מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קפה וקקאו - רעילים?רוביק16/02/2013
שלום רב,
התפלאתי מאוד, ואפילו די נדהמתי, לקרוא בפורום "תזונה נכונה" באתר זה שקפה וקקאו אינם בריאים ואפילו רעילים, לדעתם.
כתזונאים קליניים, זה מקובל עליכם?
שבוע טוב. אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפה וקקאו - רעילים? - תגובה
צחי כנען17/02/2013קפה וקקאו בוודאי אינם רעילים.
כדי להמשיך תשובתי מאיזה תאריך ראית את התייחסות מנהלי הפורום שם בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפה וקקאו - לצחי
אלי17/02/2013שלום רב צחי,
להלן תאריכי התגובות בנדון, המפורסמות בפורום "דיאטה, תזונה נכונה":
תגובת אהרון רזון על "קקאו לחלב", 21.1.13.
תגובת אהרון רזון ל"3 שאלות למר רזון", 28.1.
תגובת ד"ר נסטור ל"3 שאלות למר רזון", 31.1.13.
תגובת דנה שטרן "לאלי, בהמשך לתגובתי", 1.2.13.
אשמח להתייחסותך.
בברכה, אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפה וקקאו - לצחי - תגובה
צחי כנען18/02/2013אוקיי הבנתי וקראתי את שלל התגובות.
עפ הידע הספרותי הקיים והכי חשוב ע"פ התצפיות בשטח אין לקפה וקקאו אפקט שלילי כמו עליה בסיכון למחלות לב וכלי דם, גידולים...
ברור שצריכה מוגזמת במיוחד כמו כל מזון (גם הנחשבים בריאים) גורמת להרגשה רעה, מלאות ,שילשולים, וכו' וכו'
מקווה שעניתי על שאלתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתרונות מול חסרונות
רוביק19/02/2013צחי שלום,
יופי, אבל האם יתרונות הקפה/קקאו (בשתייה מתונה, כמובן) עולים על חסרונותיהם, או שמא חסרונותיהם עולים על יתרונותיהם? בברכה, אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתרונות מול חסרונות - תגובה
צחי כנען20/02/2013יתרונותיהם עולים על חסרונותיהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעועית אזוקירינה15/02/2013
שלום לך
איך וכמה זמן אפשר לבשל שעועית אזוקי מבלי לפגוע ביתרונות שלה?
והעיקר שתצא רכה ,
תודה לתשובה
גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעועית אזוקי - תגובה
דרורית סירקיס-גדרון15/02/2013השרייה מומלצת לפחות לילה,בישול עד לריכוך כשעה.
עשירה בסיבים משתלבת היטב עם אורז. בתיאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייב להוריד במשקל ...דוד06/02/2013
אני בן 50 מתאמן טריאתלון מעוניין להוריד במשק נכון לעכשיו שוקל 85 גובה 178 דיי חטוב.... אבל בכל זאת עדיף משקל יותר נמוך ...
אני שורף ביום בממוצע 1000 קלוריות ביום רק בספורט ובכל זאת לא מצליח לרדת במשקל ובאחוז השומן שלי
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספוט גורם דווקא לעלית משקל
ליאורה07/02/2013ציפוף מסת השריר אגב חיזוקו והגדלת משקלו הסגולי/מרחבי. המשקל מטעה. תמשיך בספורט אך שים לב להקטנת נפח הגוף כשמאידך המשקל עולה. עזוב את המשקל.
ניסיתי ועדיין אני עושה זאת, לאכול גרעינים שחורים עם הקליפה (עדיף בלי מלח, אך אם קשה, לערבב גרעינים מלוחים עם גרעינים ללא מלח).
לא פיצוח גרעינים אלא ללעוס היטב את הגרעינים כולל הקליפה: בכל פעם לעיסת גרעין אחד (לא שניים ביחד).
מאחר וקשה לפרק את הקליפה, התוצאה לעיסה ממושכת ( כ-2 דקות לגרעין אחד – זה יוצא כ 20-30 גרעינים לשעה). כתוצאה מכך, קורה תהליך של דחיקת תחושת הרעב (המוח מספיק לקבל איתות שיש אוכל בגוף). מאחר ולעתים קרובות תוצר הלעיסה יוצא יבש למדי וקשה לבלוע אותו, אפשר לסייע לו ע"י תוספות גרעין דלעת (גרעינים לבנים) עם הקליפה ו/או חצי בוטן קלוי, ו/או חצי פקאן קלוי ממותק ו/או חצי פיסטוק ו/או חצי שקד קלוי וכד', מעין שימון/ריכוך התוצרת הלעוסה אשר מסייעת להשלמת הלעיסה ואח"כ גם מסייעת להקלת הבליעה. אגב כך הקליפות הלעוסות מוסיפות סיבים לתזונה, למעשה, הקליפות היחידות שיש להשליך לפח הן רק של הפיסטוקים. למעשה לא יכנסו לגוף יותר מ 50-60 גרעינים ביום ובסופו של דבר זה מכניס לגוף 100-200 קלוריות בסה"כ (לעומת 1500-2000 ויותר שהתרגלת להכניס עד היום) ודוחק את מקומו של המזון האחר שהיית אוכל/ת לולי התנהלות זאת.
לאחר זה אחה"צ/ערב (בעבודה) להכין 1-1.5 קג סלט ירקות עשיר שיש להכין מפריטים רבים ככל האפשר וכמובן גם לאכול אותו למשל סלט המורכב מ (מלפפון, עגבניה, בצל, פלפל חריף, צנון, חסה, כרוב, כוסברה אבוקדו כרפס (סלרי) וכד' - התיבלון עם קצת שמן זית, לימון, פלפל שחור, חואיג' מרק תימני ולפעמים קצת מלח) וליד זה טחינה מסומסום מלא ו/או יוגורט לא ממותק (ולעיתים עם תוספת גרנולה בכמות של 2 כפות). בערב/לילה כשמגיעים הביתה לאחר העבודה (כמובן חוזרים הביתה לא ברכב אלא בהליכה של כשעה) פנק את עצמך בצלחת מרק עוף תימני (הכולל בתוכו חתיכת עוף, תפו"א גזר, בצל וכוסברה) וחילבה וללא לחם וזהו מספיק. יהיה לך כיף וללא נקיפות מצפון.
בשר דגים ולחם/חלה (מקמח מלא) וכל מה שבא לך – לאכול בסעודת השבת בלבד.
אם למרות האמור לעיל החלטת לאכול לחם, שיהיה מקמח מלא. קדימה תהנה מהחיים.
דבר חשוב: ככל האפשר להיפטר מכלי הרכב ולפחות את החזרה הביתה מהעבודה לעשות בהליכה רגלית. למקום העבודה לעלות במדרגות במקום במעלית. וככל האפשר לעשות פעילות גופנית מתונה (אירובית)
למען הזהירות אדגיש כי אין באמור לעיל בכדי להוות תחליף לקבלת הדרכה מקצועית מבעל מקצוע (רופא/ה דיאטנית וכד').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייב להוריד במשקל ... - תגובה
צחי כנען14/02/2013צריך לבחון את היתרונות בהפחתת המשקל מול 1. הרכב גוף נוכחי קרי % השומן והשריר 2. היכולת להקפיד על תפריט מאוד רסטרקטיבי 3. היכולת לעמוד בעומסי האימון בתפריט החדש.
לאור הדברים הייתי פונה לדיאטן מומחה ולא חסרים כאלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומניאלי כהן02/02/2013
שלום, אני בן 25 בגובה של 1.90 ושוקל כ115 ק"ג.
לאחרונה אחרי כאבים איומים בצד ,הופנתי לצילום אולטראסאונד לאיתור אבנים, לא אותרו אבנים אז נמצא שהכבד שומני במידה ניכרת.
האם זה יכול ליהיות התפתחות של פיסטולה אנאלית שהיתה לי בעבר? יתכן שזה הגיע לאיברים פנימים?
או שמא מדובר בשומן?
כמו-כן התחלתי להפחית את מוצרי השומן,ולאכול מוצרים טבעיים (אגוזים,פירות,טונה וביצים).
כיצד ניתן לטפל בכבד שומני? מהם הסיכונים הקיימים בכך?
בנוסף, לאחר ארוחה אני מרגיש שהאוכל תקוע לי בחזה ובגרון,ואני נאלץ להקיא את האוכל בשביל להקל על תחושה זו. האם זה בעקבות השומניות בכבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחכתי לציין..
אלי כהן02/02/2013שחכתי גם לציין שלאחר פציעה בברך אינני יכול לבצע תרגילים אירוביים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבד שומני - תגובה
דרורית סירקיס-גדרון02/02/2013הייתי ממליצה על ייעוץ אצל דיאטנית. נדרשת כמובן ירידה במשקל אך יש להתאים את המזונות שיש להפחית מהתפריט היומי. בנוסף פעילות גופנית חשובה גם אם היא אינה אירובית אך גם זה בהכוונה של איש מקצוע. סביר שהכבד השומני הוא עקב אכילה לא מבוקרת ומשקל עודף ללא קשר לרקע הבריאותי בעבר. לגבי תחושות היתקעות האוכל
הייתי ממליצה על פנייה לרופא גסטרו לבדיקת הסיבה לתחושות אלו. בכל מקרה כדאי להפחית כמויות במצב כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליפה של שקדיםמאיה02/02/2013
שלום רב,
אני בת 20 ואוכלת מידי יום כ50-75גרם שקדים לא קלווים ביום –עם הקליפה החומה- התחלתי עם אכילת השקדים לפני כחודש בערך.
עליי לציין שאני אוכלת כמות זו מסיבה בריאותית-מיגרנה עם אאורה, השקדים למעשה מונעים את ההתקף מאחר ויש בהם ויטמין b2 ומגנזיום בכמות המונעת את ההתקף.
קראתי שבשקדים עם קליפה יש ציאניד ואני אכלתי עד עכשיו את כמות השקדים הרשומה לעיל עם הקליפה ,האם זה מסוכן, אני מאוד מודאגת?
במידה ואני רוצה להשרות מעתה את השקדים על מנת לקלף את הקליפה ,לכמה שעות משרים , והאם ההשריה לא פוגעת בכמות הויטמינים והמינרלים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליפה של שקדים - תגובה
דרורית סירקיס-גדרון02/02/2013אין שום בעיה באכילת קליפת השקדים , אם היה ציאניד בקליפה ככל הנראה היינו שומעים על תוצאות בהתאם ....כך שאת יכולה להמשיך באכילתם כפי שהם אם את מעדיפה להשרות במים מבחינת טעם אין בזה פסול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיופי דרורית - יש שאלה דומה של נוני.
ליאורה07/02/2013למטה
וטרם קיבלתי התייחסות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ניסיתי ועדיין - גרעינים שחורים
ליאורה07/02/2013לאכול גרעינים שחורים עם הקליפה (עדיף בלי מלח, אך אם קשה, לערבב גרעינים מלוחים עם גרעינים ללא מלח).
לא פיצוח גרעינים אלא ללעוס היטב את הגרעינים כולל הקליפה: בכל פעם לעיסת גרעין אחד (לא שניים ביחד).
מאחר וקשה לפרק את הקליפה, התוצאה לעיסה ממושכת ( כ-2 דקות לגרעין אחד – זה יוצא כ 20-30 גרעינים לשעה). כתוצאה מכך, קורה תהליך של דחיקת תחושת הרעב (המוח מספיק לקבל איתות שיש אוכל בגוף). מאחר ולעתים קרובות תוצר הלעיסה יוצא יבש למדי וקשה לבלוע אותו, אפשר לסייע לו ע"י תוספות גרעין דלעת (גרעינים לבנים) עם הקליפה ו/או חצי בוטן קלוי, ו/או חצי פקאן קלוי ממותק ו/או חצי פיסטוק ו/או חצי שקד קלוי וכד', מעין שימון/ריכוך התוצרת הלעוסה אשר מסייעת להשלמת הלעיסה ואח"כ גם מסייעת להקלת הבליעה. אגב כך הקליפות הלעוסות מוסיפות סיבים לתזונה, למעשה, הקליפות היחידות שיש להשליך לפח הן רק של הפיסטוקים. למעשה לא יכנסו לגוף יותר מ 50-60 גרעינים ביום ובסופו של דבר זה מכניס לגוף 100-200 קלוריות בסה"כ (לעומת 1500-2000 ויותר שהתרגלת להכניס עד היום) ודוחק את מקומו של המזון האחר שהיית אוכל/ת לולי התנהלות זאת.
לאחר זה אחה"צ/ערב (בעבודה) להכין 1-1.5 קג סלט ירקות עשיר שיש להכין מפריטים רבים ככל האפשר וכמובן גם לאכול אותו למשל סלט המורכב מ (מלפפון, עגבניה, בצל, פלפל חריף, צנון, חסה, כרוב, כוסברה אבוקדו כרפס (סלרי) וכד' - התיבלון עם קצת שמן זית, לימון, פלפל שחור, חואיג' מרק תימני ולפעמים קצת מלח) וליד זה טחינה מסומסום מלא ו/או יוגורט לא ממותק (ולעיתים עם תוספת גרנולה בכמות של 2 כפות). בערב/לילה כשמגיעים הביתה לאחר העבודה (כמובן חוזרים הביתה לא ברכב אלא בהליכה של כשעה) פנק את עצמך בצלחת מרק עוף תימני (הכולל בתוכו חתיכת עוף, תפו"א גזר, בצל וכוסברה) וחילבה וללא לחם וזהו מספיק. יהיה לך כיף וללא נקיפות מצפון.
בשר דגים ולחם/חלה (מקמח מלא) וכל מה שבא לך – לאכול בסעודת השבת בלבד.
אם למרות האמור לעיל החלטת לאכול לחם, שיהיה מקמח מלא. קדימה תהנה מהחיים.
דבר חשוב: ככל האפשר להיפטר מכלי הרכב ולפחות את החזרה הביתה מהעבודה לעשות בהליכה רגלית. למקום העבודה לעלות במדרגות במקום במעלית. וככל האפשר לעשות פעילות גופנית מתונה (אירובית)
למען הזהירות אדגיש כי אין באמור לעיל בכדי להוות תחליף לקבלת הדרכה מקצועית מבעל מקצוע (רופא/ה דיאטנית וכד').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקטוזגדי01/02/2013
האם הלקטוז ביוגורט ו/או באבקת חלבון יכל לעקב ספיגת חלבון?
בועז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקטוז - תגובה
דרורית סירקיס-גדרון02/02/2013ישנם מחקרים המראים כי צריכה גבוהה של חלבונים, ממקור צמחי או מהחי, יכולה להגביר את הפרשת הסידן בשתן, לא ידוע לי על מחקרים המראים על כך שלקטוז מעכב ספיגת חלבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריטכ01/02/2013
שלום לכם
אני בת 26 גובה 153 ס"מ ומשקל 60 קילוגרם.
אשמח לקבל דוגמאות לתפריט יומי רב חלבון לירידה במשקל וללא פגיעה במסת שריר.
אציין שאיני מבצעת הרבה פעילות גופנית...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט - תגובה
דרורית סירקיס-גדרון02/02/2013שלום לך! להתאמת תזונה עתירת חלבון בצורה מקצועית ונכונה חשוב שתיפני לדיאטנית
שתיצור את ההתאמה הנכונה תוך התייחסות לתוצאות בדיקות ומעקב בכדי לא לפגוע במערכות הגוף. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבים תזונתיים תורמים לפעילות מעייםרוביק29/01/2013
ד.נ.
האם אחוז גבוה של סיבים תזונתיים במזון מסוים הוא יתרון (מבחינה בריאותית) או חיסרון? אם יש בו גם יתרון וגם חסרון, האם היתרון עולה על החיסרון או להיפך?
בברכה, אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבים תזונתיים תורמים לפעילות מעיים - תגובה
דרורית סירקיס-גדרון01/02/2013מעבר לתרומה לפעילות מעיים, מסייעים לתחושת שובע, , סיבים בדרכם החוצה מהגוף סופחים שומנים וסוכרים. אך חשוב לציין כי במצבים מסוימים דוגמת שלשולים הם עלולים להוות בעייה . הסיבים עלולים להאיץ במידה רבה מידי את פעילות המעיים
כך שכל מצב או חולי לגופו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Bmiבעיה27/01/2013
שלום. אני בת 25 שוקלת 60 בגובה 1.67 וbmi 21.5
אני מבינה שזה תקין. אבל הייתי רוצה להבין משהו. קראתי ש20.1 זה לא תקין,האם בין 21.5 ל20.1 זה נחשב הבדל גדול? ואם לא אז מה זה אומר?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Bmi - תגובה
צחי כנען29/01/201318-25 נחשב תקין במיוחד אצל נשים צעירות כמוך :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקה נשר מאלט דל קלוריותרוביק26/01/2013
האם המשקה הנ"ל הוא זה הידוע כ"בירה שחורה" דיאט?
ועוד. רכיביו הם מים, לתת שעורה-גלוטן, לתת שעורה קלוי, כשות, פרוקטוז, CO2 וכן ממתיק:סוכרלוז. האם יש ברכיבים אלה חומר לא בריא כלשהו? ומה תפקיד הפרוקטוז במשקה זה? שבוע טוב. רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקה נשר מאלט דל קלוריות - תגובה
צחי כנען29/01/2013אין ברכיבים אלו בעיות בריאותיות מוכרות כלל פרט לממתיק סוכרלוז שיש עליו אי הסכמה לגבי בטיחותו. מבחינתי בצריכה של בקבוק ביום אין כל בעיה!
הפרקטוז הוא סוכר הפירות ותפקידו להמתיק יחד עם הסוכרלוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליפה של חציליםנתי23/01/2013
האם יש בקליפה של חצילים ערכים תזונתיים חשובים שבגללם כדאי להכין חצילים עם הקליפה? האם יש אותם ערכים תזונתיים בקליפה ובתוך החציל ואם כן באיזה יחס בין הקליפה למה שבתוך החצילים נמצאים אותם ערכים תזונתיים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליפה של חצילים - תגובה
צחי כנען23/01/2013בקליפת החצילים סיבים תזונתיים הקשורים בעיקר לפעולת מיים ותחושת שובע גבוהה.
בחציל עצמו סיבים אחרים, פחמימות וטעם משובח.
אם אינך אוהב את הקליפה אין סיבה "בראותנית, מיוחדת להתעקש לאכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת גרעינים שחורים עם הקליפהליאורה21/01/2013
לא פיצוח גרעינים אלא אכילת הגרעינים כולל הקליפה:
הכל התחיל אצלי מהידיעה שבמידה ואני עייף בנהיגה ואין לי אפשרות לעצור בצד ולנוח (לישון) כמו שאני נוהג לעשות בד"כ, אזי על מנת שלא להירדם ובעצם להתעורר אני לוקח משהו ללעוס (כגון פיתוחים) או לאכול תוך כדי נסיעה ואני לפתע מתעורר כמעט כמו חדש.
לאחרונה עשיתי לי מנהג לאכול את הגרעינים השחורים כולל הקליפה. התוצאה, לחיצה למשך זמן רב ודחיקת תחושת הרעב כך שלאחר מכן אני יכול להסתפק באכילת סלט ירקות עשיר מפריטים רבים יחסית (מלפפון, עגבניה, בצל, פלפל חריף, צנון, חסה, כרוב, כוסברה וכד'). מאחר ולעתים קרובות תוצר הלעיסה יוצא יבש למדי אני מתבל אותו ע"י תוספות גרעין דלעת (לבן) עם הקליפה ו/או חצי בוטן קלוי, ו/או חצי פקאן קלוי ממותק ו/או חצי פיסטוק ו/או חצי שקד קלוי וכד', מעין שימון/ריכוך התוצרת הלעוסה אשר מסייעת להשלמת הלעיסה ואח"כ גם מסייעת להקלת הבליעה. עם הזמן התפתחה אצלי תובנה שכביכול הקליפות הלעוסות מוסיפות סיבים לתזונה שלי, למעשה, הקליפות היחידות שאני משליך לפח הן רק של הפיסטוקים.
נראה לי שבעקבות פעילות זאת נפח הגוף הוקטן קמעה עד שמעירים לי על כך (אני מיתמם שרק נדמה להם ושזה רק הביגוד ולמעשה לא מספר את הסיבה).
אף נדמה לי שיש קצת הקלה בלחץ בבטן כאשר אני שורך את הנעליים בבקר.
האם נכון לפעול כך? האם יש סיכון האם זה לא בסדר והדבר עשוי להזיק? האם קליפות הלעוסות משמשות כמקור לסיבים תזונתיים? מה ערך הקלורי של קליפות הגרעינים? ולחילופין מה ערך הקלורי של גרעינים כולל הקליפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אין תגובה לשאלה?
ליאורה30/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרורית וצחי, האם אתם רבים בינכם מי
ליאורה31/01/2013האם אתם רבים בינכם מי יענה על השאלה? או שאתם מקיימים דיון מעמיק ומאריך זמן? מתי התשובה לשאלה לגבי הגרעינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קקאואלעד19/01/2013
1.אם אני מוסיף קקאו לחלב אז הקקאו מוריד את ספיגת הסידן?
ואם כן בכמה אחוז?כי סך הכל קקאו זה דבר בריא,ואם מוסיפים אותו לדייסה שהבסיס שלה הוא חלב אז הוא משדרג את הדייסה,אך מצד שני הוא יכול להוריד את ספיגת הסידן?
2.קינמון יש לשים לקראת סוף הדייסה או בהתחלה?האם החום הורס את ערכו התזונתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קקאו - תגובה
צחי כנען20/01/2013כנראה לקקאו יש השפעה על ספיגת הסידן אך זניחה , 5-10% בלבד.
לא ממליץ להימנע בכלל מהדייסה אם התנאי הוא הקקאו (וברור שיותר טוב משוקולית למיניו).
חימום אינו "הורס" את אפקט האנטיאוקסידנטי של הקקאו או משפיע על הסידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתיקים והשפעתםרוביק19/01/2013
שלום למומחי התזונה,
שמעתי שממתיקים מלאכותיים מגרים את הלבלב להפריש אינסולין. אבל לא ברורה לי משמעות הדבר. האם זה אומר כי (בעברית פשוטה) הם גורמים נזק (תזונתי/בריאותי/מטבולי), ולכן כדאי להימנע מהם? ואם כך, מה החלופה להמתקת תה או קפה, כאשר אני נמנע מהמתקה בסוכר, אך לא יכול לוותר על המתקה?
אודה על תשובתכם. שבת שלום. לאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתיקים והשפעתם - תגובה
צחי כנען20/01/2013אינני מכיר עבודת מחקר שהראתה תגובה אינסולינמית לממתיקים ללא קלוריות כמו סוכרלוז, סולפאםK...בניגוד לממתקים על בסיס אלכוהול כמו מלטיטול, סורביטול וכו' שאכן משפיעים אך באופן חלש יותר לעומת הסוכר הלבן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת ממתיקים נטולי קלוריות
אלי20/01/2013שלום לדיאטן הקליני,
האנדוקרינולוג טוען שגם ממתיקים נטולי קלוריות, כסוכרלוז, מגרים את הלבלב להפריש אינסולין. מה, לדעתך, ניתן לעשות בנסיבות אלה? בברכה, לאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSGLT, GLP, GIP
אלי21/01/2013צחי שלום רב,
המאמר שצירפת בעייתי בשני היבטים:
1. המונחים העיקריים בו מפורטים ללא שום הגדרה, וממילא אינם ברורים לקורא המצוי, גם אם הוא משכיל.
2. הוא מבוסס על 10 נבדקים בלבד.
מה זה בשפה פשוטה (עברית או אנגלית), שקורא משכיל יכול להבין,
"SGLT1 stimulates GLP-1 and GIP..."
כמו כן, האם קיימים מאמרים דומים המבוססים על מספר משמעותי של נבדקים?
אודה על תשובתך ל-2 השאלות. בברכה, לאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSGLT, GLP, GIP - תגובה
צחי כנען21/01/2013תשובותיי מבוססות על תוצאות מחקרים עדכניים. קבל אותם כפי שהם אם שאלת אותי :)
אין באמת צורך שתיכנס לעולם המדעי אם אינך מעוניין / קרוב לוודאי שאינך מצוי בהגדרות הרפואיות המיקצועיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקודה העובדתית
אלי21/01/2013צחי ערב טוב,
אתה צודק - אינני מתמצא בהגדרות הרפואיות, וזאת משום שמומחיותי איננה בתחום התזונה. בדיוק מסיבה זו לא הבינותי את פשר ההוכחה במאמר שציינת. כמי שמכבד אותך כאיש מקצוע, לעניות דעתי מותר לי לצפות שגם אתה תכבד אותי כגולש הדיוט, שהוא גם במקרה איש בא בימים. בסך הכל מנסה אני להבין את תשובתך לגופו של עניין, על רקע שאלתי. וכי כיצד מצפה אתה שאבין פשר משפט האומר שקוטרנספורטר של גלוקוז נתרני מעורר הורמון אנטי היפרגליצמי ופוליפפטיד אינסולינוטרופיק תלוי-גלוקוז, הנשמע לי כמו סינית? מאוד אעריך אם לפחות תואיל לציין עובדתית, בשפה פשוטה, את הנקודה העיקרית במשפט הנ"ל, וכמובן מוותר אני מראש על הסברים מלומדים. בכל הכבוד, לאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקודה העובדתית - תגובה
צחי כנען21/01/2013אכן אתה צודק לא הייתי צריך להפנותך למראה מקום אלא להדגיש שוב את משפטי הראשון בתשובה קודמת
ואני מצטט עצמי מתשובתי קודם:
אינני מכיר עבודת מחקר שהראתה תגובה אינסולינמית לממתיקים ללא קלוריות כמו סוכרלוז, סולפאםK...בניגוד לממתקים על בסיס אלכוהול כמו מלטיטול, סורביטול וכו' שאכן משפיעים אך באופן חלש יותר לעומת הסוכר הלבן.
קרי הרופא טועה באומרו שממתיק סוכרלוז משפיע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה יכול להתיעץ עם אנדוקרינולוג אחר
בני02/03/2013בשביל לברר את הסוגיה הזאת.
אבל רק שתדע שאנדוקרינולוגיה מתעסקת בהורמונים.
ואנדוקרינולוג מבין בהם יותר מהתזונאי הכי קליני שיכול ליהיה.
אז אם אנדוקרינולוג אמר לך את זה, אז יש לזה משקל רב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאריך תפוגה של בשרשלי17/01/2013
שלום, כמה זמן אחרי שפג תוקף תאריך תפוגה אפשר לאכול בשר אם הוא נשמר במקפיא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאריך תפוגה של בשר - תגובה
צחי כנען17/01/2013תאריך התפוגה לבשר קפוא נקבע כבר לפי מצבו הקפוא
אם קנית טרי והקפאת אז תשובתי רשומה למעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)