מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממתין לתשובה בבקשהרמי01/09/2013
אדם אחד שיש לי אתו היכרות שטחית עמד מאחורי וכדיי שאני אבחין בו הוא דקר אותי דקירה קטנה עם קיסם שהחזיק בידו.
במיקרה הקיצוני במידה והיה בקיסם דם מהחניכיים האם אפשר להדבק באיידס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין מענה לשאלה שלי מישהו?
רמי02/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתין לתשובה בבקשה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר03/09/2013סיכוי אפסי להדבקה
גם אם היה דם הנגיף לא שורד עליו אחרי כמה דקות
כך שהסיכוי להדבקה כזו אפסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב מאודגון01/09/2013
שלום
רציתי לדעת אם איידס יכול לעבור דרך תחתון דק כאשר ההפרשות של הבחורה היו על הפין והיה חיכוך בין הפין לבין הפות כאשר אני אם תחתון דק והבחורה ללא בנוסף הבחורה הייתה במחזור וכל התחתון בחוץ לתחתון היה בהפרשות שלה אם הדם
בנוסף החדרתי אצבע לנרתיק הבחורה עמוק וכאשר הוצעתי את העצבא היו מלא הפרשות אם דם וניגבתי את ידי עליה כולל בפה שלה ועל השפתיים חזרתי אחרי דקה בערך ולאחר מכן היא נשקה אותי בשפתיים יש סיכויי שההפרשות שלה שהיו על השפתיים יכולים להעביר את הנגיף???
השמח לתשובה מאוד יעזור תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה שאחד מהמנהלים יענה
גון02/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אם בלעתי בטעות בלעתי את ההפרשות
גון02/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב מאוד - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר03/09/2013אין מצב להדבקה בסיטואציה שתיארת כל כך בפרטים - אין סכנת הדבקה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה .. עוד שאלה
גון03/09/2013גם אם היו הפרשות שלי מיתוך התחתון ושלה מחוץ לתחתון בכמוות לא מעטה
וגם אם ההפרשות מהנרתיך שעל שפתייה וסנטרה היו בכמות לא מעטה
אין סיכויי
אז אין צורך להיבדק???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטענו לי בבקשה
גון04/09/2013למה לא עונים לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביזיון הפורום הזה בושה
גון07/09/2013מה הסיבה שאתם לא עונים לשם מה הוקם הפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה .. עוד שאלה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/09/2013גם אז אין סיכוי להדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברצוני לשאולנעמה01/09/2013
היום מישהי עמדה מולי במשך כמה דקות והשתעלה ללא הפסקה. בטפשותי לא זזתי
משם. היא הייתה ממש קרובה לפרצוף שלי והשתעלה בלי סוף וכל הזמן שהיא השתעלה היא התיזה לעיניים שלי, לאף ולפה שהיה פתוח כי דיברתי בנייד. פתאום ראיתי שהיא משתעלת ויוצא לה דם על המפית וראיתי שהיא מאוד מקוררת. שאלתי היא כזאת מכיוון שהיא הייתה מאוד קרובה לפניי, השתעלה בלי הפסקה והיה לה גם דם אז מין הסתם בכל השיעול הזה היא ירקה דם, האם כך אפשר להידבק באיידס אם הרוק עם הדם חדר לעיני, לפי, לאף בכמות במשך הדקות הללו? אני בלחץ האם יש לי סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברצוני לשאול - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר03/09/2013אי אפשר להידבק ב HIV אבל אפשר להידבק בחיידקים, וירוסים או שחפת המדבקים בהעברה כזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששאחד01/09/2013
שלום !
בעבר שכבתי עם הרבה נערות ליווי...בחדירה תמיד עם קונדום שאף פעם לא נקרע
שמצצו לי הייתי בלי ... מעולם לא ירדתי להן...ומעולם לא חדרתי לתחת...כבר שבע שנים שאני לא הולך יותר לנערות ליווי...יש לי חשש מאוד גדול לעשות בדיקה !
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר03/09/2013מציעה שתתגבר על הפחד ותיגש להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכנות הדבקה מדריכה על מזרקיניב31/08/2013
במידה ונדקרתי ממחט של מזרק שהיה על הרצפה ברחוב.
מה ההתכנות שנדבקתי בנגיף ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכנות הדבקה מדריכה על מזרק - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר03/09/2013דקירה ממחט מוגדרת בסיכון משמעותי !!!
טיפול מונע במקרה כזה צריך להינתן תוך שעתיים !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי
יניב04/09/2013מדוע טיפול מונע נדרש טרם הוכח שהמחט היתה נגועה בנגיף ? במידה ולא נעשה שימוש במחט מספר דקות לפני הדקירה אזי הנגיף היה אמור להתחמצן באוויר ?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/09/2013נותנים טיפול מונע כשסיכויי ההדבקה גבוהים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמאיר31/08/2013
שלום,
הייתי היום בים עם ילדיי, כששחינו בים הבחנתי בשני קונדומים בבמים. בלענו מי ים. 1. האם נגיף האיידס שורד במי ים?
2. האם ניתן להידבק כך באיידס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתם
מאיר03/09/2013אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/09/2013אי אפשר להידבק כך ב HIV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבור בבקשה עזרהלי31/08/2013
שלום דר׳ אני מבקש את עזרתך כי אני מאוד מוטרד וכבר ימים לא ישן ( וסליחה על הפירוט) .
היה לי סקס וגינלי עם בחורה עם שימוש בקונדום . אך היה גם נשיקות והיא ירדה לי ל 5( בלי קונדום) דקות ואני ירדתי לה לדקה אחת . ( לא היה דימום נראה לעיין לפחות )
אחרי 3 ימים יצאו לי בבית שחי 2 בלוטות ( כדורים קטנים ) קרובים לעור אך לא נראיים לעין כואבות מאוד בשני הצדדים , אך כעבור 3-4 ימים נעלמו . ואחרי שבוע שוב הופיעו עוד 2 . ( אני לא יודע אם זה לימפה או פוליקוליטיס או משהוא אחר וזה מדאיג אותי מאוד )
מאז ועד היום לא היה לי חום או הזעות לילה או שפעת . אך אחרי 34 יום יש לי שקד ימני מודלק ואני מת מפחד אני כבר לא מתפקד .
הבחורה טוענת שאין לה שום מחלה .
אשמח לעזרה תודה רבה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסיוני
עמית31/08/2013אין לך ממה לחשוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתסמינים
Bio31/08/2013התסמינים שלך אופיינים לחרדה, בד"כ בלוטות לימפה מופיעות במהלך חיינו מפעם לפעם, רק שאנחנו בחרדה אנחנו שמים לב אליהם.
מה שתיארת לא מתאים להדבקות באיידס והסיכוי שהיא נשאית אפסי.
תעשה בדיקה רק אם החרדה לא עוזבת, התוצאה שלך תהיה שלילית אני בטוח.
ועוד משהו- אל תגע בבלוטות הלימפה אם יש ! הן נורא רגישות וכמו שאמרתי מופיעות מידי פעם אצל כל אחד מהמון סיבות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לבדיקה
לי31/08/2013האם אפשר לעשות בדיקה מהירה אחרי 36 ימים ??
והאם ״ כדורים כואבים ״ אלההיו לימפה ? כי עכשיו יש לי כאב גרון ונפיחות .. תודה על הסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבור בבקשה עזרה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר03/09/2013אין כל דרך להרגע חוץ מביצוע בדיקת HIV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמיר30/08/2013
שלום ד"ר,
הלכתי היום ברחוב בת"א כשלפתע פגעו לי בפנים טיפות מים, מקור המים היה שטיחון אמבטיה שתלה אחד מדיירי הדירות הנ"ל. אני חושש שמא על השטיחון היו יכולים להיות שאריות זרע או דם שנשטפו עם המים וכך פגעו בי.האם יכולתי להידבק כך באיידס? האם זה חשש שווא וניתן להרגע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר03/09/2013אי אפשר להידבק ממגע טיפות מים על העור !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להירגעמבולבלי29/08/2013
בתאריך 13.8.13 הלכתי להיבדק בבית החולים רמב"ם בדיקת HIV
יצאתי שלילי .
כשקבלתי את הדף שמציין שהתוצאה היא שלילית היה כתוב שמי המלא ותעודת זהות מספר דגימה והכל תקין עד כאן .
כמו שכבר הזכרתי נלקח ממני הדם (הדגימה) בתאריך ה13.8.13 בדף היה רשום תאריך דגימה 14.8.13 .
מדוע היה רשום ה14.8.13 ולא 13.8.13 ? אני קבלתי את התוצאה יומיים אחרי שנלקח ממני הדם ב15.8.13 ובדף היה רשום שעת תוצאה ותאריך בדיקה שהוא ה14.8.13 שזה נשמע הגיוני שיום למחרת בדקו את הדם שלי.. אבל מדוע לא צוין שנלקח ממני בתאריך שנלקח ושוב ב13.8.13 .. אני חושב שפשוט כנראה הדם שלי הגיע למעבדה והם בדקו את הדם שלי בתאריך 14.8.13 כמו שמצוין בדף ואפילו מציינים שעת ביצוע ואני אמרתי לעצמי שכנראה מי שבדק עשה את הכל על אותו תאריך שהוא ה14.8.13 . האם יש לי ממה להילחץ ? רופאים נכבדים בבקשה תענו לי בבקשה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיף משהו לשאלה
מבולבלי29/08/2013או שיכול להיות שתאריך דגימה זה בכלל לא מצין מתי לקחו ממני דם ?
כי לפני שנה נבדקתי בבית חולים בילינסון ושם היה כתוב בדף תאריך לקיחה
אז כל בית חולים אני מתאר לעצמי שונה קצת כמו למשל התוצאה בבילינסון כתובה באנגלית שברמב"ם היא כתובה בעברית
תעשו לי סדר אני מבין שהרופאה הנכבדה מרמב"ם אז סביר שהיא מכירה את דף התוצאה . אם את יכולה ד"ר להרגיע אותי אני אשמח
אולי בכלל זה לא קשור למתי לקחו ממני את הדם, או אולי כן קשור וזה כמו שאני חושב שפשוט במעבדה עשו הכל על התאריך שבדקו את הדם שלי ה14.8.13
סדר בבקשה . תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה להירגע - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר03/09/2013אין לך מה להילחץ
הדגימה מופיעה על שמך ועם תעודת זהות שלך - זה שלך !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמאל'ה, תרגיעו אותי. שאלה לא שגרתיתשואלת27/08/2013
היי, זו עשויה להיות שאלה מוזרה (אני מאמינה), אך מקווה שתמצאו לנכון לקרוא אותה עד סופה ולהשיב לי עליה.
כהרגלי, כשאני נכנסת לחדרי שירותים ציבוריים אני עורכת טקס קצר ובו אני בין היתר עם המון נייר טואלט ובאמצעות הרגל מנקה את האסלה - דפנותיה הפנימיות והחיצוניות. כך גם עשיתי היום אלא שבטעות מעדתי ורגלי (שהייתה נעולה באולסטאר - נעליים שרובן עשויות בד) נטבלה במי האסלה.
ברור לי לחלוטין שממים לא ניתן להידבק בשום דבר, אלא שבמקרה הספציפי הזה מדובר בחדר שירותים חשוך (אין מנורה) שכבר ראיתי בו בעבר (מזל שיש בטלפונים החכמים פנס) "מראות קשים" - לרוב שתן אך לעיתים גם נוזלים שקשה לי להגדירם בוודאות ושאף גרמו לי לא אחת להתאפק שעות מרובות ולוותר על כניסה לשירותים.
יש לציין שכף רגלי שנרטבה מעט, לא ממש חתוכה או פצועה, אך ברגלי יש מעין קילופים של העור בעיקר בין האצבעות (כנראה סוג של פטריה או סתם יובש) כך שהעור מעט סדוק, ובנוסף לפני כ 3 ימים התפוצצה לי שלפוחית באותה רגל (כעת נותר מעין גלד ועור קשה) וכן באותו יום (יום א) היא אחת מאצבעותיי נפצעה במהלך קציצת ציפורניים.
אני בטיפשותי לא הסרתי נעליים ונשארתי איתן ורק לאחר כ20 דקות עלה בדעתי להיפטר מהנעל עד שתתייבש.
האם ניתן להידבק כך, בהנחה ששחו במי האסלה נוזלים שיש ביכולתם להעביר את נגיף ה HIV ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמאל'ה, תרגיעו אותי. שאלה לא שגרתית - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר03/09/2013אין מצב שנידבקת ממי השירותים
אפילו מגע של דם מודבק ב HIV ישירות על העור איננו מדבק !!!
כך סבודאי שמגע של מי שרותים על העור איננו מדבק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מבוהלת אנא עזרתכםנעמה27/08/2013
בשכונה שבה אני גרה יש נרקומנים...אחד מהם חנה ממש קרוב אלי את האוטו שבקושי יכולתי לעבור ואני התעכבתי בנתיים הוא נכנס לאוטו ואני בטוחה במיליון אחוז שהוא הזריק לעצמו ואז הוא יצא עם משהו ביד שנראה כמו מזרק והייתי בהלם מהסיטואציה ולא זזתי והרגשתי דקירה..שבאתי הביתה ראיתי נקודה אדומה מדממת בדיוק על וריד..עכשיו כנראה שהוא הזריק והוא רצה להעלים את המזרק אז הוא יצא ולא היה מקום לזוז וכנראה זה מה שקרה המחט דקרה אותי בדיוק על וריד. מה דעתך
בנושא האם עלי להיות בחשש? מה הסיכוי להידבק כך? האם אני אמורה לדאוג? נניח שמחט שהרגע הזריקו איתה דוקרת ויש נקודה אדומה ודם...והנקודה היא בדיוק על וריד מה הסיכוי להדבקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מבוהלת אנא עזרתכם - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר03/09/2013הסיפור קצת הזוי ....
לא סביר שנפגעת ממחט בדיוק בוריד
נראה לי שאת לחוצה סתם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איידסעמית26/08/2013
עשיתי הבוקר בדיקת איידס באיכילוב. בדיקה ראשונה הייתה לאחר דלושה שבועות ובדיקה שנייה לאחר חמישה שבועות הבוקר. האם תוצאה שלילית של הבדיקה הבוקר שנערכה חמישה שבועות מהארוע יכולה לשים סוף לארוע הספציפי הזה?
ידוע לי שצקופת החלון שבעה שבועות. עם זאת ידוע לי שהבדיקות מאד מהיימנות ומתקדמות. האם יכול להיות הבדל בין חמישה וחצי שבועות לשבעה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת איידס - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר03/09/2013אם שתי בדיקות שליליות כפי שתיארת, הסיכוי לבדיקה חיובית אחרי 7 שבועות הוא אפסי
מכל מקום, לפי הוראת היצרן אנחנו מקפידים על תוצאה סופית ואמינה אחרי 7 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות pepתומר26/08/2013
שלום פרופסור. ראיתי שכתבת במענה לשאלה כי יעילות טיפול פפ לאחר חשיפה הוא בערך חמישים אחוז. באתרים בארץ ןבעולם ראיתי כי מדובר בצמצום סעכון של שמונים אחוז. האם אתה מביא מידע עדכני? בנוסף אבקש לברר האם טיפול פפ (קומביויר וקלטרה) יעיל גם כשמדובר בנגיף עמיד. באתרים שונים כתוב כי הפפ לא יעיל במקרים אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרם קיבלתי תשובה
תומר11/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעילות pep - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`12/09/2013לא נערכו מספיק מחקרים מהימנים לקביעת יעילות PEP לכן אין לי כל יכולת לתת תשובה מדוייקת למעט ציטוט ממה שכבר נעשה ולגבי זאת ההערכה על סמך מה שהיה ידוע מקודם היא כי ההגנה ש PEP נותן היא לכל היותר להקטין הסיכוי להדבק כשהמספרים אינם "סגורים".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהגל22/08/2013
לפני כשבוע הייתי עם גבר. לא שכבתי איתו אלא רק הכנסתי את איבר מינו לפי כפעמיים בודדות, הוא לא גמר (הפחד שלי הוא מהטיפות של לפני הגמירה שאני לא זוכרת אם הרגשתי/בלעתי)
מה הסיכוי שנדבקתי באיידס במידה והוא נשא?
אשמח גם לדעת לאחר כמה זמן ואיפה עושים את בידקת הקומבו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`24/08/2013הסיכוי להדבקה זניח-לא קיים. אם את רוצה לבצע בדיקת קומבו-שבעה שבועות לאחר החשיפה והיא נעשית בכל המרכזים הרפואיים, בועד למלחמה באיידס ווגן במרפאות קופ"ח ששולחות אותן למרכזי הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריטה בפנים מילד האם יש סיכון להדבקנשא חדש21/08/2013
אני נשא חדש עומס נגיפי 0 נשרטתי על ידי ציפורני ילד קטן במצח האם יש חשש להידבקות שלו ממני? השריטה הורידה שכבת עור קטנה לא ידוע אם היה דם או לא בציפורני הילד אבל הייתה שריטה שנשראה כמה ימים עד שחלף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריטה בפנים מילד האם יש סיכון להדבק - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`24/08/2013סיכוי ממש זניח ולא ראוי לתשומת לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)