מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריאלין,טיקים וחיסון טטנוסהילה30/10/2009
ד"ר שלום רב,
בתי בת 7 וחצי ,לומדת בכיתה ב' החלה ליטול ריטלין 5 מ"ל בהתאם למשקל גופה 19 ק,ג. לפני שבועיים וחצי.
חל שיפור במצבה ותיפקודה(adhd) . הריטלין ניתן לפי התייעצות עם נוירולוג ילדים ופסיכיאטרית ילדים.
אתמול קיבלה חיסון טטנוס אחרי נטילת ריטאלין קודם לכן.
היום קמה עם חום נמוך,עייפות ונראו טיקים חדשים בזוית הפה. טיקים לא היו קודם לכן!
אני דואגת וחרדה!
האם יתכן שהטיקים הם משילוב השלושה,רק מהריטאלין?
מה לעשות? האם זה הפיך?
יש תרופות להורדת הטיקים?
מודה ומצפה לתשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תגובה לחיסון
ד``ר אבי שפירא01/11/2009חשוב שתפני בהקדם לרופא הילדים כדי שיבדוק אם יש קשר לחיסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשיית צרכיםבלה28/10/2009
שלום ,
יש לי ילדה בת 11 בקירוב והיא עושה את צרכיה {גדולים} במיכנסים ...את השתן היא עושה בשירותים אך את הגדולים היא עושה במיכנסיים ..הבעיה העיקרית הנוספת שהיא גם מורחת את זה על הקירות ...
עד לא מיזמן הייתי צריכה ליסחוב אותה בכוח להיתנקות אך קיום היא עושה זאות לבד בלי שאני יעיר לה על הריח .
יש לציין שרק בבית היא עושה זאות וזה לא קרה בשום מקום אחר וכמובן לא בבית הספר או שהיא מיתארחת אצל הסבתא.
היא לומדת בחינוך מיוחד לקויי למידה ובעיות ריגשיות .
השאלה שלי כאן האם פסיכיאטר יכול לעזור לה ?
היא מקבלת פעמיים בשבוע טיפול באומנות זו שנה רבעית יש היתקדמות מסויימת אך עדיין זה לא זה .
אני ישמח לתשובה במה יכול לעזור לה הפסיכיאטר בנידון אם ביכלל?
תודה רבה
בלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנקופרזיס
ד``ר אבי שפירא01/11/2009שלום רב
פסכיאטר בהחלט יכול לבצע איבחון מקיף, לשלול בעיות רפואיות ורגשיות ולהציע תכנית טיפולית מתאימה. בכל מקרה אחרי 4 שנים טיפול כדאי לעשות שינוי ולדעתי חוות דעת נוספת פסכיאטרית חשובה במקרה זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפונקסשני27/10/2009
האם היא שייכת לדור התרופות החדש, אני הבנתי שכן, אבל שמעתי דיעה שלא. אז מה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפונקס
ד``ר אבי שפירא01/11/2009לפונקס היא תרופה שנכנסה לשוק בדור הישן אולם בגלל הפגיעה בכדוריות הדם הלבנות הופסק השימוש בה בארה"ב והוכנסה שוב לשוק בשנים האחרונות. לדעתי מכאן נובע הבלבול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניה וסביבהשני27/10/2009
בהנחה שלסכיזופרניה יש מרכיב גניטי, מדוע אצל חלק היא פורצת ואצל אחרים היא רדומה, אלו גורמים חברתיים/משפחתיים יכולים לעורר את המחלה? ואיני מתכוונת לגורמים ביולוגיים כמו מחלה או סמים וכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת מליון הדולר
ד``ר אבי שפירא01/11/2009מדוע סכרת פורצת אצל אחד ולא אצל השני למרות מרכיב גנטי משמעותי ? כל התפרצות מחלה היא התולדה של תורשה וסביבה ולא ידוע מדוע פורצת מחלה אצל אחד ולא אצל השני. אגב תאומים זהים (מונוזיגטים) אם אחד חולה בסקיזופרניה רק ב 50% התאום השני יחלה בסקיזופרניה. כלומר המרכיב הגנטי הוא חשוב אך לא בלבדי. מצבים סביבתיים שיכולים לגרום להופעת מחלה הם רבים כגון טראומות שונות, התעללות במשפחה, תאונות, מלחמות, גרושין קשים בין הורים . לכל אדם ולכל ילד יש רגישות שונה ויכולת עמידה שונה למצבי דחק (סטרס) סביבתיים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוטה שמרביצהליה27/10/2009
היי,
אני פונה בקשר ל 2 בעיות האחת בנושא ביתי היקרה היא בת שנתיים הולדה בשבוע 30 596 גרם היא בסדר גמור שיכלית(אנחנו במעקב) לאחרונה היא מרביתה לעצמה וגם לנו האים אני אמורה להתעלם או להפסיק את זה היא לא נמצאת במסגרת גם יא איתי בבית מה גם היא עדה להרבה מריבות מילוליות ביני לבין בעלי.
נואשת לעזרה
שנית רציתי להתייחס לגבי אחי הוא בן 18 בעוד מספר חודשים הוא מגיל בית ספר קיבל ריטלין הוא עבר הרבה בחייו, הוריי התגרשו הוא הסתבך בכמה תיקים פלילם(נסגרו כבר) בקיצור חיים לא קלים הוא סובל כך אומרת אימי שהייתה איתו באיבחון מהפרעות באישיות האים יש טיפול לזה? הוא נואש אף פעם אין לו מצב רוח, מדוכדך לא מוצא את עצמו מה גם שלא מסוגל להתמיד בכלום, עבודה, לימודים וכו'.
סליחה על אריכות דבריי ותודהמראש על התייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות מורכבות
ד``ר אבי שפירא01/11/2009קשה לענות מבלי להכיר לעומק . אני חושב ששכדאי שפסכיאטר ילדים מומחה לגיל הרך יהיה מעורב בטיפול בילדה כה קטנה. ובהחלט יש טיפול גם להפרעת אישיות אולם הטיפול מורכב ארוך טווח אך בהחלט חשוב לא להתייאש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאים ולסכיזופרניםשני26/10/2009
האם אתם יכולים להצביע על דפוס התנהגות מסויים של ההורים שגרם,לדעתכם, לחלות במחלת הסכיזופרניה?
ולא משנה לי אם יש רקע גניטי או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקיזופרניה
ד``ר אבי שפירא26/10/2009הורים בהתנהגותם לא יכולים לגרום למחלת הסקיזופרניה בעבר דיברו על אמהות סקיזופרנוגניות שאני שמח שהמושג הזה חלף מהפסכיאטריה , רגשות האשם שהיטילו על האמהות היה נורא ולא מוצדק. אגב גם בילדים אוטיסטים האשימו את חינוך האם . כמובן היום המחקר מוכיח שצריך בסיס גנטי להפרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה
שני27/10/2009אבל אם יש בסיס גניטי, האם תמיד המחלה תפרוץ? ואא לא, מה גורם לה לפרוץ? הסביבה המשפחתית, למשל, משהו בהתנהגות ההורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניה וחבריםשני26/10/2009
מדוע הסכיזופרניה מאופיינת בנסיגה חברתית, ממה זה נובע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת מליון הדולר
ד``ר אבי שפירא26/10/2009לא ברור מדוע מופיעים הסימנים השליליים בינהם נסיגה חברתית. ככל הנראה מדובר בהפרעה מתמשכת במח שאחת ההשפעות שלה היא על החלק החברתי שמדרדר כמו החלק הקוגניטיבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עם התקפי זעםרוני25/10/2009
שלום רב
בני הוא בן חמש וחצי, ילד חכם ובעל יכולת קוגנטיבית הרבה מעל הממוצע
הוא מאובחן כבר מגיל שנתתים וחצי כבעל קושי בויסות חושי. טופל בריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה, פסיכולוגית ועוד.
ככל שהזמן עובר המצב הולך ומחמיר זה בא לידי ביטוי בהתקפי זעם חמורים שכוללים גידופים, צעקות ו"ברכות" בנוסח אני רוצה שכולם ימותו, אני רוצה להיות רע ועוד ועוד. הוא מאוד מתחבר לדברים שיש בהם מן הרוע -כגון סדרות טלויזיה.
בגן יש לו בעיה בקבלת סמכות - אם הגננת לא בוחרת אותו ראשון לעיתים הוא מגיב בצורה לא פופורציונלית ולעיתים אף באלימות.
מאידך ישנם ימים בהם הוא פשוט מלאך ואי אפשר לתאר בכלל שהוא מסוגל להתקפי זעם חמורים כאלו. אנחנו אובדי עצות, אחרי שנים של ריצות ממטפל למטפל המצב רק מחמיר.
האם נראה שיש איזשהיא בעיה נוירולוגית או נפשית? עם מי היית ממליץ לנו להתייעץ? האם נותנים טיפול תרופתי לתופעות כאלו?
בתודה מראש
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלילת ביפולר
ד``ר אבי שפירא26/10/2009ביפולר היא הפרעה במצב הרוח עם התקפי זעם וקשיים דומים לתיאור שלכם. 90% מהילדים עם ביפולר סובלים גם מהפרעת קשב וריכוז כך שחשוב לאבחן נכון ובהתאם לטפל. אם נותנים לדוגמה ריטלין או קונצרטה לילד עם ביפולר יכולים להחמיר את מצבו . לדעתי פסכיאטר ילדים יכול לאבחן את בנכם ולעזור לכם בהתאמה טיפולית. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניה ומשפחהשני25/10/2009
האם אתה מכיר מקרים של התפרצות מחלת הסכיזופרניה ללא רקע גניטי וגם ללא סביבה משפחתית שלילית? אם כן, מה אחוז המקרים הללו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1%
ד``ר אבי שפירא26/10/2009זהו האחוז באוכלוסיה הכללית ללא סיפור משפחתי ברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לאמרשני25/10/2009
שהסממנים השליליים של הסכיזופרניה הם כמו סימנים של דיכאון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים שליליים
ד``ר אבי שפירא26/10/2009בהחלט יש חפיפה בין הסימנים השליליים ודיכאון ולעיתים אפשר גם לטעות באבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניהשני21/10/2009
במה יותר קל לטפל?
בהתקפים של פסיכוזה או בפסיכוזה כרונית, המאפיינים את הסכיזופרניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהתקפים של פסיכוזה
ד``ר אבי שפירא22/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יותר משמין?שני21/10/2009
לפונקס או זיפרקסה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בד"כ זיפרקסה
ד``ר אבי שפירא22/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רע לישרון21/10/2009
שלום , אני בת 15 , אני לא יודעת איך להסביר את מה שאני מרגישה ,
מבחוץ כולם חושבים שטוב לי,יש לי חברות,יש לי הורים ובית לא חסר לי כלום,אני חכמה יש לי ציונים טובים אני יפה ורזה ואני יודעת שיש לא מעט אנשים שהיו רוצים להתחלף איתי אבל זה לא ככה באמת. אני מרגישה לא נוח , רע לי עם הכל , רע לי עם המשפחה רע לי עם בית הספר והאנשים הנמצאים בו , רע לי עם עצמי ועם הדת שלי , אני מרגישה כאילו שאני לא שייכת לגוף שלי
כשאני עם אנשים אני פתאום לא אני , אני נהיית שונה , מדברת שונה , מתנהגת שונה , משדרת משהו שונה , משהו שלא באמת קיים , אני משדרת נוחות ושמחה למרות שזה ממש ההפך,עם אנשים שאני לא כ"כ מכירה אני ישר נסגרת ומתביישת,אני מתביישת בעצמי ובהתנהגות שלי,אני חייה בהכחשה מוחלטת,אני נסגרת בבועה שיצרתי לעצמי,אני פשוט משקרת לעצמי ולסביבה שלי אני פשוט לא יכולה להיות עצמי ! אני מרגישה שאין בתוכי שום תוכן או אופי אני כל היום בבית כי רק בבית אני
יכולה להיות עצמי אני לא הולכת לטייל אני מנסה שלא להכיר אנשים חדשים .
יש לי הרגשה שאני מחכה למשהו , כל יום אני הולכת לבית הספר וחייה את השיגרה כאילו הציפייה ליום שבכלל לא קיים כמו למשל כשיש טיול אז אני כל יום מחכה לטיול הזה ומצפה לו ועכשיו אני כאילו מחכה למשהו ואני לא יודעת למה אני מחכה אני לא כל כך יודעת להסביר את ההרגשה הזאת , אני פשוט מחכה למשהו , ואני לא יודעת למה אני מחכה .
יש לי הרגשה מגעילה בגוף .
אתמול היה לי חוג ריקודים שהצטרפתי אליו לפני שנה , ויש ילדה אחת בחוג שמשפיעה עליי , אם היא לא באה לחוג אני מרגישה משוחררת ואני יכולה לרקוד ולנסות את התנועות וכאילו להיות חופשיה , אבל כשהיא באה אז אני כאילו כלואה אני לא מנסה תנועות אני לא רוקדת כמו שאני יכולה אני כל הזמן בהרגשה שהיא מדברת עלי וצוחקת עליי , היא מאוד חמודה יצא לי שנה שעברה לדבר איתה פה ושם אבל השנה מהיום הראשון בכלל לא אמרתי לה שלום אפילו וגם לא ביי ואני לא דיברתי איתה בכלל ואין לי מושג למה , כל פעם שהיא שם יש בי איזה שהיא הרגשה מגעילה כזאת כאילו שאני לא רוצה שהיא תהיה שם , וכל פעם שאני רוצה להגיד לה משהו אפילו היי יש לי כמו מחסום כזה שעוצר אותי ואני כאילו מתעלמת מנוחכותה , ואני מרגישה מגעילה שאני מתעלמת ממנה , ומאתמול יש לי הרגשה מאוד מאוד מגעילה ושלילית , היום נשארתי בבית , רציתי לקחת פסק זמן להיות יום אחד עצמי , אני לא יודעת למה אבל קמתי עם הרגשה מאוד מוזרה כאילו משהו מחזיק אותי להשאר בבית וכאילו שאני ממש לא רוצה ללכת לבית הספר שלי ולראות את האנשים שבו ואת המורים [אני אף פעם לא רצה ללכת לבית הספר אבל היום כאילו משהו חסם אותי ולא נתן לי ללכת לבית הספר]
אני מרגישה רע ,עכשיו אמא שלי התקשרה ניסתה להבין מה קרה והתחלתי לבכות ואני לא יודעת למה
ואל תפנו אותי לטיפול מקצועי כי אף אחד לא יודע על ההרגשה הזאת והייתי מאוד שמחה ללכת לטיפול מקצועי אבל אין להורים שלי אפשרות
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מקצועי
ד``ר אבי שפירא22/10/2009שלום רב למתבגרת בת ה 15
אין ספק מצוקתך רבה ולשם כך ישנם אנשי מקצוע מנוסים שעוזרים לנערות ונערים בשאלות שאת מעלה. גיל ההתבגרות מציב הרבה דילמות, הרבה שאלות על הזהות שלי, מי אני ? מה אני ? התלבטויות בתחום החברתי , בניית נפרדות מההורים. בהחלט מטלות רבות . ללא ספק ההתלבטויות שלך והשאלות שלך הם מעבר לגיל התבגרות רגיל ואת זקוקה ליעוץ מקצועי. ניתן לקבל יעוץ מקצועי באתר של דלת פתוחה, בערן, באמצעות יועצת ביה"ס וזאת ללא עלות. אל תתיאשי יש אור בקצה המנהרה ואני מקווה שתנסי את העזרה שהצעתי לך. בהצלחה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי פסיכאטריה? מקווה שזה המקוםאסף19/10/2009
לשאול על נושא לימודי פסיכאטריה. אם לא- אני מתנצל מראש.
עולם הרפואה מעניין אותי ועולם הפסיכולוגיה מעניין אותי ולכן חשבתי על כיוון לימודי רפואה במטרה להתמחות בפסיכיאטריה לאחר מכן.
מה שגורם לי לבטים, היא העובדה שלא הייתי מעוניין להיות פסיכולוג קליני, כי אני לא חושב שאני מתאים להיות מטפל פסיכותרפי 'נטו'. השאלה שלי היא עד כמה פסיכיאטר מתפקד גם כפסיכותראפיסט או עד כמה עליו לרצות להיות מטפל בשיטה פסיכותראפית?
תודה מראש וסליחה אם זה אינו המקום לשאול את שאלתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי פסכיאטריה
ד``ר אבי שפירא20/10/2009במסגרת 5 שנות ההתמחות בפסכיאטריה לאחר 7 שנות לימודי רפואה חייבים גם ללמוד את תחום הפסיכותרפיה ואף נבחנים בתחום. כמובן לאחר סיום ההכשרה הארוכה תוכל לבחור את התחום שבו תתמקד ותתמקצע ובהחלט יש פסכיאטרים שמתמקדים בתחום הביולוגי ופחות בפסיכותרפיה . אני באופן אישי חושב שלפסיכותרפיה יש מקום מרכזי בפסכיאטריה ונראה לי שלטפל רק בתרופות זה מגמד מאד את המקצוע המורכב והמרתק של נפש האדם. מקווה שעזרתי במשהו אם כי באמת הפורום הזה -אין זו מטרתו לענות לשאלות כפי ששאלת. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכותרפיה הוליסיטית
ענבר רייך22/10/2009מתענינת בפסיכטרפיה הוליסיטת-מישהו שמע על מכללת תילתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחפשי פורום פסיכולוגיה או באתר
ד``ר אליהו סמואל18/12/2009פסיכולוגיה עברית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם היא מטפלת גם בסימנים השליליים?ד``ר אבי שפירא18/10/2009
האם היא מטפלת גם בסימנים השליליים? אם כן,מדוע אומרים שעד היום לא הומצאה תרופה לסימנים השליליים של הסכיזופרניה, אלא זה עדיין במחקר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפטומים שליליים
שמוליק09/12/2012שלום שני.
צר לי שאני אומר את מה שאני אומר, אבל סימטומים שליליים הם למעשה תופעות לוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות. התרופות האנטי-פסיכוטיות ובכללן הלפונקס, הן אלה שיוצרות את התופעות כגון עייפות חזקה והרגשת "זומבי", ואין מה לצפות מהן שיפתרו את הבעייה. משום מה הרופאים אינם מעוניינים לומר את האמת.
כנראה שהסיבה לכך היא כדי שהמטופל ישכנע את עצמו שאין טעם לנסות להפסיק את התרופות.
אילו הם היו מודים על האמת ואומרים שכדאי לקחת את התרופות למרות תופעות הלוואי שלהן, זה עוד בסדר.
בזמן שלקחתי את התרופות האלה, סבלתי מעייפות חזקה, ותחושת זומבי, ולא יכולתי לתפקד. כל הזמן אמרו לי שמדובר בסימפטומים שליליים של המחלה (אצלי האיבחון היה סכיזו-אפקטיב, אבל זה ממש לא משנה), עד שבסוף החלטתי שגם אם יהיה לי עוד אישפוז זה כבר לא כל כך משנה, בין כה וכה מאסתי בחיים בגלל חוסר היכולת לתפקד, והחלטתי להפסיק את התרופה, ויהיה מה שיהיה.
בסופו של דבר, זה בדיוק מה שעזר לי לקום על הרגליים.
אינני אומר שצריך להפסיק את התרופות, יכול להיות שזה יחמיר את המצב.
אני בהחלט חושב שכדאי לעשות מחקר רציני בעניין ולבדוק למה אצלי זה הצליח, אבל כדאי שתדעי את האמת על התסמינים השליליים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפונקס (קלוזפין) וסקיזופרניה
ד``ר אבי שפירא19/10/2009שלום רב מאיה
לפונקס מסתבר היא אחת התרופות היעילות בסקיזופרניה , ככל הנראה מטפלת בחלק מהסימנים השליליים שלה אך נכון שהסימנים השליליים מהווים בעיה לא פשוטה בטיפול עדיין. לפונקס מטפלת גם בנושא אובדנות בסקיזופרניה וכיום לאור הניסיון הרב שנצטבר בעולם ניתן לטפל בה גם במרפאה ולא חייבים באישפוז כמו בעבר. המחקר בסקיזופרניה הוא רב ביותר , מאות מאמרים מתפרסמים ואני מקווה שנצליח יותר בעתיד . תמיד מאשימים את הפסכיאטרים במתן תרופות ורציתי רק להדגיש שמאז המצאת התרופה הראשונה לסקיזופרניה (טורזין, לרגקטיל, כלור פרמזין) בשנת 1953 היתה מהפכה בפסכיאטריה וכמות האישפוזים הפסכיאטרים ירדה באופן משמעותי ביותר מלפני המצאת התרופות אז היו מאושפזים רבים נותרים סגורים בבתי חולים . למרות העובדה הזו והתפתחות תרופתית מדהימה במהלך השנים עם פחות ופחות תופעות לוואי ההתנגדות לפסכיאטריה ולתרופות פסכיאטריות מצד גופים שונים, מדיה , כתות היא גורפת וחבל.
על זה נאמר
Dont Confuse me with the true facts* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 15 עם סכיזופרניה
ענת05/12/2012בני בן 15 סובל מסכיזופרניה נותר לנו לנסות רק את הלפונקס שאני מקווה מאוד שתעזור לו
אחרת מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 15 עם סכיזופרניה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל06/12/2012לענת שלום
אל יאוש. למרות שיש גם אחוז קטן מאוד של חולים שאף תרופה לא עוזרת באופן משביע רצון.
לאחרונה יובאה ואושרה בארץ האביליפיי שגם היא פוטנציאל טוב לטיפול.
בהצלהח
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפונקס ת.לוואי?
ענת17/12/2012שלום רב, בני בן 15 מקבל כבר שבועיים לפוקס 100 מ"ג ונמצא עדיין בטיפול של סוליאן 1000מ"ג , הוא נראה מנומנם כל היום וטוען כל הזמן שהוא עייף. האם זה ההתחלה של הלפונקס עד שהגוף יתרגל? או תופעת לוואי? לפני מתן הטיפול בלפונקס הוא היה באי שקט. תודה לכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו תופעת לוואי - ראי תגובתי למעלה
שמוליק17/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפונקס ת.לוואי? - תגובה
ד``ר אליהו סמואל17/12/2012שלום
קשה להבדיל אבל ללא ספק מדובר בתופעת לוואי אשר מתרככת עם הזמן. והכי חשוב להתיעץ עם הרופא המטפל.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)