מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכיזופרניה וקוגניציהשנהב12/06/2009
האם תמיד סכיזופרניה פוגעת בקוגניציה?
האם אדם פסיכוטי מבין שהקוגניציה שלו נפגעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה ותפקוד חשיבה האם נפגע?
ד``ר אליהו סמואל12/06/2009לשלווה שלום
השאלה מנוסחת באופן מדעי. ולרוב הנושאים האלו ברי משמעות מעשית.... ובלשון אחרת חשוב שנגדיר מהי קוגניציה כדי שהתשובה תהלום....
יש תפקודים קוגניטיביים מסוימים הנפגעים בסכיזופרניה.
כמו: תפקוד ניהולי. בוחן המציאות בהגדרה נפגע כמובן במצב פסיכוטי.
יש לרוב גם קושי בזיהוי אישי לפגיעות שהמחלה גורמת כלומר האדם אינו מודע לפגיעותו. דברים מוזרים נחווים כמציאות.
הקוגניציה נזקקת לזיכרון וריכוז ושני הפונקציות האלו נפגעות במידות שונות , כך פונקצית תפקודי הניהול נפגמת .( בסיס החלטות ואינטגרציה של נתונים).
קיימת ספרות מקצועת רחבה על הפגיעה הנוירופסיכולוגית במצב הפסיכוטי.
יש לזכור את המתמטיקאי גון נאש מ"נפלאות התבונה" אשר במצב של סכיזופרניה פרנואייגת יצר תובנות מתמאטיים יצירתיים.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה וקוגניציה
שנהב13/06/2009לבני איבחינו או סי די וגם פסיכוזה. הרופא שלו טוען שזה עדיין או סי די, ואני מפקפקת בכך.
מכל מקום, בני טוען במשך זמן ממושך שיכולת התפיסה שלו נפגעה. הוא אינו מבין דברים כמו בעבר. מדובר בעיקר במקצועות הלימוד שלו, בעיות במתימטיקה שהוא תפס מצויין בעבר, כרגע הוא לא מבין כלום. הוא יושב למשל בשיעור אזרחות, ולא מבין על מה המורה מדברת, ועוד ועוד.
בעבר הוא היה תלמיד מצטיין עם יכולות גבוהות.
הרופא שלו טוען שהקוגניציה לא נפגעה, ושוב אני לא מאמינה לו כי אני רואה עובדות בשטח.
הוא מטופל בתרופות נוגדות חרדה ונוגדות פסיכוזה, ואני מאוד מאוד דואגת לו.
מדוע הרופא שלו טוען שזה רק זמני עד שהערפל התפזר?
מצד שני - בני מאוד מודע לכך שהקוגניציה שלו נפגעה.
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר אליהו סמואל13/06/2009
עלי להיות מסויג מתשובתי הקודמת
.
כתבתי את הפגיעות המפורטות לשלב הפסיכוטי הפעיל.
במצב של רמיסיה -החלמה. כאשר הפסיכוזה מתבהרת התפקוד הקוגניטיב שב כמעט לאיתנו.
רצוי לראות שוב את הסרט "נפלאות התבונה" המתאר את המצבים השונים ואת הקיטוע ביכולות תחת המצב הפסיכוטי ולעומת זאת את היכולות המדהימה של נאש במצב שבין ההתקפים.
יש לדעת ש"פיזור הערפל" לוקח זמן . רצוי לקחת את הטיפול התרופתי למניעת הישנות המחלה מאחר והתקפים מרובים עלולים לפגוע ביכולות החלמה לטווח ארוך וכמובן באינטליגנציה.
יש לדעת כי קיים עוד פקטור שהינו גיוס המוטיבציה, ויכולות גיוס מאמצי לימוד וסקרנות.
הסכיזופרניה פוגעת במוטיבציה. כמו כן בשלב המעבר מהיציאה מהפסיכוזה קיים שלב של עשיית חשבון ועצב על ההתקף שהתרחש והאשליה שהדבר היה נמנע או מוטרדות בשאלה כיצד המצב התאפשר?.
במצב זה תחושת יאוש והעדר אנרגיות או סקרנות חקר ולמידה יש גם ביטוי שלילי לפתרון בעיות קוגניטיביות.. האמירה ש"אינו יכול " ללמוד יכולה להיות כביטוי מוחשי למרכיב של דיכאון פוסט פסיכוטי ולא בהכרח של ירידה קוגניטיבית ממש..
וביחס להפרעה הכפייתית הנושא שנוי במחלוקת. יש הסוברים שמדובר הפיתרון והגנה בפני הפסיכוזה ויש הסוברים שמדובר בהפרעה נפרדת. כנראה שהאמת באמצע ויש סוגים שונים של הפרעות כפייתיות הנלוות לפסיכוזה.
מקווה שהועלתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרהמיכל12/06/2009
בני בן ה18 סובל מדכאון בשנה האחרונה, אובחן לפני כ8 חודשים ,ניסינו מספר שיטות טיפול אך כעת הוא רוצה לנסות טיפול תרופתי, אני קצת מפחדת מזה שיקח תרופות כאלו
האם תוכלו להרגיע אותי? אני רוצה שמצבו ישתפר אבל מאוד חוששת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילות עידוד לגבי תרופה נוגדת דיכאון
ד``ר אליהו סמואל12/06/2009למיכל שלום
את חוששת לגבי התערבות כימית ובצדק. כל הורה חייב להרהר בספקנות ולחקור כיצד הכימיה עוזרת לפיתרון ממשי בדיכאון? הרי מדובר בענייני נפש וכיצד דבר חומרי יכול לעשות זאת? והאם בעצם ההתערבות לא תתרחש גם פגיעה אפשרית במערכות אחרות?
אולם מסתבר שהיום הניסיון שיש לנו בתרופות שכאלה כבר עובר ארבעים שנה. הניסיון נרחב ומגיע למיליוני אנשים שטופלו ונהנו מהטיפול. התרופות עברו מבחני יעילות ובדיקת תופעות לוואי בהיקף חובק עולם.
יתרה מזאת ,כיום יש במחסן התחמושת הפרמקולוגי דור תרופתי נוגד דיכאון חדיש מאוד ידידותי ומועט בתופעות לוואי.
שלא יעלה על הדעת שהתרופה היא פיתרון הכול יכול, תמיד יש צורך בשילוב של טיפול בשיחות. התרופה מעניקה תחושה טובה והופכת חוויות מעציבות לתחושות עם אופק של תיקווה. כדי שההרגשה תתחבר גם למשמעות התואמת את מציאותו של המטופל הרי יש צורך גם בגישה אישית.
דור נוגד התרופות האחרון מיקם את עולם הרפואה במקום חדש שלא הוכר בעבר. מדובר בהישג מדעי כביר . אין ספק שהרבה אנשים מוכי סבל או אנשים אשר עמדו על סף אובדנות שינו את אופי חשיבתם וחזרו לחיק האנושות.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 12 עם הזיות....09/06/2009
אני ואחותי בנות לאמא סכיזופרנית. אחותי בת 12, לא בקשר איתה ובקושי מכירה אותה. מצבה של אימי הורע בשנים האחרונות ואחותי מפחדת ממנה. לפני כמה שבועות פגשנו אותה אצל סבתא לכמה דקות.לא היה איזה אירוע מיוחד, אבל אחותי נבהלה קצת. בשבוע האחרון אחותי אומרת שהיא רואה אותה. זוהרת בירוק ומבקשת ממנה עזרה או מסמנת לה שקט עם האצבע, דברים כאלה. היא אומרת שהיא רואה אותה פעמיים ביום. היא מודעת לכך שאמא לא באמת שם וזה מפחיד אותה.
פה ושם הייתי מספרת לאחותי קצת על אמא בימים היותר טובים שלה. ממש לא הרבה. ונראה לי שזה בגלל שהיא ראתה אותה במצב לא כזה טוב ואולי היא דואגת. אני בכל אופן בטוחה שהיא לא אומרת סתם והיא די מבוהלת ממה שהיא רואה. כמובן שאנחנו פונים לעזרה מקצועית בנושא, ובכל זאת אני רוצה לדעת למה לצפות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה, בצורת הזיות
ד``ר אליהו סמואל09/06/2009שלום,
מדובר בתופעת חרדה. סכיזופרניה מרחשת באופן אחר לחלוטין.
יש להרגיע אותה.
להבנתי אחותך צריכה לעבור התערבות פסיכולוגית כדי להבין את המצב של האם.
הפניה לאיש מקצוע יקל עליה.
אני מקווה שגם תשובתי תקל עליה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 14 זקוקה לטיפול פסיכיאטריליאורה08/06/2009
הבת שלי בת 14 ונמצאת בטיפול פסיכולוגי רגיל כבר קרוב לשנה
המצב שלה לא משתפר וקיבלנו עיצה לפנות לפסיכיאטר שיתאים לילדה
מדובר בילדה מאוד רגישה ומחוננת עם בעיות של היסטריה , לחץ , אובססיות וחרדות
אנחנו לא מכירים בכלל פסיכיאטרים ורוצים לפנות ליעוץ פרטי בלבד.
האם תוכלו להמליץ על מישהו מתאים ואולי עדיף בשבילה אישה.
ואם אינכם יכולים להמליץ אולי תוכלו לכוון אותי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצל פסיכולוג -צריך פסיכיאטר מהעושים
ד``ר אליהו סמואל09/06/2009לליאורה שלום.
רצוי שהפסיכיאטרית תסכים לעבוד עם הפסיכולוגית והן תהיינה מתואמות ולכן כדאי שההמלצה תבוא ממנה. הייני מוסיף שזאת גם אחריותה נוכח הסכמתה הראשונית להעניק לביתך טיפול.
ניתן להשיג טיפול במסלולים שונים:
1. תחנות משרד הבריאות באזור המגורים.
2. קופת חולים.
3. באופן פרטי.
במקרה זה כאמור חשוב שיהיה שיתוף פעולה מלא בין הפסיכולוגית לפסיכיאטרית ולכן עלי להדגיש שוב שרצוי להתייעץ עם המטפלת.
אנסה לעזור באפן אישי במידת הצורך, אם תתקשרי אלי במייל מצורף.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות טורדניותאורה08/06/2009
ראשית מהי תסמונת OCD???שמעתי את הפסיכולוגית אומרת זאת. ביתי בת 17 כמעט סובלת ממחשבות טורדניות התחילה טיפול אצל פסיכולוגית שכרגע חושבת שכדאי לשלב עם טיפול תרופתי מכיוון שאנחנו עושים את כל הטיפול חיפשתי פסיכיאטרית פרטית באזור רחובות'נס ציונה צריכה להיות אישה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות טורדניות מהם ?
ד``ר אליהו סמואל09/06/2009לאורה שלום
אפרט בקצרה.
לכפייתיות שני מרכיבים:
1. פעילות חזרתית. לדוגמה, רחיצת ידים לפני אוכל או נסיבות אחרות חמש פעמים או מספר פעמים אחר. לרוב בתואנה שחייבים לעשות זאת מספר פעמים אחרת אי אפשר להמשיך.
2. חשיבה טורדנית. מחשבות מטרידות אשר גורמות לחרדה פנימית ענקית עד כדי שיתוק אפילו ביכולת לדבר אודותיהם. לדוגמא, מחשבה לרצוח אח קטן שנולד.
לאדם הלוקה בתסמונת מודעות לכך שהתנהגותו חריגה. לרוב ההפרעה מתרחשת במצבים שונים במשך היום אולם התפקוד הכולל לא נפגע.
לרוב שני המרכיבים מופיעים בזמן אחד.
יש וואריאציות על הנושא.
לא כל מחשבה מטרידה זאת מחשבה טורדנית.
לגבי הפניה. תנסי בדפי זהב. אולם במידה ולא תמצאי צרי עימי קשר דרך המייל ואנסה לעזור.
רפואה שלמה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביישנית (אני יודעת שזה נדוש).....07/06/2009
שלום , אני מקווה מאוד שתענו לי .. , אני בת 14 ואני מאוד ביישנית .
אני יושבת בפינה בסוף של הכיתה ןטני משתדלת לא לעשות כלום שימשוך אלי תשומת לב .
אני לא יודעת איך להגיב לדברים , למשל אני בחוג ריקוד , ואני די חדשה שם עם שתי חברות שנירמשו איתי [ לא הייתי מעיזה להרשם לבד ] ואחת הבנות שם אמרה שהיא אוהבת אותי וחיבקה אותי , ואני לא ידעתי איך להגיב חייכתי ושתקתי כמו מפגרת , ןעוד מקרה , יש ילדה בחוג ריקוד שאני "מעריצה" ומתה להיות כמוה , היא רוקדת יפה , היא יפה , רזה , ואומרים לנו שאנחנו דומות ,יש לה ביטחון עצמי והיא יכולה לגשת לכל הבנות ולדבר איתם חופשי , ולמשל כשהיא אומרת לי משהו אני עושה כאילו אני לא שמעתי , או שעונה לה בשיא המהירות כדי לא להסתכל עליה , וכשאני עונה בשיא המהירות לפעמים יוצאים לי משפטים מפגרים , למשל במקום להגיד נשברה לה הרגל יצא לי יש לרגל שלה שבר , וכשהיא שאלה אותי פעם של מי השיר ששמעתי בפאלפון אז עניתי לה שלי במקום את השם של הזמר .
אין לי כ"כ חברות , ותמיד כשמזמינים אותי לצאת \ לנסוע לאפשהו אז אני אומרת שאני לא יכולה וממציאה תירוץ , אני מעדיפה לשבת בבית במחשב .ובגלל זה הפסיקו להזמין אותי בכלל , ואני לא רוצה להתחנף ולבקש לצאת גם , אני רוצה שהן יקראו לי , שזה יבוא מרצונם.
וכשבנים אומרים לי משהו אני נלחצת מאוד ולא יודעת מה לעשות , למשל אם אני הולכת בבית הספר ואיזה מישהו מביא לי מכה בראש אז אני לא יודעת מה לעשות אני מסתכלת וממשיכה ללכת למרות שאני יודעת שאותו האחד שמביא את המכה רוצה שיזרום משהו , שאני יחזיר אולי , או משהו כזה .
אני מנסה להמנע משיחות עם אנשים שאני לא מכירה או עם בנים , כי אני נלחצת ואף פעם אין לי מה להגיד .
אני מרגישה משעממת , אם למשל אני רוצה להתחיל שיחה אם אחת הבנות בחוג [שאני לא כ"כ מכירה] כדי להתחבר אליהן אני לא יודעת מה לומר , איך לגשת .
ובחוג ריקודים כשהמדריכה מסבירה את התנועות אני מנסה ואם היא עושה משהו שניראה לי מסובך אני פשוט עוצרת ולא ממשיכה , ואז בבית אני מנסה ויוצא לי יפה מאוד , אני לא רוצה לרקוד יפה כמו שאני רוקדת בבית כדי לא למשוך תשומת לב כי אני די חדשה שם .
אני שונאת התחלות , ואני צריכה לעבור בית ספר בעוד שנתיים , אני פוחדת מכל דבר שאני לא רגילה אליו ו מכירה את האנשים בו או מכל מקום שבו לא רגילים אלי ומכירים אותי .
יש רק מקום אחד שאני לא מתביישת בו , וזאת הבמה , אני מופיעה מגיל צעיר מאוד , ועוד שנתיים אני צריכה לעבור לבית ספר לתאטרון , ואני אצטרך לעשות אודישן , וגם בגלל שבית הספר רחוק מהעיר שלי , אז אם אני אתקבל [בע"ה] אני אצטרך להכיר מחדש את כולם כי אני לא אכיר אף אחד בכלל .
מה אני יכולה לעשות כדי להפסיק להתבייש , ואיך אפשר ללמוד לדעת להגיב לדברים ? , אני מרגישה שכשמשהו שאני לא הכי בקשר איתו אומר לי משהו אני חוטפת בלקאווט ואני כאילו לא יודעת לדבר .
תעזרו לי בבקשה :(
תודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודעות יתר לאחרים - סוג של בישנות
ד``ר אליהו סמואל08/06/2009למישהי שלום,
אמנם את ביישנית בחלק מעולמך אולם יש חלקים בעולמך שאת מאוד אמיצה כמו למשל לעלות על הבמה או למשל לכתוב בפירוט כה רב את עולמך ולחשוף אותו.
אין לי ספק שתוכלי להיעזר בטיפול פסיכולוגי. שימוש בתרופה יכול לעזור לך רב תוך טיפול פסיכולוגי באם יהיה צורך ממשי לכך.
תוכלי לפנות להוריך ולבקש להיעזר בטיפול פסיכולוגי, את לא חייבת לספר להוריך את כל מצוקותיך באם את לא חפצה.
עד לפניה, אני מציע לך להתעסק פחות עם תחושת הביישנות . נראה שאת סובלת ממודעות יתר. תעשי ותחשבי פחות על מה שהאחרים חושבים או מרגישים כלפיך.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נער במצוקה.נער במצוקה.07/06/2009
אני כותב בשם אחי הקטן.
ברצוני להסביר על המצוקה שלו ,נער בן 20 יש לו בלבולים עם הזהות המינית שלו,הוא תמיד היה נמשך לנשים והסתכל עליהם..גם תמיד פינטז לכיוון המין הנשי ,מעולם לא קרה לו אחרת לחשוב על גברים וכו'.
לאחרונה בחודשיים האחרונים הוא ראה את האח הגדול ושם לב יתר על המידה לאחד המתמודדים שם זמר מפורסם שהצהיר על משיכותו לגברים וקיום יחסים זוגיים עימם למרות שתמיד היה עם נשים.דבר זה גרם לו בלבול גדול ולטענתו הוא התחיל להסתכל על גברים בצורה מינית ולא להסתכל על נשים ,לטענתו הוא אינו מפנטז עליהם אבל יש בו פחד גדול שהוא מעדיף גברים הוא הגיע למצב שהוא אינו מסוגל להיות בחברת גברים ומפחד מהמגע שלהם ,הוא רואה אותם בראש מקיימים יחסי מין,הוא בטוח שהוא נהפך להיות שנמשך לגברים ולא לנשים,מצבו הנפשי לא טוב הוא מאיים כל הזמן בהתאבדיות ומסתגר בחדרו..הוא משדר מצוקה..אני מציין שבעבר היה לו פחד מדבר אחר לחלוטין שהתבטא בצורה דומה אבל לא בצורה קיצונית שכזאת,אינני יודע איך אפשר להחליף העדפה מינית..אולי זה אפשרי הוא חושב שהוא "מתדרדר" לכיוונים כאלו זה נהיה אובססיבי מידי , ניסיתי לבדוק איתו האם הוא מעדיף גברים אך לפי מה שהבנתי הוא פשוט פיתח לעצמו את זה כתוצאה מפחד,שהרי אני יודע בוודאות שהוא תמיד העדיף נשים עד לפני חודשיים לפי הדיברים המעשים ללא ספק...
מה לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות זהות מינית ראשוני או משני?
ד``ר אליהו סמואל08/06/2009לנער במצוקה שלום
אכן, מצוקה. מדובר לא רק בבעיות בלבול זהות או העדפות מיניות אלא במצב דיכאוני, הסתגרות , ומחשבות אובדניות , ומחשבות החורגות מהמציאות.
לדעתי לא מדובר בבעיות זהות מינית ראשוניות אלא וקודם כל במצוקה נפשית רבה בסוג של דיכאון -פסיכוזה. בהפרעה זאת יש גם תכנים של זהות מינית באופן משני.
נראה שפיתרון הזהות המינית אינו מרכז העניין אלא הטיפול במצבו הנפשי.
מאחר ומדובר במחשבות אובדניות נשנות וחוזרות הרי יש לגשת לרופא פסיכיאטר לצורך אבחון וטיפול במועד הקרוב ביותר ..במידה והתור לרופא ארוך אפשר לגשת לחדר מיון פסיכיאטרי באזור המגורים מאחר ומצב זה הינו מצב חירום.
מקווה שהנער יתחזק ויחוש בטוב.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זיפרקסה גורמת למניה?roran07/06/2009
אני מכיר מישהו שהיה לו מניה דיפרסיה והוא היה אנרגטי, שמח מאוד. מה הזיפרקסה גרמה?היא עשתה שהוא פחות אנרגטי וכל מה שיש למי שיש מניה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניה באם זה באמת תענוג
ד``ר אליהו סמואל07/06/2009לרונן שלום
אני באמת מצטער על הסבל שהאדם עובר תחת הטיפול..
אולם יש להביא בחשבון שלא רק הטיפול גורם לשינויים אלא גם אורח המחלה.
מניה דפרסיה לרוב זאת מחלה קשה. חלק המניה בו קים עודף אנרגיה אינו בהכרח תענוג ויש בו הרבה בלבול וסבל.
רפואה שלמה,
ד"ר סמואל אליהו
פסייכאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רספירדלסקוביבון06/06/2009
שלום אשמח אם תוכל להתיחס לשאלותי בנוגע לרספירדל:
בני בן ה- 13 לוקח מזה כחצי שנה רספירדל (ADHD בלווי בעיות התנהגות ורגשיות שונות).
הוא מטופל בקונצרטה.
הגענו למינון של מיליגרם וחצי רספירדל ומזה זמן אני מרגישה שההשפעה פגה.
האם זה נחשב מינון גבוה? האם אפשר להעלות ממינון זה?
חשבתי לעשות הפסקה בחופש הגדול ולחזור לזה עם תחילת שנת הלימודים (לרדת בהדרגה ולהעלות כנ"ל).
1. האם יש התרגלות של הגוף?
2. האם זה מינון גבוה/ מקסימלי או שניתן לעלות זה? (כמובן שאתיעץ עם הפסיכיאטרית שלנו אבל בכל זאת אשמח לתשובה עקרונית)
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריספרידל הפסיק לעבוד, מה לעשות?
ד``ר אליהו סמואל07/06/2009לסקוביבון שלום
אז אשיב כדי לרוות את סקרנותך....
אני כמובן מקווה שתפנה לרופא המטפל.
1. תתכן התרגלות , אולם יש גם להבין שהטיפול התרופתי אינו מכאני כמו אנטיביוטיקה למשל . יתכן והתרחש משהו רגשי לא צפוי אותו נכנה משברון. ותגובת בנך קשורה לכך ולא להתרגלות. ולכן ההמלצה כי בצל הטיפול התרופתי תהיה גם התערבות פסיכוסוציאלית וחינוכית.
2. המינון נחשב אכן בסף הגבול העליון למצבים המכונים וויסות רגשי התנהגותי. ( תלוי במידה מסוימת גם במשקל)
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטיזים לקראת גיל שנהיעל02/06/2009
יש לי נכדה בגיל כמעט שנה(יש לה אחות תאומה) שאני טיפה חוששת לגבי מצבה כאם לילד עם בעיות קשב וריכוז...
ישנם כמה סימנים מדאיגים שאשמח לתגובתך בנושא:
1)עיכוב מוטורי -עדיין לא עומדת,רק עכשיו בגיל 11 חודש התחילה לזחול
2)קשר עין-קיים אך לא רציף כלומר לא תמיד מסתכלת על אנשים
3)לא תמיד מגיבה לשם
4)בזמן האחרון לא תמיד רוצה את ההורים כאילו מתעלמת מהם.
5)היא מפתחת התקפי זעם
*אחותה התאומה מקדימה אותה בהרבה מבחינת התפתחות היא כמעט קרובה להליכה ומאוד חברותית וסקרנית..כמו כן האחיות לא מראות סימני משחק ביניהן
האם ייתכן יש פה קנאה בין אחיות ? או שזהו סימנים מוקדמים לבעיות ?
אודה לתשובתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון
ד``ר אבי שפירא02/06/2009לדעתי על פי המעט שתיארת כדאי שהילדה תיבדק במכון להתפתחות הילד באיזור מגורייך. הם מבצעים איבחון רב מערכתי הכולל רופא, פסיכולוג, ריפוי בעיסוק ושם יוכלו לומר בודאות מה הקשיים של הילדה ואיזה טיפול מתאים לה ביותר. אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן לא מחושב של תרופות ע"י פסיכיאטראלה (שם בדוי)30/05/2009
שלום, אני נערה בת 14 וחצי שבעבר נטלתי כדורים פסיכיאטריים עקב כפייה.
אני כל חיי נחשבת לבן אדם נורמאלי וחברותי, שקול ומחושב וכך זה לאורך כל השנים.
עקב אי הבנה חריפה מצד פקיד סעד לחוק הנוער נשלחתי לבדיקת פסיכיאטר מחוזי.
ה"אבחון" היה בעצם העובדה שישבתי במשרדו וחיכיתי שידבר איתי, אך הוא פשוט הסתכל על המסמכים שהגיעו אליו מפ. הסעד והעתיק אותם לחוות הדעת. לאחר 2 דקות של כלום, הוא קרא לאימי וטען שאני במצב פסיכוטי חריף, רצה לאשפז אותי ולשלוח אותי למוסד זה נראה כאילו שהכל כבר היה מסודר בין שתי הסמכויות.
לבסוף, במוסד,בכפייה, נתנו לי (בכפייה) 25מ"ג רידזין בוקר ועוד פעם 25מ"ג בערב במכה ולא בעלייה הדרגתית, ככה כל יום. אחר כך "בתור עונש" על זה שביקשתי שיורידו לי את המינון בגלל תופעות הלוואי שהצגתי בפניהם, למרות שדיברתי בצורה נאותה, הוסיפו לי את הריספרדל. (בחודשיים הראשונים 1מ"ג, לאחר מכן העלו ל-2מ"ג)
בסופו של דבר, הלכתי בסתר ל3 פסיכיאטריים שונים, אובייקטיביים, וכולם אמרו שאני בסדר גמור ואין שום צל של צורך בכדורים. הורידו לי לאט לאט את הרידזין (כשהבינו שאני מערבת אנשים מביני עניין ומכובדים בתמונה),עד הסוף, אבל את הריספרדל סירבו בתוקף להוריד, לא את המינון ולא בכלל. במוסד, אין לחוסים זכות או רשות לבקש או לקבל מידע על התרופות או על "מצבם הנפשי". תמיד נותנים לך תירוצים ומשתיקים אותך. כעת אני לא במוסד, אך אני במלחמה בבתי המשפט. כשיצאתי מהמוסד הייתי רק עם ריספרדל, כדור של 2 מ"ג כל ערב. ברגע שהשתחררתי מן המוסד הפסקתי עם התרופה, כי הריספרדל עשה ממני זומבי..! הרגשתי קצת מוזר בימים הראשונים וידעתי שאני בעצם נכנסת למן תהליך עצמי של גמילה מהריספרדל. הזדעזעתי כששמעתי מאנשים מקצועיים איזה נזק עושות התרופות האלה בגוף. כשקראתי את ה"דוחות" שכתבו עליי פ.הסעד והמוסד, ראיתי את השקרים הגסים שנכתבו שם. נכתבו שם דברים שלא עשיתי,מחשבות שלא חשבתי,דברים שלא היו אצלי!. כעת אני משתתפת במאבקים למיניהם נגד תרופות בכפייה אינטרסנטית, ואני נלחמת בבתי המשפט על מנת להחזיר את כבודי ואת שמי הטוב שהוכפש באבל. מכתב אחד שכתבתי לכב' השופטת גרם לה להוציא צו האוסר על כל סמכות כלשהי לתת לי תרופות בכפייה. אני לא לוקחת את הריספרדל בכלל מאז ה3 באפריל 2009. הרידזין הופסק בהדרגה, לפני כ3 חודשים הופסק לגמריי. הדברים והמראות שהיו במוסד בו שהיתי היו מחרידים.! הייתי מעוניינת לדעת האם גופי כבר "התנקה" מן התרופות ואם לא כמה זמן ומה אני צריכה לעשות כדי להפטר מתופעות הלוואי הרבות שהיו לי, והאם יש סיכוי שיחזרו ביום מן הימים גם ללא חזרה לתרופות מסוכנות כאלו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוויה קשה
ד``ר אבי שפירא31/05/2009אני מצטער לשמוע על החוויה הקשה שעברת. מאחל לך בהצלחה והבראה מלאה. לשאלתך בד"כ תוך חודש הגוף כבר ללא תרופות לאחר הפסקתם. כמובן שלא מדובר במתמטיקה ויש הבדלים בין אדם לאדם . בהצלחה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנה שובדוד24/05/2009
אני כבר כתבתי פה הודעה לפני איזה חודש וחצי ורציתי לשאול שאלה.
יש לי רגשות דכאון וכאב רגשי חזקות שבאות והולכות כול הזמן ואני מרגיש שאני מתחרפן. איזה כדורים אולי לקנות? ריטלין או ציפרולקס העיקר שתעבור ההרגשה הזאת אני מרגיש ריקנות איומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה לרגשות
ד``ר אליהו סמואל24/05/2009לאביב שלום
הערכה וטיפול אינם מתבצעים דרך האינטרנט הדבר מחייב פנייה לרופא פסיכיאטר .
הטיול המומלץ הוא בציפרלקס.
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכוןלפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמיעת קולותרונית23/05/2009
אנו הורים לילד בן 5 וחצי. התפתחותו תקינה, החל לדבר בגיל שנה, כיום הוא בגן חובה. ישנו קושי קל במוטוריקה עדינה, טופל בריפוי ויעסוק. ילד שמח, חברותי מאוד, אהוב על הילדים בגן. לפני שבוע פנה אלי ואמר כי שומע מישהו שאומר לו דברים מפחידים, טובים או רעים, וזה מאוד לא נעים לו " לא יודע מי זה". מאז כבר פנה אלי מספר פעמים בעניין. הדבר קרה בשעות בערב פעמיים ופעם אחת בדרך לגן.
האם יש תופעה כזו בקרב ילדים? האם עלינו להיות מודאגים מכך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולות בגיל חמש
ד``ר אליהו סמואל24/05/2009לרונית שלום
יתכן הכל ויתכן גם שזאת פרשנות גרידא.
דאגות לא יועילו יש לתת לבנך תחושה שיש לו הורה שיכול להגן עליו ומבין אותו.
להיות קשוב לו וכמובן להיות ער לסימני מצוקה.
ובאם את חוששת להתפתחות מחלה נפשית קשה אז התשובה הברורה והמיידית שאין מדובר בכך. ילדים בגיל זה לא יודעים להבחין בין קולות מבחוץ ובין קולות פנימיים של עצמם.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאוווווווד מבקש עזרהרמי22/05/2009
שלום לכולם
יש לי בעייה מאוד רצינית מדאיגה ואפילו חונקת אותי הבעיה שיש לי ילד בן שש הוא בגן כיום הבעיה היא שבתקופה האחרונה הוא מעדיף להישאר לבדו בחדר שלו להוריד את כל הבגדים שלו ולשחק באיבר המין שלו והוא שואל הרבה שאלות אודות הנושא וכמעט אין לי תשובות אני פוחד שהוא עבר טראומה או התעללות למרות ששאלתי אותו ותחקרתי אותו אבל הוא אומר שלא לא יודיע למי לפנות ואצל מי לטפל בו ומה המצב שלו צריך ללמד אותי
בבקשה תעזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעסקות מוגזמת במין
ד``ר אבי שפירא23/05/2009בהחלט רמי התיאור שלך מחייב התייחסות מקצועית למרות שיש גם ילדים שבאופן רגיל ונורמלי עוסקים במין יתר על המידה. בכדי לבדוק האם מדובר במצב נורמלי או על רקע קושי רגשי מסויים, חשיפה שאינה מותאמת לגיל הילד וכו' יש צורך לפנות לפסיכולוג או פסכיאטר המומחים בילדים. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בכייןורד22/05/2009
שלום רב,
ילדי בן ה-9 בוכה בשנה האחרונה מדברים פעוטים ביותר גם בבית וגם בכיתתו, נעשה רגיש מאוד באופן קיצוני, ופגיע מאוד.
הדבר הינו קיצוני עד כדי כך שילדים צוחקים עליו בשל בכייתו על כל דבר - מה שמעצים את מצבו.
האם יכול להיות שסובל מאיזושהי הפרעה נפשית או מצב רוח דיכאוני אצל ילדים? מה ניתן לעשות? אני לא מוצאת פתרון.
אנחנו בטיפול אצל פסיכולגית (ההורים) כדי לנסות ולהבין מהיכן זה נובע.אבל יש לי הרגשה שהמצב חמור יותר. מה ניתן לעשות? כיצד בודקים זאת.
אודה לך מאוד
אמא דואגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכה פסכיאטרית
ד``ר אבי שפירא22/05/2009לדעתי ורד לפני שמתחילים בטיפול כדאי לבצע הערכה של המצב הרגשי של הילד, האם יש בעיות אחרות שלא עלו עליהם . התאמת טיפול הוא תוצאה של בדיקה של הילד ומשפחתו. אני מבין שרק אתם בטיפול ולכן כדאי גם לבצע הערכה כפי שהמלצתי. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון פסיכו דידקטי
ורד23/05/2009האם אבחון פסיכו דידקטי יענה על כך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיבחון
ד``ר אבי שפירא23/05/2009לדעתי ורד לאחר איבחון פסכיאטרי יכול להיות שזה יהיה מספיק ולא תזדקקו לאיבחון פסיכו דידקטי . יש יותר סיכוי שלאחר איבחון פסיכו דידקטי תצטרכו השלמות ע"י איבחון פסכיאטרי. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)