מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבהרת תשובה.שירה23/08/2009
שלום רב,
אני סטודנטית לעבודה סוציאלית ויש לי שאלה לגבי התאבדות. בפנינו עמדה השאלה כי רוב האנשים המנסים להתאבד הם : אמביוולנטים או לא רוצים באמת למות. אשמח מאוד לדעת אילו משתי התשובות היא הנכונה והמדויקת . תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדנות
ד``ר אבי שפירא23/08/2009רוב האנשים לא באמת רוצים למות ומבקשים עזרה למצוקתם. ניסיונות אובדניים הם פי 10 מאלה שמצליחים להתאבד. נושא מורכב ביותר . ד"ר אבי שפירא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאניה דיפרסיה ואלימות פיזיתסופי23/08/2009
ברצוני לדעת האם קיים כל קשר בין התנהגות אלימה למחלת מאניה דיפרסיה ? והאם ניתן להגדיר בין תופעת הפוסט טראומה כמאניה דיפרסיה ?.
אודה למתן מענה בהקדם האפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניה דפרסיה
ד``ר אבי שפירא23/08/2009בהחלט יש קשר בין מניה ודפרסיה ורמת אגרסיה לפחות קשר סטטיסטי. פוסט טראומה היא הפרעה נפרדת לחלוטין ממניה דפרסיה. בברכה ד"ר אבי שפירא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לאלכוהולאורטל22/08/2009
אני מטופלת בלוסטרל ,דרלין ,ליתיום, רספרדל ואדרונקס האם אסור לי לשתות אלכוהול או שמותר ורק במינונים נמוכים..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוקטייל תרופתי
ד``ר אבי שפירא23/08/2009אני לא ממליץ לערבב גם אלכוהול יחד עם הקוקטייל התרופתי שאת נוטלת. לא ברור לי מדוע את נוטלת כל כך הרבה סוגים של תרופות בבת אחת. כדאי לבצע הערכה מחודשת של הטיפול התרופתי. בהצלחה ד"ר אבי שפירא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערה שמכה את אימהתמר21/08/2009
שלום רב,
יש לי ילדה שהיא בת זקונים וכמעט בת 16. הילדה יפה, מאד חברותית ואהודה על רבים.
לעומת היחסים עם החברים, היחסים בבית מגיעים לעיתים קרובות לפיצוצים.
היא רוצה ללמד אך אינה בעצם לומדת, היא קצרת רוח, אימפולסיבית, בוטה עד כדי ניבולי פה שהנייר אינו יכול לסבול ולפעמים גם מכה אותי.
הילדה נכונה לטפל בעצמה והיא הולכת לטיפול פסיכולוגי כאשר מפעם לפעם אנו מגיעים גם לטיפול.
כבר מגיל צעיר (3) כאשר היא לא הייתה מקבלת דבר היא הייתה משתטחת על הריצפה וזועקת עד השמים.
אנחנו משפחה (7 נפשות) שכולם אקדמים, משפחה חמה ומבוססת כלכלית.בית מבוסס מאד, ודבר לא חסר לה.
לאחר שבתי הכתה אותי היום תוך כדי נהיגה שכמעט גרמה לתאונה החלטתי לא עוד! נראה לי שהטיפול צריך להיות רפואי. אשמח לתגובתך.
תודה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SECOND OPINION
ד``ר אבי שפירא23/08/2009שלום תמר
המצב שאת מתארת הוא קשה. בהחלט יכול להיות שצריך לבצע איבחון מקיף של המצב הרגשי של הילדה ושל הקשר עם ההורים. איבחון שכזה יכול להתבצע ע"י פסכיאטר מומחה לילדים ונוער אשר בהכשרתו הוא רופא אשר אמון גם על החלקים הפסיכולוגים ,המשפחתיים והאורגנים. בברכה ד"ר אבי שפירא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי תמר
שומר הלילה22/09/2009יש לך אולי אימייל שאפשר להתקשר איתך דרכו? יש לנו בעיה דומה עם אחותי והייתי שמח אילו הינו יכולים לדבר עם מישהו שנמצא באותה סירה.
אני מאוד מקווה שתראי את ההודעה הזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ?חסוי20/08/2009
שלום אני בת 13
ואני מממ ש מפחדת משפעת החזירים ואני לא יודעת למי לפנות
בקשר לזה אני לא יוצאת מהבית ולאא
כלום ועוד מעט תגיע תקופת בית ספר ואני לא יודעת מה לעשות
וכל הרופאים בחדשות אומרים שיהיה חורף אם הרבה צעירים ומבוגרים שיחלו בשפעת
ואני מפחדת להיות אחת מהם
ואמא שלי תמיד אומרת לא יקרה לך כלום לא יקרה לך כלום ואני לא מאמינה
להמ
בבקשה תעזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאניקה משפעת חזירים
ד``ר אליהו סמואל20/08/2009לנערה בת ה-13 שלום
פנית למדור אנשי מקצוע מבריאות הנפש מאחר וגם את מזהה שהחרדה היא כבר מעבר למציאות.
אגב כרופא ילדים אני יכול להרגיע אותך שמדובר בשפעת רגילה אבל קצת יותר קשה לאנשים עם רגישויות חיסוניות מיוחדות ואת לא שייכת עליהם. אני גם בטוח שדברי ההרגעה שלי לא עוזרים לך.
נראה שאת מביעה חרדה שהנושא הוא שפעת אבל זה יכול להיות כל דבר אחר. והריפוי שלך הוא כמו בכל ריפוי של חרדה מסוג זה.
יש לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער. לצורך הערכה והמלצות טיפול.
אני בטוח שבמהלך הטיפול תרגישי הרבה יותר בטוחה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפקי זעםדלית19/08/2009
שלום רב!
אני אמא לשני לילדים בגילאי 6 וחצי ו- 5.
בני בן ה- 6. וחצי הינו ילד מחונן ועולה לכיתה ב.
הוא ילד מקסים חכם מאוד בעל דמיון מפותח וחברותי מאוד.
הבעיה היא כזו אם נניח הוא אינו מקבל מה שהוא רוצה הוא מתחיל בהתנהגות תוקפנית.
כגון קללות, צעקות, דחיפות וכדומה.
אין לו בעיה לעשות זאת ליד אנשים רבים ולא רק בבית.
יש לציין שבגלל שבעלי רוב שעות היום לא בבית כך שאיתי קורים כל הדברים הללו.
אני מאוד לוקחת ללב לא יודעת מה לעשות כי לא תמיד ניתן לתת כל דבר.
אני לא יודעת מה לעשות ולא רוצה שימשיך בהתנהגות זו.
אנא עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זעם - מחונן, רוצה הכל
ד``ר אליהו סמואל19/08/2009לדלית שלום
אין ספק שתוכלו ליהנות מטיפול פסיכולוגי המשלב הדרכת הורים.
טיפול בגיל הזה עדין יכול לשנות דפוסי התנהגות, בגיל מאוחר יותר הסיכוי קטן.
תחושת המיוחדות ו - "המגיע לי" תתכן ממקורות שונים וכמובן נוכח ההתפעלות מכישוריו
ויכולותיו.
יש לגשת למטפל עם הכשרה קלינית הבקיא בגיל זה – פסיכולוג –פסיכיאטר או עובד סוציאלי.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשרה18/08/2009
שלום הבת שלי היא בת 14 והיא סובלת מטריכילומניה שזה תלישת שיער כפייתית לאן צריך לפנות פסיכולוג או פסיכיאטר ומה אורך הטיפול?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלישת שערות למי לפנות?
ד``ר אליהו סמואל18/08/2009
לשרה שלום
ראי את אשר כתבתי במדור שאלות חוזרות.
יש לפנות לאיש המקצוע עם הידע הרחב ביותר בתחום. ולהבנתי זה אדם ששולט בתחומים שונים כמו פסיכולוגיה, רפואה, ויחסים במשפחה. כל זאת לצורך הערכה והמלצות טיפול.
הכתובת היא פסיכיאטר ילדים ונוער.
לא חייבים להמשיך אצלה/ו את הטיפול. אולם ההערכה חיונית לבדיקת מקור ההתנהגות והמלצות טיפול שונות.
משך הטיפול תלוי, במשך ההפרעה, עוצמתה, מוטיבציה של הנער לשינוי, מידת הפרעות נלוות, מידת הפרעת תפקוד. ועוד.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
שרה19/08/2009יש לי עוד שאלה והיא האם אפשר להתגבר על טריכילומניה ולצאת מזה ללא טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי או שזה בלתי אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמצב גם חולף מעליו
ד``ר אליהו סמואל19/08/2009בהמשך,
המצב יכול לחלוף מעליו, אולם יש לו מהלך של הופעה והעלמות.
אין אנו יודעים מתי זה קורה ולמי?
יש צורך באבחון לצורך:
1. הגדרת היקף ההפרעה ובחינה האם יש הפרעה נלוות אחרת. (דבר שאינו נדיר)
2. מדובר במצוקה וראוי לטפל בה טרם הפיכתה לצלקת רגשית לכל החיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיפרקסה והשמנהשני17/08/2009
מנסיונכם, רופאים, האם נתקלתם במקרים שזיפרקסה במינון מקסימלי לא גרם להשמנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכל כלל ברפואה יש יוצא מן הכלל
ד``ר אליהו סמואל18/08/2009ליסמין שלום
שאלה הנוגעת באושיות מקצוע הרפואה.
בניגוד למדעים המדויקים מקצועות הרפואה אינם אבסולוטיים...
ולכל כלל יש יוצא מן הכלל.
כל המקצוע הוא עסק של הסתברות. ובכל הסתברות יש יוצא מן הכלל.
הכלל היחיד המוכר ברפואה הוא שלכל כלל תמיד יש יוצא מן הכלל.
ומכאן גם התשובה.
אבל אכן הסיכוי להשמנה במינון גבוה הוא משמעותי אולם אף פעם אינו אבסולוטי.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7 עם קושי רגשיאמא17/08/2009
ילדי בן 7 המטופל בטיפול רגשי אצל פסיכולוגית מזה כשנה וחצי.ישנו קושי אורגני בויסות-זקוק לזמן התארגנות הכולל אי שקט פנימי.כל הזמן זז קדימה אחורה בישיבה ,התרגשותו מוגזמת והתעצבנות מוגזמת גם כן.לפני שבועיים התחלנו טיפול בספורט עם קבוצה קטנה של 4 ילדים.מה שמדאיג אותי זה שהמדריכה אמרה לי שהיא אמרה לילדים בתחילת השיעור שמשחקים בתופסת ובני נלחץ קפא במקום ואמר לא לא.המדריכה חושבת שכדאי שיתחיל טיפול תרופתי לחרדות.לאחר מכן השתחרר ושיחק יפה .מה דעתך???האם נחוץ???הילד בכיתה קטנה בבית ספר רגיל ומטופל שם בטיפול באומנות...מה עוד צריך?????האם חרדות אלו נעלמות עם הטיפולים??.אודה לעזרתך תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהו "מנהל מקרה" וחשיבותו
ד``ר אליהו סמואל18/08/2009לאמא היקרה והמודאגת שלום,
כתבתי על כך כבר בעבר ואחזור על העיקרון מרכזי זה מתחום הטיפול בילד.
יש מצבים שהם חריפים וחולפים ומצבים כרוניים.
המצב שאת מתארת יש לו אופי מתמשך מאחר והוא נושא אופי של דפוס התנהגות עם גוון התפתחותי עם רקע אורגני.
המלצות הטיפול וקידום הילד רבגוניים ושונים. הרבה תחומי מקצוע מעורבים ומבטיחים שמים וארץ בקידום הילד. ולאחר מספר שנים נדהמים לגלות שההבטחה לא מומשה.
לכן ההמלצה למצוא איש מקצוע מהימן ואמין ולמנותו כיועץ ובשפה המקצועית "מנהל תיק" case manager
מדובר באיש מקצוע וותיק ומיומן המכיר את כל התחומים ולא בהכרח כל מקצוע לעומק. ולהתייעץ עימו בכל עת לפי הצורך. האם להמשיך בטיפול רגשי זה או אחר , האם להוסיף תרופה וכמה.. הוספת ספורט טיפולי וכדומה. המעקב יכול להיות גם פעם בחצי שנה או לפי הצורך.
ההמלצה יכולה ליפול על פסיכיאטר ילדים ונוער או איש מקצוע אחר שההורים סומכים עליו והוא אמור להכיר סוג של זה מורכבות. מאחר והייעוץ יכול להיות רלוונטי להיום אולם גם רלוונטי לעוד חצי שנה. ואולי היה רלוונטי לפני הטיפול הפסיכולוגי. יש מערכות חינוך בהם היועצת של בית הספר משמשת גם כמנהלת תיק. כך זה גם בטיפולים במרפאות מסודרות לבריאות הנפש.
הארכתי בתשובה זאת מאחר ולדעתי המסלול המוצע נכון גם למצבים דומים אחרים, ורצוי לתת את הדעת על כך. מצבים בהם להפרעה יש אופי מתמשך המשפיע על כל ההתפתחות.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו הנזקשני16/08/2009
שעלול להיגרם משתיית אלכוהול (וודקה) כאשר נוטלים פלוטין 40 מ"ג כל יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וודקה (אלכוהול) ופלוטין
ד``ר אליהו סמואל17/08/2009ליסמין שלום
אלכוהול ופלוטין יכולים להחמיר תופעות לוואי גם של האלכוהול וגם של הפלוטין.
ובאם הפלוטין נלקח בשל דיכאון,שימוש מרובה באלכוהול יכול להחמיר את הדיכאון.
כך גם חרדות.
שימוש חד פעמי נסלח אולם שימוש כרוני של אלכוהול יכול לגרום לתופעות גופניות קשות ואף קטלניות.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילידם ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רספירדל לילדהעדה16/08/2009
בתי בת 9. תמיד הייתה ילדה רגישה וקצת חרדתית. לאחרונה מצבה התדרדר מאד. סובלת מחזרה כפייתית של מילים גסות, חרדה מוגברת ועצבנות. אולם חמור במיוחד: היו לה מספר התקפים קשים מאד בהם איימה אפילו באובדנות. הפסיכיאטר המליץ בינתיים על רספירדל (רבע מיליגרם פעם ביום). לדבריו למרות שזו תרופה אנטי פסיכוטית (והילדה לא פסיכוטית) במינון נמוך התרופה יעילה נגד חרדה כפיתיות וטיקים.. הבנתי שלתרופה זו יש תופעות לוואי רציניות. אני מודאגת. האם כדאי לתת תרופה כזו? או שאולי יש פתרון אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה ריספרדל בטוח?
ד``ר אליהו סמואל17/08/2009שלום לך אלכס.
אין מוצא מתן תרופות חיוני מאחר ותלונות ביתך אף הן לא פשוטות, וחבל שהיא תסבול ואף תתאבד...
תופעות הלוואי תלויות מינון. המינון לו היא תזקק הינו נמוך ביחס למינון אנטי פסיכיטי.
אין להתרגש מכל התופעות לוואי מאחר ומרביתם מדווחות תחת שימוש במינון גבוה לתקופה ארוכה.
חברת התרופות חייבת להכניס את כל הרשימה מבחינה חוקית.
כאיש מקצוע המשתמש בתרופה לא מעט ארגיע אותך שלרוב לא צופים בתופעות לוואי, ובמיוחד לא במינון נמוך מתחת ל- 2 מ"ג.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי רעד ודופק גבוהלינוי15/08/2009
שלום, אני נערה בת 17
מדי כל כמה שבועות אני סובלת מהתקף של רעד בכל הגוף דופק גבוה וקושי קל בנשימה,
מבדיקה באנטרנט ראיתי שיש לי תסמינים דומים להתקפי לחץ אבל בזמן ההתקפים אני לא מרגישה פחד.
האם יכול להיות שבכל מקרה יש לי התקפי פאניקה? אני צריכה ללכת להבדק אצל רופא? ומה אני יכולה לעשות כדיי להפסיק את ההתקפים?
בנוסף אני צריכה לציין שהייתי בולמית במשך תקופה מסויימת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף פאניקה
ד``ר אליהו סמואל17/08/2009ללינוי שלום
נראה שמדובר בהתקף פאניקה קל לא טיפוסי.
כמובן שיש ללכת לרופא פסיכיאטר ילדים לקבל הערכה והמלצות טיפול. איני יכול להמליץ המלצות גורפות אולם יש כמה דברים בסיסים: שימוש בסמים ואלכוהול יכול להזיק ולהחריף את התופעות לטווח ארוך .
הטיפול אינו חייב להיות תרופתי במצבים מסוימים ניתן להיעזר גם בטיפול בשיחות.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת זהות דיסוציאטיבית ודיסוציאציהאני14/08/2009
האם בהפרעת זהות דיסוציאטיבית תמיד יש שכחה או שגם קיים מצב של כאילו "התבוננות" או "עדות" של אישיות אחרות כאשר אישיות אחת מסויימת נמצאת.
ובמה מתבטאת דיסוציאציה? האם כאשר מעירים אדם בלילה והוא עובר למיטה אחרת או מדבר עם מישהו (לא שיחה של ממש אלא יותר משפטים כלליים) וכאשר מתעורר למחרת ולא זוכר דבר זה נקרא דיסוציאציה? זה נורמלי? אשמח לדוגמא של דיסוציאציה.
האם לאדם שיש תחושות של דפרסונליזציה דריאליזציה ושל דיסוציאציה זה תמיד מראה על בעיה איזשהי? הכוונה לסוג של מחלה או הפרעה איזשהי בנפש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת על דיסוציאציות
ד``ר אליהו סמואל17/08/2009שלום
יש רמות דיסוציאציאה שונות ומגוונות. מדובר בשינוי מצב תודעה ואין קשר רצוף בין המצבים השונים.
לרוב יש שכחה של מצב התודעה האחר הלא דומיננטי.
וכדוגמא, גבר המדבר ומציג עצמו כאישה ואף מדבר בקול נשי במצבים מסוימים, אין תכנון רצוני וההתרחשות מתרחשת באופן ספונטאני. מצבים אילו אינם בטווח הזיכרון הפעיל של בעל התודעה הדומיננטית.
אחד מסימני ההיכר הקלאסיים הוא מצב שאנשים אחרים מזכירים ללוקה בתופעה על מצבים שהתרחשו והוא לא זוכר.
לגבי הפרעה בנפש או מחלה? השאלה לא ברורה. יש תופעות דיסוציטיביות הנגרמות מחבלת ראש, שימוש בסמים, תרופות, גידול מוחי ועוד סיבות. לרוב הסיבה לא מובחנת.
השאלה באם המחלה היא ווריאציה נורמטיבית או מחלה היא שאלה פילוסופית. במידה ואין סיבה ביולוגית מזוהה. ההחלטה על פניה לאיש טיפול תלויה בסבל ובאבדן התפקוד של הסובל מהתופעה.
פסיכיאטריה בכלל אינו מקצוע המטפל בהפרעות נפש או מחלות. מדובר במקצוע המטפל באנשים המרגישים סבל וחפצים לשנות תפקוד. הטיפול בכלל אינו נובע מרצון לנרמל ( מלשון נורמלי) את העולם. עוד אין לנו סטנדרטים לכך.....
הפניה לאיש מקצוע מקורה בסבל ואובדן תפקוד.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה ליעוץ דחוף, הכנסועופרי14/08/2009
שלום רב, בתי בת 10 סיפרה לי שיש לה כל היום מחשבות נוראיות שדברים נוראים יכולים לקרות לה ולמשפחה,
זה התחיל מחברה שסיפרה שדופקים על השולחן שלוש פעמים ואומרים חס וחלילה על משהו נורא שיכול לקרות, מאז היא כל היום דופקת על השולחן ללא הפסקה, בכל מקום שהיא נמצאת היא במחשבות לא טובות.
אמרתי לה שברגע שהיא חושבת על דברים "רעים" היא מיד צריכה לחשוב על משהו שעושה לה טוב , להיזכר במשהו שמעלה לה חיוך, שהכל בראש שלה והיא צריכה לשלוט במחשבה, היא אמרה שזה חזק ממנה.
לפני שבוע, לחברה אבד הטלפון, והיא אמרה לה שהיא נודרת נדר שאם היא תמצא את הטלפון היא תקרא 6 פסוקים מהתורה, אז ביתי אמרה לי בבכי שהיא נדרה נדר שכדי שהיא , עצמה, לא תמות אז היא תקרא פסוקים מהתורה.
זה נשמע ממש שטויות אבל היא מאוד נאיבית ומאמינה לכל דבר שאומרים לה.
איך עלי לעזור לה?, נראה לי שהיא צריכה יעוץ מקצועי, למי עליי לפנות?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ מקצועי
ד``ר אבי שפירא14/08/2009לדעתי חשוב בהקדם להגיע לפסכיאטר ילדים אשר יאבחן את מקור הבעיה , האם מדובר בהפרעת חרדה , הפרעה כפייתית וכו'. לאחר הערכה הטיפול בהתאם. (טיפול פסיכולוגי, טיפול קוגניטיבי, טיפול תרופתי ). בהצלחה ד"ר אבי שפירא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיזה פסיכיאטר ניגשים פרטי או של הק
עופרי14/08/2009הקופת חולים? אם תיתי תזדקק למספר פגישות אצל פסיכיאטר האם הכל מתועד בתיקה הרפואי? האם זה יכול להזיק לה בעתיד? או שרצוי לפנות לפרטי ואז התיק חסוי .
תודה רבה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ פסכיאטרי
ד``ר אבי שפירא14/08/2009שלום רב
תוכלו להתייעץ עם רופא הילדים של הילדה למי לפנות. אם ילדה היתה בטיפול בגיל 10 אין שום סיבה שמידע זה יפריע לה בעתיד. לדעתי חשוב לטפל או במסגרות ציבוריות או פרטיות. חשוב לזכור שהטיפולים הפרטיים אינם זולים וצריך גם לקחת זאת בחשבון. בהצלחה ד"ר אבי שפירא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתשובה בהקדם לגבי איבחון וכן טאני14/08/2009
-וכן לגבי טיפול תרופתי .
בני בן 5 ו4 חודשים בעל בררנות גדולה מאד באוכל ,מסורבלות קשיים מוטורים ודיספרקסיה שפתית וכלל גופנית ,לעיתים קושי בקשר עין ,שאלות חזרתיות כגון ( מה השעה?)ומי? מתענין מאד באותיות מספרים ומאד חכם נבון בעיקר בחשבון ,ףלא תמיד עונה לענין.מאובחן כבעל הפרעת קשב וריכוז והיפראקטיביות ,לא אובחן ברצף (כי לא נעשה מבחן מספיק מעמיק לדעתי )בגן הטיפולי של העיכוב היתפתחותי אנו מתחילים שנה שניה לגננת ולפסיכולוגית חשד גדוטל להפרעה על הרצף האוטיסטי בתפקוד גבוהה (יש גם בעיות חברתיות בגן לפי הגננת והפסיכולוגית )בבית אוהב מאד חברה גם בגני משחקים ומחפש אותה ומשחק עם בני גילו .משחק משחק דמיוני בבית במכון להתפתחות הילד אמרו שלא עונה על הקריטריונים לאבחון אך ציינו דיבור תבניתי וחזרתיות בדיבור .לבני גם קשיי שפה ובעיות היגויי האיבחון נעשה עי פסיכאטר ממוחה לילדים ונוער ששלל את היותו על הרצף .אך הפגישה היתה רק לשעה אחת בלבד אני כאם בגלל הסימנים שציינתי לא שקטה הלוואי שאתבדה ,אבל מרגישה חובה לבבר את הדברים לעומקם כולל גם התאמת מסגרת מתאימה וואפשרויות לשילוב ,טיפול תרופתי מתאים ועוד .בעייתי היא שמבחינת איבחון פרטי כבר הוצאתי לא מעט כסף ואינני עובדת כיום והפרוטה לא ממש מצויה בכיסי כרגע . אך מעוניינת באבחון מעמיק ובהקדם (כיתה א בפתח וגם אפשריות המסגרת לפני)אציין שהומלץ על טיפול תרופתי אך לא שלמה עם המתן שלו כך שלא נעשה בירור לעומק בנושא .אשמח מאד להמלצותיכם להמשך טיפול בהקדם. בתודה אמא מודאגת ואוהבת מאד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת נוספת
ד``ר אבי שפירא14/08/2009אין מנוס מבדיקה נוספת של הבן שלך. ללכת שוב באופן פרטי זה מקשה , לא זול ואני בהחלט מבין אותך. חבל שהזמינות של המסגרות הציבוריות (וישנם טובות מאד לדעתי) לא מספיק מהירה ויש צורך בהמתנה אך זו המציאות. לדעתי בכל מקרה כדאי לך להתחיל את התהליך להתקבל למרפאה פסכיאטרית ציבורית לגיל הרך באיזור מגורייך כי בהחלט לפי התיאור שתיארת מצב הבן מורכב ודורש התייחסות ומעקב רציפים וקבועים. בהצלחה ד"ר אבי שפירא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אני14/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)