצל את המינון במשך היום . בדרך כלל זה משפר את הספיגה שלהם ובכך את זמינותם לגוף.
    הדבר נכון לגבי המולטי ששאלת והפרוביוטיקהץ באם יש טיפול ספצפי שהפעילות שלנו מתעצמת או הסמפטום בזמן מסויים לדוגמא מגנזיום בהקשר של אחר אימון או התכוצויות שרירים בלילה אך כדאי לקחת את המינון המירבי בבת אחת.
    לגבי נטילה אם או ללא מזון. יש תוספים הנספגים טוב יותר עם מזון ואחרים דווקא על בטן ריקה ללכת כדאי ללכת על פי התוויה הרשומה.
    בכל מקרה מומלץ כמו תרופות להרחיק מסיבים תזונתיים . כמו במקרה של קונסיל כשעתיים לפני או אחרי. בהצלחה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסת שריר
    ??
    24/09/2011

שלום,
    אני בת 37 ואני בתת משקל רב.בהמלצת רופא הפסקתי להתעמל לאחר שנים של פעילות אירובית (ריצה ודומיה) כבר כמעט שנתיים ,אך לאחרונה בעקבות ירידה במסת העצם (אוסטאופניה בינונית) ודלדול שרירים הרופא אמר לי לעשות פעילות התנגדותית בלבד ללא העלאת הדופק,כלומר פעילות אנאירובית.
    התחלתי בפעילות זאת(פילאטיס ואימוני חיזוק וחיטוב עם פיטבול,אוברבול,גומיות ומשקוליות) ואני מרגישה איך כבר בחודש אני הרבה יותר מוצקה ומהודקת.
    מבחינת התזונה לא עשיתי כל שינוי אבל ראיתי שעליתי קצת מעל ק"ג במשקלי בתקופה זאת.המדידות אצל הדיאטנית במשקל שבודק אחוזי שומן התקבלו התוצאות הבאות: אחוזי שומן-15.8 ,כמות נוזלים 61.5% .האם זה אמין ?ומה זה אומר לגביי אחוז השרירים איך אפשר לדעת אם אני מעלה במסת השריר(שזאת המטרה שלי) הרי האחוזים הנותרים כוללים גם את המסה "היבשה" (קרי עצמות ואיברים פנימיים)?
    והאם יכולה להיות עליה כזאת במשקל מאימון של שעה ,3 פעמים בשבוע?

לקביעת תור
    סגירה
    מסת שריר

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

??
    24/09/2011

האם אני צריכה לתגבר את התזונה שלי ביותר קלוריות(זאת כמעט משימה בלתי אפשרית כי אני גם כך אוכלת הרבה מאוד כדי להמשיך לעלות במשקל) ?האם פעילות זאת אכן בקושי שורפת קלוריות?(גובהי 1.61 ומשקלי 38.5)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח למענה

??
    03/10/2011

ראיתי שהיה מענה לכל שאר השאלות.אשמח גם לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסת שריר - תגובה

צחי כנען
    06/10/2011

אכן ההמלצה לפעילות של כוח מתאימה מאוד למקרה שלך.
    המכשיר הבודק אחוזי שומן שאת מתארת אינו אמין, בעל סטייה גדולה ואין להסתמך עליו כלל.
    אם את רואה ומרגישה שינוי זה בהחלט מספיק הוכחה שדברים משתנים.
    ואם את רוצה לעקוב אחר השינויים במסת השריר ניתן פשוט להשתמש בסרט מדידה פשוט ולמדוד באמצעות את היקף אמצע הזרוע ...כך אחת ל 4-6 שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה אבל..

??
    07/10/2011

אשמח גם למענה על השאלה כמה פעילות כזאת שורפת והאם יש צורך להגדיל את המכסה הקלורית היומית הנצרכת עמ"נ לא לרדת במשקל?

תודה שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה