פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זאבריק??
    קרן
    26/07/2009

שלום רב,

אחיין שלי מאושפז בבי"ח לבריאות הנפש (חשד ל תסמונת דו-קוטבית) מיום ה'. מקבל זאבריקס??
    אני מקווה שאני אומרת נכון?? האם התפרופה יעילה?ומה תופעות הלוואי שלה.

אם אפשר לשלוח הודעה בנפרד(שלא תפורסם זה עדיף,יש לי הרבה מה לפרט!).

תודה קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זאבריק??

הוספת תגובה

• אין תרופה כזו

ד``ר אבי שפירא
    27/07/2009

להפרעה דו קוטבית ניתן לטפל בזיפרקסה, ריספרדל ויש עוד מגוון תרופות אחרות. בודאי חשוב בטיפול להתייחס להיבטים הרגשיים, אישיותיים , משפחתיים ולטפל באדם ולא רק במחלה. בברכה אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בנושא הרטבה
    טלי
    23/07/2009

תודה רבה על התשובה בנוגע לבני המאובחן כ-PDD ועל העזרה בהבנת הנושא. אך עליי לשאול אותך דבר נוסף - כיצד זה יתכן שיש לו מודעות חברתית ותובנות חברתיות לגי הרבה מקרים ומצבים שבהם הוא מגלה בקיאות רבה ורק בושא ההרטבה שלו עושה רושם שאינו קולט את משמעות העניין. עליי לציין שהוא ילד נבון וינטליגנט ובהחלט יודע להעביר בקורת על ילדים אחרים באם אינם מתנהגים כראוי. קשה לי מאוד להבין את הנקודה הזו . כמו כן האם במצבו שהוא אינו מוכן לשמוע או לשתף םעולה בנושא הבעיה שלו טיפול התנהגותי מסוג כלשהו יעבוד עליו או יעזור לו ? האם יש סוג מסוים של טיפול שלדעתך יכול להתאים במקרה הזה ? תודה רבה על תשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    המשך בנושא הרטבה

הוספת תגובה

• סתירות באבחון

ד``ר אליהו סמואל
    23/07/2009

המשך

קיום תובנות ומודעות ברוב שטחי החברה והיותו נבון ,אינטליגנטי מעמידות אפשרות אבחונית אחרת לאבחנת PDD . אבחנת ה-PDD אינה כה קלה כפי שנדמה במצבים בעלי איפיון שאת כה מטיבה לפרט.
    ולכן יש צורך להערכה מלאה מאיש מקצוע טוב שיעשה סדר באבחון וגם בנושא ההרטבות.

בהצלחה,

ד"ר סמואל אליהו
    פסייכאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר רוס גרין, מחבר "ילד פיצוץ".
    דבורי
    22/07/2009

אני מחפשת איזושהי דרך ליצור קשר עם הנ"ל.

האם יש כתובת מייל אישית שלו?

(זה קצת דחוף)

בתודה מראש,
    דבורי.

הוספת תגובה

• כתובת מייל

ד``ר אליהו סמואל
    23/07/2009

שלום

1. אפשר לפנות להוצאה.

2. אפשר להקליד את השם האנגלית עם מרכאות בגוגל ולעלות על אתר אישי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.

דבורי
    24/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר רוס גרין

ד``ר אבי שפירא
    26/07/2009

שלום רב
    ד"ר רוס גרין הוא פסיכולוג שעובד במרכז להפרעות קשב וריכוז בבוסטון ארה"ב.
    (HARVARD MEDICAL SCHOOL (
    אין לי את המייל שלו.
    מקווה שעזרתי
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבות
    טלי
    22/07/2009

שלום רב. בני מסיים את החופש ועולה לכיתה דלת כשהוא עדיין מרטיב באופן קבוע במכנסיו מידי יום ולילה. למראית עין עושה רושם שהוא אינו מוטרד מהעניין אך אנו כהורים סובלים מאוד אפילו יותר ממנו ולא יודעים כיצד לטפל בו. המצב בבית הספר בלתי נסבל כי צריך לשלוח אותו עם החלפות כמו תינוק והוא סובל בשל כך דחייה חברתית מה עוד שהריחות לא נעימים. מי מוסמך לתת מענה לבעיה כזו בפרט שאין לו מטובציה לעזור לעצמו והוא אינו מעונין לדבר אפילו על הנושא ומיד צועק שלא רוצה לשמוע. עלי לציין שזה נמשך שנים והתיסכול גדול מאוד ואין שיפור.בבקשה עזרה דחופה(אובחן בגיל חמש כ-PDD בתיפקוד גבוה ולומד בכיתה רגילה עם סייעת ומתפקד יפה מאוד עם בני גילו).

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבות

הוספת תגובה

• הרטבה בילד pdd גבוה בן 10

ד``ר אליהו סמואל
    22/07/2009

לטלי שלום

את מתארת ילד בגיל 10 הסובל מהפרעה התפתחותית מורחבת PDDבתפקוד גבוה הסובל מהרטבות יום ולילה.
    יש לשים את הדגש על ההפרעה התקשורתית כאשר מנתחים את התופעה.
    .
    כדי להגיע לגמילה יש צורך בתובנה חברתית ביחס לפסול שבהרטבה. גיוס המוטיבציה בא ממקורות אילו.
    העדר המוטיבציה קרוב לוודאי מקורו בצמצום בתודעה החברתית. אכן הוא לא מבין מדוע צריך להישאר גמול. אין גם ספק שיש לו בעיה התפתחותית ביחס לבשלות לגמילה מהרטבות. הגמילה מושגת לרוב בגיל התואם את בשלות המערכת –ולרוב יש בכך מרכיב גנטי. כלומר הורה שנגמל בגיל מסוים יש סיכוי גבוה שזה יהיה גיל הגמילה אצל ילדו.
    מאחר ומדובר בתופעה התנהגותית והאילוץ לבחון את מסוגלותו לתובנה חברתית בנושא ונסיבות העדר התובנות ביחס לגמילה אז ההמלצה לפנות לרופא פסיכיאטר ילדים ונוער הבקיא בגיל זה .
    גמילה בכוח אינה יעילה היא רק גוררת לצלקות.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תענו לי
    לינויי
    20/07/2009

שלוום ,אני בת 15 וחצי עולה ללמוד בכיתה י'.
    ונראה לי שאני מתחילה להיות בדיכאון :
    אני נוטה למצבי רוח משתנים ,אני לרוב בוכה מסתגרת בעצמי
    לא חושבת על מה שיהיה בעתיד מנתקת קשרים עם אנשים חושבת על
    התאבדות .עצבנית ,אין לי תאבון וירדתי בחודש האחרון משהו כמו בין 4-6 קילו.
    האם אני בדיכאון ?
    ונראה לך שזה קשור להטררדה מינית שעברתי לפני 7 חודשים, ממה זה יכולל להיות ?

לקביעת תור
    סגירה
    תענו לי

הוספת תגובה

• למי לפנות ברגעי מצוקה

ד``ר אליהו סמואל
    20/07/2009

ללינוי שלום

יתכן זה דיכאון ויתכן שלא.
    אז למה זה חשוב?

את סובלת מרגישה שמצבך מתדרדר מדחי לדחי....חשה שאת מסתגרת עצובה ואינך יכולה לעזור לעצמך. אז סימן שאת צריכה לפנות לאיש מקצוע.

אפשר להתקשר לער"ן ולשוחח איתם. לתחנה לייעוץ למתבגרים באזור מגוריך. ליועצת בית הספר ביום לימודים ,אפשר גם לפנות להוריך ולבקש לפנות לפסיכיאטר ילידם ונוער של הקופה, או של העירייה ואולי באופן פרטי לצורך הערכה ראשונית והמלצות.

בהצלחה.

ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילידים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה .

לינויי
    20/07/2009

תודה על תשובתך ..
    אני לא רוצה שההורים שלי ידרו ויש לנו
    באזור מגוורי מרכז שנקרא"השירות הפסיכולוגי"..
    והייתי שם בשנה שעברה וניבדקתי ע"י פסיכיאטרית ,
    והיא אמרה שהכל בסדר איתי ,היועצת של בית ספר
    אנחנו בחופש גדול ומה היא כבר יכולה לעזור לי דרך שיחת טלפון??
    אם אני ידבר אם הרופאת המשפחה שלי היא תוכל לתת לי הפנייהה או משהו ?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר אליהו סמואל
    21/07/2009

אפשר לפנות לרופאת משפחה. רצוי לדבר עם ההורים. אפשר גם לער"ן.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון עמיד בתרופות
    גלעד
    18/07/2009

שלום, שמי גלעד.
    4את השנים האחרונות עבורי אפשר לסכם במלה אחת- גיהנום.
    כאמור, לפני 4 שנים חוויתי ירידת אנרגיות וחוסר מרץ. עשיתי את כל הבדיקות האפשריות ושום דבר לא התגלה. התחלתי לקחת רסיטל והמשכתי לחיות.
    אני רוצה להדגיש שמאותו זמן ועד היום אני מרגיש כמו אדם מת מהלך, שרק הכדורים נגד הדיכאון מחזיקים אותי. אין בוקר שאני לא חושב על להתאבד.
    אחרי כשנה מפרוץ הדיכאון גילו אצלי גידול במוח מסוג אוליגודנדריוגליומה רמה 2, וכשסיפרו לי על כך, שמחתי. חשבתי שמצאתי את התשובה. אבל עשו לי ניתוח, כריתה כמעט מלאה, ושום דבר לא השתנה. לרופאים הייתה דעה מוצקה- לסרטן אין קשר לדיכאון,ואם כבר ההפך, והוא לא כזה מסוכן.תוחלת החיים של אנשים מסוג סרטן כזה היא מעל 20 שנה, כך שהם שחררו אותי, ואני חזרתי לנק' ההתחלה.
    המשכתי בטיפול פסיכיאטרי והגעתי עד למינון של 300 מ"ג אפקסור. שום דבר לא עזר, ובינתיים המשכתי לנהל "חיים רגילים"- סיימתי תואר בכלכלה וביולוגיה. היום אני עובד ככלכלן וחי עם חברה מדהימה כבר 3 שנים ואנו קרובים להתחתן.
    הכול טוב ויפה אבל הדיכאון לא מרפה. בחודשים האחרונים עברתי לאדרונקס 10 מ"ג אבל אני כבר מתכנן דרכים להתאבד. אני חושב שהגעתי לנק' האל חזור ושאפשר להגיד שהדיכאון שלי עמיד לתרופות. חבל שלא הגעתי למסקנה הזו קצת לפני.
    הפתרון היחיד שנראה בעיני הוא טיפול אגרסיבי יותר כמו גרייה מגנטית או ECT.
    השאלה שלי היא קודם כל האם ניתן לקבל טיפולי גרייה מגנטית דרך קופת חולים ולא לשלם הרבה כסף למיינד קליניק, היחידים בארץ שעושים זאת?ואם כן, כמה זמן לוקח אישור לזה?
    האם ישנן עוד דרכים לטיפול בדיכאון עמיד לתרופות חוץ מהשתיים שציינתי ומה הן כוללות?
    ועוד שני דברים. טיפול פסיכולוגי כבר עברתי והוא לא עזר.
    וסיבה להכול היא כנראה הגנטיקה. לאבי במשפחה יש נטייה דכאונית, אח שלי חולה קרוהן מגיל 16 כבר, ועדיין בדיכאון למרות כל מה שניסה.
    וכמובן יש לציין, שלפני פרוץ המחלה, הייתי הכי מאושר בעולם, עם אנרגיות מטורפות- 6 אימוני שחייה בשבוע, תלמיד מצטיין,מפקד צוות בצבא, חברים, משפחה.. בקיצור, כל מה שניתן לבקש.
    אז בבקשה עזרו לי בהקדם האפשרי.

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון עמיד בתרופות

הוספת תגובה

• דכאון עמיד

ד``ר אבי שפירא
    18/07/2009

מחלת הדכאון היא לפעמים מחלה קשה מאד הגורמת לסבל רב ומתמשך.אצלך גלעד המצב יותר מורכב בגלל הגידול המוחי שסבלת ממנו. אני מציע לך לפנות למרכז טיפולי גדול כגון תה"ש, רמב"ם, סורוקה ואחרים שם מבוצעים טיפולים בגרייה מגנטית אשר מחליפים את הטיפול בחשמל שאני מבין שאינך יכול לקבל בגלל המחלה המוחית שעברת. למרות מה שאתה עובר ועברת התפקוד האישי, התעסוקתי והמשפחתי מעורר השתהות. כל הכבוד. ראה גם את חצי הכוס המלאה , מה השגת ולמה אתה יכול להגיע למרות קשייך המורכבים. מקווה שתמצא מזור לסבלך. אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה להמלצה דחופה .
    דליה
    16/07/2009

יש לי ילד בן 10.5 מאושפז בבית חולים נס ציונה אני חייבת יעוץ עם פסיכיאטר ילדים חיצוני אנחנו אבודי עצות מצבנו מאוד מסובך ואנני יודעת למי לפנות אני מפחדת שבמסגרת האישפוז היד קלה מדי במתן תרופות לא פשוטות

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה להמלצה דחופה .

הוספת תגובה

• חוות דעת שניה

ד``ר אבי שפירא
    18/07/2009

אחד מיסודות הטיפול באדם הוא האמון של המטופל במטפל דליה. אם האמון התערער אני ממליץ לפנות לפסכיאטר חיצוני שיבדוק את הילד והמשפחה , יקבל מידע מבית החולים ויוכל לעזור לכם לגבש החלטה על הטיפול הטוב לילד . ילד בן 10 לא מאושפז סתם וככל הנראה הקשיים מורכבים וזקוקים להתייחסות מעמיקה ורצינית. אני מאמין שבבית החולים נמצאים רופאים טובים, אכפתיים, רגישים אשר מחפשים את הדרכים היעילות ביותר כדי שהילד יטופל ויוכל להשתחרר מהאישפוז בהקדם האפשרי. בהצלחה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ODD לילדה בת 4?
    איילת
    15/07/2009

ביתי בת 4 וחודשיים, ילדה נבונה מאוד, חברותית ומפותחת לגילה. כבר תקופה ארוכה שאנחנו מתמודדים עם התנהגות מרדנית וחוסר שיתוף פעולה מתמיד, התפרציות וכעס לא סביר. היא בגן פרטי וגם שם רמזו לי שהיא "ילדה לא קלה" כשחיפשתי תשובה (בהתחלה חשבתי על כיוון של קשב וריכוז כי היא גם אמפולסיבית מאוד, כל הזמן בתנועה ונוטה לצעוק) הגעתי להגדרות של ה DSM ל ODD והיא עונה על 5 סימנים באופן מובהק. האם ניתן לאבחן ODD בגיל כל כך צעיר? ויותר חשוב האם ניתן לטפל? מה אתה ממליץ לנו לעשות? האם לפנות לפסיכאטר של ילדים או קודם לשלול דברים אחרים? האם לחכות שתגיע לגן עירני (ספטמבר הקרוב) שם יוכלו לכוון אותנו יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    ODD לילדה בת 4?

הוספת תגובה

• ODD

ד``ר אבי שפירא
    18/07/2009

שלום רב איילת
    חשוב לבצע איבחון ואבחנה מבדלת כדי לשלול הפרעת קשב , ODD, בעיות אורגניות ורגשיות אחרות וכו'. קיימים מרכזים לגיל הרך בפריסה ארצית ואני מציע לפנות לאחד מהם . מרכזים המנוהלים ע"י פסכיאטרים שהתמחו בגיל הרך הצוות שם רב מקצועי הכולל פסיכולוג, מרפא בעיסוק ועוד ושם תוכלו לקבל מענה איבחוני מדוייק וכמובן בהתאם תקבלו את הטיפול המתאים. בהצלחה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרכזים לגיל הרך?

איילת
    20/07/2009

האם הכוונה למכון להתפתחות הילד של קופת החולים? איך פונים? דרך רופא הילדים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרכז לגיל הרך

ד``ר אליהו סמואל
    21/07/2009

לאיילת שלום

במרחבי המדינה יש מרכזים לגיל הרך בניהול פסיכיאטרי ולא של מכון התפתחות הילד.
    אילו מרכזים שייעודם טיפול מתוך גישה פסיכולוגית והתפתחותית. אין גם כל ענין של טיפול תרופתי.
    היום פסיכיאטריה לגיל הרך זה תת התמחות וראוי להעזר ולהכיר בכך.
    את יכולה לפנות אלי או לעמיתי ונמסור לך היכן המרכזים הקרובים למקום מגוריך.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרימוניל
    יונית
    14/07/2009

ביתי מקבלת 50 מ"ג ביום. להרטבת לילה וכן לקשב וריכוז.
    האם יתכן שהוא מעט מיבש?(בדיקת דם הראתה קריאטינין בגבול עליון בשעת הבוקר...).
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פרימוניל

הוספת תגובה

• פרימוניל

ד``ר אבי שפירא
    15/07/2009

שלום יונית
    מדובר בתרופה שבהחלט יכולה לייבש . יש חשיבות בשתיה מרובה .
    יובש בריריות, עייפות גם כן יכולות להיות תופעות לוואי. חשוב לחזור על הבדיקה. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 11 לוקח נוזינן
    שושי
    13/07/2009

איזה בדיקה צריך לעבור כדי לקחת נוזינן, מאיזה גיל עד מתי צריכים לקחת את התרופה?איך יודעים מה הכמות. לא מסוכן לילד צעיר? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 11 לוקח נוזינן

הוספת תגובה

• נוזינן

ד``ר אבי שפירא
    13/07/2009

השאלות שלך שושי הם מאד כלליות והתשובות הן " כל מקרה לגופו" כלומר אין מינון קבוע לכל בעיה והוא תלוי בסיבה שבגללה ניתנת התרופה. האם למחלות נפש קשות, האם להפרעות התנהגות, האם לטיקים, האם כתוספת לתרופות אחרות שניתנות להפרעת קשב וכך הלאה. כשנותנים תרופה בכלל ובמיוחד בילדים שוקלים האם היתרון של מתן התרופה עולה על החיסרון והסיכון בלקיחתה. חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל על כל שאלותייך. בהצלחה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי ילד בן 10 בשימוש בציפרלקס
    דן
    13/07/2009

שלום
    ילד בן 10 אובחן לפני כשנתיים ב אוסידי עם מעט טקסים וחרדות.
    עובר טיפול קוגניטיבי מאז.
    הומלץ לקחת ציפרלקס בתחילה חצי כדור 5 מ"ג.
    ומאוחר יותר 10 מ"ג.
    התוצאות בשילוב הטיפול הקוגניטיבי והציפרלקס טובות.
    מחוסר יכולת תפקוד חברתי ולימודי, עברנו למצב שבו הילד מתפקד כראוי ומאוזן.
    שאלתי:
    על הוראות השימוש ישנה אזהרה חמורה לגבי שימוש מתחת לגיל 18, הרופא שרשם הינו פסיכיאטר ילדים ותיק ומנוסה.
    אנחנו ההורים מתלבטים לגבי התרופה (אם בכלל) בגיל 10?
    כ"כ ישנה אזהרה לא לחצות את הכדור .
    האם יש נסיון והמלצה שלכם לשקול תרופה מתאימה יותר וכיצד להחליף עקב גיל הילד?
    האם יש ידע נוסף לגבי השימוש בתרופה הנ"ל בגיל 10 ומה דעתך על חציית הכדור?
    אודה לתשובתך
    דן

הוספת תגובה

• אזהרה בתרופות אנטי דכאוניות

ד``ר אבי שפירא
    13/07/2009

השאלה שלך חשובה . האם לתת תרופה לילד כאשר קיים סיכון כלשהוא. ובאמת השאלה תמיד צריכה להיות נר לרגלינו האם היתרון במתן התרופה עולה באופן משמעותי ביותר לעומת החסרונות באי מתן התרופה. בד"כ הנזקים הרגשיים המצטברים אצל ילדים שאינם מטופלים הם כה רבים שחשוב לטפל בתרופות הללו. לפי ניסיוני חברות התרופות נזהרות כיום הרבה יותר מהרגיל בגלל תביעות ענק נגדם בארה"ב ולכן הם מציינות את כל תופעות הלוואי , איסורים למינהם כל זאת כדי להבטיח שההחלטה לתת את התרופה תהיייה על ההורים בלבד . אנחנו חיים היום בתקופה לא פשוטה בהיבט הזה גם מבחינתינו הרופאים וכן ההורים המבולבלים במצב שכזה. אם אתם בטיפול אצל פסכיאטר ילדים מומחה תוכלו להתייעץ אתו על כל שאלותיכם, להביע את התלבטויותיכם ותגבשו יחד החלטה אחת לגבי הטיפול האופטימלי בילד. בהצלחה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוטיזם
    שולה
    10/07/2009

שלום רב,

לבעלי יש אח אוטיסט שסובל מפיגור שכלי.

אנו רוצים להיכנס להריון,

ברצוני לדעת האם זה אומר שאנחנו נמצאים בסיכון מוגבר,

והאם יש בדיקות גנטיות או כל בדיקות אחרות נוספות שמומלץ לעשות.

אודה לתשובה,

שולה.

לקביעת תור
    סגירה
    אוטיזם

הוספת תגובה

• אוטיסם ובדיקה גנטית

ד``ר אליהו סמואל
    10/07/2009

לשולה שלום.

הקשר שלך לאוטיזם של אחי בעלך הינו קוו שני.
    . רצוי לבחון אם אין פיזור אוטיזם במשפחה.
    בכל מקרה גם באם מדובר בתסמונת האיקס השביר ההעברה לרוב היא דרך האם.,וזה לא המקרה.

נראה שהסיכון אינו שונה בהרבה מכלל האוכלוסיה.

בכל מקרה תפני לגנטיקאי.

ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוסט טראומה
    חסוי
    10/07/2009

שלום רב.
    הסיפור שלי ישמע קצת מוזר אבל אני מבולבל ומפוחד.
    כב תקופה של כמעט חודש אני לא ישן בלילות אלא מסתובב למטה ..משלים שעות שינה בצהריים.
    אתמול הבאתי 3 גורי חתולים הביתה בלילה הבעיה התחילה כשהגורים התחילו לילל כל כך חזק באמצע הלילה שנבהלתי ומיהרתי להוריד אותם למטה .
    הרגשתי פחד והזעתי באותו רגע שהם יללו עד לרגע שבוא הורדתי אותם.
    היום שאני כותב את ההודעה זה יום אחרי יש לי תחושה מאוד מאוד מוזרה בבטן כאלו תחושת פחד שלא עוזבת משהו כמו תחושת הפחד באותו רגע רק בעוצמה פחות חזקה והכי מבהיל שקמתי באמצע שינה מזיע כאלו חוויתי תרגע הזה שוב רק בלי מחשבה עליו.
    אני מאוד מבוהל מה אתה ממליץ לעשות?
    אני יציין שאני בן 17.5.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פוסט טראומה

הוספת תגובה

• האומנם טראומה או פאניקה.

ד``ר אליהו סמואל
    10/07/2009

לשואל העלום שלום

איני בטוח שיש קשר בין החרדה לחתולים.
    יתכן שמדובר בפאניקה. זה מצב של חרדה חריפה וקשה מסיבה שאינה נראת לעין.
    לפעמים המצב מופעל דרך שתיית אלכוהול או סמים.

הצעתי כי תפנה לפסיכיאטר ילדים ונוער לצורך אבחון והמלצות טיפול.
    חבל שתסבול יש פיתרון למצוקתך. הוא זמין ויעיל ואינו מזיק.

בהצלחה,

ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמי במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 6 בסך הכל
    ע
    05/07/2009

ילדתנו בת ה-6 מטופלת כבר כמעט שנה בפריזמה (רבע כדור ביום) לטיפול בחרדות ששיבשו לה מאוד את החיים. החרדות קשורות היו לפחד מחנק שתורגם תקופה מסויימת להמנעות מאוכל וכך הגענו לטיפול התרופתי וכמובן הרגשי. אנחנו במעקב אצל הפסיכיאטר שהמליץ לחזור בתחילת כתה א. לילדה קושי בקשב ובריכוז והפסיכיאטר הזהיר שייתכן כי שימוש בריטלין יחמיר חרדות. האם ניתן להשתמש בשתי התרופות? האם זה כדאי לדעתך? אילו תרופות יכולות לטפל בשני הדברים יחד? אשמח לקבל חוות דעתך כדי לחקור קצתיותר וכו"
    בברכה
    הורים מודאגים

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 6 בסך הכל

הוספת תגובה

• חרדות והפרעת קשב -גיל 7

ד``ר אליהו סמואל
    05/07/2009

להורים המודאגים שלום.

שימוש בשתי תרופות אפשרי כעקרון.
    אולם אנו מעדיפים כמה שפחות להשתמש בריבוי תרופות בגיל זה.
    לא ברור עד כמה הפרעת הקשב והריכוז מכבילה. גם לחרדות משקל בהכבדה על יכולות הלמידה.

יש תרופות הפועלות על נושא החרדה והפרעת הקשב והריכוז. חלקן לא מומלצות בגיל זה בהעדר ניסיון קליני מוכח, כדוגמה אדונקס. ומאידך קיימת תרופה וותיקה מאוד כמו קלוניריט העובדת על החרדה והפרעת הקשב אולם היא פחות יעילה מריטלין.

יש לדעת שכל טיפול או שילוב מחייב שיקול דעת של איש המקצוע,ולרוב אין גישת- על מנחה. יש להביא בחשבון שגם הטיפול הרגשי אינו נתון מקובע וגם שם אפשר לבחון גישות יעילות ופחות יעילות.....

אז, ההצעה היא לאחר שיעורי בית לחזור לרופא ולבחון איתו את קשת האפשרויות משינוי תרופתי ועד שינוי מסגרת לימוד ואולי שינוי גישת טיפול רגשי. ואולי שינוי כמה גישות במקביל.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .בעיה?!
    לינויי
    02/07/2009

אני נוהגת לפצוע את עצמי בעמצעות סרגל,מספריים,וסכין יפני.
    היו כמה חתחים בוורידים שעשיתי והיו כמה לא על הווריד וסתם רשמתי דבריים על הגווף..
    זה נעים לי וככה אני מעבירה תזמן ופורקת .
    העם זאת בעיה ?!

לקביעת תור
    סגירה
    .בעיה?!

הוספת תגובה

• קושי רגשי

ד``ר אבי שפירא
    04/07/2009

שלום לך נעמי
    רוב הילדים ובני נוער אשר פוצעים את עצמם בדרכים שונות ואף מרגישים הנאה בכך עושים זאת בגלל קושי רגשי שצריך לבדוק מה הסיבה לו. לדוגמה בני נוער עם עם הפרעה התפתחותית באישיות יכולים להגיע למצבים כפי שתיארת. חשוב לפנות למטפל מקצועי שיוכל לאבחן את הקשיים ולטפל בהתאם. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה