פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון והפרעות חרדה אצל מתבגרת
    א
    22/04/2009

שלום,
    בתי בת ה 15.5 סובלת מדיכאון והפרעות חרדה .
    נמצאת בטיפול כשנה אצל פסיכיאטר (במהלך התקופה התייעצנו עם עוד כמה) .
    במהלך הטיפול נוסו מס ניסיונות טיפולים תרופתיים נוגדי דיכאון וחרדה כמו remotive , primsa , lustral , cipralex , adronax כרגע מטופלת favoxil ו modal.
    עד לפני כחודשיים היתה בטיפול ארוך אצל פסיכולוג .
    כל הטיפולים לא הניבו פרי
    והיא כרגע סובלת מאי יציבות במצבה (לפעמים נראה שיפור במצבה ואז מגיעה הנפילה).
    השבוע היא ביצעה ניסיון אובדני והוצע לה אישפוז במחלקה פסיכיארית.
    לאחר שכנועים מרובים היא הסכימה להתאשפז , אך כששמעה על האיסורים והחוקים באישפוז (לדוגמה , איסור שמוש בטלפון נייד)– התחרטה וכרגע מסרבת בתוקף.
    וכעת לשאלה : האם קיימת מסגרת טיפולית באשפוז המקלה בחוקיה בחולים מתבגרים , כזו שבתי תהיה מוכנה להתאשפז בה ?
    אנו מתגוררים באיזור הצפון ובחלק מהמקומות אין מקום באשפוז יום .
    מוכנים לשמוע על כל מקום בארץ.

נשמח לתשובה מהירה , תודה ,
    א'

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מחלקות אישפוז לנוער

ד``ר אבי שפירא
    22/04/2009

בצפון יש נהריה , צפת, טירת הכרמל
    במרכז גהה ושלוותה
    לדעתי החוקים די דומים במחלקות השונות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בציפרלקס
    א
    21/04/2009

קיבלתימרשם לציפרלקס הרופא מסר כי אני יכולה לשתות אלכוהול על התרופה אבל לא להגזים בשתייה , השאלה שלי היא האם בזמן שימוש בציפרלקס אפשר גם לעשן סמים? השמח על תשובתך המהירה

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בציפרלקס

הוספת תגובה

• לא מומלץ לא שתיה ולא סמים !!!

ד``ר אבי שפירא
    21/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות מעבר בית ספר לילד
    נועה
    20/04/2009

הילד בן 9 סובל שנה מ- OCD ברמה בינונית אובחן טופל קוגינטיבית ללא הצלחה .. התפרצות החלה סביב ילדה בכיתה שאיתו 3 שנים ו"נידבקה" אליו ..היא לא נורמטבית (מלקקת ידיים ונזלת וכו') ודוחה אותו מאוד .. הוא מקשר הכל לזיהום חיידקים שמקורם בה ודובקים בו או בסביבה ..

אנו מתלבטים ביחד איתו האם לעביר אותו כיתה לשנת הלימודים הבאה לבית ספר אחר בשכונה על מנת להתנק ממנה כמו שהוא מתחנן אבל מצד שני מבין שזה צעד שבו יפסיד את חבריו והסביב המוכרת .. אנו לא מצליחים להחליט מה לעשות או שה- OCD ימצא תירוץ בכל מקום או שהסבל הספיצפי ממנה בנוסף לא מוסיף לו בריאות .. ?? נשמח לעצתכם השקפתכם במידת האפשר .. תודה מראש

הוספת תגובה

• מעבר ביה"ס

ד``ר אבי שפירא
    21/04/2009

לעיתים נועה מעבר ביה"ס עושה טוב לילדים אולם ברוב המקרים אין שינוי משמעותי. יותר חשוב לטפל באופן אופטימלי בבעיית הכפייתיות ובאמצעות שיחות לעזור לילד להתמודד עם הקשיים הנוכחיים בביה"ס. בכל מקרה קשה לענות תשובה מעמיקה לנושא מבלי לבצע הערכה רגשית של הקשיים. בברכה אבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 8 וחצי עם בעיה בויסות רגשי
    צפונית
    20/04/2009

שלום רב,
    לפני שבוע הלכנו לאיבחון אצל פסיכיאטרית עם ביתי בת ה8 וחצי לאחר שבמשך מספר שנים אני שומעת על הפער בין היכולת השכלית ליכולת הרגשית שלה. אחרי שניסינו טיפול של שנה אצל פסיכוטראפיסטית שלא עזר ואחרי שהאלימות המילולית והפיזית שברו שיאים ושהיא הפכה להיות מנודה חברתית.
    הפסיכיאטרית לאחר שעתיים וחצי איבחנה אותה כילדה עם בעיה אורגנית שמשולבת גם מהפרעת קשב וריכוז לא קלאסית והפרעת ויסות רגשי.
    בנוסף היא ביקשה שנעשה EEG כי אולי יש בעייה בהעברת הזרמים החשמליים במח וזה אולי גורם לה להרגשת הניתוק שהיא מתארת כשהיא כועסת.
    קיבלנו נוזינן 25 מג' חצי כדור בבוקר וחצי בערב, כרגע המינון מאוד נמוך ובעוד שבוע נראה אם צריך להעלות או לא.
    אחרי בדיקת אקג נוסיף לה גם פרימוניל חצי כדור בבוקר וחצי בערב כי היא איבחנה גם דיכאון כתוצאה מהמצב המתמשך וזה שהילדה פשוט חושבת שהכל באשמתה, שהיא 0 ושהיא פשוט רעה.
    לאחר 4 ימים של מתן הכדור הילדה מראה סימנים של מסטוליות והיא הפכה להיות הרבה יותר רגישה ותנודתית בתגובות שלה. הרבה יותר קלה להתפרצויות והרגשות עוברות כמו בנדנדה מכעס לנחמדות יתר.
    יש לי כמה שאלות:
    האם פגישה של שעתיים מספיקה לאיבחון?
    האם ללכת לאיבחון נוסף או מקיף יותר?
    האם זה הטיפול התרופתי המקובל בבעיות אלה?
    האם אחרי שהיא תתרגל לכדור היא תפסיק להיות ישנונית או שהתגובות הקיצוניות שלה מראות שהתרופה לא מתאימה/מינון נמוך מידי?

הוספת תגובה

• טיפול מורכב

ד``ר אבי שפירא
    20/04/2009

בהחלט צפונית איבחון של שעתיים וחצי הוא זמן מספיק. ההחלטה ללכת לחוות דעת שניה היא לשיקולכם בלבד . תנו צאנס לטיפול רק התחלתם לא למהר צריך הרבה סבלנות. במידה ותרגישו שאתם מעוניינים בחוות דעת שניה זה בהחלט לגיטימי ומקובל. בהצלחה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל האם הכדור יכול להחמיר את

צפונית
    20/04/2009

ההתפרצויות בהתחלה עד שמתרגלים אליו או אם המינון לא מתאים?
    היום היה לה יום מאוד לא קל בבית הספר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאמה תרופתית אישית

ד``ר אבי שפירא
    21/04/2009

בהחלט יכולים להיות תופעות לוואי ויכול להיות שהמינון לא מתאים ואפילו יכול להחמיר את המצב. כשיש שאלות כפי שאת מעלה חשוב לפנות בהקדם לפסכיאטר המטפל. בהצלחה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון חרדה בדידות דפרסונליזציה
    moche
    20/04/2009

אני מרגיש ממש בדיכאון כזה ביחד עם חרדה ובדידות ואי סדר במחשבות ומבולבל מאוד , אני לוקח קלנסופם במינון של מיליגרם ושלושת רבעי ביום וגם רספרידל מיליגרם ביום , השאלה מה יכול לעזור לי ? החיים שלי כרגע ממש לא נעימים בלשון המעטה אני מתעצבן במהירות וכועס בפנים מאוד אני מטופל אצל פסיכיאטר אבל איתו מתקדמים מאוד לאט האם יש לכם רופאים מומחים תרופה למצב הזה , יש לי גם מחשבות אובדניות המוןןןןןןןןןןןןןן למרות שאני יודע שלעולם לא אממש מטעמים ידועים , מה דעתכם? תודה רבה

הוספת תגובה

• טיפול פסיכולוגי ותרופתי משולב

ד``ר אבי שפירא
    20/04/2009

צריך הרבה סבלנות, אין קיצורי דרך, רק תרופות בהחלט לא פתרון מספק למצב שאתה מתאר. האם אתה נפגש עם הפסכיאטר או מטפל אחר על בסיס קבוע ?
    בהצלחה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רספירדל
    לי
    19/04/2009

שלום רב
    בני בן 13 לומד בכיתה קטנה לבעיות התנהגות לקוי למידה
    יש לציין שכל יום שהוא בבית ספר יש בעיות בלימודים מרביץ לילדים מקלל
    לא מקשיב למורה עושה מה שהוא רוצה סובל מהפרעות קשב וריכוז
    כשמסיים את הבית ספר ובא הביתה לא עולה הביתה מסיבה שמפחד לעלות הביתה מפחד מגנבים
    אני גרה בקומה 4 שכל הבית מסביב סורגים בני יושב בחוץ ומחכה שאני יחזור הביתה מהעבודה
    ואז אנו עולים ביחד
    בנוסף יש לו טיקים בפנים ממצמץ בעינים מסובבאת הראש כבר 3 שנים יש לו את זה

התחלתי לו עם ריטלין SR
    ועוד סוג של ריטלין LA
    יש לציין שהתגבר לו הטיקים ומיד הפסקתי לו
    שמעתי שיש כדור בשם רספירדל השאלה שלי

1. האם הכדור יבריא את הילד?
    2. האם הרספירדל גורם להשמנה ?
    3. האם אפשר להפסיק את הכדור מתי שרוצים האם הכדור ממכר?
    4. מה הכדור יגרום לילד ?
    אודה על התשובות

לקביעת תור
    סגירה
    רספירדל

הוספת תגובה

• הערכה פסכיאטרית

ד``ר אבי שפירא
    20/04/2009

שלום לי
    קודם כל כדאי מאד לבצע הערכה פסכיאטרית מקיפה לשלול תחלואה נילווית כגון חרדה וטיקים הנילווים להפרעת קשב וליקויי למידה.
    ריספרדל היא תרופה שלוקחים באופן זמני בד"כ , במינונים לא גבוהים תופעת ההשמנה לא קשה, אין התמכרות לתרופה. התרופה אינה מרפאה אך בהחלט מקילה על הקשיים, מפחיתה טיקים ומאפשרת לילד להתפתח באופן רגיל , לחזק את הבטחון העצמי והדימוי העצמי שלו . בהחלט משפרת איכות חיים אולם הטיפול הוא בהחלט לא רק תרופתי ולפני הכל הערכה מקיפה חשובה ביותר. בהצלחה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון בגיל 5?
    איה
    18/04/2009

שלום לכם,

בני הוא ילד בן 5 מתפקד בצורה רגילה, וברוב הזמן עם מצב רוח טוב עד מצויין.
    מזה זמן מה הוא מרבה לדבר על המוות- לדוגמא- לא רוצה ללכת לצבא, וכששאלתי אותו למה, אמר שאפשר למות שם. גם בעוד סיטואציות מופיעה התעסקות עם מוות (לא תמיד הוא מעלה את זה, אבל אם מופיע, הוא מתעסק בזה). בנוסף הוא מפחד להשאר לבד בחדר ופעם בכמה ימים מתעורר מחלום רע. הוא גם אומר שיש לו מחשבות רעות שלא עוזבות אותו (לדוגמא אחרי סרט שהפחיד אותו).

בעלי סבל מדכאון מגיל 15 ולכן הוא מאוד מוטרד מהמצב.
    האם נראה לכם מצב בעייתי? האם דורש יעוץ?

לקביעת תור
    סגירה
    דכאון בגיל 5?

הוספת תגובה

• לא מדובר בדיכאון.

ד``ר אליהו סמואל
    18/04/2009

לאיה שלום

לפי התיאור שאת מצרפת לא מדובר בדיכאון. ובוודאי לא בגיל זה.
    עצם היותו "מתפקד בצורה רגילה, וברוב הזמן עם מצב רוח טוב עד מצוין" שוללת מצב דיכאוני.

דיבור על מוות והתייחסות למוות כפי שאת מתארת קשור לחויות פרידה או נטישה שאינה נדירה בגיל זה.
    עצתי כי רצוי להימנע מהפתעות בפרידות, כמו בהיעלמויות ושינוי בנוכחות עימו. יש לייצב עימו קשרים בעלי איכות במועדים קבועים. הכרה ברגישויותיו במועד הזה חיונית להקלה על מצוקתו.
    יש כמובן להבין את נסיבות הופעת החרדות. יש לבחון אפשרות לחרדות לשלמות הגוף כבסיס למצוקתו.

רצוי לפנות לייעוץ איש מקצוע המכיר תגובות ילדים בגיל זה, התגובה לייעוץ קצר בגיל זה בנושאים אילו לרוב מהירה ויעילה.

ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנורקסיה ופסיכיאטר
    אמא מודאגת
    16/04/2009

שלום לכם. בני בן ה11 וחצי "פצח" בדיאטה חריפה, שמתאימה להגדרה של אנורקסיה. זה בנוסף למצבי רוח קשים לפרקים. ביקור אצל הפסיכיאטר הניב רק המלצה לטיפול תרופתי בדיכאון. ובינתיים - הילד כמעט ולא אוכל, מרזה מיום ליום, ואנחנו לא ממש יודעים מה לעשות. מחפשים הכוונה ואולי הפנייה לחומר כתוב שמכיל גם דרכי פעולה - אפילו ל"עזרה ראשונה". תודה!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    אנורקסיה ופסיכיאטר

הוספת תגובה

• הפרעת אכילה או דיכאון ומה הלאה?

ד``ר אליהו סמואל
    16/04/2009

לאמא המודאגת שלום.

טיפול בתסמינים שהצגת אינו בר טיפול יעיל בתרופות בלבד. ואני משוכנע שהרופא הפסיכיאטר המטפל הציע גם כלים נוספים לטיפול.
    ראי גם את אשר כתבתי לפני שבוע ביחס לאבחון והערכה. תפקיד ההערכה להעריך את הפרוגנוזה (סיכויי ההחלמה?) ולהמליץ על טיפול הניתן בנוסף לתרופה.

השאלה המרכזית האם הדגש הינו על דיכאון או על הפרעת אכילה ועד כמה קיים סיכון גופני או התנהגותי.
    מידת הסיכון הגופני נקבע על ידי רופא ילדים וההתנהגותי על ידי פסיכיאטר ילדים.

במידה ומדובר בהפרעת אכילה. יש לכל קופה צוותות של הפרעות אכילה המורכבים מ- פסיכיאטר ,רופא ילדים (במידת הצורך) , דיאטנית, ופסיכולוג. במידה והמצב חמור יותר מטיפול בקהילה יש להמליץ על טיפול תחת אשפוז בשל הסיכון שבמחלה.
    ובמידה והדגש בהפרעת דיכאון, יש לשלב טיפול פסיכולוגי והדרכת הורים. יש גם מסגרות אשפוז במידה והמצב מחייב.

לשלל הטיפולים עלות כלכלית, הם מצויים באופן חלקי בסל הטיפול של הקופה. ניתן להיעזר במידה מסוימת בביטוח לאומי לאחר הכרה מתאימה.

בהצלחה:
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה הבהירה ומפורטת!

אמא מודאגת
    24/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :\
    נתי
    15/04/2009

שלום אני בת 21 ויש לי בעיה, אני מאד היפוכונדרית.לאחרונה אני מוצאת את עצמי חושבת על מוות של אנשים שקרובים אליי משפחה,חבר וכדומה.לפעמים במצבים של שמחה זה תוקף אותי ואני חושבת מחשבות רעות..אנשים אומרים שזה טבעי ופשוט לנסות לא לחשוב. . אני צופה עם חבר שלי בטלויזיה ועולות לי מחשבות איך הוא מטפל בי בבית חולים..לפעמים אני גם בוכה כי אני ממש מפחדת שאני אחלה באיזו מחלה וכל המשפחה שלי תתפרק ריגשית ותהפוך לחיות בהבל .סה"כ אני בחורה צעירה, בריאה ושמחה ,רק בתחילת דרכה.אשמח לקבל איזו עצה איך להשתחרר מכל המחשבות הרעות.

לקביעת תור
    סגירה
    :\

הוספת תגובה

• מחשבות רעות.

ד``ר אליהו סמואל
    16/04/2009

לנתי שלום,

מצבי חרדה ודיכאון הינם בעלי מופעים מגוונים מאוד. וחלק מהתסמינים שאת מתארת הינם בעלי לבוש ואופי חרדי-דיכאוני.

יכולתי להמליץ לך עצות רבות ושונות אולם לצערי אין הן עובדות בשיטת "לחץ על כפתור" או "עצה במו ידיך" לא לחינם ההפרעות האלו מכונות גם "הפרעות רגשיות" . לרגש יש שפה אחרת מזה של ההיגיון.....
    טכניקות של שכל לא בהכרח יועילו אלא רק ידחו את הפיתרון. יש לזכור שמצבים אילו גם חולפים לבד.
    וככל טיפול במועד קרוב להופעת התסמין יעיל וטוב יותר מזה שמוגש באיחור.
    רצוי מאוד לבחון את שורש התלונות לעומקם.

את יכולה להיעזר מאוד בתרופה או בטיפול פסיכו תרפויטי. ( בשיחות) ולהקל על הסבל וכמובן לשפר את תפקודך ואת שמחת החים..

עצתי הכנה לפנות לאיש מקצוע לצורך הערכה מעמיקה והמלצות טיפול.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OCD לילדה בת חמש וחצי
    אמא
    15/04/2009

שלום,
    הבת שלי בת חמש וחצי התחילה להתנהג באופן מאוד מוזר מזה שבוע וחצי. כל פעולה בסיסית מלווה בהמון טקסים. זה כולל ציחצוח שיניים,שירותים, לבוש ועוד. להתחיל לאכול לוקח לה בין חצי שעה עד שעה. ע"מ לקחת צלחת היא עושה טקס שלם וכך בכל דבר. אנחנו לא יכולים לצאת מהבית כי פעולה של יציאה מהבית היא תעשה יותר משעה. אם אני מנסה לעצור אותה ודורשת ממנה כבר להתחיל לאכול ולצאת כבר מהבית זה גורם לה להתפרצות זעם ואלימות כלפיי. פסיכיאטר שבדק אותנו איבחן שיש לה OCD. כשאני מנתחת את כל מה שעבר עלינו בזמן אחרון, אני מבינה שסימנים ראשונים הופיעו כבר די מזמן אבל בכמויות קטנות ולא ממש מדאיגות, אלא יותר מכעיסות. קראתי המון על הנושא, בשום מקום לא מצאתי תשובה לשאלה האם נרפאים מזה? האם זה יכול להתפתח למשהו חמור יותר? אני לא יודעת איך לשלוח אותה לגן עם זה? איך היא תתמודד עם הצורך שלה בטקסים כשלידה ילדים אחרים? התחלנו לפני יומיים בטיפול תרופתי (FAVOXIL 50 מג) כאשר אני נותנת לה רבע כדור כל יום. מה עוד אוכל לעשות ע"מ להקל עליה ולגרום לה לצאת מזה?

לקביעת תור
    סגירה
    OCD לילדה בת חמש וחצי

הוספת תגובה

• כפייתיות , מה עוד?

ד``ר אליהו סמואל
    15/04/2009

לאמא שלום

אני מציע לא לבנות תסריטים לגבי העתיד.... כל דבר בעיתו.
    כעקרון התופעה באה וחולפת ,היא חולפת בהפתעה כמו שהיא מגיעה. לפי התיאור שסיפקת נראה שמדובר בתופעה מבודדת . יש הרבה אתרים שעוסקים בתופעה. וכמאמר חז"ל "מוסיף דעת מוסיף מכאוב" ולכן ראוי לא להתעסק בקריאה מאחר והתופעה מגוונת מאוד ואני משוכנע שאף אתר לא מתכוון לביתך ממש, אלא דן על התופעה בכלליות. כל מקרה ייחודי בזכות עצמו ומחייב הערכה ואבחון מעמיקים.

המלצותיי:
    1. הורדת המתח בבית, תופעת הכפייתיות מלבלבת במצבי לחץ. חרדות האם מוקרנות לילדה. עצתי הכנה להירגע. מדובר בתופעה שכיחה הנעה בין 6-9% מכלל האוכלוסייה הלוקה בדרגה זאת או אחרת. ההתמתנות וודאית.

2. עצות קטנות להתנהגות: אין להעיר לביתך מאומה –זה פשוט לא מועיל רק מעכיר את האווירה.
    לרוב הילדים בגיל זה לא מעירים או מתלוננים על המצב יתכן והיא תהיה יותר עצבנית וכעסנית או דביקה ונודניקית– כל המעשה הכפייתי מטרתו בעצם להרגיע את המתח. אפשר להגיד שאת בודקת איך לעזור לה ,התרופה תעזור לה גם, והדבר בטוח שיחלוף. באם מישהו מבני המשפחה סבל ממצב דומה אשר לדבר איתה על כך. רצוי לא להשתתף בטכסים שלה –זאת שגיאה נפוצה ,ראוי שהילדה תכיר שההתנהגות אינה עומדת בקנה מידה מקובל.

3. אפשר לדבר עם הגננת על המצב, רוב הגננות לא נבהלות ממצבים אילו . רצוי שהגננת תנהג יותר במתינות כלפיה בתקופה זאת. יש ילדים המבודדים מבני גילם בשל מצב זה – רצוי לעזור לה בגן ובהיותה בקרב ילדים להגמיש את התנהגותה.

4. המקרה שאת מתארת מפושט ולכן הטיפול התרופתי מתחייב. ההתמתנות תבוא בתום 3-6 שבועות למינון האפקטיבי.

5. אפשר לפנות לפסיכולוג הבקיא בגיל זה ולהתייעץ עימו. זה כמובן גם תפקיד הפסיכיאטר.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OCD לילדה בת חמש וחצי

אמא
    15/04/2009

תודה רבה על התשובה

אמרת שלא נשתתף בטקסים שלה. זו הבעיה שהיא דורשת מאתנו להשתתף בטקסים. אם אנחנו מסרבים זה גורם להתפרצות, צעקות, בכי, הפיכת הבית ואלימות כלפינו (בעיטות, שריטות, נשיכות) וזה יכול להמשך עד מספר שעות עם הפסקות קטנות. מה לעשות במקרים כאלה? אני רוצה לציין שהטקסים מלווים את כל הפעילויות שלה ללא יוצא מהכלל - אפילו ע"מ להגיד לי לבריאות או תודה היא צריכה לעשות את זה בצורת טקס ואני צריכה לענות על השאלות שלה בצורה מסויימת מספר פעמים עד שהיא מצליחה להגיד לי את מה שרצתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה דחופה
    הילה
    13/04/2009

איך ניתן לטפל בילד בן 13.5 עם odd שמסרב לבוא לטיפול בכל תוקף. המצב בבית קשה
    ואין שום דרך להביא אותו לטיפול ללא שיתוף פעולה. האם יעזור שרק אנחנו ההורים נלך ונקבל עצה איך להתמודד עם המצב?
    יש לציין שכלפי חוץ הוא בסדר גמור. בבית הספר או בבתים אחרים. הוא מרשה לעצמו לנהוג באלימות ובחוסר שליטה רק בבית או אצל סבא וסבתא, כשנענ ה בסרוב על משהו שעקרוני לו באותו הרגע. והמצב מאד מבהיל. אחרי שהעניין נגמר הוא מקסים עד לפעם הבאה. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    עצה דחופה

הוספת תגובה

• הדרכת הורים

ד``ר אליהו סמואל
    13/04/2009

להילה שלום

אכן, כשלב ראשון הדרכת הורים זה הפיתרון. יתכן בהמשך יתאפשר גם טיפול פרטני או משפחתי.
    יש להבין שחלק ממרדנותו של הנער מתנקזת למישור הגשת העזרה.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    מירב
    12/04/2009

בני בן ה-17 מקבל טיפול תרופתי בשם ציפרלקס 10 מ"ג ליום בערב, מטופל אצל פסיכיאטר וכן מטופל אצל עובד סוציאלי שיקומי.

החרדות הופיעו לאחר שתית אלכוהול, שזה ככל הנראה הטריגר להופעת החרדות.

בחודש האחרון חזר לעצמו לגמרי, חזר לפעילות שגרתית רגילה, יצא למחנה קיץ של הצופים לשלושה ימים, יצא לעוד שתי לילות מחוץ לבית עם חברים. ובאמת השיפור מדהים.

השאלה שלי עד מתי הוא יצטרך לקחת כדורים, ואם יש זמן מקובל לחשוב על הפחתת המינון של הכדור.

אני די בלחץ מזה, היות ועברנו חודשיים קשים עד שהוא התאזן, וכמו כן הוא עומד לפני גיוס בסוף השנה הבאה.

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• משך מתן ציפרלקס

ד``ר אליהו סמואל
    12/04/2009

למירב שלום.

אין מדד צדויק לתשובה עד מתי. הטווח המקובל למצבים אילו נע בין חצי שנה לשנה.
    אולם בנסיבות מסוימות הוא יכול להתקצר גם לשלושה חודשים וגם להארך ליותר משנה.

הגיוס לצבא הינו גורם חשוב ומשמעותי. ויש לחשוף את הנער לתקופה ארוכה יחסית נקיה מציפרלקס טרם גיוסו למנוע הפתעות.

הכול מחייב שיקול דעת,ולצורך זה יש להתיעץ בהקדם עם הצוות המטפל.

בהצלחה.
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות דיכאון בבן 11
    עדי
    11/04/2009

ילד בן 11 שאובחן בגיל גן כ-ADHD , מטופל מאז בריטלין ובהמשך ועד היום בקונצרטה 54 מ"ג.
    מדי פעם מתלונן על מה שהוא מגדיר 'דיכי' - מלווה בהפרעות בשינה, קושי בהרדמות , בכי ועצב.
    האם תופעה זו קשורה לנטילת התרופה ? האם יכול להיות קשר למזג אוויר - יש לי תחושה כי מצבים אלה שכיחים כאשר יש עלייה בטמפרטורות ?
    מה ניתן לעשות ? האם יש טיפול לתופעות דיכאון בגיל כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות דיכאון בבן 11

הוספת תגובה

• יותר סביר שזה כתגובה לקונצרטה.

ד``ר אליהו סמואל
    12/04/2009

לעדי שלום

התיאור שאת מתארת יכול להתאים לתופעות לוואי של קונצרטה במינון של 54 מ"ג בגיל זה.
    כמובן שיתכנו גם סיבות אחרות.
    איני סבור שהתופעות קשורות למזג האויר.
    חיוני לחזור לרופא הפסיכיאטר המטפל ולבחון את הנושא.
    כמובן שיש מזור לתלונות שהעלת.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסייכטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אילמות סלקטיבית
    נורית
    09/04/2009

בתי בת 4.5 סובלת מאילמות סלקטיבית. הילדה עליזה חברותית אינטליגנטית ופטפטנית בבית אך אינה מדברת עם איש,אינה מדברת עם סבתא וסבא ובגן אלא רק בבית עם אמא ואבא ואחותה.
    הילדה טופלה טיפול קוגניטיבי התנהגותי אצל פסיכולוג אך לא שיתפה פעולה, ולא הייתה מוכנה לבצע את המשימות. כלומר, הילדה לא הייתה מוכנה לומר מילה מחוץ לבית וכשכבר אמרה את המילה תוך לחץ מצידנו זה בוצע בבכי רב.

הפסקנו את הטיפול הפסיכולוגי ואיננו יודעים מה לעשות .
    אציין כי בעלי סובל מ O.C.D. וחמתי סובלת מזה כ - 30 שנה מדכאון ו o.c.d.

האם כדאי לשקול טיפול תרופתי?
    האם כדאי לנסות טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג אחר?

אודה לך על תשובתך המלומדת.

לקביעת תור
    סגירה
    אילמות סלקטיבית

הוספת תגובה

• אילמות סלקטיבית

ד``ר אבי שפירא
    10/04/2009

אני ממליץ בכל לב נורית על הערכה פסכיאטרית מקיפה במסגרת אחת מהיחידות לגיל הרך אשר ממוקמות בפריסה ארצית (צפת, פתח תיקווה, חיפה, ירושליים באר שבע אשדוד) מי שהקימה את כל המערך הזה היא ד"ר מירי קרן פסכיאטרית לגיל הרך. ביחידה שכזו ניתן לקבל טיפול רב מערכתי וכמובן טיפול תרופתי במידת הצורך. בהחלט ניתן לשקול טיפול תרופתי במידה וטיפולים אחרים נכשלו. בהצלחה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון ע"י פסיכיאטר לילד ADHD
    נרקיס
    09/04/2009

שלום רב
    שמחתי לגלות את הפורום הנ"ל, אחרי חפושים רבים אשמח אם תוכל לעזור לי. ילדי בן 12.5 לוקח רטלין LA 30 השנה עלה לכיתה ז בעיות ההיתנהגות מחריפות, חוזר מתוסכל מבית הספר מרגיש דחוי, בעבר הילד טופל אצל פסיכולוג, טרפיה במוסיקה ועוד. אני רוצה שהוא יבדק אצל פסיכיאטר, אולי הילד זקוק לתרופה נוספת מלבד הרטילן. בקרוב הילד מתחיל שוב טיפול ריגשי אצל מטפל.
    כמה מפגשים נערכים אם ילד בגילו כדי לאתר אם יש הפרעה באישיות, והאם הוא צריך טיפול תרופתי?

הוספת תגובה

• הערכה פסכיאטרית

ד``ר אבי שפירא
    10/04/2009

שלום נרקיס
    בד"כ 2 פגישות עם הילד מספיקות לבצע הערכה לקראת התאמת טיפול אופטימלי כולל טיפול תרופתי. בהצלחה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה