מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מלטוז וכבד שומנינועמיקו17/09/2011
ידוע לי שפרוקטוז מזיק לכבד שומני. מה לגבי מלטוז, כגון סירופ לתת סוכר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלטוז וכבד שומני - תגובה
לימור בן חיים18/09/2011מלטוז הינו דו סכר של גלוקוז לכן יכול גם הוא בצריכה עודפת לגרום להשמנת כבד אולם לא באותו מסלול של פרוקטוז וכנראה לא באותה אפקטיביות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקדיםחדוה15/09/2011
שלום, האם מומלץ לאכול שקדים טבעיים עם הקליפה או ללא קליפה. בתודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקדים - תגובה
אסנת יעבץ15/09/2011בהעדר בעיות במערכת העיכול כגון קוליטיס קרון מעי רגיז וכו' אין בעיה לאכול את השקדים עם הקליפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוטןאלעד12/09/2011
האם זה נכון האמרה לגבי עיניין הגלוטן כאשר אנשים מדווחים שממירים את הגלוטן לפחמימה אחרת הם מרגישים יותר טוב מחלות נעלמות ויש ירידה במשקל..האם כל זה נכון או שזה מיתוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוטן - תגובה
צחי כנען14/09/2011גלוטן מופיע במזונות רבים ומאוד משמעותיים בתפריט כגון בכל הלחמים, בכל העוגיות העוגות דברי המתיקה ובעמילנים כמו בפסטה. הימנעות מכל אלו מביאה מן הסתם לירידה בכמות הקלוריות הנצרכת וכמובן בהרגשה כללית הרבה יותר טובה.
אין ממש שהגלוטן עצמו הוא הוא הבעיה להשמנה אלא מספר הקלוריות הנצרכות הוא הפקטור העיקרי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי דיאטניתנאוה08/09/2011
שלום אני מעוניינת ללמוד דיאטנית, אך אני מחפשת באזור מגוריי
ראיתי שיש ברחובות או בתל חיי
האם יש עוד מקומות למידה לתואר. ולא לתעודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי דיאטנית - תגובה
לימור בן חיים18/09/2011במכללת אריאל יש לימודי תואר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לקוייהלילי04/09/2011
שלום, אני די מודאגת מהתזונה של החבר שלי... היא מאוד לא מגוונת- מכילה המון פחמימות(בעיקר לחם-לא מלא או קל) וכמעט שאין ירקות, לא קטניות ולא מוצרי חלב בריאים. אני צמחונית, אז אני שמחה מכך שהוא אוכל מעט מאוד בשר, ומקווה שיפסיק לגמרי, אבל הוא צריך לאכול במקום את הדברים הנכונים. הוא אומר שבדיקות הדם שלו תקינות ולא חסרים לו שום ויטמינים, מה שמאוד מפליא אותי...
איך זה יכול להיות שהוא אוכל ככה והבדיקות בסדר? והאם כדאי לשכנע אותו ללכת לתזונאי/ת לקבל תפריט בריא יותר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לקוייה - תגובה
צחי כנען05/09/2011הייתי בהחלט פונה לדיאטנית בקופת החולים אך קשה מאוד "להביא" מישהו לידי מעשה כאשר הוא בעצמו אינו רואה כל בעיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- INBODYEVA04/09/2011
רציתי לדעת כמה מדוייק מכשיר האינבודי 230 הסורק את הגוף על ידי שליחת פולסים חשמליים דרך הרגליים והידיים ומחשה אחוזי שומן - שריר- מים ועוד... מכשיר שעולה כ27 אלף שקלים ומונח במקום עבודתי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר INBODY - תגובה
צחי כנען05/09/2011מכשיר זה עובד בשיטת BIA body impedence analyzer, מכשירים דומים ביתיים ו"מיקצועיים" קיימים בכל מיני מחירים אך בכולם השגיאה היא בין 4-8% שומן קרי מאוד לא מדויק!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ברור..דניאלה01/09/2011
המשקל שלי תקין ואני בריאה תודה לאל ולא נוטלת תרופות.
שאלתי היא:
מדוע יש לי כל הזמן צרבת וישר מתנפחת לי הבטן אחרי כל דבר קטן שאני אוכלת??
אציין גם שהפה שלי מאוד מיייבש באמצע הלילה..
האם יש סיבה לכל זה?
לאיזה רופא כדאי לגשת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברור.. - תגובה
צחי כנען01/09/2011רופא גסטרו מתאים לתלונות שהצגת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיה.שמעון26/08/2011
שלום,
קוראים לי שמעון, בן 18וחצי,
גובה- 1.70
משקל- 50
תמיד הייתי רזה אז לא ייחסתי לעניין חשיבות.
בשנה האחרונה משקלי עמד בסביבות 56 למשך די הרבה זמן, עדיין רזה, אבל בסדר.
אך בחודשים האחרונים רזיתי והגעתי ל-50 ואפילו פחות.
הבעיה הגדולה היא שמעבר להרזיה בכלל הגוף רזיתי בצורה מטורפת בפנים במשך חצי
השנה האחרונה.
למרות העובדה שאני מנסה ומנסה לעלות אך לא מצליח.
אז השאלה שלי היא כזאת,
כיצד אפשר לעלות במשקל בחזרה ואל המשקל הרצוי?
ויותר מכך, כשאעלה האם אשמין בחזרה בפנים או שחלקים מסוימים כגון הלחיים ואזור העיניים יישארו כמו המצב הנתון?
תודה רבה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרזיה. - תגובה
לימור בן חיים18/09/2011הייתי מבררת מה הסיבה לירידה כזו.
באם תעלה במשקל חזרה למשקלך הקודם אני מעריכה שתהייה חזרה גם לאיוזר הפנים כבעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמןאלעד25/08/2011
אם אני שם בתוך סלט כף שמן זית=90 קלוריות.
ובסוף הסלט אני רואה את השמן עדיין בקערה,אז להכליל את השמן מבחינת הקלוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן - תגובה
צחי כנען28/08/2011לכלול כמחצית אני מניח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת השמנה לבן 4אמא23/08/2011
שלום רב,
בני ילד שלא מתעניין באוכל. מאוד רזה ונמצא במעקב אצל אנדוקרינולוגית ילדים. כשאוכל, אוכל כמויות קטנות מאוד.
הייתי אצל דיאטנית ילדים והיא לא חידשה לי דבר - את כל הדברים שאמרה אני כבר עושה ויודעת.
בבית מרקחת אמרו לי שיש משקה שנקרא פדישור ואמרו לי שהוא מגביר תיאבון - האם זה נכון? או שזה עוד תוסף תזונה שרק נותן השלמה של ויטמינים.
אני מחפשת משהו שיפתח את התיאבון. כמו כן- אמרו לי שיש סירופ עם ליזין שגם מעורר תיאבון - האם זה פועל?
אשמח לקבל את דעתכן והמלצותכן.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטת השמנה לבן 4 - תגובה
לימור בן חיים23/08/2011פדיאשור הוא מזון רפואי כלומר מכיל מעין ארוחה מאוזנת של חלבון שומן ופחמימות בתוספת ויטמנים ומינרלים המותאמת לכמות הצריכה שיש בו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאט גארדדניאלה23/08/2011
האם הכדורים של דיאט גארד טובים לירידה במשקל?
האם יש להם תופעות לוואי?
האם מותר לנטול אותם יחד עם גלולות למניעת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאט גארד - תגובה
לימור בן חיים23/08/2011כדי לרדת במשקל צריך לאכול פחות קלוריות ולהוציא יותר קלוריות . בתוספים שונים יש חומרים שיכולים לסייע לדוגמא סיב שיבולת שועל והשפעה מסוימת על השובע.
אך הם לבדם אינם עוזרים או יעילים .יש לעשות דיאטת הרזייה ופעילות גופנית.
לכל תוסף יכולות להיות תופעות לוואי. לגבי נטילה עם גלולות או תרופות אחרות יש להתייעץ עם רופא /רוקח והדיאטן המטפל בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיהמירב22/08/2011
אחרי ירידה במשקל לפני ארבע שנים שומרת כך עליתי שלושה רוצה להוריד, ביצעתי RMR ויצא לי 1300 במנוחה זה אומר שאני צריכה לאכול 1300 קל' ביום כדי לרדת במשקל ? היום אני רצה ארבע פעמיים בשבוע 8 קלומטר, יוצא לי לאכול יותר רק שישי שבת האם השבתות מקלקלות לי ? איך אוכל לרדת במשקל שכל השבוע אני אוכלת 1300 , אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרזיה - תגובה
לימור בן חיים23/08/2011צחי כנען - המומחה שלי בתחום אנא ענה על השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרזיה - תגובה
צחי כנען23/08/2011RMR הוא רק חלק מההוצאה הקלורית היומית.
למעשה מעבר לRMR =הוצאה הקלורית במנוחה,1300 קקל, גופך שורף קלוריות על חיי היום-יום השווים קרוב לוודאי עוד כמה מאות קלוריות ועוד הקלוריות בפעילות הגופנית בריצה למשל.
אי לכך אין זה הגיוני שאת אכן אוכלת 1300 קקל ביום ואינך יורדת במשקל אלא אם סופי השבוע שווים לאלפים רבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרמולוס אקסטרים, לפני שלושה שבועותרחלי22/08/2011
התחלתי להשתמש במוצר לפני 3 שבועות , אני חייבת לציין שאני מאוד מרוצה ממנו, רציתי לשאול אם יש תופעות לוואי למוצרי דיאטה טבעיים, אבל הייתי שמחה אם תתייחסי בעיקר לטרמולוס אקסטרים , נכון לעכשיו אני מרגישה נהדר ואין לי שום תופעות לוואי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרמולוס אקסטרים, לפני שלושה שבועות - תגובה
לימור בן חיים23/08/2011לכל מוצר טבעי או לא טבעי יכולות להיות תופעות לוואי. אילו המורגשות כמו פריחה, תופעות במערכת העיכול ועד כאילו כמו פגיעה בכבד. לגבי המוצר שאת צורכת הרכיבים המצויים בו יכלולים לגרום לעירנות יתר, עצבנות ואף חוסר שינה. את אינך מתלוננת. יחד עם זאת שאלה חשובה האם יש בו יעילות לגבי הירידה במשקל שלך.
מציעה לקחת לפרק זמן קצוב לעשות הפסקה בשמוש ואז לבחול ולבדוק את היעילות ואת תופעות הלואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיבה שלקחתי אותו היא כי לא הצלחתי
רחלי11/09/2011לרדת במשקל לפני כן עם כל מיני מוצרים, לצערי כל מה שניסיתי בעבר לא הצליח, לאחר התשובה שלך ניסיתי להפסיק שבועיים, המשכתי עם אותו התפריט ללא הטרמולוס אקסטרים, הירידה במשקל הפסיקה לחלוטין, נישארתי על משקל 64 , אני עכשיו יודעת בוודאות שהוא נורא עזר לי, תודה על הטיפ הוא חכם מאוד...
לגבי תופעות הלוואי, את לא קצת מגזימה? חצי מדינה משתמשת בכדורי הרזייה, אם היה סיכון ממשי, היינו שומעים על זה בחדשות לא?
4 אנשים קרובים אלי התנסו בעבר בכדורי דיאטה שונים, לאף אחת מהן אין שום תופעות לוואי.
או שבעצם הסיכון הוא כמו לקחת אקמול או כדור אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלי את "חצי המדינה"
אהרון11/09/2011כמב מהם נשארו רזים לאורך זמן אחרי הפסקת הטיפול, כי הרי אף אחד לא נוטל את התרופה כל החיים. את חושבת שאם פתרון בעיית ההשמנה היה בכדורים או אבקות, היו עוד שמנים בעולם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה וספורטליאור17/08/2011
שלום רב,
כמה זמן לפני הליכה מהירה רצוי לאכול/לא לאכול?......
אני אוכלת ב18:00 בדרך כלל משהו קל
ואני הולכת בדרך כלל בשעה 19:00, הליכה ממוצעת במשך כ45 דק - שעה
האם זה תקין?
האם מותר לשתות במהלך ההליכה?
ושאלה נוספת: האם מותר לאכול בשר כל יום?
2 בשבוע בשר אדום
2 בשבוע עוף/הודו
ו2 בשבוע דג סלומון
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום,
ד"ר נסטור21/08/2011אם מטרת ההליכה הינה לרדת במשקל רצוי לאכול שעתיים לפני, אם הליכה לצורך ספורט בלבד, שעה מצוין. מותר ורצוי לשתות מים במהלך ההליכה. לגבי הבשרים כפי שנכתבו זה בסדר גמור, כאשר הכמות היומית סבירה (150 גר' בממוצע).
המשך שבוע טוב,
צוות מרפאת ד"ר נסטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לחולה סרטן הכבד שעבר ניתוח בממאירה16/08/2011
במעי הדק
אבי בן ה-84 חולה בסרטן הכבד ועבר TACE ו-RFA לטיפול בשני גידולים. בנוסף הוא עבר ניתוח עקב נקב במעי הדק לפני כ-5 שבועות. מאז הוא בדיאטה של אוכל רך – בעיקר תפוחי אדמה, גזר, בטטה, קישואים וכן מותר לו בשר בכל הצורות אך לא ירקות או פירות למעט תפוחים מבושלים בלפתן. נאמר לו שאחרי כ-5 שבועות הוא יוכל לחזור לאט לאט לאכול דברים נוספים. עד שנגיע לדיאטנית, האם מישהו כאן יודע אם הוא יכול כבר להתחיל לאכול ירקות כמו עגבניה, מלפון, פלפל? האם אפשר לאכול אותם חיים או שצריך לבשל? האם חייבים לקלף? מה עם הגרעינים שבתוך העגבניה? צריך להוציא אותם?
מה לגבי פירות? האם ניתן כבר לאכול פירות מסויימים?
קבענו תור לדיאטנית אולם רצינו לדעת אם אפשר כבר להוסיף פריטים לתזונה בינתיים.
המון תודה על כל עזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לחולה סרטן הכבד שעבר ניתוח במ - תגובה
לימור בן חיים23/08/2011מקווה שאביך מרגיש טוב. לגבי ההתקדמות עם התזונה . זהו יעוץ אישי התלוי בגורמים שונים . ולכן ההמלצה תגיע מהדיאטנית ביעוץ פרטני ואני מבינה שתפגשו איתה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)