פורום תזונה נכונה - ירידה במשקל - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השמנה בעקבות נטילת אלטרול
    שולה
    17/02/2012

שלום ,
    בעקבות התקפי מגרנות וכאבי ראש כרוניים , אני נוטלת אלטרול מזה כשנתיים.
    התחלתי במינון של 10 מ"ג ( אלטרולט ) וכיום אני נוטלת מינון של 25 מ"ג ביום.
    במהלך השנתיים עליתי כ-5 ק"ג ואני לא מצליחה לרדת במשקל על אף שצריכת הקלוריות היומית שלי אינה עולה כל 1200 קלוריות. ( משקלי 74 ק"ג והגובה 162 ס"מ ).
    ידוע לי שאחת מתופעות הלוואי של האלטרול היא עלייה במשקל עקב פגיעה בחילוף החומרים.
    האם לאחר הפסקת התרופה , חילוף החומרים שלי "יתאושש" ויחזור לקדמותו ? האם יש דרך לשפר את חילוף החומרים , מלבד פעילות גופנית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• השמנה בעקבות נטילת אלטרול - תגובה

לימור בן חיים
    19/02/2012

שולה שלום. מכיוון שמדובר בתופעת לוואי של תרופה הסמכות המקצועית לענות על שאלה זו היא הרופא שרשם לך את התרופה. יש הגיון בכך שאם גרמה להשמנה הרי שהפסקה של הטיפול יכולה לעזור לך לרדת אך לא במטה קסם. יתכן שאז הנסיונות שלך לרדת יצליחו. זה יקח זמן אבל אפשרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות ונפיחות בבטן-זקוקה לעזרה
    מטיילת
    13/02/2012

שלום!
    אני בת 21, שוקלת 77 ק"ג וגובה 1.72.

כל חיי הייתי ילדה שרוך- הרזה והגבוהה בכיתה.
    עד שסיימתי ביה"ס- ואז כמו רבות מבנות ישראל, הלכתי לצבא והתחלתי לעלות קלוגרמים, אני מאמינה שזה לא בגלל המזון עצמו כי בשרות שלי הייתי מורה חיילת, ודאגתי בעצמי לארוחות והקפדתי על מזון בריא.
    במהלך השירות, הייתה לי תקופה ממש קשה שהשפיעה עלי נפשית. וברמה הבריאותית- התחילו לי גזים, ונפיחות מתמדת בבטן, וכאבים ולחצים, ועצירות מתמדת. כמובן גם עליתי במשקל.
    התחלתי להקפיד הרבה יותר על בריאות (למרות שגם עד אז הקפדתי , אני באה ממשפחה שאוכלים רק מאכלים בריאים: הרבה סלטים, רק לחם מלא\ כוסמין,, אין טיגון. וכ"ו..)
    התחלתי לספור קלוריות (עד אז בכלל לא דעתי מה זה וכמה מותר לאדם להכניס לפה- לא הייתה ל שום שום מודעת לזה .. ממש הייתי בורה בכל הנושא) לקרוא על תזונה בריאה ולנסות לרדת במשקל , אבל כלום לא עזר.
    הלכתי לדיאטניות ואכלתי לפי התפריטים שלהן, הלכתי לרפואה אלטרנטיבית, והם אמרו לי שזה לחץ ושאני מחזיקה דברים בבטן, והביאו לי אימונים לעשות ,טיפות ותרגילים, עשיתי הכל!! אני כבר שנתיים בהתעסקות הזאת, וחוץ מלהמשיך לעלות במשקל כלום כלום לא עוזר!
    התפריט שלי מורכב מהרבה ירקות, 2 פירות ביום, חלבונים, דגים, או קצת מוצרי חלב (ביו, עזים)
    אין לחם חוץ מבספשים- וגם אז רק מחיטה מלאה ובמתינות, ואם אוכלים פחמימה אז זה אורז או משהו כזה.
    אני כבר ממש מיואשת כי אני לא רואה שום אור בקצה המערה, עשיתי ספורט , קראתי הקפדתי ואין תוצאות!
    עכשיו נסעתי למזרח- גם לנוח נפשית ובתקווה שאמצע פה מרגוע וזה יעזור לי לשחרר את בעית העצירות הזאת (היא פשוט ממש מפריעה לי בתפקוד היומיומי- אני קבוע עם עצירות וכאבי בטן..)
    אמרו לי שיכול להיות שזה נובע מוצרי חלב- אבל עכשיו אני במזרח ואני שומרת כשרות- אז אני נמצאת במקום שהתפריט הוא בעיקר ירקות וקצת פירות ודגים.
    חוץ מקפה בלי סוכר על הבוקר אין כלום- אבל המצב עכשיו ניהיה אפילו עוד יותר גרוע, ואני כבר לא יכולה עם העצירות הזאת- האם ידוע לכם מה אני יכולה לעשות??? איזשהו מאכל משלשל או מרגיע או תרופה? אני נמצאת בעיר גדולה, אז גם שם של תרופה יעזור לי.
    אני ממש נואשת!אשמח לכל פיסת מידע או המלצה
    המון המון תודה!

הוספת תגובה

• עצירות ונפיחות בבטן-זקוקה לעזרה - תגובה

לימור בן חיים
    19/02/2012

ברמה של עזרה ראשונית דחופה תמיד אפשר להשתמש בלקסדין. לגבי דברים אחרים לנסות להשרות 5-6 שזיפים למשך הלילה ולאכול ולשתות אותם למחרת . כמו כן להקפיד על שתייה. אני בכלל קצת מודאגת ממה שאת מספרת ומקווה שתטפלי בזה באופן מסודר. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוגורט להפחתת כולסטרול
    סיגל
    13/02/2012

שלום רב
    האם אין חשש מפגיעה בספיגת ויטמינים ומינרלים חיוניים עקב שימוש ביוגורט להורדת כולסטרול,המכיל כמות גבוהה של פיטוסטרולים.מדובר בויטמינים שנעזרים בכולסטרול לצורך ספיגתם

לקביעת תור
    סגירה
    יוגורט להפחתת כולסטרול

הוספת תגובה

• יוגורט להפחתת כולסטרול - תגובה

נטע קורן
    14/02/2012

היי סיגל, מכיוון שפעולת הפיטוסטרולים מביאה לירידה בספיגת הכולסטרול במעיים היא עלולה לגרום להפרעה בספיגתם של רכיבים תזונתיים ממשפחת הקרוטנואידים (בעיקר ?-קרוטן). אולם, גם במחקרים המעטים בהם כן נצפתה ירידה ברמת ה- ?-קרוטן, הייתה זו ירידה קטנה וללא משמעות קלינית. בנוסף, מחקרים על פיטוסטרולים לא הראו ירידה ברמת ויטמינים מסיסי שומן נוספים. בכל אופן, ההקפדה על צריכה מומלצת של פירות וירקות (המכילים קרוטנואידים) חשובה לאנשים הצורכים דנכול באופן קבוע, והמלצה זו כלולה גם בהנחיות העדכניות לתזונה נכונה. צריכה של בקבוק דנכול אחד ליום הינה בטוחה לשימוש, וכמובן שחשוב לציין כי דנכול הנו מוצר מזון ולא תרופה. בברכה, נטע קורן, דיאטנית קלינית, צוות דנכול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול גבוה לטבעוני.מה זה דנכול ?

יאיר
    24/02/2012

שלום--חברים מספרים שיש חמרים יקרים ששמם פיטוסטרולים שמורידים רק במעט את הכולסטרול הרע --ושאינם תחליף לסטטינים כטיפול להורדת כולסטרול כללי ורע גבוהים -- ומה לדעתך ? האם אין באמת משהו טבעי להורדתם ? אחי הנו טבעוני מוחלט--אכילתו נבונה ומאוזנת.והכולסטרולים הרעים שלו בשמים -רק הטוב נמוך. והוא מתעמל הרבה. רק הסטטין עוזר-אבל יש לו כאבי שרירים. מה לעשות ?ומה זה דנכול ? תודה יאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול גבוה לטבעוני. מה זה דנכול

ענת דגן
    26/02/2012

שלום יאיר, דנכול הינו משקה יוגורט להורדת כולסטרולLDL בדם ("הכולסטרול הרע"). דנכול מכיל 1.6 גר' פיטוסטרולים ממקור צמחי שהוכחו מחקרית כיעילים בהורדת כולסטרול LDL בדם. ציינת שאחיך הוא טבעוני ולכן דנכול אינו מתאים לו. בברכה, ענת דגן, דיאטנית קלינית, צוות דנכול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל המלצות לגביי תזונה נכונה
    אוריאון
    11/02/2012

שלום לכם,
    בן 28
    יש לי בטן קצת רגישה ,זה לא היה ככה רק בשנים האחרונות זה התחיל להתגבש.
    רגישה בהקשר של בעיות ביציאות וגזים כמעט ממרבית המאכלים שאני דיי רגיל אליהם ואוכל אותם לרוב פתאום הבטן שלי משום מה מסווגת אותם כבעייתיים עבורי .

אני יודע שזה אינדיבואלי אך הייתי שמח לקבל מכם כמה המלצות לסוגי מאכלים שיכולים לחזק את הבטן לשמור על יציאות תקינות ולא שילשולים או דברים כאלה וכן סוגי מאכלים שימנעו גזים כמה שפחות. (ממה להמנע ומה יותר טוב בשביל למנוע את הבעיות הנ"ל)

אני יודע שזה על רגל אחת לא מצפה לפתרון קסם אבל ככה בתור התחלה אשמח לשמוע קצת,

תודה ושבת שלום

הוספת תגובה

• אשמח לקבל המלצות לגביי תזונה נכונה - תגובה

לימור בן חיים
    19/02/2012

באופן כללי מאוד מסכימה עם הכלל שלך להקשיב לגוף ולי זה ללכת.
    מבחינה תזונתית ירקות פירות טריים ודגנים מלאים העשירים בסיבים יכולים בצריכה גבוהה להגביר תנועתיות מעיים ושלשולים ולכן יש לצרוך אותם במתינות ולפזר במשך היום. ירקות מבושלים,יוגורט, קוואקר יכולים לעזור כמובן הכל במסגרת של ארוחות מסודרות מפוזרות במשך היום. בכל מקרה כדאי להתייעץ עם דיאטנית . השילוב בין הנסיון שלך לגבי התזונה יחד עם הידע המקצועי יועיל מאוד לגבש תפרט אישי מתאים. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיץ ירוק ועוד
    עלי מרווה
    07/02/2012

שלום רב,

1.האם מיץ ירוק ( לא קנוי) שאני מכינה בעצמי בריא במובן זה שהוא יכול להחליף תכשירי ויטמינים ?
    2. מהם המרכיבים (ירקות או פירות) המועדפים להכנת מיץ ירוק ( או כל מיץ טבעי אחר ) שהם הבריאים והחיוניים ביותר לגוף ?
    איך ניתן לקבל ויטמין A באמצעות צמחים ? אני שואלת מכיוון שלאחרונה החלטתי עקב משקל יתר ,כולסטרול גבוה ( המאוזן ע"י סימבקור) ודלקות כרוניות בעור לשנות את אורח חיי לכיוון של טבעונות /צמחונות , הורדתי לחלוטין מהתפריט את החלב ואני ממעטת באכילת מוצרי חלב , ביצים ובשר?
    3. האם מומלץ לי לשתות מיץ עשב ירוק ? מהו המינון היומי ? ( אני בת 63)

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מיץ ירוק ועוד

הוספת תגובה

• תיקון בשאלה

עלי מרווה
    07/02/2012

בשאלה האחרונה התכוונתי לשאול על עשב חיטה ולא כפי שנכתב.
    שוב תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיץ ירוק ועוד - תגובה

לימור בן חיים
    19/02/2012

כל מיץ סחוט מירקות טריים הינו בעל ערכים תזונתיים.
    מיץ ירוק עשיר בכלורופיל וכן במינרלים שונים, אך אינו מכיל את כל הויטמינים והמינרלים כמו מולטיויטמין. מנה יומית של כוס בהחלט מומלצת מכל סוג של ירק טרי.
    ביטא קרוטן שהינו מקור צמחי ליצור ויטמין A מצוי בירקות ירוקים וכתומים כמו כן ויטמין A מצוי גם בביצים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות ביציאה
    רועי
    05/02/2012

שלום מזה זמן מה כבר די ממושך שיש לי בעיות ביציאה , איני זוכר אף פעם שהיו לי בעיות כאלה...
    בן 21 בריאותי תקינה ולפני יותר משנה התחלתי להתאמן ,עם האימונים בא גם תפריט מאוד עתיר בקלוריות וסיבים תזונתיים כיוון שהלחם אותו אני אוכל הוא מחיטה טרום נבוטה .
    מספר הארוחות היום נע סביב ה-4-6 ארוחות מוצקות ולעמים מתווסף גם תוסף מזון (אבקת גיינר שמה המשלבת ריכוז גבוהה של פחמימה וגם חלבון).

הבעיה שלי היא שכל פעם שאני נכנס לשירותים לוקח לי המון זמן והצואה (מצטער מראש על התיאורים) יוצאת בצורה שלשול\עיסה כזאת לפעמים לוקח לזה זמן לצאת וכאילו יש עצירות אבל אם אני מחכה זמן מה זה ממשיך ..כמו כן אני מבזבז המון נייר ומגבונים על זה ואני מוצא את עצמי לא מפסיק לנגב דבר שמאוד מטריד . אני כבר מפחד ללכת לשירותים בשיא הכנות ואיני יודע מה לעשות אני חושש שהדבר נובע מסיבים תזונתיים כי כאשר הייתי אוכל קוואקר לא מבושל זה היה קורה לי בעצימות גבוהה יותר .. בנוסף פניתי לגסטרו והוא נתן לי "קונסיל" אך זה עשה את אותה הפעולה של הקוואקר .. איני יודע מה לעשות אם יש בידכם מידע אשמח לקבל תשובה ..! בתודה מראש !

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות ביציאה

הוספת תגובה

• בעיות ביציאה - תגובה

צחי כנען
    06/02/2012

אם הבנתי נכון....היציאה שלך רכה מאוד (אחרי שאתה מחכה מספיק זמן).
    כנראה שהתוצאה היא כמות סיבים גדולה ,אולי גדולה מדי
    תפסיק את הסיבים שהגסטרו נתן ותפחית לשבוע כמות הפירות, ירקות ותעבור ללחם לבן (!) ותבדוק את ההשפעה. במידה ויש שיפור כנראה הסיבה היא כמות סיבים גדולה מדי .
    מחכה לעידכון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ...אעדכן

רועי
    06/02/2012

כן הבנת נכון אנסה להוריד לגמרי את הלחם מחיטה טרום נבוטה ואעבור ללבן אעדכן בהמשך תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון

רועי
    24/02/2012

שלום לך ד"ר האמת שהורדת הסיבים עזרה מאוד עם כי מדי פעם עוד יש קצת בעיות הבנתי שמתחים רגשיים גם משפיעים ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון - תגובה

צחי כנען
    26/02/2012

אכן יש קשר בין מצב הריגשי לחוסר נעימות במערכת העיכול...ראה לפני מבחן חשוב / אירוע מיוחד וכו'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רותי ש.
    30/01/2012

כמה קלוריות יש באגוזי ברזיל בגודל בינוני ? והאם הם בריאים יותר מאגוזים רגילים ? כמה מותר לצרוך (כדי לשלב )ביום למי ששומרת על דיאטה של 1200 קלוריות
    תודה ויום טוב.........

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

לימור בן חיים
    07/02/2012

בין 90 ל- 100 קלוריות ל-3 יחידות. זו ההמלצה למנה . הם עשירים בסלניום נוגד חמצון חזק ולכן בהחלט מומלץ לשלב בתפריט מאוזן. לכל אגוז יש את היתרונות התזונתיים שלו ולכן מומלץ לשלב ולגוון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רותי ש.
    30/01/2012

כמה קלוריות יש בכפית של שוקולית של עלית ? אני שותה על בסיס מים ללא חלב. תודה מראש.........

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

לימור בן חיים
    07/02/2012

כ- 10 קלוריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספי מזון וסטטינים
    עלי מרווה
    29/01/2012

שלום רב,
    1. אילו תוספי מזון או ויטמינים אינם מומלצים למי שנוטל בקביעות סימבקור לאיזון רמת הכולסטרול?
    2. ישנו בשוק מגוון רחב של תכשירי מולטי ויטמינים של חברות שונות.
    איך אפשר לדעת איזה מולטי ויטמין הוא באמת איכותי מבחינת המרכיבים שבו ? אני שואלת מכיוון שראיתי באחד התכשירים שמוסיפים למשל צבעי מאכל?! אני מתלבטת איזה תכשיר לקנות מתוך המגוון . אני מעוניינת שיהיו בו כל מה שהגוף זקוק לו מבחינת מינונים נכונים של ויטמינים ומינרלים לאדם מבוגר ( 60+).

תודה מראש .

לקביעת תור
    סגירה
    תוספי מזון וסטטינים

הוספת תגובה

• תוספי מזון וסטטינים - תגובה

לימור בן חיים
    07/02/2012

לא ידוע לי על תוספי תזונה שאינם מומלצים עם נטילת סטטינים. ידוע לגבי אשכולית ופומלית אל בעתיות .
    לגבי מולטי ויטמין. בהגדרה הם מספקים מגוון של ויטמינים ומינרלים במינונים משלימים. רובם זהים מאוד בהרכבם. מומלץ לקנות מחברה שהינה אמינה וידועה בתחום זה ובעלת כל תקני האיכות הנדרשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה עשירה בסיבים
    הילה
    25/01/2012

שלום,
    אני רוצה לברר לגבי אוכל עשיר בסיבים בגלל ורטיקוליטיס.
    קיבלתי מהדיאטנית תפריט. עם ארוחת הבוקר והערב זה בסדר אבל הסתבכתי
    עם ארוחת הצהריים. איפה אני יכולה למצוא מתכונים עם בשר עוף ודגים שאני אוכל להכין? האם יש ספר בישול שאתם מכירים שיוכל לעזור לי? אודה לתשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה עשירה בסיבים

הוספת תגובה

• תזונה עשירה בסיבים - תגובה

לימור בן חיים
    27/01/2012

סיבים תזונתיים מצויים רק במזונות צמחיים כמו ירקות, פירות, קטניות, דגנים מלאים וזרעים ואינם מצויים כלל בבשר בקר עוף ודגים. ולכן כדילהעשיר את התפריט של ארוחת צהריים בסיבים את יכולה לשלב תבשילי ירקות, סלטים, ירקות טריים וכתוספת לאכול בורגול, קוסקוס מלא, כומסת , אורז מלא וכדומה. אפשר להוסיף קוואקר למרק, לקציצות ולפשטידות וכן אפילו לסלט כדרך נוספת להעשיר את הארוחה בסיבים. לגבי מתכונים הם קיימים בשפע באינטרנט חפשי מתכונים לירקות ודגנים מלאים. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטול
    אלעד
    25/01/2012

לחברתי נאמר בגלל שיש לה קריסטלים בשתן להפסיק לשתות קפה ולהמירו בנטול קפאין..
    האם הקפה נטול קפאין יותר טוב מהקפה הרגיל?
    מה ההבדלים ביניהם?

לקביעת תור
    סגירה
    נטול

הוספת תגובה

• נטול - תגובה

לימור בן חיים
    27/01/2012

הגורם ליצירת אותם קריסטלים אינו הקפאין אלא מרכיב צמחי הקרוי אוקסלטים. הוא מצוי בירקות פירות קטניות ודגנים שונים ואינו תלוי בקפאין. כך שההמלצה להימנעות תקפםה גם על נטל קפאין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סילאן ועוד
    רוביק
    20/01/2012

שלום למומחה,
    האם המתקת תה ,או משקאות אחרים, בסילאן או בדבש או במזון מלכות יכולה לעודד התפתחות סכרת בקרב מי שרמת הגלוקוז בדמו /בדמה מתקרבת לגבול המותר (100-90 בצום)? תודה מראש. רותי

לקביעת תור
    סגירה
    סילאן ועוד

הוספת תגובה

• סילאן - תזכורת

רוביק
    25/01/2012

שלום,
    האם שאלתי מ-20.1.12 נפלה בין הכיסאות? רותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סילאן ועוד - תגובה

לימור בן חיים
    27/01/2012

רותי שלום.
    סילאן , דבש, סוכר כולם פחמימות פשוטות (סוכרים) ולכן השפעתם על רמות הסוכר כמעט זהה. בצריכה מתונה במסגרת תזונה מאוזנת תוך שמירה על משקל איני חושבת שמנה קטנה גורמת לסוכרת, יחד עם זאת י ש המלצה להפחית בצריכה של סוכרים מכל סוג גם דבש וסילאן בתפריט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצחי/ לימור דיאטת השמנה, מתסוכלת
    רינת
    16/01/2012

ירדתי במשקל בתוך שנה משו כמו 60 קילו לבד ובלי ספורט, אני בת 24 גובה 1.58 כיום שוקלת 54 אני מגיל 14 בדיאטות וכל הזמן עולה ויורדת במשקל ירידה דרסטית ועלייה מהירה של משו כמו אחרי שנה וחצי שירדתי את כל הכמות הפעם זו הפעם הרביעית, הדיאטה נעשתה בהתחלה באופן סביר עם אוכל ובשלב מסוים הפסקתי לאכול לאחר שנה הגעתי למצב של התקפי רעב והחלטתי שאני רוצה עזרה לפני שיהיה מאוחר וכבר חודש שאני הולכת אחת לשבוע לדיאטנית להפרעות אכילה על מנת שלא אשמין את הכל חזרה כבר בשבוע הראשון עם התפריט שנתנה לי העלתי 5 קילו במשקל התחלתי עם 48 והגעתי ל53 התפריט שהיא נתנה לי כלל 6 ארוחות ביום שהם (רוצה להזכיר שלפני התפריט הייתי חיה על ארטיקי קרח משו כמו 10 ליום לא דיאטטיים וכמעט ולא יוצאת בקיבה שבועיים, לאחר התפריט שנתנה לי התחלתי לצאת בקיבה רק לאחר שבוע של כל כמות האוכל הזאת והייתי שותה כוס שתיה חמה אחת או פעמיים ביום) : ארוחה 1 : 2 פרוסות לחם לבן אחיד + כף גדושה של גבינה או קוט"ג 5% / כף טחינה/כף חומוס+ירק+כוס חלב וכוס מים ארוחה 2: 2 פרוסות לחם לבן אחיד + כף שטוחה של גבינה או קוט"ג 5% / כף טחינה/כף חומוס+ירק+פרי וכוס מים ארוחה 3: 6 כפות שטוחות (מבושלות) של קוסקוס/ מקרוני/פסטה/אורז+ 1 שניצל/ 2 שוקי עוף/ 1 חזה עוף/ 2 קציצות בשר/ 2 כדורי פלאפל+ 2 ירקות+כוס מים ארוחה 4: כוס ברנפלקס חד פעמית+ כוס חלב+ כוס מים+פרי ארוחה 5: 2 פרוסות לחם לבן+ ביצה קשה/ טונה קופסה אישית קטנה של 50 ג' סחוטה היטב מהשמן+ כף שטוחה של גבינה או קוט"ג 5% / כף טחינה/כף חומוס+ 2 ירקות+ כוס מים ארוחה 6: כוס ברנפלקס חד פעמי + יוגורט 3%+ כוס מים בשבוע עם התפריט הנ"ל העלתי 5 קילו הייתי בלחץ היסטרי והיא הסבירה לי שזה נוזלים ושריר וגם זה שלא יצאתי בקיבה העלה אותי בכזאת כמות. לאחר שבועיים של הקפדה בתפריט הנ"ל נשארתי על אותו משקל והדיאטנית החליטה להוסיף לי עוד 2 פרוסות לחם לבן אחיד+ כף גדושה של שוקולד/ ריבה/ דבש ולכל הארוחות שיש כף שטוחה של קוטג/גבינה/חומוס/טחינה הוסיפה לכף גדושה לאחר העלאת כמות האוכל בתפריט ירדתי חצי קילו בשבוע היא רצתה להוסיף לי עוד לכמות ואמרתי לה שתתן לי עוד שבוע להיות בטוחה ואז להוסיף ואתמול שהייתי אצלה העלתי במשקל קילו ו300 גר' היא אומרת שאני חייבת לעלות במשקל על מנת שאני יוכל לשמור עליו לכל החיים למרות שהbmi שלי תקין בגלל הכמות הגדולה של ההורדה במשקל ואי קבלת המחזור כבר 4 חודשים היא אומרת שאני צריכה את זה שהגעתי אליה היא אמרה לקבוע משקל יעד והגענו ביחד ל60 קילו למרות שהמשקל הזה מלחיץ אותי בטירוף ואני עדיין לא מבינה איך עם אותו תפריט ירדתי חצי קילו ואחרי שבוע עליתי קילו ו300 גר' זה הגיוני מה עובר על הגוף שלי והאם זה ימשך ככה שפתאום ארד ואז העלה עם אותו תפריט למרות התוספת אך עם התוספת ירדתי ופתאום עליתי אני בחרדה גדולה מאוד אתה יכול לעזור לי? אני בחרדה ומתוסכלת כי אני מרגישה שהשמנתי ממש

הוספת תגובה

• המשך הודעה

רינת
    16/01/2012

למרות העליה במשקל הלחץ דם לא עולה הוא עומד על 85/55 דופק 45 וכן הדיאטנית אסרה עליה לעשות כל התאמצות כולל פעילות ספורטיבית? שאלתי היא האם כל זה הגיוני? למה אני צריכה לעלות כל כך הרבה במשקל והאם אקבל וסת לאחר העליה הזאת? בנוסף אשמח כמה קלוריות אני צורכת ביום כולל תוספת התפריט שציינתי קודם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצחי/ לימור דיאטת השמנה, מתסוכלת - תגובה

צחי כנען
    16/01/2012

הי, אין ספק שאת מרגישה ומתארת "צונאמי" ריגשי. תתני קרדיט למטפלת =הדיאטנית שלך.
    טיפול בהפרעות אכילה הוא מינימום ריצת מרתון עם עליות וירידות אך אם תתעקשי "להחלים" בסוף תרוויחי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צחי לא ענית לי

רינת
    22/01/2012

אני אשמח לחוות דעת נוספת אני באמת בסערת רגשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צחי לא ענית לי - תגובה

צחי כנען
    25/01/2012

לא אוכל במסגרת זו להעביר חווד באמת טובה יותר....גשי לדיאטנית נוספת...חווד שניה מקובלת מאוד בעולם הרפואה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ
    מיכלוש
    14/01/2012

אני רציתי לדעת אני שותה במשך היום 5 כוסות נס קפה נטול קפאין אבל אני שותה את זה עם ממתיק דייאט טיפ על בסיס סוכרלוז הנוזלי וחברה אמרה לי שזה גורם להשמנה אפילו אם זה ללא קלוריות והאם יש הבדל שהיא כן שותה RC דייאט ואפילו יותר מ-5 כוסות הרי גם שם יש ממתיק האם בRC זה לא גורם להשמנה או שזה אותה דבר לא משנה אם זה בשתייה דייאט או שאני שותה דדיא טייפ נוזלי בשתייה
    ולא לאמר לי תשובה שזה לא בריא זאת אני יודעת

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ

הוספת תגובה

• יעוץ - תגובה

צחי כנען
    15/01/2012

ממתיק סוכרלוז או ממתיקים אחרים ללא קלוריות אינם מכילים קלוריות ולכן גם אינם משמינים!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרלוז

עופר
    05/02/2012

בקריאה בנט הסוכרלוז ממש לא בריא האמנם?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרלוז - תגובה

צחי כנען
    06/02/2012

הדעות חלוקות אך בעיני בצריכה מוגבלת אין בעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צליאק
    אמיר
    13/01/2012

בני אובחן כצליאקי
    הייתי רוצה לדעת אילו מאכלים מרכזיים אסור לו לאכול?
    האם אוכל שומר כי קיים עד 20PPM מותר לו לאכול?

לקביעת תור
    סגירה
    צליאק

הוספת תגובה

• צליאק - תגובה

צחי כנען
    15/01/2012

באופן עקרוני כל מאכל המכיל (עד 20 PPM) חיטה, שיפון, שעורה ושיבולת שועל !
    עלייך לקבל הדרכה מדיאטנית המכירה היטב את התחום (לא כל אחת !)
    אם את חברת מכבי אשמח לעזור (סניף בני ברק)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה