פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד עם PDD
    שירן
    25/11/2009

שלום!

רציתי להתייעץ על משהו. לבן זוג שלי יש אח בן 13 המאובחן כסובל מ PDD. לפי מה שהבנתי זה ברמה הנמוכה., כשאני מגיעה לביתם אני שמה לב לדברים שלדעתי גורמים לילד להשאר מאחור. נכון שקל יותר להסתכל מהצד אבל זה נדמה כאילו ההורים עושים בשבילו הכל ולא מנסים לטפח אצלו את העצמאות. כשהם יוצאים מהבית, גם אם זה לשעה בלבד, תמיד חייב להיות מישהו ששומר עליו ולדעתי זו טעות. לדעתי צריך לאט לאט לתת לו להשאר קצת לבד, על מנת לתת לו את האחריות הזאת וללמד אותו. גם כשהוא חוזר מההסעה של בית ספר, תמיד חייב להיות מישהו שמחכה לו בחוץ למרות שהם גרים בכביש חד סטרי ובקומת קרקע כך שלדעתי אם הם כל כך מפחדים ודואגים אז הם יכולים לעמוד בחלון ולראות שהוא עושה זאת לבד, זה הרבה יותר אפקטיבי מבחינתו, לא? הוא צריך שיסמכו עליו קצת לא? הרי הוא לא ילד רגיל שבגיל 15 ימרוד וינסה בכוח לקחת את העצמאות שלו, ולכן אם מדכאים את העצמאות שלו בצורה כזאת, מאוחר יותר זה יהיה הרבה יותר גרוע. בכלל, עד לפני שנה הוא ישב בכיסא ילדים באוטו!
    בעבר כשהייתי יושבת עם בן הזוג שלי בחדר, הוא היה מתפרץ לחדר בלי לדפוק וכשהייתי מעירה לבן זוג שלי על כך הוא היה אומר שאין מה לעשות כי יש לו בעיה. בעיניי הגישה הזאת מאוד מוטעית! הרי דווקא בגלל זה צריך לשים עוד יותר דגש על עניין הפרטיות ועניין העצמאות - כי הוא הרי לא ילמד את זה לבד! הוא היה מסתובב לידי בתחתונים וניסיתי להסביר לבן זוג שלי כמה חשוב שילמדו אותו שזה לא יפה, כי חשוב שהוא יבין מתי זה בסדר להסתובב עם תחתונים ומתי לא שהרי הוא יכול למצוא את עצמו במצבים יותר מביכים מאשר רק להיות לידי עם תחתונים ואז הוא לא ידע להבחין מתי זה בסדר ומתי לא! ולאחר מספר חודשים ראיתי פתק מהמורה שמדגיש עד כמה חשוב ללמד אותו את עניין הפרטיות וכמה חושב לדפוק בדלת. ורק אז הם התחילו ליישם את זה. והיום הוא לא מחליף מכנס מבלי לבקש ממני לצאת מהחדר - הנה, אני רואה כמה הוא יכול ללמוד אם רק ילמדו אותו - לצערי את זה לימדו אותו בבית ספר ולא בבית...אפילו למזוג לו שתייה לכוס הם היו עושים בשבילו. וכשממני הוא היה מבקש, הייתי אומרת לו - לך בבקשה להביא את הכוס ואת הבקבוק, וכשהוא היה מביא הייתי אומרת לו - יפה, עכשיו תמזוג והוא היה מוזג בלי בעיה. פשוט לא נותנים לו הזדמנות!
    יוצא לי לריב המון עם בן הזוג שלי (אנחנו בני 24-27) כיוון שאמא שלו מצפה ממנו לפעמים לבטל תכניות שלנו כדי לשמור על אחיו ,לא מדובר במקרים מיוחדים אלא אפילו עכשיו כשאמא שלו רצתה לסגור די-ג'יי לכבוד הבר מצווה שלו ונאלצה להעדר לפחות משעה. לדעתי בכלל חשוב לקחת אותו, זה הרי בר מצווה שלו ועליו לראות מה הולך לקרות בארוע שלו.
    לכן שאלתי היא - האם אני פשוט לא מספיק מבינה? יכול להיות שאני טועה? אני פשוט מרגישה שכל דבר המשפחה שלו מתרצת ב"אין מה לעשות, יש לו בעיה" במקום ללמד אותו להתגבר על הבעיות.
    אשמח לתגובה בהקדם
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד עם PDD

הוספת תגובה

• הדרכת הורים

ד``ר אבי שפירא
    26/11/2009

בדיוק לשאלות כמו שלך נדרשת הדרכת הורים קבועה ומסודרת .אני לא בטוח שהילד נמצא בטיפול וההורים בהדרכה. יש פסיכולוגים רבים המתמחים בהפרעות כאלו שיוכלו לעזור לכם. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדרונקס
    תמר
    25/11/2009

לבני בן ה-10 מגוון בעיות הכרוכות אחת בשניה: תסמונת טורט, ADHD, בעיות התנהגות קשות - מתחצף, מורד, מתקשה לקבל סמכות, מקלל...
    מטופל באוראפ { אשר שם קץ מוחלט לטיקים אך גרם לעלייה דרסטית במשקל } כדור פריזמה ליום ועד לאחרונה קיבל גם ריטלין. ככל הנראה הריטלין לא מתאים לו ולכן הוא החל לקחת אדרונקס, אני מעלה לו לו את המינון בהדרגתיות עד שיגיע לכדור שלם ביום.
    כעת, מאז החל ליטול את האדרונקס הוא סובל מעייפות קשה ביותר ונרדם כל יום בחמש אחה"צ!
    האם האדרונקס גורם לעייפות זו?
    האם נותנים את הכדור לילדים כה צעירים?
    האם קוקטייל הכדורים הזה הוא לגיטימי?

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אדרונקס

הוספת תגובה

• מצבים מורכבים

ד``ר אבי שפירא
    26/11/2009

בעת החלטה על מתן תרופות נשקלים כל היתרונות והחסרונות. האם היתרונות בעת מתן תרופה עולים על החסרונות באי מתן התרופה. בהחלט במצבים מורכבים נדרשים מספר של תרופות המטפלות בבעיות שונות. חשוב שתחזרו לרופא המטפל להמשך מעקב וטיפול. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רב תודות לך !

תמר
    26/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלורניט
    עודד
    25/11/2009

אתם אמרתים לי שקלורניט זה תרןופה שניה אחרי רטליו אז איך זה שאף רוקח לא מכיר את זה א
    ולא יודעים שזה מיועד לילדים מה דעתך בארץ אין ביקוש בכללה

לקביעת תור
    סגירה
    קלורניט

הוספת תגובה

• קלוניריט

ד``ר אבי שפירא
    26/11/2009

קלוניריט היא תרופה שעובדת על המערכת האדרנרגית . התרופה בעצם משפיעה על הפרשת הנור- אפינפרין משפרת את התיקשורת בין עצב לעצב במקומות שונים במוח. (נור- אפינפרין הוא נוירוטרנזמיטר וידועים כיום מספר רב של נוירוטרנזמיטורים שהמפורסמים שבהם הם הסרוטונין, אצטיל- קולין, דופמין, נוראדרנלין.
    מערכת העצבים האדרנרגית קשורה באפן רחב עם מספר רב של איברים בגוף למשל הלב, הראות,ובלוטות המפרישות הורמונים.
    קלונידין גורם לירידה בלחץ דם , אגב יותר במבוגרים מאשר בילדים. הפסקה פתאומית של התרופה במיוחד בעת לקיחת מינון שאינו נמוך (כגון 6 כדורים של 0.025 מ"ג) יכולה לגרום לעליה בלחץ הדם (ריבאונד – לא הריבאונד מריטלין) . ניתן לעלות במינון התרופה באפן הדרגתי עד לקבלת השיפור הקליני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר אבי שפירא
    26/11/2009

קלונידין היא תרופה קיצרת טווח – עובדת בערך כ- 4 שעות בילדים ולכן יש ילדים שזקוקים ליטול אותה עד 4 פעמים ביום. אני אישית ברב הילדים נותן אותה 3 פעמים ביום.
    בארה"ב קיימת חלופה בשם גואנפצין (טנקס) בישראל יקראו לה INTUVIN אשר אינה כה קיצרת טווח וניתן לתת 1-2 ביום.
    בארה"ב יש גם קלונידין בצורת מדבקה (SKIN PATCH )-החומר מופרש בהדרגה אולם בגלל רגישות בעור לא משתמשים בה הרבה.
    משתמשים בקלונידין למטרת הפחתה בטיקים, יש לה אפקט מסויים בשיפור הקשב אם כי לא כמו השפעת הריטלין, משפר קשיי שינה, מפחית התקפי אלימות.
    קלונידין ניתן בשילוב עם תרופות אחרות כגון ריטלין, מייצבי אפקט כגון דפלפט ,טגרטול, טופמקס ותרופות אנטי דכאוניות שונות כגון סרוקסט, ציפרמיל, ציפרלקס ואחרים.
    כמובן יש צורך במשנה זהירות, ומעקב רציף וקבוע כשניתנים שילובי תרופות.
    תמיד מתחילים במינון נמוך תוך ניטור לחץ הדם והדופק. בהתחלה ניתנת התרופה בערב תוך ניצול האפקט הסדטיבי .(גורם סדציה , עייפות) ובאמת ילדים הסובלים מ-ADHD אשר חלקם סובלים גם מקשיי שינה או שהריטלין גרם לבעיית שינה , יכולים להנות מהקלונידין. בד"כ הילד זקוק ל 2 כדורים של 0.025 מ"ג כחצי שעה לפני השינה. במחקרים שבוצעו בארה"ב נמצא שלאורך 3 שנות טיפול בקלונידין 80% מהילדים עם קשיי שינה השתפרו ביותר. הבעיה שקיימת היא הסבילות TOLERANCE) ) לאפקט הסדטיבי ולכן המינון הממוצע עלה ל 0.15 מ"ג לפני השינה.
    קלונידין עלול לגרום גם לאיריטביליות ודיכאון. מ-0.4 מ"ג ומעלה יכול להיגרם בלבול CONFUSION) ) ולכן מומלץ לא להגיע למינונים כאלו אך בהחלט ניתן להגיע למינונים גבוהים כגון 0.3-0.4 מ"ג ביום . רב הילדים יהנו במינונים נמוכים יותר ולא חייבים להגיע למינון הזה.
    לאחרונה היה דיווח ש –3 ילדים אשר קיבלו קומבינציה של קלונידין ותרופות אחרות מתו מסיבות בלתי ידועות אולם המומחים שבדקו את המקרים הללו הגיעו למסקנה שככל הנראה לא הקלונידין הוא האשם במותם והיו סיבות אחרות לכך. צריך לזכור שהקלונידין היא תרופה יחסית בטוחה ולא נמצאו תופעות לוואי קשות בשימוש ארוך טווח.
    חשוב תמיד לזכור לא להפסיק את התרופה בבת אחת אלא בהדרגה כדי למנוע את תופעת הריבאונד (עליה בלחץ הדם).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלוניריט

ד``ר אבי שפירא
    26/11/2009

לדעתי אין בכלל בעיה לתת את התרופה מוזר מה שאתה כותב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום האם נטילה של ריספרדל
    א
    24/11/2009

במינון 1.5 מיליגרם במשך שנה

מסוגל לגרום ל טרדיב דיסקינזיה שלא יעבור עם הפסקת התרופה? כלומר נזק בלתי הפיך לתמיד?

או שזה אמור לעבור עם הפסקת התרופה?

כדי להפסיק את הריספרדל צריך לרדת למינון של 1 מיליגרם במשך שבוע? ואז במשך שבוע נוסף 0.5 מיליגרם? ואז להפסיק?

או שצריך לרדת גם לשבוע נוסף ל 0.25 מילגרם ואז להפסיק?

תודה.

הוספת תגובה

• טרדיב דיסקינזיה

ד``ר אבי שפירא
    26/11/2009

תופעה זו בהחלט מטרידה ויכולה לקרות עם כל תרופה אנטי פסיכוטית. בתרופה כגון ריספרדל התופעה פחותה ונדירה ובודאי במינונים שאת נותנת. זה נדיר מאד. בכל מקרה להוריד את הריספרדל חשוב באופן מאד הדרגתי ותוך פיקוח הרופא המטפל. תיצרו בהקדם קשר עם הפסכיאטר ויחד תפעלו בצורה הנכונה ביותר לבן. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איומים אובדניים לילד בן 10
    דוד
    23/11/2009

שלום ,
    אנחנו הורים ל 5 ילדים , ובננו הבכור היום כבן 10 ,הובחן ככל הנראה כילד איפראקטיבי .
    זה מתבטא אצלו בחוסר ריכוז בלימודים וכל מה שלא מעניין אותו בחיים , ובנוסף ,הילד מאוד תוסס ועצבני .
    גם בבית , כשהוא מתפרץ ומשתמש באלימות כלפי אחיו , אנחנו מענישים אותו , ולפעמים , גם נאלצים להשתמש בכח ,כדי לעצור אותו .
    לצערנו , כבר הגענו למצב שהוא מרים יד עלינו .
    יצא מספר פעמים שבזמן שצועקים עליו ומסבירים לו על מה הוא נענש , שהוא מאיים שיברח לנו מהבית , שילך להתלונן למשטרה על ההתנהגות שלנו כלפיו , וחמור מזה , אף איים לשים קץ לחייו , וכך לדבריו "נבכה על קברו, והוא כבר לא יסבול אותנו" .
    אחרי זמן מסויים , לרוב ,הוא נרגע , ואז ,בעת שיחה רגועה יותר , הוא קולט שהוא התפרץ , ואף מתחרט על מעשיו ועל דבריו .
    בגלל שבעבר ,היו לו מספר מקרים של התעלפויות ופרקוסים , הנירולוג המליץ לא להשתמש ברטלין , ונותרנו ללא מענה ברפואה הרגילה , כדי לטפל בבעיות האיפראקטביות .
    שאלות :
    1. האם קיים תחליף תרופתי לרטלין
    2. איך ניתן לדעת אם האיומים שלו הם רציניים או לא ?
    אני מודה לך מראש על המענה .
    בברכה ,
    דוד

לקביעת תור
    סגירה
    איומים אובדניים לילד בן 10

הוספת תגובה

• אובדנות זה לא משחק או כלי הפחדה

ד``ר אליהו סמואל
    29/11/2009

לדויד שלום,

אבדתם את סמכותכם ההורית וחבל, הילד מבטא מצוקה ממשית.
    יתכן שהוא לא יתאבד אבל הוא מביע מצוקה.ואין לבטל את מצוקתו.
    ולגבי הריטלין ופרכוסים הדעות חלוקות והדברים אינם חד משמעיים, יש גם פירכוסים שונים
    ותגובות שונות.

המקרה מסובך מכדי שנפתור את הבעיו בפורום.
    עצתי כי תפנה לייעוץ פסיכיאטר ילדים ונוער הבקיא בהפרעות אילו .
    תעזר בהערכה שלה, ותמשיך במסגרות הטיפוליות שיומלצו.

וכדי שעה אחת קודם.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה - מחלה קשה
    שני
    22/11/2009

אני כותבת כאן מתוך כאב חזק, כאב של אם שבנה חלה במחלה הארורה הזאת.
    בשורה התחתונה, המחלה הזאת "מכרסמת" את המח, עם כל מה שמשתמע מכך.

האם אתם מכירים בארץ פסיכיאטר בעל ניסיון רב שאפשר להעזר בו?
    או - שאין מה לעשות, צריך להמשיך לנסות את התרופות בתקווה שאולי תימצא התרופה שתקל עליו, על ריפוי מוחלט, הפסקתי להאמין, ואני ממש מיואשת וכואבת כאחד.

מה עוד ניתן לעשות מלבד תרופות ופסיכותרפיה שכרגע אינה בדיוק העיתוי המתאים עבורו, אולי יש לכם הרופאים או גם לגולשים רעיון או עצה?

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה - מחלה קשה

הוספת תגובה

• סל שיקום וסכיזופרניה

ד``ר אליהו סמואל
    29/11/2009

לניקול שלום,

ליבי ליבי עם כאבך, אכן מחלה קשה.

יש לדעת כי יש צד נוסף לתרופות , והיא עבודת השיקום.
    שיקום טוב יכול להפחית מינון תרופתי ולתת איכות חיים טובה יותר.

אני בטוח שהרופא המטפל - הפסיכיאטר הציע לכם סל שיקום.
    כמובן שקיימת עמותת הורים התומכת. ומועדון אנוש, שהם חלק חשוב בטיפול ובאיכות החיים.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לניקול

נטעלי
    02/12/2009

ניקול היקרה!
    אחי חולה במחלה הארורה...
    הוא מתנהג בצורה מזעזעת כלפי הוריי, מקלל, יורק, זורק דברים, והיום אף שפך על אימי מיץ ענבים...
    האם גם בנך מתנהג כך?
    האם אפשר לאשפזו בכוח אחרי גיל 18? אימי טוענת שלא אך חוששני שהיא מסרבת משום שהוא בנה ואני דואגת לה...
    אשמח לשמוע כיצד את מתמודדת....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנטעלי

אלעד
    08/12/2009

לפני שאת רצה לאשפז את אחיך בכח, תשמעי ותלמדי קצת איך מתיחסים לבני אדם בבתי החולים הפסיכיאטרים בארץ .

אני קיבלתי בנס ציונה טראומה שלא אשכח בחיים מהצוות שם, שהתיחס אלי בבריונות ובמפלצתיות ובאלימות פיזית שלא נתקלתי בה בשום מקום אחר (ואני לא סכיזופרני כך שאני לא מדמיין כלום, אם זה מה שנדמה לך) .
    אלמלא היה לי עורך דין טוב יתכן האלימות היתה נמשכת עוד זמן רב

אני לא חושב שצריך לאשפז אדם בשום מצב ללא צו של בית משפט, וכשהיוזמה הזאת באה מהמשפחה :

אז או שזה נובע משנאה של המשפחה אל אותו אדם ורצון לשסות בו את המערכת ולגמור לו את החיים.

או שלמשפחה אין מודעות איך מתיחסים לאנשים במחלקה סגורה למבוגרים בנס ציונה ובמקומות דומים, ואין להם מושג מה הם מעוללים לו.

אני מקווה שאת זוממת לאשפז אותו מתוך תמימות ולא מתוך נקמנות.

בקרוב אתחיל לימודי משפטים בתקווה להילחם במערכת שמתעללת ומתעמרת באנשים חסרי ישע ולעשות דין עם העבריינים והפושעים שעובדים בה על תקן רופאים ואחים . אלה שמרגישים שמותר להם לעשות הכל כי יש סודיות רפואית ,אסור להכניס מצלמות, ואחרי שעות הביקור אפשר תמיד לספר שהחולה מדמיין שהתעללו בו כי הוא במצב פסיכוטי פעיל .
    את האנשים האלה צריך להעמיד לדין ולשלוח לכלא. ואני רואה בזה יעוד ומשימה לחיים - זה השיקום האמיתי שלי.

תחשבי 800 פעם לפני שאת מכניסה את אחיך לסרט הבלהות הפסיכיאטרי של נס ציונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשפוז בנס ציונה

שני
    13/12/2009

לאיזה מחלקה סגורה בנס ציונה אתה מתכוון?
    של ילדים
    של נוער או של המבוגרים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוץ מתרופות יש שיקום

ד``ר אליהו סמואל
    14/12/2009

לניקול

אין תרופות פלא, יש מספר תרופות אותם מנסים לפי כללים מושכלים.

ההתקדמות המירבית תלויה במדדים שונים: סוג הסכיזופרניה, מידת תכיפות ההתפרצויות, הירידה בתפקוד לאחר חלוף התפרצות אירוע פסיכוטי, רמת אינטליגנציה, תפקוד משפחתי כולל תקשורת וקבלתו של החולה בחיק המשפחה, ויש עוד כמה פרמטרים.

יש חשיבות רבה לגישה ולאינטנסיביות השיקום.

כפי שאת רואה לתרופות חשיבות רבה אבל ישנם גורמים נוספים המשפיעים על התגובה.
    ולכן יש לחפש איש מקצוע המתמחה בשיקום פסיכיאטרי.

אין אנו ממליצים על שמות מסיבות מובנות. אולם בכל מרכז גדול לטיפול בסכיזופרניה יש אנשים המתמחים ויש להם ניסיון רב בטיפול במחלה.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות מוזרות לביתי בת 13
    גלי
    22/11/2009

שלום רב,
    בתי בת 13,לומדת בחטיבת בכיתה ח.
    תלמידה ממוצעת.בחצי שנה האחרונה יש לה כל מיני חמשבות מוזרות כמו לדוגמא:"אמא אני פוחדת שאם אסתכל במראה לפני השינה יקרה לי משהו" או אני פוחדת ללכת למרפסת (אנחנו בקומה 7) כי יש לי מחשבות שאפול" ,היא טוענת שהמחשבות משתלטות עליה ומפחידות אותה,מה אני אמורה לעשות לפנות לפסיכולוג או לפסיכיאטר? האם זה רמז למחלה נפשית כלשהיא? למותר לציין שביום יום היא ילדה טובה ונורמטיבית בלי משהו יוצא דופן אבל סובלת מאד מהחמשבות הללו שלדבריה הם משתלטות עליה,יש לציין שכשהיא עסוקה מאד במשהו חברתי ואחר היא זה תוקף אותה פחות.

תודה
    גלי

לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות מוזרות לביתי בת 13

הוספת תגובה

• מחשבות מוזרות

ד``ר אבי שפירא
    22/11/2009

לדעתי כדאי לפנות בהקדם לפסכיאטר בכדי שיאבחן את הילדה בהקדם, ישלול בעיה חמורה ויתאים לבת טיפול מתאים. בהצלחה ד"ר אבי שפירא

אם אחד או יותר מאפיין את ילדך לפחות שבועיים מומלצת הערכה אצל פסכיאטר ילדים:
    1. כאבי בטן או כאבי ראש ללא סיבה רפואית
    2. איבוד עניין בפעילויות שהילד התעניין בהם קודם לכן
    3. שינוי בהרגלי השינה
    4. שינוי בהרגלי האכילה
    5. הסתגרות חברתית
    6. חרדה או פחדים מוגזמים בהקשר לפרידה מההורים, קשיים לישון מחוץ לבית או קשיים לישון לבד במיטה שלו
    7. סירוב ללכת לביה"ס
    8. ירידה בציונים במספר מקצועות לימודיים
    9. תת הישגיות קבועה בביה"ס
    10. התנהגות לא מקובלת בכתה
    11. התנהגות תוקפנית מילולית ו/או פיזית
    12. התנהגות של פריצת גבולות , חוקים, שקרים וגנבות
    13. חוסר יכולת לדבר עם בני גילו או מבוגרים מלבד בני משפחתו
    14. התנהגויות חוזרות ונישנות אשר מתסכלות את הילד במידה ומנסים למנוע ממנו לבצעם
    15. הימנעות מפעילויות ודברים שבעבר לא היה נמנע מהם
    16. שינויים ולביליות במצב הרוח או שינוי קיצוני חד במצב הרוח
    17. עיסוק במות, משאלות למות או איומים בהתאבדות
    18. שינוי באישיות
    19. התנהגויות או דיבורים מוזרים
    20. נטיה לבלבל מציאות ודמיון

מתורגם מספרו של ד"ר קופלביץ' מנהל המחלקה לפסכיאטריה ילדים בניו יורק
    (" "It's Nobody's Fault )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא עיזרו לא יודעת מה לעשות
    אנה
    21/11/2009

שלום
    בני בן 4, והסימנים התחילן אצלו כבר בגיל 1.5 זה התבטאה בסרבנות בפחדים מחפץ מסויים. נעם הגיל זה עבר להתקפי זעם סרבנות, בילבול , התנהגות כמו פסיכוזות, לא יודע מה להחליט במצבים של התקפים. לפני שנה וחצי היינו אצל נוירולוג הוא אמר שאנו מגדלים טירן מישפחתי ונתן לקחת פסיפרולה פעמיים ביום 5 מ''ל. רוצה לציין שהוא ילד שחולה לעיתים קרובות: שיעול אסטתי, נזלת מוגלתית, וכו'. מטפלים בו בהכל כל המשפחה נותנת את כל הנשמה לקראתו. הוא נימצא בגן מגיל שנתיים, לפעמים זה גם מתבטאה בגן אומנם בתדירות נמוכה. רופא המשפחה טוען שזה יעבור עם הגיל אבל אני רואה שזה רק מחמיר ורע לו עם כל ההתנהגות הזאת הוא מעוצבן, מבולבל בוכה. רוצה לציין שהוא ילד מאד חכם אוהב את כל הפעילויות: חשבון, אותיות מבין ויכול לשבת שעות עם החוברות זאת אומרת לדעתי אין לו בעיית קשב וריכוז. אוהב מאוד טלויזיה, לצייר לגזור וכו'. בבית עדיין לא אוכל לבד ודורש שיאכילו אותו לפעמים עדיין עושה פיפי בתחתונים ומייד רץ לשירותים. בעיות שינה אין לו. ילד מאוד יפה: מתולתל זהב, עיניים כוחות כמו נסיך. אני לפני חודשיים ילדתי רואים שיש ביטוי של קינאה, לפעמים אומר תזרקו את רוני ( הבן השני)
    אני רוצה לציין שאני סובלת מפניק גיזורדר וחרדות+דיכאון ללא שום סיבה זה הגיע אלי בגיל 16 כרגע בת 28. אני אישה משכילה בעלת תואר שהי בביטכנולוגיה, עובדת בתפקיד של אחראחת תחום רפואי רגולטורי בחברת מכשירים רפואיים. כל ההריון הייתי על מינון של 2 סרוקסט = 40 מ''ג לא הינקתי. אצל אמא שלי יש גם את כל הסיפור הזה גם לפעמים נוטלת כדורים אנטידיכאוניים. לא יודעת מה לעשות כל הבית זה בלאגן אחד גדול
    בבקשה עזרו
    אנה

הוספת תגובה

• חשובה הדרכה והכוונה פעוט עם בעיות

ד``ר אליהו סמואל
    21/11/2009

לאנה שלום.

הדימוי פסיכוזה אינה תורמת לתיאור.
    המסר שהנוירולוג העביר : ש"הילד טירן קטן והוא רשם פסיפלורה" כמובן שאינו רלוונטי, הטיפול בעריצות אינו פסיפלורה....זה מיועד יותר להורים מאשר לילד.
    המידע שמסרת עשיר ומשמעותי. אני יכול להמליץ לך עצה שלא תסולא מפז ,אנא, פני לאיש מקצוע שמבין בפסיכולוגיה של ילדים בגיל זה. אין ספק שיש היבטים חינוכיים ותובנות שאת יכולה ליהנות ובכך לקדם את בנך. רצוי לשתף גם את בן הזוג.
    הפניה לנוירולוג או רופא ילדים אינה תורמת באופן ישיר וכמובן שפסיפלורה לילד אינו הפיתרון היעיל.

אני בטוח שאישה משכילה כמותך תוכל להפיק את המרב מעבודה טיפולית אצל רופא פסיכיאטר ילדים ונוער או פסיכולוגית קלינית .

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לדוקטור

אנה
    23/12/2009

שלום דוקטור
    הייתי רוצה לישאול אותך אולי במיקרה אתה מכיר איזה שהוא פסיכיאטר או פסיכולוג ילדים קליני באזור אשדוד, או באזור המרכז

בתודה מראש

אנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תתקשרי אלי למייל ואנסה לעזור לך

ד``ר אליהו סמואל
    27/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדל בין ריספרדל לריספונד?
    חברה
    21/11/2009

שלום,
    את השאלה הבאה אני שואלת בשביל חברה ולכן אני מתנצלת מראש אם אין בידי את כל הפרטים.
    בנה בן ה-11 של חברתי מתמודד עם PDD. הוא מקבל כבר חמש שנים ריספרדל לטיפול בחרדות. לפני שבוע בערך, הוחלפה התרופה ע"י מטפליו ברספונד. בימים האחרונים בנה מפגין רמת חרדה גבוהה מהרגיל, ללא אירוע חיצוני אשר ידוע והיה יכול להשפיע.

אני יודעת שמדובר בתרופה גנרית, ושהיא אמורה להיות זהה.
    לעומת זאת מנסיוני האישי, בתור מטופלת בפרוזאק במשך שנים רבות, אני יודעת שיכול להיות הבדלים מזעריים בין תרופות אשר כביכול ההבדל ביניהן הוא רק שמן. בשנתיים האחרונות הרופאה שלי רושמת לי רק פרוזאק, מכיוון שהתחליפים היו גורמים לי לתופעות של אי שקט.

שאלתי היא: האם יכול להיות שתופעה דומה קורה אצל בנה של חברתי בעקבות המעבר לתחליף הגנרי? (אולי קיימים דיווחים דומים?), ובמידה שהדבר אפשרי, האם ואיך ניתן להחזיר את בנה לתרופה המקורית? (קופת חולים, בירוקרטיה וכו')

תודה!

הוספת תגובה

• שמעתי על עוד דיווחים להבדל בתרופות

ד``ר אליהו סמואל
    21/11/2009

שלום

אכן, יש כנראה הבדל בין התרופה המקורית והחיקוי הגנרי.
    יש על כך דיווחים מעוד אנשי מקצוע.
    לא ידוע לי על מחקר מבוסס אולם יש שמועות על כך.

כאן יש לשכנע את הקופה אולם רק דרך הרופא המטפל שהוא אמור להתרשם ולפסוק בעינין זה.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולנירט
    עודד
    21/11/2009

האם מבאים קולניריט להפרעת קשב וריכוז לילד שלא מתאים הרטלין קלינריט זה נגד מגירנות מה היעלות שלה ואם היא טובה רק אמרו שמוריד לחץ דם מה אתה חושב תודה הילד בן 9

לקביעת תור
    סגירה
    קולנירט

הוספת תגובה

• קלוריניט להפרעת קשב וריכוז.

ד``ר אליהו סמואל
    21/11/2009

לעודד שלום

התשובה חיובית. זאת תרופת קוו שני להפרעת קשב וריכוז עם היבט ארוך טווח וכן הוספת אספקט נוגד חרדה.
    הניסיון עם התרופה הזאת אורך שנים.
    כנס לאתר :
    http://www.ninds.nih.gov/news
    לחומר נוסף.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאונות נוראיים
    מישהו
    20/11/2009

אני בן 13, לא מקובל בחברה, אין לי הרבה חברים ויורדים עלי כל הזמן.
    נמאס לי מהחברה, אני לא מדבר עם אף אחד וכמעט ולא יוצא מהבית (חוץ מבית ספר וחוגים פרטיים).
    לא סובל שהייה בחברה. ובשנתיים האחרונות אני סובל מדכאונות של שבוע עד שבועיים פעם בחודש או חודשיים ועכשיו נתקפתי בדיכאון הרבה יותר רציני.

מה אני יכול לעשות עם זה? זה הורס אותי.

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאונות נוראיים

הוספת תגובה

• צריך לפנות לאיש מקצוע -יש פיתרון

ד``ר אליהו סמואל
    21/11/2009

למישהו שלום,

הדיכאונות שאתה מדווח הינם מעבר לרמת תגובות לסביבה עוינת. הן מתמשכות ואינך יכול למצוא מזור או גורם שאתה יכול העזר בו.
    לכן עצתי כי פנה להוריך, ותבקש כי יפנו אותך לפסיכיאטר ילדים ונוער לצורך הערכה וייעוץ.
    אתה יכול לפנות גם ליועצת בית הספר, או למרפאת מתבגרים לשם אפשר לפנות גם ללא הורים.
    כמובן שיש גם מוקדי טלפון שונים שאתה יכול להתקשר לספר על בעייתך ביתר פירוט ולקבל הכוונה.

דע שיש פיתרון לבעיתך וחבל שתמשיך לסבול.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניולפטיל
    לי
    19/11/2009

בני בן ה-14 מטופל בכדור הפסיכיאטר המליץ לתת לו תרופה בשם ניולפטיל. נודע לי ממנו שזו תרופה שמרגיע אלימות. עליו לקבל 2 טיפות כל יום. אבקשך חוות דעת לגבי תרופה זו. ומהם בתסמינים שלה? מהם השלכות התרופה לתווך הארוך. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ניולפטיל

הוספת תגובה

• 2 טיפות נוילפטיל כמה זה בטוח?

ד``ר אליהו סמואל
    20/11/2009

ללי שלום

המינון שהילד מקבל הוא נמוך במיוחד.
    לרוב אין למינון זה תופעות לוואי חוץ מאפשרות הרדמות בשבועות הראשונים למתן התרופה.
    במינון זה התרופה בטוחה.

ולהרחבת הנושא. נהוג לבצע בדיקה הקרויה "חוות דעת שניה". מדובר בהכרות מעמיקה יותר מתשובה באינטרנט. כל מבוטח במושלם של כל קופה זכאי לשלושה בדיקות בשנה בעלות מופחתת.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנהל תיק
    אורית
    19/11/2009

ראיתי תשובתכם בקשר למנהל תיק.
    ורציתי לשאול האם יש מקומות בהם יש מנהל תיק במקום?
    וכן, האם אני יכולה לפנות לכל אחד מאנשי המקצוע ולבקש ממנו שיהיה מנהל תיק או שיש איזושהי התמחות בעניין?

לקביעת תור
    סגירה
    מנהל תיק

הוספת תגובה

• מיהו מנהל תיק

ד``ר אליהו סמואל
    20/11/2009

לאורית שלום,

המושג מקורו, בתחום עבודה סוציאלית.
    לא כל אנשי המקצוע משתמשים בכותרת הזאת.

לרוב מי שלוקח את התפקיד הוא הבכיר שבאנשי הצוות או עובד סוציאלי. כמובן שרצוי שיהיה זה איש מקצוע מתחום ה- פסיכולוגיה,עבודה סוציאלית או פסיכיאטר אשר מכיר את הילד הכי קרוב. ילד הלומד בחינוך המיוחד לרוב מכוון על ידי היועצת של בית הספר.

בהצלחה,

ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוליאן לסכיזופרניה
    מלכה
    19/11/2009

שלום
    שמעתי רבות וטובות על התרופה סוליאן בטיפול לסכיזופרניה.
    האם התרופה מתאימה לנער שאובחן כנראה כחולה סכיזופרניה, אם אכן זו המחלה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סוליאן לסכיזופרניה

הוספת תגובה

• סוליאן וסכיזופרניה

ד``ר אליהו סמואל
    19/11/2009

לאלונה שלום

אכן תרופה אפשרית לסכיזופרניה ,
    ואף מקובלת.

שיהיה בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוערעמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר למה אתה לא מספר את האמת?

יונתן
    10/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוליאן

רספוטין
    24/11/2009

אני מטופל בסוליאן כבר למעלה משנה.
    קשה לי להגדיר מה זה תרופה טובה כי טיפול אנטי פסיכוטי שנטלתי החזיר אותי לאיזון הבעיה היא תופעות הלוואי.
    תופעת הלוואי העיקרית של הסוליאן שאני מרגיש היא הפרעות שינה,כלומר,יקיצות רבות מבהלך שינת הלילה.מעבר לזאת לסוליאן יש גם את תופעות הלוואי הנלוות כמעט לכל הכדורים האנטיפסיכטים של חוסר מוטיבציה ואני סובל באופן אישי גם מהשמנה.
    רספוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי?

לנין
    08/12/2009

חשבתי שאפטיה וחוסר מוטיבציה נובעת מתסמינים שליליים של המחלה.
    אני אישית יודע שזיפרקסה עזרה מאוד לחוסר המוטיבציה אצל אחותי ולראשונה היא החלה לתפקד כמעט מושלם.
    אבל היא גרמה לצערינו להשמנה אדירה ונאלצו להוריד אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכי טוב בלי סמים

יונתן
    10/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש באדונקס לקשב וריכוז בגיל 8
    אמא מודאגת
    18/11/2009

מה דעתך על בחירה בתרופה הזו? קיבלנו המלצה לתחילת טיפול. ביתנו בת 8 נטייה למצבי רוח , אבחנה של בעיות קשב וריכוז.
    ראיתי שהתרופה מלווה בתופעות לוואי קשות ואזהרות על שימוש בילדים ונוערץ כיצד מאשרים שימוש בתרופה לאור זאת? מה הסכנות? אל מול התועלת של קשב וריכוז

הוספת תגובה

• אדונקס לקשב וריכוז

ד``ר אליהו סמואל
    18/11/2009

לאמא המודאגת שלום

אין אנו נוהגים להתערב בשיקול דעתם של רופאים אחרים.
    יש גישה כזאת. כל רופא וניסיונו עימו.
    אפשר לפנות גם לחוות דעת שניה.

יש רופאים שפחות משתמשים בתרופה בגיל זה ואחרים שנוהגים אחרת.
    מדובר בקוו שלישי לניסון טיפול תרופתי לקשב וריכוז.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה